Wat gaan de huizenprijzen doen in 2018?

Wat denken jullie dat de huizenprijzen gaan doen?

Wat gaan de huizenprijzen doen in 2018

View Results

Loading ... Loading ...
Share Button
Tagged with:
393 comments on “Wat gaan de huizenprijzen doen in 2018?
 1. svg says:

  Ik waag me niet meer aan een voorspelling, er zijn te veel factoren die invloed hebben op de richting die het uitgaat.

 2. Arjan says:

  Ah de vraag waar Luis al zo lang op wacht… 🙂

  Ik dacht dat we wel geleerd hadden dat een glazen bol niet bestaat.

  Wie gaan er verder allemaal nog stemmen? Latida en Geit? Want veel meer loopt er hier niet meer rond…

 3. Hans- says:

  Bij markt manipulatie, kan je alles verwachten. Vote, denk dan als bank, en Regering!En dan zit je goed,niet denken als het gepeupel.

 4. Havenplaats says:

  Valt wel mee hoor Latida. Ik denk dat er vooral veel lezers zijn op dit forum. De prijsstijgingen zullen net als voorgaande jaren erg verschillen per regio. In mijn regio (noorden) is de markt ook al aan het droogkoken. Alleen incourante panden nog te koop. Geen kavel meer te krijgen. Ik gok op een bescheiden stijging van max 2 procent.

 5. Havenplaats says:

  Valt wel mee hoor Arjan. Ik denk dat er vooral veel lezers zijn op dit forum. De prijsstijgingen zullen net als voorgaande jaren erg verschillen per regio. In mijn regio (noorden) is de markt ook al aan het droogkoken. Alleen incourante panden nog te koop. Geen kavel meer te krijgen. Ik gok op een bescheiden stijging van max 2 procent.

 6. james says:

  Wie had dat gedacht, die zieke prijsstijgingen sinds 2013… En in de jaren erna werd steeds harder geschreeuwd, als de schenkingsvrijstelling verviel dan dit, als de rente stijgt dan zus. GRUWELIJK zaten ze ernaast, net als de edelmetalen die zeer sterk daalden en langdurig zijwaarts bewegen.

  Blij dat ik gekocht heb in 2012 en nu meer dan het dubbele voor mijn gerestaureerde monument kan krijgen. Nee, ik verkoop het niet, kan nergens meer zo vorstelijk voor dit bedrag wonen.

  Ja, ooit zullen Geit en Steven wel weer een keer gelijk krijgen.

  Ondertussen is 85% van de huurders ontevreden (die posten zich de ziekte hier) en vindt 67% van de kopers dat ze in het ideale huis wonen.

  Maar ja de grafieken he! Pas op met blaten, of je nu pessimist, optimist of gewoon een idioot bent.

  Dingen lopen vaak anders dan je dacht. Ondertussen lekker wonen en genieten!

 7. Arjan says:

  Havenplaats: In mijn regio (noorden) is de markt ook al aan het droogkoken

  Ik woon zelf ook in het noorden, en die stijging is ook hier fors boven inflatie en al jaren aan de gang. Ik zie de prijzen hier sinds een paar maanden echt accelereren naar absurde niveaus.

 8. xenobinol says:

  De volgende crisis staat al weer in de steigers, verwacht een compleet bloedbad waarbij 2008 een gezellige picknick was.

 9. Hans- says:

  Xenobinol, We hebben toch Mario, alle schulden drukken we gewoon bij, doen we al jaren!

 10. Nico de Geit says:

  xenobinol: De volgende crisis staat al weer in de steigers, verwacht een compleet bloedbad waarbij 2008 een gezellige picknick was.

  Daar sluit ik me bij aan.

  Mijn verwachting aangaande de huizenprijzen voor 2018: het kabbelt een beetje door. Het maakt niet uit of er een procent bijkomt of afgaat.

  Er dreigt een heftige crisis, maar dat is al heel lang. Eind jaren ’90 had het rechtgezet moeten worden, maar dat gebeurde niet. De leencapaciteit werd vergroot, hetgeen resulteerde in de schuldencrisis van 2008.

  De crisis van 2008 is opgelost door meer schulden te maken. Als er ergens een kaart verdwijnt uit het kaartenhuis kan het hard gaan. Misschien gaat het ook nog heel lang goed.

  En als dat gebeurt is het rustige kabbelen voorbij natuurlijk. Alles wat je kunt doen is je vermogen spreiden om de schade zoveel mogelijk te beperken. Dus niet beleggen met geleend geld in de OG-sector.

 11. Nico de Geit says:

  Ik heb ‘blijven gelijk’ gekozen. Maar dat kan dus ook heel erg anders lopen want je weet niet wanneer de grote crisis voorbij komt en hoe groot die is, hoe het precies gaat lopen. Sommigen hebben het al over ‘de grootste crisis die we in ons leven mee zullen maken’. Logisch: de aanloop begon in de jaren ’80.

  Er bestaat in Nederland niet echt een huizenmarkt. Op het moment dat het echt misgaat blijft iedereen in principe gewoon in zijn hut zitten. Neem maar een overbruggingskrediet bij de bank.

  Eventueel worden de pensioenfondsen nog meer ingezet om het kaartenhuis overeind te houden. Kortom: geen slecht land om te wonen.

 12. Nico de Geit says:

  Ik voorzie veel werk voor budgetcoaches bij een stijgende rente.

 13. Nico de Geit says:

  Woningmarkt voor jongeren verziekt

  Jonge huurders hebben nauwelijks nog vooruitzicht op een koophuis. Het zorgt voor veel frustratie. Dat blijkt uit een onderzoek van ING.

  Filmpje:

  https://www.telegraaf.nl/video/1839710/woningmarkt-voor-jongeren-verziekt

  Ik zou die ING-man willen vragen: zijn er ook risico’s aan het kopen van een woning, vooral met geleend geld?

  Ik zie een afgrond, de ING-man niet.

 14. Nico de Geit says:

  Kies je hypotheek: lineair of annuïteiten?

  https://www.telegraaf.nl/financieel/1840037/kies-je-hypotheek-lineair-of-annuiteiten

  Nog meer koop-propaganda.

 15. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Nog meer koop-propaganda.

  Of beter: leen-propaganda.

  Welke lening is het slimste?

 16. Steven says:

  Nico de Geit: Nog meer koop-propaganda.

  Waarom niet een Mercedes kopen voor 193.000? Als je die aflost heb je ook steeds minder schuld (??!!)
  https://www.hartvoorautos.nl/te-koop-brabus-c63-s-amg-e-193-028/

 17. james says:

  Steven,

  Geld lenen voor een auto is voor pussies. De meest mensen kunnen beter helemaal geen auto kopen want het ziet er niet uit. Geld uitgeven aan lelijkheid, ik zou het niet kunnen. Kun je ‘t niet betalen ga dan fietsen.

 18. Nico de Geit says:

  Steven: Als je die aflost

  Op de site van het Nibud staat: ‘Wie een huis koopt en aflost bouwt vermogen op’. Ze vergeten te vertellen over de risico’s. Bij veel nieuwe hypotheken wordt de eerste jaren nauwelijks afgelost.

  Ze lossen af, een heel, heel klein beetje, dus bouwen ze vermogen op?

  Overal is lenen ‘risicovol’, behalve als het gaat om een lening voor woonruimte. Terwijl daar enorme risico’s aan zitten, namelijk snelle waardevermindering terwijl de schuld blijft staan en de rente omhoog schiet. In het beste geval mag je in je woning blijven, maar ze kunnen je er ook uit trappen. Net hoe het ze uitkomt.

 19. Nico de Geit says:

  De Telegraaf gaat maar door met het schrijven van artikelen waaruit blijkt dat mensen gelukkig worden van het lenen voor een woning. Zouden ze daar nou voor betaald krijgen, of willen hun lezers dat lezen?

 20. Steven says:

  james,

  Ik vind die auto ook ontzettend lelijk. Toch zijn er mensen die hem kopen. (dat heb ik dus ook bij de meeste woningen)

  Als je tonnen in de schuld wilt staan.. Koop dan iets unieks waarvan je denkt dat je zoiets prachtigs nooit op een andere manier kan kopen dan het nu te lenen.

 21. Steven says:

  Dingen waar ik eventueel in de schuld wil staan is prachtige art-deco en zo. Maar zeker niet voor een nieuwe Mercedes (kan ik ook helemaal niet met mijn kul salaris op het moment)

 22. james says:

  Nico de Geit:
  DeTelegraafgaatmaardoormethetschrijvenvanartikelenwaaruitblijktdatmensengelukkigwordenvanhetlenenvooreenwoning.Zoudenzedaarnouvoorbetaaldkrijgen,ofwillenhunlezersdatlezen?

  Nee, die draai geef jij eraan… Niet het lenen maakt hun gelukkig,,. Je zou kunnen zeggen komt op hetzelfde neer in de meeste gevallen, maar dat mag je niet zo stellen.

 23. Steven says:

  De cryptomunten zijn ook weer aan een nieuwe daling begonnen. Tja,, Een rij getallen is nou eenmaal niets waard.

 24. Frans says:

  O, gelukkig ben ik niet de enige die die auto schijtlelijk vind. Vandaag nog met mijn bescheiden diesel plof fijn 190 KM aan het uur gereden op de Duitse autobaan. (Das Autobahn) Had ff geen zin door te trekken naar over de 200.
  Uh, ik bedoel, zo’n wagen heeft weinig zin als je hoodzakelijk in Nederland rijd.

 25. Steven says:

  Nog 300 puntjes te gaan en de bitcoin wordt de tulpenbol van 2018

 26. Steven says:

  (dan zakt ie namelijk door de steuntjes die er nog zijn: TA)

 27. Latida says:

  Aanrader:

  De tragische Zuid-Afrikaanse film ‘Treurgrond’ over plaatsmoorden gaat de hele wereld over:

  https://www.youtube.com/watch?v=WfFyOAatrlw

 28. Latida says:

  Vroeg geleerd

  “De schulden van huishoudens stegen met 9,5 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Voor een deel is dit het gevolg van toenemende studieschulden. Deze namen het afgelopen jaar toe met 2,8 miljard euro tot 29,7 miljard euro.”

  http://www.blikopnieuws.nl/economie/262525/schulden-van-huishoudens-stegen-met-95-miljard-euro.html

 29. Steven says:

  Latida: De schulden van huishoudens stegen met 9,5 miljard euro.

  Als geld alleen door schuld kan worden gemaakt door het rare systeem dat we nu hebben is dat te begrijpen.., Waar het toe leidt uiteraard niet,

 30. Steven says:

  en de bit coin wordt straks een biD coin

 31. Latida says:

  Steven: Waar het toe leidt uiteraard niet

  30 miljoen mensen, op dat hele kleine stukje aarde..

  https://twitter.com/DellaVia/status/978160832101208064

 32. Latida says:

  Niets te vertellen

  “Inderdaad hebben grote bedrijven, zeker in Nederland, een forse stem in het kapittel, want relatief veel grote bedrijven in een klein land legt onevenredig gewicht in de schaal. De ondernemerslobby wordt in Nederland niet voor niets geleid door VNO-NCW, die vooral de grote bedrijven bedient.

  Bij alle kabinetsformaties speelt VNO-NCW doorgaans de doorslaggevende rol, zowel waar het gaat om de samenstelling van de ­coalitie als bij de inhoud van het Regeer­akkoord. Formaties duren voort totdat VNO-NCW en hun grote leden tevreden zijn.

  Het midden- en kleinbedrijf verpietert onder de lobby- en chantagekracht van VNO-NCW, tevens de stem van Shell, Unilever, Philips en AkzoNobel. En als politici uitgeregeerd zijn, nemen ze zelf plaats in de lobbymachine van de multinationals. Zo zijn de Nederlandse manieren.”

  https://www.elsevierweekblad.nl/economie/blog/2018/03/politici-en-bedrijven-blazen-een-ballon-van-onrust-op-126301w/

 33. Latida says:

  “Volgens Peter Stuivenberg wordt er in Europa en door Brussel onvoldoende nagedacht hoe we met de toestroom van migranten/vluchtelingen om moeten gaan.”

  https://www.youtube.com/watch?v=l-D4wNxrAcc

 34. Nico de Geit says:

  Bertus Nossent krijgt na vijftig jaar bij ’de post’ karig afscheid

  Bijna vijftig jaar werkte hij bij PostNL. Maar vlak voordat hij een halve eeuw in dienst zou zijn, moest Bertus Nossent tegen zijn zin met pensioen. Zonder handdruk of bosje bloemen of een feestelijke laatste dag. Hij kreeg een velletje postzegels mee.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1841055/bertus-nossent-krijgt-na-vijftig-jaar-bij-de-post-karig-afscheid

  Ik denk dat die onvrede vooral bij zijn vrouw vandaan komt. Zij dacht dat het schip met geld ging komen. Nu wil ze zijn mooi ingelijste afscheidspostzegels gewoon gaan gebruiken.

  ‘Over een paar weken zou Nossent vijftig jaar in dienst zijn. „En daar zou een leuke vergoeding tegenover staan”, vertelt de gepensioneerde. Maar helaas, hij moest gedwongen stoppen. „Na vijftig jaar, min een paar weken. Terwijl in het contract staat dat langer doorwerken kan, als werkgever en werknemer dat met elkaar eens worden.”

  Op tijd dumpen is goedkoper. Langer in dienst houden heeft geen voordelen voor de werkgever, alleen nadelen. Aan het eind genaaid dus.

 35. xenobinol says:

  Hans-:
  Xenobinol,WehebbentochMario,alleschuldendrukkenwegewoonbij,doenwealjaren!

  In de jaren voor 2008 hadden ze ook een Mario, Mario’s komen en gaan. De geschiedenis is kringloop. Straks staan de bankiers weer voor een bailout bij de overheid, een overheid die nu heel wat minder vlees op de botten heeft. Ben benieuwd welke vrijheden en verworvenheden wij deze keer mogen inleveren.

 36. Nico de Geit says:

  maff: De pensioenen naar minimumloon ?

  Of erger. Red jezelf.

 37. Latida says:

  maff: De pensioenen naar minimumloon ?

  Grootste pensioenroof ooit: ed.nl/extra/groots…aar-gedekt~ad1c59b6/

  “Wist u dat u – jong en oud – intussen al 21 procent van uw pensioen onnodig bent kwijtgeraakt? De pensioenen zijn gebaseerd op een middelloonsysteem, maar dreigen richting minimumloon af te zakken. Wist u dat binnen de generaties het aandeel van de ouderen is gezakt van 39 naar 32 procent? Dat dus van de zelf gespaarde potjes van ouderen een fors deel achterblijft in het pensioenfonds, geld dat in principe van de ouderen naar de jongeren vloeit. Dat ouderen nooit meer geïndexeerd zullen worden, want als de gemanipuleerde renterookwolken zijn opgetrokken en indexatie niet langer uitgesteld kan worden, zijn ze dood. Het geld valt terug in het fonds. Het is definitief afgeroomd. Gaan dan de jongere deelnemers profiteren? Nee, die hoeven minder premie te betalen, dus hun pensioenaanspraak groeit niet. De loonkosten worden minder. Het geld vloeit derhalve naar de werkgevers – bedrijven en overheid. Beter dan belasting heffen. Het is de grootste roof uit de geschiedenis. Ik heb er niets over in de kranten gelezen.”

  https://www.ed.nl/extra/grootste-pensioenroof-ooit-pensioenen-zijn-voor-zeventig-jaar-gedekt~ad1c59b6/

  #DeGrotePensioenRoof

 38. bigD says:

  >5%

  It’s the affordability stupid! 😉

  Iets serieuzer: we staan al op +2,5% year-to-date na twee maanden. Het momentum moet wel heel drastisch draaien willen we niet ruim boven de 5% uitkomen. Maar zeg nooit nooit.

 39. Nico de Geit says:

  maff: De pensioenen naar minimumloon ?

  Niet volgende week al natuurlijk. (voor de kleuters hier)

 40. ps says:

  maff, 🙂

  …meelopen en…vooral je handen schoonhouden!
  https://www.youtube.com/watch?v=TD25aORZjmc

 41. Frans says:

  Steven:
  Nog300puntjestegaanendebitcoinwordtdetulpenbolvan2018

  Ik vind het meer de dot-com bubbel. 🙂

 42. Frans says:

  Latida:
  Nietstevertellen

  “Inderdaadhebbengrotebedrijven,zekerinNederland,eenforsesteminhetkapittel,wantrelatiefveelgrotebedrijvenineenkleinlandlegtonevenrediggewichtindeschaal.DeondernemerslobbywordtinNederlandnietvoornietsgeleiddoorVNO-NCW,dievooraldegrotebedrijvenbedient.

  BijallekabinetsformatiesspeeltVNO-NCWdoorgaansdedoorslaggevenderol,zowelwaarhetgaatomdesamenstellingvande­coalitiealsbijdeinhoudvanhetRegeer­akkoord.FormatiesdurenvoorttotdatVNO-NCWenhungroteledentevredenzijn.

  Hetmidden-enkleinbedrijfverpietertonderdelobby-enchantagekrachtvanVNO-NCW,tevensdestemvanShell,Unilever,PhilipsenAkzoNobel.Enalspoliticiuitgeregeerdzijn,nemenzezelfplaatsindelobbymachinevandemultinationals.ZozijndeNederlandsemanieren.”

  elsevierweekblad.n…n-onrust-op-126301w/

  Corporate fascism bitchez!

 43. Frans says:

  Steven: (dan zakt ie namelijk door de steuntjes die er nog zijn: TA)

  We zitten wat mij betreft in een bear market. Zou best eens tot begin 2019 kunnen duren.

 44. Steven says:

  Frans: We zitten wat mij betreft in een bear market.

  Net ook de Nasdaq binnen een paar uurtjes 4 procent in de min. Er gebeurt van alles, lijkt me geen goed moment om een duur huis te lenen van de bank. (we zitten immers op een huizenzeepbel site, maar er zijn zat andere dingen nu die heen en weer springen met enorme volatiliteit). Ik heb twee weken vrij genomen om weer eens ouderwets grof te gaan handelen.

 45. Frans says:

  Steven: Ik heb twee weken vrij genomen om weer eens ouderwets grof te gaan handelen.

  Succes!

 46. Steven says:

  Frans,

  Het valt allemaal nu nog net binnen de marge, maar het kan straks snel gaan, (als de steunen breken dus).

  als je niet zoals ik jaren naar grafieken tuurt dan is het misschien wat gezever, maar voor mij is het wel belangrijk,

 47. maff says:

  Typisch

  De gemiddelde vraagprijs is nu weer terug op 10 x modaal,
  en een tonnetje meer dan de gemiddelde verkoopprijs

  https://www.eigenhuis.nl/woningmarkt/ontwikkeling-huizenprijzen

  Waar gaat dit heen ?

 48. maff says:

  ‘Golden State’ Californië is onbetaalbaar geworden, zelfs de middenklasse vertrekt’

  https://nl.express.live/2018/03/21/golden-state-californie-onbetaalbaar-geworden-zelfs-de-middenklasse-vertrekt

 49. maff says:

  Appje met fake data

  Easy way to mess up their data analysis tools

  https://twitter.com/NicolasDorier/status/978867550254698496

 50. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Ik heb ‘blijven gelijk’ gekozen.

  Ook al blijven de reële prijzen gelijk, de kranten gaan ongetwijfeld schrijven over enorme prijsstijgingen. Als tegen een gokverslaafde in een casino.

