Tienduizenden woningen op punt van executieveiling

Tienduizenden huizenbezitters in Nederland hangt een gedwongen veiling van hun woning boven het hoofd. Ze kunnen al lang de maandlasten niet meer opbrengen, maar tot nu toe hebben de banken nog niet besloten tot executieveiling. Dat kan volgens notarissen niet lang meer doorgaan, want nieuwe Europese regels verplichten banken tot ingrijpen. Een hausse aan veilingen zou daarom aanstaande zijn.

Tot nu toe gaan de banken nog niet massaal over tot executieverkoop. De banken zijn bang voor imagoschade, daling van huizenprijzen en financieel verlies als de woning voor een fractie van de aankoopprijs wordt verkocht.

Notarissen waarschuwen en pleiten voor een soepeler systeem waarbij ook particulieren zonder risico via veiling een huis kunnen kopen. Wat staat ons te wachten?

bron: EenVandaag

Share Button
Tagged with:
48 comments on “Tienduizenden woningen op punt van executieveiling
 1. Scheefwoner says:

  Geschiedenis herhaalt zich. I am the one in ten. 1981 tijdens de vorige huizencrisis.

  I am the one in ten
  A number on a list
  I am the one in ten
  Even though I don`t exist
  Nobody knows me
  Even though i`m always there
  A statistic, a reminder
  Of a world that doesn`t care

  De scheefleners zijn de nieuwe one in ten.

  http://www.youtube.com/watch?v=VCGcljqOSW0

 2. Jos de Man says:

  Welke Europese regels zijn dat en wanneer gaan die in? Dat is nergens te vinden.

 3. hugo says:

  In Amerika is $100 dollar aanbetalen een nieuwe ‘stimuleringsmaatregel’.

  ‘HUD’s $100 down payment incentive program can also be applied to an FHA 203k loan, which can be used to fund repairs and renovations on the home. The 203k program allows buyers to finance both the mortgage and additional money for rehabilitation needs with a single government-insured loan. ”
  http://www.zerohedge.com/news/got-hundred-bucks-buy-home-or-virtually-anything-else-using-2000x-non-recourse-leverage

  Hier hoeven we al lang geen eigen geld meer in te brengen 🙂

 4. Epyh says:

  Bij zo’n veiling gaat een huis weg voor hooguit 70% van de marktwaarde, heb ik wel eens gehoord. Wie profiteren er nu van die koopjes? Geen particulieren, naar verluidt.

  Of toch? Heeft het voor een huizenzoeker zin om eens naar zo’n veiling te gaan?

 5. Jan says:

  @3 is een goede vraag. Iemand een antwoord?

 6. Epyh says:

  Oh wacht, ik zie nu deze post van gisteren. Daar was ik nog niet aanbeland. Sorry!

  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/23-10-2011/arjo-klamer-we-stevenen-af-op-een-enorme-crisis/#comment-90100

 7. Suzanne says:

  Geen huis kopen op een veiling: veels te riskant. Gewoon wachten tot al die geveilde huizen weer terug op funda staan en dan je slag slaan. Beter ietsje meer betalen tegen normale waarborgen dan een enorme kat in de zak kopen op een veiling…

 8. nhz says:

  Claude: Niet langer zijn de rente en aflossing op het zorgvastgoed voor rekening van de overheid. Instellingen moeten de vastgoedkosten uit hun eigen exploitatie terugverdienen. de verandering heeft consequenties voor de waardering van het zorgvastgoed.

  Het werd tijd. In mijn regio is de gehandicapten organisatie het grootste vastgoed hedgefund. Alles wat er in de buurt te vinden is aan schandalig dure villa’s, kastelen, dure monumentenpanden en andere luxe optrekjes is opgekocht door deze oplichters, vaak voor véél te hoge prijzen van bevriende relaties. Maar omdat het ‘voor de gehandicapten’ is, want gehandicapten moeten net zo kunnen wonen ‘als een gewone nederlander’, durft niemand er wat van de zeggen. En de schurken aan de top hebben blijkbaar ongekende politieke macht (veel oud-politici en ondernemers in ruste die nog wat willen bijgraaien). De zorg zelf wordt steeds slechter, het personeel klaagt over hoge werkdruk etc., ondertussen staan parkeerplaatsen van het management vol met de allerduurste bolides; het lijkt wel een WBV of het kantoor van het COA 🙁

