Maandlasten

door

Het is december 2009. Het consumentenvertrouwen stijgt, de verhuissector krabbelt op, huizenprijzen stabiliseren en medio volgend jaar is de bodem bereikt. Onvergelijkbaar met nu, ik weet het. Maar toch.

Onderstaand filmpje werd toen door @huizenprijzen geüpload. Het is een aflevering van TV woonmagazine waarin de maandelijkse lasten van koop en huur met elkaar worden vergeleken. Een jongen van een jaar of 25-30 mag in de show twee huizen bezichtingen. Eén huis is een koopappartement en ééntje is vrije sector huur. Afijn, kijk het filmpje.

Het is nu 3,5 jaar later. Het is niet vreemd te veronderstellen dat de jongen in de tussentijd iemand ontmoet heeft bij wie hij wil intrekken, een andere baan heeft aan de andere kant van het land, meer ruimte nodig heeft voor gezinsuitbreiding of gewoon weg wil. Wat is dan nu zijn situatie als hij gekozen had voor de 600 euro per maand voor een koopwoning, of de 1100 euro huur?

Lees het op de site van Woningmarkt cijfers

Share Button
Tagged with: ,
192 comments on “Maandlasten
 1. Amor fati says:

  Dit is al een paar jaar oud, is er niets beters te vinden? Alles is al weer anders!

 2. ll says:

  Eigen topic Tufkaj, zó leuk 🙂

  Ondertussen in de NL

  Een file bij byzonder beheer ………

  http://www.bnr.nl/nieuws/beurs/818986-1306/mkb-bedrijven-massaal-op-intensive-care-bij-banken

 3. ll says:

  ‘ Overheden moeten niet de banken redden, maar de consument. Wat als de bank gered is, maar de consument nog steeds zijn hypotheek niet kan betalen ‘

  En ook nog eens door het redden van de banken minder inkomsten ( inkomstendeflatie ) hebben, waarom de reddertjes van de banken laten verzuipen ? Zal wel nieuw beleid zijn, ‘het reddertjes verzuip beleid ‘……, politieke prutsers ……. 😉

  Nl duikelt omlaag in concurrentiekracht

  http://www.mt.nl/332/78164/business/nederland-duikelt-omlaag-in-concurrentiekracht.html

 4. Draaikont says:

  ll:
  Ondertussen in de NL.

  Meer zelfmoorden door crisis

  scientias.nl/meer-…omische-crisis/88932

  En dan lees je vervolgens:

  “De Vrije Universiteit Amsterdam heeft een nieuw advies uitgebracht om de stijgende trend om te buigen. In het advies staan plannen om gatekeepers op te leiden, die in de financiële sector signalen van suïcidaliteit gaan herkennen. Verder worden er maatregelen genomen om alcohol- en drugsmisbruik te verminderen.”

  Want een onzin zeg. Beknibbelen op de zorg (inclusief de psychische) en dan notabene bij financiële instellingen een soort maatschappelijk werkers neer te zetten. Alsof mensen 100 keer per jaar bij hun bank op bezoek gaan.

 5. Draaikont says:

  Filmpje is overigens leuk. Ook frappant dat er juist onder het woord “inclusief” ineens een irritant deuntje wordt ingezet. Ik zou bijna denken dat ze willen dat je het niet hoort.

 6. ll says:

  Draaikont,

  Via byzonder beheer een direkte verwijzing naar psychisch beheer, zoiets misschien ?

  Of precies andersom, eerst psychisch beheer en dan door naar byzonder beheer ?

  Ben geen psycholoog …… helaas

 7. ll says:

  Samsom brult het nu ook al uit ( hiernaast in de twittertjes ) ……. Spend, spend, you little bastards 😉

  Cash is King……. 🙂 Nog ff wachten dan wordt alles goedkoper ….., nou ja alles behalve wat de overheid ons nog aan extra lasten gaat opleggen….., alles is nu zo voorspelbaar …….

 8. Ma Ling says:

  Prima rekenvoorbeeld en -omzet, maar daarbij zijn het NHG-vangnet en evt starterslening nog niet meegenomen. De restschuld (toch een aanzienlijk deel van de berekening) verdwijnt dan!

  En (ik meen het eergisteren nog gelezen te hebben) de prijzen van starterswoningen zijn niet zo hard gedaald als de gemiddelde woning.

  Zou je deze zaken meenemen, dan zitten zowel het kopen en huren -verdisconteerd naar maandlasten- niet zo ver uit elkaar.

  Een doorslaggevender argument om te huren: je gemoedsrust; weg kunnen wanneer je wil. Daarbij niet terecht komen in de malle molen van schuld-instanties en afdelingen bijzonder beheer. Is niet uit te drukken in maandlasten, maar is priceless!

 9. Ma Ling says:

  omzet –> opzet

 10. Hermanes says:

  Ik zou zeggen huren jongens je kan dit dan het beste doen met een’vriend’dan betaal je ongeveer met zijn 2en evenveel als alleen bij een koophuis,als je homo bent is dit helemaal ideaal.Voor al de andere Nederlanders zou ik zeggen kopen of je moet om de 5 jaar verhuizen.

 11. Frank B. says:

  Ik weet niet waar al die cijfers vandaan komen maar in de regio waar ik woon (Uithoorn) dalen de prijzen 0.0 procent. Nog steeds niet… Snap er niks van… (Er word wel weinig verkocht…)

 12. lorenzo says:

  Frank B.: Ik weet niet waar al die cijfers vandaan komen maar in de regio waar ik woon (Uithoorn) dalen de prijzen 0.0 procent. Nog steeds niet… Snap er niks van… (Er word wel weinig verkocht…)

  De prijs van mijn auto is ook nog niet gedaald , de folder van toen ( 2010) geeft nog steeds dezelfde aan .

 13. lorenzo says:

  ll: Ondertussen in de NL
  Een file bij byzonder beheer ………
  bnr.nl/nieuws/beur…sive-care-bij-banken

  Genieten toch !

 14. Maria says:

  Maria:
  Mocht je het vliegtuig nemen eerst je belasting betalen:

  deutsche-wirtschaf…-den-urlaub-fliegen/

  Bedenk me net dat Winston Bogarde dan toch door de mazen van dit net is gekropen. Die zat op het vliegtuig naar Marrakech!

 15. Tsjaa.. says:

  Voor de geïnteresseerden een online seminar van de LP Amsterdam over het verband tussen een kleine overheid en economische welvaart.

  http://bit.ly/14rHByD

 16. lorenzo says:

  Maria: Tsjonge, wat is dat genieten:
  welingelichtekring…n-arme-kinderen.html

  Lieve Maria , u is dd. 25 juni 2013 kampioen de boel uit z’n verband trekken .Gefeliciteerd ! Er is echter en wellicht helaas geen prijs aan verbonden .

 17. Niek says:

  ll,

  Wij hadden nog een stuk hoger en een stuk langer hoog in de lijst kunnen staan als wij in Nederland niet zo’n achterlijk hoge woon quote zouden hebben gehad.

 18. snorkel says:

  Uit de twittertjes hier rechtsboven:
  – Nederland is inderdaad anders dan andere landen! http://www.consultancy.nl/nieuws/6444/deloitte-huizenprijzen-nederland-dalen-hardst-in-europa
  – De Nederlander is al 10 jaar structureel aan het ONTsparen. Meer geld uitgeven dan er binnenkomt dus.

  Als je deze twee FEITEN bij elkaar optelt, waar halen MediaMark en Diederik dan het lef vandaan om op et blijven roepen tot consumeerderen. We consumeerderen ons kapot ONDANKS dat onze ‘waarde’ verdampt als sneeuw voor de zon. En dit weten de heren zelf toch ook? Die hebben toch ook de beschikking over deze info? Ik kan dan maar één ding concluderen: Die oproepen zijn niks anders dan een slecht staaltje preventieve ‘blame-shifting’.

 19. snorkel says:

  snorkel: – De Nederlander is al 10 jaar structureel aan het ONTsparen. Meer geld uitgeven dan er binnenkomt dus.

  Grafiek: https://pbs.twimg.com/media/BNlnFLhCcAArYeo.png:large

 20. Maria says:

  lorenzo: Lieve Maria , u is dd. 25 juni 2013 kampioen de boel uit z’n verband trekken .Gefeliciteerd ! Er is echter en wellicht helaas geen prijs aan verbonden .

  Het een houdt erg genoeg verband met het ander!!

 21. Chateau Bellevue says:

  Amor fati:
  Dit is al een paar jaar oud, is er niets beters te vinden? Alles is al weer anders!

  In het filmpje wordt de suggestie gewekt dat het beter is te kopen dan te huren. Het is hier op huizenmarktzeepbel toendertijd ook gepost, geloof ik.
  Velen wezen toen dan ook op de misleiding en de onjuiste aannames van dit soort, laten we het voorzichtig uitdrukken, propaganda.

  Nu, drie jaar later, blijkt dat als de jongere dit ‘kopen’ advies uit het filmpje heeft opgevolgd hij nu zwaar in de shit zit. (tenzij hij het prima vind de eerst komende 20 jaar min of meer gevangen te zitten in zijn appartemnetje)

 22. snorkel says:

  Chateau Bellevue,

  Misschien moeten de TV makelaars- en woonprogramma’s ook maar bijdragen aan het afschrijven van de restschulden? Zij hebben namelijk een belangrijke rol gespeeld in het overfinancieren en opblazen van de woningmarkt. 😉

 23. Chateau Bellevue says:

  @snorkel
  Samson gewoon zijn stokpaardje. “dood geld”

  Daar verstaat hij pensioenpotten, spaartegoeden e.d onder.

  Die moeten gestimuleerd worden om hun geld nog verder in bodemloze zuid-europese putten, faalfyra’s, faal jsf’s, faalbanken, faalzorgbestuurders, faalpolitici op europese parlementen die frauduleus dagvergoedingen van 300 e opstrijken, en natuurlijk deze faalregering zelf uit de brand te helpen.
  Vergeet ik nog het faalplan om de pensioenpot leeg te roven om de faalwoningmarkt te stutten.

  Het stelen van mensen die wel verstandig om gaan met hun geld ten bate van diegene die er een bende van maken is het tegenwoordige socialisme.(alsmede het liberalisme van de vvd en eigenlijk de modus operandi van alle gevestigde partijen)

  In Belgie is er iets soortgelijs aan de hand. Daar wil men nu de burger stimuleren ‘volksleningen’ (je geld uitlenen om daarmee ziekenhuizen, scholen e.d te bouwen) aan te gaan. De logica hierachter is als volgt:
  1 Je betaalt de hoogste belastingtarieven ter wereld. 2 Dat belastinggeld verdwijnt in de bodemloze zakken van de 500 verschillende bestuurslagen en bijbehorende legioenenen ambtenarensalarissen, hun geoedgevulde pensioenpotten en het ene faalproject na het andere.
  3 men constateert dat de infrastructuur belabberd is, de weg vol putten, de scholen onvoldoende geoutillieerd e.d
  4 in plaats van de probleme bij 2 op te lossen, gaat men nu bedelen om extra geld bij de burger.
  5 de banken verdienen er vanzelfsprekend ook aan, want zij zullen de leningen innen (ze hebben immers in het verleden bewezen dat ze zo ongelofelijk capable zijn indeze) en er blijft weer wat aan hun strijkstok hangen

  Het enige verschil is dat samson het waarschijnlijk op 1 of andere smiechterige wijze gaat verplichten (vermogensbelasting verhogen, greep uit de pensioenkas a la Lubbers) en het hier voorlopig nog vrijwillig is.
  Let wel, voorlopig: ik maak me geen illusies.