 51. Nico de Geit says:
 52. Latida says:

  Jong geleerd…

  “Soms omdat het moet, vaker omdat het kán: ‘Zo kon je op vakantie en oneindig zuipen.’ ”

  https://www.ftm.nl/artikelen/kasboekje-studentenleningen?share=1

 53. Latida says:

  Nico de Geit: ’Vanaf 2021 geen klassieke cv-ketel meer’

  telegraaf.nl/nieuw…ssieke-cv-ketel-meer

  “De Vereniging Eigen Huis (VEH) laat in een reactie weten ,,niet zo enthousiast’’ te zijn over het plan.”

  want..

  “Als de plannen werkelijkheid worden, zijn consumenten vanaf 2021 veel duurder uit. Een cv-ketel is verkrijgbaar vanaf circa 1500 euro, terwijl een elektrische warmtepomp en hybride cv-systeem respectievelijk circa 8500 en 6000 euro kosten.”

  Moet nog wel even geïnstalleerd worden..

 54. Latida says:

  Nico de Geit: ’Vanaf 2021 geen klassieke cv-ketel meer’

  telegraaf.nl/nieuw…ssieke-cv-ketel-meer

  Aha

  “Zo moeten de kosten voor de nieuwe systemen, die nu nog een stuk hoger liggen dan voor de traditionele cv-ketel, omlaag. Ook moeten er straks voldoende vakbekwame installateurs zijn, moet worden gekeken naar de ruimte die de nieuwe systemen innemen en moet er een laagdrempelige financieringsregeling komen.”

 55. Latida says:

  Latida: Jong geleerd…

  “Soms omdat het moet, vaker omdat het kán: ‘Zo kon je op vakantie en oneindig zuipen.’ ”

  ftm.nl/artikelen/k…ntenleningen?share=1

  “Sinds de invoering van het leenstelsel in 2015 zijn studenten vaker en meer gaan lenen. Het totale bedrag aan studieschulden steeg van 12 miljard eind 2012, naar 17,6 miljard euro in 2016.

  Het hebben van zo’n schuld is dan ook veel normaler geworden in vergelijking met twee jaar geleden. In 2017 liep 73 procent van de studenten rond met een studieschuld; in 2012 was dit nog slechts 48 procent. ”

 56. xenobinol says:

  Eén aspect dat nooit genoemd wordt bij die warmtepompen is het gebruik van elektriciteit. Auto’s moeten elektrisch, warmptepompen elektrisch. Waar gaan wij al die elektrische energie vandaan halen? Uit het elektriciteitsnet dat al 40 jaar praktisch niet meer wordt uitgebreid? Wie gaat dat betalen? Waar gaan wij al die kolen en gascentrales neerzetten? Kernenergie? Onze beleidsmakers maken niet alleen een zooitje van de woningmarkt.

 57. Arjan says:

  Nico de Geit: Als tegen een gokverslaafde in een casino.

  Je hebt ook mensen die gokken met hun spaargeld door te wachten op een prijsdaling. Het geld wat je inlegt in dat casino heet huur. En man, wat kost het een godsvermogen… Zelf ben ik op die manier 25K kwijtgeraakt, wat ik liever in een koophuis had gestoken.

 58. Latida says:

  “Recht zo die gaat”

  “Ietsje langer geleden kwam er een berichtje langs, naar ik meen van de Nederlandse Bank, dat de salarissen in dit land niet stegen door de toename van zzp’ers, goedkoper voor de baas en, niet te vergeten, een wegwerp product. Een product waarmee de in dienst zijnde werknemers gechanteerd worden, hoger loon? Outsourcen die hap. Kortom, geheel en al in de lijn van hedendaagse innovaties als Air BnB, Uber enz. The Gig economy, zoals dat elders genoemd wordt.

  Grappig, maar niet heus, is dan te lezen dat de EU de lidstaten (uit het zgnde struktuurfonds) financiëel gaat ondersteunen bij sociale innovaties als: het verhogen van de pensioenleeftijd, het verlagen van het minimumloon en verdere flexibilisering van de arbeidsmarkt. Het geheel is verpakt in een wetsvoorstel dat het medio dit jaar moet gaan maken, en transparant als de EU is, weggemoffeld (zie hier).”

  https://www.stelling.nl/kleintje/actueel/overzicht-actueel/recht-zo-die-gaat

 59. Latida says:

  xenobinol: Onze beleidsmakers maken niet alleen een zooitje van de woningmarkt.

  Vergelijk dit eens met hoe Noorwegen in een vergelijkbare fortuinlijke positie vwb. energie heeft gehandeld.

  https://www.regjeringen.no/en/topics/energy/oil-and-gas/norways-oil-history-in-5-minutes/id440538/

  De verschillen in uitkomst zijn opvallend groot en daardoor veelzeggend.

  Is daar eigenlijk wel eens onderzoek naar gedaan?

 60. Nico de Geit says:

  Latida: Moet nog wel even geïnstalleerd worden..

  En hier moet dus de hele woning gerenoveerd worden voor 150-200k.

 61. Nico de Geit says:

  xenobinol: het gebruik van elektriciteit

  Ik heb een tijdje geleden gekeken naar elektrisch douchen. Geen boiler, maar direct langs een warmte-element van 10kw of zo, anders sta je onder een miezerig straaltje te douchen.

  Zoiets kan alleen met een elektrische auto voor de deur. Dan douche je op de auto-accu, en die laadt dan ‘s nachts op.

  Koken, kachel aan, douchen, auto-opladen, wassen. Dan trek je het net leeg. En zwaardere stoppen zijn duur, kan het net niet aan.

  Gas af laten sluiten is trouwens ook duur. Laatst een krantenartikel: ca. € 2.000,–.

  Ik ben wel benieuwd hoe dit georganiseerd gaat worden, bijvoorbeeld wijk voor wijk, en wie dit gaat betalen. Beter oppassen wat je koopt.

 62. Hans- says:

  Warmte uit de grond halen, gaat waarschijnlijk ook niet ongestraft!grond verzakkingen,… de tijd zal het leren. En oxidatie in korte tijd van de leidingen…. elke 7 jaren nieuwe leidingen in de grond plaatsen…

 63. Frans says:

  Steven:
  Frans,

  Hetvaltallemaalnunognetbinnendemarge,maarhetkanstrakssnelgaan,(alsdesteunenbrekendus).

  alsjenietzoalsikjarennaargrafiekentuurtdanishetmisschienwatgezever,maarvoormijishetwelbelangrijk,

  Ik gebruik een combinatie van turen naar de grafieken (wat TA), en mijn gevoel en natuurlijk ook wat naar fundamentals.
  ik heb wel geleerd van zilver: je moet ook winst nemen. Dat heb ik nu in grote mate met crypto gedaan haha!

 64. Frans says:

  Bitchez vertaald in het Nederlands: zoiets als “rears its ugly head”. 🙂

 65. maff says:

  Muurvast op de woningmarkt: ‘Straks heb ik helemaal niks’

  https://www.rtlnieuws.nl/geld-en-werk/muurvast-op-de-woningmarkt-straks-heb-ik-helemaal-niks

 66. Nico de Geit says:

  maff:
  Muurvastopdewoningmarkt:‘Strakshebikhelemaalniks’

  rtlnieuws.nl/geld-…heb-ik-helemaal-niks

  Vreemd dat de mensen die nu al tegen het plafond zitten verwachten dat woningprijzen gaan stijgen. Wie zou die stijging moeten veroorzaken?

  Als het aan Boelhouwer ligt dan ‘worden de prijzen in de particuliere sector gereguleerd’. Dat is dus juist de oorzaak dat er veel te weinig vrije sector huur is: regulering in het verleden.

  Ga je bepalen waarvoor iets verhuurd mag worden, en is dat niet kostendekkend, dan gaat het de verkoop in. Boelhouwer zou dat moeten begrijpen.

 67. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Als het aan Boelhouwer ligt dan ‘worden de prijzen in de particuliere sector gereguleerd’.

  Reguleren betekent dat een twee-kamerwoning in Amsterdam die nu verhuurd word voor 1700 euro per maand aangeboden moet worden voor 650 euro per maand. Dat gaat niet gebeuren natuurlijk. Het wordt dan airbnb of gaat de verkoop in.

  Ook heel opmerkelijk dat mensen ‘iets kopen’ als verlossing zien. Als een overwinning. Want dan hebben ze iets bereikt, hebben iets van zichzelf, bouwen zelfs vermogen op. Nota bene met geleend geld!!!

 68. Nico de Geit says:

  Haal huisjesmelkers uit het fiscale paradijs

  Huisjesmelkers leven in Nederland in een fiscaal paradijs. Het opkopen en tegen torenhoge prijzen (verkamerde) panden verhuren is niet alleen financieel, maar ook fiscaal lucratief. Daaraan moet een einde komen. Met de opbrengsten kan worden geïnvesteerd in betaalbare huizen om de woningnood op te lossen.

  https://joop.bnnvara.nl/opinies/haal-huisjesmelkers-uit-het-fiscale-paradijs?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 69. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Haal huisjesmelkers uit het fiscale paradijs

  Haal huurders uit het fiscale paradijs
  Haal spaarders uit het fiscale paradijs
  Haal automobilisten uit het fiscale paradijs
  Haal ondernemers uit het fiscale paradijs
  Haal gepensioneerden uit het fiscale paradijs
  Haal beleggers uit het fiscale paradijs
  Haal iedereen die iets heeft uit het fiscale paradijs
  Haal huiseigenaren uit het fiscale paradijs

  Enz. enz. Kapot belasten dus.

 70. ps says:

  maff, 🙂

  …tra la la la… twitledee dee dee…
  https://www.youtube.com/watch?v=K_OR5OW44YE

 71. Latida says:

  “40.000 woningen in regio van gas af”

  en

  “Door samen te werken hopen de steden meer kans te maken op een forse subsidie. Het Europese geld is noodzakelijk: het gasloos maken van de 40.000 huizen kost zo’n 2,7 miljard euro. Het gasloos ombouwen van één woning vraagt een investering van 60.000 à 67.500 euro. Daarvoor wordt de woning geïsoleerd, de gasaansluiting verwijderd en een duurzamer alternatief geplaatst.”

  https://www.destentor.nl/zwolle/40-000-woningen-in-regio-van-gas-af~a2ea9eeb/

 72. xenobinol says:

  En dan van gas over op elektriciteit? Waar gaan we al die extra kolen en gascentrales neerzetten? Echt hilarisch dat domlinks en graairechts elkaar weer weten te vinden op dit punt.

 73. Hans- says:

  Overwaarde? krijgt niemand meer en brief van de bank dat je wat moet doen met de overwaarde? Je zit op een berg geld, en je doet er niets mee….Wat is er mis bij de banken..

 74. Nico de Geit says:

  xenobinol: En dan van gas over op elektriciteit?

  ‘Het gasloos ombouwen van één woning vraagt een investering van 60.000 à 67.500 euro. Daarvoor wordt de woning geïsoleerd, de gasaansluiting verwijderd en een duurzamer alternatief geplaatst.’

  Er komt dus ‘een duurzamer alternatief’. Ben daar wel benieuwd naar eigenlijk.

 75. Nico de Geit says:

  Voordat mijn woning een gasaansluiting kreeg zat er een kolenkachel in.

  https://www.youtube.com/watch?v=Co_bpy3oxjE

  http://www.waltergoovaerts.be/afb_kolenkachels/kolenkachel-afb-1.jpg

  Wel 16kw dus. Dat is iets anders anders dan een gedegenereerde cv-ketel.

 76. Nico de Geit says:

  Dit zijn volgens uw overheid de duurzame oplossingen:

  https://www.hierverwarmt.nl/over-aardgasvrij-wonen#alternatieven

 77. Nico de Geit says:

  En natuurlijk ook lekker warm in de auto:

  https://www.youtube.com/watch?v=NdCfZQsZEHQ

 78. Nico de Geit says:

  Filmpje met aan het eind uitleg hoe slim het is om te lenen voor het duurzaam maken van je woning:

  http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/127610/Lage-energierekening-in-oud-huis-wel-degelijk-mogelijk

 79. Frans says:

  Hans-:
  Overwaarde?krijgtniemandmeerenbriefvandebankdatjewatmoetdoenmetdeoverwaarde?Jezitopeenberggeld,enjedoeternietsmee….Watisermisbijdebanken..

  Ze aan de einder de bui hangen.

 80. Latida says:

  “‘Ik ben een stropdasdakloze, hulpeloos op straat na een carrière als piloot'”

  https://brandpuntplus.kro-ncrv.nl/brandpunt/ik-ben-een-van-die-duizenden-stropdasdaklozen-in-nederland-2/

 81. Nico de Geit says:

  Latida:
  “‘Ikbeneenstropdasdakloze,hulpeloosopstraatnaeencarrièrealspiloot’”

  brandpuntplus.kro-…ozen-in-nederland-2/

  Ik mis nogal wat in het verhaal: waarom is hij gestopt met werken, waar is zijn pensioenopbouw, waren er relaties, achteraf domme financiële beslissingen? Enz.

 82. Latida says:

  Nico de Geit: Ik mis nogal wat in het verhaal: waarom is hij gestopt met werken, waar is zijn pensioenopbouw, waren er relaties, achteraf domme financiële beslissingen? Enz.

  Ik vraag mij dat ook af, maar tegelijkertijd vind ik wel dat zo iemand tenminste een bed en eten kan krijgen bij een daklozenopvang en niet in wanhopige staat de straat worden opgestuurd, dat wil je dus niet in een beschaafde samenleving.

  Het simpele feit dat dit soort gevallen bestaan is daarom zeer verontrustend; je weet immers niet om hoeveel gevallen het gaat, hoe groot het probleem is, hoe snel het groeit, en wat de consequenties zijn van het niet adresseren van dit soort schrijnende gevallen.

  Zo iemand zou bij wijze van spreken wel eens tot de conclusie kunnen komen dat men zelfs in de gevangenis nog beter af zou zijn, dat kan toch niet?

  Wat ik me ook afvraag is hoeveel illegale vreemdelingen er inmiddels in Nederland verblijven die nergens in de systemen meer voorkomen.

  Een paar jaar geleden werd er eens gesproken over het bestaan van 400,000 zgn ‘spookburgers’.

  Daar hoor je dan vervolgens jarenlang niets meer over.

 83. Latida says:

  “In totaal gaat het om ongeveer een half miljoen mensen die ‘zoek’ zijn.”

  https://www.tubantia.nl/almelo/gemeente-almelo-jaagt-met-advertenties-op-spookburgers~a8c729e7/

 84. Latida says:

  “De stad Amsterdam heeft met 11 procent van haar bevolking de meeste inwoners met een onbekend adres. Van de grote steden volgen Den Haag en Rotterdam met 8 procent.”

  https://mens-en-samenleving.infonu.nl/diversen/70660-spookburgers-en-miljoenen-fraude.html

 85. Nico de Geit says:

  ‘er zijn tien vermiste inwoners teruggevonden’

  Het zijn geen inwoners maar ex-inwoners. Het wonen is voorbij, waarschijnlijk te duur voor ze. En wat doet de gemeente met de teruggevonden ‘inwoners’? Ze informeren over de mogelijkheden die de verzorgingsstaat biedt, die dus steeds vaker tot dit soort situaties leiden?

  Je kunt ook in het park gaan zoeken of er zwervers zijn. En ze informeren over de mogelijkheden die de verzorgingsstaat biedt. Net alsof ze dat niet al decennia weten, en daar al heel veel ervaring mee hebben.

 86. Latida says:

  “DNB eist einde opkoopbeleid ECB en waarschuwt voor nieuwe crisis”

  https://executivefinance.nl/2018/03/dnb-eist-einde-opkoopbeleid-ecb-en-waarschuwt-voor-nieuwe-crisis/

 87. Nico de Geit says:

  Bejubelde bitcoin terug op dieptepunt van twee maanden geleden:

  https://bitcoinspot.nl/menu-wisselkoersen/bitcoin-wisselkoers-euro.html

  Door de bodem gegaan dus. Is er nog een bodem?

 88. Steven says:

  Nico de Geit,

  zet die grafiek op 2 jaar en je hebt een zeepbel grafiek uit een boekje..

 89. Dr.t says:

  Hee stelletje ‘azijnpissers’ , sinds kort zijn er meer optimisten dan pessimisten in ons kikkerlandje aanwezig.
  De pessimisten zijn vooral onder het laag opgeleide deel van de bevolking te vinden.

  Wat moet je er nog met ze? Geen raison d’ etre te bekennen.
  Je lost er geen problemen mee op en er gaat toch weinig inspiratie van uit

 90. Nico de Geit says:

  Dr.t: meer optimisten dan pessimisten

  En verwachten ze een hogere of een lagere rente?

 91. Nico de Geit says:

  Dr.t: Je lost er geen problemen mee op

  Met het verschil dan dat een optimist zich behoorlijk in de nesten kan werken. Een optimist gaat snel even pinnen naast het casino, een pessimist doet dat niet.

 92. Nico de Geit says:

  Toen de bitcoin hoog stond schreven de kranten erover, nu hoor je niets.

 93. Steven says:

  De laatste piek aan veel optimisten was in 2008: en toen ging het juist fout.

  Leuk interview overigens in het Parool met Klaas Knot. Kan het nog niet terugvinden op het internet.

  Wel dit: https://nos.nl/artikel/2224889-bankpresident-klaas-knot-tijd-om-de-rente-te-verhogen.html

 94. Steven says:

  “Volgens hem kan de huizenmarkt ook wel een rentestijging gebruiken. “Die moet afkoelen. Voor huiseigenaren is het prachtig dat hun pand in waarde stijgt, maar voor het functioneren van de huizenmarkt is dit geen goed nieuws.”

 95. Steven says:

  Nico de Geit: Toen de bitcoin hoog stond schreven de kranten erover, nu hoor je niets.

  Bitcoin 3 keer zo goedkoop binnen 1 jaar lees je inderdaad niet. Lijkt me toch net zo belangrijk als dat ie 300 procent stijgt inderdaad.

 96. Steven says:

  Dr.t: Je lost er geen problemen mee op en er gaat toch weinig inspiratie van uit

  Misschien toch handig als mensen wat minder speculeren met bitcoins en dure geleende huizen en weer wat nuttigs gaan doen als ze geen inzicht hebben in macro economie,

 97. Latida says:

  Nico de Geit: Toen de bitcoin hoog stond schreven de kranten erover, nu hoor je niets.

  Scherpe observatie

 98. maff says:

  Living on $4 a day or less in selected developed countries.

  The U.S. Can No Longer Hide From Its Deep Poverty Problem

  https://www.nytimes.com/2018/01/24/opinion/poverty-united-states.html

  5 miljoen mensen in de USA en 6.9 miljoen mensen in Europa leven van 4 dollar of minder per dag ……..

 99. maff says:

  testing

 100. ripoff says:

  “bankiers zijn speelbal van politici”
  fraai staaltje van conversie
  politici zijn speelbal van bankiers (voorovergebukt en wel)

 101. Nico de Geit says:

  Iedereen een heel fijne paaswake gewenst vanavond en vannacht.

 102. Latida says:

  “China is taking its first steps towards paying for imported crude oil in yuan instead of the U.S. dollar, three people with knowledge of the matter told Reuters, a key development in Beijing’s efforts to establish its currency internationally.”

  https://www.reuters.com/article/us-china-oil-yuan-exclusive/exclusive-china-taking-first-steps-to-pay-for-oil-in-yuan-this-year-sources-idUSKBN1H51FA

 103. maff says:

  De schurkjes ……

  Minister: fracken mag bij Pieterzijl

  https://www.rtvnoord.nl/nieuws/192256/Minister-fracken-mag-bij-Pieterzijl

 104. Nico de Geit says:

  De Heer is waarlijk verrezen. Ik vraag me toch wel af wat hij tegen geiten had. Waarschijnlijk gewoon angst. Jaloezie?

