NOS Journaal en Nieuwsuur misleiden Nederlanders over de economie

NOS Journaal en Nieuwsuur voorspellen een nieuwe gouden eeuw! Maar wat zeggen de echte experts?

 

Share Button
Tagged with: , , , ,
306 comments on “NOS Journaal en Nieuwsuur misleiden Nederlanders over de economie
 1. BBB says:

  Niets nieuws onder de zon.

 2. Latida says:

  Zolang dit soort non-issues als heugelijk nieuws wordt gerapporteerd begrijp ik dat unheimische gevoel van Dhr. Boonstra wel:

  http://www.telegraaf.nl/prive/27876802/__Roelvink_koopt_appartement__.html

 3. Latida says:

  “Een binnenkort te verschijnen rapport van HiiL, een Haags juridisch onderzoeksinstituut, constateert dat de effectiviteit van de rechtsstaat sterk daalt. Bijvoorbeeld bij de meest voorkomende problemen: aankoop van producten en diensten, baanverlies, burenoverlast, huur geschillen en echtscheiding. Ieder jaar ontstaan er 4,3 miljoen nieuwe rechtsproblemen tussen burgers. 400.000 van die problemen worden niet opgelost, maar gaan slepen. Daar komt geen herstel, excuus of duidelijkheid. Dat mensen daar chagrijnig van worden, gefrustreerd of bezorgd ligt voor de hand.”

  en

  “Toegang tot het recht wordt gecontroleerd door een kartel, menen de onderzoekers. Juristen zouden die in ándere markten meteen herkennen en bestrijden. Waar is de onafhankelijk toezichthouder, een inspectie? Waarom is prijsvorming zo ondoorzichtig en zijn innovatie en nieuwe toetreders zo schaars? Overal zit ‘alles vast’, is de mismoedige conclusie.”

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/03/25/de-rechtsstaat-is-doof-blind-en-alles-zit-vast-7471590-a1551799

 4. Latida says:

  “Wie juridische problemen heeft met de Rabobank, krijgt de advocaten van Witte & Partners op zijn dak. Maar in feite bestaat dit advocatenkantoor niet en zijn deze juristen gewoon in loondienst bij Rabobank. Misleiding en intimidatie, vinden sommige advocaten, maar na onderzoek door de lokale deken van de Orde van Advocaten ‘bestaat’ Witte & Partners nog steeds. Hoe zit dat?”

  en

  “Het advocatenkantoor Witte & Partners is in digitale nevelen gehuld. Het is weliswaar opgenomen in het officiële advocatenregister op de website van de Nederlandse Orde van Advocaten, maar is, zoals gezegd, onvindbaar in het Handelsregister. De ‘Witte & Partners’ levert geen inschrijving op, waardoor een leek maar moet gissen wie de bestuurders zijn. ”

  https://www.ftm.nl/artikelen/de-misleidende-naamval-van-rabobank-advocaten?utm_medium=social&utm_source=ftm.nl&utm_campaign=sharebutton

 5. Hans- says:

  Is het U ook opgevallen, dat de munitie opslag explosie in de Oekraine niet op het journaal kwam, geen negatieve info over dit land vertonen!! Hoor ook al niets over Nelie Smit Kroes na de Panama papers affaire …..

 6. Latida says:

  “From Celebrity Culture to Economic Collapse”

  https://www.youtube.com/watch?v=AHfwEiyxTaY

  Mooie samenvatting van wat er zoal heeft plaatsgevonden

 7. maff says:

  Topic

  Dat wat blijkbaar niet gezegd mag worden 😉

  Overheid gered
  burgertjes verzopen

  Ps:-) schone was ? http://www.lb-ix.nl/wordpress/wp-content/uploads/2016/09/Illustratie-EN.png

 8. ripoff says:

  Thanx Latida voor de link.
  Ik kende Chris Hedges nog niet.
  Pulitzer prize winner met een goede babbel.
  Lange zit maar een aanrader.

 9. ripoff says:

  en inderdaad #corporate fascism

 10. László says:

  Ook in Saarland wordt links vernederd. Volgens de exit polls dan.

 11. ripoff says:

  Saarland is klein

 12. László says:

  ripoff: Saarland is klein

  De verwachting was groot.

 13. Latida says:

  Lubach over kutbedrijf AirBnB – Miljarden verdienen terwijl je steden verwoest:

  https://www.youtube.com/watch?v=wyBPwDvZxBE

 14. Latida says:

  Om te lachen:

  “Dutch houses (particularly those found in Amsterdam) are extremely dangerous and under no circumstances should they be bought, rented, lived in, squatted, visited or stepped foot there in.

  When looking for accommodation in Holland it is advised to consider the much safer alternative of living on the streets.

  Anyone who has spent any amount of time in a Dutch abode (and has lived to tell the tale) will be able to tell you about their many strange quarks and dangers. An Englishman’s home might be his castle but a Dutchman’s home is a deathtrap.”

  http://www.invadingholland.com/guides-to-holland/the-dutch-house-guide

 15. Latida says:

  “Wat de pers u niet vertelt over de rel rond Dijssel­bloem”

  en

  “Internationaal is er een consensus aan het ontstaan dat het Europese crisisbeleid contraproductief is geweest. Lees de rapporten van het IMF of het werk van de nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz, of lees de Financial Times. Vandaar dat de zuidelijke landen zo gepikeerd zijn over de arrogantie van Dijsselbloem. Net als in de Nederlandse media is er geen enkele discussie over het economisch beleid mogelijk. De voormalige Griekse minister Varoufakis stelde eens dat hij net zo goed het Zweedse volkslied had kunnen zingen, in plaats van economische argumenten aan te dragen in de Eurogroep-vergaderingen. Dijsselbloem luisterde toch niet. Je doof houden voor kritiek: dat is niet het toonbeeld van een succesvol voorzitter met een zeer goede staat van dienst.

  Als Dijsselbloem dan ook nog eens stemming loopt te maken, door voor te wenden dat culturele factoren aan de basis liggen van de penibele economische situatie in het zuiden, dan is dat politiek explosief. Omdat het door hem zelf uitgevoerde beleid mede debet is aan de problematiek. Ik kan de zuidelijke woede goed begrijpen.

  Het laat weer eens zien dat er een verontrustend gebrek aan diversiteit is in de Nederlandse (economische) journalistiek. En een opvallende neiging om dienstbaar te zijn aan de politieke status quo. Zelfs als daarvoor de waarheid geweld moet worden aangedaan.”

  https://merijnoudenampsen.org/2017/03/24/wat-de-pers-u-niet-vertelt-over-de-rel-rond-dijsselbloem/

 16. Latida says:

  “Een onderzoeksrapport van twee economen van het ESMT (European School of Management and Technology) toont aan dat minder dan vijf procent van het geld dat Griekenland geleend kreeg (in ruil voor stringente bezuinigingsmaatregelen) daadwerkelijk naar de staatsbegroting ging. Zo’n 95% – een veel groter bedrag dan tot nu geschat werd – ging door naar private schuldeisers en buitenlandse banken.

  Voor hun onderzoek hebben Jörg Rocholl en Axel Stahmer van de prestigieuze European School of Management and Technology alle leningen onderzocht die Griekenland kreeg in het kader van de eerste twee ‘Memorandums of Understanding’ die ze sloten met de Trojka. (De derde, ter waarde van nog eens 90 miljard is nu gesloten door de Syriza-regering, en verschilt niet wezenlijk van de eerste twee).
  Minder dan vijf procent van de in totaal €215.9 miljard die Griekenland ontving, ging naar de staatshuishoudkas. De rest, 95 procent werd grotendeels gestoken in de aflossing van oude schulden aan buitenlandse banken (€86.9 miljard), aan rentebetalingen (€52.3 miljard) en aan het ‘herkapitaliseren’ van Griekse banken (€37.3). Het bedrag dat daadwerkelijk in de overheidsbegroting terecht kwam, was €9.7 miljard.”

  https://www.globalinfo.nl/Nieuws/steunpakket-griekenland-voor-95-naar-banken

 17. xenobinol says:

  Iedereen met meer dan 2 werkende hersencellen weet dat het geld voor de Grieken naar de banken ging. Geen enkele Griek heeft daar ook maar 1 cent van gezien. Het is een schande dat wij pretenderen 1 unie te zijn maar ondertussen de Grieken volledig de grond in trappen. De unie is niet alleen financieel failliet op het morele vlak staan wij ook zwaar in de min.

 18. Nico de Geit says:

  Latida: over de arrogantie van Dijsselbloem

  Lid van de PvdA, met acht zetels. Daar schijnt dus ook een discussie over te gaan.

 19. Nico de Geit says:

  Claimorganisatie Wakkerpolis heeft een claim van 3,2 miljard euro ingediend tegen verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) vanwege onterecht in rekening gebrachte kosten voor een beleggingsverzekering.

  http://www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/nn-group/27880916/__Miljardenclaim_tegen_NN_in_woekerpoliszaak__.html

 20. Deutsche Mark says:

  xenobinol:
  Iedereen met meer dan 2 werkende hersencellen weet dat het geld voor de Grieken naar de banken ging.

  Juist, het grootste deel van dat geld ging direct van de duitse belastingbetaler naar de duitse banken. Belasting via de achterdeur. En de meeste mensen zijn te onnozel het te begrijpen…

 21. Deutsche Mark says:

  Nico de Geit: Lid van de PvdA, met acht zetels.

  9

 22. xenobinol says:

  Nationalisme vinden de EU(RO)fielen fantastisch als ze er gebruik van kunnen maken. In alle andere gevallen is het EU(RO) evangelie de enige ware boodschap die men mag uitdragen.

 23. maff says:

  Per Nederlander was het bbp nooit zo hoog. Maar het beschikbaar inkomen per hoofd is nog bijna 5% lager dan in 2001

  Where has all them money gone ? 😉

  https://twitter.com/phvmulligen/status/845215181424734208

 24. maff says:

  ‘Zijlstra: de euro is mislukt en bestaat binnenkort niet meer’

  Per Nederlander was het bbp nooit zo hoog. Maar het beschikbaar inkomen per hoofd is nog bijna 5% lager dan in 2001 cbs

  tryout

 25. maff says:

  ‘Zijlstra: de euro is mislukt en bestaat binnenkort niet meer’

 26. maff says:

  Tufkaj ???????

  Is er iets

 27. Nico de Geit says:

  Ook ING verlaagt spaarrente naar 0,2%

  http://www.telegraaf.nl/dft/geld/sparen/27885112/__Rente_ING_naar_0_2___.html

  VRH ging dit jaar naar 1,41%. De belastingdienst gaat nog steeds uit van 4% rendement.

 28. Latida says:

  Nico de Geit:
  Ook ING verlaagt spaarrente naar 0,2%

  telegraaf.nl/dft/g…ING_naar_0_2___.html

  VRH ging dit jaar naar 1,41%. De belastingdienst gaat nog steeds uit van 4% rendement.

  Vraag 1:

  “spaarrente naar 0,2%”

  “belastingdienst gaat nog steeds uit van 4% rendement.”

  Hoeveel procent belasting betaalt u op uw spaarcentjes?

  Wat is vraag 2?

  Iemand?

 29. Hans- says:

  Vraag 2 is, pure diefstal, maar de overheid mag dat!

 30. Nico de Geit says:

  Latida: Hoeveel procent belasting betaalt u op uw spaarcentjes?

  Het schijnt dat het geldpakhuis van Oom Dagobert zich juridisch in Panama bevindt.

 31. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Het schijnt dat het geldpakhuis van Oom Dagobert zich juridisch in Panama bevindt.

  De PvdA kwam in 2014 nog met een ‘Dagobert Duck Tax’. Dat is dus zinloos, want Dagobert is erg gehecht aan zijn geld.

 32. Hans- says:

  Voor die overheid hebben we toch net met z’n alle gestemd!!

 33. Nico de Geit says:

  5 Important Tips for Success From Scrooge McDuck

  Disney’s favorite duck is rich for a reason. Can we learn something from him?

  https://www.fool.com/investing/general/2013/06/23/5-important-tips-for-success-from-scrooge-mcduck.aspx

 34. Steven says:

  Ik verbaas me er altijd over dat vrij simpele mensen de meest ingewikkelde dingen muzikaal en handmatig kunnen doen zoals hier: https://www.youtube.com/watch?v=Ql-ESi7T3po

  Maar als het over economie of geld gaat gewoon als onbenullen reageren of als schapen zijn. Toch?

 35. Steven says:

  is dat door andere hersendelen? Ik houd van muziek maar ik kan echt nog geen simpele trommel goed bespelen.

 36. Steven says:

  Ze weten zeg maar op de milli seconde de snaar goed te raken, maar kunnen toch niet goed diep nadenken: dat is toch raar?
  Toch zie ik dat elke keer weer.

  maar weer off. was even een gedachten experiment.

 37. maff says:

  Latida: Hoeveel procent belasting betaalt u op uw spaarcentjes?

  Lol, kijk en huiver https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/vermogen_en_aanmerkelijk_belang/vermogen/belasting_betalen_over_uw_vermogen/grondslag_sparen_en_beleggen/berekenen_belasting_over_uw_inkomsten_uit_vermogen_vanaf_2017

  Voor het gemak 😉 tot 1 tonnetje is het ongeveer 10 euro per duizend, daarboven 12 euro per duizend en die 14.1 per duizend van Geit is boven de miljoen

  Duzzz een vermogen ( BOVEN de vrijstelling van 25kpp ) van 350 k betaal je 350 x 12 = 4200 euro

  Tot/met een tonnetje ongeveer 1000 per jaar

  Ps 🙂 http://blogs.denverpost.com/opinion/files/2013/04/taxes-cartoon-sack.jpg

 38. maff says:

  maff,

  Gemiddeld 1.2 % duzzzz

 39. maff says:

  Nog maar een keer proberen 🙂

  Per Nederlander was het bbp nooit zo hoog. Maar het beschikbaar inkomen per hoofd is nog bijna 5% lager dan in 2001

  https://twitter.com/phvmulligen/status/845215181424734208

 40. maff says:

  En waar blijft de jaarlijkse huurverlaging ?

  Nieuwe uitzonderingen inkomensafhankelijke huurverhoging

  https://www.woonbond.nl/nieuws/nieuwe-uitzonderingen-inkomensafhankelijke-huurverhoging

 41. Nico de Geit says:

  maff:
  maff,

  Gemiddeld 1.2 % duzzzz

  Effectief gezien betaal je aan vermogensrendementsheffing:

  Vermogen vanaf 25.000 tot 125.000 euro = 0.87% (30% van 2.9%)
  Vermogen vanaf 125.000 tot 1.025.000 = 1.41% (30% van 4.7%)
  Vermogen vanaf 1.025.000 en hoger = 1.65% (30% van 5.5%)

  http://financieelonafhankelijkworden.nl/blog/aanpassing-vermogensrendementsheffing-2017-nadelig-voor-iedereen/

  Mits het geldpakhuis niet fiscaal in Panama staat.

 42. Nico de Geit says:

  Steven: is dat door andere hersendelen?

  Scherpte, snelheid, handigheid, misschien komt het daar door.

  Ik denk dat het erom gaat dat je met je beperkte brein helder in beeld hebt wat er speelt, hoe het spel gespeeld wordt. En daar speel je op in.

  Een hoge opleiding vertroebelt het beeld, voegt veel onzin toe. En dat zet mensen op achterstand. Voorzover ze iets hebben. Want mensen die niets hebben hoeven zich niet druk te maken over hun vermogen.