 24. Chateau Bellevue says:

  snorkel:
  Chateau Bellevue,

  Misschien moeten de TV makelaars- en woonprogramma’s ook maar bijdragen aan het afschrijven van de restschulden? Zij hebben namelijk een belangrijke rol gespeeld in het overfinancieren en opblazen van de woningmarkt.

  Geen gek idee. 😉
  Niet dat het ooit zal gebeuren want zoals altijd zal de spaarzame daar voor opdraaien.
  De ene gerechtigheid in deze is dat die tv-makelaars waarschijnlijk nu wel op het randje van failliet is en zijn dikke bmw op de executieveiling ziet verschijnen.

 25. Eric406 says:

  snorkel:
  Chateau Bellevue,

  Misschien moeten de TV makelaars- en woonprogramma’s ook maar bijdragen aan het afschrijven van de restschulden? Zij hebben namelijk een belangrijke rol gespeeld in het overfinancieren en opblazen van de woningmarkt.

  Die programma’s werden meestal direct door de hypotheekadviseur gesponsord. Van Bruggen adviesgroep bijvoorbeeld.

 26. Mark says:

  Mensen, mensen,

  Het waren deze programma’s die toen kijkcijfers trokken tesamen met de huis/tuinverbouw bullcrap.

  Inmiddels zijn het de “geen cent te makken” programma’s die de TV-gids vullen.

  Binnenkort zal het iets van “diep in de shit” of “voor hoeveel kan ik mijn nier verkopen?” programma’s zijn.

  Geen mooier vermaak dan leedvermaak….laat dat maar aan RTLx over!

  Nog 5 nachtjes slapen en dan is de NHG weer 30 mille lager. Dus ook de mensen van 290-320.000 zitten dan gevangen tussen de muren van hun veeeel te kleine, veel te dure multi-kapperrrrr.

  Geen leedvermaak, gewoon een stukje toekomst verspellen voor beginners.

  Aan alle huurders: blijf zitten waar je zit en verroer je niet!

 27. snorkel says:

  Chateau Bellevue,

  Ik bedacht me zojuist nog een véél beter idee. Iedere volwassen Nederlander én ieder bedrijf moet jaarlijkse een schuldsolidariteitsheffing betalen van 10% van het inkomen / de omzet. Alleen die mensen die, aan de hand van een checklist kunnen bewijzen niks met de huizenbubble te maken hebben gehad krijgen vrijstelling. Voorwaarden voor vrijstelling zijn bijv:
  – U heeft nooit een koopwoning in uw bezit gehad, en hebt dit ook nu niet
  – U bent nooit werkzaam geweest bij een bank, makelaar, hypotheekadviseur, overheid, etc
  – U heeft nooit een hypothecaire lening verstrekt, of iemand aangeraden deze af te sluiten
  – U heeft nog nooit iemand aangeraden te profiteren van de fiscaliteit omtrent de eigen woning
  – …

  Alleen als je ál deze punten afcheckt, en ondertekent met je DIG-ID krijg je vrijstelling. Op niet-waarheidsgetrouw invullen van de checklist staat een verdriedubbeling van het bedrag.

  Het bedrag dat hiermee wordt binnengehaald word gebruikt om de schulden af te lossen. Dit houden we vol tot de schulden gehalveerd zijn tov de huidige niveaus. En hopsa! Opgelost!

 28. asd says:

  Eric406: Die programma’s werden meestal direct door de hypotheekadviseur gesponsord. Van Bruggen adviesgroep bijvoorbeeld.

  Precies, bij het criminele af!

 29. asd says:

  snorkel: Chateau Bellevue, Misschien moeten de TV makelaars- en woonprogramma’s ook maar bijdragen aan het afschrijven van de restschulden? Zij hebben namelijk een belangrijke rol gespeeld in het overfinancieren en opblazen van de woningmarkt.

  Al jaren een bron van ergernis, die programma’s vooral bij RTL.

 30. De Pessimist says:

  asd: Al jaren een bron van ergernis, die programma’s vooral bij RTL.

  Nu zeven jaar later afleveringen zouden leuk zijn .
  Kinderen op ballet schoentjes naar school geen ontbijt meer .Overal testen of ze nog ergens leen capaciteit hebben om het einde van de maand te halen .Ik zie veel te weinig crisis leed van mensen van wie je kon aanzien komen dat er wat probleempjes zouden kunnen ontstaan.Ik zie alleen leed van mensen die zich er niet voor hoeven te schamen omdat ze er weinig aan konden doen .Als we er toch voor moeten betalen geef ons dan wat leed TV voor terug

 31. asd says:

  snorkel: Uit de twittertjes hier rechtsboven:- Nederland is inderdaad anders dan andere landen! consultancy.nl/nie…len-hardst-in-europa– De Nederlander is al 10 jaar structureel aan het ONTsparen. Meer geld uitgeven dan er binnenkomt dus. Als je deze twee FEITEN bij elkaar optelt, waar halen MediaMark en Diederik dan het lef vandaan om op et blijven roepen tot consumeerderen. We consumeerderen ons kapot ONDANKS dat onze ‘waarde’ verdampt als sneeuw voor de zon. En dit weten de heren zelf toch ook? Die hebben toch ook de beschikking over deze info? Ik kan dan maar één ding concluderen: Die oproepen zijn niks anders dan een slecht staaltje preventieve ‘blame-shifting’.

  De NL-economie draaide al tientallen jaren lang op het consumeren van de “overwaarde” van huizen. Dus jongens kom op de belasting betaalt mee, geen dief zijn van je eigen portemonnaie: auto’s, caravans, keukens, badkamers, vakantiehuisje, derde vakantie in het jaar,ga zo maar door. Dat is een wash-out gebleken en definitief afgelopen.

  Inderdaad, waar haal je dan het lef vandaan om op te roepen tot voortzetting van consumptie om het rampzalige beleid van de laatste decennia minder manifest te maken.

 32. snorkel says:

  De Pessimist: Nu zeven jaar later afleveringen zouden leuk zijn .

  Dat schijnt er te zijn in de UK. Hoe is het die families die ‘het roer om’ gooiden en een ‘pensionnetje in Spanje” gingen beginnen vergaan? Heb het zelf niet gezien, maar het schijnt één groot drama te zijn. Meerderheid komt totaal blut en berooid van alle dromen terug naar de UK in de hoop de oude baan terug te krijgen… Er zijn er maar een paar die het daadwerkelijk is gelukt.

 33. asd says:

  De Pessimist: Nu zeven jaar later afleveringen zouden leuk zijn .Kinderen op ballet schoentjes naar school geen ontbijt meer .Overal testen of ze nog ergens leen capaciteit hebben om het einde van de maand te halen .Ik zie veel te weinig crisis leed van mensen van wie je kon aanzien komen dat er wat probleempjes zouden kunnen ontstaan.Ik zie alleen leed van mensen die zich er niet voor hoeven te schamen omdat ze er weinig aan konden doen .Als we er toch voor moeten betalen geef ons dan wat leed TV voor terug

  Nou ja, ik vind het triest, dat het consumentisme zo een groot deel van de bevolking in zijn greep heeft gekregen, laten we zeggen bij gebrek aan de nodige referentiekaders.

  Dat vooral multinationals, vastgoed, banken en politiek daaraan schuldig zijn, begint zelfs criminele trekjes te krijgen.

  Als verslaafde van wat dan ook, krijg je vroeg of laat de rekening gepresenteerd.

  De NL-TV vind ik trouwens zo bar slecht, dat ik het apparaat het raam heb uitgegooid!

 34. Bug says:

  een vraag:

  De waarde zakt naar 90 k als gevolg verdwijning HRA aftrek en rente stijging.

  Een vrolijke scheefhuurder ziet zijn kans en koopt contant 90 k en blijft daar lang en gelukkig 30 jaar wonen.

  Wat is zijn woonlast (rentederving) gemiddeld vanuit gaande dat hij gedurende 30 jaar 6% rente over rente mis loopt over de ingelegde geld(vanuitgaande dat de restwaarde gelijk is aan onderhoudkosten in die 30 jaar?

 35. 2Cent says:

  Mark: Nog 5 nachtjes slapen en dan is de NHG weer 30 mille lager. Dus ook de mensen van 290-320.000 zitten dan gevangen tussen de muren van hun veeeel te kleine, veel te dure multi-kapperrrrr.

  De mensen die deze huizen gekocht hebben houden hun NHG gewoon hoor. En als ze hun huis verkopen krijgt de volgende koper waarschijnlijk ook weer NHG omdat de prijs dan weer onder de 290k is.

 36. Voerman says:

  asd: Precies, bij het criminele af!

  Wat dacht je van BBC tv?

  Daytime program “escape to the country”
  Voervrouw voelt zich in haar fantasie dagelijks verwant aan de voorgenomen ontsnappers! Vrouwen……..zucht….,zelfs Voervrouw…..!

  Voerman doet ondertussen wat anders! 🙂

  Wel een mooi land overigens.
  Vooral lake district.

 37. Jeroen says:

  ty:

  Citaat dekt de lading ongeveer wel…

  Waar bleef je zolang! Jouw vrolijke noot hebben we hier hard nodig, want lachen is gezond. Zo’n kleine forumnar die af en toe een scheet of boer laat, kunnen we even lachen en ontspannen tussen de discussies door, en dan draaien we ons weer om en genieten verder van de vrijheid die ons armzalige huurdersbestaan ons biedt…

 38. Hendrik says:

  Volgens mij ontbraken in de berekening nog de Kosten Koper èn de verkoopkosten aan het eind van de rit.

