DNB-president Knot dringt aan op hervormingen in regeerakkoord

President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank dringt aan op hervormingen van onder meer de woningmarkt, de arbeidsmarkt en de zorg, want alleen dan kan het Nederlandse consumentenvertrouwen weer aantrekken. Knot wijst erop dat het consumentenvertrouwen sinds 2008 is gedaald als gevolg van de eurocrisis en problemen op de woningmarkt.

Naast de woningmarkt, ziet hij de arbeidsmarkt en de zorg als probleemdossiers waar een nieuwe regering zou moeten ingrijpen. “Zonder oplossingen blijft het consumentenvertrouwen blijvend achter bij omringende landen”, aldus de centraal bankier in het programma Buitenhof.

In Nederland  staan de banken er volgens Knot relatief goed voor. “Op dit moment zijn de Nederlandse banken veilig”, aldus de bankpresident. Verliezen op hypotheekportefeuilles vallen mee, voegt hij eraan toe.

Nout dacht er in 2010 nog iets anders over 😉

bron: Buitenhof

Share Button
Tagged with: ,
77 comments on “DNB-president Knot dringt aan op hervormingen in regeerakkoord
 1. Frans says:

  Furst & wat een kreng die KK.
  Meer genuanceerd volgt (waarschijnlijk) later.

 2. Frans says:

  Deze man is gewoon een vertegenwoordiger van de financieele maffia: trust me, ik weet waar ik het over heb. De DNB = geen Nederlandse bank, maar een prive bank, ook al is ie vermomd als Nederlandse bank, ik heb een zeer selectieve en gevoelige sensor voor dit soort reclame makers van de bankensector die door hun manier van praten de indruk wekken dat alles normaal is, en in het redelijke. Ik zie precies waarom hij bepaalde zaken op een bepaalde manier formuleerd.
  Op een gegeven moment zie je hem zelfs in zichzelf lachen van “dat punt heb ik handig gepareerd”.
  De solvabiliteit van banken is een lachtertje: ze zijn allemaal insolvabel. Er worden veel derivaten voor 100 cent on the dollar gerekend. In het licht hiervan is het gepraat van KK allemaal gelul. Gepraat voor de buehne. Denk bovendien even aan de ECB die staatsobligaties opkoopt….
  Ik kots van dit soort mensen…

 3. Frans says:

  Hij is dus gewoon een pion die meespeelt in het grote bankster occupation spel: ons allemaal tot schuldslaven maken. Natuurlijk wil zo”n zakkenwasser zijn machtspositie houden.
  Dr zijn hier mensen geweest die eerst nog positief over deze grote nul waren: dat heeft ie handig gedaan, eerst bij aanvang de schijn wekken dat ie aan de goede kant staat. Mischien was hij toen nog niet zo gecorrumpeerd als nu (ook al brandde ik hem toen ook al af),nu is hij 100% in de matrix, en werkt hij hard aan een slecht karma.
  Anyway, peace & love, ook voor KK.

 4. Frans says:

  Ik hoop dat mensen begrijpen dat je HELEMAAL NIETS hebt aan dit soort praatjes. Het lijkt allemaal redelijk maar het is grote kolder waar ie het over heeft.
  Waarom? Omdat hij in het zorgvuldig gehersenspoelde model lult wat helemaal niet (meer) werkt. Hetzelfde geld voor het artikel waar Floor het over had.
  De wereld is groter dan de kunstmatig beperkt gehouden wereld van de financieele terroristen. Het wordt tijd dat we dit door krijgen!

 5. Frans says:

  Tot 0.28 minuut zou hij ook eerlijk kunnen zijn: we zitten in een schulden crisis, waaronder de huizenbubbel die ineenstort, de pensioenen waar geen geld meer voor is, ouderenzorg waar geld vanaf moet, en by the way, de banken gaat het beter mee.

 6. Frans says:

  Ah! hij voegt toe “die nu bij de formatie op tafel liggen” daarmee op subtiele wijze implicerend dat het de verantwoordelijkheid is van de politiek, niet de financieele wereld.

 7. Frans says:

  Weer het gelul over consumenten vertrouwen. Alsof het een stel kleuters zijn die door een bezweerformule van de politiek ineens aan het kopen gaan.
  Wat dacht je van de neergaande spiraal na kunstmatige boom door het creeren van schuld, waarvan nu in de schulden crisis het spel aan het eind is, en waar in een normaal werkende economie de banken allemaal hadden moeten omvallen?
  Nee, de schulden moeten ten alle tijden worden gehandhaafd, de banken overein gehouden.
  Fuck the banksters!

 8. Frans says:

  “Op dit moment zijn de Nederlandse banken veilig”
  Zeker in het weekend opgenomen?
  Verder gewoon een leugen.

