Wabeke waarschuwt voor afsluiten hypotheek

Jan Wolter WabekeFinanciële ombudsman Jan Wolter Wabeke waarschuwt consumenten die op dit moment een hypotheek willen afsluiten.  Volgens Wabeke is de informatievoorziening over de kosten en de risico’s van hypotheken op dit moment onvoldoende. 

Bron: Het Financieele Dagblad

Share Button
Tagged with: ,
51 comments on “Wabeke waarschuwt voor afsluiten hypotheek
 1. Arendsoog says:

  “De commissie-De Wit onderzoekt de oorzaken van de financiële crisis.”

  Kalf. Put. enz.

 2. ron says:

  bij wet verplichtstellen dat het gesprek tussen de
  adviseur/geldgever en kandidaat op CD moet worden opgenomen zodat deze later kan terugkomen
  op hetgeen is gezegd.

 3. sd says:

  @2 je kan ook alle belangrijke dingen op papier laten zetten. Waarom de verantwoordelijkheid afschuiven als mensen het zelf ook kunnen nemen?

 4. Goudbelegger says:

  Hoorde net van vent die z’n huis verkocht, koper trok zich terug. Had het zelf met de verkoop ook, iemand zei ‘ik koop het’, daarna ‘het risico is te groot’, vieze ratten. Heb het daarna toch verkocht.

  Dit wordt een ramp, een on-voor-stel-ba-re ramp. Einstein zei het al ‘onderschat nooit de domheid van mensen’.

 5. adamus says:

  4 Heb het daarna toch verkocht.

  makelaar zou ook meer moeten selecteren voordat er met mensen een bezichtiging wordt geregeld.
  Wij hebben binnen een maand ons huis verkocht
  (jan./febr. 2009) eigenlijk binnen 2weken, maar makelaar vond het nodig nog 20 mensen naar binnen te laten. Had 0,0 inzicht in zijn “kijkers”, “want dan zou hij teveel in hun privacy treden” en dat kan dan de klant afstoten. Het gaat om tonnen €’s en de makelaar weet niets van zijn klanten/kijkers. Na het tweede weekeinde hadden wij besloten geen mensen meer lang te willen hebben in het weekeinde. Makelaardij: branche van niets en mag ook meteen gesaneerd worden.

 6. Goudbelegger says:

  Ja, dat klopt, branche van niks. Ze willen ook de prijzen hoog houden die idioten. Ik wilde er vanaf, de makelaar zei steeds ‘zo hoog mogelijke prijs halen’ en dat hoorde ik van anderen ook.

  We hebben de prijs laaggehouden en het is ook supersnel verkocht. Maar het vervelende vind ik dan dat mensen eerst zeggen ‘ik koop het’ en er dan vanaf zien, wees een vent en zeg het alleen als je het echt kan. Walgelijk, typisch voor deze wijvenmaatschappij, doe maar wat, niemand wordt toch ergens op afgerekend.

  Hoe dan ook, de tijden zijn aan het veranderen. We hebben een onvoorstelbare huizenmarkt gehad met enorm veel aandacht, televisieprogramma’s en economische activiteit, dat is een teken dat het een zeepbel was inderdaad.

  Nou krijg je de fase dat het nieuws over huizen steeds negatiever wordt en de prijzen lager en mensen dingen zeggen als ‘geen huis kopen he, dat is dom’ en ‘niet te hoge hypotheek he, dat is heel risicovol’ waar ze eerst precies het tegenovergestelde zeiden.

  Maar huizen is maar een deel van het verhaal, er is zoveel, reguliere aandelen, pensioenen, belastingen, dit wordt een totale ineenstorting..

 7. Frank says:

  Wijvenmaatschappij??

  De echte macht ligt in Nederland nog steeds bij ons…

  Wat dacht je van “Haantjesmaatschappij”, of we maken het elkaar niet moeilijk, “old boys netwerk-maatschappij”

 8. lorenzo says:

  ja makelaar , een in de arm nemen en dat zijn het idioten. Doe het dan lekker zelf. Niemand verplicht je .

  En dan naar advocaten pagina .nl , er zijn namelijk problemen….

 9. Martijn says:

  De Amerikaanse democratie is officieel overleden: http://www.nytimes.com/2010/01/22/us/politics/22scotus.html

 10. Martijn says:

  @5

  Voor een goede prijs?

