Willem Middelkoop interviewt Dirk Bezemer; De financiële sector moet afgeslankt worden.

Dirk heeft in 2009 een lijst gemaakt van personen die de economische crisis hebben zien aankomen of zelfs voorspelt. Dit deed hij na een uitspraak van Nout Wellink die voor de camera riep:”kijk mij er niet op aan want niemand heeft deze crisis aan zien komen!” dat werd links en rechts door centrale bankdirecteuren herhaald. Bezemer kende een aantal personen die het wel hadden aan zien komen en ging gericht op onderzoek uit. Vele van hen werden niet serieus genomen, maar hebben uiteindelijk gelijk gekregen. Het onderzoek kreeg een academische status en heeft in wetenschappelijke kringen veel mensen wakker geschud.

bron: cafeweltschmerz.nl

Share Button
Tagged with: , ,
11 comments on “Willem Middelkoop interviewt Dirk Bezemer; De financiële sector moet afgeslankt worden.
 1. Adamus says:

  http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2104716/Liveblog-Burgemeester-Geldermalsen-biedt-excuses-aan

  zo schattig: samen zingen en bidden. Voor God en vaderland op knieën.

 2. Adamus says:

  ooit hebben dwarsliggers gelijk, maar of ze het gezien hebben?

 3. Steven says:

  Adamus,

  Kom op Adamus: alleen al ik heb het sinds 2010 of zo vaak over Bezemer en Middelkoop gehad,

 4. BBB says:

  Ii mag Dirk Bezemer wel. Alleen blijft hij altijd politiek correct. Waar het op neer komt is dat de babyboomers hun eigen kinderen hebben genaaid voor hun eigen schijnwelvaart. De babyboomers hebben de gasbaten gebruikt voor korte termijn gewin, de banken gedereguleerd voor korte termijn gewin, de huizenprijzen laten boomen voor korte termijn gewin. Alles is korte termijn denken geweest voor de babyboomers. Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikke. De laatste slag die de babyboomers gaan maken is die van de pensioenen. AOW is er straks niet meer en het aanvullend pensioen gaat failliet (dekkingsgraad ABP naar 90%). Maar dat hebben de kinderen van de babyboomers toch niet nodig. Die moeten werken tot hun 67ste en waarschijnlijk 70ste en zullen door langer te werken eerder sterven.

  Iemand wel eens afgevraagd waarom de babyboomers zo oud worden? Kijk naar de zorgkosten van de staat. Deze mensen die op hun 60ste zijn gestopt met werken krijgen de beste zorg wederom betaald door de kinderen.

  Ik ben helemaal klaar met de ouderen, hun onnozele gedrag, hun graaierigheid, hun egoïsme. Laat de crisis maar flink oplaaien zodat de zondvloed ook degene treft die hem veroorzaakt hebben. “Na mij de zondvloed” bestaat hopelijk niet meer!

 5. Voerman says:

  BBB: Ik ben helemaal klaar met de ouderen, hun onnozele gedrag, hun graaierigheid, hun egoïsme.

  Heb je hem weer. 🙂

 6. Bug says:

  Voerman: Heb je hem weer.

  Hij heeft volgens mij niet in de gaten dat de gemiddelde BBer in een huurhut met iets bovenmodaal inkomen (agv van leeftijd) leeft

 7. Nico de Geit says:

  Latida:
  ps,

  Vooralsnog mag ik hier op mijn 63e met pensioen, scheelt in ieder geval een aantal jaren, maar moet uiteraard maar zien hoe het zit tegen die tijd.

  Verder is het ongeveer hetzelfde, met verplichte afdrachten(iets van 8%) en een belofte van een zekere maandelijkse uitbetaling.

  Het verhaal dat ik postte komt, als je de link hebt bekeken, rechtstreeks van een iemand die als lerares werkzaam is geweest en hierover een procedure is begonnen. Een praktijkverhaal dus.

  Persoonlijk geloof ik niet zo heel erg in het pensioen en wil ik het daar niet op laten aankomen om daarvan afhankelijk te zijn. Net als met andere toeslagen en uitkeringen overigens. Overigens ben ik benieuwd of ik ooit nog ook maar een cent terug zal zien van de pensioengelden die ik in Nederland heb ingebracht. In ieder geval weet ik wel, dat andere landen wel pensioengelden uitbetalen waar je je ook ter wereld bevindt. Ik zou inmiddels daardoor tegen die tijd uit 3 verschillende landen iets van pensioengelden moeten ontvangen, maar eerlijk gezegd ben ik zeer sceptisch of dat ooit tot uitbetaling komt.