 9. Frans says:

  “Elk alternatief voor plan B is zovelen malen beter”
  Ja, voor de banksters, niet voor ons.

 10. Hugo says:

  Wow wat een onzin welke de man stelt naast hier en daar wat waarheid. Ik zal morgen een analyse van dit interview posten. Uiteraard vanuit mijn gekleurde visie.

 11. Frans says:

  “De kostenplaatjes passen niet op de velletjes waar ik ze op zou moeten zetten” (in het geval van de val van de EURO).
  Blijkbaar heeft ie geen probleem met de biljoenen aan geld die de ECB in het systeem pompt.
  Verder natuurlijk een belachelijk nietszeggend antwoord.

 12. Frans says:

  Hugo: Wow wat een onzin welke de man stelt naast hier en daar wat waarheid. Ik zal morgen een analyse van dit interview posten. Uiteraard vanuit mijn gekleurde visie.

  Was ik ook al mee bezig, maar stop nu, morgen verder.
  “Dan zouden we onze triple A status verliezen” Jawel, slaaf van de rating agencies, die bovendien ook in “het complot” zitten. Die triple A zegt ten eerste niets, en ten tweede gaat ie er zeker binnen twee jaar ook aan.

 13. xenobinol says:

  Ik vond Noutje wat dat betreft een stuk eerlijker, die zei gewoon dat wij in Nederland ook een subprime probleem zouden hebben indien de prijzen blijven dalen.
  Deze Klaas zegt gewoon dat de Nederlandse banken geen problemen hebben, dat is natuurlijk gewoon flauwe kul.
  Als onze banken geen problemen hadden dan zouden ze namelijk vrolijk doorgaan met het opblazen van de huizenmarkt zeepbel 🙂

 14. cartoonist says:

  Goedkope bangmakerij dat de hel over ons komt als de euro uiteenvalt. Terwijl wij aantoonbaar beter af zijn met een noordelijke en een zuidelijke euro. De ECB/DNB boodschap wordt door Buitenhof verkondigt, uit die koker kun je niet veel anders verwachten dan standaard propaganda ten behoeve van het EU-regime.

 15. Frans says:

  MUST SEE!!!!!! Een pareltje die je maar zelden opvist uit het internet, iedereen kijken s.v.p.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kdPkaCTdxBU#!

  Kijk, dan is hele andere koek als het gemiezer van het lulletje rozenwater Klaas Knot.

 16. cartoonist says:

  xenobinol: Ik vond Noutje wat dat betreft een stuk eerlijker, die zei gewoon dat wij in Nederland ook een subprime probleem zouden hebben indien de prijzen blijven dalen.

  Hahaha , wellink zei in 2008 gewoon “wir haben es nicht gewusst”
  Wij (de bankiers) konden het niet aan zien komen, de crash, wij werden er door verrast. (terwijl zij, de bankiers, hem zelf veroorzaakt hadden)
  En nu staat die knot(sgekke joker) met een uitgestreken gezicht te vertellen waarop wij , het volk, moeten bezuinigen. Terwijl de bankensector in weelde baad.

  Te bizar voor woorden !!!

 17. Dawg says:

  Klaas Knot is een banklakei die onder het mom van een onafhankelijke deskundige onophoudelijk rechtse praatjes de wereld in stuurt.Als ie zo graag politiek bedrijft moet ie maar zien dat ie in de Kamer komt.

 18. harry Nak says:

  een van onze banken wil hun kleding verplichting veranderen ze hoeven dan geen pak meer aan. Zijn ze bang om herkent te worden op straat als bankier . Ik kan me er wel iets bij voorstellen. Wie wil er nu voor uitkomen dat hij werkt bij een bank .

 19. Steven says:

  het oplossen van het woningmarktprobleem… Gooi er wat zoutzuur over heen: opgelost!

  mensen hebben zich gewoon veel te veel in de schulden gestoken om te wonen. Dat los je niet zo maar op.

 20. ll says:

  Citaatje 😉

  ‘Hier in Europa, anders dan in de Verenigde Staten, worden bankiers nog gezien als deel van de notabelen. Terwijl het eigenlijk stomweg tweedehands autoverkopers zijn, die met dezelfde achterdocht en argwaan bejegend moeten worden’ E.E.

  Dealers zijn het, ze dealen………

  Wellink zei het ooit wel eens eerlijk ‘top-hypotheken zijn sub-prime hypotheken.

  En de crisis hadden de banksters wel kunnen zien aankomen, er was zelfs door de BIS voor gewaarschuwd.

  En als BOG moet worden afgewaardeerd zijn al onze banken pleite.