  Sommigen vinden het juist prettig om in nevelen te leven en zich rijk te wanen.

 43. Nico de Geit says:

  maff: 1 tonnetje

  De pijn zit dus vooral boven dat eerste tonnetje: 1,41% aftikken.

 44. xenobinol says:

  Nico de Geit: De pijn zit dus vooral boven dat eerste tonnetje: 1,41% aftikken.

  First world problems, persoonlijk zie ik dat niet als een probleem. Als je zoveel cash hebt ben je gek als je daar niet op andere manieren rendement op weet te behalen.

 45. Nico de Geit says:

  xenobinol: Als je zoveel cash hebt ben je gek als je daar niet op andere manieren rendement op weet te behalen.

  Vertel.

 46. xenobinol says:

  Nico de Geit: Vertel.

  Stop het in stenen 😛

 47. Nico de Geit says:

  Rusland wordt platgebombardeerd met Airbnb reclame:

  https://www.youtube.com/watch?v=mbDpcO5Co8c

 48. Nico de Geit says:

  xenobinol: Stop het in stenen

  Daar diskwalificeer je jezelf dus mee.

 49. Arjan says:

  Over artikel: wat is de nieuwswaarde hiervan? De experts zijn het ook niet met elkaar eens over wat er gebeuren gaat. Dat het NOS-journaal een onnozel televisieprogramma is dat wist ik al.

  Er valt gewoon niets te melden over de huizenmarkt, behalve dan dat de lijn maar omhoog blijft gaat.

 50. Arjan says:

  gaan

 51. Arjan says:

  Latida: Vraag 1:

  “spaarrente naar 0,2%”

  “belastingdienst gaat nog steeds uit van 4% rendement.”

  Hoeveel procent belasting betaalt u op uw spaarcentjes?

  Wat is vraag 2?

  Iemand?

  Vind je jezelf nu niet een beetje irritant?

  Nico de Geit:

  Scherpte, snelheid, handigheid, misschien komt het daar door.

  Ik denk dat het erom gaat dat je met je beperkte brein helder in beeld hebt wat er speelt, hoe het spel gespeeld wordt. En daar speel je op in.

  Een hoge opleiding vertroebelt het beeld, voegt veel onzin toe. En dat zet mensen op achterstand. Voorzover ze iets hebben. Want mensen die niets hebben hoeven zich niet druk te maken over hun vermogen.

  Sommigen vinden het juist prettig om in nevelen te leven en zich rijk te wanen.

  Hoe kom je eigenlijk aan dat geld dat je zegt te hebben? In de loterij gewonnen?

 52. Steven says:

  Arjan: Hoe kom je eigenlijk aan dat geld dat je zegt te hebben? In de loterij gewonnen?

  risico’ s nemen, werken?

 53. Steven says:

  Geen idee hoor. zou best kunnen dat Geit een rijke papa heeft, maar dat zegt hij zelf niet,

 54. Latida says:

  Net als het misleidende ‘spaarhypotheek’ is de term ‘aflossingsvrij’ in de grond misleidend, en ‘volledig aflossingsvrij’ al helemaal.

  Ik meen laatst ook al zoiets gezien te hebben met de ‘gratis korting’ op de hypotheek.

  Dat er dan een AFM aan te pas moet komen om te waarschuwen dat er toch echt afgelost moet worden is echt een gotspe.

  Als de betekenis die aan woorden wordt toegekend, anders is dan de werkelijke betekenis van het woord, dan is er in principe sprake van een soort orwelliaanse newspeak, oftewel een verdichtsel: http://vandale.nl/opzoeken?pattern=verdichtsel&lang=nn

  In het engels vertaalt dat naar

  “verdichtsel:
  story; narration; tale; legend; myth; fairytale; delusion; fiction; fable; fib; old wive’s tale”

  En dat is dan de naam die gegeven wordt aan de belangrijkste en grootste financiele uitgave die gedaan wordt in een mensenleven.

  Als dan het AFM waarschuwt voor op de loer liggende risico’s, dan zegt men in feite dat er daar onvoldoende op is gewezen in het verleden.

  Misschien had ze al veel eerder kunnen wijzen op het incorrecte taalgebruik in de reclame-uitingen, dan had ze nu niet van een ‘tijdbommetje’ hoeven spreken..

  “Volgens de AFM liggen risico’s op de loer als een volledig aflossingsvrije hypotheek afloopt. „Naast dat de huizenbezitter opeens moet aflossen en mogelijk meer rente gaat betalen, is vaak het inkomen na pensioen gedaald en krijgt hij geen renteaftrek meer.” Dat hoeft geen ramp te zijn als elders spaargeld is opgebouwd of als er een erfenis volgt, zegt de AFM. Maar kan het huis niet meer worden betaald, dan moet de bewoner mogelijk verhuizen.

  Volgens hoogleraar Woningmarkt Johan Conijn (ASRE) scheelt het consumenten vaak naast de aflossingsvrije hypotheek vaak andere hypotheken hebben waarbij ze aflossen. „Toch zijn zorgen terecht. Volledig aflossingsvrij is een potentieel tijdbommetje waarbij het afwachten is of die niet op een vervelende manier ontploft.” Volgens Conijn is niet elke huizenbezitter voorbereid op aflossing aan het einde. „Mensen denken niet aan het einde van hun hypotheek of de hoogte van hun pensioen.’’”

  http://www.telegraaf.nl/dft/geld/huis-hypotheek/27895988/___Aflossingsvrij_is_tijdbom___.html

 55. Latida says:

  maff:
  Stille spaarders

  metronieuws.nl/col…/03/stille-spaarders

  Ps Lessons from Nature usercontent2.hubst…com/7520415_f520.jpg

  “Als je rood staat, betaal je bij Triodos maar liefst 10 procent rente. Daarmee is de groene bank is nog ietsje maatschappelijk verantwoorder dan de Rabobank. Daar betaal je bijna 13 procent als je in de rode cijfers zakt.

  Het verweer van de banken is dat hoge rentes onnodig rood staan terugdringen. De banken rekenen die woekerrentes dus, heel nobel, om hun klanten uit de schulden te houden. Maar de belangrijkste remedie tegen schulden is natuurlijk sparen. En dat wordt met 0 procent rente knap onaantrekkelijk gemaakt. Banken bekommeren zich dus vooral om de financiële huishouding van hun klanten als het hen geld oplevert.”

 56. Latida says:

  Latida: “Maar kan het huis niet meer worden betaald, dan moet de bewoner mogelijk verhuizen.”

  Men bedoelt natuurlijk dat men dan mogelijk het huis, dat vermeend eigendom zou zijn, wordt uitgezet en het eigendom geconfisqueerd.

 57. Nico de Geit says:

  Arjan: Hoe kom je eigenlijk aan dat geld dat je zegt te hebben?

  De muppets hebben het aan mij gegeven.

  http://www.toughpigs.com/wp-content/uploads/2014/04/PiggyKermitRedCarpet.jpg

 58. Nico de Geit says:

  Steven: zou best kunnen dat Geit een rijke papa heeft

  Nee geen rijke papa. Opgegroeid als onvoorstelbaar arme Geit. En toen begonnen de muppets geld uit te geven, geld dat ze voordelig hebben geleend. En toen dacht Geit: geef dat geld maar aan mij.

 59. Nico de Geit says:

  Latida: Men bedoelt natuurlijk dat men dan mogelijk het huis, dat vermeend eigendom zou zijn, wordt uitgezet en het eigendom geconfisqueerd.

  https://www.hootloot.co.uk/Media/Blog%20posts/Beaker-money-therapy-oh-dear%20-%20Copy%201.jpg

 60. Nico de Geit says:

  Humberto Tan weg bij zijn vrouw en kinderen, Humberto woont nu in een studio.

  ‘Na afloop van zijn televisieshow zet Humberto in zijn Audi SUV dan ook discreet koers naar de parkeergarage van dat appartementencomplex, in elk geval níet naar het huis dat hij ooit kocht als bekroning op zijn succes.’

  http://www.telegraaf.nl/prive/27895861/__Weg_bij_gezin___Humberto_leeft_uit_koffer___.html

  Dat huis is gekocht met geleend geld, en wordt gezien als ‘bekroning op zijn succes’? Aflossingsvrij? Heel duur huis?

 61. xenobinol says:

  Sparen is uitgestelde consumptie en de een zijn consumptie is de ander zijn inkomen. Om die reden wil men niet dat u spaart u moet consumeren. Lage rentestanden zeggen veel meer over de werkelijke staat van de economie dan het NOS journaal of wat de ‘werkelijke’ experts er van vinden. Geld moet rollen er staat immers al genoeg van dat spul op zombiebanken xD

 62. Nico de Geit says:

  Voorgoed onder water:

  http://www.infiniteunknown.net/wp-content/uploads/2011/10/Underwater-mortgages1.jpg

  Krijgen we dat hier ook als de babyboomwoningen massaal op de markt komen?

 63. Arjan says:

  Nico de Geit: De muppets hebben het aan mij gegeven.

  Je bent huisjesmelker? 🙂

 64. Willem Joseph van Ghent says:

  Wonen in de stad was nog nooit zo populair. Bizar inderdaad. Ik heb 15 jaar met veel plezier op de Herengracht gewoond maar uiteindelijk werd het me toch te druk en ben ik naar het heerlijke maar veel saaiere Haarlem gegaan. Die enorme bevolkingsdichtheid in Amsterdam is niet leuk meer.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/03/21/ook-huren-is-in-amsterdam-inmiddels-peperduur-7490877-a1551247

 65. Willem Joseph van Ghent says:

  Gentrificatie is het nieuwe toverwoord dus. Lekker gentrificeren en de prijzen nog hoger laten stijgen.

 66. Nico de Geit says:

  Arjan: Je bent huisjesmelker?

  Nee, sukkel.

 67. Nico de Geit says:

  Latida: „Mensen denken niet aan het einde van hun hypotheek of de hoogte van hun pensioen.’’

  Zo zijn veel mensen blijkbaar. Uitsluitend focussen op de korte termijn. Dat gaat ook nooit veranderen.

 68. xenobinol says:

  Ik noem mensen liever geen muppets, muppets zijn grappig terwijl de meeste mensen zich gedragen als schapen. Schapen zijn niet grappig en het enige waar ze goed voor zijn is om ze jaarlijks te scheren en het gras te laten maaien.

 69. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Nee, sukkel.

  Sommige mensen snappen het gewoon echt niet. Uitleggen heeft geen zin. Dan ben je uren bezig en aan het eind denk je, duidelijk toch? De volgende dag gaan ze een huis kopen. HOPELOOS dat soort gasten.

  Geld lenen (schuld) is iets anders dan vermogen opbouwen. Zelfs dat snappen de meesten niet. Misschien een hersenbeschadiging door hun hoge opleiding, te veel tv kijken, de verkeerde kranten lezen. Muppets.

  Veel mensen zijn niet eens in staat om zelf na te denken. Maar ze hebben wel allemaal een mening. Het lijkt erop dat hoe minder ze zelf na kunnen denken, hoe sterker die mening over van alles.

 70. Nico de Geit says:

  Nieuw, de Goat Mug. Is om koffie uit te drinken.

  http://www.dealdumpert.nl/weird-en-cool-goat-mugs.html

 71. Deutsche Mark says:

  xenobinol,

  🙂

 72. Deutsche Mark says:

  Nico de Geit,

  Huis kopen vs huren is en blijft een “doodsimpele” microeconomische afweging, waarin het huishouden een vergelijkbare rol inneemt als een bedrijf voor een bedrijfseconoom.
  Helaas zijn leden van een huishouden zelden (bedrijfs)economisch geschoold en ervaren, en dat “doodsimpele” kent in de praktijk zoveel haken en ogen, dat het eigenlijk best ingewikkeld is.
  Veel huishoudens nemen als gevolg daarvan een beslissing, meestal voor kopen, die niet zo handig is, als op het eerste gezicht lijkt.
  Dat kopen+lenen altijd uit den boze is, omdat lenen alleen al te fout voor woorden is, gaat mij wel te ver. Door aantrekkelijke koop(/bouw)kosten + handige financiering kan wel degelijk een wooneigendom interessanter zijn dan een gehuurd onderkomen. In NL met z’n hoge kosten voor weinig huis, echter al bijna 20 jaar niet zo’n goede optie.

 73. Dr.t says:

  Deutsche Mark,

  Het probleem zit hem in
  – de inschatting van het risico op waardedaling en hoeveel je aan huur wilt betalen om een vermeende risico te vermijeen.
  Stel Nico vindt dat de prijzen 30 procent kunnen zakken, dan betaal je graag een x bedrag extra aan huur om dat vermeende risico te vermjden.
  Echter als je daar te lang mee doorgaat, dan ben je vele keren dat extra bedrag kwijt en komt er ergens een moment dat de kosten baten analyse negatief uitvalt voor de huurder.

 74. Arjan says:

  Dr.t: Het probleem zit hem in
  – de inschatting van het risico op waardedaling en hoeveel je aan huur wilt betalen om een vermeende risico te vermijeen.
  Stel Nico vindt dat de prijzen 30 procent kunnen zakken, dan betaal je graag een x bedrag extra aan huur om dat vermeende risico te vermjden.
  Echter als je daar te lang mee doorgaat, dan ben je vele keren dat extra bedrag kwijt en komt er ergens een moment dat de kosten baten analyse negatief uitvalt voor de huurder.

  Dat wil er bij Nico maar niet in. Een huis kopen is per definitie dom. Maar nog steeds geen antwoord hoe hij aan al dat geld is gekomen. Alleen wat gescheld, meer niet.

 75. Arjan says:

  Deutsche Mark: at kopen+lenen altijd uit den boze is, omdat lenen alleen al te fout voor woorden is, gaat mij wel te ver. Door aantrekkelijke koop(/bouw)kosten + handige financiering kan wel degelijk een wooneigendom interessanter zijn dan een gehuurd onderkomen. In NL met z’n hoge kosten voor weinig huis, echter al bijna 20 jaar niet zo’n goede optie.

  Zie Dr. T’s post. Ik durf de stelling wel aan dat kopen bijna altijd goedkoper is dan (langdurig) huren.

 76. Arjan says:

  Nico de Geit: Daar diskwalificeer je jezelf dus mee.

  Dankzij mijn geld in stenen kan ik nu sneller mijn vermogen laten groeien. Maar kennelijk snap jij dat niet

 77. Dr.t says:

  Arjan: Zie Dr. T’s post. Ik durf de stelling wel aan dat kopen bijna altijd goedkoper is dan (langdurig) huren.

  Ja en de crux zit hem in de lange termijn, maar dat betekent dat je wel lang op een plek wenst te blijven wonen . Ben je jong en ongehuwd dan zou ik huren.
  Weet je niet waar je het volgend jaar zal werken, blijf dan vooral huren.
  Een woning is geen gokautomaat.
  Voor gezinnendie stabiel willen of moeten wonen: ga met een gerust hart kopen.
  Zelfs het ergste scenario alles door de helft is minder erg , dan dertig jaar huren en er niets aan over houden.

 78. Arjan says:

  Dr.t: Ja en de crux zit hem in de lange termijn, maar dat betekent dat je wel lang op een plek wenst te blijven wonen . Ben je jong en ongehuwd dan zou ik huren.

