Uitstel SER-advies om paniek huizenmarkt te voorkomen

Het voorjaar 2009 te publiceren advies over de hervorming van de woningmarkt van een deskundigencommissie van de Sociaal-Economische Raad wordt aangehouden zolang de markten in de greep zijn van de financiële crisis.

bron: fd.nl

Share Button
Tagged with: ,
6 comments on “Uitstel SER-advies om paniek huizenmarkt te voorkomen
 1. Lex says:

  Als deze economen zo weinig impact verwachten bij de huizenprijzen, waarom zijn ze dan zo bang om hun advies uit te brengen? Hetzelfde bij andere organisaties betrokken bij de huizenmarkt… Men houdt bij hoog en laag vol dat er weinig aan de hand is en weinig zal gebeuren, maar ondertussen wordt wel dringend aan de overheid gevraagd om stevig in te grijpen. Dat geeft een interessant signaal af over het werkelijke vertrouwen dat ze blijkbaar hebben.

  Bij het vastgoedbericht oktober van het Kadaster/CBS is overigens te lezen dat het aantal verkochte woningen is gestegen. Wat wel goed aangeeft dat dit cijfers van een paar maanden eerder zijn: gezien het feit dat zo’n beetje alle makelaars de afgelopen anderhalve maand aangaven dat de verkopen stil waren komen te vallen.

  Toch wel jammer dat je in het geval van snel ingrijpende veranderingen het moet doen met cijfers van een paar maanden terug.

 2. Niels says:

  Wanneer komt de NVM eigenlijk met cijfers?

 3. House says:

  Een prijs correctie vind in heel europa plaats.
  Na verwachting zal deze in Nederland rond de 5% uitkomen.

 4. Lex says:

  @House Volgens de verwachting van wie precies? Ik hoor getallen van 0% tot 50% uit verschillende hoeken.

 5. Jeff says:

  verwachting van de koper die graag de prijs naar beneden wil. 😉

  Als ik nu een huis zie van 170 zonder k.k dan wil ik er 150 met k.k voor betalen. zo niet dan niet toch dan kijkt en wacht de koper wel even verder/langer.

 6. Lex says:

  @Jeff Da’s 12%. Lijkt me heel redelijk in deze kopersmarkt (zeker als je bedenkt dat verkopers gewend zijn de afgelopen jaren flink te overvragen) 😉

  Het is hoe dan ook positief dat de houding van de gemiddelde koper over is gegaan van “Ik moet als een gek hoog bieden want anders loop ik de kans van mijn leven mis.” naar “Ik kijk nog wel even verder.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*