 11. Martijn says:

  @5

  Ik verkocht zelf mei 2008, via een makelaar. Was iets lager gaan zitten en kreeg daarom veel kijkers. Dat was ook de bedoeling en deze makelaar begreep het. Hij liet geinteresseerden zo vaak mogelijk tegelijk komen, zodat ze elkaar zagen. Na een weekje kijken hebben we er een veiling van gemaakt. Het uiteindelijke bod maakte wat ik gezakt was dubbel goed.

 12. Martijn says:

  Hoorde net van vent die z’n huis verkocht, koper trok zich terug. Had het zelf met de verkoop ook, iemand zei ‘ik koop het’, daarna ‘het risico is te groot’, vieze ratten. Heb het daarna toch verkocht.

  Ik ben bekend met die verhalen. In mijn omgeving is het ook een aantal keer voor gekomen. Ook wel omdat de financiering niet rond kwam.

 13. Goudbelegger says:

  Financiering komt niet rond, prima, kun je niks aan doen. Wat ik bedoel is dat mensen zeggen ‘ik koop het’ en dat later blijkt dat ze hun eigen huis nog moeten verkopen of tegen anderen het ook gezegd hebben en dan kiezen, dat soort rattendingen. En dat kan in Nederland want zo gaan we tegenwoordig met elkaar om, niet iedereen maar teveel mensen.

  Wat betreft dat old boys network, dat is waar maar stel jij wordt door een bank of verzekeringsmaatschappij keihard recht in je gezicht opgelicht met een woekerpolis of nepverzekering dan kun je zo iemand niet keihard aanpakken of misschien als je geluk hebt na een langdurige juridische procedure maar de oplichter krijgt geen straf. Dat is de kern, GEEN STRAF, en dat is verwijfd, je halflachend laten oplichten als een wijf en niet keihard terug slaan als een man.

  Je ziet wat er van komt, niemand vertrouwt elkaar meer, en terecht, en oplichting is wijdverbreid.

 14. Jasper says:

  Elke hypotheek moet op 1 A4 met normaal lettertype volledig en ondubbelzinnig uit te leggen zijn. Kan dat niet, dan is het per definitie een gedrocht.

 15. Spaarvarken says:

  Het is al jaren duidelijk dat het mis zou gaan. In 2006 gingen de VS, Ierland en Spanje aan kop. Gewoonweg vanwege de enorme bubbel.
  Vergelijk de prijzen nu eens realistisch met 1980 en nu. Een waardevermeerdering van soms wel 100%. Dat kan niet goed gaan als dat met geleend geld moet worden betaald. En nu allemaal krokodillentranen huilen. In 2006 zei ik al tegen mijn toenmalige buren dit gaat niet goed. Ik werd voor gek versleten. Huizen stijgen blijkbaar alleen maar in waarde was de opvatting.(schaarste etc.) Mensen zijn toch ook kort van memorie zoals in de jaren 70 waar we 13% hypotheekrente kende. En dat was met een annuïteitenhypotheek ook geen leuke tijd kan ik je verzekeren. Ook dat is voorgekomen. Inmiddels weten we wel beter. In 2006 mijn hutje op de top verkocht en ben gaan huren en koop ook niet meer.
  Ik vind het de stapel stenen niet meer waard.
  De grootste boosdoener blijft de overheid die de schulden heeft gesubsidieerd met de HRA. Het begon met de premie A,B en C woningen en is volledig doorgeschoten. Volslagen idioot. Daar gaat verandering in komen. Ze zullen wel moeten.
  En de huiseigenaren zullen moeten wennen aan het idee dat hun huis in waarde kan stijgen maar ook net zo hard in waarde kan dalen. Dus wil je verkopen zul een reële vraagprijs moeten hanteren anders gaat het je niet lukken. De koper bepaalt !!

 16. adamus says:

  Martijn Zegt:
  22 January 2010 om 12:04 pm
  @5

  Voor een goede prijs?

  vraagprijs. Met programmaatje van VEH. Min of meer vergelijkbare huizen waren 315 en ben zelf onder 300 gaan zitten. Let wel: een jaar geleden.
  Wilden weg uit de buurt. Jaren 20/30 erkerwoning. Gezinnen kwamen er niet meer wonen en het waren redelijk ideale huizen om er 6 kamerbewoners in te zetten voor kaal 400 per kamer. Paar huizen verder wietkwekerij afgebrand. Vandaar, weg ermee.

