Wanhopige makelaars komen met Dubbele Woonlasten Bescherming

Wat als iemand zijn droomhuis heeft gezien, maar zijn eigen huis nog niet verkocht heeft? Dubbele lasten drukken vaak te zwaar op het budget en dat kan een reden zijn om niet te kopen.

De Liemerse NVM makelaars hebben de handen ineen geslagen om de koop van een woning aantrekkelijker te maken. Met de Dubbele Woonlasten Bescherming komt het (droom)huis meteen een stuk dichterbij. De verkoper wil natuurlijk zijn huis zo snel mogelijk verkopen. Maar de kopers hebben over het algemeen moeite om de beslissing tot koop te nemen, omdat zij bang zijn om met dubbel woonlasten te worden geconfronteerd.

De Liemerse NVM makelaars hebben dit probleem goed bestudeerd en zijn met een unieke oplossing gekomen waarbij de verkopers de kopers tegemoet komen door bij de notaris een depot achter te laten waarmee de kopers zijn eventuele dubbele woonlasten geheel of gedeeltelijk kan opvangen. De Dubbele Woonlasten Bescherming biedt voor beide partijen voordelen. De verkoper wil zekerheid en wil verder. Elke maand dat zijn huis namelijk te koop staat, kost het hem geld. De koper loopt zo minder risico, want hij krijgt de dubbele woonlasten geheel of gedeeltelijk vergoed. De Dubbele Woonlasten Bescherming loopt gedurende maximaal één jaar.

Verkoper A heeft bijvoorbeeld een woning van € 300.000,–. Koper B heeft een hypotheek van € 200.000,– op zijn eigen huis. Stel, de rente is 5 procent, dus € 10.000,– per jaar. In dit geval krijgt koper B een vergoeding van 75 procent van € 10.000,–. Stel dat de woning na een half jaar is verkocht, dan krijgt de koper zes maanden uitbetaald. Dat is maandelijks 1/12 deel van € 7.500,–, dus 6 maal € 625,–. De deelnemende woningen zijn herkenbaar aan de gele tekstbalk onder de foto op funda.nl. De Liemerse NVM makelaars geven graag meer gedetailleerde informatie over de Dubbele Woonlasten Bescherming. Binnenkort wordt ook een flyer met informatie huis-aan-huis verspreid.

bron: De Weekkrant

Share Button
Tagged with: ,
6 comments on “Wanhopige makelaars komen met Dubbele Woonlasten Bescherming
 1. Niels says:

  Heel leuk bedacht, vrees alleen dat een jaar in veel gevallen niet lang genoeg is en dat de komende waarde daling van vastgoed een ander probleem veroorzaakt, namelijk dat verkopers hun huis tegen verlies moeten verkopen.

 2. Bert says:

  Ik ben er het er ook mee eens dat 1 jaar neit lang genoeg is.

  Daarnaast vindt ik het een wel goed bedacht idee, alleen denk ik niet dat het helpt in deze tijd.

 3. Igor says:

  > Wanhopige makelaars komen met
  > Dubbele Woonlasten Bescherming

  Ze kunnen beter met lagere prijzen komen.

 4. anja says:

  ik denk inderdaad dat roubini gelijk heeft. alles gaat instorten de economie, de huizenmarkten enz. ik hoop alleen dat er geen grootscheepse akelige oorlog uit voortvloeid.

 5. Jaap says:

  Anja,
  het kan hooguit zo zijn dat er een oorlog uit voortvloeiT.

 6. jan says:

  Er zijn ook alternatieve producten. zoals bijvoorbeeld overbruggingsgarantie of woonlastgarantie. De laatste is het meest recent. kijk op http://www.woonlastgarantie.nl
  heeft de mogelijkheid van 2 jaar ipv 1 jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*