 9. chefchorry says:

  @Suzanne,

  Je wordt gewoon weggejaagd bij een veiling. De handelaren zorgen wel dat je niets an kopen. Overal waar jij op gaat bieden bieden zij mee. Ook al betalen ze meer dan de marktprijs. Het zijn gewoon prijsafspraken die ze onderling hebben gemaakt. Iedereen weet het maar lastig te bewijzen

 10. Vedder says:

  11 chefsorry
  Zo gaat het idd heb ik begrepen. Daarop doordenkend, deze strategie werkt alleen als incidenteel een particulier meebiedt. Deze wordt overboden en weggejaagd, de ‘hoge’ aankoopprijs van het stuk wordt vervolgens gedragen door de ‘karteldeelnemers’ en weer ruimschoots terugverdiend op de overige panden. Wanneer echter het aandeel bonafide bieders (particulieren bijv) toeneemt gaat deze vlieger in steeds mindere mate op.

 11. Vedder says:

  1 scheefwoner
  Las laatst ergens dat leden van ub40 failliet zijn. Bijna 30 jaar later, de cirkel is rond 😉

 12. Jan says:

  @11

  Het is natuurlijk mogelijk dat er illegale prijsafspraken plaatsvinden.

  Maar het idee dat zo’n kartel gaat samenspannen om een een particulier teveel te laten betalen, klopt niet. Een particulier die een bieding verliest, kan opnieuw bieden op een ander object. Dat betekent dat het veronderstelde kartel opnieuw in de buidel zal moeten tasten. De instandhouding van de kartel vereist dan een blanco cheque.

  Het is goedkoper voor het veronderstelde kartel om een bieding te verliezen tegen die incidentele particulier die daar komt opdagen.

  Het probleem is immers, dat particulieren onvoldoende toegang hebben tot dergelijke veilingen.

 13. Tufkaj says:

  Claude,

  Ik las het ook, ben benieuwd naar onderliggende data.

 14. racekever says:

  nhz,

  Ik dacht ben ik nou de enige die dit opvalt maar jij dus ook NHZ.
  Hier in friesland idem dito met de mongolen instelling TALANT http://www.talant.nl. Overald Friese boerderijen opgekocht voor exorbitante prijzen, natuurlijk leuk voor degene die het verkocht heeft. Vervolgens nog een keer voor een paar ton verbouwen. Volstouwen met gehandicapten die ook nog eens keer € 40,000,- per jaar kosten.
  Het personeel wat de luiers moet verschonen verdient natuurlijk geen drol. Dit is een verkapte vorm van staatssocialisme verpakt in een sausje van privatiserende marktwerking waarbij de belastingbetaler uitgemolken wordt en de top flink zijn zakken vult.

 15. dr.t says:

  15

  Ik las het ook en eerlijk gezegd verbaast het me niet.

  Al eerder gaf ik aan dat kansrijke personen naar de stedelijke gebieden trekken.

  Wat voor de stedelingen goed nieuws te noemen is maar voor de randgebieden echt een ramp.

  Er ontstaan spooksteden en dorpen,waar niemand meer wil wonen ook al geven ze er huizen gratis weg.
  Dat relativeert wel weer de roep om prijsdalingen.

  Het gaat er bovenal om waar je woont!

 16. V says:

  @16

  Het lijkt er op dat een gecoordineerd media-offensief is gestart om de prijzen weer omhoog te praten. Meerdere (afhankelijke) instanties komen nu met berichten die verdere huizenprijsdaling ontkent. Tegen de stroom in van de meer onafhankelijke instituten, zoals CBS. Dit nieuwe bericht van ING spant de kroon, welke zelfs alweer een stijging aankondigt.
  Nu moeten we natuurlijk oppassen dat we op dit blog niet aan dezelfde cognitieve dissonantie gaan leiden als de rest van Nederland.