 39. ll says:

  Part 2 of the Anglo Tapes, je weet niet wat je hoort, gewoon een stel criminelen zijn het 😉

  http://www.independent.ie/business/irish/abuse-the-bank-guarantee-dont-get-caught-david-drumm-29369275.html

 40. richardo says:

  pak diederik samson maar eens aan met zijn stomme opmerkingen over meer uitgeven, terwijl er steeds minder is http://www.geldgelul.nl/diederik-samson-is-een-grote-economische-onbenul/ de laaste tijd mis ik een beetje de pit op huizenmarkt-zeepbel die het vroeger wel had

 41. De Pessimist says:

  http://www.bnr.nl/nieuws/beurs/818986-1306/mkb-bedrijven-massaal-op-intensive-care-bij-banken?s_cid=home:redactionelehighlights
  Ongezond4e bedrijven die te veel hebben geleend moeten omvallen en ruimte maken voor nieuwe bedrijven die niet alles op de pof doen .De glorie jaren van de huidige potverterende mkb bedrijven die het hele bedrijf hebben leeg getrokken voor de boot en vakantie .Laat de banken maar afschrijven en de bedrijven herstarten met nieuwe roergangers en echt kapitaal .Nederland heeft gewoon heel veel slechte ondernemers die te veel naar de bank hebben geluisterd .enigenschuld dikke bult

 42. asd says:

  Jeroen: Citaat dekt de lading ongeveer wel…Waar bleef je zolang! Jouw vrolijke noot hebben we hier hard nodig, want lachen is gezond. Zo’n kleine forumnar die af en toe een scheet of boer laat, kunnen we even lachen en ontspannen tussen de discussies door, en dan draaien we ons weer om en genieten verder van de vrijheid die ons armzalige huurdersbestaan ons biedt…

  Leuk gezegd! Helaas reageren nog teveel mensen op deze miesmacher!

 43. De Pessimist says:

  Dawg: mejudice.nl/artike…kt-naar-loonstijging

  En omdat de bevolking een beetje dom is of zich dom laat maken, smachten zij ook om regulering van de banken zodat niet al hun extra verdiende centjes weer verkwanselen aan rentebetalingen maar dat ze van hun extra centjes weer leuke dingen kunnen doen zoals muziekles,uiteten,sportclub,kaper en bijles allemaal diensten die geen extra grondstoffen kosten en die zouden eigenlijk BTW 0% moeten hebben anders gaat al dat loon maar in de vervuilende consumptie.

 44. Stoelgang says:

  ll:
  ‘Overheden moeten niet de banken redden, maar de consument. Wat als de bank gered is, maar de consument nog steeds zijn hypotheek niet kan betalen ‘

  En ook nog eens door het redden van de banken minder inkomsten ( inkomstendeflatie ) hebben, waarom de reddertjes van de banken laten verzuipen ?Zal wel nieuw beleid zijn, ‘het reddertjes verzuip beleid ‘……, politieke prutsers …….

  Nl duikelt omlaag in concurrentiekracht

  mt.nl/332/78164/bu…currentiekracht.html

  Winter is coming! Il, je noemt het duikelen, maar het is meer een totale ineenstorting. En de mensen hebben het nog niet in de gaten.

  Ik hoorde vandaag op Radio 1 Standpunt.nl. Mensen werd gevraagd of zij het eens of oneens zijn met de oproep van Samsom om meer te consumeren om de economie aan te jagen. Hoewel de meerderheid de oproep van Samsom niet ziet zitten, is het verbazend – zelfs schokkend – om te horen hoeveel van die goedgelovigen nog steeds een rotsvast vertrouwen in de politiek hebben. Het had een tenenkrommend hoog ‘alles komt goed’ gehalte in de trant van dat mensen echt niet moeten somberen en dat we onszelf in de put praten en dat meer consumptie inderdaad tot economisch ‘herstel’ zou leiden.

  Wat gaan die brave zielen hard HARD landen na het duikelen zeg 😐

 45. Stoelgang says:

  ll:
  Draaikont,

  Via byzonder beheer een direkte verwijzing naar psychisch beheer, zoietsmisschien ?

  Of precies andersom, eerst psychisch beheer en dan door naar byzonder beheer ?

  Ben geen psycholoog …… helaas

  Als je straks door een forse bail-in (dat duurt niet lang meer, de Rabo is zich door centralisatie aan het opmaken voor nationalisatie) geraakt bent, krijg je bij een bezoek aan de bank een dwangbuisje met logo en een bekertje pilletjes om je lekker tam te houden 😀

 46. Stoelgang says:

  ll:
  Samsom brult het nu ook al uit ( hiernaast in de twittertjes )……. Spend, spend, you little bastards

  Cash is King……. Nog ff wachten dan wordt alles goedkoper ….., nou ja alles behalve wat de overheid ons nog aan extra lasten gaat opleggen….., alles is nu zo voorspelbaar …….

  Exact! Biflatie is upon us. Eerste levensbehoeften duurder, vluchtig consumptiespul inclusief huisjes veel goedkoper.

  Tekenend dat de hoogopgeleide snel afgeleide politieke elite naar het stemvee roept dat ze wat meer ‘feel-good’ consumptie moet aanjagen om de economie te laten herstellen (proest). Als de politieke ‘leiding’ in termen van hoop begint te praten is het eindspel echt goed begonnen. Wat een brevet van onvermogen.

  Je zou mogen verwachten dat de heer ir. D.M. Samsom wel wat meer oog zou hebben voor duurzame innovatieve investeringen die bovendien toegevoegde waarde opleveren. Al was het maar een kerncentrale 😉 Maar nee, het tegendeel is waar, platte consumptie wordt gepropageerd, in navolging van visionair Mediamark 🙁

  NL is doomed!

 47. asd says:

  Voerman: Wat dacht je van BBC tv?Daytime program “escape to the country”Voervrouw voelt zich in haar fantasie dagelijks verwant aan de voorgenomen ontsnappers! Vrouwen……..zucht….,zelfs Voervrouw…..!Voerman doet ondertussen wat anders! Wel een mooi land overigens.Vooral lake district.

  Die ooit so solide BBC is nog vreselijker met zijn huizenprogramma’s. Helemaal gelijk! Was ik even vergeten.

  Inderdaad herkenbaar hoe vrouwen op die programma’s reageren. Maar ze laten dan ook zien, hoe de countryside een steeds groter alternatief wordt voor de verloederende Engelse steden als je maar in een positie verkeert daar naar toe te kunnen verhuizen.

  Die behoefte wordt natuurlijk uitgebuit door de Engelse vastgoedjongens met hun BBC-companen. Het zal ze ene rot zorg zijn, dat de rest van GB verloedert, net zoals dat in NL het geval is.

  Jammer, dat prachtige streken als de Cotswolds, Heart of Anglia, Lakedistrict etc. langzamerhand ook hun weloude sfeer verliezen, net zoals het Gooi,Laren, Blaricum, Aerdenhout, Bergen Wassenaar etc. in NL.

  Ik kwam er heel vroeger graag, maar heb nu het kingdom afgeschreven.

  Af en toe kom je nog wel eens een ouder net Engels echtpaar op een internationale tentoonstelling tegen op het continent en dan ben ik al lang weer blij, dat die mensen nog bestaan! Ik bouw daar dan maar voor even de oude sfeer van de Cotwolds omheen.

  Hoop, dat ik je wat ammunitie heb gegeven om voervrouw op z’n tijd tussen de lijntjes te houden!

 48. De Pessimist says:

  ll: Nl duikelt omlaag in concurrentiekracht

  mt.nl/332/78164/bu…currentiekracht.html

  Kan niet snel genoeg duikelen .Als we ons overschot van voorgaande jaren niet gebruiken om deze crisis te verzachten en de balansen weer in evenwicht te brengen moet onze concurrentie kracht maar op het niveau van Griekenland worden gebracht en liever zelfs wat lager anders kunnen ze nooit hun schulden afbetalen .
  Onderaan in het artikel ,corporeta fashism gratis slaven voor bedrijven als zij personeel wil hebben ,veel gekker moet het niet worden

 49. De ontwikkelaar says:

  Even wat anders: Kan iemand mij uitleggen waarom het nooit ter sprake komt dat de socialisten 10 jaar geleden in Duitsland de arbeidsmarkt hebben versoepeld en dat als dat al in Nederland aan de orde zou zijn de socialisten hier daarvoor gecompenseerd moeten worden?

 50. Stoelgang says:

  snorkel:
  Uit de twittertjes hier rechtsboven:
  – Nederland is inderdaad anders dan andere landen!consultancy.nl/nie…len-hardst-in-europa
  – De Nederlander is al 10 jaar structureel aan het ONTsparen. Meer geld uitgeven dan er binnenkomt dus.

  Als je deze twee FEITEN bij elkaar optelt, waar halen MediaMark en Diederik dan het lef vandaan om op et blijven roepen tot consumeerderen. We consumeerderen ons kapot ONDANKS dat onze ‘waarde’ verdampt als sneeuw voor de zon. En dit weten de heren zelf toch ook? Die hebben toch ook de beschikking over deze info? Ik kan dan maar één ding concluderen: Die oproepen zijn niks anders dan een slecht staaltje preventieve ‘blame-shifting’.

  Of ze hebben andere opdrachtgevers en belangen die gediend worden dan het stemvee. Dat denk ik eerder.

 51. Stoelgang says:

  Chateau Bellevue: In het filmpje wordt de suggestie gewekt dat het beter is te kopen dan te huren. Het is hier op huizenmarktzeepbel toendertijd ook gepost, geloof ik.
  Velen wezen toen dan ook op de misleiding en de onjuiste aannames van dit soort, laten we het voorzichtig uitdrukken, propaganda.

  Nu, drie jaar later, blijkt dat als de jongere dit ‘kopen’ advies uit het filmpje heeft opgevolgd hij nu zwaar in de shit zit. (tenzij hij het prima vind de eerst komende 20 jaar min of meer gevangen te zitten in zijn appartemnetje)

  Inderdaad. Al zouden de maandlasten van beide woningen over de afgelopen periode even hoog zijn geweest, dan nog blijven de restschuld, de onderhoudsverplichtingen en het gebrek aan verhuis-vrijheid keiharde feiten. En deze dingen kan je beter niet op (of om) je nek hebben in de komende tijd. Het wordt al lastig genoeg zonder dergelijke verplichtingen gezien de economische rampspoed die voor de deur staat.

 52. Stoelgang says:

  snorkel:
  Chateau Bellevue,

  Misschien moeten de TV makelaars- en woonprogramma’s ook maar bijdragen aan het afschrijven van de restschulden? Zij hebben namelijk een belangrijke rol gespeeld in het overfinancieren en opblazen van de woningmarkt.

  Of Linda de Mol maakt een spelshow met het conceptje koffertjes raden, in één waarvan als hoofdprijs de totale restschuld van een kandidaat leenkneus zit. Leuk voor zondagavond 🙂

 53. Stoelgang says:

  Mark:
  Mensen, mensen,

  Het waren deze programma’s die toen kijkcijfers trokken tesamen met de huis/tuinverbouw bullcrap.

  Inmiddels zijn het de “geen cent te makken” programma’s die de TV-gids vullen.

  Binnenkort zal het iets van “diep in de shit” of “voor hoeveel kan ik mijn nier verkopen?” programma’s zijn.

  Geen mooier vermaak dan leedvermaak….laat dat maar aan RTLx over!