  Totaal eigen vermogen banken Olland 60 miljard, dat is alleen al verdwenen met afwaardering BOG 😉

  Maar dat kan je niet zeggen als zijnde Klaas Knot, vertrouwen, daar gaat het om…….het eeuwige mantra :-), nou, dat vertrouwen is hier op dit blog ver te zoeken, zo te lezen.

 21. Paul99 says:

  Even een klein beetje off-topic van deze draad. Laten we, ondanks dat de meeste hier (waaronder ondergetekende) een verdere forse daling verwachten en er op hopen, ons wel realiseren dat zo’n daling verschrikkelijk veel leed kan veroorzaken in de betrokken gezinnen.

  ’Geldzorgen oorzaak gezinsdrama’

  “Met het kopen van een monumentale boerderij De Bothol aan de boorden van de Lek bij Schalkwijk dachten Rob Waldram en Rianne van Kesteren hun jeugddroom, het starten van een bed & breakfast, waar te gaan maken. Amper vier maanden genoot het bloeiende gezin van de rust en ruimte, tot vader Rob gisteren in de vroege ochtend zijn gezin meesleurde in zijn nachtmerrie. Onlangs nog biechtte hij tegenover goede bekenden op dat de aanschaf van de boerderij bij nader inzien de slechtste beslissing uit zijn leven was geweest.”

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/13103554/__Geldzorgen_oorzaak_drama__.html

 22. KoophuisXXL says:

  @Paul99,
  Hij is kennelijk samen met zijn vrouw toch in staat geweest om het pand te kopen, 4 maanden geleden waren de banken ook niet scheutig met het verlenen van leningen.

  Zal wel heel wat meer aan de hand zijn geweest.. het Telegraaf bericht zal wel weer te kort door de bocht zijn gebleken.

 23. Adamus says:

  Frans,

  Laten we ons beperken tot ons zonnestelsel 😉

 24. Jeroen says:

  Paul99: Amper vier maanden genoot het bloeiende gezin van de rust en ruimte,

  Als je in deze tijden jezelf een dergelijke financiële strop om de nek legt (let wel, mei/juni 2012!), dan heb je én de boel niet doorgerekend, én de afgelopen 4 jaar onder een rots gelegen.

  Er is in dat gezin iets verschrikkelijks misgegaan, maar de woningmarkt crisis kan je op geen enkele manier, in de verste verte niet, als oorzaak aanvoeren. Dat zou wél kunnen als die boerderij op de top van de woningmarkt (2004-2008) was gekocht.

  Neemt verder niet weg dat prijsdalingen voor financiële problemen zullen gaan zorgen. Maar aan de andere kant: vasthouden aan de hoge prijzen gaat voor veel grotere problemen zorgen… Elke ‘oplossing’ die het behoud van de huidige waarde als uitgangspunt heeft is bij voorbaat gedoemd te mislukken.

 25. KoophuisXXL says:

  Frans,
  Veroorzaakt dat aluhoedje geen kortsluiting?

  Je kunt op internet alles vinden om je eigen complot theorie te staven.. Zelfs hier op dit blog.

 26. Floor says:

  Heeft ‘ie niets te melden t.a.v. herkapitalisatie van de banken? Oh nee, niet nodig, banken in Nederland staan er ‘relatief’ goed voor.
  Relatief, vergeleken bij de Spaanse banken bedoelt ‘ie zeker.
  Met dit soort ‘woordkunstenaars’ zoals een Knot, Rutte en de Jager, gaan we dus volkomen naar de donder.

 27. sven says:

  Paul99,

  Ja das waar we zijn een stel misdadigers Paul99

  Alle gekheid op een stokkie, verliezen in het casino veroorzaakt ook een hoop ellende.

 28. Floor says:

  Even wat cijfertjes, de rest van het verkoopverhaal van de (beleggers)site laat ik maar weg.
  Eu banken systeem is $46 biljoen groot, totale EU staatsschulden bedragen $13,7 biljoen, er vanuit gaande dat de EU derivatenmarkt ongeveer $300 biljoen bedraagt, betekent dit dat die derivatenmarkt waarschijnlijk:
  . Bijna 7x zo groot is als het EU bankensysteem
  . Meer dan 19x zo groot als het BBP van de EU is
  . En meer dan 21x zo groot als de totale EU staatsschuld

  EU obligaties, waaronder de volkomen waardeloze PIIGS schuld, Spaanse staatsobligaties bedragen $2,1 biljoen, plus de dadelijk net zo waardeloze Franse (als het daar bij blijft) schuld, zijn het onderpand voor die $300 biljoen.

  Politici en ECB doen het in hun broek voor een ongeorganiseerd faillisement van een EU-staat, want meneer Knot weet donders goed dat ALLE Europese banken, dus ook de Nederlandse, dan op hun gatje liggen, daar helpt geen vadertje lief aan, zelfs de belastingbetaler nog verder uitpersen mag dan niet baten.