  Een huis koop je idd voor langere tijd, minstens een jaar of 7. Ik ben relatief jong en ongehuwd en toch ga ik niet meer huren. De redenen zijn de veel te hoge huur om op stand te kunnen wonen, de vaak matige tot slechte staat van onderhoud en gedateerde staat van de huizen, lakse verhuurders, etc. al die zaken die ik al vaak genoemd heb. Heeft misschien te maken met het tekort aan huurwoningen, maar er is nog een lange weg te gaan voordat dat merkbaar verandert. In de tussentijd blijf je maar huur afdragen aan een asociale verhuurder die niks aan het huis doet en die huur wordt ieder jaar maar boven inflatie verhoogd. Prijzen van koopwoningen moeten enorm dalen voordat je daar op de lange termijn geld mee bespaart.

  Idd. wil je flexibel zijn en verdien je aardig dan is huren een optie. Ook om te sparen voor een huis is het een goed idee. Veel andere voordelen heeft het eigenlijk niet.

  Voor mij als eenverdiener met een koophuis zijn de risico’s in beginsel wat groter dan voor mensen met een dubbel inkomen (zolang ze bij elkaar blijven), daarom flink wat geld erin gestopt zodat ik een eventuele waardedaling op kan vangen. En over 10 jaar koop ik een vrijstaand huis al dan niet met vrouw en kinderen. 🙂

 79. Steven says:

  Latida,

  Dr.t: Echter als je daar te lang mee doorgaat, dan ben je vele keren dat extra bedrag kwijt en komt er ergens een moment dat de kosten baten analyse negatief uitvalt voor de huurder.

  Dat kan kloppen, maar dat is speculeren. Geit speculeert niet zoals jullie met geleend geld maar spaart. Hij leent niets, betaalt voor zijn woning en spaart geld. Zo simpel is het gewoon. Ik spaar overigens geen euro’ s omdat ik geen idee heb waar dat heen gaat maar edelmetaal.

  En waarom zou je nu juist lenen voor een huis terwijl het historisch zo duur is? Dan verlies je dus dubbel.

 80. Steven says:

  (was niet aan Latida)

 81. László says:

  Dr.t: Ja en de crux zit hem in de lange termijn, maar dat betekent dat je wel lang op een plek wenst te blijven wonen . Ben je jong en ongehuwd dan zou ik huren.
  Weet je niet waar je het volgend jaar zal werken, blijf dan vooral huren.

  Als het tweede kind op komst is.

 82. László says:

  Nico de Geit: En toen dacht Geit: geef dat geld maar aan mij.

  Steven: rijke papa

  Nico heeft zijn geld verdient met stenen. Waarschijnlijk heeft hij daar ook geld mee verloren, maar niet alles.

  Nu verwart hij risico met probleem.

 83. László says:

  Deutsche Mark: Dat kopen+lenen altijd uit den boze is, omdat lenen alleen al te fout voor woorden is, gaat mij wel te ver.

  Je hoeft geen huur meer te betalen. De kopers van nu zijn over 30 jaar schuldenvrij en wonen bijna gratis. Ook met de woning in box3.

  En ja, je loopt een risico. Voor mensen zonder zelfvertrouwen is dat heel eng. Zo worden zo bang dat ze zelfs anderen bang gaan maken.

 84. Steven says:

  Latida,

  László: En ja, je loopt een risico. Voor mensen zonder zelfvertrouwen is dat heel eng. Zo worden zo bang dat ze zelfs anderen bang gaan maken.

  bangerd. Als je gewoon niets leent is er niets aan de hand. Lenen bij lage prijzen is ook prima. Lenen bij hoge prijzen is gewoon een teken van dommigheid en dat zal je straks wel merken.

 85. Steven says:

  (was weer niet aan Latida: geen idee waarom dat steeds bovenaan komt), Ben off: tot morgen

 86. László says:

  Steven: Als je gewoon niets leent is er niets aan de hand.

  Hoef je niet bang te zijn bedoel je.

  Er is niks mis met lenen als je maar een solide plan hebt om af te lossen. En een plan B.

 87. László says:

  Steven: bangerd

  Dat is toch tegen latida.

 88. Nico de Geit says:

  Dr.t: Echter als je daar te lang mee doorgaat

  Het gaat heel lang duren. Velen hier maken herstel helemaal niet meer mee.

 89. Nico de Geit says:

  Dr.t: de inschatting van het risico op waardedaling en hoeveel je aan huur wilt betalen om een vermeende risico te vermijeen.

  Dat heb ik dus gedaan toen ik hier kwam in 2009, en mijn inschatting bleek achteraf correct. In 2009 kopen had mij heel veel geld gekost.

 90. Dr.t says:

  Tenzij je een glazen bol van Nico lenen…

 91. Dr.t says:

  Mag lenen

 92. Steven says:

  pff Hoop dat de prijzen weer snel dalen. (al was het maar om al die idiote drogredenaties te temperen)

 93. Steven says:

  Stel dat de prijzen wel doorstijgen boven inflatie? Wat dan?: Hoe zie je dat voor je? Denk! Denk! Iedereen naar de kl.ten omdat er onbetaalbare huizen zijn?

  Gelukkig waren Japan en de USA ons voor met lage rentes en de 50 procent drop in housing prices: alleen valt het kwartje hier nog niet (doo wie eigenlijk?).

 94. Nico de Geit says:

  Dr.t: Ja en de crux zit hem in de lange termijn

  Zie grafiek: http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/images/bubble.png

  Ik kwam gewoon te laat. Heel veel mensen kwamen ook te laat, alleen die weten het zelf nog niet.

 95. Nico de Geit says:

  Steven: Hoop dat de prijzen weer snel dalen

  Zie zeepbel-grafiek. We zitten precies op schema.

 96. Nico de Geit says:

  Steven: Hoop dat de prijzen weer snel dalen

  Ook dan blijven ze roepen dat de prijzen omhoog gaan, de kranten en de NOS voorop.

  De muppets mogen nog wel even doorgaan met mij geld te geven. Er kan wat mij betreft nog meer bij.

  https://d13yacurqjgara.cloudfront.net/users/7528/screenshots/1657775/stupidgoatmoney.jpg

 97. Steven says:

  Nico de Geit,

  ha ha. Thanks. Ik zat me weer een beetje op te winden door al die dommigheid.

 98. Nico de Geit says:

  Dr.t: Ja en de crux zit hem in de lange termijn

  De zeepbel op de huizenmarkt is een bijzondere gebeurtenis – velen zien het niet omdat het al vele decennia aan de gang is. Het is een groot piramidespel. En piramidespelen lopen nooit goed af.

  Sinds 2008 wordt alles uit de kast gehaald om het spel overeind te housen. Zelfs de pensioenpotten worden ingezet.

 99. Arjan says:

  En Nico koopt geen huis, omdat ie geen hypotheek kan krijgen.

  Nico de Geit: Dat heb ik dus gedaan toen ik hier kwam in 2009, en mijn inschatting bleek achteraf correct. In 2009 kopen had mij heel veel geld gekost.

  Tot nu toe zo’n 100.000 euro aan huur weggegooid? En in 8 jaar tijd niets afgelost. Stenen zijn altijd wel wat waard en die heb jij nu niet. Als jij denkt dat dat nog steeds uit kan, heb je een punt.

 100. László says:

  Nico de Geit: velen zien het niet omdat het al vele decennia aan de gang is.

  Ook als is de waarde van je huis op de markt nul, je kunt er nog steeds in wonen en je bespaart huur.

  Maand,
  na maand,
  na maand.

  Het is geen tulpenbol.

 101. Steven says:

  Arjan: Stenen zijn altijd wel wat waard en die heb jij nu niet.

  Stenen zijn zo’ n beetje het goedkoopste product per kilo.

 102. Steven says:

  László: Het is geen tulpenbol.

  Nee dat niet, maar om daar 2 ton voor in de min te staan moet je toch minstens een soort schaap zijn.

 103. Arjan says:

  Steven: Lenen bij hoge prijzen is gewoon een teken van dommigheid en dat zal je straks wel merken.

  Hangt van je maandlasten af en hoeveel geld je er zelf in gestopt hebt, maar ik herhaal mezelf. Bedenk wel dat de huren ook hoog zijn.

 104. Arjan says:

  Steven: Stenen zijn zo’ n beetje het goedkoopste product per kilo.

  Zo letterlijk bedoelde ik het niet. 🙂

 105. Nico de Geit says:

  Dr.t: Ben je jong en ongehuwd dan zou ik huren

  Het is een berekening die iedereen voor zichzelf moet maken. Wat de uitkomst is, huren, kopen of kraken, hangt van heel veel factoren af.

  Sommige mensen kiezen ervoor tijdelijk in hotels te wonen. Ze hebben geen zin om een appartement van 950k te kopen.

 106. Nico de Geit says:

  Dr.t:
  Tenzij je een glazen bol van Nico lenen…

  Een helder verstand helpt. Daar kun je zelf iets aan doen. Bijvoorbeeld je televisie eruit donderen. Dat scheelt al een hoop vervuiling.

  Veel mensen zijn niet geschikt voor macro-economie. Ze snappen het gewoon niet.

 107. Arjan says:

  Nico de Geit: Ik kwam gewoon te laat. Heel veel mensen kwamen ook te laat, alleen die weten het zelf nog niet.

  Als je eenmaal in de trein zit, maakt het niet zoveel uit. Alleen voor mensen die nog hun eerste huis moeten kopen wordt het steeds lastiger. Ik heb een tussenstop gemaakt in een huurwoning en dat heeft me een kwart ton gekost.

 108. László says:

  Nico de Geit: Ze snappen het gewoon niet.

  Jij plakt een grafiek van financiele producten op een huis waarin je kan wonen.

  Jij snapt het wel?

 109. Steven says:

  Arjan: Zo letterlijk bedoelde ik het niet.

  maar je zei het wel…

 110. Nico de Geit says:

  Arjan: Tot nu toe zo’n 100.000 euro aan huur weggegooid? En in 8 jaar tijd niets afgelost. Stenen zijn altijd wel wat waard en die heb jij nu niet.

  Je snapt het gewoon niet.

  Als deze woning in 2009 400k deed, en nu 360k, dan is er 40k weg. Plus de 10% kk, ook 40k, samen 80k.

  Er was ook onderhoud aan de woning in die acht jaar: een boom eruit, een nieuwe cv-ketel, twee schilders twee weken bezig.

  En ik blijf gewoon lekker huren. Zelfs al ga ik failliet, ik kan gewoon blijven zitten, zolang de huur maar betaald wordt.

  Als de prijzen flink gaan dalen, krijg ik dan huurverlaging?

 111. László says:

  Steven: Nee dat niet, maar om daar 2 ton voor in de min te staan moet je toch minstens een soort schaap zijn.

  Risico met een probleem verwarren, wat is dat toch.

  Een schuld kun je afbetalen in 30 jaar en de lasten vallen weg tegen de stijgende huur.

  Kopers zijn geen mannen van (bijna) 52, maar jonge huishoudens met zelfvertrouwen waar het tweede kind op komst is.

  Ook handig om te zorgen dat dat tweede kind rond je 35ste komt.

 112. Arjan says:

  Nico de Geit: Veel mensen zijn niet geschikt voor macro-economie. Ze snappen het gewoon niet.

  Een ding is zeker: de prijzen gaan weer een keer dalen. Wanneer, hoe lang en hoe hard, dat weet niemand. Zelfs een macro-econoom niet.

 113. Arjan says:

  Steven: maar je zei het wel…

  Je snapt toch wel dat een huis meer waard is dan puur het materiaal waarvan het gemaakt is? Puur en alleen omdat er altijd voor geleend zal moeten worden.

 114. Nico de Geit says:

  Steven: Stenen zijn zo’ n beetje het goedkoopste product per kilo.

  Gebakken klei. Gewone klei, waar er zat van is. Kost inderdaad weinig.

 115. Steven says:

  In Japan gingen netjes opgestapelde stenen 70 procent dalen in prijs dus dat kan met precies dezelfde lage rente ook hier gebeuren. (en gezien de schulden lijkt me dat heel voorspelbaar)

 116. László says:

  Nico de Geit: Als deze woning in 2009 400k deed, en nu 360k, dan is er 40k weg. Plus de 10% kk, ook 40k, samen 80k.

  Je was heel verstandig Nico. Ik (wij) heb gekocht in 2000, geen vuiltje aan de lucht.

  Omdat jij voor 2009 de juiste keus gemaakt hebt, betekend dat nog niet dat dat de enige keus is voor elk moment. Macro-economie, conjuctuur en zo. Zegt dat je wat?

 117. László says:

  Nico de Geit: Gewone klei, waar er zat van is. Kost inderdaad weinig.

  Waarom betaal je daar dan huur voor?

 118. Nico de Geit says:

  Arjan: Alleen voor mensen die nog hun eerste huis moeten kopen wordt het steeds lastiger.

  Niemand hoeft een huis te kopen. Was je bang of zo, dat je achter het net zou vissen?

 119. Arjan says:

  Nico de Geit: Je snapt het gewoon niet.

  Als deze woning in 2009 400k deed, en nu 360k, dan is er 40k weg. Plus de 10% kk, ook 40k, samen 80k.

  Er was ook onderhoud aan de woning in die acht jaar: een boom eruit, een nieuwe cv-ketel, twee schilders twee weken bezig.

  In ieder geval komt deze berekening een beetje in de buurt van wat ik bedoel. Je vergeet nog wel de 80K (?) aflossing die je in die 8 jaar tijd hebt gedaan.

 120. Nico de Geit says:

  László: Jij plakt een grafiek van financiele producten op een huis waarin je kan wonen.

  Jij snapt het wel?

  We gaan het meemaken. Alleen heb ik mijn schaapjes zoveel mogelijk op het droge. Ik doe niet mee aan het grote piramidespel. Probeer niet geraakt te worden.

 121. László says:

  Arjan: Een ding is zeker: de prijzen gaan weer een keer dalen. Wanneer, hoe lang en hoe hard, dat weet niemand. Zelfs een macro-econoom niet.

  Heb ik ook regelmatig aan Nico en Juan/Admin gevraagd. Nooit een reactie op gehad.

  Nico de Geit: Veel mensen zijn niet geschikt voor macro-economie. Ze snappen het gewoon niet.

  In 2014 ontkende je dat de prijzen aan het stijgen waren tot 2016. Dat is 3 jaar lang. In 2015 was de trend dalend 3 tot 8%. Later werd dat 3%. En nu zitten we opeens in ‘back-to-normal’.

  Ja je hebt een goede keus gemaakt voor 2009. Het wordt steeds duidelijker dat daar geluk bij zat. En daar is niks mis mee.

  Misschien is jouw geheugen niet zo goed meer, maar ik help je graag hoor.

 122. Arjan says:

  Nico de Geit: Niemand hoeft een huis te kopen. Was je bang of zo, dat je achter het net zou vissen?

  Nee, anders had ik wel veel eerder gekocht, ik ben kritisch in wat ik koop. Huren is voor mij veel te duur, ik betaal het dubbele aan maandlasten als ik een vergelijkbare (casco) woning wil huren. Een koophuis heeft mijn voorkeur, omdat ik dat naar eigen smaak kan aanpassen en er meer keus is. Dit staat nog los van financiële overwegingen. Dit huis kwam voorbij en ik heb mijn kans gepakt.

 123. Nico de Geit says:

  László: Macro-economie

  Kijk eens naar de demografie. Dat doe je niet op één avondje. Het is veel werk je er een goed beeld van te vormen.

 124. Nico de Geit says:

  Arjan: Alleen voor mensen die nog hun eerste huis moeten kopen wordt het steeds lastiger.

  Een huis kopen omdat je bang bent.

 125. Arjan says:

  Arjan: hebt gedaan.

  zou hebben gedaan…

  Slechte zin…

 126. Nico de Geit says:

  Arjan: Je snapt toch wel dat een huis meer waard is dan puur het materiaal waarvan het gemaakt is? Puur en alleen omdat er altijd voor geleend zal moeten worden.