  Nog 5 nachtjes slapen en dan is de NHG weer 30 mille lager. Dus ook de mensen van 290-320.000 zitten dan gevangen tussen de muren van hun veeeel te kleine, veel te dure multi-kapperrrrr.

  Geen leedvermaak, gewoon een stukje toekomst verspellen voor beginners.

  Aan alle huurders: blijf zitten waar je zit en verroer je niet!

  Touché! Multi-kapperrrr hahahaha ik lach me ziek 😀 😀

 54. tufkaj says:

  Amor fati:
  Dit is al een paar jaar oud, is er niets beters te vinden? Alles is al weer anders!

  had de berekening al eens eerder gedaan idd. Maar sommige dingen verdienen wat meer aankleding en een betere vindbare plek op het web dan reactie nr 287 onder een topic 😉

 55. Stoelgang says:

  asd: De NL-economie draaide al tientallen jaren lang op het consumeren van de “overwaarde” van huizen. Dus jongens kom op de belasting betaalt mee, geen dief zijn van je eigen portemonnaie: auto’s, caravans, keukens, badkamers, vakantiehuisje, derde vakantie in het jaar,ga zo maar door. Dat is een wash-out gebleken en definitief afgelopen.

  Inderdaad, waar haal je dan het lef vandaan om op te roepen tot voortzetting van consumptie om het rampzalige beleid van de laatste decennia minder manifest te maken.

  Dat klopt inderdaad. En zeer belangrijk: in NL werden parallel aan die totaal losgeslagen fiscaal gesponsorde consumptiegekte de huizen wanstaltig duur. Overwaarde is dus omgezet in vluchtige snel afschrijvende waardeverliezende feel-good-consumptie met bijbehorende duurzame schuld. Die laatste schrijft niet af trouwens 😉

 56. Stoelgang says:

  asd: Al jaren een bron van ergernis, die programma’s vooral bij RTL.

  Ik heb gehoord dat sommigen nu nog naar de herhalingen kijken. Das war einmal!

 57. Nico de Geit says:

  Stoelgang: krijg je bij een bezoek aan de bank een dwangbuisje met logo en een bekertje pilletjes om je lekker tam te houden

  Een tijdje terug ging er iets mis bij een kantoor van ING en ik kreeg toen een flesje water. Niet verzonnen, echt. Ik vraag me af wie er nog meer een flesje water kreeg en waarom. Er waren nog genoeg flesjes.

 58. Nico de Geit says:

  asd: Het zal ze ene rot zorg zijn, dat de rest van GB verloedert, net zoals dat in NL het geval is.

  Mijn motto: red jezelf. Als iedereen dat zou doen komt het helemaal goed.

 59. Stoelgang says:

  Jeroen: Citaat dekt de lading ongeveer wel…

  Waar bleef je zolang! Jouw vrolijke noot hebben we hier hard nodig, want lachen is gezond. Zo’n kleine forumnar die af en toe een scheet of boer laat, kunnen we even lachen en ontspannen tussen de discussies door, en dan draaien we ons weer om en genieten verder van de vrijheid die ons armzalige huurdersbestaan ons biedt…

  Nou, armzalig? Een vrijstaand huis van 2001 voor het prijsje van een vrije sector rijtjeshut noem ik niet bepaald armzalig hoor 😀 Het huis staat ook te koop, maar dan zou het een kleine € 900,- meer kosten duzzz…

 60. Nico de Geit says:

  Stoelgang: Ik heb gehoord dat sommigen nu nog naar de herhalingen kijken. Das war einmal!

  Gelink, geniaal in geld:

  http://www.youtube.com/watch?v=Oe_PUve7kpc

 61. Stoelgang says:

  Nico de Geit: Een tijdje terug ging er iets mis bij een kantoor van ING en ik kreeg toen een flesje water. Niet verzonnen, echt. Ik vraag me af wie er nog meer een flesje water kreeg en waarom. Er waren nog genoeg flesjes.

  En sinds je het op hebt gedronken denk je dat je een geit bent? 😉 Banken geven nooit iets gratis en/of belangeloos weg, dat dan weer wel 😉 Ik zou mijn eigen water meenemen voortaan 😉

 62. Stoelgang says:

  Winter is coming! http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/bitterkoud-nederland-op-weg-naar-depressie

  De woorden ‘bitterkoud’ en ‘depressie’ boven één en hetzelfde mainstream bericht. Het beest is uit de grot?

 63. Stoelgang says:
 64. Dawg says:

  De ontwikkelaar: Even wat anders: Kan iemand mij uitleggen waarom het nooit ter sprake komt dat de socialisten 10 jaar geleden in Duitsland de arbeidsmarkt hebben versoepeld en dat als dat al in Nederland aan de orde zou zijn de socialisten hier daarvoor gecompenseerd moeten worden?

  ?????????

 65. Nico de Geit says:

  Stoelgang: Banken geven nooit iets gratis en/of belangeloos weg

  Ik weet niet wat precies het idee erachter is. Het kan zijn dat bankmedewerkers de klant slecht nieuws moeten vertellen. Het is makkelijk om na het vertellen van dat slechte nieuws de klant iets te geven. Een flesje water is makkelijker dan een bekertje water.

 66. Nico de Geit says:

  Hier een afbeelding van de flesjes ING-water:

  http://farm5.staticflickr.com/4090/5064819019_563e17f40b_z.jpg

 67. Voerman says:

  asd: Hoop, dat ik je wat ammunitie heb gegeven om voervrouw op z’n tijd tussen de lijntjes te houden!

  Ach, Voervrouw is in wezen vaker verstandig als Voerman.
  Samen hebben zij echter een strak financieel regime! 🙂

 68. snorkel says:

  Stoelgang: Of ze hebben andere opdrachtgevers en belangen die gediend worden dan het stemvee. Dat denk ik eerder.

  Ik wild ‘t maar niet zeggen… maar stiekum denk ik ‘t inderdaad ook! 😉

 69. Stoelgang says:
 70. asd says:

  Stoelgang: Ik heb gehoord dat sommigen nu nog naar de herhalingen kijken. Das war einmal!

  Daarmee is het tijdverdrijf geworden of hoogstens info voor van een aantal die-hards onder de naïevelingen.

 71. asd says:

  Nico de Geit: Een tijdje terug ging er iets mis bij een kantoor van ING en ik kreeg toen een flesje water. Niet verzonnen, echt. Ik vraag me af wie er nog meer een flesje water kreeg en waarom. Er waren nog genoeg flesjes.

  Met die batterijen flesjes achter de ING-balie heb ik onlangs het personeel flink in de maling genomen.

  Ze waren not amused eenvoudig omdat ze geïndoctrineerd zijn op cursussen e.d. hoe die stomme bankklanten een rad voor ogen te draaien.

  Heb desalniettemin het flesje water geaccepteerd om ze niet helemaal voor joker te zetten. We blijven uiteindelijk toch mensen.

 72. asd says:

  Nico de Geit: Mijn motto: red jezelf. Als iedereen dat zou doen komt het helemaal goed.

  Dat zou mooi zijn, maar niet iedereen is daartoe in staat en dan betekent dat toch een zekere verantwoording voor de ander.

 73. asd says:

  Voerman: Ach, Voervrouw is in wezen vaker verstandig als Voerman.Samen hebben zij echter een strak financieel regime!

  O, dan is het goed. Zoals een echte Hollander betaamt.
  Komt vaker voor in gebeitelde relaties!

 74. Floor says:

  Stoelgang: Ik heb gehoord dat sommigen nu nog naar de herhalingen kijken. Das war einmal!

  Oh ja, doe ik ook, topamusement, geen idee welk progromma het was afgelopen zaterdag avond, maar heb me suf gelachten. Lekker Amsterdams stel uit Almere waarschijnlijk, op zoek naar een cottage in Schotland, zij met zo’n 3dubbele vette Amsterdamse L vond alles natuurlijk LLLLLeuk, als het maar LLLLLLLLeuk was voor die 6 grote honden van d’r.
  Was vegetarisch dus vrat geen haggis, ook niet de speciaal door een kok gefabriceerde vegetarische. Whisky no way, de walging klotste van d’r smoel.
  So much voor de inburgering.
  Die vent van ‘r noem ik niet eens want die had toch geen moer te vertellen.
  Anyway, om een lang verhaal kort te maken, het stel eindigt dus als het waar is tenminste en daar twijfel ik aan, met een totale bouwval voor de prijs van 2 ton ergens in de middle of nowhere, kunnen de honden zo lekker blaffen.
  Lig ik echt te genieten, heerlijk, hoop gewoon dat het wel echt is.
  Hoop ook dat ze die lieden over een jaartje of wat nog ff op het scherm tonen, net als de BBC.

 75. Nico de Geit says:

  asd: Dat zou mooi zijn, maar niet iedereen is daartoe in staat en dan betekent dat toch een zekere verantwoording voor de ander.

  Mensen willen helemaal niet geholpen worden. Ze komen pas als het te laat is, als de reddingsboten op zijn.

 76. De Pessimist says:

  Afgelopen jaar begon rond deze tijd de vraag of de SNS de kerst zou halen .Dus nu de vraag haalt de RABO de kerst
  http://www.ftm.nl/original/de-zombieficatie-van-rabobank.aspx
  Ik ben trouwens aan het zombificeren

 77. pietsje says:

  Hmmm dus u géniet van andermans leed? Sterker nog, u verteld hier dat u hoopt dat deZe mensen financiële problemen krijgen.

  interessante reactie!

  Floor: Oh ja, doe ik ook, topamusement, geen idee welk progromma het was afgelopen zaterdag avond, maar heb me suf gelachten. Lekker Amsterdams stel uit Almere waarschijnlijk, op zoek naar een cottage in Schotland, zij met zo’n 3dubbele vette Amsterdamse L vond alles natuurlijk LLLLLeuk, als het maar LLLLLLLLeuk was voor die 6 grote honden van d’r.
  Was vegetarisch dus vrat geen haggis, ook niet de speciaal door een kok gefabriceerde vegetarische. Whisky no way, de walging klotste van d’r smoel.
  So much voor de inburgering.
  Die vent van ‘r noem ik niet eens want die had toch geen moer te vertellen.
  Anyway, om een lang verhaal kort te maken, het stel eindigt dus als het waar is tenminste en daar twijfel ik aan, met een totale bouwval voor de prijs van 2 ton ergens in de middle of nowhere, kunnen de honden zo lekker blaffen.
  Lig ik echt te genieten, heerlijk, hoop gewoon dat het wel echt is.
  Hoop ook dat ze die lieden over een jaartje of wat nog ff op het scherm tonen, net als de BBC.

 78. Floor says:

  De Pessimist,

  Wist jij of iemand anders dat je bij de Rabo voor iedere overschrijving moet dokken? Ik zit duidelijk niet bij de Rabo dus voor mij is dit geheel nieuw.
  http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/waarom-komen-we-niet-opstand
  Even op die blauwe lettertjes klikken, krijg je een tarievenlijst.