 29. Adamus says:

  sven:
  Paul99,

  Ja das waar we zijn een stel misdadigers Paul99

  Alle gekheid op een stokkie, verliezen in het casino veroorzaakt ook een hoop ellende.

  Verslaafd aan gokken of aan schulden. Kan de Jellinek er niet een functie bijkrijgen? De HMZeepbel bijvoorbeeld

 30. Joachim says:

  OT maar erg leuk op maandagochtend, nieuw: huizendomino! 😀
  http://www.huizen-domino.nl/

 31. Claude says:

  @27, water zal wel aan de lippen staan. Ze zijn ook bereid te verhuren voor 1250 euro per maand (http://www.funda.nl/koop/tolbert/huis-47166702-tilolaan-1/). Op de vraagprijs 3% per jaar…

 32. Adamus says:

  Floor,

  En de “insiders” wisten dit. Indien niet dan zijn ze ook geen knip voor de neus waard. Wisten ze het wel dan zijn het oplichters die “peace’ prediken.

 33. nhz says:

  Floor: Politici en ECB doen het in hun broek voor een ongeorganiseerd faillisement van een EU-staat, want meneer Knot weet donders goed dat ALLE Europese banken, dus ook de Nederlandse, dan op hun gatje liggen, daar helpt geen vadertje lief aan, zelfs de belastingbetaler nog verder uitpersen mag dan niet baten.

  Ja dat denk ik ook; het spelletje is uit, en als straks het volk doorkrijgt dat ze uitgebreid belazerd zijn door de hoge heren dan kon het wel eens slecht met ze aflopen. Niet voor niets wordt er in zowel de VS als EU vergaande plannen gemaakt voor geweld tegen de eigen bevolking. Dat neemt niet weg dat ik het eens ben met de algemene lijn dat er dringend hervormingen nodig zijn in Nederland. En wat doet het 🙂 ? Jawel hoor, de beperking van de HRA is alweer geschrapt, gewoon lekker het schip der staat op vol vermogen laten crashen, VVD zal wel rekenen op goede reddingsbootjes voor corrupte politici.

  Joachim: OT maar erg leuk op maandagochtend, nieuw: huizendomino! 😀
  http://www.huizen-domino.nl/

  LOL! Ik stel me bij dominosteentjes iets anders voor. Zoiets als op Domino Day ongeveer 😎

  Claude: @27, water zal wel aan de lippen staan. Ze zijn ook bereid te verhuren voor 1250 euro per maand (funda.nl/koop/tolb…47166702-tilolaan-1/). Op de vraagprijs 3% per jaar…

  Bij mij in de buurt steeds meer dure huizen die je kunt huren voor 2-3% van de vraagprijs. Misschien hebben deze verkopers wel voorwetenschap en weten ze dat straks in het regeerakkoord staat dat de huurder verplicht 4.5% van de woningwaarde aan huur moet betalen 😉

 34. Steven says:

  nhz: Bij mij in de buurt steeds meer dure huizen die je kunt huren voor 2-3% van de vraagprijs. Misschien hebben deze verkopers wel voorwetenschap en weten ze dat straks in het regeerakkoord staat dat de huurder verplicht 4.5% van de woningwaarde aan huur moet betalen

  En dan krijgt de huurder ook nog te horen dat ie dat had kunnen verwachten en dat het zijn eigen schuld was dat ie niet kocht. 😉 Maar goed, je kan als huurder altijd weg, desnoods naar die Nachbarn.

 35. Paul99 says:

  sven: Ja das waar we zijn een stel misdadigers Paul99

  Dat is niet wat ik beweer of bedoel of de strekking van mijn opmerking.
  Spreek voor je zelf en laat mij er buiten 😉

 36. WV says:

  Cijfers van september zijn vandaag bekend gemaakt door CBS: 7,9% daling t.o.v. een jaar eerder.

  http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bouwen-wonen/publicaties/artikelen/archief/2012/2012-10-22-m11.htm

 37. Adamus says:

  nhz,

  We hebben hier thuis een spelletje: speeddomino 😉

 38. Dawg says:

  Floor: Heeft ‘ie niets te melden t.a.v. herkapitalisatie van de banken? Oh nee, niet nodig, banken in Nederland staan er ‘relatief’ goed voor.Relatief, vergeleken bij de Spaanse banken bedoelt ‘ie zeker.Met dit soort ‘woordkunstenaars’ zoals een Knot, Rutte en de Jager, gaan we dus volkomen naar de donder.