  Zelfs voor een totale bouwval worden tonnen betaald. Alles waar een woonbestemming op zit is goed waard. Laten we dat een woon-certificaat noemen. Met certificaat is die bouwval tonnen waard, zonder certificaat is het landbouwgrond of natuurgebied.

  Je betaalt dus voor een certificaat – het recht om daar te mogen wonen. Bijna niemand snapt dat.

 127. László says:

  Nico de Geit: Probeer niet geraakt te worden.

  Verstandig.

  Misschien moet ik mijn (ons) huis nu verkopen, en dan? Huren? Of toch over 5 jaar, of over 3?

 128. László says:

  Nico de Geit: Zelfs voor een totale bouwval worden tonnen betaald.

  Zeker op een feestje gehoord, flauwekul.

  Zo’n hoop stenen is toch ook jouw betaalde huur waard?

 129. László says:

  Nico de Geit: Met certificaat is die bouwval tonnen waard, zonder certificaat is het landbouwgrond of natuurgebied.

  Oh, dat kunnen ze je zomaar afnemen.

  Complotdenkers, wat was daar toch mee?
  http://daskapital.nl/2017/03/rechter_beslist_u_mag_micha_ka.html

 130. Nico de Geit says:

  László: In 2014 ontkende je dat de prijzen aan het stijgen

  In de afgelopen tien jaar ging er zo’n 10% van de prijzen af, in het hogere segment vaak veel meer. De prijzen dalen dus sinds 2008.

 131. Arjan says:

  László: Heb ik ook regelmatig aan Nico en Juan/Admin gevraagd. Nooit een reactie op gehad.

  Het maakt ook niet zoveel uit, maar ik krijg de indruk dat een aantal lieden hier blijft huren omdat ze een daling verwachten. Als de prijzen dan bijvoorbeeld over 2 jaar met zeg, 10% naar beneden gaan, dan is het waarschijnlijk nog niet goed. De echte vraag is: hoe hard moeten die prijzen naar beneden wil het nog uit kunnen?

 132. Arjan says:

  László: Zeker op een feestje gehoord, flauwekul.

  Idd, uit de lucht gegrepen onzin.

 133. Steven says:

  Laten we de grafiek eens afwachten: mijn idee is vanaf nu een felle streep naar beneden in huizenprijzen. De prijzen zijn absurd hoog en de rente stijgt.

 134. Nico de Geit says:

  László: 3 tot 8%

  Die verwachting blijft, en dan heb ik het over het hogere segment. Zie zeepbel-grafiek.

 135. Steven says:

  Arjan,

  Je kent Japan en de USA? Dat zijn geen kleintjes…

 136. Nico de Geit says:

  Arjan: ik ben kritisch in wat ik koop. Huren is voor mij veel te duur

  Te arm om te huren? Koop! Hoe verzin je het.

 137. Nico de Geit says:

  László: Misschien moet ik mijn (ons) huis nu verkopen, en dan?

  Dat is een probleem. Tijding is problematisch, je weet nooit wanneer er wat precies gaat gebeuren. Maar het gaat wel om enorme bedragen en grote risico’s. Mijn oplossing: huren.

 138. Steven says:

  Nico de Geit: Te arm om te huren? Koop! Hoe verzin je het.

  300.000 in de min om niet te hoeven huren: Ja.. hoe verzin je het?

 139. László says:

  Arjan: hoe hard moeten die prijzen naar beneden wil het nog uit kunnen?

  De zeepbellers zijn geen kopers, de meeste zijn vrijgezel, waarom zou je je dan vastleggen aan een hoop stenen. Ze doen doen zich stoer voor, maar voor hun tweede kind komt niet.

 140. Nico de Geit says:

  Steven: de rente stijgt

  Misschien blijft de rente nog heel lang laag. Prima. Geef alle geld maar aan mij. Beter zo dan een neergaande economische spiraal.

  Als het dak naar benden komt wordt iedereen geraakt. Maar als je een hypotheek hebt, de waarde van je huis daalt, en je verliest ook nog eens je werk, dan heb je een probleem.

  Uitkeringen: bezuinigingen. Pensioen: verdampt in het piramidespel. Dan schijnen ze ook nog oorlog te gaan voeren.

  Laat die rente maar even laag. Dan kan ik mijn jaar goed afsluiten.

 141. László says:

  Nico de Geit: Maar het gaat wel om enorme bedragen en grote risico’s.

  Wat is dan mijn risico? Ik woon nu voor rond de 200 euro. Als de prijzen instorten, ga ik dan meer betalen? Of kan ik dan voor weinig groter gaan wonen?

 142. Nico de Geit says:

  László: vrijgezel

  Oom Dagobert is vrijgezel. Hij gaat alleen met Donald en zijn neefjes om. Verder moet iedereen opzouten.

  http://cdn.quotesgram.com/img/38/15/1762006828-2dd189ab2cbddc4641dc292a71de5033.jpg

 143. László says:

  Steven: 300.000 in de min om niet te hoeven huren

  Hoezo in de min? Een restschuld van 3 ton ben ik nog nergens tegengekomen.

  Risico verwarren met probleem, wat is dat toch?

 144. Arjan says:

  Steven: 300.000 in de min om niet te hoeven huren: Ja.. hoe verzin je het?

  Idd, hoe verzin je het?

 145. Nico de Geit says:

  László: Ik woon nu voor rond de 200 euro

  Ik kan me daar niks bij voorstellen. Zelfs op de camping ben je dat alleen voor de standplaats en het parkonderhoud al kwijt.

 146. László says:

  Nico de Geit: Verder moet iedereen opzouten.

  Arme zeepbellers, er zijn er steeds minder.

  Waar zijn lorenzo, erik404, Juan, enz.

  Anoniem, ze hebben niet bestaan.

 147. Nico de Geit says:

  László: Een restschuld van 3 ton ben ik nog nergens tegengekomen

  De babyboomers ‘met dat leuke erkertje’ lieten een restschuld van een half miljoen achter. Ze waren in de zestig, ook dat nog. En ze hadden geen zin om in armoede te leven.

 148. Arjan says:

  Nico de Geit: Te arm om te huren? Koop! Hoe verzin je het.

  Met een inkomenseis van 4x de maandhuur is het voor veel alleenstaanden niet eens mogelijk om een huur van 1000 euro te betalen. Je komt snel in de sociale sector terecht.

 149. László says:

  Nico de Geit: Ik kan me daar niks bij voorstellen.

  Lage LTV, wet Hillen, lage rente, zonnepanelen. Gas en water betaal je in een huurwoning ook. Een deel van de gemeentelijke heffingen ook.

 150. Steven says:

  Arjan: Idd, hoe verzin je het?

  200.000? dan? Dat sta je denk ik in de min. Of het goed of slecht is weet ik niet, maar ik sta liever in de plus.

 151. Steven says:

  Even voor de duidelijkheid: stel dat je 200.000 in de min staat voor een k.t woning dan kost dat dus alleen al zonder rente 400 maanden 500 euro afbetalen. (volgens mij begrijpen mensen alleen al dat niet: dat blijkt elke keer weer)

 152. Arjan says:

  Steven: 200.000? dan? Dat sta je denk ik in de min. Of het goed of slecht is weet ik niet, maar ik sta liever in de plus.

  Nee, je zit er nog steeds ver boven. Overigens kunnen maar weinig mensen op een inkomen 3 ton lenen hoor. Tip: Google maandlasten berekenen. Daar moet je ook een salaris invullen.

 153. Arjan says:

  Arjan: Nee, je zit er nog steeds ver boven.

  En die schuld wordt elke maand minder!

 154. Arjan says:

  Arjan: Tip: Google maandlasten berekenen

  Maximale lening bedoel ik, het is laat, tijd om te pitten.

 155. Deutsche Mark says:

  Met #82 de knuppel in het hoenderhok gegooid, en zoals verwacht geen enkele rationele reactie daarop gekregen. Suf onderbuik gewauwel, meer niet.

  Niemand komt met een faire vergelijking van de kostenplaatjes.
  Beide kampen (pro koop en pro huur) pikken uitsluitend hun rozijntjes uit de pap. Slappe hap.

  Ik heb als huiseigenaar laatst eens een poging gewaagd en kwam tot de conclusie dat mijn vermogen bij verder huren (ipv bouwen in ’03) nu 50 tot 100k groter geweest zou zijn. En dan had ik voor extra woongenot al ~60k bij het koopplaatje opgeteld. (550€ maandhuur versus 900€ huurwaarde voor het koophuis x14jaar)
  En de huurwoning was met 110m² groot genoeg voor mijn gezin, verhuizen dus geen noodzaak.

  Aan extra woongenot hangt dus daadwerkelijk een prijskaartje, dat ik in mijn geval geen probleem vond en vind. In NRW zijn de woonkosten zowiezo laag, dus ik lig van de gemiste kans op een hoger vermogen niet wakker. Pogingen de realiteit te verdraaien om een genomen koopbesluit te rechtvaardigen zie ik bij veel kopers. Vind ik tamelijk onbenullig.

  In NL is de vergelijking natuurlijk anders dan in NRW. Vrije huur is vaak erg duur en kopen daardoor al snel een alternatief. Een stijgende of minstens stabiele markt is dan wel een vereiste om meer vermogen als koper op te bouwen. Sociale huur wint vrijwel altijd van koop, vooral op goede locaties. Je houdt dan zoveel geld over om te beleggen, dat je vermogen gewoon sneller groeit.

  Het blijft uiteraard jammer dat in NL door het cadeautjes en straffen uitdelen aan bepaalde huurders en kopers een enorme scheefgroei in stand gehouden wordt, die uiteindelijk voor veel NL’ers duur wonen tot gevolg heeft.
  Mijn vermogen zonder emigratie zou iig niet bijster hoog geweest zijn, als ik enigszins vergelijkbaar had willen wonen.

 156. BBB says:

  Wat een slap geouwehoer de laatste 50 posts. Wonen in Nederland is gewoon enorm duur. Huizenprijzen en huurprijzen zijn belachelijk hoog door het beleid van de bankhoertjes in Den Haag. Gecreëerde schaarste, LTV van 100%, HRA en een super lage rente laten de prijzen omhoog schieten en zorgen er voor dat het verdienmodel van banken en hun parasieten in stand blijft.

  Aangezien de LTV en de HRA alleen nog maar omlaag zullen gaan en de hypotheekrente zijn dieptepunt aan het bereiken is kan de overheid alleen nog maar schaartse beïnvloeden. Maar die schaarste gaat wegvallen als in 2030 de markt overspoeld gaat worden door babyboomers die hun huis verlaten. Tegen die tijd is de LTV door Europese regelgeving maximaal 90% en bestaat de HRA ook niet meer.

  De huizenmarkt zal dan weer een schuldencrisis veroorzaken met velen huizen onder water. Maar wie daar op is voorbereid kan in 2030 de vruchten plukken.

 157. maff says:

  Greetzzzzzzzz

  De overheid als durfkapitalist
  en belastinggeld naar ondergoed ?

  https://www.groene.nl/artikel/de-overheid-als-durfkapitalist

  Ps 🙂 Let’s startup http://www.mikesmerklo.com/wp-content/uploads/2015/07/vulture-venture-capital.png

 158. Nico de Geit says:

  BBB: als in 2030….

  Veel niet al te snuggeren lezen ‘2030’ letterlijk, als een rampjaar. Het is een fase, het kan decennia gaan duren.

  Het wordt interessant: babyboomers die de hoofdprijs willen en stug vol blijven houden, mensen met aflossingsvrij die opeens volledig af moeten lossen. Oud en versleten. Erfgenamen die al dat moois erven.

 159. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Het wordt interessant: babyboomers die de hoofdprijs willen en stug vol blijven houden, mensen met aflossingsvrij die opeens volledig af moeten lossen. Oud en versleten. Erfgenamen die al dat moois erven.

  En vergeet daarbij de demografie niet: De jeugd in de grote steden is voor meer dan de helft afkomstig uit de derde wereld, de toppertjes van morgen – dat is ons beloofd. Garanties worden niet gegeven.

  De bevolking groeit, volledig als gevolg van het toelaten van mensen uit de derde wereld. Blanke Nederlanders nemen nauwelijks nog kinderen. Hoe gaat zich dat ontwikkelen?

  Het is een gigantisch experiment. Ik zou te midden van zo’n enorm risicovol landschap me niet vastleggen door te kopen.

 160. Latida says:

  Het gaat uitstekend met de economie

  “Op industrieterreinen worden regelmatig grote hennepkwekerijen aangetroffen. Het leegroven of ‘rippen’ van wiekhokken is aan de orde van de dag, waarbij jaarlijks meermalen doden vallen.”

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27905164/__Dode_man_gevonden__.html

 161. László says:

  Deutsche Mark: Niemand komt met een faire vergelijking van de kostenplaatjes.

  Hoe vaak moet ik het nog zeggen!

  De admin heeft een vriend de hypotheekkater. http://www.hypotheekkater.nl/
  Daar staat bij rekentools
  http://www.koopofhuurwoning.nl/

  Ga daar lekker spelen.

  Commentaar op de wijze van berekenen is ook al drie jaar langs gekomen.

 162. László says:

  BBB: Wonen in Nederland is gewoon enorm duur.

  Wie ontkent dat?
  Als huren goedkoper is dan huren of andersom, mag je ook minder duur zeggen, ga je gang.

  BBB: Gecreëerde schaarste, LTV van 100%, HRA en een super lage rente laten de prijzen omhoog schieten en zorgen er voor dat het verdienmodel van banken en hun parasieten in stand blijft.

  Oei, hebben ze je pijn gedaan. Wat is volgens jouw de oplossing? Bijbouwen, maar in 2030 hebben we toch overschot, is dat slim?

  BBB: Maar die schaarste gaat wegvallen als in 2030 de markt overspoeld gaat worden door babyboomers die hun huis verlaten.

  Zie je wel, die ‘gecreëerde’ is misschien zo gek nog niet. Wat wil je nu eigenlijk?

  Gewoon een beetje huilebalken?

 163. BBB says:

  László: Gewoon een beetje huilebalken?

  Nee hoor. Maar het is jammer om te zien dat het mooie Nederland kapot wordt gemaakt door onbenullen zoals jij die in de fuik van de overheid en banken zwemmen.

 164. László says:

  BBB: Nee hoor. Maar het is jammer om te zien dat het mooie Nederland kapot wordt gemaakt door onbenullen zoals jij die in de fuik van de overheid en banken zwemmen.

  Oh, jalousie bedoel je.

  Mag ik je eraan herinneren dat wij
  – op basis van één salaris een huis gekocht hebben (1.6 aanwezig)
  – LTV onder de 100 bij aankoop
  – gedurende looptijd afgelost hebben

  Wij hebben het spel slim gespeeld, jij bent te bang om het te spelen, of het tweede kind is nog niet op komst, dat kan natuurlijk ook.

 165. Arjan says:

  Deutsche Mark: Sociale huur wint vrijwel altijd van koop, vooral op goede locaties. Je houdt dan zoveel geld over om te beleggen, dat je vermogen gewoon sneller groeit.

  Leg dat eens uit, sociale huur is ook erg duur!

 166. Arjan says:

  Arjan: maandlasten

  Bedoelde dus maximale hyp.