 79. tufkaj says:

  Hadden we allemaal de leefbaar-o-meter gespot? http://www.leefbaarometer.nl/leefbaarheidskaarten

  Erg handig, tot op buurtniveau hoe leuk het wonen is.

 80. Floor says:

  pietsje,

  Ja, heerlijk, jij nog enig huizen-leed te melden?

 81. pietsje says:

  Leedvermaak wordt het meest gewaardeerd door mensen met weinig zelfvertrouwen en een minderwaardigheids complex!

  Zelf gun ik iedereen hey beste!

  Succes!

  Floor:
  pietsje,

  Ja, heerlijk, jij nog enig huizen-leed te melden?

 82. Juan de Meeleezer says:

  @ artikel

  PRACHTIG

  HERHALING
  ….
  is de
  KRACHT
  van reclame

  Não e desgraça ser pobre

  http://open.spotify.com/track/1UaIAcw0ph9MxDDtfSjMdx

 83. Juan de Meeleezer says:

  Nico de Geit: Mensen willen helemaal niet geholpen worden. Ze komen pas als het te laat is, als de reddingsboten op zijn.

  Juan ziet wellicht
  met enige regelmaat kalveren vliegen
  Maar Oekoenomen dempen pas de put
  als de hele kudde verzopen is

  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/11-12-2012/ewald-engelen-over-pensioenen-en-hypotheken/#comment-122682

 84. Animal Crackers says:

  Misschien is ie gisteren al voorbij gekomen dit artikel uit het Parool. ‘Pak sociale huur drastisch aan’

  “De gemeente Amsterdam moet er alles aan doen om het aantal sociale huurwoningen in de stad drastisch omlaag te brengen. Dat is het enige middel voor de gemeente om de vastgelopen woningmarkt vlot te trekken.

  Dat zegt Barbara Baarsma, directeur van SEO Economisch Onderzoek en bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, in een interview met deze krant. ‘De verhouding tussen huur- en koopwoningen in Amsterdam is helemaal scheef.’

  Ze sluit hierbij aan bij het debat dat VVD-wethouder Eric Wiebes begin dit jaar aanzwengelde”

  Vooral de zinsnede dat dit ‘het enige middel’ zou zijn ‘om de vastgelopen woningmarkt vlot te trekken’ is ‘n buitengewoon rake typering geloof ik.
  Die sociale huurders kun je echter niet zomaar afschieten want aangeschoten mensen lijden natuurlijk, vergassen dan maar?

  Vorig jaar pleitte Barbara onder meer wel voor het afschaffen van de NHG maar niet voor afschaffing van de hypotheekrenteaftrek. http://www.seo.nl/pagina/article/publieke-belangen-en-hypotheekregulering/

  En nu dit!

  Toen het SEO bij monde van Barbara Baarsma beweerde dat het erg mee viel met NL als belastingparedijs voor grote bedrijven, bleek dat de cijfertjes uit het rapport volstrekt niet klopten! http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6178/Thomas-von-der-Dunk/article/detail/3459785/2013/06/16/De-VVD-juicht-verdubbeling-opbrengst-heling-toe.dhtml

  Voor wie doet ze toch zo haar best vraag ik mij af?
  In Oktober is Barbara als expert hypotheken gastspreker op het Nationale Hypothekercongress…

 85. Juan de Meeleezer says:

  Off-topic

  Enkele maanden na de laatste Lease-stuiptrekkingen van de Vereniging Geleased Huys

  bij monde van de heer drs Rob “Aflossen is onwenselijk” Mulder
  komt nu eindelijk DNB met

  waarschuwende woorden.

  RIJSWIJK – Mensen moeten als dat kan flink gaan sparen of versneld hun hypotheek aflossen. Dat zegt Joanne Kellermann, directeur bij De Nederlandsche Bank, in een interview in het AD dinsdag. Onder meer de ontwikkelingen rond de pensioenen en de zorgkosten vormen de aanleiding voor haar waarschuwing.
  http://www.telegraaf.nl/overgeld/pensioen/20782312/___Meer_sparen_en_aflossen___.html

  Hebben ze überhaupt nog
  conservatieve
  prudente
  werknemers
  bij DNB rondlopen ?

  Ja: minimaal één.

  🙂

 86. De Pessimist says:

  tufkaj: Hadden we allemaal de leefbaar-o-meter gespot? http://www.leefbaarometer.nl/leefbaarheidskaarten

  Erg handig, tot op buurtniveau hoe leuk het wonen is.

  Erg leuk ja.
  Ik zie dat ik donkerste groen woon, dat zal wel weer 25 extra welstands puntjes voor mijn woning opleveren

 87. Juan de Meeleezer says:

  buenas noches
  Juan

 88. pietsje says:

  Grappig, bij mij in de buurt kan je gelijk zien waar de WoCo woningen staan… Gewoon even zoeken naar de rood-oranje vlekken. Hahaha!

  tufkaj:
  Hadden we allemaal de leefbaar-o-meter gespot? http://www.leefbaarometer.nl/leefbaarheidskaarten

  Erg handig, tot op buurtniveau hoe leuk het wonen is.

 89. asd says:

  Nico de Geit: Mensen willen helemaal niet geholpen worden. Ze komen pas als het te laat is, als de reddingsboten op zijn.

  Ja, dan houdt het op.

 90. De ontwikkelaar says:

  Nee dus.

  Blijkbaar allemaal socialisten op dit forum.

 91. asd says:

  Floor: Oh ja, doe ik ook, topamusement, geen idee welk progromma het was afgelopen zaterdag avond, maar heb me suf gelachten. Lekker Amsterdams stel uit Almere waarschijnlijk, op zoek naar een cottage in Schotland, zij met zo’n 3dubbele vette Amsterdamse L vond alles natuurlijk LLLLLeuk, als het maar LLLLLLLLeuk was voor die 6 grote honden van d’r.Was vegetarisch dus vrat geen haggis, ook niet de speciaal door een kok gefabriceerde vegetarische. Whisky no way, de walging klotste van d’r smoel.So much voor de inburgering.Die vent van ‘r noem ik niet eens want die had toch geen moer te vertellen.Anyway, om een lang verhaal kort te maken, het stel eindigt dus als het waar is tenminste en daar twijfel ik aan, met een totale bouwval voor de prijs van 2 ton ergens in de middle of nowhere, kunnen de honden zo lekker blaffen.Lig ik echt te genieten, heerlijk, hoop gewoon dat het wel echt is.Hoop ook dat ze die lieden over een jaartje of wat nog ff op het scherm tonen, net als de BBC.

  Ja, dat is natuurlijk zo’n geval waar Nico de Geit op doelt. Dan houdt alles op en blijft slechts nog het amusement over.

 92. Floor says:

  De ontwikkelaar,

  Volgens mij begrijpen we je vraag niet helemaal.

 93. pietsje says:

  Daar heeft Floortje vaker last van hoor.. Dat ze eenvoudige zaken niet begrijpt. Dat moeten we haar niet kwalijk nemen…

  Floor:
  De ontwikkelaar,

  Volgens mij begrijpen we je vraag niet helemaal.

 94. renren says:

  Floor:
  De Pessimist,

  Wist jij of iemand anders dat je bij de Rabo voor iedere overschrijving moet dokken? Ik zit duidelijk niet bij de Rabo dus voor mij is dit geheel nieuw.
  rtlnieuws.nl/econo…omen-we-niet-opstand
  Even op die blauwe lettertjes klikken, krijg je een tarievenlijst.

  Dit is Rabo Internetbankieren voor bedrijven.
  Voor particulieren gelden andere regels.

 95. maarten says:

  De ontwikkelaar,

  kweenie, wie schaar je allemaal onder de sjosjalisten? tegenweurdig zatten er euk verdamt goeie sjosjalisten bij de vee vee dee 😉

 96. maarten says:

  o het is bai trouwens

 97. Nico de Geit says:

  De ontwikkelaar: Blijkbaar allemaal socialisten op dit forum.

  Sociaal zijn betekent samenwerken. Samen Werken.

 98. maarten says:

  en vice versa bij de pvda zitten WBC (a la Staal) die gek zijn op monopolie en lage lonen en een schaapachtige mentaliteit van veel anderen

 99. maarten says:

  pietsje,

  hou jij niet van he? van leedvermaak

 100. Floor says:

  renren,

  Je hebt helemaal gelijk.

 101. Dawg says:

  De ontwikkelaar:
  Nee dus.

  Blijkbaar allemaal socialisten op dit forum.

  ???????????

 102. Nico de Geit says:

  asd: Ja, dat is natuurlijk zo’n geval waar Nico de Geit op doelt. Dan houdt alles op en blijft slechts nog het amusement over.

  Ik was pas bij de reddingsboten. Ik was de enige. Ik sprak een kennis en die kwam met hetzelfde verhaal: De reddingsboot vertrok niet vanwege een gebrek aan aanmeldingen. Het feest gaat nog wel even door op de Titanic.

  100.000 mensen per jaar verlaten Nederland – het topje van de ijsberg. Straks krijgen die mensen nog de schuld van alle ellende.

 103. Floor says:

  maarten,

  Met zo’n naam kan ik mij dat ook wel voorstellen 🙂

 104. ty says:

  Fan begrijp je gelijk waarom we HRA Hebben. Is duidelijk gewoon een investering in de leefbaarheid van de omgeving. Huurders verlagen blijkbaar de leefbaarheid.

  Maar dat wisten we al :-P. En nu ze ook een 6.5% huurverhoging hebben om hun schade te vergoeden zijn ze aan het huilen. Onbegrijpelijk!

  pietsje:
  Grappig, bij mij in de buurt kan je gelijk zien waar de WoCo woningen staan…Gewoon even zoeken naar de rood-oranje vlekken. Hahaha!

 105. asd says:

  Net bekend: de ierse zombiebank Anglo-Irish heeft de Ierse staat (en dus de EU) bedrogen. Sinds 2008 heeft zij de gemeenschap 30 miljard gekost. Wie volgt in de reeks!

 106. maarten says:

  asd,

  eindelijk iets van waarheid, tsjoooooooooonge jonge

 107. maarten says:

  ze dachten zeker dat wij gek waren

 108. Nico de Geit says:

  De ontwikkelaar:

  Blijkbaar allemaal socialisten op dit forum.

  In de DDR mocht je na 40 jaar werken met staatspensioen. Ik weet niet hoe ze dat met huizen deden, maar ik geloof niet dat ze in de DDR aflossingsvrij hadden.

 109. Floor says:

  asd,

  Posting van Il van vanmiddag.
  independent.ie/bus…-drumm-29369275.html

  Part 2 dus er zal ook een part 1 wezen.

 110. asd says:

  maarten: asd, eindelijk iets van waarheid, tsjoooooooooonge jonge

  Ja, ik denk dat het de komende maanden lopende bandwerk wordt!