  Ja, Knot stond weer lekker te spinnen. ‘k Heb de jaarverslagen van de ING er nog even bijgehaald. In 2007 hadden ze amper 40 miljard eigen vermogen op een balanstotaal van circa 1.300 miljard in 2011 was het eigen vermogen 50 miljard op een balanslengte van 1250 miljard. Het solvabliliteitspercentage EV/schuld is in de afgelopen 5 jaar dus gestegen van circa 3 naar 4%.’k Heb eens gelezen dat het in de jaren ’50 heel normaal was dat dat percentage voor banken rond 30% lag. Maar volgens Knot moeten we dus geloven dat de kapitaalspositie van de banken aanmerkelijk verbeterd is.

 39. cartoonist says:

  Joachim: OT maar erg leuk op maandagochtend, nieuw: huizendomino! 😀
  http://www.huizen-domino.nl/

  Zoals ik de situatie inschat van de familie Mulder is te zien op het middelste plaatje, met als toevoeging dat het huis aan de rechterkant, blanco, ook in het bezit is van de familie mulder.
  Zij zitten met dubbele woonlasten voor 2 huizen waarbij de goedkoopste te koop staat voor 499k.
  De familie Mulder zou maar wat graag af willen van dat huis en in plaats daarvan een 2e huisje van b.v. 150k hebben.
  Het sommetje is simpel, 30% verlies op 499k is 150k en 30% verlies op 150k is 45 k. Lukt deze constructie dan scheelt dat de familie mulder een ton netto.

 40. cartoonist says:

  Met als toevoeging op mijn vorige post.

  Het huis van de familie mulder staat pas 52 maanden te koop en is nog nooit in vraagprijs gedaald.
  Tolbert ligt vlakbij Groningen, dat huis is dus totaal onverkoopbaar voor die vraagprijs.

  Ik wil er niet aan denken, maar zie ik hier een nieuw familiedrama in de maak ?

 41. Adamus says:

  cartoonist,

  Drama op de Titolaan….en ze vochten elkaar de tent uit…

 42. Floor says:

  Dawg,

  Dawg en iedereen, denk met me mee en vertel wat eventueel uit onderstaand verhaal een “kan niet” is.
  Die pak ‘m beet $300 miljard=E230 miljard aan derivaten gaan gereduceerd worden, kan niet anders, maar zo ook die van de USA en de rest van de wereld.
  Totaal aan derivaten wereldwijd is $700 biljoen, USA $ 228 biljoen, Europa $ +/- $300 biljoen, rest van de wereld dus $172 biljoen.
  Dit gaat pas gebeuren nadat Europa z’n problemen opgelost heeft en zoals je ondertussen wel weet ben ik ‘dead sure’ dat Duitsland & Co eruit stappen.
  Stel ik heb gelijk, dat leveragen van die E 700 miljard tot E 4000 miljard van dat oude ESM laat ik ff achterwege, dat komt alleen de noordelijken ten goede.
  Euro stort dus in bij een vertrek, stel tot 10% oorspronkelijke waarde.
  Dan is die derivatenberg ook nog maar E 23 biljoen waard, dat scheelt nietwaar?
  Bovendien krijgen de speculanten waar ze om gevraagd hebben met hun spelletjes, ben er nl ook van overtuigd dat die uiteindelijk de rekening gaan betalen.
  Misschien dat wereldwijd alles door 10 gaat.

 43. Floor says:

  Oh, shoot, die $300 miljard moet biljoen zijn.

 44. cartoonist says:

  Adamus,

  En de hypotheekbank was de lachende derde.
  Zij hadden flinke bonussen verdiend aan de familie en ook de rentebetalingen waren aanzienlijk.
  En toen de bank failliet dreigde te gaan mocht iedere nederlander namens het regime een flink duit in het zakje doen.

 45. Claude says:

  @37 De familie is trouwens ook in het bezit van de concurrerende website http://www.huizenprijzen-stijgen.nl/ . Laatste update van anderhalf jaar geleden. Ik snap die banken ook niet, die deze ZZP’ende ICT’er en familie ( http://www.familiemulder.com/index_plaatjes/familiefoto_groot.jpg ) en als ouder van de ‘Disney Twins’ ( http://www.disneytwins.nl/ ) leningen van vele tiggen duizenden euro’s geeft.

 46. nhz says:

  WV: Cijfers van september zijn vandaag bekend gemaakt door CBS: 7,9% daling t.o.v. een jaar eerder.

  naar in Zeeland gingen de prijzen vrolijk met ruim 10% omhoog, dus het prijsnivo is hier vast een stuk hoger dan vorig jaar (de daling is hier doorgaans al minimaal). Het lijkt wel alsof alle dr.t’s vanuit Amsterdam emigreren naar dat provinciestadje dat denkt dat het Amsterdam is …

  Dawg: Maar volgens Knot moeten we dus geloven dat de kapitaalspositie van de banken aanmerkelijk verbeterd is.

  van heel beroerd naar iets minder beroerd, dus … als je de Mickey Mouse accounting methodes van ING en DNB gelooft.

  cartoonist: Ik wil er niet aan denken, maar zie ik hier een nieuw familiedrama in de maak ?

  of een mega-speculant … kombinatie van beide is ook gangbaar.