  Volgens het CBS dalen de huizenprijzen jaar-op-jaar (sep 20110 in NH met -1.9%, ZH met -2.1% en UT met -3.1%. Dus als in deze provincies de prijzen alweer zouden stijgen in de steden dan zou daar een extreme daling in de dorpen tegenover moeten staan. Niet heel erg aannemelijk, maar niet onmogelijk.

  Op huizenzoeker staan gegevens waarmee we de voorbeelden van ING kunnen checken. We zien daar inderdaad een bodem voor Amsterdam, en wel in februari 2011. De opleving heeft afgelopen zomer plaatsgevonden, maar de trend is alweer dalende.
  Bij de cijfers van Rotterdam zien we (op wat ruis na) een vrij constante trent. Er wordt een vergelijk gemaakt met november 2010. Deze ligt inderdaad laag t.o.v. de omringende maanden (mediaan=168k). In oktober 2010 lag de mediaan zo’n 2k hoger en in december 2010 lag deze 1k hoger. De laatste (niet definitieve) mediaan (okt ’11) ligt op 169k. Inderdaad hoger dan de “bodem”, maar slechts 1%. Omdat je maar naar een stad kijkt en de verkoopaantallen laag blijven, kun je dit gewoon ruis noemen. ING kiest dus een “bodem” die statistisch goed uitkomt. Maar dan nog is die 7% stijging niet te vinden. Misschien gooit ING er nog wel een paar andere statistische trucjes tegen aan om het nog beter te laten lijken. Statistiek is sommige gevallen erger dan een leugen omdat het objectiviteit pretendeerd.

  Desondanks zullen we op dit blog helaas wel moeten concluderen dat de prijsdaling zich in de grote steden nog niet zo groot is als in de landelijke statistieken. Dat is jammer voor diegene die hier op dit blog wachten op een goed instapmoment in een grote stad. Als de daling op dit tempo door gaat dan zou inflatie (mits ook in loon) de absolute daling nog wel eens flink kunnen stutten. Er zijn echter nog genoeg ontwikkelingen gaande die de daling in een hogere versnelling kunnen zetten.

 17. nhz says:

  Vedder: Wanneer echter het aandeel bonafide bieders (particulieren bijv) toeneemt gaat deze vlieger in steeds mindere mate op.

  en zeker ook wanneer het aanbod aan executiepanden sterk toeneemt; want ook de vastgoed maffia heeft geen onbeperkt geld, het gaat vaak (in mijn regio tenminste) om huisjesmelkers en andere lokale vastgoedmagnaatjes. Als de prijzen blijven dalen komen die misschien zelf ook wel in problemen, ik neem aan dat ze een flink deel van de virtuele winst ook hebben opgesoupeerd.

  dr.t: Al eerder gaf ik aan dat kansrijke personen naar de stedelijke gebieden trekken

  kansrijk in de zin van grote kans op een faillissement bedoel je zeker 🙂
  maar ik geef gelijk toe dat je briljant moet zijn om in Amsterdam te wonen; vandaar ook dat er zoveel PvdA volk zit.

  V: Desondanks zullen we op dit blog helaas wel moeten concluderen dat de prijsdaling zich in de grote steden nog niet zo groot is als in de landelijke statistieken.

  de prijs wordt bepaald in de marge, door de mensen die nog kunnen kopen; de onderkant van de markt wordt langzaamaan afgesneden van krediet, een verschuiving van verkopen naar duurdere panden ligt daarom voor de hand. Het lijkt me dus pure statistiek, ook de ‘high potentials’ zullen ooit doorkrijgen dat het niet slim is een pand te kopen dat iedere paar jaar pakweg een jaarsalaris in waarde zakt.

 18. Wilbert says:

  nhz,

  racekever,

  Helaas zeer herkenbaar.

  Mijn vermoeden, zonder dat ik het hard kan maken (en om eerlijk te zijn te ver van mijn bed om me er echt druk over te maken), is dat dit de eenvoudigste manier is om geld uit de stichting in de zakken van de bestuursleden te laten vloeien.