 167. erik(trolnogimmerhier) says:

  Zelfs ik val bijna van mijn stoel hier. Exact dezelfde huizen als ik eind 2012 heb gekocht(tegen het uitdrukkelijk advies in van de stam gasten hier) gaan nu voor 310/330 weg hier. Dat is dus dik een ton vette winst in nog geen 5 jaar(En nee dit is geen Amsterdam of Utrecht maar gewoon een vinex wijk regio Den Haag. En dan heb ik nog de hele mikmak verbouwd inmiddels in mijn huis. O wat ben ik blij dat ik niet geluisterd heb naar de doemdenkers hier. Een ton! Voor jullie vast een schijntje, voor mij een vermogen!! Nog ff cashen straks, geld wegzetten en voordat de bijstand ingaat met jaartje of 55, een mooie nieuwbouw sociale huurhut opzoeken(uiteraard gelijk ingeschreven toen ik het huis kocht). Kijk uit naar mijn pensioen! Laters !!

 168. Deutsche Mark says:

  maff,

  De werkelijke nieuwswaarde van dit artikel is imho het feit dat deze flitsfaillissementen legaal zijn. Bij ons is zoiets insolvenzbetrug en strafbaar.

 169. Deutsche Mark says:

  Latida,

  1799€ is gratis???
  Moet wel makelaarsgekakel zijn…

 170. Deutsche Mark says:

  László:
  Ga daar lekker spelen.

  Commentaar op de wijze van berekenen is ook al drie jaar langs gekomen.

  Fluttool.
  Niet de moeite waard.
  Als ik op dat niveau berekeningen bij m’n baas aflever, sta ik morgen op straat…

 171. Deutsche Mark says:

  László: …
  Wat is volgens jouw de oplossing?
  Bijbouwen, maar in 2030 hebben we toch overschot, is dat slim?

  Het huizenbestand behoeft iig aanpassing, vanwege de dalende gezins(/huishoudens)grootte.
  Op dat punt gebeurt er momenteel bar weinig tot niets.
  Als de overheid investeringen in die richting zou stimuleren, ging het de goede kant op. Echter, het waardebehoud van het bestaande bestand is de enige werkelijke prioriteit.

 172. Deutsche Mark says:

  BBB:
  … jammer om te zien dat het mooie Nederland kapot wordt gemaakt …

  Helaas:
  wordt = is

 173. Deutsche Mark says:

  László:
  …Wij hebben het spel slim gespeeld,…

  Je vindt jezelf veel slimmer dan je bent.
  Je bent een gehersenspoelde domoor.
  Met 1,6x prima salaris in een rijtjeswoning in een onaantrekkelijke polderstad wonen en dan geloven dat je het spel slim gespeeld hebt: dat noem ik verstandsverbijstering…

  Ik ga een lekkere boswandeling maken en van zon genieten. Is dat niet slim?

 174. Deutsche Mark says:

  Arjan: Leg dat eens uit, sociale huur is ook erg duur!

  Zag een paar dagen geleden op zo’n nieuwe homepage het aantal corporatiewoningen in A’dam. Ik was verbluft hoeveel dat er zijn en op wat voor toplocaties!
  Dan woon ik daar liever sociaal gehuurd dan peperduur gekocht. Die vergelijking is met een rekensommetje dat op een bierviltje past al te maken. (hetzelfde geldt voor vrijwel de gehele randstad)

 175. xenobinol says:

  In dit land lopen zoveel mensen rond die het slim spelen, allemaal spelen ze het slim, echt heel slim. Ondertussen zitten ze vast in het systeem dat slim gebruik maakt van al die slimmeriken. Wie slim is moet vooral niet al te slim willen zijn door te denken dat slimheid het nieuwe slim zijn is. Slimme jongens zullen er altijd zijn en de nieuwe lichting slimmeriken staat al in de startblokken om slim, heel slim de ander te slim af te zijn. In een land met zoveel slimme mensen is het heel slim om slim te zijn.

 176. xenobinol says:

  Wie slim is probeer om niet slim te zijn.

 177. Deutsche Mark says:

  xenobinol,

  Wat een domme reactie… 🙂

 178. Deutsche Mark says:

  xenobinol,

  Juist.
  En wie niet bang is, doet of ie bang is. En doet of ie vlucht.
  Dan gaat iig niemand je achterna, als je slimme wegen zoekt en vindt.

 179. László says:

  Deutsche Mark: dat mijn vermogen bij verder huren (ipv bouwen in ’03) nu 50 tot 100k groter geweest zou zijn. En dan had ik voor extra woongenot al ~60k bij het koopplaatje opgeteld. (550€ maandhuur versus 900€ huurwaarde voor het koophuis x14jaar)

  Eerst vertellen dat je een loser bent

  Deutsche Mark: Met 1,6x prima salaris in een rijtjeswoning in een onaantrekkelijke polderstad wonen en dan geloven dat je het spel slim gespeeld hebt: dat noem ik verstandsverbijstering

  En dan jaloers huilebalken.

  Deutsche Mark: Ik ga een lekkere boswandeling maken en van zon genieten. Is dat niet slim?

  Nieuwe vriendin?

 180. Deutsche Mark says:

  László: Eerst vertellen dat je een loser bent

  ?????
  Leg uit?

 181. Deutsche Mark says:

  László:

  En dan jaloers huilebalken.

  ???????
  Leg uit?

 182. Deutsche Mark says:

  László:
  Nieuwe vriendin?

  ???????
  Leg uit?

 183. László says:

  Deutsche Mark: Je vindt jezelf veel slimmer dan je bent.

  Indertijd heb ik niet slim gedaan, wij hebben de risico’s gewogen en zijn niet overmoedig geweest.

  Dat heeft goed uitgepakt en dus hebben we het spel slim gespeeld.

  Inmiddels besparen we gas door met elektriciteit te verwarmen. kwh kost 18 cent maar brengt maar 6 cent op. Energierekening onder de 100 euro (in NL is dat heel laag). Hoe is dat ‘na’ de Energiewende

 184. László says:

  László: Leg uit?

  Je vermogen had groter kunnen zijn.

  Je probeert op Almere af te geven, terwijl ik mijn beweegredenen uitgelegd heb en die blijven nog 3 jaar van toepassing. Jij hebt andere keuzes gemaakt, maak ik daar een punt van?

  Je klinkt een beetje zuur, dus er lijkt me meer aan de hand.

 185. László says:

  Deutsche Mark: Ik ga een lekkere boswandeling maken en van zon genieten.

  Ik ben samen met mijn vrouw naar het centrum gelopen, nieuw bouwprojectje bekeken. In 2010 waren alle bouwplannen geschrapt, blijkbaar is het stof er weer afgeblazen.

 186. László says:

  Deutsche Mark: Leg uit?

  Je had graag gezien dat ik me dieper in de schulden gestoken had.

  Zie je wel wat je zegt?

 187. Deutsche Mark says:

  László:

  Energierekening onder de 100 euro (in NL is dat heel laag). Hoe is dat ‘na’ de Energiewende

  Paar tientjes meer, maar zonder geld voor zonnepanelen uit te geven.
  Valt dus alles mee. Goede isolatie zorgt voor lage stookkosten, en hout voor de kachel vind je hier op het platteland vaak voor een habbekrats. Meeste geld gaat weg voor stroom, maar niet genoeg om lonend in alternatieven te investeren.

 188. Deutsche Mark says:

  László:

  Je probeert op Almere af te geven, …

  Sorry, maar Almere is voor mij een synoniem voor de afbraak van het ooit mooie Nederland. Ik vind die stad vreselijk, net als bijv. Lelystad, Zoetermeer of Hoofddorp. Niets tegen jou persoonlijk, maar ik begrijp mensen die in zulke steden gaan wonen niet echt. Ondanks hun beweegredenen.

 189. Deutsche Mark says:

  László:
  … nieuw bouwprojectje bekeken. …

  Op jouw leeftijd nog aan verkassen te denken, begrijp ik ook niet.
  Ben dezelfde leeftijd en heb gepoogd een zo’n tussentijdse verhuizing te vermijden. Als ik met pensioen ben, overweeg ik wel alternatieven (evt. een in ander land), want dan veranderen de prioriteiten en mogelijkheden.
  Maar goed, in Dld. is men zowiezo honkvaster, en de markt biedt niet zoveel aanbod. Voor NL-begrippen zit je al een flinke tijd in jouw huis.

 190. Deutsche Mark says:

  László: Je had graag gezien dat ik me dieper in de schulden gestoken had.

  Dat beweer ik nergens.
  Ik heb me niet dieper in de schulden gestoken dan jij, en ons gezin heeft ook geen 1,6 inkomen. Ik wil er slechts mee aangeven, dat je in NL op een verstandige manier met flink inkomen niet bijzonder ruim en luxe kunt wonen. Dat gaat slechts met een echt hoog inkomen, of met onverantwoord veel lenen. Daarom keer ik ook nooit meer terug. Vrijstaande huizen op voor mij aantrekkelijke locaties kosten minstens 5 ton, en ik heb geen zin dat te gaan lenen en m’n vermogen er kompleet in te stoppen.

 191. László says:

  Deutsche Mark: de kachel

  Brandt die dan dagelijks? En verwarm je de rest van het huis dan elektrisch?

  Een kachel geeft gezellige warmte. Het liefst wel als bijverwarming bij vloerverwarming. Wie weet, als de prijzen over 3 jaar ingestort zijn.

 192. Nico de Geit says:

  László: Wie weet, als de prijzen over 3 jaar ingestort zijn.

  Prijzen storten niet zo snel in, zie zeepbel-grafiek.

 193. Nico de Geit says:

  Deutsche Mark: Vrijstaande huizen op voor mij aantrekkelijke locaties kosten minstens 5 ton

  5 ton, vanaf, en volledig uitgewoond. Of beter: aan renovatie toe. En dat kost 1,5 tot 2 ton.

  Deutsche Mark: ik heb geen zin dat te gaan lenen en m’n vermogen er kompleet in te stoppen

  De meeste mensen hebben dat niet zo in de gaten, dat het een heel groot risico is. De waarde van dat huis wordt feitelijk door het kartel van banken en overheid bepaald. Je bent dan echt aan die twee overgeleverd.

 194. Deutsche Mark says:

  László: Brandt die dan dagelijks? En verwarm je de rest van het huis dan elektrisch?

  Niet dagelijks. Normaal cv op gas. Mijn huis is zo goed geisoleerd, dat als ik in de woonkamer de kachel stook, het daar eigenlijk al snel te warm en de rest van het huis automatisch meeverwarmd wordt. Vloerverwarming heb ik niet en vanwege de kelder onder het huis is dat imho ook onnodige luxe.
  Kachel stoken we op de koudste dagen, of met veel bewolking, dat spaart het meeste gas. Op zonnige dagen is nauwelijks verwarming nodig, ook bij temperaturen onder nul. (veel glas op het zuiden)

 195. László says:

  Nico de Geit: De waarde van dat huis wordt feitelijk door het kartel van banken en overheid bepaald.

  Complotdenkers. http://daskapital.nl/2017/03/rechter_beslist_u_mag_micha_ka.html

  Anderen bang maken omdat je het zelf bent, doe dat nu niet.

 196. Deutsche Mark says:

  Nico de Geit: De waarde van dat huis wordt feitelijk door het kartel van banken en overheid bepaald. Je bent dan echt aan die twee overgeleverd.

  Tenzij je vertrekt… 🙂

 197. Deutsche Mark says:

  László: Complotdenkers.

  Ik zie geen complot.
  Wel veel belangen.
  En de krachten die de macht in NL bezitten, hebben volledig andere belangen dan ik, en proberen mensen als ik zelfs te beroven.
  Daar kun je tegen gaan protesteren, en op je sterfbed begint er misschien iets te veranderen. Je kunt ook elders je heil zoeken. Dat werkt meteen. 🙂

 198. Deutsche Mark says:

  Nico de Geit: 5 ton, vanaf, en volledig uitgewoond. Of beter: aan renovatie toe. En dat kost 1,5 tot 2 ton.

  Zo erg is het nog net niet. Tussen 5 en 6 ton zie ik wel instapklare mogelijkheden. Erg grote tuin hoef ik niet, ~400m² kavel is ok.
  Moet dan wel zonder kelder leven, dat is aanpassen.
  Tweekapper of rijtje is echter voor mij een nogo.
  Waarom?
  Dan plakt m’n huis vast aan dat van een ander en is overgeleverd aan diens beslissingen. Als je buur z’n huis laat verpieteren zit jij aan die ellende vast. Nogo, never, niente!
  Mijn appartement als ik oud ben ga ik dan ook 99% zeker huren. Tenzij ik de koopprijs uit de “portokasse” kan betalen.

 199. Nico de Geit says:

  Deutsche Mark: Als je buur z’n huis laat verpieteren zit jij aan die ellende vast.

  Eigenlijk geldt dat voor hele wijken. Dat wordt nog wat als het geld op is.

 200. Latida says:

  Niet al te concreet worden, ok, maar wat houdt een quick scan concreet in? Ben ik wel benieuwd naar, net als naar die doelstellingen.

  “In eerdere regeerakkoorden werden volgens de ambtenaren vaak hele concrete veranderingen en wetsvoorstellen vastgelegd. Ze snappen dat politici hun afspraken graag concreet maken. Maar de “concrete uitvoering” van beleidsvoorstellen blijkt vaak moeilijker te zijn “dan vooraf werd voorzien”. De ambtenaren zijn dan ook bang dat er “afspraken worden gemaakt die later bij de uitvoering problemen geven”.

  Tijdens de formatie zijn ambtenaren bereid om de onderhandelende politici te helpen. De plannen die de onderhandelaars in het regeerakkoord willen zetten, kunnen ambtenaren op verzoek onderwerpen aan een ‘quick scan’, een snelle toets, waarmee wordt nagegaan of die plannen haalbaar zijn.”

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/03/30/topambtenaren-maak-regeerakkoord-niet-te-gedetailleerd-a1552468

 201. Latida says:

  Is de nieuwe metro al klaar?

  “Mijn ongemakkelijke gevoel neemt toe als ik bedenk dat andere regio’s soortgelijke plannen smeden; in Londen, Frankfurt en het Rijn-Ruhrgebied zijn miljarden uitgetrokken voor mobiliteit. Maar Nederland? Als we zo doorgaan, stevenen we af op een dubbel verkeersinfarct, op het spoor én op de weg. Daarna lossen de problemen zich overigens vanzelf op. Zoals de crisis van 2008 een eind maakte aan de files, zo zal de nieuwe drukte een eind maken aan de economische opleving. Sommige bedrijven leggen het loodje, andere vertrekken naar andere regio’s. ”

  en

  “Doorslaggevend wordt of we de samenhang waarborgen. Gestroomlijnd ov vereist een hoge graad van afstemming. Tussen lightrail, sprinters, intercity’s en hsl-treinen en tussen bus-, metro- en trambedrijven. Een naadloze combinatie met de (elektrische) auto is onontbeerlijk. Daarom werkt NS nu in één Mobiliteitsalliantie – met onder meer Transport en Logistiek Nederland, ANWB en de Fietsersbond – samen aan de toekomst van de mobiliteit. De afgelopen jaren hebben we de verantwoordelijkheid opgeknipt en verdeeld onder al die partijen, met een lappendeken en afstemcircus als resultaat. Gaan we zo door, dan verliest Nederland de slag.