  Floor: Die pak ‘m beet $300 miljard=E230 miljard aan derivaten gaan gereduceerd worden, kan niet anders,

  da’s de vraag natuurlijk. Dat zegt men al jaren, maar sinds de financiele crisis is de derivaten berg alleen maar hard gegroeid, tegen alle clippen op. Ik ken de exacte cijfers van NL niet, maar het zou me zeer verbazen als het hier anders is (er zal wel eens iets buiten balans of offshore geboekt worden…).

  Floor: Euro stort dus in bij een vertrek, stel tot 10% oorspronkelijke waarde.
  Dan is die derivatenberg ook nog maar E 23 biljoen waard, dat scheelt nietwaar?

  wedden dat G$ucks en makkers ook nog een CDO hebben die hen volledig compenseert bij instorting van de euro? Zo eentje die volledig voor rekening van de EU belastingbetalers gaat komen? Daar kun je m.i. gif op innemen.

  Floor: Misschien dat wereldwijd alles door 10 gaat.

  als alles door 10 gaat (inclusief lonen, prijzen etc., noodzakelijkerwijs) verandert er niks 😉

  Claude: Ik snap die banken ook niet, die deze ZZP’ende ICT’er en familie leningen van vele tiggen duizenden euro’s geeft.

  zouden de twins in dat tweede huis wonen, of is er ook nog een derde huis wat in het dominorijtje thuis hoort?

 47. svg says:

  cartoonist:
  Met als toevoeging op mijn vorige post.

  Het huis van de familie mulder staat pas 52 maanden te koop en is nog nooit in vraagprijs gedaald.

  Ik weet niet waar je het vandaan haalt , maar het huis is volgens jaap.nl gedaald van 673k in 2008 naar 499k nu waarbij ik graag genoteerd wil zien dat die 673 uiteraard bespottelijk is , nou ja de eigenaar(sorry de bankhuurder) is daar zelf blijkbaar ook achter gekomen , neemt niet weg dat ik koper zou wachten tot die eerste 4 en 3 is geworden , en heel missschien zit er ook nog wel een 2tje in.

 48. svg says:

  Nog even terug; het is wel heel opmerkelijk dat de prijs onderweg naast 5x verlaagd is ook nog 3 x is verhoogd de laatste x zelfs met 12,4% oftewel 74.000 euro

 49. Dawg says:

  Floor,

  Floor: Bovendien krijgen de speculanten waar ze om gevraagd hebben met hun spelletjes, ben er nl ook van overtuigd dat die uiteindelijk de rekening gaan betalen.

  Derivaten schijnen er in allerlei soorten en maten te zijn en eerlijk gezegd snap ik heel weinig van dat wereldje. ‘k Zie ze maar als mogelijke claims op inkomen en onderpand mochten zich bepaalde ontwikkelingen voordoen in het economische vlak. ‘k Denk niet dat alleen speculanten de rekening gaan betalen als de derivatenberg tot leven komt. ‘t Kan net zo goed de belastingbetaler zijn, zoals bij AIG.
  Of een pensioenfonds. Of je woningbouwcorporatie. Die krengen zitten overal.

  Neem nu die renteswaps die zo’n beetje overal en door iedereen zijn afgesloten. Ze verzekeren tegen het risico van een toekomstige rentestijging, maar wat denk je dat er gebeurt als de rentes daadwerkelijk gaat stijgen? Dan is er natuurlijk nooit genoeg poen, dus dan is de verzekerde net zo goed de klos als de verzekeraar.

  Op de COMEX wordt papiergoud verkocht (contracten tot levering van goud over zoveel maanden) Hoemeer van die contracten worden aangeboden deze te meer de prijs van goud te leveren over zoveel maanden (de termijnprijs) daalt. Dat trekt de prijs voor levering van goud nu (de spotprijs) mee naar beneden. Temeer daar die markt voor papiergoud vele malen groter is dan de markt voor echt goud. De prijs van echt echt goud begint ondertussen wel op een skippybal te lijken die steeds dieper onderater wordt gedrukt

  Zo werken dus die renteswaps ook. Hoe meer contracten er worden verkocht die voordelig zijn voor de verkoper bij een lage lage rente hoe meer de huidige rentetarieven naar benenden worden getrokken. The dog wags the tail, of zoiets. Maar owee als die rente gaat stijgen. Dus moeten er weer rentederivaten worden verkocht. ‘t Is een gigantische Ponzi.