  Aan de andere kant, misschien neemt het aantal geestelijk gehandicapten in dit land jaarlijks enorm toe en is al die extra woonruimte dus ook echt nodig, ook dat lijkt me verre van onmogelijk.

 19. mark says:

  @16 en @19
  De gemiddelde huizenprijs zegt eigenlijk niet zo veel. Het volume aan verkochte huizen is zo ontzettend laag vergeleken met de hoogtijdagen van (net) voor de eerste crisis in 2008.
  Mischien zijn er wel wat meer duurdere woningen verkocht en blijven de goedkope woningen wel staan ?
  Mischien kopen de mensen wel wat meer huis voor hun geld.
  Voor een goed instapmoment is denk ik de betaalbaarheidsindex een betere leidraad is.

 20. Claude says:

  dr.t: 15Ik las het ook en eerlijk gezegd verbaast het me niet.Al eerder gaf ik aan dat kansrijke personen naar de stedelijke gebieden trekken.Wat voor de stedelingen goed nieuws te noemen is maar voor de randgebieden echt een ramp.Er ontstaan spooksteden en dorpen,waar niemand meer wil wonen ook al geven ze er huizen gratis weg.Dat relativeert wel weer de roep om prijsdalingen.Het gaat er bovenal om waar je woont!

  Los dat het uiteraard klopt dat het gaat waar je woont en dat Amsterdam qua indexcijfers nog goed draait, kun je wel een flinke korrel zout erbij leggen. Kijk naar de CBS-cijfers van Amsterdam: http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=80330ned&D1=0,2-3&D2=42&D3=16,101,170-172,174-176,178-180,182-184,186-189,191-193,195-197,199-201,203-206,208-210,212-214,216-218,220-283&HDR=G1,T&STB=G2&VW=T

  De ‘bodem’ augustus 2009 was een odd-one-out, met 2,5-procentpunt lager dan een maand eerder en 1,6-procentpunt lager dan de opvolgende maand. In oktober 2009, twee maanden later dan de ‘bodem’ stond de CBS-teller zelfs op 122,4, ofwel 5,2-procentpunt hoger. Het indexcijfer staat nu op 120, ofwel zo’n 2 procent lager dan nu. Dus je stijgt met 3,2% ten opzichte van augustus 2009, of je daalt met 2% ten opzichte van oktober 2009. Statistieken he, je kunt er alle kanten mee op. Hoogetepunt was 130,2 in augustus 2008. Het staat nu 8% lager en hetzelfde niveau als medio 2007.

 21. Claude says:

  Voor Rotterdam geldt in principe hetzelfde verhaal. September 2011 was relatief uitzonderlijk goed (overigens met slechts 332 verkochte huizen, maar dat terzijde) met 110,3. In het artikel genoemde november 2010 uitzonderlijk slecht met 103,1. Als je een maand terug gaat is het net omgekeerd: oktober 2010 had 106,8 en augustus 2011 had 106,1. December 2010, een maand later, had toevallig genoeg dezelfde indexcijfer als augustus 2011, 106,1. Statistieken he.

  Opvallend is wel voor Rotterdam dat de prijzen daar niet hard gedaald zijn de afgelopen jaren, vooral omdat de prijzen daar nooit zo hoog zijn geweest. Waar de max in Amsterdam boven de 130 ligt (ten opzichte van gemiddelde 2005=100), ligt de max in Rotterdam op 112,7, gehaald in augustus 2008.

 22. chefchorry says:

  @14

  Zo gaat het wel. Maar een particulier die gaat bieden, kiest 1 huis uit. Wat je dan ziet is dat hij wordt overboden. De particulier zal thuis komen en dit verhaal vertellen op verjaardagen en zeggen dat er niets te halen valt dus komen er niet meer particulieren op veilingen. Ze houden zo de mensen weg.
  Als je naar een veiling gaat dan moet je dat eigenlijk doen met een groep mensen particulieren en steeds weer terugkomen om zo de kartel te verbreken!!! Maar wie heeft daar de tijd en zin voor als het niet je werk is

 23. erlise says:

  Kijkt u ook zo vol vertrouwen uit naar morgen? Morgen komt de oplossing voor de schuldencrisis in Europa. Tenminste dat hebben onze leiders, Sarkozy en Merkel, ons beloofd. Morgen zal alles anders zijn en is de oplossing nabij. Het is ons beloofd, al maanden, maar morgen is het echt zover. U mag er vertrouwen in hebben, ik heb het nog niet echt. We hebben nogal wat schulden, ieder van ons. lees hier wat er gebeurt na morgen http://www.onzestem.eu/2011/10/25/630-miljard-aan-hypotheekschuld-in-nederland/

 24. chefchorry says:

  Mensen. De huizenverkoop en de verwerking daarvan heeft een looptijd van 2 maanden. Alle huizen verkocht in augustus worden verwerkt eind oktober. De cijfers van september komen in december.
  Waarom is september zo belangrijk… Omdat toen de nieuwe regels gingen gelden. Dus in december ga je de prijzen echt pas zien dalen!

 25. Claude says:

  CDA: overdrachtsbelasting structureel omlaag

  Het CDA in de Eerste Kamer wil dat de overdrachtsbelasting structureel verlaagd wordt. Het kabinet heeft de heffing bij de aankoop van een huis afgelopen juni voor een jaar verlaagd van 6 naar 2 procent om de huizenmarkt te stimuleren.

  CDA-fractievoorzitter Elco Brinkman zei dinsdag tijdens de politieke beschouwingen in de Eerste Kamer te hopen dat de verlaging structureel kan worden. In zijn rol van voorzitter van Bouwend Nederland had Brinkman eerder ook gepleit voor een langere verlaging van de overdrachtsbelasting.

  De CDA’er toonde zich dinsdag bezorgd over de beperkte bewegingen op de woningmarkt. Brinkman wil dat het kabinet binnen een paar weken met banken en institutionele beleggers afspraken maakt over hun bijdragen om starters meer ruimte te geven en ondernemers meer kredieten te verstrekken.

  Naja, het wekt gelukkig niet de schijn van belangenverstrengeling.

 26. Claude says:

  In een ander artikel over de ‘prijsstijgingen’ in de grote steden staat nog: “In Den Haag en Utrecht is de prijsstijging veel minder. ”

  In Utrecht stijgt de prijs ten opzichte van het niveau van juli 2007. Staat nu op 115,2. Hoogste punt was 124,9 in juli 2008. Vorige maand stond het nog op een unieke 121,3. Nu dus 6 procentpunt lager (“paniek! maand op maand 6% omlaag!”). Ten opzichte van de top nu dus 8% lager.

  Den Haag, nu 2,3%-procentpunt lager dan december 2010 of 1,3%-procentpunt lager dan gemiddelde 2010. Hoogtepunt daar was 114,9 in december 2008, vorig kwartaal 106,3 ofwel 9% lager dan de top.

  Nu selecteer ik wellicht ook wat getallen uit dezelfde reeks, en zijn ze even waar, maar op basis van mijn cijfers zijn de percentages in de grote steden exact dezelfde als op het platteland. Dikke BS dus dat onderzoek van de ING en het is eigenlijk apart dat ze zulke overduidelijk getruceerde troep (excusez-moi) durven uit te geven in een persbericht. Doe het dan op basis van vage niet-toegankelijke interne cijfers.

 27. asd says:

  @19 (V), @20 (NHZ),

  ad “Huizenprijzen stijgen in grote steden”.

  Jullie hebben een goede kijk op de zaak.

  Statistieken van het ING (de vroegere niet al te frisse NMB bank?) zijn bij voorbaat al niet te vertrouwen.

  “Gelooft u de overheid, de banken en de makelaars nog”, klinkt onverminderd het credo van dit weblog.

  Statistieken zijn immers gemakkelijk te manipuleren door degenen, die denken dat ze slimmer zijn dan het gewone consumentenvee.

  Een beroemd Brits staatsman zei ooit eens: er zijn leugens, verdomde leugens en statistieken.

  Lees het bekende boekje van Darell Huff, “How to Lie with Statistics” maar eens.

  Voor lieden, waar misleiding deel uitmaakt van hun dagelijkse praktijken, heeft het lezen van dat boekje geen zin.