 17. adamus says:

  Fijn, zelf zonder makelaar verkopen. Probleempje is dat er kopers zijn die denken dat een makelaar garantie geeft. Rechtstreekse verkoop wordt niet vertrouwd. Makelaar heeft vaak niet voor niets ook nog een verzekerings- en finacieringsafdeling……

 18. Martijn says:

  @16

  Klinkt als een redelijke deal. Ik ben zelf verhoudingsgewijs het dubbele onder de “vraagprijs”gegaan destijds, maar dat werd destijds nog ruim naar boven gecompenseerd. Door de korting kwam er drukte en door de drukte dacht men dat het gewild was.

  Werkt vaak zo met mensen: als ze eenmaal besloten hebben dat ze iets willen dan worden ze ineens minder reëel en kan de prijs ook omhoog.

  En inderdaad wel met een makelaar. Wekt toch vertrouwen, en je hebt geen geëmmer met bezichtigingen.

 19. adamus says:

  goudbelegger, Ik wilde er vanaf, de makelaar zei steeds ‘zo hoog mogelijke prijs halen’ en dat hoorde ik van anderen ook.

  probleem voor makelaar is dat zakken met de prijs ook meteen invloed heeft op de prijzen van de andere huizen die in portefeuille zijn. En dat vinden de andere eigenaren niet leuk. Men wil geen slecht nieuws. Op dat moment moet de makelaar zijn autoriteit waarmaken.

 20. Goudbelegger says:

  Ja, dat zou een rol kunnen spelen, dat de prijs hoog gehouden moet worden voor andere huizen, ik weet het niet. Maar het is ook weer zo lekker kinderachtig, prijzen omhoog is normaal, iedereen blij, prijzen naar beneden dat kan natuurlijk niet.

  Veel Amerikaanse analisten zeggen het ook, hoe dom, naief en kinderachtig kunnen mensen zijn? Ik erger me niet meer, probeer maar te profiteren. Ga er vanuit dat dit de ergste crisis wordt tot nu toe in de menselijke geschiedenis, goud is het enige wat overeind blijft.

  Misschien is dit wel de grote daling waar we nu aan begonnen zijn, naar onder de dieptepunten. Wat mij betreft gaat dat zeker gebeuren binnen nu en 2 jaar, AEX onder de 100, misschien wel naar 0. Oh oh, stijgen mag je wel zeggen, dalen niet.. : |

 21. Martijn says:

  @Goudbelegger

  Zo hard gaan we niet meer dalen. Als het slechter gaat komen er steunmaatregelen. Die gaan naar banken. Banken kopen aandelen.

  Maar goud gaat het stukken beter doen.

  Ik zou alleen uiterst voorzichtig zijn met het shorten van de indexen.

 22. Goudbelegger says:

  Martijn, ik ken wat mensen die bij banken werken, dommer zul je ze niet snel tegenkomen. Toen het goed ging, hihihi, blij, blij, lenen, lenen, lenen en totaal niet nadenken over cycli of wat er in het verleden is gebeurt.

  Nu zijn ze geschrokken de idioten en proberen ze aan alle kanten minder risico te nemen. Banken gaan echt geen aandelen meer kopen, mijn mening, kan er naast zitten.

  Had trouwens nooit gedacht dat banken zo onvoorstelbaar amateuristisch zijn.

  Wat betreft dat shorten ben ik het met je eens, extreem moeilijk, bijna onmogelijk. Koop je puts kosten die een fortuin, verdien je weinig aan, speeders word je uitgestopt, niet te doen inderdaad behalve als je al rijk was maar ja.

 23. Martijn says:

  Geld moet toch ergens heen als het gedrukt wordt. In extra hypotheken kan je het niet meer kwijt, dat hebben we wel gehad. Tot nu toe is het redelijk de aandelen ingelopen, en er is eigenlijk niet veel anders waar het naartoe kan.

  Grondstoffen natuurlijk, maar daar gaat het toch wel heen. Ik zie markten al te grote klappers meer maken; in elk geval geen AEX 100, en ik denk zelfs dat we de echte bodem vorig jaar al wel gezien hebben.

  Maar goed, daarmee stel ik ook niet dat je van aandelen rijk gaat worden; dat zeker niet.