 50. Paul99 says:

  svg: neemt niet weg dat ik koper zou wachten tot die eerste 4 en 3 is geworden , en heel missschien zit er ook nog wel een 2tje in.

  Een vrolijke familie, die familie Mulder, maar van die TWEE zou de happy family toch beslist niet vrolijk worden. Hoe wreed is de realiteit ?

 51. Claude says:

  @45, altijd kijken op Miljoenhuizen (via een Google-zoekopdracht “Straatnaam Nr.” miljoenhuizen, niet via de site zelf, die is niet navigeerbaar). De prijsontwikkeling van de woning is een rechte lijn (dus geen verhogingen). Als je op Funda in het dorp zelf kijkt zijn er trouwens mooiere woningen te vinden voor een stuk minder geld. De woning zelf is een mislukt expiriment en laat zien dat welstandscommissies wel degelijk toegevoegde waarde hebben (mits ze goed functioneren natuurlijk).

 52. Paul99 says:

  En dan dat optimisme in 2011 of in ieder geval dat hoopvolle, zou dat inmiddels zijn omgeslagen naar realisme of naar de fearfactor ? Of is de familie achteraf toch nog zeer happy en hebben ze het huis kunnen verpatsen voor DRIEplus ?

  Staat nog op funda voor 5 min 1.000 euro. Hoop niet dat dit weer een drama wordt op de voorpagina van de Telegraaf. Wanneer gaan de mensen weer redelijk denken en gaan ze terug naar prijzen van ONDER het miljoen GULDENS in de provincie Groningen ?

 53. Adamus says:

  Claude:
  @45, altijd kijken op Miljoenhuizen (via een Google-zoekopdracht “Straatnaam Nr.” miljoenhuizen, niet via de site zelf, die is niet navigeerbaar). De prijsontwikkeling van de woning is een rechte lijn (dus geen verhogingen). Als je op Funda in het dorp zelf kijkt zijn er trouwens mooiere woningen te vinden voor een stuk minder geld. De woning zelf is een misluktexpiriment en laat zien dat welstandscommissies wel degelijk toegevoegde waarde hebben (mits ze goed functioneren natuurlijk).

  Nu heeft de markt een functie, daar kan geen commissie tegenop.

 54. Dawg says:

  Hier nog een link naar de hele uizending

  http://biflatie.nl/video/35-videos/43790-knot-over-de-eurocrisis-en-de-banken-unie

  In de eerste tien minuten van de uitzending liegt Klaas er lekker op los om maar te verbergen dat ‘Europees toezicht op de banken’ een rookgordijn is waarachter Europese bureaucraten met geen enkel oog voor specifiek Nederlandse belangen naar hartelust met schulden van de banken en het geld van de belastingbetalers kunnen schuiven.

 55. Claude says:

  Adamus, maar het zullen je (nieuwe) buren zijn. Die zo’n drie-onder-een-kap-villa bouwen.

 56. Adamus says:

  Dawg:
  Hier nog een link naar de hele uizending

  biflatie.nl/video/…is-en-de-banken-unie

  In de eerste tien minuten van de uitzending liegt Klaas er lekker op los om maar te verbergen dat ‘Europees toezicht op de banken’ een rookgordijn is waarachter Europese bureaucraten met geen enkel oog voor specifiek Nederlandse belangen naar hartelust met schulden van de banken en het geld van de belastingbetalers kunnen schuiven.

  Zagen hier gisteren een flits op het journaal van de uitzending. Zegt mijn vrouw: “wie is die onzekere man?”. Ongeloof.

 57. Adamus says:

  Hij is nog niet gewend om voor de camera te liegen, maar flink oefenen met mevr. van de NOS.

 58. Paul99 says:

  En als je dan toch perse in Tolbert wilt wonen doe dan een bod op 300.000 euro vraagprijs, van 250.000 en je loopt het risico dat je er aan vast zit.

  http://www.funda.nl/koop/tolbert/huis-48464123-pastorije-9/

  Vrijstaand en ruim en je woont voor de helft.
  Voor alle duidelijkheid, ik ben geen familie of vrienden. Ik ben slechts de makelaar (grapje).

 59. Adamus says:

  Zie beginstukkie. Uit vraagstelling maak ik op dat het voorgekookt is. Zoiets als een sponsored woonprogramma: “en mhr. Eierkamp gaat het nog een beetje.” Ja geweldig vooral het matras waar ik nu aan denk biedt nog steeds goede mogelijkheden om eruit te komen……pffff wat een gelul. De eend van wc kan wel inpakken.

  “Vertrouwen” 🙂

 60. Adamus says:

  Claude:
  Adamus, maar het zullen je (nieuwe) buren zijn. Die zo’n drie-onder-een-kap-villa bouwen.