  De realiteit is, dat degenen die de stad kunnen ontvluchten (m.n. academici met kinderen) dat ook doen.

  Zo ken ik praktisch geen enkele(echte) Amsterdammer meer die nog in zijn stad woont. Ze zijn daar gek.

  Het zijn voornamelijk emanciperende provincialen en mensen van nog verder, die je daar aan treft.
  Nou, dat zal een opwaartse druk op de prijs van onroerend goed geven van heb ik jou daar.

  En wie is er überhaupt nog van plan zich in de schulden te steken voor een stuk gehorig onroerend goed, boven op elkaar, gezien wat er allemaal binnenkort en lang daarna nog op ons afkomt.

 28. Claude says:

  Claude, RTV Rijnmond meldt nu ook dat “De huizenprijzen in Rotterdam zijn afgelopen maanden weer gestegen. Rotterdamse koopwoningen gingen voor gemiddeld 7 procent méér van de hand dan een jaar geleden. Dat meldt het economisch bureau van de ING.”.

  Zoals al gezegd, je ziet direct de relatieve waarde ervan als je de cijfers van het CBS er naast legt (voor Rotterdam: http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=80330ned&D1=0,2-3&D2=59&D3=16,101,170-172,174-176,178-180,182-184,186-189,191-193,195-197,199-201,203-206,208-210,212-214,216-218,220-283&HDR=G1,T&STB=G2&VW=T ) zie je gelijk de relatieve waarde ervan. En ook “afgelopen maanden gestegen”? Afgelopen maand lag het onder het niveau van de eerste drie maanden van het kwartaal.

 29. FT says:

  Claude:
  In een ander artikel over de ‘prijsstijgingen’ in de grote steden staat nog: “In Den Haag en Utrecht is de prijsstijging veel minder. ”

  Claude,

  Dat komt omdat Den Haag en Utrecht in de laatste vakantie groep zaten. We zullen dus de resultaten volgende maand zien.

  Heel toevallig heb ik net zelf even een zeeeeeer representatief
  onderzoek gedaan in Den Haag.

  Mijn voorspelling, volgende maand oktober zien we in Den Haag een prijsstijging van 8,5%!!!!!!
  Zal de ING vast even bellen?

  PS.
  De kleine letters: gegevens voor oktober op basis van voorlopige cijfers, extrapolatie en statistische manupulatie.

 30. Cinelux says:

  9 Suzanne:Geen huis kopen op een veiling: veels te riskant. Gewoon wachten tot al die geveilde huizen weer terug op funda staan en dan je slag slaan.

  Helemaal mee eens.Ben er zelf meerdere keren geweest en de prijzen vallen zwaar tegen gezien het risico wat je loopt.Ze hebben het over 70% korting.Dit is dus wel zonder alle kosten zoals achterstallige kosten die jij als koper moet betalen.Reken er maar op dat je maximaal 15% korting hebt op een huis op de veiling.

  En dan eventueel de sores van de hypotheeknemer of illegale huurder die er niet uit wil.

 31. Cinelux says:

  12 Chefchorry:Je wordt gewoon weggejaagd bij een veiling. De handelaren zorgen wel dat je niets aan kopen.

  Het is duidelijk dat jij nog nooit op een executieveiling bent geweest.Heb de 20 keer op een veiling hiervan nog nooit iets gemerkt.Prijzen zijn gewoon nog steeds te hoog voor de particulier zonder contacten in de vastgoedwereld.

 32. FT says:

  He Cinelux,

  Ben jij toevallig vandaag naar de veiling geweest?
  En heb je de prijzen?

  Ik heb evt de gegevens van de afgelopen 2 veilingen.

 33. nhz says:

  Wilbert: Mijn vermoeden, zonder dat ik het hard kan maken (en om eerlijk te zijn te ver van mijn bed om me er echt druk over te maken), is dat dit de eenvoudigste manier is om geld uit de stichting in de zakken van de bestuursleden te laten vloeien.

  geen vermoeden hoor voor mij, ik weet het heel zeker; ik ken talloze gevallen. Maar de persoon die dat hier tot een paar jaar terug allemaal regelde (inmiddels overleden, zijn talloze bijeengegraaide miljoenen heeft hij niet kunnen meenemen denk ik) daar was iedereen bang voor, zelfs de krant durfde er niks over te zeggen.