  Gewoon lekker gele blokjes kopen en wachten. Komt vanzelf goed.

 24. Pinball says:

  @Goudbelegger(20)

  “Maar het is ook weer zo lekker kinderachtig, prijzen omhoog is normaal, iedereen blij, prijzen naar beneden dat kan natuurlijk niet.”

  In zeker zin kunnen de prijzen ook niet naar beneden, veel hypotheken zijn afgesloten op basis van stijgende huizenprijzen.
  Huizenprijzen zakken, maar veel hypotheken niet(aflossingsvrij),dan gaan er problemen onstaan, zeker als rentes ook nog eens een stijgende lijn laten zien en wellicht gaat er gesleuteld worden aan de HRA.

  De toekomst van veel mensen en banken kan er bij dalende huizenprijzen wel eens wat bleekjes uit komen te zien.

 25. Martijn says:

  Kent iemand dit verhaal?
  http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2010/01/aspergeteelster_someren_langer.html

  Volgens mij wordt hier een hardwerkende ondernemer dwarsgezeten door ons overschot aan raamambtenaren, maar ik kan me vergissen.

  Mocht ik gelijk hebben dan zie ik hier alweer een reden voor belastingontwijking.

 26. Okkie says:

  @Goudbelegger:
  Als je door een man wordt genaaid, moet je niet zeuren over een wijvenmaatschappij.

  @Martijn nr.25:
  Je hoeft het niet op te nemen voor slavenhandelaren.

 27. Happy says:

  Hallo, tijd geleden dat ik hier kwam. Waarom zeuren jullie nog steeds zo? Koop een huisje en maak je familie gelukkig i.p.v. hier 24/7 zuur te doen over de maatschappij.

  Veranderen doen jullie toch niets met dit gezwam. Of neem aktie of zwijg!!

 28. Goudbelegger says:

  Martijn, vind jou zeer optimistisch maar misschien ben ik wel niet goed bij m’n hoofd of zo.

  @26, het is verwijfd om te giechelen als je keihard bedrogen wordt. Al die woekerpolissen, pensioenen en lijfrentes waar niks van klopt met enorme kosten.. Als je al die onzin afsluit moet je minimaal één ding weten, hoeveel van m’n inleg krijg ik 100% zeker terug, het antwoord zou vaak misschien wel 20% zijn of zo, onvoorstelbaar.

  Moet weer even wat goudaandelen kopen, voor mezelf op m’n eigen rekening.

 29. adamus says:

  okkie
  Je hoeft het niet op te nemen voor slavenhandelaren.

  er zijn alternatieven: groene asperges in een potje rechtstreeks uit China.

  Overigens kunnen er in Polen ook asperges geteeld worden. Ik denk dat je niet wilt weten wat de Poolse baas betaalt.

  Als scholier heb ik vaak nog bij anderen in de tuinbouw gewerkt en kon er tijdens een zomervakantie een bromfiets van 800 gulden verdienen. Het ging de verkeerde kan op met de beloning toen er streng gecontroleerd ging worden door de inspectie en er volgens de cao regels uit betaald ging worden; half brommertje.

 30. adamus says:

  Volgens mij wordt hier een hardwerkende ondernemer dwarsgezeten door ons overschot aan raamambtenaren, maar ik kan me vergissen.

  ik ken het verhaal van deze mevrouw. Ze heeft ook bij P&W aan tafel gezeten. Ik ken het soort mensen ook wel, die krijgen dan bv de bijnaam “jan cent”.
  Dit zijn de types waar je niet wilt werken en ze zijn voornamelijk bezig met monocultuur waar echt iedere druppel uitgeperst wordt, dat is nl hun specialiteit en ze zijn daar ook vaak succesvol in.
  Ik kan iedereen afraden in die grootschalige sector te gaan werken.
  Kleinschalige tuinbouw ben ik nog wel warm voor te krijgen, maar dat is niet meer van deze tijd. Bovendien kun je de spulletjes niet meer bij de Greenery veilen.

