Prijzen bestaande koopwoningen fors lager

De prijzen van verkochte bestaande koopwoningen waren in maart 4,7 procent lager dan in maart 2011. De prijsdaling was hiermee aanzienlijk groter dan in februari, toen de huizenprijzen gemiddeld 3,4 procent lager waren dan een jaar eerder. Dit blijkt uit de ontwikkeling van de prijsindex bestaande koopwoningen van het CBS en het Kadaster. De index geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande koopwoningen in Nederland, die aan particulieren verkocht zijn.

In alle provincies daalden de prijzen, net als in voorgaande maanden. In Zuid-Holland en Noord-Brabant zijn de prijzen van verkochte bestaande koopwoningen al drie jaar onafgebroken lager dan een jaar eerder. Alle woningtypen waren goedkoper dan in maart 2011.

Er wisselden in maart ruim 9 duizend bestaande koopwoningen van eigenaar. Dit is 13 procent minder dan een jaar eerder. In alle provincies werden minder huizen verkocht. Alle woningtypen waren minder gewild dan een jaar eerder.

huizenprijzen CBS

bron: CBS

Share Button
Tagged with:
One comment on “Prijzen bestaande koopwoningen fors lager
 1. Juan Belmonte says:

  @ Artikel.

  NVM stelde in 2011 nog

  NU HUIS KOPEN ?(in 2011)
  SLIMME Z

  Jammer dat ze hun eigen reclame zo tijdelijk herhalen 🙂
  Immers zo slim was die zet (voor de meesten) niet immers prijzen dálen en aanbod stijgt.

  Zo voorspelde Prof Dr Marc Francke twee jaar gelden nog dat einde 2011 de huizenprijzen weer op de top van 2008 zouden zitten….
  Het CBS Rabo komen met héle andere voorspellingen -10%..-30%)
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/28-03-2012/minister-liesbeth-spieswe-dachten-dat-de-crisis-wel-zou-overwaaien/#comment-101942

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*