Financieel adviseurs die het niet zou nauw nemen met de regels kregen tot vorig jaar alleen een anonieme tik op de vingers. Die tijd is nu voorbij.
Financieel adviseurs die hun boekje te buiten gaan en een schorsing aan hun broek krijgen van de Stichting Deskundigheid, Screening en Integriteit (DSI), worden voortaan met naam en toenaam genoemd in het openbare register op de website van DSI.
Tot eind 2009 maakte DSI wel bekend dat er een schorsing was uitgesproken, maar daarbij werd nooit expliciet aangegeven om welke adviseur het ging. DSI toetst alle aangesloten adviseurs op integriteit. Beleggingsadviseur Geert Schaaij is het eerste ‘slachtoffer’ van de nieuwe werkwijze van de stichting. Achter zijn naam staat voor drie jaar de toevoeging ‘geschorst wegens tucht’. Met die vermelding wordt duidelijk dat DSI zijn verantwoordelijkheid richting consumenten serieus neemt. Bovendien geeft het meer inzicht in slecht gedrag in de financiële sector.
Het is voor consumenten nu vaak onduidelijk bij wie ze aan het goede adres zijn. Zo kan de financiële toezichthouder AFM alleen boetes opleggen aan ondernemingen en niet aan individuele adviseurs. Bovendien kunnen de betrokken adviseurs daarna gewoon op dezelfde voet doorgaan. De Consumentenbond pleit voor een systeem waarbij financieel adviseurs werken op basis van een persoonlijke vergunning, die bij overtreding van de regels tijdelijk of permanent ingetrokken kan worden.
bron: Geld en Recht
wij hebben hier ons schandpaaltje. Pek en veren ook geen probleem.
Laten de met kar door Baarn-noord toeren 🙂
@ adamus, dit verhaal klopt niet, euribor is hoog als de banken niet aan elkaar lenen, en hier staat dat euribor laag is omdat banken niet aan elkaar lenen, en nu op de kapitaalmarkt geld moeten ophalen….w.t.f. is going on
http://www.telegraaf.nl/overgeld/rubriek/hypotheken/5831967/__Fortis-klanten_woedend_over_extra_premie__.html
een liquiditeitsheffing ??
failliet ?????
Zoals mises hier eerder schreeft: “alle banken zijn failliet”. Niet alleen DSB dus.
Een aantal vermogende klanten van Fortis weigert de eenzijdig opgelegde premie te betalen
moeten ze ook maar gaan aflossen. Gespeculeerd op hra. Op deze manier haalt de staat toch zijn centen terug 🙂 Tja, de overheid geeft nooit iets voor niets.