 105. maff says:

  ‘ Samen met haar twee kinderen woont ze op zolder bij haar opa en oma van in de tachtig ‘

  Gedwongen weer wonen bij je ouders: ‘Ik word er moedeloos van’

  https://www.rtlz.nl/life/gedwongen-weer-wonen-bij-je-ouders-ik-word-er-moedeloos-van

 106. Nico de Geit says:

  Goedemorgen,

  Ik wil niemаnd veroordelen en ik denk niet dаt het verkeerd is om jezelf vаn tijd tot tijd te bevredigen mааr аls je nааsten hier getuige vаn zijn is dit nаtuurlijk een grote sсhаnde.

  Ik hou je аl een tijdje in de gаten omdаt ik je gehасkt heb door middel vаn een trojаn virus in een аdvertentie op een porno website. Indien je hier niet bekend mee bent zаl ik dit even toeliсhten. Een trojаn virus geeft je de volledige toegаng en сontrole over een сomputer, of elk аnder аppаrааt. Dit houd in dаt ik аlles op je sсherm kаn zien en je саmerа en miсrofoon kаn insсhаkelen zonder dаt jij hiervаn op de hoogte bent. Zo heb ik ook toegаng gekregen tot аl je сontасtpersonen.

  Ik heb een video gemааkt wааrop te zien is hoe jij jezelf bevredigt op de linker helft vаn het sсherm en op de reсhter helft zie je de video wааr jij nааr keek. Met een druk op de knop kаn ik deze video doorsturen nааr аlle сontасtpersonen vаn je emаil en soсiаl mediа.

  Als je dit wil voorkomen mааk je een bedrаg vаn 500 euro over nааr mijn bitсoin аdres.

  Stаp 1: Gа nааr сoinbаse.сom en mааk een ассount ааn.
  Stаp 2: Вevestig je ассount d.m.v. je pаspoort of ID.
  Stаp 3: Stort het geld op je сoinbаse bitсoin ассount viа je сreditсаrd of rekening.
  Stаp 4: Verzend de bitсoins nааr onderstааnd bitсoin аdres:

  Rijke_Geit_XXL
  _____________

  Zodrа de betаling binnen is wis ik de video en oor je nooit meer vаn mij. Ik geef je 3 dаgen de tijd om de betаling over te mаken. Dааrnа weet je wаt er gebeurt. Ik kаn het zien аls je de emаil hebt gelezen.

  Aаngifte doen heeft geen zin, deze emаil is nаmelijk op geen enkele mаnier te trасeren en mijn bitсoin аdres ook niet. Ik mааk geen fouten. Als ik erасhter kom dаt je toсh ааngifte hebt gedааn of dit beriсht met iemаnd аnders hebt gedeeld zаl de video direсt verspreid worden.

  Нet delen vаn dit beriсht zаl er nаtuurlijk ook voor zorgen dаt аnderen dit gааn kopieren en dаn kom je vаnzelf weer ааn de beurt.

  De groeten!

  ———–

  Ik blijf liever een arme Geit.

 107. Nico de Geit says:

  maff: Samen met haar twee kinderen woont ze op zolder bij haar opa en oma

  Ik heb nog plek zat hier. Misschien is het een leuke vrouw. Dan trekt ze bij je in, hele huis verbouwen. En opeens bevalt het haar niet. Ik heb haar mishandeld en misbruikt, en als daar niemand op reageert heb ik haar kinderen mishandeld en misbruikt.

  Ze wint juridisch advies in en doet aangifte. Zes agenten komen de Geit uit zijn huis slepen. Ik mag niet meer in het dorp komen maar moet wel blijven betalen. De woning en alles wat daarbij hoort, en ook alimentatie voor haar en voor haar kinderen. Want waar moeten ze anders van leven?

  Beter overslaan dus.

  Ik zie het al helemaal voor me: een schreeuwende agent tegenover me, vragend naar kindermisbruik. ‘Geef het nou maar toe, waar rook is is vuur’.

  Vrouw met kinderen dus. Vroeger hadden vrouwen een man, één man. Maar dat wilden die vrouwen niet meer. Ze wilden gewoon lekker los, doen waar ze zin in hadden. Heeft ze al een plan voor haar pensioen? Of slaat ze dan weer een sukkel aan de haak? Een nietsnut, bedrieger, dat soort types?

  John goes MGTOW, tegenwoordig achter waarschuwing:

  https://www.youtube.com/watch?v=0wgstslohOw&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D0wgstslohOw&has_verified=1

 108. washuurdertot2016 says:

  Nico de Geit,

  Nico de Geit,

  Ook een arme geit kan dergelijke emails krijgen.

 109. Dr.t says:

  Steven:
  “Volgenshemkandehuizenmarktookweleenrentestijginggebruiken.“Diemoetafkoelen.Voorhuiseigenarenishetprachtigdathunpandinwaardestijgt,maarvoorhetfunctionerenvandehuizenmarktisditgeengoednieuws.”

  Waarom is het prachtig?, de ozb gaat omhoog en de hypotheeklasten blijven hetzelfde,

 110. Dr.t says:

  Nico de Geit: Methetverschildandateenoptimistzichbehoorlijkindenestenkanwerken.Eenoptimistgaatsnelevenpinnennaasthetcasino,eenpessimistdoetdatniet.

  Optimisme is op zijn minst een functionele illusie, omdat zo’n instelling helpt het leven beter vol te houden.
  Een pessimist zal verder niet zo gauw een bedrijf beginnen , een studie oppakken of gaan solliciteren naar een uitdagende baan.

 111. Nico de Geit says:

  De verwijdering van cv-ketels en gasfornuizen uit zo’n zeven miljoen bestaande huizen begint ook dit jaar, zij het op zeer bescheiden schaal. In 2021 moeten de eerste 100 wijken van het gas af zijn. Het tempo wordt vanaf dan geleidelijk opgeschroefd, van 30.000 naar uiteindelijk 200.000 woningen die per jaar van het gas moeten worden afgesloten. Een megaoperatie.

  Het kabinet is voorlopig niet van plan de verkoop van nieuwe cv-ketels te verbieden.

  https://www.gelderlander.nl/binnenland/desnoods-extra-gas-van-poetin~a839ce11/

  De rekening wordt dus bij de consument gelegd, met opslagen.

  ‘Industriële grootverbruikers kunnen voor de omschakeling een beroep doen op verduurzamingssubsidies, die uit die opslagen worden betaald.’

 112. Nico de Geit says:

  Ik vind dat er wat te makkelijk gedaan wordt over dat gas. Als een olie-landje door haar olie heen is is er iets veranderd. De Nederlandse welvaart is deels te danken aan het gas. Nederland betaalde met haar gas, 230 miljard euro, de multiculturele samenleving. En nu maar hopen dat dat voor de beloofde welvaart gaat zorgen.

 113. Steven says:

  Nico de Geit: Als je dit wil voorkomen mааk je een bedrаg vаn 500 euro over nааr mijn bitсoin аdres.

  heeft die bitcoin dan uiteindelijk alleen nut voor criminele activiteiten? Zou nu helemaal leuk zijn als ie terug naar nul gaat. (al dat criminele geld verdampt dan).

  De Bitcoin heeft ook alleen waarde in dollars of euro’s en zo. Slechts weinigen zullen het nu als een echt zelfstandige munt zien en blijven kijken naar de “koers”.

  Net zoals de muntjes op een festival: tijdens het feest zijn ze euro’ s waard en de volgende dag zitten de overgeblevenen waardeloos in je bierbesmeurde jeans.

 114. Steven says:

  Waarschijnlijk zitten niet heel veel mensen in de min met bitcoins omdat een bank er geen geld voor uitleent, maar wat gebeurt er als de huizenprijs 70 procent vanaf nu zakt zoals eerder in Japan? Bezit wordt weer schuld (wat het al vanaf het begin van het aangaan van de hypotheek natuurlijk al was)

  het is een grijsgedraaide plaat, maar wel een goude ouwe.

 115. Steven says:

  Is het ook eigenlijk niet logisch dat als het gros in de min wil staan voor een hypotheek je dat als individu dus juist niet moet doen om rijk te worden? Geen gezeik iedereen rijk was een grap van van Kooten en de Bie.

  maar proost.. ik drink en post weer te veel..

 116. maff says:

  ‘De Monitor’: Illegaal wonen op een vakantiepark
  maandag 2 april 2018

  http://tv-visie.be/inhoud/nederland/de-monitor-illegaal-wonen-op-een-vakantiepark_88280/

  Ps 🙂 What’s next …. https://pineut.files.wordpress.com/2011/09/tent_city1.jpg?w=593

 117. maff says:

  Twittertjes

  Collapse of Cryptocurrencies in Q1: Even the Biggest Crashed 67% to 88%

  https://wolfstreet.com/2018/04/01/collapse-of-cryptocurrencies-in-q1-even-the-biggest-crashed-67-to-88/

 118. Nico de Geit says:

  De komende weken zijn beslissend voor de toekomst van de Nederlandse woningmarkt. Als er geen harde aantallen voor nieuwbouw in alle te vormen lokale colleges worden vastgelegd, zal het tekort aan betaalbare woningen verder oplopen

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1864872/nieuwbouw-nu-plannen

 119. Nico de Geit says:

  ‘Tiel gaat Oost-Europeaanse migranten weren om woonwijk leefbaar te houden’

  ,,Niet te veel Oost-Europeanen in één woning, niet te veel ‘Polenhuizen’ in één straat en geen grootschalige locaties waar honderden arbeidsmigranten bij elkaar wonen”

  https://www.gelderlander.nl/binnenland/tiel-gaat-oost-europeaanse-migranten-weren-om-woonwijk-leefbaar-te-houden~afdc7e8c/

  Marokkanenhuizen, Turkenhuizen, Afrikanenhuizen…

 120. xenobinol says:

  Wonen is toch geen eerste levensbehoefte? Wat belangrijk is dat is het hoog houden van de prijzen omdat anders het financiële stelsel ineenstort.

  Wonen moet onbetaalbaar worden want de renteverplichtingen zijn ook onbetaalbaar dus het is logisch dat die twee gelijk opgaan.

  Betaalbare woningen bijbouwen gaat niet helpen om het systeem in stand te houden, we hebben meer krediet nodig tegen nihil rente om de implosie nog wat langer uit te stellen.

  Wonen? Dat is toch iets waar niemand wat aan heeft?

 121. Nico de Geit says:

  Huizenzeepbel van 2.0 naar 3.0.

 122. james says:

  Goed nieuws! Geit en Steven kunnen nu kiezen uit maar liefst 42300 koophuizen (van boven de 1 miljoen) in 2012 waren er dat nog maar 16.000.

  Echt de hoogste tijd om hun nederige huurstulpje te verlaten. Het hoeft niet echt groot te zijn. 100 m2 is voldoende, dus voor 1 miljoen moeten ze wel kunnen slagen.

 123. james says:

  “Het is een enorm goede investering gebleken, want hij kocht de woning tien jaar geleden met zijn ex voor 3,2 miljoen euro, verbouwde het grondig en heeft het nu weten te slijten voor maar liefst 6,5 miljoen euro. Slechts een ton minder dan de vraagprijs.”

  Ja maar de grafieken!!!! Alleen maar kommer en kwel en armoede die huizenbezitters. Straks stort de economie in!!! En dan is het piepen!!!! Blablabla.

  Als je maar gelukkig bent.

 124. xenobinol says:

  Wat ik mij afvraag is wanneer we weer premiewoningen gaan krijgen. Er zit weinig rek meer in de rentetarieven dus straks helpt geld weggeven mogelijk nog wat om de bubble nog wat onder druk te houden?

 125. Meelezer says:

  Nico de Geit,

  Geit jij bent echt een xenofoob. Mijn Turkse kennissen hebben onlangs nog een huis gekocht in de prijsklasse van 750.000+. Alvast om je vooroordeel tegen te spreken, zij verdienen hun geld niet met drugshandel 🙂

 126. Arjan says:

  james,

  Aflossen, meer kunnen sparen, fijner wonen, wat wil je nog meer?

  Het is alweer 2018 en prijzen stijgen harder en harder. Slecht nieuws voor de huurder die uitkijkt naar een koopwoning…

 127. maff says:

  Recordkwartaal hypotheken: 100.000 aanvragen

  https://www.telegraaf.nl/financieel/1871245/recordkwartaal-hypotheken-100-000-aanvragen

  Starter die niet meer startte ……

 128. Nico de Geit says:

  Arjan: Het is alweer 2018 en prijzen stijgen harder en harder. Slecht nieuws voor de huurder die uitkijkt naar een koopwoning…

  Tenzij je wat verder vooruit kijkt natuurlijk.

 129. Nico de Geit says:

  Arjan: Het is alweer 2018 en prijzen stijgen harder en harder. Slecht nieuws voor de huurder die uitkijkt naar een koopwoning…

  We zitten nog steeds onder het ‘eenmaal in de 300 jaar’ hoogtepunt van 2008. Over de afgelopen tien jaar dus een prijsdaling als je de inflatie meerekent. Dat de prijzen verder stijgen dan een eenmaal in de 300 jaar hoogtepunt is niet waarschijnlijk. We zitten dus nu weer in een fase waarin sommigen denken dat bomen tot in de hemel groeien.

 130. Paul says:

  De huizenprijzen zijn nu al veel te hoog. Voor de kosten die er aan gaan komen voor de huiseigenaren. Laat staan dat je nu een huis koopt van voor 1990. Dan ben je over paar jaar echt aan de buurt met de duurzaamheid agenda plannen. Voor 2050 moeten alle huizen energie neutraal zijn. Dat is over kleine 32 jaar. Dus veel huizen zullen dus ook nog eens verbouwd moeten worden. Voor minimaal 30.000, euro. Elke jaar dat je wacht gaat de prijs van de verbouwing om hoog. Nu kunnen starters op de woningmarkt een huis al niet meer betalen zonder extra geld van ouders.
  We staan op het punt dat de huizenmarkt weer echt in elkaar gaat storten. Maar de meesten zien nog steeds de bomen tot in de hemel groeien. Denken niet na dat er ook nog een verbouwing aankomen om je huis energie neutraal te maken. Zonder dat je iets extra kan doen aan je huis.

 131. Arjan says:

  Nico de Geit: We zitten nog steeds onder het ‘eenmaal in de 300 jaar’ hoogtepunt van 2008. Over de afgelopen tien jaar dus een prijsdaling als je de inflatie meerekent. Dat de prijzen verder stijgen dan een eenmaal in de 300 jaar hoogtepunt is niet waarschijnlijk. We zitten dus nu weer in een fase waarin sommigen denken dat bomen tot in de hemel groeien.

  Vooral blijven geloven in sprookjes als je je daar beter van voelt.

 132. Arjan says:

  Paul: Elke jaar dat je wacht gaat de prijs van de verbouwing om hoog.

  Elk jaar dat je afwacht in een huurwoning ben je snel 10K lichter en heb je niets afgelost. Elk jaar stijgt de huur boven inflatie. Prijsstijgingen of -dalingen doen er dan niet zoveel toe.

 133. Steven says:

  Arjan: Vooral blijven geloven in sprookjes als je je daar beter van voelt.

  Ik zit nu lekker in mijn huurtuin en geloof ook in “sprookjes” : http://2.bp.blogspot.com/-d8Pmc66Ws3k/TxHHRhRLnUI/AAAAAAAAABU/I2_6BbhhRaw/s1600/herengracht_index_2011.jpg

 134. maff says:

  Bankrun ?

  Het grote pensioenrunnen is in aantocht …..

  The Next Crisis Will Be The Last

  https://www.zerohedge.com/news/2018-04-05/next-crisis-will-be-last

 135. maff says:

  ‘Je kan bijna wel spreken van een verloren generatie op de woningmarkt.’

  Starters in het nauw: particuliere beleggers nemen de steden over

  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2226094-starters-in-het-nauw-particuliere-beleggers-nemen-de-steden-over.html

 136. Frans says:

  ps: Frans,
  maff,

  …dat kan beter!
  0.lushome.com/wp-c…uturistic-boat-2.jpg

  Tja, een boot die onder water staat komt inderdaad minder voor dan een huis dat onder water staat haha! 🙂
  Nou ja, geef mij maar een zeilboot. 🙂

 137. Dr.t says:

  Nico de Geit: Tenzijjewatverdervooruitkijktnatuurlijk.

  Verder vooruit kijken dôen huurders niet , anders zouden ze een woning kopen.
  Bijv 10×12 x 1000 euro aan huur verspillen de afgelopen 10 jaar, kan de oplossing toch niet zijn en zo lang zit je ondertussen al te klagen op deze site.

 138. Steven says:

  Dr.t: zo lang zit je ondertussen al te klagen op deze site.

  Volgens mij zit hij helemaal niet te klagen en verdient ruim aan de “muppets”. Ben steeds benieuwder wat hij nou eigenlijk doet. Ik gok op hovenier of zo. Maar boekhouder zou ook kunnen, geen idee dus.
  Maar hij heeft net als ik natuurlijk wel gelijk dat je in een hoog conjunctuur als deze beter vandaag dan morgen je huis te koop moet zetten. Verder stijgen is bijna niet meer mogelijk. (veel te duur en stijgende rente)

 139. Steven says:

  https://www.youtube.com/watch?v=QrJY4z9zK2o

  Kijk zo doen de meeste Aziaten dat. (lekker intelligent)
  Moet de eerste Eritreeër nog zien die zo normaal doet. Ik denk dat dat heel lang gaat duren door het vervelende IQ verschil. Met een IQ van 80 of zo kan je moeilijk integreren.; Hoe veel goede bedoelingen er ook zijn van alle kanten.

  Ik heb uiteraard niets tegen Eritreeërs, maar wel iets tegen de mensen die denken dat zij door scholing of zelfs door zo’n lullige inburgeringscursus mee kunnen draaien straks.

  (ik kwam overigens op die site omdat ik veel Oosters kook)

 140. Nico de Geit says:

  Gratis tip: Als de winter invalt moet je zorgen dat je er warmpjes bij zit.

 141. Nico de Geit says:

  Bieden op basis van Funda-foto’s

  Woningmarkt buiten Randstad ook op hol

  https://www.telegraaf.nl/financieel/1883460/woningmarkt-buiten-randstad-ook-op-hol

 142. Nico de Geit says:

  Millennials in de VS: hoeveel heb je al gespaard voor de aanbetaling op de woning die je wilt kopen? Antwoord: nul. Anderen die wel iets apart zetten zijn zeker 20 jaar bezig om de aanbetaling bij elkaar te sparen, inclusief de groep 25-35 jaar.

  https://www.youtube.com/watch?v=4htrXdbP1ZI

 143. Latida says:

  Verdachte transacties

  “A 2017 Europol study indicated that in 2014, FIUs received almost 1 million reports of suspect transactions, but over 65 percent of them were in just two EU countries, the U.K. and the Netherlands.”

  https://www.politico.eu/article/europe-money-laundering-is-losing-the-fight-against-dirty-money-europol-crime-rob-wainwright/

 144. Dr.t says:

  Steven,

  Maar hoe zit het met die 120.000 koste aan huur die je in 10 jaar kwijt bent?