  Een afbetaald huis en voldoende eigen kapitaal zijn het doel. Dit jaar daarom wederom van plan om 20K af te lossen en daarmee het LTV niveau richting de 30% te brengen op een huis dat inmiddels tegen de 4 ton aantikt. Over de hypotheek betaal ik 0,6% rente.

  Daarnaast nog bezig met een fijn eigen bouwprojectie op een stukje eigen land met eigen watervoorziening op iets meer dan een hectare grond met een klein eigen bos, de bedoeling is om daar te experimenteren met alternatieve win- zon- en waterenergie.

  Laat mij dus maar schuiven; het is hier in veel opzichten naar mijn mening beter geregeld dan in Nederland. Het ontbreken van snelheidscamera’s, files, zorgverzekering en een overdaad aan immigranten zijn daarvan slechts enkele aspecten, net als gratis onderwijs, voldoende leefruimte en minder bureaucratie.

  Ik kan wel dit zeggen, en dat is dat Nederland voor mij zelf steeds minder aantrekkelijk wordt om te kopen, en dat komt niet eens door de huizenprijzen, maar meer door de regelgeving en het belastingregiem in het algemeen. Waarom zou ik nog in Nederland moeten willen investeren, weet jij het?

  Wel heb ik mensen in mijn omgeving die dicht bij mij staan en in Nederland wonen, en voor hen hoop ik dat ze niet het vel over de oren wordt getrokken tegen de tijd dat ze gaan kopen. Hen raad ik aan de koop uit te stellen en zoveel mogelijk te sparen; het zijn scheefhuurders en dat is in feite de meest ideale situatie om geld over te houden.

  En ja, er zijn landen in Europa waar het prettiger vertoeven is dan in Nederland. Welk land dat mogelijk zou kunnen zijn moet eenieder voor zichzelf bedenken. 150,000 emigranten dit jaar zullen daar ieder zo hun eigen mening over hebben.

  Met 240,000 immigranten en 150,000 emigranten is het verloop onder de Nederlandse bevolking voor 2016 geprojecteerd op niet minder dan 390,000 personen. Dat zijn er bijna 4 miljoen over de komende 10 jaar. Nederland is de afgelopen decennia al flink veranderd, en niet altijd ten goede.

  De komende 10 jaar zal wederom een heel ander gezicht gaan krijgen.

  Je denkt dus duidelijk na over je exit-strategie. Ik denk dat veel mensen daar niet toe in staat zijn of dat niet willen. Ik denk dat het goed is dat je een plan hebt als je van boord gaat van de Titanic. Ik kom liever niet in de koude donkere golven terecht.

 8. JPA Realiteitscoach says:

  Een gemiddeld kind van de basisschool in groep 8 had kunnen voorspellen dat wanneer je voor een periode van 30 jaar huizenhoog leent het fout afloopt en het éénvoudigweg niet vol te houden is om je betaal-verplichting na te komen. Het is nog steeds uitstel van executie, (kunstmatig laag houden van de leenrente) maar dat de bom gaat exploderen is zeker. Het is alleen de vraag wanneer?!

 9. Adamus says:

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/01/26/oelpreis-verfall-saudi-arabien-loest-weltweit-wertpapier-depots-auf/

  wir brauchen kein bargeld……beter een huis kopen met een rente van 2%; straks verplicht bij een iaow uitkering als rechthebbende een vrije sectorhuurder is 😉
  win&win.

 10. Cynicus economicus says:

  Econome Victoria Chick, die ook op Bezemers lijst had moeten staan, legt hier uit, waarom mainstream economen niets van geld weten. Prettig Engels trouwens, zo hoor je het niet meer elke dag.

  Leuk te horen dat Lex Hoogduin, ooit bij DNB verantwoordelijk voor financiële stabiliteit, blijkbaar nu uitgestroomd is (uit de mainstream).
  Ik had al zo’n vermoeden trouwens; na bijgekomen te zijn van z’n verbijstering over zijn niet-benoeming als Wellinks opvolger, is hij druk in de weer met moderne buzzwords (complexity economics, emergence, bayesian nets, etc.)om te laten zien, dat hij, hoewel van DNB, niet van gisteren is. Al doet hij daar met z’n enthousiasme voor enkele neo-feodale economische theorieën uit het laat-Habsburgse rijk natuurlijk wel weer wat afbreuk aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*