  Neem in het regeerakkoord op dat we binnen één jaar een Mobiliteitsakkoord sluiten, met een investeringsbudget van ten minste 1 miljard extra per jaar. En dan uitvoeren.”

  http://www.volkskrant.nl/opinie/investeer-1-miljard-extra-in-mobiliteit~a4480577/

 202. maff says:

  En we gaan weer sub-primen 😉 deze keer met Goldman Sachs

  Hypotrust verbetert voorwaarden Elan Plus Hypotheek

  http://www.amweb.nl/financiele-planning/nieuws/2017/3/hypotrust-verbetert-voorwaarden-elan-plus-hypotheek-10193628

 203. maff says:

  Grappig stuk van Ewald Engelen 🙂

  Week van het geld

  https://www.groene.nl/artikel/week-van-het-geld

 204. ps says:

  maff,
  maff,
  🙂

  …handig, zo’n creditcard…
  https://www.youtube.com/watch?v=0BS68apf3ic

 205. Marketwatch says:

  Niet alle babyboomers moeten over 1 kam geschoren worden, er zijn er ook die de huidige problemen wel degelijk zien:

  https://www.groene.nl/artikel/generatie-rendementsheffing

  “…Dat rijke babyboomers een deel van de opbrengst nu doorgeven aan hun kinderen behelst dus een grootscheepse overdracht van publieke naar private rijkdom. Wat destijds bedoeld was als een investering in emancipatie en nivellering komt nu uitsluitend ten goede aan kinderen van de well to do. Studenten met minder welvarende ouders blijven met een grote studieschuld zitten.

  Het zou dus rechtvaardig zijn als vermogende babyboomers worden aangeslagen om een deel van hun rijkdom terug te ploegen naar de jonge generatie als geheel. Er valt veel voor te zeggen dat te doen in de vorm van een generatierendementsheffing. Een naheffing van de generatiebelasting, die in twee opzichten ‘progressief’ zou zijn: het gaat om een vorm van intergenerationele belastingnivellering en het percentage zou moeten oplopen met de hoogte van inkomen en bezit.

  De generatierendementsheffing kan via box 3 worden ingevoerd als een forfaitaire heffing, dat wil zeggen op grond van een schatting van het rendement van de voordelen die gegenereerd worden door het lidmaatschap van een bepaalde generatie – in dit geval de rijkste die ooit heeft geleefd.”

 206. eric406 says:

  László: Arme zeepbellers, er zijn er steeds minder.

  Waar zijn lorenzo, erik404, Juan, enz.

  Anoniem, ze hebben niet bestaan.

  Hier ben ik.

 207. xenobinol says:

  Ik ben er ook nog of weer 😉

 208. László says:

  eric406: Hier ben ik.

  Weet je nog dat je argumenten voor prijsstijgingen gaf toen ik vroeg waarom volgens jou de prijzen gingen dalen. Je was een beetje in de war en er werd boos gereageerd omdat ik je uitlachte.

  Lachen was dat hè.

  Dat was in juni 2014. Er is niet veel veranderd.

 209. Maria says:

  Hallo,

  ik ben er ook nog en ik zie weer hetzelfde op de markt.
  Huurmarkt booming, koopmarkt, hetzelfde.

  Mensen die zich vast leggen voor de rest van hun leven in woningen die ik toch wel een tonnetje minder ingeschat had.

  Laten we dat tonnetje verklaren: geschonken door ouders, want dat mag, belastingvrij!

  (Het eerste tonnetje wat zorgde voor de stijging van de huizenprijzen was het meetellen van het tweede inkomen.)

  Een aantal jaren na de koop, komen de ouders, die dat tonnetje geschonken hebben, bij mij klagen dat de koopprijs toch wel te duur was!

  De cirkel is rond, wat mij betreft.
  We zitten opnieuw in een markt waar de gek betaalt wat gevraagd wordt, niet de waarde, maar de heb!!

  Waar ik mij in 2010/2011 nog schuld toekende, zie ik vandaag opnieuw gebeuren, waar ik mij toen schuldig over voelde.

  Nu de banken een stringenter beleid voeren doet de overheid een tonnetje in de aanbieding.

  Een betere manier om te laten zien dat overheid en banken op een kussen slapen is er niet.

  “De mensch” wil gewoon schuldslaaf worden.

  Aan de andere kant heb ik vandaag mogen meemaken dat een jongeman van 31 lentes met pensioen ging. Zuinige jongen met een topbaan en een vriendin met een nog groter inkomen.
  Auto van een merk dat eigenlijk niet meetelt maar gemakkelijk 400.000 km op de teller haalt.

  31 jaar, genoeg huurinkomsten, geen groot doenerij, maar wel met pensioen kunnen.

  Soms zou ik mijn leven toch nog wel een keer over willen doen en weten wat ik nu weet!

  Tja, volgende keer dan maar!

 210. eric406 says:

  László: Weet je nog dat je argumenten voor prijsstijgingen gaf toen ik vroeg waarom volgens jou de prijzen gingen dalen. Je was een beetje in de war en er werd boos gereageerd omdat ik je uitlachte.

  Lachen was dat hè.

  Dat was in juni 2014. Er is niet veel veranderd.

  Ja, dat was zeker lachen. Maar nu lach ik niet meer, ik maak me eerder grote zorgen waar dit allemaal naar toe gaat. En dan zit ik nog wel op het vinkentouw.
  #allesdoordehelft

 211. maff says:

  Feest 🙂

  De magnolia ( oudste bloem ter wereld, ooit voer voor dino’s ) bloeit

  https://www.yumpu.com/nl/image/facebook/20369749.jpg

 212. maff says:

  eric406: En dan zit ik nog wel op het vinkentouw.
  #allesdoordehelft

  TLV naar 90% is 20% minder kunnen lenen( des Knots )
  HRA eraf is 23% minder kunnen lenen ( ING )

  Leenbedrag is huizenprijs is dan
  – 43% ( dit zou normaal moeten zijn 😉 )

  Dat wat niet gezegd mag worden …… a conspiracy of silence

  ps 🙂 https://s3.amazonaws.com/lowres.cartoonstock.com/animals-caveman-snake-learning-brain-prehistory-rhan436_low.jpg

  De bank regeert ……..

 213. maff says:

  Aflossingsvrije hypotheken beginnen nu af te lopen …..

  Vrees voor gedwongen huizenverkopen voor mensen met aflossingsvrije hypotheken ……. zegt de AFM

  AFM gaat over de securitisaties

  AAA rating voor de aflossingsvrijen http://media3.s-nbcnews.com/j/MSNBC/Components/Slideshows/_production/_archive/Cartoons/ss-110808-AAA/ss-110808-AAA-09.grid-8×2.jpg

 214. Arelya says:

  Mijn werkgevers zitten in de randstad. Dus als ik mezelf een plezier wil doen qua reistijd woon ik daar ook. Kamerhuur is minimaal 500,- Een kleine woning/appartement bij klootzak van verhuurder (áls je die vinden kan) begint bij 800,-.
  Koop geeft weliswaar iets hogere maandlasten. Maar wat ik ervoor terug krijg is dermate beter dat die som snel gemaakt was. Bovendien ben ik helemaal klaar met verhuizen. Ik wil rust en stabiliteit. Gelukkig heb ik al gekocht. Want de gekte is behoorlijk losgebarsten. In Utrecht (binnen de ring buiten centrum) hoor ik prijsverschillen van +35% in 4 jaar tijd voor een rijtjeswoning.

  Wat die prijs doet is vooral vermaak. Ik ben niet van plan hier weg te gaan. Alhoewel het met die getallen onverstandig aanvoelt. Daarvan kun je lang huren tot de volgende dip voorbij komt..

 215. maff says:

  ps: …handig, zo’n creditcard…

  🙂 yep https://media1.giphy.com/media/LUaAcChlmPCVO/giphy.gif

 216. Latida says:

  “Uit een eerder publicatie in Trouw bleek deze week al dat de afspraken die Nederland met grote bedrijven maakt om het hun fiscaal naar de zin te maken, onder druk komen te staan door Europese regels.

  Een meerderheid van de Tweede Kamer eist daarom opheldering over de deals met multinationals, zogenoemde rulings. De Kamerleden maken zich grote zorgen over de gevolgen van dergelijke overeenkomsten voor de reputatie van Nederland.”

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27919015/__Omstreden_deals_fiscus__.html

 217. Nico de Geit says:

  Maria: We zitten opnieuw in een markt waar de gek betaalt wat gevraagd wordt

  De gek is bereid het bedrag te lenen – dat is niks nieuws. Waar uiteindelijk de rekening komt te liggen valt nog te bezien.

  Er is sprake van massa-psychose: omdat iedereen het doet is het de norm geworden. Eén groot gekkenhuis, niks nieuws.

 218. László says:

  maff: Vrees voor gedwongen huizenverkopen voor mensen met aflossingsvrije hypotheken

  In 2030. Ze zijn er vroeg genoeg bij.

  De droom van BBB gaat in rook op.

  Anderen bang maken omdat je het zelf bent, doe dat nu niet.

 219. Nico de Geit says:

  Maria: Waar ik mij in 2010/2011 nog schuld toekende, zie ik vandaag opnieuw gebeuren, waar ik mij toen schuldig over voelde.

  Wat moet je ermee? Tegen die mensen zeggen dat ze het geld niet zo makkelijk moeten laten rollen? Niet zo makkelijk moeten lenen? Zo ziet de ‘markt’ er momenteel uit.

  Als eenvoudige Geit heb ik een groot voordeel, iedereen denkt dat ik onnozel ben. Dat moet vooral zo blijven. Anders worden ze nog boos op me.

 220. Nico de Geit says:

  Maria: “De mensch” wil gewoon schuldslaaf worden.

  Er is ook een mogelijkheid je schuldig te voelen over je zonden, het klimaat, de negerslavernij, de holocaust, kolonialisme, uitbuiting, enz. Samen te vatten als ‘schuld’.

 221. László says:

  eric406: En dan zit ik nog wel op het vinkentouw.

  Haha, had je maar naar jezelf geluisterd. Je zag het wel maar snapte het niet.
  http://www.rtlz.nl/opinie/de-politiek-is-blind-voor-de-echte-redenen-achter-de-bizar-hoge-huizenprijzen

  Let wel, er staat ‘bizar hoge’, niet ‘te hoge’.
  Grappig wel weer eigenlijk.

  eric406: #allesdoordehelft

  Wordt zelfs hier niet meer voor 2030 verwacht, behalve door Nico natuurlijk. Die denkt dat huizen aandelen zijn.

 222. Nico de Geit says:

  Maria: “De mensch” wil gewoon schuldslaaf worden.

  En aan de andere kant heb je een type mens, of mensachtige, die graag meester is, en er van droomt dat iedereen voor hem buigt. Denk aan Jozef in Egypte, ooit tot in detail uitgewerkt op Vrijspreker.

  Jozef was niet zo’n fris figuur: eerst maakte hij zich eigenaar van de voedselvoorraden, en toen de hongersnood kwam moest iedereen zijn slaaf worden. Wie weigerde stierf van de honger.

 223. László says:

  Nico de Geit: Als eenvoudige Geit heb ik een groot voordeel, iedereen denkt dat ik onnozel ben. Dat moet vooral zo blijven.

  Wel jammer dat je internet hebt.

 224. Nico de Geit says:

  Maria: Aan de andere kant heb ik vandaag mogen meemaken dat een jongeman van 31 lentes met pensioen ging

  Je moet wel wat te doen hebben natuurlijk. Lekker bezig blijven, maar niet hoeven te werken.

 225. Nico de Geit says:

  Maria: genoeg huurinkomsten

  Risico: onverkoopbaar, onverhuurbaar. Het zal allemaal wel loslopen, maar toch. Nooit al je eieren in één mandje stoppen.

 226. Nico de Geit says:

  Maria: Soms zou ik mijn leven toch nog wel een keer over willen doen en weten wat ik nu weet!

  Dat doet me denken aan de aandelen bubble, van rond 2000. Je moet je niet te snel rijk wanen in een bubble. Gezondheid is natuurlijk eerste prioriteit.

  Als je tegenslag verwacht dan valt het heel erg mee als het uitblijft.

 227. Nico de Geit says:

  Arelya: Wat die prijs doet is vooral vermaak.

  Vermaak je als de prijzen dalen.

  Arelya: Ik ben niet van plan hier weg te gaan.

  De gemiddelde woonduur van een koper is zeven jaar.

  Ik ben blij dat ik niet in de Randstad woon. Er zijn vast mooie plekjes, maar die zijn ongetwijfeld heel erg duur.

 228. Nico de Geit says:

  László: Anderen bang maken omdat je het zelf bent, doe dat nu niet.

  Ga die mensen maar vertellen dat ze niet bang hoeven te zijn.

 229. László says:

  Maria: Laten we dat tonnetje verklaren: geschonken door ouders, want dat mag, belastingvrij!

  (Het eerste tonnetje wat zorgde voor de stijging van de huizenprijzen was het meetellen van het tweede inkomen.)

  Een aantal jaren na de koop, komen de ouders, die dat tonnetje geschonken hebben, bij mij klagen dat de koopprijs toch wel te duur was!

  Flauwekul.

  Dat tonnetje gold in 2015 en 2016 niet. Hopelijk heb je die mensen recht in hun gezicht uitgelachen. Ze hebben het zelf gekocht of de gift tbv het huis beschikbaar gesteld. Het zal wel weer om echtscheiding gaan (bij ouders of kind).

  Volgens tufkaj en Maartje M. komt het allemaal door ‘buy-to-let’ en die kunnen het weten (kuch).

 230. László says:

  maff,

  eric406,

  BBB,

  Nico de Geit: De gemiddelde woonduur van een koper is zeven jaar.

  Gaat dus helemaal goedkomen voor 2030.

  #allesdoordehelft

 231. Nico de Geit says:

  László: Gaat dus helemaal goedkomen voor 2030.

  De demografie ligt zo goed als vast.

 232. Dirk says:

  xenobinol:
  Iedereen met meer dan 2 werkende hersencellen weet dat het geld voor de Grieken naar de banken ging. Geen enkele Griek heeft daar ook maar 1 cent van gezien. Het is een schande dat wij pretenderen 1 unie te zijn maar ondertussen de Grieken volledig de grond in trappen. De unie is niet alleen financieel failliet op het morele vlak staan wij ook zwaar in de min.

  Kijk is naar de komende toeristencijfers van Griekenland.
  Dat beloofd veel goeds!!
  Schiphol heeft laten weten, de toeristen op het moment niet aan te kunnen, wat gaat het toch slecht niet?!

  Je kunt ook de trein pakken!!! hahahaha

  CHOCCH CHOOCH!!

 233. Dirk says:

  Nico de Geit:
  Claimorganisatie Wakkerpolis heeft een claim van 3,2 miljard euro ingediend tegen verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) vanwege onterecht in rekening gebrachte kosten voor een beleggingsverzekering.

  telegraaf.nl/dft/b…ekerpoliszaak__.html

  Wat een goed nieuws!
  De mensen gaan dus centjes terugkrijgen!!

  WOOHOOOOOOOO!!!

  CHOOCH CHOOCH 😉

 234. Dirk says:

  Latida:
  “ De voormalige Griekse minister Varoufakis stelde eens dat hij net zo goed het Zweedse volkslied had kunnen zingen, in plaats van economische argumenten aan te dragen in de Eurogroep-vergaderingen. Dijsselbloem luisterde toch niet. Je doof houden voor kritiek: dat is niet het toonbeeld van een succesvol voorzitter met een zeer goede staat van dienst.

  merijnoudenampsen.…l-rond-dijsselbloem/

  Waarom zou Dijsselbloem moeten luisteren?
  Hij was bezig met zijn vak, Griekenland op eigen benen te gaan laten staan, had Varoufakis ook is mee bezig moeten zijn.
  Een ééntweetje opgezet bij Turkije door Nederland en jawel… The USA!!… I LOVE THEM!!!
  Griekenland verzekerd tot toeristenland, precies waar NL zo goed in is, altijd baas boven baas blijkt wel weer.
  Dit kon Varoufakis met zijn zwarte geld in Zwitserland (volgende keer het volkslied van Zwitserland misschien hahaha) niet voor zijn land voor elkaar krijgen, dus Varoufakis… WATCH AND LEARN!!!