 145. Latida says:

  Een rijk land met een arme bevolking

  “Zo’n 45 procent van de Nederlandse huishoudens heeft moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, blijkt uit onderzoek van onder meer het Nibud. Bij 20 procent is er zelfs sprake van een problematische schuld.”

  https://www.rtlz.nl/business/gratis-app-helpt-werknemer-met-schuld-schrikbarende-cijfers

 146. Eric406 says:

  Dr.t:
  Steven,

  Maarhoezithetmetdie120.000kosteaanhuurdiejein10jaarkwijtbent?

  Al vaker gezegd, kopen is voor de armen. Zij kunnen de huur niet opbrengen.

 147. Nico de Geit says:

  Sovjet kunst, zal jaren ’50 zijn:

  http://www.russianartdealer.com/wp-content/uploads/2013/06/Wedding-In-a-Tomorrows-Street.jpg

  Betaalbare woningen, huwelijk van jonge mensen, het leven nemen zoals het is, dus over planken lopen, opbouw. We hebben nu andere idealen in het vooruitstrevende westen: vluchtelingen, homo’s.

 148. Arjan says:

  Eric406,

  Kopen is voor de middenklasse van de bevolking en hoger. Betaalbaar huren is alleen aan armen en rijken besteed. Kopers moeten eigen geld hebben om te kopen, wat huurders vaak niet op de bank hebben staan.

 149. Nico de Geit says:

  Arjan:
  Eric406,

  Kopenisvoordemiddenklassevandebevolkingenhoger.Betaalbaarhurenisalleenaanarmenenrijkenbesteed.Kopersmoeteneigengeldhebbenomtekopen,wathuurdersvaaknietopdebankhebbenstaan.

  Als ik jou zo hoor lijkt het net alsof huiseigenaren vermogende mensen zijn. Een vermogensgrafiekje laat zien dat dat steeds vaker niet zo is: de oudjes hebben goedkoop gekocht en soms is hun woning meer waard dan de hypotheek die er (nog steeds) op rust – hoewel daar ook onderwatergevallen voorkomen. Maar de generaties na hen hebben gemiddeld nauwelijks vermogen.

  In de VS: 20 jaar sparen voor de aanbetaling.

 150. Nico de Geit says:

  NIBUD: ‘Wie een woning koopt en aflost op de hypotheek bouwt vermogen op’. Dat zouden ze wel eens mogen veranderen in: ‘Wie met een hypotheek een woning koopt belegt met geleend geld. Dat brengt grote risico’s met zich mee’.

 151. Havenplaats says:

  Onzin Geit. Vergeet niet dat veel hypotheeknemers keurig aflossen. Je doet voorkomen of alle mensen met een hypotheek een slaaf van de bank blijven. Dat is niet het geval en dat weet je best. Ik heb momenteel liever een hypotheek die te overzien is wat betreft lasten dan een huurwoning. Mijn overburen betalen zich werkelijk compleet scheel voor een uitgeleefde huurhut. Werkelijk bizar. Ondanks de hoge transitiekosten naar een nul op de meter woning ben ik blij met mijn bescheiden koophut. Veel afgelost in 5 jaar en lage lasten nu. Heb medelijden met mijn overburen. In sommige gevallen is huren werkelijk water naar de zee dragen…

 152. b says:

  Off-Topic:
  Huizenprijzen in Perth (WA) 3-14% gedaald in 3 jaar tijd (dec 2014-dec 2017).
  https://thewest.com.au/news/wa/perths-cheapest-houses-have-fallen-to-levels-not-seen-since-the-mid-2000s-ng-b88791066z

  Oorzaken:
  o.a. opkomende werkloosheid,
  bezuinigingen op subsidies,
  vertrouwen van (huizen)beleggers daalt.

  Vooral bouwgrond daalt tot -35%.

 153. maff says:

  b,

  All them bubbles ……

  Toronto’s housing prices are collapsing ( sales ook down 40% )

  http://www.businessinsider.com/the-housing-bubble-in-toronto-is-bursting-2018-4?international=true&r=US&IR=T

 154. maff says:

  Stamrecht BV ( pensioenpotje )

  ‘Houders stamrecht bv’s diep in de problemen’

  ,We hebben klanten waarvan de belastingdienst hun huis verkoopt zodat ze aan hun verplichting kunnen voldoen’

  https://accountantweek.nl/artikel/houders-stamrecht-bvs-diep-in-de-problemen

 155. Nico de Geit says:

  Arjan: Kopen is voor de middenklasse van de bevolking en hoger.

  Dus als een platzakke sloeber een woning koopt is hij rijk?!

  Over gehoord: generaties van werkloosheid, armoede en steun, en de kinderen kopen een woning. Als die verheffing maar goed afloopt. Waarschijnlijk is kopen nu voor paupers. Als ze aan hadden moeten betalen was het zeker niks geworden.

 156. Nico de Geit says:

  maff: We hebben klanten waarvan de belastingdienst hun huis verkoopt

  Het ligt altijd aan de klant, nooit aan de (goed betaalde) accountant.

 157. Nico de Geit says:

  En dan straks natuurlijk banken die klanten gaan waarschuwen tegen overcreditering. Dat de klant teveel geleend heeft.

 158. Latida says:

  Kopen is al lang niet meer voorbehouden aan de middenklasse.

  Daar ging nu juist die hele sub-prime crisis om.

  Hoe hoog zou de rente zijn als de overheid niet op allerlei manieren garant staat voor de risico’s op wanbetaling?

  Hoeveel mensen zouden dan ineens niet meer in aanmerking komen voor een hypotheek?

  Niemand die het weet.

  Maar zijn andere landen zijn hypotheken met 100% LTV per definitie sub-prime.

 159. Nico de Geit says:

  Latida: de risico’s op wanbetaling

  Daar is de aanbetaling voor: maximaal 90% van de executiewaarde financieren. Maar als je 100% financiert kunnen meer mensen een woning kopen, is er meer vraag, en gaan bijgevolg de prijzen omhoog. Tel daar de lage rente bij op.

  Indien er in de toekomst een aanbetaling geëist wordt, de rente omhoog gaat en gelduitleners huiverig worden vanwege de vele wanbetalingsgevallen – het is niet de bedoeling dat enorme schulden met ontoereikend onderpand mee het graf in gaan – dan ziet het er anders uit.

  Maar laten we hopen dat het voorlopig bij hetzelfde blijft. Zichzelf rijk wanende muppets laten hun geleende geld lekker rollen en dat is goed voor de economie. Ook de huizenverkopers laten het geld lekker rollen. En overvloed baart nu eenmaal overmoed.

  En toen viel opeens de winter in…. Dat had iemand aan zien komen. Oorlog, gisteren hoorde ik iets over binnenlandse onrust om de problemen te verdoezelen.

 160. Nico de Geit says:

  Nederlandse werknemers krijgen het op vijf na hoogste bruto uurloon van de hele Europese Unie. Bovendien stegen onze lonen in 2016, het jaar waar de cijfers betrekking op hebben, bovengemiddeld snel.

  https://www.telegraaf.nl/financieel/1891184/nederlander-grootverdiener

 161. Nico de Geit says:

  Twee homo’s in elkaar geslagen op de Nelson Mandela brug. De daders: een paar kansenparels uit het Rif-gebergte. Eén van de slachtoffers verloor vijf tanden. De rechter legde een taakstraf op aan de kansenparels.

  https://www.gelderlander.nl/arnhem-e-o/straffen-voor-mishandeling-homostel-op-mandelabrug-lager-dan-geeist~a5873bed/

  Dat is Nederland.

 162. Hans- says:

  Nico:
  Nederlandse werknemers krijgen het op vijf na hoogste bruto uurloon van de hele Europese Unie. Bovendien stegen onze lonen in 2016, het jaar waar de cijfers betrekking op hebben, bovengemiddeld snel.
  Ik woon waarschijnlijk in een pauper wijk, kijk om me heen,iedereen heeft ongeveer het zelfde salaris als 2016 jaar. En dit jaar gaan de huren ook weer omhoog. Dus weer minder besteedbaar inkomen. Komt er in Nederland een nieuwe woonvorm, KRAKEN,.. net zo als in Italië, weekend weg, en een ander in je huis…

 163. Maria says:

  Nico de Geit:
  NederlandsewerknemerskrijgenhetopvijfnahoogstebrutouurloonvandeheleEuropeseUnie.Bovendienstegenonzelonenin2016,hetjaarwaardecijfersbetrekkingophebben,bovengemiddeldsnel.

  telegraaf.nl/finan…ander-grootverdiener

  Waar staan we netto moet de vraag zijn!

 164. Latida says:

  “Het concern gaat niet in op het verzoek van het bedrijfspensioenfonds APF en de vakbonden om geld bij te storten in het pensioenfonds. Internationale boekhoudregels verbieden volgens het verf- en chemieconcern een bijstorting. AkzoNobel wilde echter niet ingaan op basis van welke regel bijstorten niet mag. APF kampt met een tekort van het eigen vermogen van €400 miljoen. Het pensioenfonds en de bonden deden een moreel appèl op AkozoNobel om dat gat te dichten.

  Nu AkzoNobel zijn chemietak voor €10,1 miljard verkoopt aan de Amerikaanse private equity-firma Carlyle en het Singaporese staatsinvesteringsfonds CIG, vinden werknemers en gepensioneerden dat zij mee moeten profiteren van die deal. Zij hebben AkzoNobel namelijk door dik en dun gesteund in het afslaan van de vijandige overnamepoging door de Amerikaanse verfproducent PPG, stellen zij.

  Acties

  Hoewel de bonden erg ontevreden zijn met de uitkomst van de gesprekken, zullen zij eerst de leden raadplegen voor verdere stappen. ,,Cao stond helemaal niet op de agenda”, zegt FNV-bestuurder Erik de Vries. ,,En het is een heel mooi sociaal plan, maar een sociaal plan is voor mensen die weg moeten. Wij willen juist werkgelegenheidsgaranties en een waardevast pesioen.””

  https://www.telegraaf.nl/financieel/1893946/akzo-nobel-laat-bonden-verbijsterd-achter

 165. Frans says:

  Een zeer goede video met Steven Keen.
  Goed voor het grote overzicht, niet te ingewikkeld.
  https://www.youtube.com/watch?v=u6ETdvUtDv8

  (niet geheel nieuw, maar actueel)

 166. maff says:

  maff,

  Geen schop meer de grond in ?

  Typisch, het staat er echt ‘Wachten tot de kosten dalen’ ……

  We hebben recht op deflatie 🙂

 167. maff says:

  Frans,

  Fransel

  Het Draghi’s valsemuntertjes effect 🙂

  https://de.toonpool.com/user/463/files/draghis_geld_2393035.jpg

 168. Nico de Geit says:

  maff: Wachten tot de kosten dalen

  Ik zou niet weten waar die kostprijsdaling dan vandaan zou moeten komen.

 169. Nico de Geit says:

  Rusland, Turkije en Iran willen olie niet langer afrekenen in dollars of euro’s, maar in nationale valuta:

  https://www.rt.com/business/423564-russia-oil-national-currencies/

  En daar is de VS dus boos over. Want dat is een ramp voor de dollar. Saddam Hoessein en Kolonel Kadaffi deden de dollar eerder in de ban en betaalden daarvoor een hoge prijs.

 170. Latida says:

  “Nederland narcostaat

  De conferentie vindt plaats in een periode waarin Nederland volgens criminologen, hoogleraren en ook politiemensen zelf het karakter heeft gekregen van een narcostaat. Ons land is het belangrijkste productieland voor wiet en xtc en voornaamste doorvoerland voor drugs.

  De productie van xtc heeft industriële proporties gekregen en is nog nooit zo groot geweest. Dit alles gaat samen met een golf aan liquidaties sinds eind 2012. Criminele groeperingen zijn de laatste jaren te machtig geworden.”

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1894813/omzet-drugs-in-nederland-al-drie-miljard

 171. adamus says:

  Latida,

  straks kunnen de narcros een hypotheekbank op de been houden #deal

 172. adamus says:

  Maria: Waarstaanwenettomoetdevraagzijn!

  niets netto: iedere euro passeert den Haag.

 173. adamus says:

  Nico de Geit:
  Tweehomo’sinelkaargeslagenopdeNelsonMandelabrug.Dedaders:eenpaarkansenparelsuithetRif-gebergte.Eénvandeslachtoffersverloorvijftanden.Derechterlegdeeentaakstrafopaandekansenparels.

  gelderlander.nl/ar…dan-geeist~a5873bed/

  DatisNederland.

  recidivisten verdienen ook meerdere kansen 😉

 174. Nico de Geit says:

  adamus: recidivisten verdienen ook meerdere kansen

  Als een kickbokser je tanden eruit slaat, al dan niet met een betonschaar, vind ik een taakstraf onacceptabel.

 175. maff says:

  HDN cijfertjes ……

  Huizenprijs stijgt 10 procent in het eerste kwartaal van dit jaar, koper neemt gemiddeld 90k eigen geld mee

  https://www.businessinsider.nl/huizenprijs-stijgt-10-procent-in-het-eerste-kwartaal-van-dit-jaar-koper-neemt-gemiddeld-e90-000-eigen-geld-mee/

  Typisch, het nieuwe normaal is nu 12 keer modaal 😉

 176. Nico de Geit says:

  maff: koper neemt gemiddeld 90k eigen geld mee

  Zo lijkt het net alsof huiseigenaren vermogende mensen zijn. De vermogensgrafiek laat een ander beeld zien.

  https://www.daskapital.nl/4246201/65plussers_zijn_het_rijkst/

 177. Nico de Geit says:

  maff: Huizenprijs stijgt 10 procent in het eerste kwartaal van dit jaar

  En nog steeds zitten we niet op het niveau van 2008 als je de inflatie meerekent. De kranten hebben het alleen maar over stijgende prijzen.

  Koop een woning, dan hoor je bij de middenklasse, dan heb je iets bereikt. Dat doet het goed, want veel mensen zitten blijkbaar met een minderwaardigheidscomplex.

  Als er zo maar een kudde kanslozen op je los gelaten kan worden kun je beter een beetje mobiel blijven.

 178. ps says:

  maff, 🙂

  …life is but a dream, all you muppets out there!
  https://media3.giphy.com/media/l4HogOSqU3uupmvmg/giphy.gif

 179. washuurdertot2016 says:

  Nico de Geit,

  Als je het over een minderwaardigheidscomplex hebt, kan ik je adviseren eens in de spiegel kijken.
  “no time for loosers”

 180. Nico de Geit says:

  De kranten zouden nog wat meer de nadruk kunnen leggen op kansloze, werkloze, zelfs criminele huurders die de kantjes er vanaf lopen enerzijds en aan de andere kant voortvarende rijke, gezonde goed opgeleide kopers.

 181. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: voortvarende rijke, gezonde goed opgeleide kopers

  Een modelburger doet een hoge opleiding, maakt die opleiding af. Vindt een goed betaalde baan, en noemt dat ‘carrière’. En daarna koopt hij of zij een woning.

  Maximalisme: zo hoog mogelijke opleiding, zo hoog mogelijk betaalde baan en zo hoog mogelijke hypotheek. Als je daar niet aan meedoet ben je een ketter.

 182. Arjan says:

  Nico de Geit,

  Vermogen in stenen lijkt me vooral. Je haalt weer dingen door elkaar.
  Volgens mij heb jij geen idee hoeveel geld je zelf moet neerleggen bij de aankoop van een huis. Alsof alles maar geleend kan worden. Die tijden zijn al lang voorbij! Kopen is gewoon niet weggelegd voor arme sloebers als jij.

 183. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Maximalisme: zo hoog mogelijke opleiding, zo hoog mogelijk betaalde baan en zo hoog mogelijke hypotheek. Als je daar niet aan meedoet ben je een ketter.

  Als je weigert kom je tussen de kanslozen terecht, dat is het model. Je ondervindt dan terreur. Wie niet bereid of in staat is te maximaliseren moet kapot. Gewoon eenvoudig en in alle rust leven mag niet.

 184. washuurdertot2016 says:

  Nico de Geit,

  Wat jammer dat je weer doorslaat.
  Kom tot zelf of zoek hulp.

 185. Latida says:

  Wegenbelasting

  “Helft bruggen en viaducten slechte tot zeer slechte staat onderhoud
  De helft van de bruggen en viaducten verkeert in matige tot slechte staat van onderhoud en voldoet niet aan de minimale wettelijke onderhoudsnorm.”

  https://eenvandaag.avrotros.nl/item/onderhoudsrapporten-onacceptabel-risico-op-instorten-bruggen-en-viaducten-noord-holland/

 186. Arjan says:

  Latida,

  Weer lekker aan het spammen?

 187. Nico de Geit says:

  washuurdertot2016: Wat jammer dat je weer doorslaat.

  Arjan: Weer lekker aan het spammen?

  washuurdertot2016: Kom tot zelf of zoek hulp.

 188. washuurdertot2016 says:

  Nico de Geit,

  enne

 189. Steven says:

  Nico de Geit,

  Als je hoopt op hogere rentes (als je spaargeld en pensioen hebt) en lagere huizenprijzen omdat je goedkoper wil wonen straks dan ben je tegenwoordig aan het doorslaan en moet je hulp zoeken.

  Tja…dat geeft het klimaat wel aan nu; terwijl we weer bijna op historisch absurd hoge huizenprijzen zitten.

 190. Steven says:

  Als je tonnen leent voor bitcoins dan zegt iedereen: doe dat nou niet, dat is veel te gevaarlijk. en terecht

  Maar veel lenen voor huizen is nu niet “gevaarlijk”: het is met deze prijzen vrijwel zeker dat je de mist in gaat.
  (zo zie ik dat en dat heb je maar te accepteren zo lang de historische huizenprijs- en rentegrafieken dat aangeven. toch?)

 191. maff says:

  ‘ kopen kopen kopen ‘ kasboekje van Nederland

  Kopen op krediet http://www.tvgids.nl/kopen-op-krediet/artikel/785261/

  vanavond 20:45 – 21:15 uur

 192. Nico de Geit says:

  maff: kopen kopen kopen

  Vroeger was cash betalen normaal, tegenwoordig is lenen voor van alles normaal. Als je tegenwoordig cash betaalt loop je het risico dat ze een melding ongebruikelijke transactie doen. Vroeger werd je opgesloten als je je rekeningen niet betaalde, tegenwoordig loop je het risico op een inval als je je rekeningen wel betaalt, want verdacht.

 193. Latida says:

  Over definitie van corruptie

  https://www.youtube.com/watch?v=UvM62V0QrlA

 194. Latida says:

  Arjan: Alsof alles maar geleend kan worden. Die tijden zijn al lang voorbij!

  HAHAHAHAHA

  Trol op toeren

  Was me dat even lachen zeg

  100% LTV op stenen

  Waar Value is opgeklopt

  En de rente alleen omhoog kan

  Is per definitie overkreditering

  Sub-prime

  Alles op afbetaling

  Met rente

 195. Latida says:

  Nico de Geit: washuurdertot2016: Wat jammer dat je weer doorslaat.

  Arjan: Weer lekker aan het spammen?

  washuurdertot2016: Kom tot zelf of zoek hulp.