  Geestelijk gehandicapt ben je in dit land als je nog werkt. Waarom zou je? Rook een paar joints of kom altijd te laat op school bij de baas en je komt zo in de Wajong, levenslang een riante uitkering met alle faciliteiten. Het enige wat nog ontbreekt is dat deze club straks ook in luxe villa’s en kastelen mag wonen, op staatskosten. Groeimarkt voor Elco en zijn makkers!!

  asd: Statistieken van het ING (de vroegere niet al te frisse NMB bank?) zijn bij voorbaat al niet te vertrouwen.

  lijkt me evident, net zo betrouwbaar als hun koopadviezen voor aandelen. Als Valentijd Blaaskaak weer eens in de Fabeltjeskrant komt om de economie en de rol van ING daarin op te hemelen dan moest er blijkbaar weer iets gepusht worden waar iemand vanaf wil; de media werken daar altijd braaf aan mee.

  Cinelux: Het is duidelijk dat jij nog nooit op een executieveiling bent geweest.

  waarschijnlijk afhankelijk van de locatie. Bij mij in de buurt werden particulieren jarenlang systematisch buiten de deur gehouden, desnoods inderdaad door tegen elkaar opbieden. Ik ken wat voorbeelden van panden die ruim boven de waarde weg gingen omdat een particulier interesse had, en waar de vastgoed maffia zelf later niet meer rendabel vanaf kon komen (stond later een heel artikel over in de krant). Afgezien daarvan: één van de lokale vastgoedmagnaten is bekend omdat hij bij huurders die niet willen vertrekken direct een echte knokploeg langsstuurt; een ‘professionele’ opponent vond een afgehakte paardekop in zijn bed; dan weet je hoe laat het is, met deze mensen kun je beter geen ruzie maken. Het is hier wel een relatief kleine markt, dus veel makkelijker voor een paar handige jongens met veel geld achter de hand om de hele zaak te manipuleren.

 34. Steve says:

  Wat betreft die ING propagnaa,

  Die prijsindex is natuurlijk maar een deel van het verhaal. Neem de Rotterdamse markt, een daling van ongeveer 45% qua aantal verkochte huizen en totale omzet. Het derde kwartaal dit jaar is simpelweg een nieuw diepepunt. Het is gewoon wachten tot de dam van het stuwmeer onverkoopbare huizen breekt.

  Misschien kan de ING de makelaars hiermee opbeuren: “Jongens, jullie omzet is terug op het niveau van 1999 maar de prijsindex is een punt gestegen!”

  Rotterdam

  Periode index aantal omzet(mln)
  ’99 Q3 63,1 1814 200
  ’07 Q3 107,8 1843 355
  ’08 Q3 111,0 1605 312
  ’09 Q3 108,9 1263 232
  ’10 Q3 107,6 1066 201
  ’11 Q3 108,6 993 198

 35. Steve says:

  moet natuurlijk “ING propaganda zijn”

 36. Cinelux says:

  FT:Laatste tijd niet meer geweest.Ben wel van plan binnenkort weer te gaan kijken of de animo nog steeds zo hoog is als voorheen.

  Vraag me alleen af wanneer het aanbod toe gaat nemen op de veiling aangezien de banken de narigheid niet eeuwig door kunnen gaan schuiven.

 37. Cinelux says:

  Nhz:Het is hier wel een relatief kleine markt, dus veel makkelijker voor een paar handige jongens met veel geld achter de hand om de hele zaak te manipuleren.

  Dat is wel zo, maar zelfs zij kunnen niet blijven opkopen.

  Het blijft natuurlijk een apart wereldje waar ze mekaar kennen.Maar van afspraken heb ik toch weinig gemerkt.Als er een interresant pand werd geveild, werd er toch tegenmekaar opgeboden tot soms bijna de normale marktwaarde terwijl ze mekaar kenden.