 31. adamus says:

  Martijn, blijft natuurlijk dat het een sector is waar de ambtenaren terreur niet misselijk is.
  10 jaar geleden wist zo’n mafkees bij mijn oom tijdens bollenrooien alles stil te leggen met politie want er waren geen sanitaire voorzieningen op het land. Op 200 meter afstand van de schuur!
  De 3 “personeelsleden” waren ook nog eens de kinderen van 16-20 jaar. €1500 boete gehad, ook kopiepaspoorten waren er niet. Was een schuldenvrij bedrijfje maar heeft de Rabo nog een hypotheekje te vereffenen en nog het e.e.a. in rek.courant dan gaat de stekker eruit. Rabo doet dat ook bij probleempjes met bedrijfsvereniging en fiscus. Saneren heet dat.

 32. Happy says:

  @ 31′

  “natuurlijk dat het een sector is waar de ambtenaren terreur niet misselijk is.
  10 jaar geleden wist zo’n mafkees bij mijn oom tijdens bollenrooien alles stil te leggen met politie want er waren geen sanitaire voorzieningen op het land. Op 200 meter afstand van de schuur!”

  Ha ha ha en wat doen de hollanders er aan? Antwoord: Geen zak. Lekker laten slachten door die kut regering. Kletsen hier helpt echt niet.

  Adamus? Heb jij ook iets anders te doen in je leven dan 24/7 hier te posten. Man wordt eens wakker!! Ga voor je gezin en geniet. NL is allang verloren.

 33. floor says:

  Overheid wil graag van de Polen af, er wordt bij bedrijven die hier mee werken zeer overmatig gecontroleerd, misschien beter om te spreken van “zoeken naar onvolkomendheden”.
  Zijn deze eenmaal gevonden dan kan de stekker eruit en de Polen terug naar Polen.
  Overheidsinstanties hebben opdracht om banen beschikbaar te maken voor autochtonen.
  Ze kunnen wel vooruit kijken daar in den Haag, ze vertellen het alleen niet.

 34. adamus says:

  Adamus? Heb jij ook iets anders te doen in je leven dan 24/7 hier te posten. Man wordt eens wakker!! Ga voor je gezin en geniet. NL is allang verloren.

  Weet je jij bent waarschijnlijk te lui om na te denken, maar voor mij begint de volgende periode weer op 2 februari. Hint: heb jij nu last van dalende- of stijgende maan, chicky?

  Er is niets verloren: “it’s a world of abundance”.
  Je bent jezelf verloren?

 35. adamus says:

  floor: Ze kunnen wel vooruit kijken daar in den Haag, ze vertellen het alleen niet.

  ik denk niet dat er strategische wordt gedacht. Maar “werk schept werk” ook in den Haag.

 36. bankschroef says:

  ‘Perverse prikkels’
  In Nederland is de markt van financiële producten volgens Wabeke lang gekenmerkt door “perverse prikkels”. Daarbij bedoelt hij dat een tussenpersoon vaak enkel en alleen zo veel mogelijk wilde verkopen en niet dacht aan de wensen van een klant. Een groot deel had bovendien geen kennis van zaken, zei hij. “Een rijbewijs volstond om financieel complexe producten te kunnen verkopen.” Een rijbewijs dat je nodig had om bij de klant te komen”, aldus Wabeke.
  …Duizenden gezinnen in één of andere wurg en woekerpolis voor decennia gedupeerd. Walgelijk.

 37. ll says:

  Ja, mooi stukje, maar wel onder de tafel gemoffeld. Dit krijgen de mensen niet te horen, die NU een hypotje gaan afsluiten.

  AFM is ingelicht, zei deze heer, maar AFM legt alleen achteraf boete’s op, nadat alle ellende reeds is voltrokken.

 38. ll says:

  En de boete’s die worden opgelegd zijn een fractie van wat de banken en verzekeraars hieraan verdienen.

 39. Pinball says:

  @LL(37)

  Als ik zo in mijn omgeving kijk zijn er ook maar weinig mensen die zich interesseren voor de commissie De Wit.

  Mensen, is mijn ervaring, gaan zich pas interesseren voor een financieel product als blijkt dat het ze geld kost in plaats van oplevert.
  Ik vind ook dat er een grotere taak ligt bij de toezichthouders in Nederland, maar zolang consumenten zelf liever op een gesprek van een uurtje met een “adviseur” hun beslissing nemen, dan zelf eens wat tijd te besteden aan wat koop ik nu eigenlijk?, zullen mensen zich laten misleiden.

  Daar kan geen toezichthouder wat aan veranderen.

 40. adamus says:

  AFM is ingelicht, zei deze heer

  Het is erg stil bij huize Hoogervorst.