  Zal wel door gebrekkig onderwijs komen

  https://www.youtube.com/watch?v=rsL6mKxtOlQ

 196. maff says:

  Voor de liefhebbers

  Het Europese huizenplaatje House prices up by 4.2% in the euro area

  http://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/8803917/2-11042018-AP-EN.pdf/05686cc0-87f7-48b7-8c02-a13f8ce3ed40

 197. maff says:

  FiKks app …. Geldproblemen? Jeroen Dijsselbloem biedt hulp

  https://www.ad.nl/economie/jeroen-dijsselbloem-is-tegenwoordig-buddy-voor-mensen-met-geldproblemen~a29fa3af/

  Schulden het best bewaarde geheim van Nederland ……

  Pssss 🙂 http://www.seppo.net/cartoons/albums/cartoons/nature/mammals/vaellus_sopulit_eng.jpg

 198. washuurdertot2016 says:

  Latida: Zalweldoorgebrekkigonderwijskomen

  https://www.youtube.com/watch?v=rsL6mKxtOlQ

  Personen, die een goede opleiding hebben genoten, hebben geen last van waanbeelden en worden jaren ouder.

 199. Arjan says:

  Latida,

  Wat een nitwit ben je toch, ongelofelijk. Voor een huis van 250K moet je zo’n 18000 euro op tafel leggen. Rente is laag dus je besteedt veel van je maandlast aan aflossing.

  Voor een subsidietrekker als jij moeilijk te bevatten. Want jij houdt alleen maar je handje op bij de overheid en hebt nog nooit ergens geld mee verdiend.

 200. maff says:

  Ik zag dit toevallig ……

  Huizenprijzen Amsterdam DAALDEN afgelopen kwartaal met 3%
  Het Financieele Dagblad-9 minuten geleden

  Huizenprijzen in Amsterdam bijna 12 procent GESTEGEN
  Parool.nl-10 minuten geleden

  Verwarrend

 201. jeff says:

  Als dure Herengrachthuurder tot 2012, heb ik in hetzelfde jaar gekocht in het wat minder sexy Haarlem Zuid. Meesterzet achteraf. Maar dat alles zou ziekelijk hard zou stijgen had ik niet verwacht. Die Zeepbelmalloten zaten er ook flink naast, maar uiteindelijk zullen ze wel weer een keer gelijk krijgen. Maar dan heeft iedere zelfredzame en nadenkende Nederlander zijn huis al (grotendeels) afbetaald.

  Echt sneu om hier iedere dag in herhaling te vallen en tegen wie? Ga geld verdienen, we leven in de beste tijd ooit.

 202. Nico de Geit says:

  Steven: Als je tonnen leent voor bitcoins dan zegt iedereen: doe dat nou niet, dat is veel te gevaarlijk.

  Als mensen 2-5% van hun totale vermogen in dat soort risicovolle beleggingen stoppen, prima. Het verlies is makkelijk te dragen, voelen ze niet eens, maar ze hebben wel de winkansen.

  Helaas hebben veel mensen met hun creditcard bitcoins gekocht. Gedreven door hoop, net als een gokverslaafde.

  Natuurlijk is niet iedere woningeigenaar te vergelijken met een gokverslaafde maar het komt zeker voor: geen realistische verwachting hebben omtrent de winkansen.

 203. Hans- says:

  Nou, het is hier weer een gezellig dames kransje!

 204. Erik (trolnogimmerhier) says:

  Inmiddels 5 jaar geleden dat ik mijn huis gekocht heb(Regio den haag) ik werd toen hier voor Krankzinnig en nog wat dingen uitgemaakt en noem maar op. Inmiddels 135.000 euro overwaarde in 5 jaar, snorkelmans en co…geef nou gewoon toe. Jullie hebben het fout. Jullie zaten ernaast en jullie hebben de boot gemist, rest tijdig uitstappen en cashen. Gegroet.

 205. Dr.t says:

  Het antwoord op de voorspelling voor 2018 is plus 10 procent.
  Regio Den Haag zelf 21 procent.
  Gelukkig kunnen de kopers nog altijd in Zeeland of Groningen terecht voor een gunstige orijs.

 206. Latida says:

  Arjan: Voor een subsidietrekker als jij moeilijk te bevatten. Want jij houdt alleen maar je handje op bij de overheid en hebt nog nooit ergens geld mee verdiend.

  HAHAHA

  Dat zou wat zijn zeg de dag dat ik subsidie zou trekken. Blijf vooral vissen naar mijn inkomen.

  Arjan: Voor een huis van 250K moet je zo’n 18000 euro op tafel leggen.

  Ga je nou net doen alsof kopers daar desnoods geen consumptieve lening voor afsluiten? Want dat doen ze dus wel gewoon, en de bank werkt daar gewoon aan mee.

  Er wordt zelfs aangemoedigd aan volwassenen om als ‘kinderen’ bij de ouders aan te kloppen, of bij willekeurig ieder ander te bedelen om financiele hulp bij het kopen. Want ‘belastingvoordeel’. LOL.

  Wasmachine, computer, mobiele telefoon, auto, kleurentelevisie

  Het wordt allemaal steeds meer of afbetaling gekocht

  Studeren? Maximaal lenen wordt aangemoedigd en studenten worden al massaal als minderjarigen leningen aangesmeerd door de overheid zelf.

  Men leent dus, inclusief huizen, nog altijd maar meer en meer en meer voor van alles en nog wat.

  Dat is ook aan te tonen als je de cijfertjes er naast legt.

  En dan zegt Arjen:

  “Alsof alles maar geleend kan worden. Die tijden zijn al lang voorbij!”

  Niet dus.

  Wat onze huis-Groninger beweert is dus volstrekte onzin.

  Zo mag er bijvoorbeeld ook steeds weer meer geleend worden voor een huis door voor een steeds groter deel van het tweede inkomen mee te tellen. Dat gaat met wel 10% per jaar wel heel rap omhoog!

  De hele trukendoos gaat open om mensen meer te laten lenen.

  Arjan: Volgens mij heb jij geen idee hoeveel geld je zelf moet neerleggen bij de aankoop van een huis.

  Als ik het me goed herinner zit je met je 500 euro hypotheek betaling per maand in een huis van rond de 250K?

  Vind je 20K een hoop geld om zelf mee te brengen? Dat is namelijk minder dan 10% van de waarde.

  Komt dat misschien doordat de besteedbare inkomens in Nederland gemiddeld genomen zo laag liggen?

  En ligt daar soms ook het probleem?

  Enig idee hoe veel mensen continue rood staan op hun rekening?

  Banken wel namelijk.

 207. Latida says:

  Leuker kunnen we het niet maken

  “Duizenden mensen zijn in de cel beland vanwege onverzekerde auto’s die niet eens rijden. Door een wetswijziging verdient de overheid inmiddels meer aan de aanmaningen dan aan de boetes zelf. En met veiliger verkeer heeft het nauwelijks nog iets te maken.

  Het absurde Nederlandse boetebeleid: 18.733 celstraffen voor onverzekerde auto’s (die in de garage staan)”

  https://decorrespondent.nl/6661/het-absurde-nederlandse-boetebeleid-18-733-celstraffen-voor-onverzekerde-autos-die-in-de-garage-staan/400734412639-88854651

 208. Latida says:

  Latida: Leuker kunnen we het niet maken

  “Duizenden mensen zijn in de cel beland vanwege onverzekerde auto’s die niet eens rijden. Door een wetswijziging verdient de overheid inmiddels meer aan de aanmaningen dan aan de boetes zelf. En met veiliger verkeer heeft het nauwelijks nog iets te maken.

  Het absurde Nederlandse boetebeleid: 18.733 celstraffen voor onverzekerde auto’s (die in de garage staan)”

  decorrespondent.nl…00734412639-88854651

  “Maar liefst 46.000 Nederlanders hadden eind 2015 zelfs al meer dan tien boetes voor onverzekerde voertuigen opgespaard.”

 209. Latida says:

  Latida: “Maar liefst 46.000 Nederlanders hadden eind 2015 zelfs al meer dan tien boetes voor onverzekerde voertuigen opgespaard.”

  “De schade veroorzaakt door onverzekerde voertuigen is gedaald van zo’n 9,3 miljoen euro in 2011 naar 6,6 miljoen euro in 2015 (30 procent). Dus: 2,5 miljoen euro minder onverzekerde schade per jaar. En om dat te bereiken hebben ze de afgelopen jaren 869 miljoen euro aan boetes opgelegd.

  Hoe kan de onverzekerde schade zo weinig gedaald zijn? Daar is een verklaring voor. En die is doodeenvoudig: de meeste onverzekerde voertuigen reden allang niet meer.”

 210. Latida says:

  “Weten is nog geen doen. Een realistisch perspectief op redzaamheid

  Naast denkvermogen is ‘doenvermogen’ minstens zo belangrijk om aan de hoge eisen van de participatiesamenleving te kunnen voldoen. De overheid verwacht van burgers steeds vaker dat ze zelfredzaam zijn op het gebied van gezondheid, persoonlijke financiën en de arbeidsmarkt. De WRR vraagt met dit rapport aandacht voor het belang van niet-cognitieve vermogens, zoals een doel stellen, in actie komen, volhouden en om kunnen gaan met verleiding en tegenslag.”

  https://www.wrr.nl/publicaties/rapporten/2017/04/24/weten-is-nog-geen-doen

 211. Hans- says:

  Gelukkig draait de economie nu als een tierelier!De huizen zijn ook weer betaalbaar.bijna alles is uitverkocht. En binnen kort, met de negatieve rente krijg je geld terug over je lening.Bijna elke avond goed nieuws op het 8 uur journaal, miste alleen de laatste tijd het goede nieuws over de stijgende huizen prijzen!En de werkelozen,minder dan enkele jaren terug, ondanks de instroom uit Syrie, maar dat waren dan ook allemaal toppertjes, zoals artsen chirurgen,de achterstand in de zieken huizen zijn door deze mensen ook ingelopen.het lijkt wel of het geld tegen de hofvijver op klotst!Er is weer ruimte voor hoge salaris verhogingen.en indexatie van de pensioenen, tijd heelt alle wonden, nooit gedacht dat het zo snel zou gaan!

 212. maff says:

  maff: Perfect storm in aantocht ……

  Hmmmmm is er al blijkbaar ‘Perfecte storm’ in woningmarkt’ https://www.volkskrant.nl/economie/-perfecte-storm-in-woningmarkt-zal-nog-jaren-voortwoeden-denkt-nvm~a4592360/

 213. Nico de Geit says:

  Geldverstrekkers specialiseren zich steeds meer in ’lage’ of ’hoge’ hypotheken. De lage hypotheek, met veel eigen ingebracht geld, wint aan populariteit.

  https://www.telegraaf.nl/financieel/1911527/geldverstrekkers-kiezen-voor-lage-of-hoge-hypotheken

 214. Latida says:

  Maar al uw data is veilig bij ons – als een politiechef al niet te vertrouwen is..

  “Smit heeft volgens de korpsleiding voor privédoeleinden zitten grasduinen in het politiesysteem en zou deze informatie gedeeld hebben met een ander. Uit het integriteitsonderzoek zou ook zijn gebleken dat de commissaris – die twintig jaar de baas was in het district Oost – zijn positie misbruikte om een woning te ritselen voor iemand die hij kende; iemand met wie hij eigenlijk werd geacht geen contact te onderhouden.

  Smit zou jarenlang voetbalkaartjes voor vrienden en familie hebben geregeld en privé-diners hebben bekostigd met politiegeld. Er loopt bij het Openbaar Ministerie Amsterdam ook een strafrechtelijk onderzoek naar verduistering en valsheid in geschrifte. Of het onderzoek ook tot vervolging leidt, is nog niet zeker.”

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1912969/amsterdamse-politiechef-lekte-informatie

 215. Latida says:

  “In 2013 bedroegen de inkomsten van de Nederlandse Staat uit aardgas meer dan € 15 miljard, dat was zo’n € 900,- per hoofd van de bevolking. Over de periode 2003–2014 was dit jaarlijks tussen de 5 en 10% van de totale Rijksinkomsten van de Nederlandse Staat.

  De aardgasbaten zijn afhankelijk van de hoeveelheid gewonnen aardgas en de aardgasprijs. Als opsporing en winning van gas uit het Groningenveld en kleine velden in Nederland teruglopen zullen de aardgasbaten in de toekomst versneld afnemen.”

  http://aardgas-in-nederland.nl/nederland-aardgasland/aardgas-en-de-economie/

 216. Latida says:

  “’BKR is te streng’

  Het BKR schiet zijn doel – consumenten beschermen – volledig voorbij, vindt ze. „Het BKR is te streng geworden, net als de geldverstrekkers. Die lijken zich achter de regels te verschuilen.”

  Evertse is niet de enige met stevige kritiek op ’Tiel’. „Er zijn inmiddels meer dan 10 miljoen registraties”, zegt Twan Cats, commercieel directeur bij De Hypotheker.

  „Dan wordt de kans op fouten vanzelf groter. Consumenten worden niet ingelicht, geldverstrekkers denken in bulk: een negatieve notering is automatisch een weigering.” Hij voorspelt: „Meer mensen zullen naar de rechter stappen om hun registratie te laten wissen.”

  Dat gebeurde dit jaar al meerdere keren. De cliënten van advocaat Reny Stark kregen gelijk, en konden op tijd een hypotheek krijgen. „Mensen weten niet dat ze geregistreerd worden”, zegt Stark. „Ik vind het bij de zorgplicht horen van de partij die een krediet laat registreren, om aan de consument te laten weten wat dat betekent. Als ze naar de rechter moeten, zijn ze veel geld kwijt. Dat schrikt af.””

  https://www.telegraaf.nl/financieel/1914709/bkr-schiet-zijn-doel-volledig-voorbij

 217. Latida says:

  Huishoudboekje

  “Het zogenoemd structureel overschot bedroeg vorig jaar nog 0,8 procent, maar dat slaat om in een tekort van 0,4 procent in 2019. De RvS spreekt van „een verslechtering van de overheidsfinanciën die in tijden van hoogconjunctuur niet zou mogen worden verwacht.” Bovendien kan het tekort door de voorgenomen afbouw van de gaswinning in Groningen nog verder oplopen.”

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1914678/huishoudboekje-overheid-verslechtert

 218. Latida says:

  Latida: “Weten is nog geen doen. Een realistisch perspectief op redzaamheid

  Naast denkvermogen is ‘doenvermogen’ minstens zo belangrijk om aan de hoge eisen van de participatiesamenleving te kunnen voldoen. De overheid verwacht van burgers steeds vaker dat ze zelfredzaam zijn op het gebied van gezondheid, persoonlijke financiën en de arbeidsmarkt. De WRR vraagt met dit rapport aandacht voor het belang van niet-cognitieve vermogens, zoals een doel stellen, in actie komen, volhouden en om kunnen gaan met verleiding en tegenslag.”

  wrr.nl/publicaties…ten-is-nog-geen-doen

  “Raad van State: simpelere regels eigen woning”

  en

  “De raad heeft het over een ,,complexiteit van het stelsel die voor burgers nadelig uitpakt” en hamert erop regels begrijpelijker te maken. Want burgers behoren een wet niet alleen te kennen, maar zij moeten die wet ook ‘kunnen’, aldus de raad.”

  https://www.telegraaf.nl/financieel/1905393/raad-van-state-simpelere-regels-eigen-woning

 219. Steven says:

  Latida,

  Dat gebeurde dit jaar al meerdere keren. De cliënten van advocaat Reny Stark kregen gelijk, en konden op tijd een hypotheek krijgen. „Mensen weten niet dat ze geregistreerd worden”, zegt Stark. „Ik vind het bij de zorgplicht horen van de partij die een krediet laat registreren, om aan de consument te laten weten wat dat betekent. Als ze naar de rechter moeten, zijn ze veel geld kwijt. Dat schrikt af

  Wat voor schuld hadden ze dan? en waarom krijgen ze dan toch die hypotheek vraag IK me dan af natuurlijk. Huizenprijzen zijn al zo hoog dus laat ze a.u,b met schulden geen hypotheek krijgen want dat helpt overall de huizenprijzen iets lager te krijgen,

  Want wiskundig gezien: huizenprijs=leenvermogen van de sukkels

  oeps het is wat laat… Ook al ben ik boven de 50: heb het doorzakken nog niet verleerd..

 220. Voerman says:

  Na een jaartje “spijbelen” weer even rondgekeken alhier. 🙂
  De diehards zijn nog even dom.
  De wijzen zijn voornamelijk verdwenen.
  Nix nieuws onder de zon.
  Voerman gaat maar weer door met het normale leven.

 221. Steven says:

  Voerman: De diehards zijn nog even dom.

  Zo lang de huizenprijzen historisch te duur zijn zal ik af en toe op de site blijven komen. Als ze eenmaal flink gezakt zijn dan ga ik juist weg. Het heeft niet zo veel zin om dan als “diehard” me een paar jaar lang trots op de borst te slaan.

 222. Steven says:

  te duur= te hoog (domme fout elke keer)

 223. adamus says:

  maff:
  Depensioenennaarminimumloon?

  Grootstepensioenroofooit:ed.nl/extra/groots…aar-gedekt~ad1c59b6/

  gaat niet over rendement, maar ‘rekenrente’. Ook de voormalig belastinginspecteur rekent in fictief inkomen -dat belasten we zo lekker 😉

 224. adamus says:

  washuurdertot2016:
  Weerhuurdersdeklos
  telegraaf.nl/nieuw…dure-energierekening

  EROEI ?

 225. adamus says:

  Latida:
  Wegenbelasting

  “Helftbruggenenviaductenslechtetotzeerslechtestaatonderhoud
  Dehelftvandebruggenenviaductenverkeertinmatigetotslechtestaatvanonderhoudenvoldoetnietaandeminimalewettelijkeonderhoudsnorm.”

  eenvandaag.avrotro…ucten-noord-holland/

  https://www.gelderlander.nl/liemers/brug-bij-lobith-binnen-vijf-jaar-vervangen~a1e0a139/

 226. Latida says:

  Voerman: Na een jaartje “spijbelen” weer even rondgekeken alhier.
  De diehards zijn nog even dom.
  De wijzen zijn voornamelijk verdwenen.
  Nix nieuws onder de zon.
  Voerman gaat maar weer door met het normale leven.

  Wees maar blij dat je niet in dezelfde situatie zit zoals deze ‘DieHards’

  https://www.npo.nl/brandpunt/29-03-2018/KN_1697528

 227. maff says:

  Fix it 🙂 ………….

  Jeroen Dijsselbloem eerste buddy van fiKks

  https://vimeo.com/260411810

 228. ps says:

  Maff 🙂

  “Very necessary, very important and deeply, deeply attractive”:
  https://www.youtube.com/watch?v=M_3T-Af57Pg

 229. Nico de Geit says:

  Verderop krijgen ze zonnepanelen op het dak. Op de westzijde. Lijkt me niet optimaal maar het kan niet anders.

  Hier kost de grond 400 euro de meter+, landbouwgrond kost 5 euro de meter. Zet die dingen alsjeblieft daar, niet hier. Hartstikke lelijk.

  Energieneutraal wonen, maar met de energie in de zomer kun je ‘s winters je huis niet verwarmen. Je levert dus stroom terug voor een rotprijs. Ik snap dat niet. En het is zo lelijk, het zou verboden moeten worden.

  Krankzinnigheid kent geen grenzen. Het zal ook komen omdat mensen niet in staat zijn zelfstandig na te denken. Iedereen doet zonnepanelen, dan doen zij het ook. Je kunt ook allemaal molentjes op je dak zetten, met kleine dynamo’s erin. Ook een paar op je auto, en één op je kop. En vergeet je fiets niet.

 230. Nico de Geit says:

  Zonnepanelen, prima. Als je een gigantische boerenschuur hebt met het dak precies in de juiste richting. Dan zou het rendement kunnen geven. En dan nog: je levert aan de energiegigant, want op het moment dat de zon schijnt heb je die energie doorgaans niet nodig.