  Hadden ze bij een soort van overlegverplichting o.i.d moeten opleggen bij bouw van die huizen. Misschien woont er wel hetzelfde soort mensen en wordt het niet erg gevonden. Bovendien kan het weer in authentieke staat worden teruggebracht?

 61. Deutsche Mark says:

  Paul99:
  funda.nl/koop/tolb…8464123-pastorije-9/

  Vrijstaand en ruim ….

  Vrijstaand wel, ruim helaas niet.
  In dit huisje past mijn huisraad niet.
  Dat is bij de 3 onder 1 kap van de Mullers geen probleem. Maar als je appels met appels vergelijkt is dit project uit ’96 hooguit tussen de 3,5 en 4 ton “waard”. Maar dan moeten ze snel handelen. Als ze nog een jaartje wachten is het voor boven de 3 ton waarschijnlijk niet meer te slijten.

 62. Paul99 says:

  Deutsche Mark: Als ze nog een jaartje wachten is het voor boven de 3 ton waarschijnlijk niet meer te slijten.

  Ja, het beste is wachten.
  Over 1,5 jaar of eerder is vraagprijs 5 ton 3,5 geworden en 3 ton, 2 ton. Hoe makkelijk kun je het “verdienen”, zeg maar besparen, tegenwoordig ?

 63. Adamus says:

  Over “zombiebanken” ….Woorden Knot worden gestaafd door analystenrapporten. Kunnen we de inhoud van die rapporten vertrouwen?

 64. Adamus says:

  Gaat over “vertrouwen” van fin.markten 🙂 niet over de sponsors daarvan, dat is blijkbaar een onuitputtelijke bron 😉

 65. Claude says:

  Paul99: Ja, het beste is wachten.Over 1,5 jaar of eerder is vraagprijs 5 ton 3,5 geworden en 3 ton, 2 ton. Hoe makkelijk kun je het “verdienen”, zeg maar besparen, tegenwoordig ?

  Net zo rap als het er destijds bij kon. De vastgoedbom is veel te laat gebarsten in Nederland. De stijging na 2000 was fors, maar niet het grootst. Dat was voornamelijk tussen 1993 en 2000. Dat ze het zo lang hebben laten rekken, zorgt nu voor de grootste impact. Dat lijkt me ook het verschil met 78-82. Nu zijn er veel meer huishoudens bij betrokken dan toen. En dan heb ik het nog niet eens over de relatieve en absolute verschillen.

 66. KariZ says:

  Claude,

  En de verhouding vreemd tov eigen vermogen is helemaal zoek. Was toen anders als ik het goed heb.

 67. svg says:

  Paul99: Een vrolijke familie, die familie Mulder, maar van die TWEE zou de happy family toch beslist niet vrolijk worden. Hoe wreed is de realiteit ?

  Hoezo? 299.999,99 euro is nog altijd 661.112 ouderwetse nederlandse guldens, valt best mee vind ik, wat wreedheid betreft is dit afrika of syrie of afghanistan niet.

 68. Paul99 says:

  svg: Hoezo? 299.999,99 euro is nog altijd 661.112 ouderwetse nederlandse guldens

  Maar dan zit je ook in Tolbert, provincie Groningen. 😉

 69. Paul99 says:

  svg:
  jaap.nl/te-koop/gr…olbert/450000-500000

  Ik ben eruit, eerst even langs de P&O-chef van de vestiging in Groningen, dan snel langs de hypothekert en met een brutojaarsalaris van 93.000 euro ben ik de man zonder eigen geld.

 70. Claude says:

  Die exibitionistische drie-onder-een-kapper is zo… ongelooflijk… lelijk…

 71. snorkel says:

  Volgens mij vertelt KK hier gewoon 100% de waarheid. Je moet alleen even goed ‘door de regels heen luisteren’. In feite zegt hij: FUCK DE BURGER! En dat is gewoon 100% waar 😉

 72. Steven says:

  aan Claude

  Zie die 3d foto er bij.. Als je aan komt rijden zie je een garagedeur met een kale muur (met zwart betonrot er in?) en vier kleine raampjes: niet uitnodigend inderdaad.. 🙂

 73. Adamus says:

  snorkel:
  Volgens mij vertelt KK hier gewoon 100% de waarheid. Je moet alleen even goed ‘door de regels heen luisteren’. In feite zegt hij: FUCK DE BURGER! En dat is gewoon 100% waar

  Yep.

 74. Frans says:

  KoophuisXXL: Frans,
  Veroorzaakt dat aluhoedje geen kortsluiting?

  huh? Waar heb je het over???
  FEITEN graag!!

 75. cartoonist says:

  Floor: Duitsland wil z’n goud tellen.

  Het aftellen van de derivatenbom is begonnen. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*