  En en en… jawel het kan niet op!
  We zijn nog netjes geweest ook en hebben niemand voor nazi overblijfseren uitgemaakt hahahaha

  CHOOCH CHOOCH!!!!

  OOPSSSSS, wacht even met rijden conducteur, ja dat kan allemaal met een trein!! hahaha
  Over Zwitserland gesproken, velen zwartspaarders gepakt!!

  Rijden maar!!! hahaha

  CHOOCH CHOOCH!!!

 235. Dirk says:

  Deutsche Mark: Juist, het grootste deel van dat geld ging direct van de duitse belastingbetaler naar de duitse banken. Belasting via de achterdeur. En de meeste mensen zijn te onnozel het te begrijpen…

  De meeste mensen zijn te onnozel om te begrijpen dat er velen strategieën in het spel gaande zijn.
  Soms rekken, soms wat sneller lopen, totdat het moment daar is.
  Maar daar snappen St. Petersburgers niet zoveel van, Deutsche Mark 🙂

  Misschien het een idee is, toch maar is niet zoveel zenders te blokkeren?!
  Zou op mij overkomen als, iets te verbergen hebben en mogen de St. Petersburgers de juiste volgorde niet te weten komen! hahahaha

  CHOOCH CHOOCH!!! 😉

 236. Dirk says:

  Dr.t:
  Deutsche Mark,

  Het probleem zit hem in
  – de inschatting van het risico op waardedaling en hoeveel je aan huur wilt betalen om een vermeende risico te vermijeen.
  Stel Nico vindt dat de prijzen 30 procent kunnen zakken, dan betaal je graageen x bedrag extra aan huur om dat vermeende risico te vermjden.
  Echter als je daar te lang mee doorgaat,dan ben je vele keren dat extra bedrag kwijt en komt er ergens een moment dat de kosten baten analyse negatief uitvalt voor de huurder.

  Preciesssss!!!!

  En gedane zaken nemen geen keer.

  CHOOCH CHOOCH!!! 😉

 237. Dirk says:

  Nico de Geit:
  Ook ING verlaagt spaarrente naar 0,2%

  telegraaf.nl/dft/g…ING_naar_0_2___.html

  VRH ging dit jaar naar 1,41%. De belastingdienst gaat nog steeds uit van 4% rendement.

  Tis toch wat!
  Nou hier van mij een gratis advies!!
  Deze is ook voor Geit 😉

  Komt ie:
  Je kunt het i.p.v. een sok te bewaren voor ik weet niet hoeveel jaar, maar je kunt het ook vastzetten op een spaarrekening.
  Keuzen te over, 1 jaar, 5 jaar, 10 jaar en noem maar op!!
  Zo even uit mijn hoofd biedt ASR toch al gauw zo’n 1,5% rente!

  Hoezo negatieve rente?!
  Die rente is een geweldig feest!!

  Slingers??
  Ja slingers ophangen in de trein en vergeet de ballonnen niet hahaha
  Want zonder ballonnen en positief nieuws, zijn er ook geen jullie so called “zeepbellen” mogelijk! hahaha

  Alles slingers en ballonnnen vast?
  Daar gaan we!!!

  YIIIIIHAAAAA!!

  CHOOCH CHOOCH!!! 😉

 238. Dirk says:

  Nico de Geit: Er is ook een mogelijkheid je schuldig te voelen over je zonden, het klimaat, de negerslavernij, de holocaust, kolonialisme, uitbuiting, enz. Samen te vatten als ‘schuld’.

  In jouw geval heb je dan ook WOCO slaven, particuliere slaven, geldsokslaven of iets als Airbnb slaven hahaha

  Helaas ontkom je er in deze maatschappij niet aan, dus is het de slaaf uitzoeken die het minst slaaf is!!! 😉

  Slaven!
  Hoe komen ST. Petersburgers er weer op zeg hahahaha
  Massa-psychose doen mensen zichzelf aan, door maar vaak genoeg het hardop te zeggen, ga je er ook in geloven!

  Beter om met beide benen op de grond te blijven of te komen en dus… gauw instappen!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=c7xYRaSSx2M

  Krantje erbij of NOS kijken op de smartphone, beter dan die knip en plakrommel van die St. Petersburgers… Lekker heurrr!!!

  CHOOCH CHOOCH!!! 😉

 239. Latida says:

  “Ik vind het onvoorstelbaar dat na de diepste financiële crisis sinds de jaren dertig de financiële toezichthouders samen met het ministerie van Onderwijs en gemeenten weer opnieuw in zee zijn gegaan met de lobbyisten van een van de giftigste sectoren van het hedendaagse kapitalisme om deze verderfelijke parasieten publieke legitimiteit te verschaffen.

  Financiële geletterdheid – me hoela. Net voldoende financiële zelfoverschatting om later nietsvermoedend een handtekening te kunnen zetten onder een financieel wurgcontract, zul je bedoelen. Als mijn dochter nog op de basisschool zou hebben gezeten, had ik haar uit protest thuisgehouden. Het basisonderwijs zou geen marketingtool van het bedrijfsleven behoren te zijn. En zeker niet van een sector die keer op keer heeft bewezen over geen greintje moreel besef te beschikken.”

  https://www.groene.nl/artikel/week-van-het-geld

 240. Dirk says:

  Nico de Geit: Je snapt het gewoon niet.

  Als deze woning in 2009 400k deed, en nu 360k, dan is er 40k weg. Plus de 10% kk, ook 40k, samen 80k.

  Er was ook onderhoud aan de woning in die acht jaar: een boom eruit, een nieuwe cv-ketel, twee schilders twee weken bezig.

  En ik blijf gewoon lekker huren. Zelfs al ga ik failliet,ik kan gewoon blijven zitten, zolang de huur maar betaald wordt.

  Als de prijzen flink gaan dalen, krijg ik dan huurverlaging?

  Een rekenwonder ben je niet echt hahaha

  Ik zal het even voor je corrigeren.

  8 jaar aflossing had je dan nu gehad.

  (400 / 30) x 8 = 106.000 euro.

  10% kosten koper doe je ook wel erg raar mee, alsof je voor 360K geen kosten koper zou hebben gehad?!

  Jij moet echt Poetin een trap geven hahahaha
  St. Petersburgers NEVER EVER VOLGEN!

  JA, JA, JA, SNAP JE HET NU???

  WEGTRAPPEN, ZO HARD JE KAN!!

  En niet vergeten in te stappen 😉

  CHOOCH CHOOCH!!!

 241. BBB says:

  László: Anderen bang maken omdat je het zelf bent, doe dat nu niet.

  Ik ben niet bang. Het lijkt er meer op dat Lassie angst heeft. Het idee dat je huis onder water staat in 2030, ondanks dat je veel hebt afgelost, zou mij ook bang maken.

  Als je denkt vermogen op te bouwen door nu een huis te kopen kom je in 2030 bedrogen uit. Het is nu het tweede goede moment om uit de Nederlandse woningmarkt te stappen (return to normal). Alleen goed dus voor emigranten en erfgenamen. Dat zijn er niet veel en de rest wordt overgelaten aan de grillen van de banken en overheid en zal de rekening in 2030 gepresenteerd krijgen.

 242. Latida says:

  “De huizenmarkt is nog een groeibepalende factor in Nederland, terwijl die in de jaren 2008-2013 zorgde voor minder bestedingen. Het effect van de woningmarkt op de economie zal de komende jaren wel afnemen.

  Om de met lage rente opgestuwde huizenmarkt evenwichtiger te maken, dringt Knot aan op minder subsidiëring van koopwoningen en sociale huurwoningen. Hij wil verder dat het vrijmaken en bouwen van middenhuurwoningen wordt gestimuleerd. De maximale hypotheek moet volgens Knot verder dalen naar 90 procent van de waarde van het huis. De regering bracht de maximale financieringssom al terug naar 101 procent dit jaar en 100 procent in 2018.

  Door de lage rente bleef de inflatie vorig jaar opnieuw laag, 0,1 procent, het laagste niveau sinds 1987. Dit jaar wordt 1,5 procent inflatie verwacht, dichter bij de twee procent waar de centrale banken naar streven.

  Pompen
  Nederlandse huishoudens hebben volgens De Nederlandsche Bank niet alleen te hoge schulden, ze sparen ook te veel. Daardoor worden huishoudens te veel speelbal van de financiële markten. Een nieuw belastingstelsel moet verkeerde prikkels die leiden tot sparen en schulden wegnemen.”

  http://www.parool.nl/amsterdam/de-nederlandsche-bank-bezorgd-om-stijgende-schulden~a4480014/

 243. Nico de Geit says:

  BBB: Het is nu het tweede goede moment om uit de Nederlandse woningmarkt te stappen (return to normal)

  Ze willen precies weten wanneer. De vorige keer zat ik er tien jaar naast, en ik was niet de enige: eind jaren ’90 verwachte ik een keerpunt. Maar dat keerpunt kwam pas in 2008. Ondertussen was de zeepbel wel heeel groot geworden.

  Als de pensioenkassen opgeofferd worden aan de zeepbel kunnen we nog even voort. Geef dat geld maar aan mij. Eerste kwartaal weer een klein beetje rijker geworden.

 244. Nico de Geit says:

  Vermogen opbouwen betekent dat je meer binnen krijgt dan dat je uitgeeft. Dat geld spreid je, contant, op de bank, edelmetaal, aandelen, verhuurd OG, landbouwgrond en misschien meer, zoals een eigen bedrijf.

  Vermogen opbouwen doe je niet door een huis te kopen met geleend geld en langzaam af te lossen of wachten op waardevermeerdering, en je rijk voelen. Het kan wel, maar het is een gevaarlijke strategie. Beleggen met geleend geld is altijd zeer riskant – het zou verboden moeten worden.

 245. Nico de Geit says:

  ps:
  maff,
  “De bank regeert ……..”

  ..inderdaad… cartoonmovement.co…tRgqwhVYmdNlr4Q.jpeg

  Dat is toch niet Peter Schiff? Schiff begint ook een bank, waar je je goud kunt stallen, hij zorgt dat je er digitaal mee kunt betalen. Met stallen van goud bij een bank is de ellende lang geleden begonnen. Misschien wil Schiff het nog een keer over doen.

 246. László says:

  BBB: Ik ben niet bang

  Heb ik dat gezegd?

  BBB: Het idee dat je huis onder water staat in 2030, ondanks dat je veel hebt afgelost, zou mij ook bang maken.

  LTV kleiner dan 25%, dat gaat me echt niet raken, laat me niet lachen.

  BBB: (return to normal)

  Laat je niet gek maken door Nico.

  Iedereen, ja echt iedereen is op de hoogte van wat er in 2030 gaat gebeuren. Tegen die tijd hebben er veel mensen niet als ik een aflossingsvrije hypotheek van 25% van de marktwaarde of lager. De rente wordt vastgezet als die weer gaat stijgen, sparen doe je dan met een hogere rente dan je lening. Daar heb je geen HRA voor nodig.

  Alleen mensen zonder hypotheek weten niet dat de HRA afloopt, jouw omgeving zal wel verteld staan van je kennis.

 247. László says:

  Nico de Geit: De demografie ligt zo goed als vast.

  Klopt, vanaf die tijd zal eindelijk de groei van het aantal huishoudens stokken. BBB denkt dat er mensen in de problemen gaan komen omdat de HRA voor veel mensen afloopt.

  Het aantal huishoudens ‘groeit’ tot 2030, er wordt niet genoeg gebouwd, want iedereen weet dat na 2030 minder nodig is. Er gaat dus wel wat veranderen. Het woningtekort zal afnemen, maar niet gelijk omslaan in een overschot. Kan ook een paar jaar later of eerder zijn?

 248. Latida says:

  “Bijna een op de vijf Nederlandse huishoudens kampt met schulden – los van hypotheken. De gemiddelde schuld van mensen in de schuldhulpverlening bedroeg in 2015 43.000 euro.

  En lang niet iedereen belandt in een traject. Schaamte speelt schuldenaren parten. Als ze zich al aanmelden, schrikt het systeem hen geregeld af. Eerst uw documenten op orde, eist de ene gemeente. De andere zegt: u komt niet in aanmerking voor een schuldregeling omdat we er drie jaar terug al een met u troffen. Van de Nederlandse huishoudens had 16 procent in 2015 een problematische schuldenlast zonder in de schuldhulpverlening te zitten. Dat zijn 1,2 miljoen huishoudens.”

  en

  “Wethouders ontdekken dat het niet goed aanpakken van schuldproblematiek zomaar kan leiden tot uithuisplaatsing van een kind wegens mishandeling. Tot nog meer maatschappelijke en financiële kosten dus.

  Bij hun zoektocht naar betere hulp wordt gemeenten de weg gewezen door nieuwe of gepopulariseerde inzichten uit de wetenschap. Neem het boek Scarcity: why having too little means so much (2013) van Harvard-econoom Sendhil Mullainathan en Princeton-psycholoog Eldar Shafir. Dat boek is uitgegroeid tot een bijbel voor hulpverleners-nieuwe stijl. De kern: mensen die jaar in jaar uit schaarste ervaren en niet kunnen rondkomen, ervaren chronische stress. Dat tast hun mentale vermogens aan. Ze worden minder goed in plannen, gaan bij de dag leven, worden impulsiever. Een financiële meevaller wordt niet besteed aan een broodnodig tandartsbezoek, maar aan een flatscreen.

  Onderzoek bevestigt de laatste jaren keer op keer de samenhang tussen stress, een slechtere gezondheid, schulden, een ongezonde leefstijl, een lage opleiding, werkloosheid. De optelsom is dodelijk: mensen met lage opleiding en inkomens leven gemiddeld zeven jaar korter dan mensen met een hoge opleiding. En in dat kortere leven brengen ze negentien jaar minder door in goede gezondheid.”

  http://linkis.com/www.nrc.nl/nieuws/20/7koTU

 249. Latida says:

  “Steeds meer Nederlanders die in armoede leven, slagen er niet in om eruit te komen, hoewel het economisch beter gaat. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

  In 2015 nam het aantal mensen dat minimaal vier jaar lang onder de armoedegrens leeft met 14 procent toe, tot 417.000. Daarmee is de armoede hardnekkiger geworden, zegt CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen.

  “Het totale aantal armen is met 1,2 miljoen mensen stabiel gebleven. Het wordt vooral een probleem als het lang duurt. Het trieste nieuws is dat juist die groep groter is geworden.””

  http://nos.nl/artikel/2157065-steeds-meer-nederlanders-komen-niet-uit-armoede.html

 250. Latida says:

  “Het Centraal Planbureau (CPB) komt vandaag met heuglijk nieuws: de overheid houdt de komende jaren naar verwachting veel meer geld over dan gedacht. Maar wat moet er met die miljarden gebeuren? Zoveel mensen, zoveel wensen.”

  http://nos.nl/artikel/2164783-met-het-begrotingsoverschot-begint-het-debat-over-uitgeven-of-oppotten.html

 251. Latida says:

  Driekwart Amerikanen sterft met schuld

  “Amerikanen zijn dol op lenen en schulden maken. Zo dol, dat driekwart sterft met een negatief saldo op de bank. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse site Credit.com. Gemiddeld heeft een Amerikaan bij zijn of haar dood 61.554 dollar schuld. Haal je daar hypotheekschulden vanaf – want daar staat vaak bezit tegenover – dan blijft er nog altijd 12.875 dollar aan schuld over.”

  http://www.faqt.nl/recent/driekwart-amerikanen-sterft-met-schuld/

 252. Latida says:

  “”Franz Kafka lives… he works at Bank of America.”