  In Duitsland doen boeren dat volop, met dikke subsidie. Zonder subsidie loont het blijkbaar niet. Waarom zou het op zo’n klein dak wel lonen? Notabene in een woonwijk!

  Woonwijk:

  https://www.lithouse.eu/wp-content/uploads/2016/08/solarpanels-2.jpg

  Ziet er niet uit:

  http://dakmax.nl/wp-content/uploads/2015/02/lelijke-zonnepanelen-1089×726.jpg

 231. Nico de Geit says:

  Je moet wel behoorlijk autistisch zijn om niet te zien hoe lelijk het is:

  http://www.mooizon.nl/wp-content/uploads/2016/03/06-2_Opoeteren.jpg

 232. Nico de Geit says:

  Teruglevering zonnepanelen valt tegen

  https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1738133

  Ze leveren bij lange na niet op wat was beloofd. Vanwege schaduw, enz. Zet ze dan ook gewoon op een geschikte plek zoals het dak van een heel groot gebouw.

  Juist ja: kleine prutsers zetten zonnepanelen op hun dak, grote hallen niet. Want het levert te weinig op????

  En dan hebben we het nog niet over de gegarandeerde rotprijs die het energiebedrijf uiteindelijk aan jou gaat betalen.

 233. Nico de Geit says:

  Mooi plaatje:

  https://tweakers.net/ext/f/fosqqfOK1aw5LAjOblABwRjj/full.jpg

  Ze zouden dus ieder 650w op moeten leveren, niet 36w!

 234. Nico de Geit says:

  Het lijkt er echt op dat veel mensen denken dat hun oude woning klaar is voor de toekomst door er een paar zonnepanelen op te leggen.

  Zoveel domheid past niet eens in mijn hoofd.

  Ik moet energie hebben in de winter als het koud is, als de zon niet schijnt. Terugleveren is voor mega-locaties, niet voor kleine daken in een mooie maar peperdure woonwijk.

 235. Nico de Geit says:

  Zonnepanelen

  Momenteel schijnen energiemaatschappijen verplicht te zijn de met zonnepanelen opgewekte stroom tegen DE VOLLE PRIJS terug te kopen.

  Dat gaat niet lang duren natuurlijk. Muppets. En dat met een terugverdientijd van 10, 20 jaar. Goede kans dus dat die dingen NOOIT worden terugverdiend, zeker niet als je omvormer stuk gaat, de buurjongen een buks heeft of als het flink gaat hagelen.

  Hagelschade: http://www.polderpv.nl/Assets/images/Hagelschade_23juni2016/Hagelschade_024.jpg

  Je kunt je geld beter op de bank zetten, daar krijg je tenminste rente. 🙂

 236. Nico de Geit says:

  Overheid krijgt nog spijt van het propageren van zonnepanelen

  Steeds vaker zie je op doodgewone huizen zonnepanelen. Onder die daken wonen geen milieufreaks, maar mensen die dol zijn op goedkope stroom. Nog even en de overheid krijgt spijt dat ze ooit die zonnepanelen hebben gepropageerd.

  http://www.jaaproelants.nl/column/overheid_krijgt_nog_spijt_van_het_propageren_van_zonnepanelen/

 237. Nico de Geit says:

  Vanaf 2020 wordt de salderingsregeling, waarbij particulieren voordelig stroom opwekken op het eigen dak, versoberd. Eigenaren van zonnepanelen mogen nu salderen, waarbij teruglevering van elektriciteit wordt verrekend met het netverbruik tegen hetzelfde tarief. Wel gaf minister Kamp aan dat voor mensen die al geïnvesteerd hebben in zonnepanelen een nette overgangsregeling moet komen.

  https://www.zelfenergieproduceren.nl/nieuws/salderen-blijft-tot-2020/

 238. Nico de Geit says:

  Een draaischijf-elektriciteitsmeter draait gewoon de andere kant op bij teruglevering. Maar die gaat er dus uit, dat wordt een slimme meter.

  Het lijkt me logisch dat de energiemaatschappij uiteindelijk een concurrerende prijs betaalt voor opgewekte stroom. In de zomer, overdag, is de vraag laag, ook dat nog. Dat is dus een rotprijs, waardoor die zonnepanelen niet meer renderen.

  Verder gelezen in fora: trotse bezitters van in China gemaakte panelen. Terugverdientijd 10, 20 jaar, onder de huidige gunstige omstandigheden voor teruglevering tegen dezelfde prijs.

  Mijn conclusie: je bent gek als je die lelijke dingen op een mooi huis zet.

  Straks gaan ze er net zo hard weer af. Ze worden niet meer gerepareerd na een hagelbui of defect. Bij een lage terugleverprijs rendeert het niet, nooit.

  De enigen die rendement maken zijn de Chinese leveranciers en de bedrijven die die zooi plaatsen. De muppet wordt weer eens genaaid.

 239. Nico de Geit says:

  ‘Hoeveel energiebedrijven straks gaan betalen aan eigenaren van zonnepanelen, mogen ze zelf bepalen. Het kan zijn dat het ene bedrijf een hogere vergoeding biedt dan het andere. Ook wordt het in de toekomst waarschijnlijk mogelijk om twee verschillende elektriciteitsleveranciers in de arm te nemen: een voor afname van elektriciteit en een voor teruglevering. Er komt in de nieuwe situatie dus meer ruimte voor marktwerking.’

  https://www.businessinsider.nl/saldering-op-de-schop-loont-het-nog-om-te-investeren-zonnepanelen/

  Marktwerking…. Was niet te zien aankomen….

  Degelijke zonnepanelen van Chinese makelij, deskundig gemonteerd door Oost-Europese vaklieden.

 240. Hans- says:

  Zonne panelen is de zelfde gekte als aflosvrije hypotheken!(open haarden gekte-keuken gekte-badkamer gekte -dakkapellen gekte-enz. )

 241. Maria says:

  Gevalletje praktijk: Ouders kopen een woning voor hun zoon. Toevallig geld op de bank staan en de zoon redt het anders niet. Wordt een huurovereenkomst opgemaakt en de zoon gaat keurig € 710,= huur per maand betalen, uiteraard onder de huurtoeslaggrens, de zoon krijgt van de belastingbetaler iedere maand ca. € 300,= uitbetaald. Fijn systeem, die huurtoeslag, vooral zo sociaal!

 242. Hans- says:

  Waarom lopen ze de laatste tijd zo te zeuren over aflossingsvrije hypotheken,eerst hebben ze het met veel moeite in de markt gezet,De Ned bank waarschuwde er voor, maar dat is weg gehoond, en nu is het besmet…En de mensen toen hebben hun zakken gevuld.Als de mensen met zo’n Hyp. uit hun huis worden gezet, moet de staat, (verplicht) ze onderdak verzorgen!! alleen hebben de nieuwe Nederlanders voorrang!…..

 243. Hans- says:

  Maria, niet sociaal denken, graaien, dat doet de overheid ook, Dus, grijp die kans!

 244. svg says:

  Maria:
  Gevalletjepraktijk:Ouderskopeneenwoningvoorhunzoon.Toevalliggeldopdebankstaanendezoonredthetandersniet.Wordteenhuurovereenkomstopgemaaktendezoongaatkeurig€710,=huurpermaandbetalen,uiteraardonderdehuurtoeslaggrens,dezoonkrijgtvandebelastingbetaleriederemaandca.€300,=uitbetaald.Fijnsysteem,diehuurtoeslag,vooralzosociaal!

  Ach Maria, even een proefberekeningetje gemaakt op de site belasting dienst kinderopvangtoeslag dan is die 300euro van jou voorbeeld peanuts ik kwam met 3 kinderen op 2334,51 per maand kinderopvangtoeslag dat is iets meer dan 28.000 euro per jaar , hoef verder niets voor te doen dan alleen je 3 kids bij de kinderopvang stallen , en hup laat de kassa maar rinkelen , wij als belasting betalers betalen wel.

 245. Nico de Geit says:

  Hans-: alleen hebben de nieuwe Nederlanders voorrang!

  Alleen voorrang met huisvesting, en een uitkering.

  ‘Statushouders hebben nauwelijks werk. Van de groep die in 2014 een vergunning kreeg, zat bijna 90 procent na 2,5 jaar nog steeds werkloos thuis.’

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1925440/statushouder-werkloos

  Het idee is dat ze straks mijn pensioen gaan betalen. Ik zou toch graag wat garanties zien, want dit gaat niet goed zo.

 246. Latida says:

  Gaatje van een miljardje of 100..

  “Ruim een derde van de woningbezitters met een aflossingsvrije hypotheek zijn bang dat ze aan het einde van de lening hun hypotheekschuld niet kunnen afbetalen.”

  https://www.telegraaf.nl/financieel/1926779/angst-voor-betalingsproblemen-bij-aflossingsvrije-hypotheek

 247. Latida says:

  “Pensioenfondsen en De Nederlandsche Bank ruziën over de financiering van de overgangsregeling voor vut. De toezichthouder eist hogere premies voor deze regeling omdat fondsen anders interen op hun pensioenvermogen. De eisen kunnen grote financiële consequenties hebben.”

  en

  “De gewone pensioenpremie van ABP is bij lange na niet kostendekkend. De premiedekkingsgraad was in 2016 72%, waarbij 100% precies kostendekkend zou zijn. ABP wil niet zeggen hoe kostendekkend de VPL-premie is. „Voor de VPL wordt beleid gehanteerd waar een gedempte kostendekkende premie onderdeel van uitmaakt”, is het enige dat de woordvoerder erover kwijt wil.”

  https://www.telegraaf.nl/financieel/1924992/opvolger-vut-leidt-tot-geruzie

 248. Latida says:

  Latida: “Pensioenfondsen en De Nederlandsche Bank ruziën over de financiering van de overgangsregeling voor vut. De toezichthouder eist hogere premies voor deze regeling omdat fondsen anders interen op hun pensioenvermogen. De eisen kunnen grote financiële consequenties hebben.”

  en

  “De gewone pensioenpremie van ABP is bij lange na niet kostendekkend. De premiedekkingsgraad was in 2016 72%, waarbij 100% precies kostendekkend zou zijn. ABP wil niet zeggen hoe kostendekkend de VPL-premie is. „Voor de VPL wordt beleid gehanteerd waar een gedempte kostendekkende premie onderdeel van uitmaakt”, is het enige dat de woordvoerder erover kwijt wil.”

  telegraaf.nl/finan…ut-leidt-tot-geruzie

  “„De vut-overgangsregeling bij pensioenfonds ABP stevent af op een miljardentekort”, concludeert Petra van Straten, lijsttrekker van de Lijst voor Onafhankelijk Pensioentoezicht (LvOP). ”

 249. Latida says:

  Het beste pensioenstelsel ter wereld..

  Nu nog wel misschien

  Maar of dat over 20 jaar nog zo zal zijn?

  Hoe toekomstbestendig zijn Nederlandse pensioenen, werkelijk?

  Wetende dat Nederlanders nu al het langste moeten doorwerken van heel Europa?

 250. Nico de Geit says:

  Latida: Hoe toekomstbestendig zijn Nederlandse pensioenen, werkelijk?

  Ik zet meer vraagtekens bij de AOW, de basis van ieder pensioen. Als de AOW inkomensafhankelijk wordt is iedereen arm.

 251. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: iedereen

  Als je het haalt natuurlijk…

  Goede kans dat ik de maximale korting krijg als ik eenmaal zo oud ben. Ik krijg dus niks, maar moet inkomstenbelasting betalen en andere heffingen. Tot ik dood ben. Daarna pakken ze nog eens 20% weg. Of meer.

 252. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Als je het haalt natuurlijk…

  Dan krijg je dus niks als je vermogen hebt en/of andere inkomsten. Inclusief fictief inkomen uit de eigen (betaalde) woning.

 253. Dr.t says:

  https://www.ad.nl/economie/woning-kopen-wordt-makkelijker-voor-oudere-huizenbezitter~a42af014/

  Dit is wat er gebeurt als je ouder wordt en je hypotheek wilt omzetten.
  Of een andere woning wil kopen.

  Direct cashen kan ook:

  https://www.volkskrant.nl/economie/steenrijk-maar-geen-cent-te-makken-hoe-kunnen-senioren-de-overwaarde-op-hun-huis-vrijspelen~a4593113/

  De bank denkt met u mee want wie wil er dit:
  https://www.ad.nl/economie/aflossingsvrije-hypotheek-wees-gewaarschuwd~a87c4ef0/

  Kortom het wordt steeds leuker naarmate je ouder wordt.

 254. Nico de Geit says:

  Dr.t: Dit is wat er gebeurt als je ouder wordt

  En vervolgens een artikel neerzetten over het hier en nu. Verder denken behoort blijkbaar bij velen niet tot de mogelijkheden. Niks aan te doen, gewoon accepteren. En, red jezelf.

 255. Dr.t says:

  Nico en Latida, noem eens vijf landen waar het pensionstelsel beter in elkaar zit.
  Tja,

  ‘We leven in zeer bevoorrechte omstandigheden’ , dat is toch echt de conclusie die het meest voor de hand ligt.

 256. Dr.t says:

  Maria:
  Gevalletjepraktijk:Ouderskopeneenwoningvoorhunzoon.Toevalliggeldopdebankstaanendezoonredthetandersniet.Wordteenhuurovereenkomstopgemaaktendezoongaatkeurig€710,=huurpermaandbetalen,uiteraardonderdehuurtoeslaggrens,dezoonkrijgtvandebelastingbetaleriederemaandca.€300,=uitbetaald.Fijnsysteem,diehuurtoeslag,vooralzosociaal!

  Ja , want wat is fiscaal gezien het verschil tussen huren van je ouders of van derden?

 257. Steven says:

  Dr.t,

  Ik vind tot mijn 71tigste doorwerken persoonlijk al geen goed pensioenstelsel. En laten we wel wezen (veel babyboomers vinden vast van niet); maar boven de 71 heb je zelf toch ook wat spaargeld bovenop je pensioen en heb je geen zin meer om met geld te smijten. Dus dat pensioenstelsel is nu alleen maar vervelend: zoals het jarenlang werken voor iemand anders zijn pré-VUT en zo. (mijn vader stopte met werken op zijn zesenvijftigste bijvoorbeeld).
  Omdat mijn ouders (moeder nu alleen) twee afbetaalde huizen hebben/hadden ben ik overigens ook indirect bezitter, maar vind het nergens voor nodig dat ze in prijs zouden moeten stijgen.

 258. Latida says:

  ” Het zou zomaar kunnen dat er straks in één klap honderdduizenden huizen tegelijk te koop worden gezet, met een daling van de huizenprijzen tot gevolg, aldus DNB vorig jaar.

  Tussen 2035 en 2038 loopt voor ruim 700.000 huishoudens de aflossingsvrije lening af en eindigt hun recht op hypotheekrenteaftrek. De totale Nederlandse hypotheekschuld bestaat nog altijd voor meer dan de helft uit leningen waarop niet regulier wordt afgelost.”

  https://www.ad.nl/economie/aflossingsvrije-hypotheek-wees-gewaarschuwd~a87c4ef0/

 259. Latida says:

  Dr.t: Nico en Latida, noem eens vijf landen waar het pensionstelsel beter in elkaar zit.
  Tja,

  ‘We leven in zeer bevoorrechte omstandigheden’ , dat is toch echt de conclusie die het meest voor de hand ligt.

  1. Frankrijk (62)

  Hier hoef je maar liefst 5 jaar minder te werken en kun je op je 62e met pensioen

  2. Belarus (60)

  By 2022, the age will be 63 for men and 58 for women

  Maar liefst 9 jaar minder werken als vrouw zijnde

  Kijk zelfs maar en zoek er eentje uit

  https://en.wikipedia.org/wiki/Retirement_in_Europe

  Als je er van uit gaat dat je als oudere in principe genoeg hebt aan een dak boven je hoofd en genoeg te eten, en niet noodzakelijkerwijs van plan bent om als 70+-er de hele wereld rond te reizen, kun je het beste een zo laag mogelijke pensioenleeftijd hebben.

  Mijn vader ging met 57 met vervroegd pensioen.

  Ik zou maar liefst 14 jaar langer moeten doorwerken in Nederland.

 260. Latida says:

  4. Noorwegen
  5. Zweden
  6. Duitsland

  Waarom?

  Eerder met pensioen dan in Nederland

  https://www.thelocal.dk/20141001/denmark-is-one-of-the-best-places-to-grow-old

 261. Dr.t says:

  Noem er nog eens vijf… de zesde plaats is immers zo gek nog niet

 262. Nico de Geit says:

  Dr.t: Noem er nog eens vijf…

  Wat probeer je nou eigenlijk te bewijzen? We hebben het over de afbraak van de bestaande structuur. De babyboomers zijn de laatsten die het goed hebben: AOW + pensioen + spaargeld + onbelaste eigen woning, enz. Dat is straks allemaal voorgoed verleden tijd.

 263. Nico de Geit says:

  Dr.t: Noem er nog eens vijf…

  Een groeiende bevolking is een plus als je oud bent. Maar dat moet dan wel een groei zijn van productieve mensen, en niet een tsunami van kansloze mensen uit de derde wereld. Die kosten alleen maar geld. En dat is een ramp als je oud bent. Je moet dan je pensioen min of meer delen met die mensen. Want waar moet de overheid het geld anders halen?

  Vooralsnog wordt er vanuit gegaan dat de nieuwkomers uit de derde wereld voor een economisch wonder gaan zorgen. Daar niet in geloven kan strafbaar zijn. Maar je zit straks wel met de gebakken peren als het wonder niet komt.

 264. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Vooralsnog wordt er vanuit gegaan dat de nieuwkomers uit de derde wereld voor een economisch wonder gaan zorgen. Daar niet in geloven kan strafbaar zijn. Maar je zit straks wel met de gebakken peren als het wonder niet komt.

  Het ligt dan ook voor de hand om de rekening van de multiculturele ideologie te leggen bij haar gelovigen.

 265. Dr.t says:

  Hopelijk hou je je zonnige humeur ondertussen zo lang mogelijk in tact Nico,
  We zouden het heel erg missen.

  Laten we wel wezen white trash standpunten maken de wereld er niet leuker op, zie Trump.

  Over pakweg 100 jaar zijn alle volkeren sowieso door elkaar gehusseld, dan is het beter als we geleerd hebben met vermeende verschillen om te gaan en iets van je welvaart te delen.

 266. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Het ligt dan ook voor de hand om de rekening van de multiculturele ideologie te leggen bij haar gelovigen.

  Gaat over het algemeen niet gebeuren. Ze halen snel hun kinderen van de multiculturele school als ze zien dat het niet werkt en gaan in een roomblanke villawijk wonen. De rekening wordt gelegd bij de achterblijvers. Uiteindelijk ook door een korting op de AOW en meer.

 267. Nico de Geit says:

  Dr.t: zonnige humeur

  Dr.t: white trash

  Dr.t: Trump

  Dr.t: Over pakweg 100 jaar zijn alle volkeren sowieso door elkaar gehusseld

  Ga eens een keer op vakantie buiten multicul gebied. Multicul is een rijk westers dingetje. Verderop lachen ze ons uit wegens onze domheid. Het rijke westen is maar een heel klein deel van de wereld best dr. t.

  Multicul is vooral import van kansarmen naar rijke gebieden, met het idee dat iedereen gelijk gemaakt kan worden – wat dus niet werkt. Een uit de hand gelopen ideologische hobby van idealisten. En die idealisten – vaak, of per definitie infantiel – laten hun teringzooi straks gewoon achter.