  Ik heb het hier over regio Den Haag, hoe het in andere plaatsen gaat weet ik niet.

 38. MB says:

  @3 en @7; Niemand een antwoord op de regelgeving waarnaar wordt verwezen in het filmpje?

 39. FT says:

  Ik ben het voor de veiling in Den Haag met Cinelux eens.
  Ik zou daar rustig durven mee bieden (even los van de prijs en de voorwaarden). Ik heb ook regelmatig een particulier zien mee bieden. Zonder enig probleem. Natuurlijk proberen ze deze persoon extra op kosten te jagen, maar dat is alles. Als ik daar zou kopen zou ik niet mee bieden, alleen maar mijnen.

  Dat er iets meer aan de hand is, dat is wel duidelijk. Er is 1 persoon die op (bijna) alle huizen mee biedt. Ik heb wel een de logica proberen te achterhalen, volgens mij biedt hij op alle huizen van een aantal hypotheek verstrekkers, maar niet allemaal en vaak ook niet op huizen buiten de NHG grens (!!!). Een WoW-er misschien?

  Vorige keer ook heel bijzonder. Een man en vrouw komen samen binnen en zitten naast elkaar. Ze blijven samen over om tegen elkaar op te bieden, zeker 50.000 euro extra. Je begrijpt hoongelach van de hele zaal. De vrouw wint en weet duidelijk niet wat de procedures zijn. Nogmaals een lachende zaal.

  Er worden overduidelijk spelletjes gespeeld. Maar ik zie geen enkele reden om ergens bang voor te zijn.

 40. Cinelux says:

  Inderdaad, heb zelf ook meerdere keren geboden op verschillende panden.Nergens een vorm van enige vijandigheid gemerkt.Prijs werd mij te hoog, dus niet verder geboden.
  Ik hoorde wel van toeschouwers dat op sommige panden de bank meebood om de prijs op te drijven (dus de markt te beschermen).

  Eens komt de tijd (denk zelf over twee a drie jaar) dat het interessant wordt om mijn edelmetaal te verkopen en zelf te gaan kopen op de veiling.

 41. Cinelux says:

  FT: Inderdaad kun je het beste mijnen, kost je meestal wel die ene procent,maar er wordt minder tegenmekaar opgeboden.

 42. Now the question is what just are the rewards to deciding on and employing Garcinina.
  It triggers the release serotonin in the body thereby improving the moods
  of a person as well as the quality of sleep.
  What many people don’t know is that gambooge or garcinia cambogia, contains high levels of
  the chemical compound known as hydroxycitric acid or HCA,
  we’ve all seen HCA somewhere in the diet supplement world.
  Now, the Garcinia Cambogia Extract is being used for
  the production of the modern dietary supplement. The Canon Power –
  Shot A470 is a extremely nice plus exceedingly economical digital camera model.

  At the end of winter when everyone else is asking how they can get back into shape you can smile knowing
  you are already there. When you are attempting
  to lose some extra weight you cannot eat high calorie foods in the same amounts as you would other foods.
  There are many companies forming to sell this product to online customers.
  For this reason, it has become one of the
  most popular weight loss products available in the market.
  Supplements made from green tea can cause stomach problems, growth problems, hyperactivity, behavioral disruptions, insomnia, mineral deficiency and other serious problems in kids.

 43. Insurance secures you against worst case scenarios and hence you shouldn’t
  take it lightly. As I am communicating services, Practical goal referring
  to the switching your property from stage A to
  suggest M. If you are not in the mood of spending much on moving, the
  moving service provides the facility of a trailer.

  My blog … cowboy moving And storage

 44. Thanks for every other informative web site. Where else may just I get that kind of info
  written in such a perfect way? I have a venture that I
  am simply now running on, and I’ve been at the look out for such info.

 45. If you are serious about losing weight and living a
  healthier lifestyle, it is about time that you look more into the HCG hormone diet.
  It is also known as human chorionic gonadotropin which is for regulating the
  development of the embryo. The benefits from HCG diet are proven; it
  knocks down weight from the body faster than other diets available
  in the market.

  Stop by my web blog – hcg quick weight loss plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*