Starterswoningen te duur voor starters

De woningen die voor starters op de markt gebracht worden, zijn veel te duur. Dat geeft 95% van de starters aan op basis van een enquete. De uitslag bevestigt het beeld dat eerder al door makelaars werd aangegeven. Door de sterke stijging van de huizenprijzen kunnen jonge mensen met een modaal inkomen geen koopwoning meer kopen.

De enquete is uitgevoerd door de huizensite Huislijn.nl onder de bezoekers van haar website. Vrijwel alle respondenten, totaal zo’n 5.000, gaf aan met de huidige huizenprijzen niet tot de koopmarkt toe te kunnen treden.

De Nederlandse Vereniging van Makelaars signaleerde al eerder dat de woningmarkt de grenzen van betaalbaarheid heeft bereikt. In april van dit jaar bleek dat in het eerste kwartaal 8% minder woningen verkocht dan dezelfde periode in 2007.

Het probleem werd onlangs pijnlijk duidelijk in de Zeeuwse plaats Oostvoorne. De speciaal ontwikkelde starterswoningen werden voor 175 duizend euro op de markt gebracht maar vonden nauwelijks aftrek. Uiteindelijk moest de verkoop met 20 duizend euro verlaagd worden om de verkoop op gang te brengen.

bron: spacemakers.nl

Share Button
Tagged with: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*