 268. Nico de Geit says:

  Wat multicul met huizen te maken heeft? Het zijn de bewoners van morgen. Ik ga daar als het even kan niet tussen wonen.

 269. Nico de Geit says:

  Dr.t: Over pakweg 100 jaar zijn alle volkeren sowieso door elkaar gehusseld

  Het snelkookpan-idee. Als de boel maar niet ontploft.

  Verder is het nogal naïef dat ‘door elkaar husselen’. Ik heb in een wijk gewoond die al voor meer dan 40% geïslamiseerd was.

  Het idee was ‘iedereen gelijk’ en lief en zo, ‘samen leuk en lief’, volledig infantiel dus. Geen gefrustreerde jihadisten die allerlei rare dingen doen. Maar dat is dus wel het resultaat van de multicul-ideologie.

  Banken in Canada schijnen te stoppen met hypotheken als het percentage moslims boven de 10% komt.

 270. Latida says:

  Lichtpuntje

  “Aan de uitgavenkant kun je gelukkig ook een aantal dingen doen. Zo snel mogelijk minder gaan uitgeven is een mes dat aan twee kanten snijdt: je kunt het bespaarde geld opzijzetten voor je oude dag, en je went vast aan een minder luxueus bestaan.”

  https://www.telegraaf.nl/financieel/1931568/eerder-stoppen-met-werken-is-financieel-drijfzand

 271. Latida says:

  Nico de Geit: Multicul is vooral import van kansarmen naar rijke gebieden, met het idee dat iedereen gelijk gemaakt kan worden – wat dus niet werkt. Een uit de hand gelopen ideologische hobby van idealisten. En die idealisten – vaak, of per definitie infantiel – laten hun teringzooi straks gewoon achter.

  Volgens mij gaat het juist om keiharde euros; goedkope arbeid & stijgende bevolkingsgroei zodat er een groeiende economie lijkt te zijn, ook al is dat met geleend geld.

 272. Dr.t says:

  Latida, de tijd dat we goedkope arbeidskrachten nodig hebben lijkt me inmiddels wel verstreken,

 273. Nico de Geit says:

  Latida: goedkope arbeid

  Dan vraag ik met toch af waar die ‘goedkope’ arbeiders moeten wonen. En waar ze moeten werken met een gemiddeld IQ van een zwak begaafde. Gaat dat tot welvaart leiden???

 274. Steven says:

  babyboomers: (dit is al eerder geplaatst, maar ook huizenprijzen komen steeds voorbij dus plaats ik het weer: kijk het stukje na ongeveer 5 minuten)

  https://www.youtube.com/watch?v=oeCmqoTsc7Y

 275. Arjan says:

  Steven,

  Je kunt gaan klagen over de oneerlijke privileges die babyboomers hebben en al het andere wat onrechtvaardig is of je neemt zelf actie en grijpt gewoon de kansen die je pakken kunt.

  Je leven lang afwachtend in een huurwoning blijven zitten word je ook niet rijk van.

 276. Arjan says:

  Nico de Geit: gefrustreerde jihadisten die allerlei rare dingen doen. Maar dat is dus wel het resultaat van de multicul-ideologie.

  Gehersenspoeld door Wilders. Wat een waanideeën…

 277. Nico de Geit says:

  Arjan: Wilders

  Dr.t: Trump

  Dr.t: en iets van je welvaart te delen

  Ga jij je welvaart maar delen.

 278. Steven says:

  Arjan: Je leven lang afwachtend in een huurwoning blijven zitten word je ook niet rijk van.

  Precies: Daarom speculeer en spaar ik ook in heel andere dingen dan in huizen. (en zoals hierboven ook al eerder gezegd bezit ik via mijn ouders al afbetaald onroerend goed)

 279. Nico de Geit says:

  Latida: Lichtpuntje

  Een erg misleidend artikel.

  1. Tegen de tijd dat je de AOW-leeftijd hebt bereikt krijg je een stevige korting. Je krijgt geen 800 euro per maand, maar slechts 400 of 200. En als het even tegen zit moet je betalen in plaats van ontvangen.

  2. De betaalde woning. Die gaat dus mooi naar box 3 of wordt op een andere manier gekort.

  3. Spaargeld, etc. Wordt gekort. Enz.

  AOW is tegen de tijd dat de generatie niks eraan toe is… niks.

 280. Steven says:

  Nico de Geit: AOW is tegen de tijd dat de generatie niks eraan toe is… niks.

  Ach we zijn het gewend: zij niet: https://www.youtube.com/watch?v=3gWsJKLvEjc

 281. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: 1. Tegen de tijd dat je de AOW-leeftijd hebt bereikt krijg je een stevige korting. Je krijgt geen 800 euro per maand, maar slechts 400 of 200.

  Wat ik bedoel is dat je wordt gekort. Omdat je spaargeld hebt, een betaalde woning of pensioen. Je krijgt dan geen volledige uitkering maar minder. Als je heel veel andere inkomsten hebt, waaronder de eigen woning, kan het zijn dat je niks krijgt maar moet betalen.

 282. Steven says:

  Nico de Geit: kan het zijn dat je niks krijgt maar moet betalen.

  Ja dat begrijp ik. Dat soort regelingen zie ik steeds voorbij komen en ze raken de babyboomers eigenlijk nooit. Alsof het zielige uitstervende Pandaberen zijn.

 283. Latida says:

  Dr.t: Latida, de tijd dat we goedkope arbeidskrachten nodig hebben lijkt me inmiddels wel verstreken,

  Weet je dat wel zeker? Kijk eens in de agrarische sector, de kassen, schoonmakers etc…

  Steven: babyboomers: (dit is al eerder geplaatst, maar ook huizenprijzen komen steeds voorbij dus plaats ik het weer: kijk het stukje na ongeveer 5 minuten)

  https://www.youtube.com/watch?v=oeCmqoTsc7Y

  Goede serie, dank voor het delen. Schetst een redelijk getrouw beeld van de werkelijkheid.

  Maar er wordt ook gezegd dat 75% van de jongeren nog steeds onder water staat, als ze al een huis hebben.

  Als het percentage echt nog steeds zo hoog is..

 284. Latida says:

  Beste pensioenstelsel ter wereld…

  Jort Kelder: “Jouw generatie, ik ook, moeten gewoon blijven doorwerken tot we erbij neervallen”

  #DeGrotePensioenRoof

 285. Nico de Geit says:

  Steven: ik googlde maar 1 minuut

  Steeds wordt gesuggereerd dat als je eenmaal de AOW-leeftijd hebt bereikt je dan een volledige uitkering krijgt. Dat is dus vrijwel zeker niet zo voor de generatie niks. Tegen die tijd gaan ze maximaal korten.

  Nu staan er tegenover iedere AOW’er vier werkenden, straks nog maar twee, waarvan er één oorspronkelijk uit de derde wereld komt. Ik heb daar weinig vertrouwen in. Armoede ligt op de loer.

 286. Frans says:

  zzp-er: zelfstandige zonder pensioen haha! Da’s een goede.

 287. Latida says:

  Integratie: “Billenwassers nodig”

  https://www.youtube.com/watch?v=wyVB3K08FQI

 288. Nico de Geit says:

  maff: Sparen kost Belgen bijna 4 miljard aan koopkracht

  Je leest er niet veel over maar de lage rente en de lage rendementen duren nu al tien jaar.

  Rente op de bank, bijna nul. Of er wel of geen inflatie is hangt af van hoe je meet, waar je je geld aan uit wilt geven. Daar bovenop: de vermogensrendementsheffing.

  Als het zo doorgaat verdampt al je vermogen, en heeft werken om vermogen op te bouwen geen zin meer.

  In artikelen in de massamedia wordt heel makkelijk gesproken over rendementen van 6-8%. Maar dat soort rendement kun je tegenwoordig alleen nog halen door een krot voordelig te kopen en te verhuren aan iemand die recht heeft op huurtoeslag. Zo lang het duurt. Daarna is het een kat in de zak, een miskoop.

  De opgaande beurs, opgejaagd door goedkoop geld, hoe lang gaat dat goed? Als het zo makkelijk is om 6% rendement te maken zou de bank wel iets meer betalen voor je uitgeleende geld.

  Ik verwacht voor de meeste beleggingen een negatief resultaat. Dat blijkt pas als de negatieve economische spiraal zich aandient.

 289. Dr.t says:

  Nico de Geit: Gajijjewelvaartmaardelen.

  ik ik en nog eens ik.
  Dat zal ongetwijfeld fantastisch voor je uitpakken, maar het probleem is, dat als iedereen zo denkt het er minder leuk en functioneel door wordt.

 290. Nico de Geit says:

  Dr.t: minder leuk en functioneel

  Eens, de solidariteit staat onder druk. Maar ga mij nou niet verwijten dat ik niet voldoende solidair ben met het hele universum. Ik moet in de eerste plaats aan mezelf denken, voor mezelf zorgen. Want als het niet goed gaat met mij kan ik zeker geen anderen helpen. Ook al zou ik dat willen.

  Als iedereen nou gewoon zichzelf probeert te redden zijn we al een heel eind. En sommige mensen zijn gewoon niet te redden. Misschien treffen ze het beter in een volgend leven, maar ook dat schijnt af te hangen van de daden in dit leven.

  Ze moeten dus vooral zoveel mogelijk proberen hun eigen problemen op te lossen, die problemen vallen hun niet voor niks toe. Ze moeten er van leren, daarom zijn ze op aarde.

  Als je de problemen voor ze oplost leren ze niks, en dan zijn ze er in een volgend leven mogelijk nog veel erger aan toe. Denk dus eerst goed na voordat je iemand gaat ‘helpen’.

 291. Nico de Geit says:

  Volgens Microsoft-oprichter Bill Gates staat het vast: een nieuwe grote recessie komt er aan. Het is alleen maar een kwestie van tijd. Het gaat met de economie in 2018 goed, maar het hoogtepunt zou zomaar al geweest kunnen zijn.

  https://biflatie.nl/artikelen/crisis/economie-2018-nieuwe-recessie-in-aantocht/

 292. Nico de Geit says:
 293. Nico de Geit says:

  Franse president Macron pleit voor Eurafrika: 200 miljoen migranten naar Europa

  De Europese bevolking omarmt de massale immigratie, en wordt het een ‘welkom, multicultureel Europa, dat volledig een gemengd-ras door immigratie en (rassen)kruising accepteert’.

  Dit betekent volgens hem wel het einde aan de sociale zekerheid in Europa, want die wordt door de komst van zo ongelooflijk veel kansarme Afrikanen onbetaalbaar. Dit houdt tevens in dat de levensstandaard in Europa fors zal dalen en armoede wijd verspreid zal worden’

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/04/Franse-president-Macron-pleit-voor-Eurafrika-200-miljoen-migranten-naar-Europa

  Daar had dr.t het ook al over. Lekker blijven huren dus, de exit open houden. Niet voor dr. t, die omarmt ze. Wacht ze op met bloemetjes.

 294. Nico de Geit says:

  Hé dr.t, wanneer komt die niet te stoppen invasie van Afrikanen en Arabieren?

 295. Nico de Geit says:

  Kabinet houdt vast aan hogere btw op groente en fruit

  Ondanks verzet van wetenschappers, artsen en consumentenorganisaties wordt de btw op groente en fruit verhoogd.

  https://www.gelderlander.nl/politiek/kabinet-houdt-vast-aan-hogere-btw-op-groente-en-fruit~a9909002/

  Straks in Nederland ook mensen die in hun auto wonen? Dan kunnen ze tenminste fruit betalen. Je moet kiezen: eten of wonen. Allebei zit er straks voor steeds meer mensen niet meer in.

 296. Latida says:

  “Zo’n intense inflatie brengt heel wat problemen met zich mee. Enerzijds betekent dat in het algemeen dat mensen hun gespaarde centen plots minder waard zijn en dat ze dus niet in staat zijn om zelfs met een astronomisch hoog bedrag een degelijk huis te kopen bijvoorbeeld. Anderzijds is het ook voor kopers negatief, want wanneer de prijzen opnieuw stabiel worden, zullen zij hun aankoop nooit meer kunnen verkopen aan dezelfde prijs, omdat de werkelijke waarde een stuk lager ligt.”

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1939441/dit-krot-is-verkocht-voor-1-2-miljoen-dollar

 297. Latida says:

  Luchtkwaliteit checken voordat je koopt!

  https://www.longfonds.nl/gezondelucht/

 298. svg says:

  Latida,

  phoe, 4,7 matig, en ik dacht dat het bij mij in de buurt goed tot redelijk goed was!

 299. Latida says:

  Volgens Peter Verhaar heeft de Rabobank te weinig eigen vermogen..

  https://twitter.com/peterverhaar/status/986852025521655808

 300. Latida says:

  svg: Latida,

  phoe, 4,7 matig, en ik dacht dat het bij mij in de buurt goed tot redelijk goed was!

  Ik heb een paar lokaties gecheckt en het viel mij ook tegen, kreeg ook matig.

 301. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Kabinet houdt vast aan hogere btw op groente en fruit

  We gaan dus richting het IJsland-model: alle voedsel duur. Nederland kan niet als enige lage btw toepassen op bepaalde zaken want dan komt de rest van de EU straks hier boodschappen doen.

  Gehoord over de VS: $ 20,– voor een bloemkool. Dat begint aardig op Soylent Green te lijken.

 302. Eric406 says:

  Dr.t: ikikennogeensik.
  Datzalongetwijfeldfantastischvoorjeuitpakken,maarhetprobleemis,datalsiedereenzodenktheterminderleukenfunctioneeldoorwordt.

  Jij bent totaal van de werkelijkheid losgezogen Dr T.

  Mijn vrouw is buitenlandse, en zit in klasjes met andere buitenlanders. Je zou voor de gein eens moeten horen hoe de gesprekken daar gaan. Ze zien ons gewoon als idioten, die alles voor ze betalen.
  Hoe vaak hoeft mijn vrouw niet te betalen in de bus, als er een allochtone chauffeur zit. Onder het mom van, laat die Hollanders naar de klote lopen.
  Op de school van mijn jongste wordt zij ook als één van hun gezien, ook daar is het: wij tegen hun (de NL’ers).

  Mijn vrouw heeft maar 1 doel in het leven, en dat is dat het haar kinderen goed vergaat. Zij beseft heel goed dat het op deze manier de verkeerde kant op gaat.

  Het zou ons land heel veel helpen, als wij onszelf eens zouden zien door de ogen van de hier wonende buitenlanders. Dan is het zo afgelopen met die gekkigheid.
  Maar er zijn altijd naïevelingen die er anders over denken, en alle signalen uit de maatschappij in de wind slaan. Vaak zijn dat de toekomstige extremisten. Net zoals ex-rokers de fanatiekste antirokers zijn.

 303. Nico de Geit says:

  Latida:
  Luchtkwaliteitcheckenvoordatjekoopt!

  https://www.longfonds.nl/gezondelucht/

  Gecheckt, klopt geen zak van. Een uitstekende locatie en een heel slechte locatie. In beide gevallen ‘matig’.

  Als er een dikke verkeersader in de buurt is is dat geen plus. Samenkomende dikke verkeersaders met stoplichten, dat moet een ramp zijn. Maar dat vind je dus niet terug in de checker.

 304. Nico de Geit says:

  Eric406: Jij bent totaal van de werkelijkheid losgezogen Dr T.

  Ach, dr.t woont waarschijnlijk in een blanke villawijk. Het geld daarvoor is hem toegevallen of hij woont bij zijn moeder op zolder. Vanuit een witte villawijk ziet alles er anders uit.

  Ik ken mensen die net zulke ideeën hadden als dr.t. Tot ze Somalische buren kregen. Ze gingen snel verhuizen naar een overwegend blanke wijk, en nu kakelen ze weer dezelfde onzin.

  Vooral vrouwen zijn erg. Of beter: naïef en infantiel. En dat ook nog vrijwel altijd gepaard met een superioriteitswaan.

 305. Nico de Geit says:

  ‘Huizenbezitter dupe van gasverbod in 2019’

  Huizenkopers zijn de dupe als het bouwers volgend jaar wordt verboden huizen te bouwen met een gasaansluiting. De bestaande ontwerpen voor nieuwbouw zijn nog niet geschikt voor gasloze alternatieven voor de cv-ketel

  https://www.telegraaf.nl/financieel/1943300/huizenbezitter-dupe-van-gasverbod-in-2019

 306. Latida says:

  Nico de Geit: Gecheckt, klopt geen zak van. Een uitstekende locatie en een heel slechte locatie. In beide gevallen ‘matig’.

  Als er een dikke verkeersader in de buurt is is dat geen plus. Samenkomende dikke verkeersaders met stoplichten, dat moet een ramp zijn. Maar dat vind je dus niet terug in de checker.

  “De data voor deze check komen van het RIVM.”

  Ben toch benieuwd nu hoe ze dat dan opmeten..

  Vond dit:

  https://rivm.nl/Onderwerpen/L/Lokale_luchtkwaliteit/Informatie_bij_interactieve_website_Hoe_schoon_is_onze_lucht

  En daar lees ik:

  “Op deze pagina vindt u relevante links die horen bij de interactieve website ‘Hoe schoon is onze lucht?’.
  De informatie die getoond wordt in de interactieve webpagina is gebaseerd op twee RIVM rapporten en notities; daarnaast wordt informatie gebruikt van openbare websites waarvan de links te vinden zijn onder de informatieknoppen binnen de interactieve webpagina.”

  Dat snap ik dan weer niet. Gebruiken ze nog steeds geen live meetapparatuur dar dan?

  En deze verwijzing:

  https://www.rivm.nl/media/milieu-en-leefomgeving/hoeschoonisonzelucht/

  “Sinds de jaren zeventig wordt in Nederland gemeten hoeveel schadelijke stoffen er in de lucht zitten.”

  Waar kan ik dan de live data bekijken?

  “Om de kwaliteit van de lucht te bepalen worden de concentraties stikstofdioxide en fijnstof jaarlijks op 320.000 locaties in Nederland berekend. Dit gebeurt voor het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL).”

  Daar vond ik dus dit:

  https://www.nsl-monitoring.nl/viewer/

  Even google, en toen vond ik dit, ziet er iets praktischer uit.

  https://www.luchtmeetnet.nl

 307. Latida says:

  Volgens luchtmeetnet is de luchtkwaliteit in vrijwel de hele randstad op dit moment onvoldoende en in de rest van het land matig. Op slechts 1 plek vlakbij Enschede is het op dit moment goed en ten oosten van Alkmaar is het zelfs slecht.

  Overwegend onvoldoende/matig. Dat soort dingen verdient veel meer aandacht in het weerbericht in plaats van alleen maar ‘zon’ of ‘regen’ en ‘windrichting’.

 308. Latida says:

  “Huizenkopers zijn de dupe als het bouwers volgend jaar wordt verboden huizen te bouwen met een gasaansluiting. De bestaande ontwerpen voor nieuwbouw zijn nog niet geschikt voor gasloze alternatieven voor de cv-ketel, stelt Vereniging Eigen Huis (VEH).”

  https://www.telegraaf.nl/financieel/1943300/huizenbezitter-dupe-van-gasverbod-in-2019

 309. adamus says:

  Latida:
  VolgensPeterVerhaarheeftdeRabobankteweinigeigenvermogen..

  twitter.com/peterv…s/986852025521655808

  die idioot denkt ook niet verder dan zijn grachtenbelt. Rabo is net zo vermogend of failliet als haar klanten op het platteland, maar daar komt hij nooit.