  Judge Christopher Klein’s words kick off an incredible ruling in a federal bankruptcy court in California last week, condemning Bank of America for a long nightmare of a foreclosure against a couple named Erik and Renee Sundquist. Klein ordered BofA to pay a whopping $46 million in damages, with the bulk of the money going to consumer attorney organizations and public law schools, in hopes of ensuring these abuses never happen again—or at least making them less likely.

  The ruling offers numerous lessons in the aftermath of a foreclosure crisis that destroyed millions of lives. First of all, the judge specifically cited top executives as responsible, not lower-level employees. Second, the sheer size of the fine—for just one foreclosure—is a commentary on the failure of America’s regulatory and law enforcement system to protect homeowners, despite the financial industry’s massive legal exposure.”

  https://www.vice.com/en_us/article/how-a-cruel-foreclosure-drove-a-couple-to-the-brink-of-death

 253. Nico de Geit says:

  Gezocht: horrorverhalen over huren

  Voor een nieuw tv-programma zoeken wij helse huurders en huurbazen. Heb je een nare huurervaring gehad?

  http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/27820820/__Gezocht__horrorverhalen_over_huren__.html

 254. maff says:

  ps,

  Gisteren nog een bank gered 😉 ……

  De bank stond op een bakfiets op de stoep en die begon spontaan te glijden ( Hondsrugbubbeltje ) richting drukke straat met veel verkeer

  Ik weeg niet zoveel, nog geen 55 kilo en had geen idee of ik dat kreng kon stoppen, maar ik ben eraan gaan hangen en hij stopte ….. net voordat die de weg op zou vliegen …….

  Groot leed voorkomen ……
  iedereen weer blij 🙂

 255. Nico de Geit says:

  László: Het aantal huishoudens ‘groeit’

  Het zijn andere mensen, die anders leven. Wat de gevolgen zullen zijn gaan we zien. Dat die mensen gaan leven zoals wij dat al eeuen doen ligt niet voor de hand.

  Het gaat niet om enkele exemplaren. Het is geen onbeduidend iets. In de Nederlandse grote steden komt meer dan de helft van de jeugd oorspronkelijk uit de derde wereld. Dat is een gigantisch project. Met risico’s.

 256. Nico de Geit says:

  László: Er gaat dus wel wat veranderen

  Mee eens.

 257. maff says:

  Zelfs fiscalisten begrijpen de regelingen niet

  Al deze mensen bouwden duizenden euro’s schuld op door toeslagen

  http://wnl.tv/2017/03/30/al-mensen-bouwden-duizenden-euros-schuld-op-toeslagen/

 258. Dirk says:

  JAAAA DAAAAARRRR BEN IK WEEEEEERRRRR!!!!

  Vandaag… JA VANDAAG!!

  Gratis treinkaartjes!!!

  Je treinkaartje is je boekenweekgeschenk, wat een feest!!!

  Kun je mooi langs de auto dealers gaan om een nieuwe auto uit te zoeken!
  Ook dat loopt weer als een trein hahaha

  Of de openhuis… TOPDRUKTE!!!! HALLOOOOO… JA TOPDRUKTE!!!

  Oh en voordat ik het vergeet… een positief bericht erdoorheen voor jullie so called “zeepbel”:

  Woningtekort:
  http://www.homefinance.nl/algemeen/nieuws/makelaars-in-problemen-door-woningtekort-1900.asp

  Dus wacht niet te lang als je niet op een Micro-appartement terecht wilt komen! hahaha

  Rennen naar de trein!!!
  LAAT DE SLINGERS EN BALLONNEN MAAR HANGEN!!!! hahaha

  CHOOCH CHOOCH!!!

 259. Dirk says:

  Nico de Geit:
  Gezocht: horrorverhalen over huren

  Voor een nieuw tv-programma zoeken wij helse huurders en huurbazen. Heb je een nare huurervaring gehad?

  telegraaf.nl/tv/ni…en_over_huren__.html

  Er moest een oproep geplaatst worden om ze te vinden??

  Zeldzaam weer dit! hahahaha

  CHOOCH CHOOCH!!!

 260. Dirk says:

  László: Klopt, vanaf die tijd zal eindelijk de groei van het aantal huishoudens stokken. BBB denkt dat er mensen in de problemen gaan komen omdat de HRA voor veel mensen afloopt.

  Het aantal huishoudens ‘groeit’ tot 2030, er wordt niet genoeg gebouwd, want iedereen weet dat na 2030 minder nodig is. Er gaat dus wel wat veranderen. Het woningtekort zal afnemen, maar niet gelijk omslaan in een overschot. Kan ook een paar jaar later of eerder zijn?

  László, laat je niet omturnen door de St. Petersburgers.

  NEVER EVER JA!!!

  Slopen die oude troep, bouwen bouwen bouwen en nog eens bouwen!!!

  Klimaat, je weet wel, minder CO2 uitstoot!

  Je zou er bijna groene vingers van krijgen! hahaha

  CHOOCH CHOOCH!! 😉

 261. Dirk says:

  Nico de Geit: Het zijn andere mensen, die anders leven. Wat de gevolgen zullen zijn gaan we zien. Dat die mensen gaan leven zoals wij dat al eeuen doen ligt niet voor de hand.

  Het gaat niet om enkele exemplaren. Het is geen onbeduidend iets. In de Nederlandse grote steden komt meer dan de helft van de jeugd oorspronkelijk uit de derde wereld. Dat is een gigantisch project. Met risico’s.

  Ook zo’n verschijnsel die keer op keer terug komt, maar elke keer wordt het weer niks.

  De bolwoningen om maar een voorbeeld te noemen.

  GA JIJ IS KIJKEN DAAR!!

  Troep geworden, niemand zit er meer hahaha

  Die linkse van toen zijn inmiddels een beetje wat bijgedraaid naar rechts, klopte toch eventjes geen ene moer van alleen maar links te zijn hahaha

  Vroeg of laat komt het inzicht! JAWEL.

  En dat is maar goed ook, je zou er niet aan moeten denken dat Poetin het voor het zeggen zou krijgen hahaha

  Of dat de Alpen Express, de Alpen Express voorbij gaat hahaha

  https://www.youtube.com/watch?v=TYzJknVnVgQ

  😉

  CHOOCH CHOOCH!!!

 262. Nico de Geit says:

  Dirk: Dus wacht niet te lang als je niet op een Micro-appartement terecht wilt komen! hahaha

  Ik denk dat er een gebrek is aan micro-appartementen. En wat is er mis met een micro-appartement op een goede locatie? Basic wonen en verder niks. Waarschijnlijk aantrekkelijker dan de oude zooi overnemen van de babyboomers, met rottende bijgebouwtjes, aan- en uitbouwen, enz. Daar heb je geen zin meer in als je ouder wordt.

 263. Nico de Geit says:

  Dirk: JAAAA DAAAAARRRR BEN IK WEEEEEERRRRR!!!!

  Vandaag… JA VANDAAG!!

  Hallo Dirk.

 264. Nico de Geit says:

  Dirk: Woningtekort:

  Als je geld hebt is wonen geen probleem. Als je geen geld hebt wel. Wonen is duur.

 265. Nico de Geit says:

  Dirk: CHOOCH CHOOCH!!!

  Сноосн сноосн? Не панимаю.

 266. Nico de Geit says:

  Dirk: Er moest een oproep geplaatst worden om ze te vinden??

  Voor misstanden rond huurwoningen wel, voor koopwoningen en bijbehorende horror-hypotheken is het overduidelijk.

 267. Nico de Geit says:

  Dirk: je zou er niet aan moeten denken dat Poetin het voor het zeggen zou krijgen hahaha

  Op de Balkan wordt al openlijk geroepen dat ‘alleen Russische tanks hen nog kunnen redden’.

  Gisteren een artikel gelezen van een Russische verslaggeefster in Zweden. In een of andere grote stad met no-go zones. Gaat ze een kopje koffie drinken en filmen, samen met een rechtse activist, grote Zweed.

  Het gaat mis, een neger begint te krijsen dat ze niet mag filmen. Een groep van 30 man verzamelt zich, agressie. De Zweed wil er vandoor. Zij blijft stug zitten want haar koffie is nog niet op. Ze wil weten hoe het verder gaat. Uiteindelijk laat ze zich door de Zweed over halen te vertrekken.

  Bron, по русский:

  http://www.kp.ru/daily/26660/3681500/

 268. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Russische verslaggeefster in Zweden

  Ze stelt de vraag of de Zweden soms denken dat de Russen hen komen redden.

 269. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Ze stelt de vraag of de Zweden soms denken dat de Russen hen komen redden.

  Op steeds meer plaatsen zouden Russische tanks met vlaggetjes en bloemen onthaald worden. Maar of de Russen daar zin in hebben is weer iets anders.

 270. ripoff says:

  Binnenkort in dit theater:
  CHOOCH CHOOCH achteruit

 271. Dirk says:

  Nico de Geit: Ik denk dat er een gebrek is aan micro-appartementen. En wat is er mis met een micro-appartement op een goede locatie? Basic wonen en verder niks. Waarschijnlijk aantrekkelijker dan de oude zooi overnemen van de babyboomers, met rottende bijgebouwtjes, aan- en uitbouwen, enz. Daar heb je geen zin meer in als je ouder wordt.

  Goed lezen Geit, goed lezen!!

  ALS JE NIET IN EEN…

  Als het maar van goeie bakstenen gemaakt is, daar zit nogal een verschil in.

  De cursus… HELEMAAL GRATIS NET ZOALS VANDAAG GRATIS REIZEN MET JE BOEKENWEEKGESCHENKKAART, staat op het volgende topic!!!

  Makkelijker kunnen we het niet maken!! hahaha

  CHOOCH CHOOCH!!! 😉

 272. Dirk says:

  ripoff:
  Binnenkort in dit theater:
  CHOOCH CHOOCH achteruit

  WAT HOOR IK NOUWWWAAAAAA!!!!!!

  Natuurlijk kan de trein achteruit!!!
  Maar nooit zoveel als dat ie vooruit gaat!!! hahaha

  SNAPPIE!!!!

  ChooooooooooooCH ChooooooooooooCH!!!!

  😉

 273. Nico de Geit says:

  ‘President Erdogan verdenkt mensen met een rekening bij Bank Asya van lidmaatschap van een terroristische organisatie: Ankara bevriest banktegoeden van Turkse Nederlanders’

  Ook iets om in de gaten te houden. Voor je het weet ben je aan de beurt en word je aangeslagen voor de ‘Dagobert Duck belasting’, vernoemd naar de ondernemende en hard werkende eend.

  Vooral ondernemen en hard werken schijnt onverdraaglijk te zijn voor bepaalde personen. Daar komt de stugheid van de eend bij. De Dagobert Duck haters.

 274. Dirk says:

  Nico de Geit: Op de Balkan wordt al openlijk geroepen dat ‘alleen Russische tanks hen nog kunnen redden’.

  Gisteren een artikel gelezen van een Russische verslaggeefster in Zweden. In een of andere grote stad met no-go zones. Gaat ze een kopje koffie drinken en filmen, samen met een rechtse activist, grote Zweed.

  Het gaat mis, een neger begint te krijsen dat ze niet mag filmen. Een groep van 30 man verzamelt zich, agressie. De Zweed wil er vandoor. Zij blijft stug zitten want haar koffie is nog niet op. Ze wil weten hoe het verder gaat. Uiteindelijk laat ze zich door de Zweed over halen te vertrekken.

  Bron, по русский:

  http://www.kp.ru/daily/26660/3681500/

  De juiste levenstandaard die wij hier hebben, GROEIT GROEIT GROEIT!!!

  Daar zorgen deze landen nu juist voor, sommige trappen en schoppen daartegenaan, ze zijn nog jong en onervaren en komen nog maar net om de hoek kijken.

  Maar is het niet fantastisch dat Griekenland er nu ook bovenop aan het komen is???

  De bevoling ziet het nog niet, die verwachten net zoals een aantal leden van dit forum dat alles maar van de één op andere dag gaat.

  Als je dat wilt van de één op andere dag…

  STOP DAN MET TRAPPEN EN SCHOPPEN EN STOP MET LUISTEREN NAAR POETIN!!! hahaha

  Maar mensen zoals mij weten heus wel dat het gewoon zo moet gaan en dat geeft niets, want ook ik was vroeger onwetend en moest nog veel leren.

  En zo is de cirkel weer rond!!!

  Gelukkig gaat de agenda gewoon door, zoals altijd 😉

  CHOOCH CHOOCH!!!

 275. Dirk says:

  Nico de Geit: Voor misstanden rond huurwoningen wel, voor koopwoningen en bijbehorende horror-hypotheken is het overduidelijk.

  Die “horror” verhalen zijn maar voor een heel klein gedeelte van de bevolking van toepassing.
  Om van de honger kom je in NL niet hoor, dus dat horror is wel weer wat overtrokken denk je niet??

  Negatieve berichten te over op het internet, tv, magazine’s, kranten en noem maar op.
  Hoef je niet veel voor te doen om het te vinden, want daar leven dat soort wereldjes van.
  Zoek een product op wat je graag wilt kopen, je zou het bijna niet meer durven te kopen vanwege de problemen die je leest op internet, terwijl maar hooguit 1 op de zoveel honderd pech heeft, wat vaak iets later ook nog door de winkelier of fabrikant opgelost wordt, maar dat lees je verder niet.

  Zo is het ook in de huizenmarkt, 1 op de zoveel heeft pech of door eigen toedoen het fout gegaan.
  Dat getal is al zo laag, dat als je dat getal nog lager wilt hebben, andere kosten uit de band springen en je dus nog veel meer voor een huis zou moeten betalen om ook dat hele kleine groepje “pechvogels” het naar de zin te maken en dan nog, blijven er mensen die het altijd weer verprutsen.

  Lekker weer vandaag, ga erop uit, pak de trein die vandaag de hele dag gratis is met je boekenweekgeschenkkaart!!! Lekker heurrrr!!! 😉

  CHOOCH CHOOCH!!

 276. ripoff says:

  Hoera de schulden groeien!
  Iedereen op de slaventrein
  CHOOCH CHOOCH!

 277. Steven says:

  Dirk: Zoek een product op wat je graag wilt kopen, je zou het bijna niet meer durven te kopen vanwege de problemen die je leest op internet,

  Ik zou graag ook een Austin Martin willen KOPEN, dat is iets heel anders dan een te dure woning lenen van de bank met alle zo duidelijke problemen achteraf.

 278. Steven says:

  En dat meen ik gewoon zelf. Dat heb ik niet van Klaas of Arnold en Willem of zo. (Knot, Boot, Middelkoop)

 279. Nico de Geit says:

  Nieuwe draad.

 280. Richard says:

  goede video! Vooral omdat Willem, zijn mond houd en toch niets zinnigs heeft te melden. Als die knul begint te brabbelen is het toch alleen maar marketing voor zijn fonds.

 281. Latida says:

  Dirk: Die “horror” verhalen zijn maar voor een heel klein gedeelte van de bevolking van toepassing.

  17.6% staat nog altijd onder water.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*