 111. Floor says:

  Nico de Geit,

  Duitsland, dat is toch dat land wat geen minimumloon kent?

 112. Nico de Geit says:

  tufkaj:
  Hadden we allemaal de leefbaar-o-meter gespot? http://www.leefbaarometer.nl/leefbaarheidskaarten

  Erg handig, tot op buurtniveau hoe leuk het wonen is.

  Verschrikkelijk: ze hebben alle immigranten in die gele en rode wijken gepropt. Zielig. Ik zou ook boos worden als ik in een gele of rode wijk werd gepropt.

 113. maarten says:

  en dan maar de Grieken de schuld geven, schandelijk

 114. Animal Crackers says:

  tufkaj,

  Is de totaalscore niet gebaseerd op de gemiddelden van 13 jaar? 1998-2012 waar ze de (gemiddelde) leefbaarheidsindex op baseren of ik ben ik nou gek?
  Even toegespist op Amsterdam zie je meteen dat er in de periode 2010-2012 vrijwel nergens ontwikkeling is. Snap er niets van Osdorp gematigd positief, over de hele periode geen ontwikkeling… En nergens ging het achteruit? Het zal wel aan mij liggen maar ik heb heel wat ondernemers uit de buurt zien vertrekken en wat er voor in de plaats kwam was stukken slechter. Tenzij een batterij snackbarren de leefbaarheid verhoogt…

 115. asd says:

  Floor:

  Floor: Floor, Die link kwam niet helemaal over, nog een keer.independent.ie/bus…-drumm-29369275.html

  (Quote) (Reply)
  asd,

  Dank, dat is het artikel. Treurig, dat de banksters van Anglo-Irish nog dikke pret hadden onder elkaar met het zingen van “Deutschland, Deutschland über alles”!

 116. Floor says:

  Ach, las vanmiddag ergens dat volgens onze nieuwe klokkenluider de heer Snowden, de Britten de Duitsers via glasvezel aan het afluisteren zijn.
  Het is gewoon een heerlijke puinhoop in Europa en daarmee bedoel ik niet alleen op financieël gebied natuurlijk.

 117. snorkel says:

  Floor: Floor,

  Die link kwam niet helemaal over, nog een keer.

  independent.ie/bus…-drumm-29369275.html

  Kunnen we dan nu EINDELIJK eens een keer een stelletje bwankers in de bak gooien! Please! Pretty please! Als is het alleen maar voor de signaalfunctie…

 118. Nico de Geit says:

  Animal Crackers: En nergens ging het achteruit? Het zal wel aan mij liggen

  Nee hoor, complete probleemwijken waar al decennia van alles aan de hand is worden gewoon groen gekleurd. Hoe erg moet het dan wel niet zijn in de rode zones?

 119. asd says:

  Animal Crackers: tufkaj, Is de totaalscore niet gebaseerd op de gemiddelden van 13 jaar? 1998-2012 waar ze de (gemiddelde) leefbaarheidsindex op baseren of ik ben ik nou gek?Even toegespist op Amsterdam zie je meteen dat er in de periode 2010-2012 vrijwel nergens ontwikkeling is. Snap er niets van Osdorp gematigd positief, over de hele periode geen ontwikkeling… En nergens ging het achteruit? Het zal wel aan mij liggen maar ik heb heel wat ondernemers uit de buurt zien vertrekken en wat er voor in de plaats kwam was stukken slechter. Tenzij een batterij snackbarren de leefbaarheid verhoogt…

  Waar praten jullie over! Ik moet al een halve eeuw lang machteloos toezien hoe Amsterdam steeds verder verloedert!

 120. ty says:

  Hmm, ik denk even hardop nu, zou dat iets te maken hebben dat Adam uit 61% WoCo woningen bestaat? Volgeladen met armoedzaaiers zonder perspectief…

  asd: Waar praten jullie over! Ik moet al een halve eeuw lang machteloos toezien hoe Amsterdam steeds verder verloedert!

 121. Stoelgang says:

  Nico de Geit: Verschrikkelijk: ze hebben alle immigranten in die gele en rode wijken gepropt. Zielig. Ik zou ook boos worden als ik in een gele of rode wijk werd gepropt.

  Hier niets dan donkergroen rondom het gehuurde 😀 Ik hoor vogels fluiten en er staan in toenemende mate nette leasebakken in de straat. Als je in de buurt eens rondvraagt merk je ook dat mensen die de kans hebben nu bewust huren. Ik woon naast een ondernemer en aan de andere kant woont een jonge accountant. Die kunnen net als ik mak-ke-lijk een koopdoos kopen, maar we vertikken het bewust en lachen erom.

  Hoe meer de Haagse muppets trouwens oproepen tot consumeren of lasten verhogen, hoe minder ik zelfs uitgeef. Eerst was het normale kritische spaarzaamheid opgedaan tijdens een degelijke opvoeding in de jaren ’80, nu is het gewoon een leuk spel om alleen het hoogst noodzakelijke te kopen en voor de rest NIETS 😀

 122. Nico de Geit says:

  asd: Waar praten jullie over! Ik moet al een halve eeuw lang machteloos toezien hoe Amsterdam steeds verder verloedert!

  Nee, het gaat juist de goede kant op, volgens uw overheid.

 123. snorkel says:

  Wat Samsom niet zegt: extra spaartax?

  http://www.blikopdebeurs.com/weblog1/pivot/entry.php?id=1861

  Je zou maar een spaarhypo hebben, bijvoorbeeld bij de Rabobank. Ben je mooi de sjaak… vooral als die hypo bijna volbracht is: zeg, nog zo’n 6 jaar te gaan. Dat wordt €15.000 (zegge: vijftienduizend Euro) overmaken naar de staat. Daar kan de gemiddelde huurder twee jaar van wonen, mét huurverhoging.

 124. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Nee, het gaat juist de goede kant op, volgens uw overheid.

  Op die kaart kun je zien hoe goed het gaat. Die kaart wordt misschien ook gebruikt om beleid te maken. Nederland wordt één grote krachtwijk vol kansen.

 125. Dawg says:

  Volslagen OT, maar te leuk om te negeren. Typisch Geenstijl topic. Beelden van frauderende europarlementariers die een journalist probeert te meppen die wat confronterende vragen stelt over de fraude. Dit soort proleten hebben dus zitting in de Brusselse applausmachine. Weimar here we come.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/06/tom_staal_trekt_rioolput_eu_op.html

 126. Wie heeft ook het bruine vermoeden dat eigendomsbelasting dalijk zo hoog wordt dat je in feite je eigen afbetaalde huis huurt?

 127. pietsje says:

  Even vertalen: ondernemer is zzp’ers die voor 2 euro per uur pakjes rondreed. Jonge accountant is werklozen student die zijn studentenflat niet kan betalen zonder papa en mama.
  Lease auto is gestolen 4 wieler….

  Super wijk! Ben jaloers… Hahaha

  Stoelgang: Hier niets dan donkergroen rondom het gehuurde Ik hoor vogels fluiten en er staan in toenemende mate nette leasebakken in de straat. Als je in de buurt eens rondvraagt merk je ook dat mensen die de kans hebben nu bewust huren. Ik woon naast een ondernemer en aan de andere kant woont een jonge accountant. Die kunnen net als ik mak-ke-lijk een koopdoos kopen, maar we vertikken het bewust en lachen erom.

  Hoe meer de Haagse muppets trouwens oproepen tot consumeren of lasten verhogen, hoe minder ik zelfs uitgeef. Eerst was het normale kritische spaarzaamheid opgedaan tijdens een degelijke opvoeding in de jaren ’80, nu is het gewoon een leuk spel om alleen het hoogst noodzakelijke te kopen en voor de rest NIETS

 128. afbetaalde huiseigenaar says:

  nu dat CBS all zijn projecties weer naar beneden heeft moeten bijstellen.. denk ik met plezier terug aan KdK.. die een maand of 2 geleden heel rustig zei ( over de veels te optimistische hoera show: bodem is bereikt en de verwachtte groeicijfers door het CBS)
  ” aint gonna happen”..

  en voila.. onze macro econoom had het weer eens bij het juiste eind ( onze eigen macro econome zeepbellerin “ll” ditto)

  vandaag was ik op werkbezoek in NL
  was op lokatie in een doorsnee doorzon woning..wat ook nog eens te koop stond
  http://www.funda.nl/koop/herkenbosch/huis-48752059-ereprijs-64/
  ik voelde woede opkruipen over hoe zulk een slecht gebouwd ( 1994) huisje ( 2 onder 1 kap.. tsja tis maar net hoe je het noemt) in een deprimerend nieuwbouwwijkje voor zulke astonomische bedragen aan hen verkocht is en hoe zij weer dan proberen de hete aardappel door te schuiven..

  man daar krijg je hoofdpijn van

 129. maarten says:

  pietsje,

  monoloog van de eeuw

 130. maarten says:

  wat ben je toch slim

 131. pietsje says:

  Dank je…. Maar dat wist ik al!

  maarten:
  wat ben je toch slim

 132. Nico de Geit says:

  Kabouter Plop: Wie heeft ook het bruine vermoeden dat eigendomsbelasting dalijk zo hoog wordt dat je in feite je eigen afbetaalde huis huurt?

  Klopt. Daar kunnen ze alle kanten mee op. Kijk maar naar de ‘wegenbelastingvrije auto’ – dat feest is ook voorbij vanaf 1 januari 2014. Van gratis gaan veel mensen opeens betalen. Polo Blue Motion wordt ruim 900 euro per jaar. Ik vraag me af wat wat die hybride rijders met hun zware bak moeten gaan betalen.

 133. snorkel says:

  Stoelgang,

  – Vogels: check! Vleermuizen ook trouwens, die fladderen zo grappig ‘s avonds 😉
  – Leasebakken: check! En nog een Aston Martin + Audi A7 + exoot die ik niet kan plaatsen bij de overbuur. Kijk er de hele dag tegenaan 😉
  – Yuppen: Check! Afgelopen half jaar alleen maar “jonge professionals” bij gekomen
  – Mooie buurmeisjes: check!
  – Speeltuintje voor de buurtkinderen, WoCo regelt zo nu en dan clowns-voorstellingen
  – 10 minuten van het centrum, 5 minuten van het Amsterdamse Bos, 3 minuten van de Amstel (handig voor ‘t wielrennen), 2 minuten van de AH XL

  En best of all, GEEN HYPOTHEEKSCHULD en geen HRA om kwijt te raken! 😉

 134. Floor says:

  Nico de Geit,

  Is dat niet een beetje veul? Ik heb hier een oude volvo voor de deur staan á raison van 600 euro per jaar.

 135. Floor says:

  snorkel: 2 minuten van de AH XL

  Dat kan goedkoper!

 136. Nico de Geit says:

  Floor:
  Nico de Geit,

  Is dat niet een beetje veul? Ik heb hier een oude volvo voor de deur staan á raison van 600 euro per jaar.

