Recordaantal te koop staande huizen tijdens open dag

Vanwege de slechte markt voor huizenbezitters proberen komende zaterdag ruim 40.000 woningbezitters met een open dag hun woning te slijten. Een recordaantal, stelt makelaarsvereniging NVM.

bron: FD.nl

Share Button
Tagged with:
12 comments on “Recordaantal te koop staande huizen tijdens open dag
 1. ik wil van mijn huis af says:

  Wij hebben vorige keer meegedaan. Ik heb 2 dagen lopen poetsen en die dag zelf kan je helemaal niets doen.
  We hebben geen kijker gehad dus wij doen niet meer mee.

 2. IIS says:

  Wedden dat er veel huizen NU verkocht zouden kunnen worden zonder open dag….Gewoon even de vraagprijzen van de huizen aanpassen/verlagen. Of blijven de overgefinancierde huizenbezitters dan misschien met een groot, zwart schulden gat zitten?….O, het is dus de bedoeling dat de koper niet alleen een huis koopt, maar ook de schulden van de verkoper overneemt. Maar dat de huiseigenaren zo dom waren zich tot over de oren toe in de schulden te storten daar hebben de kopers van nu toch geen boodschap aan.

 3. NL markt is toch anders says:

  IIS bij alles wat je koopt betaal je mee aan de auto van de directeur, de vakantie van de medewerker enz.

  Jij gaat de een huis kopen als het van 200.000 naar een 100.000 is gezakt? Graag een eerlijk antwoord. Ik koop iets omdat ik het wil hebben niet omdat het een bepaald percentage gezakt is.

 4. IIS says:

  Ik koop iets waarvan ik ongeveer weet wat de werkelijke prijs is en of deze in verhouding staat tot hetgeen ik koop. Alleen is dat tegenwoordig moeilijk in te schatten, omdat de prijzen een gigantische rit naar boven hebben gemaakt in zeer korte tijd. Ik begrijp best dat er in prijzen kosten zitten verwerkt. Maar dat is m.i. iets anders dan dat men de auto en vakantie of caravan in de hypotheek mee financiert en dan later roept dat wat je hebt betaald voor een huis een reële prijs is!? Koop je dan een stuk roerend of een onroerend goed? Een auto, boot, caravan en ja zelfs een vakantie kan men eenvoudig financieren, maar mee financieren in een hypotheek? Maar misschien ben ik in dat opzicht te conservatief.

 5. IIS says:

  BTW ik koop pas een huis als ik het kan betalen en dat kan als de prijs voor mij aantrekkelijk is. Ja, het mag van mij zelfs de helft goedkoper…..Maar een huis is voor mij geen must, wonen doe je uiteindelijk tussen de beide oren 😉

 6. Niek says:

  zou me verbazen als ze al 40.000 mensen kunnen vinden die nu – eventueel – hun nek in de strop willen steken en dus gaan kijken.

  ik denk dat de zaterdag erg rustig blijft, en voor wie meedoet denk ik dat het vaak zonde van de kosten is (want het schijnt dat je bij de meeste makelaars nog moet meebetalen aan de advertentie enzo).

 7. Marco says:

  Wij gaan ook gewoon kijken, alleen om de sfeer te proeven en waar we straks willen gaan wonen.

  gr
  Marco

 8. Marco says:

  Afgelopen keren was het wel erg rustig, hooguit 2 a 3 stellen die ook de informatiebrief hebben ingevuld.

 9. Spaarvarken says:

  Er is maar 1 manier om je huis te verkopen en dat is binnen de markt kijken naar de scherpste vraagprijs in je buurt. Ga met je vraagprijs onder een gelijkwaardige woning zitten. En verkoop je woning zelf via internet. Zet geen bord in je TUIN !!! Echte liefhebbers weten je toch wel te vinden.
  Is bij mij prima gelukt en was woning binnen 4 maanden kwijt.

 10. johnny says:

  Het AD vandaag : Een PRIJSEXPLOSIE verwacht volgens de jongens van de NVM .

 11. charles says:

  Er waren volgens de nvm 110.000 kijkers op die open zaterdag ongeveer 4kijkers per huis net zoveel als vorige keer,ben benieuwd hoeveel er gaan kopen, en wanneer dat zichtbaar word op de funda teller..

 12. Vivere says:

  Nou er staan een kleine 188 k huizen te koop (zie huizenhype.nl funda indicator) en die gaat door het dak. Aanbod blijft groeien, dus langzaamaan gaan mensen beseffen dat het sprookje echt uit aan het gaan is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*