Peter Boelhouwer: “Ik zou als starter nog even wachten..”

Het duurt zeker nog zeker enkele maanden voordat banken de nieuwe startershypotheek uit het Woonakkoord kunnen aanbieden. De banken vinden de nieuwe variant technisch complex en hebben een aanlooptijd nodig.

Peter Boelhouwer van de TU Delft. “Dit is een heel bijzonder product, ik ken het ook internationaal nergens. Het wordt gepresenteerd als dé oplossing voor de starters. Dat is natuurlijk volstrekte kolder.” Het kabinet lijkt verstrikt te raken in zijn eigen brij van regeltjes om de woningmarkt vlot te trekken.

Boelhouwer : “Als ik starter zou zijn en ze zouden zeggen: ‘dit is de oplossing voor de woningmarkt’, dan zou ik als starter nog even wachten.”

Lees verder bij BNR

Share Button
Tagged with:
8 comments on “Peter Boelhouwer: “Ik zou als starter nog even wachten..”
 1. Frank says:

  Waarom heeft men het toch steeds over die starters !! Die zouden de woningmarkt moeten vlot-trekken, volgens mij werkt dit alleen maar in een stijgende markt. Ik ben helemaal niet kundig maar ik heb het gevoel dat ik het zelfs nog beter begrijp dan Rutte en concorten. Het lijkt wel of die lui op dit moment op mars leven, parallel aan de realiteit !!

 2. xenobinol says:

  Prachtig toch… al die nobele pogingen om de starter te helpen 🙂

  Niks, niet, nada, njet enige stukje eigenbelang van de bestuurders, bankkartel en bouwmaffia 😉

  Petertje heeft in deze gewoon gelijk maar hij zegt het natuurlijk om hele andere redenen. Feitelijk wil hij gewoon terug naar 2007 en op de oude voet doorgaan, 125% LTV, kopen op 6..8 maal je inkomen en je overwaarde gebruiken om de economie te stimuleren. Kijk… toen ging alles heel erg goed dus waarom zijn we er dan toch mee gestopt?

 3. snorkel says:

  Frank,

  Dat is een hele goede vraag. Ik heb me daar ook vaak over verbaasd; volgens mij moet het nu juist van de doorstromers/stoppers komen; Doorstromers moeten accepteren dat ze minder voor hun huis krijgen dan gehoopt, maar dat een nieuw huis ook weer minder kost. Stoppers moeten accepteren dat hun 500% waardestijging slechts 400% zal bedragen.

  Het enige antwoord dat ik kan verzinnen op de vraag waarom het dan toch steeds over starters gaat: Dat is de enige groep waar je nog ongegeneerd tonnen schuld op de schouders kunt stapelen. Als die stimulersingmaatregelen voor starters zijn namelijk niks anders dan schuld. Het canrnavals-akkoord is daar een prime example van. Een piramidespel blijft overeind door nieuwe aanwas

 4. snorkel says:

  xenobinol,

  Hihi! Omdat (slechts) een jaar ná 2007 2008 kwam! Peter heeft nog niet helemaal bedacht hoe we dat dit keer gaan voorkomen 😉

 5. Frank says:

  Kees de Kort verwoordde het al goed. De prijzen zijn te hoog.
  De prijzen zijn o.a. gestegen door economische groei dus dalen ze als het slechter gaat. En ze moeten ook dalen, volgens mij is dat de enige manier om het probleem op te lossen..

  Als de mensen (vooral die hun huis in de goede tijd hebben gekocht) het voor een normale prijs op de markt zetten dan kunnen de starters makkelijk een lening krijgen zonder allerlei ingewikkelde toestanden. Dus je hebt gelijk Snorkel. Voor de mensen die onderwater staan is het triest… Maar ja, er zijn er ook een hoop die hebben geprofiteerd van die groei..

  Ik kijk daarom bijvoorbeeld ‘het journaal’ ook niet meer….

 6. RealisT says:

  snorkel: Het enige antwoord dat ik kan verzinnen op de vraag waarom het dan toch steeds over starters gaat: Dat is de enige groep waar je nog ongegeneerd tonnen schuld op de schouders kunt stapelen. Als die stimulersingmaatregelen voor starters zijn namelijk niks anders dan schuld. Het canrnavals-akkoord is daar een prime example van. Een piramidespel blijft overeind door nieuwe aanwas

  Fresh Meat! Yeah!

 7. Frank2 says:

  Kennis van mij heeft huisje verkocht voor 175K. Gekocht 15 jaar geleden voor 125K Guldens. is ondertussen in een huurwoning, plan is om nog 4 jaar in NL te verblijven en dan nr Hongarije te vertrekken en van pensioen te genieten.
  Heeft vorig jaar huisje gekocht in Hongarije 30K euro met 30 are grond…slimme Z!

 8. Frans says:

  Frank: Ik kijk daarom bijvoorbeeld ‘het journaal’ ook niet meer….

  Join the club! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*