  Polo Blue Motion is een 1,2 TDI diesel. Superzuinig, maar dat maakt nu opeens niets meer uit. Betalen moeten ze.

 137. maarten says:

  Floor,

  incl. de Ziggo dome in de Bijlemer. tis veel goedkoper ook nog eens

 138. snorkel says:

  Floor,

  Ok ok, ook 2 minnten van de C1000 en van de Jumbo en 4 minuten van de Aldi. AH valt me trouwens vaak nog alles mee! 😉

 139. snorkel says:

  Nico de Geit: Klopt. Daar kunnen ze alle kanten mee op. Kijk maar naar de ‘wegenbelastingvrije auto’ – dat feest is ook voorbij vanaf 1 januari 2014. Van gratis gaan veel mensen opeens betalen. Polo Blue Motion wordt ruim 900 euro per jaar. Ik vraag me af wat wat die hybride rijders met hun zware bak moeten gaan betalen.

  Natuurlijk dé manier om mensen geld uit de zak te kloppen. Eerst iets ‘fiscaal aantrekkelijk’ maken. Heel NL loopt er kwijlen mee weg, want “je bent toch geen dief van eigen portemonnee”. En als de kritieke massa bereikt is, het vervolgens heel duur maken. Beetje zoals gedaan wordt bij de spaarhypotheek (die straks afgeroomd wordt en niet meer belastingvrij uitgekeerd mag worden) en de HRA. Huizen en auto’s zijn ideale ‘vehikels’ voor zulke trucs, want die vervang je niet elk jaar even snel…

 140. Floor says:

  snorkel,

  Met een gezin ligt alles anders, maar voor de gewone huis-tuin- en keukenzaken waarvoor keus niet noodzakelijk is, is de Aldi gewoon nagenoeg de helft goedkoper.

 141. ty says:

  Je vergeet je egen Ferrari te vermelden Snorkel… Of ben je dan bang dat mensen je niet geloven 😛

  snorkel:
  Stoelgang,

  – Vogels: check! Vleermuizen ook trouwens, die fladderen zo grappig ‘s avonds
  – Leasebakken: check! En nog een Aston Martin + Audi A7 + exoot die ik niet kan plaatsen bij de overbuur. Kijk er de hele dag tegenaan
  – Yuppen: Check! Afgelopen half jaar alleen maar “jonge professionals” bij gekomen
  – Mooie buurmeisjes: check!
  – Speeltuintje voor de buurtkinderen, WoCo regelt zo nu en dan clowns-voorstellingen
  – 10 minuten van het centrum, 5 minuten van het Amsterdamse Bos, 3 minuten van de Amstel (handig voor ‘t wielrennen), 2 minuten van de AH XL

  En best of all, GEEN HYPOTHEEKSCHULD en geen HRA om kwijt te raken!

 142. snorkel says:

  Floor,

  Scheelt wel iets inderdaad. http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/fragment/wat-kost-een-tas-vol-wekelijkse-boodschappen/speel/1/

  Met de opmerking dat ik van die hele ‘boodschappentas’ van hun slechts ±6 producten koop 😉

  Anyway, lekker offtopic dit weer. Staks gaan de trollen nog beginnen over wat voor stumperds er mensen die boodschappen cash kopen zijn. Boodschappen financier je toch met een tophypotheek en fiscaal profijt om de maandlasten laag te houden 😉 Want je krijgt meer rente terug van de belastingdienst dan je betaalt!

 143. asd says:

  ty: Hmm, ik denk even hardop nu, zou dat iets te maken hebben dat Adam uit 61% WoCo woningen bestaat? Volgeladen met armoedzaaiers zonder perspectief…

  Nee, daar heeft het niet mee te maken. Blijf nog maar even doordenken.

 144. snorkel says:

  snorkel: – Leasebakken: check! En nog een Aston Martin + Audi A7 + exoot die ik niet kan plaatsen bij de overbuur. Kijk er de hele dag tegenaan

  Ohja, heb laatst even de WOZ-waarde van dat huis tegenover me opgezocht bij het Kadaster. ±1 miljoen. Ik zou het er niet voor over hebben, zelfs als ik het had 😉

 145. asd says:

  Nico de Geit: Nee, het gaat juist de goede kant op, volgens uw overheid.

  Er valt steeds meer te lachen op basis van statistieken!

 146. Stoelgang says:

  snorkel:
  Stoelgang,

  – Vogels: check! Vleermuizen ook trouwens, die fladderen zo grappig ‘s avonds
  – Leasebakken: check! En nog een Aston Martin + Audi A7 + exoot die ik niet kan plaatsen bij de overbuur. Kijk er de hele dag tegenaan
  – Yuppen: Check! Afgelopen half jaar alleen maar “jonge professionals” bij gekomen
  – Mooie buurmeisjes: check!
  – Speeltuintje voor de buurtkinderen, WoCo regelt zo nu en dan clowns-voorstellingen
  – 10 minuten van het centrum, 5 minuten van het Amsterdamse Bos, 3 minuten van de Amstel (handig voor ‘t wielrennen), 2 minuten van de AH XL

  En best of all, GEEN HYPOTHEEKSCHULD en geen HRA om kwijt te raken!

  Juist! Heerlijk rustig, vrijstaand huis, zorgeloos, geen onderhoudskosten, geen afschrijving, en eventueel… verhuizen wanneer je dat zou willen zonder restschuld, zonder verhuiskosten, zonder probleem! Geen jaren wachten op een koper met illusies, geen makelleugenaars, geen notaris, geen taxateur 😀

 147. Stoelgang says:

  snorkel:
  Floor,

  Ok ok, ook 2 minnten van de C1000 en van de Jumbo en 4 minuten van de Aldi. AH valt me trouwens vaak nog alles mee!

  Ik kom overigens zo weinig mogelijk bij die doorgeefloketten van de voedselindustrie die ze supermarkten noemen. Ja, wel voor pleepapier en vaatwastabletten, maar zo min mogelijk voor voedsel. Vlees = slager of boer, groenten is eigen teelt (recreatief in de zomer), groentenboer of boer, brood is bakker of zelf bakken.

  De voedselmaffia is na de hypotheekbubbel het best bewaarde geheim van NL. Kijk voor de grap eens wat voor regelrechte troep AH aanbiedt met haar huismerk. Hangt aan elkaar van de verdikkingsmiddelen, E-nummers, extracten en kleurstoffen. En het vindt goed aftrek nu de prijzen aardig omhoog schieten. En het dan gek vinden dat mensen steeds vaker allerlei enge ziektes en allergieën hebben die 25 jaar geleden niet of minder voorkwamen.

 148. Maria says:

  Floor: Dat kan goedkoper!

  🙂

 149. Stoelgang says:

  snorkel:
  Floor,

  Scheelt wel iets inderdaad. kassa.vara.nl/tv/a…oodschappen/speel/1/

  Met de opmerking dat ik van die hele ‘boodschappentas’ van hun slechts ±6 producten koop

  Anyway, lekker offtopic dit weer. Staks gaan de trollen nog beginnen over wat voor stumperds er mensen die boodschappen cash kopen zijn. Boodschappen financier je toch met een tophypotheek en fiscaal profijt om de maandlasten laag te houden Want je krijgt meer rente terug van de belastingdienst dan je betaalt!

  Hahaha inderdaad! Vinex-trollen geloven nog dat groenten en brood van nature in hele dure plastic zakjes komen en dat vlees in plastic bakjes zit inclusief een hoop geïnjecteerd pekelwater. Die troep doet kennelijk wat met het trollenbrein 😀

  Armoede troef.

 150. asd says:

  Stoelgang: Ik kom overigens zo weinig mogelijk bij die doorgeefloketten van de voedselindustrie die ze supermarkten noemen. Ja, wel voor pleepapier en vaatwastabletten, maar zo min mogelijk voor voedsel. Vlees = slager of boer, groenten is eigen teelt (recreatief in de zomer), groentenboer of boer, brood is bakker of zelf bakken. De voedselmaffia is na de hypotheekbubbel het best bewaarde geheim van NL. Kijk voor de grap eens wat voor regelrechte troep AH aanbiedt met haar huismerk. Hangt aan elkaar van de verdikkingsmiddelen, E-nummers, extracten en kleurstoffen. En het vindt goed aftrek nu de prijzen aardig omhoog schieten. En het dan gek vinden dat mensen steeds vaker allerlei enge ziektes en allergieën hebben die 25 jaar geleden niet of minder voorkwamen.

  Fijn,dat je dit hier even aan kaart. Want zo is het en ook nog veel te duur. Ben over de grens stukken goedkoper uit en nog beter van kwaliteit ook!

 151. ty says:

  Wie wil er niet in Uilenstede een kamer huren op zijn 35e met een flat an de overkant. Weer zo iemand waar ik jaloers op ben…

  snorkel: Ohja, heb laatst even de WOZ-waarde van dat huis tegenover me opgezocht bij het Kadaster. ±1 miljoen. Ik zou het er niet voor over hebben, zelfs als ik het had

 152. Ik lees nu een klein tijdje mee met dit blog en wat andere blogjes en ben tot de conclusie gekomen dat ik lekker wil gaan huren (ik ben geen huur of kooptrol!). Sinds vandaag huisje op Funda; ben benieuwd of er iemand gaat reageren..Ik ben bang dat het een lange zit gaat worden. 🙁

 153. Stoelgang says:

  snorkel: Ohja, heb laatst even de WOZ-waarde van dat huis tegenover me opgezocht bij het Kadaster. ±1 miljoen. Ik zou het er niet voor over hebben, zelfs als ik het had

  Geduld is één van de grootste deugden op de financiële markten. Dat bespaart ongelofelijk veel geld. Over een paar jaar betaal je weer de oude Guldenprijs ALS je een hut zou willen kopen. Dat vraag ik me namelijk af, want de Leefbaarometer is dan wellicht wat dieper rood in sterfhuis NL…

 154. Stoelgang says:

  Kabouter Plop:
  Ik lees nu een klein tijdje mee met dit blog en wat andere blogjes en ben tot de conclusie gekomen dat ik lekker wil gaan huren (ik ben geen huur of kooptrol!). Sinds vandaag huisje op Funda; ben benieuwd of er iemand gaat reageren..Ik ben bang dat het een lange zit gaat worden.

  Zeer scherpe prijs vragen en het is zo verkocht! Succes!

