Huizenprijzen VS kelderen in recordtempo

De huizenprijzen in de Verenigde Staten zijn in november in recordtempo gekelderd. De prijzen van eengezinswoningen gingen met 18 procent omlaag ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde Standard & Poor’s/Case Shiller-index die de huizenprijzen meet in twintig grootstedelijke gebieden in de VS.

Het is de sterkste prijsdaling die ooit op jaarbasis werd gemeten. De huizenprijzen daalden wel iets minder sterker dan verwacht. Door Reuters gevraagde analisten hielden rekening met een afname met 18,5 procent.

Ten opzichte van oktober werden eensgezinswoningen in november in de VS 2,2 procent goedkoper. Analisten hadden hier een daling van 2 procent voorspeld.

Share Button
Tagged with: ,
3 comments on “Huizenprijzen VS kelderen in recordtempo
 1. Renee says:

  Weer de huizenprijs in Amerika naar beneden. Ik snap er toch eerlijk gezegd niets van dat de heer W. Bos op tv en de radio blijft volhouden dat het een goede deal is geweest met winstkansen. Eerlijk gezegd ben ik bang dat de “bank jongens” van ING de heer Bos en zijn adviseurs hebben verteld hoe hun wereld in elkaar zit. Bos had één ding kunnen doen. Nationalisatie. Hier had hij dus niet de durf voor, aan het andere scenario dat hij het niet wilde gezien de risico’s wil ik niet denken. Dat gaat betekenen dat er nog vele miljarden belastingcenten zullen volgen naar ING, zonder dat er ook maar 1 euro terug zal komen. Aan de Tweede Kamer hebben wij ook niets. Het is toch triest dat (bijna) niemand opkomt voor de belangen van de burgers in dit land.

 2. bert says:

  @Renee

  ” Aan de Tweede Kamer hebben wij ook niets. Het is toch triest dat (bijna) niemand opkomt voor de belangen van de burgers in dit land.”

  Inderdaad, ik hoor maar weinig tot niks dat de 2e kamer hier inspringt.
  Ja ok, hier en daar lees je dat er partijen er niet mee eens zijn, maar nooit eens van “vuist op tafel” en de boel eens laten escaleren.
  Niet dat elke keus van Bos fout zou moeten zijn, maar ik hoor alleen maar grote verbazingen bij partijen.
  Of als het uit de lucht is gevallen.

 3. ZK says:

  Toekomst:
  Het BNP 2009 krimpt
  Minder belastingopbrengsten door minder winsten, lagere consumptie (hand op de knip aanbeveling van Nederlandse bank Wellink) en lagere inkomstenbelasting door hogere werkloosheid.
  Uitgaven overheid gaan omhoog
  Gemeentelijke belastingen gaan omhoog.
  Wie wil de Nederlandse overheid dadelijk nog financieren, als de balans ontspoort ? Mensen en instituten zullen veel meer rente gaan eisen. Van een rijk land vloeien we in de richting van een land als IJsland. Ik verwacht in 2e helft 2009 en begin 2010 dat er groepen met mensen in beweging gaan komen, protesten op het malieveld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*