 41. Okkie says:

  @floor:
  Als die Polen een normaal arbeidscontract kregen aangeboden met minimumloon en af te dragen sociale premies was er niets aan de hand. Er is geen Nederlander die werk onder middeleeuwse omstandigheden wil doen.

  @ll:
  De politiek doet er alles aan om de bevoegdheden van de AFM in te perken en hun adviezen (maximale hypotheek met verplichte aflossing) naast zich neer te leggen.

 42. adamus says:

  Er is geen Nederlander die werk onder middeleeuwse omstandigheden wil doen.

  okkie, de Polen zijn niet verplicht. Een paar uur reizen en ze zijn weer terug in de “middeleeuwen”.
  Zo erg kan het toch niet zijn in Polen?
  Maar ik kan me voorstellen dat Rotterdam van de Polen af wil. “Ze pakken natuurlijk wel de banen van andere baanlozen af” 🙁 Ik bedoel dus 4de generatie werklozen. Wie weet wat de gemeente Someren voor fraaie ideeën op de agenda heeft.

 43. Okkie says:

  @adamus:
  Je bedoelt dat het stil is in ons kabinet en in de Tweede Kamer.
  http://www.nrc.nl/economie/article2221949.ece/De_Jager_AFM_kan_tophypotheken_niet_verbieden

  Het blijkt dat vooral de PVV zich hard maakt voor het in stand houden van tophypotheken.
  http://www.fd.nl/artikel/11456605/onrust-huizenmarkt-verbod-tophypotheek

 44. Okkie says:

  @adamus:
  Vrij reizen was er niet bij voor de aspergestekers in Someren (hoofdzakelijk Roemenen trouwens).

  De aspergestekers wilden na hun bevrijding naar huis. Omdat zij geen geld hadden, heeft de gemeente Someren een bus geregeld om hen terug te brengen. Zij zijn gisteren allen in Roemenië aangekomen.

 45. Marketwatch says:

  We zijn ondertussen qua omzet in de hypotheekmarkt weer 10 jaar terug in de tijd gezet:

  http://www.telegraaf.nl/dft/5862594/__Omvang_hypotheekmarkt_liefst_tien_jaar_terug_in_tijd__.html?p=2,1

  Dat doet dus echt pijn in de knip van veel makelelaars…

 46. ll says:

  @ 44 Misschien moeten de makelaars de nieuwe tactiek toepassen

  Hebberigheid kweken.

 47. adamus says:

  zij zijn gisteren allen in Roemenië aangekomen.

  maar het steekseizoen begint pas in mei.

  dit was wel een hele extreme dame.

 48. bankschroef says:

  dit forum bereikt een hoop mensen, en echt niet alleen mensen die slechts op zoek zijn naar behoud van koopkracht van hun apaargeld, beleggers, goudhaantjes. Van belang is gezond verstand te kweken. Makelaars zijn niet de schuldigen, doch slechts zij die mensen weghouden van informatie die bijdraagt aan behoedzaamheid en gezond verstand. Voor een goed hypotheekadvies moet je niet bij banken, hypotheekverstrekkers en makelaars zijn, die hebben teveel het eigen gewin voor ogen.

 49. Chris says:

  De kosten voor hypotheken zullen alleen maar blijven stijgen in de toekomst, dat zie je nu al gebeuren in Australie, die geen echte recessie heeft gehad:

  http://biflatie.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=387:levenskosten-in-australie-stijgen-in-2010&catid=38:inflatie–deflatie

 50. Martijn says:

  @Okkie, Kees en anderen

  Dank voor de reacties. Over dit individuele geval kan ik misschien niet al te best oordelen, maar de dat de regeldruk voor de sector in zijn algemeen erg hoog is – en misbruikt wordt – lijkt me niet uitgesloten.

  Verder geloof ik er ook wel in dat de overheid achter de schermen probeert de Polen naar buiten te werken.

 51. adamus says:

  Verder geloof ik er ook wel in dat de overheid achter de schermen probeert de Polen naar buiten te werken.

  was gisteren nog even post ophalen bij mijn oude huis. Geen kentekens in de straat meer met P, maar RO 🙂
  (en het afgebrande dak van de wietkwekerij annex automaterialenhandel was weer gerepareerd). Wonen nu weer “dames” die geen nl spreken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*