 310. Latida says:

  adamus: die idioot denkt ook niet verder dan zijn grachtenbelt. Rabo is net zo vermogend of failliet als haar klanten op het platteland

  Waar baseer je dat op?

  Wat heb je te zeggen over het argument dat hij maakt?

  “RABO is echt lachen; veel te weinig eigen vermoegn en dus moeten hypotheken van de balans, daarvoor nieuwe dochter VISTA, maar wordt gebracht als 7e wereldwonder-, het is echter pure armoede”

  Dr.t: Hee zitten jullie nou ook al op facebook ?

  Misschien wel interessant voor je dat de Rabobank zelf ook waarschuwt voor bubbel vorming zie:

  https://twitter.com/RaboEconomie/status/987218560517844992

  en

  “In sommige steden, voornamelijk Amsterdam, worden woningen, vooruitlopend op verdere prijsstijgingen, ver boven de initiële vraagprijs gekocht. Dit gedrag kan kenmerkend zijn voor het vormen van een bubbel”

  https://economie.rabobank.com/publicaties/2017/augustus/regionale-verschillen-huizenprijzen-nederland-nemen-toe/

 311. Latida says:

  En dan wordt de afgedwongen miljardeninvesteringen van de pensioenfondsen nog niet eens benoemd..

  “De gemiddelde LTV in de grote steden is afgenomen en inmiddels lager dan in de rest van het land. De grootste prijsstijgingen zijn dan ook te verklaren door andere factoren dan ruimere kredietverlening. De belangrijkste daarvan zijn het economisch herstel, het hoge vertrouwen in de woningmarkt en de economie, de relatief goede betaalbaarheid van koopwoningen ten opzichte van huurwoningen en de groter wordende mismatch tussen het aantal huishoudens en de woningvoorraad. Toch denken wij dat op lokaal/regionaal niveau de kans op bubbelvorming is gestegen. Niet door ruimere kredietverlening, maar door de sterk gestegen inbreng van eigen geld. Kopers gebruiken eigen vermogen en schenkingen daarbij vaak niet om schuldposities laag te houden maar voor het kopen van een huis ver boven de vraagprijs. Hierdoor lopen ze in principe op verdere prijsstijgingen vooruit – naar ons inzicht een belangrijk teken van het ‘blazen’ van bubbels. Ook is de opkomst van buy-to-let investeerders een belangrijk punt. Zij hebben vaker de mogelijkheid om boven de vraagprijs te bieden omdat er geen financieringsrestricties gelden. Ook een fors toegenomen vraag vanuit beleggers is in het verleden (in andere landen) een teken geweest van een overspannen huizenmarkt.

  Het mag duidelijk zijn dat als deze trends doorzetten en bubbels ontstaan op regionale markten, dit een risico is voor de economie[6] en de financiële stabiliteit (zie bijvoorbeeld WRR, 2016). Want hoe groter de prijsstijgingen in de komende periodes, hoe groter de potentiële prijsdalingen daarna. Hierdoor neemt het risico op hogere aantallen en niveaus van onderwater hypotheken en grote vermogensverliezen weer toe.

  Bovendien dragen de hoge prijsstijgingen die we nu zien bij aan grotere vermogensongelijkheid.”

  https://economie.rabobank.com/publicaties/2017/augustus/regionale-verschillen-huizenprijzen-nederland-nemen-toe/

 312. Latida says:

  Curieus..

  “Jan van Walsem was bestuurder van het Pensioenfonds Schilders. Drie maanden voor zijn pensionering werd hij door De Nederlandse Bank gedwongen af te treden wegens onbehoorlijk gedrag. Tot vandaag werd hem niet duidelijk gemaakt, welke argumenten daar aan ten grondslag liggen. Een beroepsverbod. Als eerste verteld Jan van Walsem verteld nu in alle openheid zijn verhaal.

  00:19 Introductie
  01:00 De “houding” van Jan van Walsem en de kritiek van de DNB
  03:35 Hoe werkt de DNB?
  07:40 Afpersing
  10:50 De technocraten van de Nederlandse Bank bepalen op angst gebaseerd beleid!
  12:30 De “verkeerde” houding van Jan van Walsem
  14:08 De huidige staat van het Pensioenfonds Schildersbedrijven
  15:22 Meerdere bestuurders worden onder druk weggestuurd
  17:11 Boos over niet transparante, griezelig ongefundeerde wijze van toezicht houden.
  18:00 Gebrek aan vertrouwen
  20:10 Waar en wanneer gaat dit fout?
  23:50 Krijgen de toekomstige pensioengerechtigden datgene wat ze verwachten?
  26:35 Blackrock”

  https://www.youtube.com/watch?v=jR2AZ_h6A-w

 313. Latida says:

  adamus: ad.nl/digitaal/ned…p-facebook~ab8edead/

  Hee zitten jullie nou ook al op facebook ?

  “Dagelijks komen er zo’n 8000 meldingen binnen bij het Nederlandse team van moderators. Dat zijn discriminerende, racistische en haatdragende berichten, maar ook berichten over kinderporno en zelf beschadiging passeren de revue. Rond Sinterklaas, de verkiezingen en demonstraties van de PVV nemen die aantallen aanzienlijk toe.”

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1945081/nederlanders-grootste-haters-op-facebook

 314. Latida says:

  Stagaires die bestuurders van pensioenfondsen op hun geschiktheid moeten beoordelen!?

  “De geschiktheidstoets van DNB

  Marja Jansen is psychologe en loopbaan coach en al sinds dertig jaar projectmatig samenwerkend met Pieter Lakeman (SOBI). Dit gesprek met Pieter Lakeman heeft de intimiderende en denigrerende werkwijze van de Nederlandse Bank bij het beoordelen en afserveren van bestuurders als onderwerp. Marja Jansen heeft onderzoek gedaan naar de handelswijze van De Nederlandse Bank en concludeert dat de toets zowel de theorie als de uitwerking er van, zelf de toets van goed bestuur niet doorstaan..”

  https://www.youtube.com/watch?v=YgUfxpMmH8s

 315. Latida says:

  Ook een Zeepbeller?

  “Oud-ECB-baas waarschuwt voor volgende crisis”

  https://www.telegraaf.nl/financieel/1943761/oud-ecb-baas-waarschuwt-voor-volgende-crisis

 316. Latida says:

  Trichet:

  “U kunt toch niet ontkennen dat centrale bankiers een enorm dilemma hebben? Ze stimuleren bedrijvigheid met lage rentes. Maar met die lage rentes wordt ook het aangaan van schuld gestimuleerd.

  „Ik ben het ermee eens dat er ook een negatieve kant is. Dat stimulerende beleid was en is noodzakelijk, maar er zijn inderdaad nadelige gevolgen. Zoals potentiële bubbels. Daarom vragen centrale bankiers aan anderen om ook hun taak te doen.””

  en

  “Voor de crisis nam alleen de schuld in ontwikkelde landen toe, nu ook in landen als China. Maakt dat de situatie nu nog kwetsbaarder dan toen?

  „Ja, ik zou zeggen van wel. Deze indicatoren wijzen op een situatie die zelfs nog alarmerender is dan ten tijde van het faillissement van Lehman Brothers.”

  https://www.telegraaf.nl/financieel/1943761/oud-ecb-baas-waarschuwt-voor-volgende-crisis

 317. adamus says:

  Latida: Waarbaseerjedatop?

  Wathebjetezeggenoverhetargumentdathijmaakt?

  “RABOisechtlachen;veelteweinigeigenvermoegnendusmoetenhypothekenvandebalans,daarvoornieuwedochterVISTA,maarwordtgebrachtals7ewereldwonder-,hetisechterpurearmoede”

  MisschienwelinteressantvoorjedatdeRabobankzelfookwaarschuwtvoorbubbelvormingzie:

  twitter.com/RaboEc…s/987218560517844992

  en

  “Insommigesteden,voornamelijkAmsterdam,wordenwoningen,vooruitlopendopverdereprijsstijgingen,verbovendeinitiëlevraagprijsgekocht.Ditgedragkankenmerkendzijnvoorhetvormenvaneenbubbel”

  economie.rabobank.…nederland-nemen-toe/

  hij twittert zich suf: Pro Eu en vooral ‘ik als d66’er van het eerste uur’. Een keer binnengelopen met zijn aandelenbedrijf, maar geen enkel zicht op monetaire wereld. Verder idee van de probleemklanten van de Rabo (bijzonder beheer is heftig). Hij kan gelijk hebben met de verkeerde (opportunistische) blik.

 318. adamus says:

  Latida: “Dagelijkskomenerzo’n8000meldingenbinnenbijhetNederlandseteamvanmoderators.Datzijndiscriminerende,racistischeenhaatdragendeberichten,maarookberichtenoverkinderpornoenzelfbeschadigingpasserenderevue.RondSinterklaas,deverkiezingenendemonstratiesvandePVVnemendieaantallenaanzienlijktoe.”

  telegraaf.nl/nieuw…e-haters-op-facebook

  die quote is niet van A 😉

 319. Latida says:

  Nederland staat ertussen

  “a $70-trillion pensions timebomb in eight of the world’s largest economies, which could swell by nearly six times by 2050”

  https://www.raconteur.net/infographics/affording-old-age

  zie:

  http://res.cloudinary.com/yumyoshojin/image/upload/v1/pdf/workplace-pensions-2018.pdf

 320. Arjan says:

  Latida,

  Hou toch eens op met dat gezeur over luchtkwaliteit. Interesseert niemand iets!

 321. Arjan says:

  Latida: Nederland staat ertussen

  Gefeliciteerd.

 322. Nico de Geit says:

  Arjan: luchtkwaliteit

  Het gaat vooral om de luchtkwaliteit buiten. Maar de nieuwe woningen moeten luchtdicht worden, is zuiniger. Weet je hoe vies die lucht dan wordt?! Bah!

  Er komen dus nieuwe woningen aan zonder aardgas. Zijn de oude woningen straks ‘de oude vieze diesels’?

 323. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Maar de nieuwe woningen moeten luchtdicht worden

  Gecomprimeerde schone lucht is ook een optie.

 324. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Gecomprimeerde schone lucht is ook een optie.

  Een slang naar de woningen met frisse lucht. Warme lucht, koude lucht, net hoe het uitkomt. Dan kun je overal wonen, zelfs onder de grond.

 325. Latida says:

  Arjan,

  Arjan: Hou toch eens op met dat gezeur over luchtkwaliteit. Interesseert niemand iets!

  Shone lucht niet belangrijk? Misschien is dat nu juist wel het probleem.

  Zeg je dit ook tegen bijvoorbeeld de 600,000+ mensen die aan astma lijden in Nederand?

  https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/astma/cijfers-context/huidige-situatie

 326. Nico de Geit says:

  De huurverhoging is binnen: 2,4% erbij.

 327. washuurdertot2016 says:

  Nico de Geit:
  Dehuurverhogingisbinnen:2,4%erbij.

  dan bof je

 328. Arjan says:

  Latida,

  Trollen met off-topic bullshit. Wat een tijdverspilling, ga toch eens wat nuttigs doen met je leven.

 329. Eric406 says:

  Nico de Geit:
  Dehuurverhogingisbinnen:2,4%erbij.

  3,85 erbij (euro’s)

 330. Frans says:

  YT snoepje van de maand!

  On topic!

  https://youtu.be/gqW2WM1KiXc?t=761

  Oops! 80% lagere huizenprijzen in NY?!

 331. Nico de Geit says:

  Airbnb’tje spelen met subsidiepand niet de bedoeling

  Het door kunstenaarshuisvester SWK030 met zeven ton subsidie aangekochte en verbouwde Witte Pand had niet via Airbnb verhuurd moeten worden. De vier appartementen aan de Anthoniedijk in Utrecht waren voor toeristen beschikbaar, maar niet voor de eigen doelgroep.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1953952/airbnb-tje-spelen-met-subsidiepand-niet-de-bedoeling

 332. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: De huurverhoging is binnen: 2,4% erbij.

  In de afgelopen negen jaar 19% erbij, dat is ca. 2% per jaar. Stegen de inkomens in die periode ook met 19%? Indien ‘neen’, dan klopt er iets niet.

 333. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: In de afgelopen negen jaar 19% erbij, dat is ca. 2% per jaar. Stegen de inkomens in die periode ook met 19%? Indien ‘neen’, dan klopt er iets niet.

  Bij aanvang van de huur in 2009 was de huur al stevig. Bovenop die stevige huur dus 19% in negen jaar.

  Zolang muppets mij hun geleende geld blijven geven is er geen probleem. Maar zodra die geldstroom stopt is er een probleem. Ik ben niet van plan mijn spaargeld uit te geven aan een te dure woning.

  Wel 19% meer huur, terwijl deze woning in 2009 meer deed in euro’s dan nu. Verder: de verhuurder wil deze woning graag verkopen, aan mij, of aan iemand anders zodra ik de huur opzeg. Ook al weer een indicator dat verhuur niet loont. In ieder niet in dit geval.

 334. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Zolang muppets mij hun geleende geld blijven geven is er geen probleem. Maar zodra die geldstroom stopt is er een probleem.

  Heeel veel mensen en heeeel veel bedrijven hebben dat. Ze zijn zich er vaak helemaal niet van bewust. Ze draaien op muppets. Muppets? Dat zijn de mensen die geleend geld uitgeven.

  En vergeet de ouderen niet die hun woning verkochten voor veel geld en het geld lekker laten rollen. Raakt de huizenmarkt in het slop, dan raakt ook de economie in het slop.

  Nederland als exportland, het is in Nederland allemaal veel te duur. Wat heeft Nederland dan nog? Zelfs wat ooit een vertrouwde leefomgeving was wordt op veel plaatsen steeds minder leefbaar.

  Dus voorlopig: leve de muppets! Maar zodra de geldstroom stopt is er een probleem. En dat moet niet mijn probleem worden.

 335. Nico de Geit says:

  Het lijkt erop dat loonstijging en inflatie, en dan vooral het meten ervan, volledig gemanipuleerd worden. Er moet een bepaalde uitkomst uitkomen, tot ver achter de komma, punt.

  Bedenk daarbij dat het systeem instabiel is. Maar dat blijkt pas als het is ingestort.

  Verder een interessant detail: zowel het Nibud als de meters van inflatie nemen een bepaald soort huurwoningen mee in hun berekeningen. Maar die woningen bestaan nauwelijks.

  Goede kans dat ze dat vaker doen: werknemers en mandjes met boodschappen meten die nauwelijks bestaan.

 336. Meelezer says:

  Nico de Geit: Dus voorlopig: leve de muppets! Maar zodra de geldstroom stopt is er een probleem. En dat moet niet mijn probleem worden.

  Beste Nico,

  Jammer joh. Dit gaat ook jouw probleem worden. Tenzij je je huurflatje verlaat en de wijde wereld in gaat ipv in NL vanachter het toetsenbord allerlei commentaren te schrijven.
  Doe wat met je leven!!. Opeens is het voorbij. Door de door jouw verwachte crisis of door te veel binnenVET aan een hartaanval.

 337. Latida says:

  Arjan: Trollen met off-topic bullshit. Wat een tijdverspilling, ga toch eens wat nuttigs doen met je leven.

  Blijkbaar kan luchtvervuiling jouw niets schelen.

  Net als de aardbevingen in Groningen waar je zelf zegt te wonen je niet kunnen schelen.

  Of je bent een persoon zonder enig noemenswaardig inlevingsvermogen, of je bent niet wie je zegt.

  Meer smaken zijn er niet, sukkeltje.

 338. Latida says:

  Nico de Geit: Wel 19% meer huur, terwijl deze woning in 2009 meer deed in euro’s dan nu.

  Dit.

 339. Latida says:

  Nico de Geit: Het lijkt erop dat loonstijging en inflatie, en dan vooral het meten ervan, volledig gemanipuleerd worden. Er moet een bepaalde uitkomst uitkomen, tot ver achter de komma, punt.

  Net als die dividendbelasting. Dat gaat dus over 1500 miljoen euro. Per jaar. Gedurende de komende decennia.

  Gaat dus over de komende tien jaar alleen al over 15 miljard.

  30 miljard minder belasting inkomsten voor de staat over de komende 20 jaar.

  Het lijkt misschien niet veel, maar die moeten dus nu wel ergens anders vandaan komen.

  Waar dan?

 340. Latida says:

  Niet relevant? Of juist wel?

  “Rotterdam, Amsterdam and The Hague were all in the top 12 worst cities for traffic congestion and pollution within the EU.”

  “The European Commission has issued reports assessing the main environmental concerns facing each member state, in addition to encouraging a plan of action for implementing the EU’s environmental policy.

  The Netherlands report
  The main concerns outlined in the report for the Netherlands were related to the quality of the county’s air and water.

  It stated that improving the quality of water was a priority, particularly with regards to the nutrient concentrations of nitrogen and phosphorus in surface water due to eutrophication.

  It also outlined that improving the quality of air within the Netherlands by reducing its concentration of nitrogen dioxide and ozone, could prevent premature deaths.

  Poor air from traffic congestion
  According to the report, the main culprit for poor air quality was traffic. It stated that major metropolitan cities like Rotterdam, Amsterdam and The Hague were all in the top 12 worst cities for traffic congestion and pollution within the EU.

  Specifically, the Netherlands ranked second when it came to the worst pollution caused during rush hour and the economic costs directly related to it.”

  https://www.iamexpat.nl/expat-info/dutch-expat-news/air-and-water-quality-netherlands-eu-concern

 341. Frans says:

  Latida: Net als die dividendbelasting. Dat gaat dus over 1500 miljoen euro. Per jaar. Gedurende de komende decennia.

  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/grote-twijfels-over-afschaffen-dividendbelasting-in-vrijgegeven-memos

  corporate fascism bitchez!

  Zie hier dus een letterlijk voorbeeld: duidelijker kun je het niet krijgen.

  Rutte als hoer voor de grote bedrijven.

 342. Frans says:

  Nico de Geit: Bedenk daarbij dat het systeem instabiel is. Maar dat blijkt pas als het is ingestort.

  In feite is het al ingestort: de ECB die voor tientallen miljarden per maand ogligaties koopt en andere rotzooi. Denk maar niet dat dit ooit echt kan worden afgebouwd.

 343. Nico de Geit says:

  Met 2% inflatie en een effectieve vermogensrendementsheffing van 1,4% (boven 100k) zou de rente op je spaarrekening minimaal 3,4% moeten zijn om niet achteruit te kachelen. Zelf sparen voor je pensioen is momenteel dus lastig.

  Verder: door zogenaamde inflatie stijgen de prijzen. Normaal stijgen ook de lonen. Nu zien veel mensen wel hun kosten stijgen maar niet hun inkomsten. Daar komen de hogere belastingen bovenop.

  Dat leidt tot allerlei beslissingen: Bij de ouders blijven wonen, op een kamertje blijven zitten, (voorlopig) afzien van een relatie en kinderen. Geen auto. Al dat soort beslissingen hebben op termijn grote gevolgen.

 344. Hans- says:

  Nico, voor de jonge mensen is het bijna onmogelijk aan kinderen te beginnen, financieel onbetaalbaar, wonen kost al 70% van hun netto inkomen!Kinderen is iets voor de nieuwe instroom, die worden gepamperd, en er staat een leger van hulp verleners voor ze klaar, zij hebben geen financiële zorgen.

 345. Nico de Geit says:

  En alweer een nieuwe draad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*