 155. snorkel says:

  ty,

  Mispoes 😉

 156. Maria says:

  Floor:
  Floor,

  Die link kwam niet helemaal over, nog een keer.

  independent.ie/bus…-drumm-29369275.html

  Goldman Sucks rules the world:

  “De ene spectaculaire reddingsoperatie na de andere wogen zwaar op de begrotingen van de lidstaten. Zo ook toen de Ierse regering de schulden van de Anglo Irish Bank op zich nam, naar verluidt onder druk van de internationale voorzitter van Goldman Sachs, voormalig EU-commissaris en voormalig Iers minister Peter Sutherland; een zet die de Ierse belastingbetalers uiteindelijk 47 miljard euro zou kunnen gaan kosten”

  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/04/12/eu-in-crisis-luister-niet-meer-naar-de-banken

 157. snorkel says:

  Kabouter Plop:
  Ik lees nu een klein tijdje mee met dit blog en wat andere blogjes en ben tot de conclusie gekomen dat ik lekker wil gaan huren (ik ben geen huur of kooptrol!). Sinds vandaag huisje op Funda; ben benieuwd of er iemand gaat reageren..Ik ben bang dat het een lange zit gaat worden.

  Altijd leuk om van een meelezer te horen! Succes met de verkoop 😉

 158. Stoelgang,

  De prijs is gelukkig al scherper dan vergelijkbare woningen in de buurt. Gelukkig kunnen we ook nog flink zakken zonder problemen en dat staat zeker in de planning als er op korte termijn geen succes geboekt wordt. Heerlijk, lekker de vrijheid terug om te gaan en staan waar je wil zonder een toekomstig blok aan het been. (zo zie ik het). Nou ja, ben benieuwd. Bedankt voor je reactie! 🙂

 159. snorkel,

  Dank je!! 🙂

 160. Voerman says:

  Floor: Met een gezin ligt alles anders, maar voor de gewone huis-tuin- en keukenzaken waarvoor keus niet noodzakelijk is, is de Aldi gewoon nagenoeg de helft goedkoper.

  Groter wordende kleinkinderen maken thuis geen punt van de echt wel proefbare mindere kwaliteit en smaak van niet A-merken; ze kijken meewarig als er geen topkwaliteit in huis is en nemen het gewoon niet meer met een blik, van: alles wordt hier minder de laatste tijd! Ze kunnen beter klein zijn, letten ze alleen op de kleur of zoiets.

 161. Stoelgang says:

  Kabouter Plop:
  Stoelgang,

  De prijs is gelukkig al scherper dan vergelijkbare woningen in de buurt. Gelukkig kunnen we ook nog flink zakken zonder problemen en dat staat zeker in de planning als er op korte termijn geen succes geboekt wordt. Heerlijk, lekker de vrijheid terug om te gaan en staan waar je wil zonder een toekomstig blok aan het been. (zo zie ik het). Nou ja, ben benieuwd. Bedankt voor je reactie!

  You’re welcome. Oprechte gelukwensen. In welke prijscategorie zit je als ik vragen mag en wanneer heb je gekocht?

 162. Stoelgang,

  We hebben het vorig jaar april gekocht. Vraagprijs was op dat moment 210.000. Gekocht voor 197.500. Nu ligt onze vraagprijs rond de 190.000. De buren met een vergelijkbare woning bieden momenteel hun woning aan voor 209.000.

 163. Stoelgang says:

  snorkel:
  ty,

  Mispoes

  Snorkel, zou onze high-potential vinex-troll in zijn gefinancierde modale multikapper zijn ongelooflijk intellect niet moeten laten rusten? Het is al laat! Het de hele dag afmeten van zijn succes aan de hoogte van zijn digitaal vervaardigde hypotheekschuld is al vrij inspannend en morgen MOET hij weer een paar uurtjes draaien om de rente te kunnen betalen 😀

 164. snorkel says:

  Stoelgang,

  Is ook zo inderdaad 😉

 165. De Pessimist says:

  ty: Hmm, ik denk even hardop nu, zou dat iets te maken hebben dat Adam uit 61% WoCo woningen bestaat? Volgeladen met armoedzaaiers zonder perspectief…

  Zou het niet zo zijn dat al het kapitaal van uit amsterdam naar Aerdenhout verschuift door middel van loonmatiging en het toetje HRA ?

 166. Adamus says:

  Maria:
  Mocht je het vliegtuig nemen eerst je belasting betalen:

  deutsche-wirtschaf…-den-urlaub-fliegen/

  Toch maar in Weeze opstappen 😉

 167. ty says:

  Kinderen, ik ga slapen.

  Als ik morgenochtend wakker wordt ben ik weet 27 euro rijker aan rente op mijn belastingvrije spaarhypotheek en opgebouwde HRA.

  Heet dat nu slapend rijk worden??

 168. ty,

  Nou, ik ga ook slapen. Hopend dat morgen de telefoon gaat en de eerste kijkertjes zich melden. 🙂

 169. ty says:

  Slaap zacht Snorkel! En nu maar hopen dat je huisgenoten niet te veel lawaai maken vannacht… Tentamens zijn immers afgelopen

  Kabouter Plop:
  ty,

  Nou, ik ga ook slapen. Hopend dat morgen de telefoon gaat en de eerste kijkertjes zich melden.

 170. Adamus says:

  Maria:
  Mocht je het vliegtuig nemen eerst je belasting betalen:

  deutsche-wirtschaf…-den-urlaub-fliegen/

  Zien we Mark&Diederik zich al op de borst kloppen? We zijn gewoon goed 😉

  “Kontrollsystem wurde perfektioniert und aktualisiert”

 171. Adamus says:

  Jeroen: Citaat dekt de lading ongeveer wel…

  Waar bleef je zolang! Jouw vrolijke noot hebben we hier hard nodig, want lachen is gezond. Zo’n kleine forumnar die af en toe een scheet of boer laat, kunnen we even lachen en ontspannen tussen de discussies door, en dan draaien we ons weer om en genieten verder van de vrijheid die ons armzalige huurdersbestaan ons biedt…

  Een achternaam (nick) kan altijd korter.

 172. eric406 says:

  Voerman: Groter wordende kleinkinderen maken thuis geen punt van de echt wel proefbare mindere kwaliteit en smaak van niet A-merken; ze kijken meewarig als er geen topkwaliteit in huis is en nemen het gewoon niet meer met een blik, van: alles wordt hier minder de laatste tijd! Ze kunnen beter klein zijn, letten ze alleen op de kleur of zoiets.

  Tis maar net wat je met A merken bedoelt. In Spanje verkopen ze DE koffie bij de Lidl, zegt de mensen daar niets. Er was van Kassa een website, daar kon je op zien welke huismerken van A-merk fabrieken komen. Ik heb zelf bij een chocoladefabriek van Venz gewerkt, en daar rolden alle merken van de band. Ook de dure. Ik heb maar 1 A-merk, en dat is de cola. Voor de rest? Als ik naar de Lidl ga, daar wordt ik niet verleid. Scheelt een hoop tijd, je hoeft niet bij elk product te gaan kiezen, ze hebben maar 1 soort.

 173. Adamus says:

  Kabouter Plop:
  ty,

  Nou, ik ga ook slapen. Hopend dat morgen de telefoon gaat en de eerste kijkertjes zich melden.

  Je hebt een speciaal publiek op het oog: slim.

 174. Adamus says:

  Adamus: Je hebt een speciaal publiek op het oog: slim.

  Die van de afdeling magisch denken…..

 175. Nico de Geit says:

  snorkel: Huizen en auto’s zijn ideale ‘vehikels’ voor zulke trucs, want die vervang je niet elk jaar even snel…

  Wie gaat zo’n milieuvriendelijke auto kopen als je je scheel moet betalen aan wegenbelasting? Vooral de loodzware hybrides lijken me onverkoopbaar.

 176. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Wie gaat zo’n milieuvriendelijke auto kopen als je je scheel moet betalen aan wegenbelasting? Vooral de loodzware hybrides lijken me onverkoopbaar.

  Toyota Prius op de oprit, een bord ‘te koop’ in de tuin. Onverkoopbaar. Althans, niet voor de prijs die ze in hun hoofd hebben.

 177. Steven says:

  Dawg,

  ha ha en die moderne kunst er bij. Gumbahh en kamagurka maken het ook altijd belachelijk (kunnen zelf overigens ook slecht tekenen, maar geven dat ook ruiterlijk toe)

 178. snorkel says:

  Nico de Geit,

  Ja niemand… Want in NL kan niemand meer een eigen beslissing nemen over wat goed is voor mens en planeet. We kijken gewoon naar wat fiscaal gesubsideerd wordt en kopen dat. Dat/of/hoe we de kosten af kunnen schuiven op een ander is een belangrijker aankoopoverweging dan producteigenschappen en consumentenbehoeefte. Zeer trieste zaak eigenlijk.

 179. Maria says:

  Floor:
  Floor,

  Die link kwam niet helemaal over, nog een keer.

  independent.ie/bus…-drumm-29369275.html

  Ik heb de telefoongesprekken beluisterd en een ding blijft ernstig hangen:

  Er wordt gesteld: je moet zeggen dat het ernstig is (to big to fail) en niet dat het heel ernstig is (een heel land bijna failliet), van 7 miljard naar 47 miljard.

  Klinkt als: Griekenland, Cyprus en Italie, Spanje, Portugal enzv. enzv.

  Een gelijkenis: Goldman Sachs!!

 180. snorkel says:

  In de krant die niet genoemd, gelinkt en gequote wenst te worden:

  EEN KWART van de NLse bedrijven onder ‘speciaal beheer’ van de bank.

  Van de Twitter van Elmer Hogervorst: https://twitter.com/ElmerHogervorst/status/349644442640195584

 181. Maria says:

  snorkel: We kijken gewoon naar wat fiscaal gesubsideerd wordt en kopen dat.

  Zonder na te denken want fiscaal is het toverwoord!!

  Excuseer: was.

 182. Maria says:

  snorkel:
  In de krant die niet genoemd, gelinkt en gequote wenst te worden:

  EEN KWART van de NLse bedrijven onder ‘speciaal beheer’ van de bank.

  Van de Twitter van Elmer Hogervorst:twitter.com/ElmerH…s/349644442640195584

  Hedde gij dat nu pas gelezen??

 183. snorkel says:

  Maria,

  Haha, jep.. Drukke dag gehad dus ben misschien niet helemaal bij 😉

 184. Maria says:

  Maria: Het een houdt erg genoeg verband met het ander!!

  lorenzo: Lieve Maria , u is dd. 25 juni 2013 kampioen de boel uit z’n verband trekken .Gefeliciteerd ! Er is echter en wellicht helaas geen prijs aan verbonden .

  Maria: Tsjonge, wat is dat genieten:

  welingelichtekring…n-arme-kinderen.html

  lorenzo: Genieten toch !

 185. De Pessimist says:

  snorkel: In de krant die niet genoemd, gelinkt en gequote wenst te worden:

  Maar een link neerzetten is toch altijd legaal?
  Deze zomiekrant behandelt mij trouwens wel als een vorst .

 186. Voerman says:

  eric406: Er was van Kassa een website, daar kon je op zien welke huismerken van A-merk fabrieken komen.

  Vaak wel andere receptuur en kwaliteitseisen!
  Neem dat maar van Voerman aan! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*