Door Hans Wiegel aangeprezen Bouwhuis raakt in geldnood

Bouwhuis, het vastgoedbedrijf waarbij Hans Wiegel nauw is betrokken, verkeert in financiële problemen. Dat blijkt uit interne stukken van het Apeldoornse bedrijf, dat vastgoedbeleggingen verkoopt.

Wiegel werd twee jaar geleden bekritiseerd omdat hij in een televisiespot van Bouwhuis zei dat mensen die 50 duizend euro uitleenden aan het bedrijf konden rekenen op een ‘gegarandeerd rendement’ van 9 procent per jaar. Voor diverse klanten was dat de aanleiding om hun geld aan Bouwhuis toe te vertrouwen.

Hans Wiegel - VVD - BouwhuisDe VVD-coryfee is voorzitter van de Bouwhuis-stichtingen die de belangen van beleggers bewaken. Zij hebben samen 25,5 miljoen euro uitgeleend aan het bedrijf. Wiegel speelt een belangrijke rol in de promotieactiviteiten van Bouwhuis, aan de zijde van directeur Jonald Bouwhuis.

Kaspositie

In een recente vertrouwelijke rapportage staat dat ‘de kaspositie op zeer korte termijn versterkt moet worden om verdere betalingsproblemen en een eventueel faillissement af te wenden’. Ook blijkt het bedrijfsonderdeel dat aan beleggers garanties heeft afgegeven vorig jaar bijna 8 miljoen euro verlies te hebben gemaakt.

Vastgoedadvocaat Dion Bartels maakt zich zorgen: ‘Er worden nog rendementen uitbetaald, maar op deze manier kunnen beleggers hun inleg kwijtraken.’ Bartels zei eerder al Wiegel aansprakelijk te stellen bij eventuele problemen.

Goede reputatie

Vastgoedprominent Cor van Zadelhoff heeft Wiegel hiervoor gewaarschuwd. ‘Ik vind het zeer onverstandig dat jij, met je goede reputatie, je laat gebruiken voor een reclamespot van Bouwhuis,’ schreef hij twee jaar geleden aan Wiegel. ‘Je moet er, vanwege jouw imago, rekening mee houden dat je ook daadwerkelijk aan je belofte kunt worden gehouden.’

Advocaat Carel Raymakers, die optreedt namens Bouwhuis en Wiegel, zegt dat er een onvolledig beeld wordt geschetst aan de hand van stukken die in een privékwestie zijn verstrekt zijn aan Bartels advocaten. ‘De vennootschappen draaien juist goed. De positie van beleggers is niet in het geding.’

bron: de Volkskrant

Share Button
Tagged with: , ,
13 comments on “Door Hans Wiegel aangeprezen Bouwhuis raakt in geldnood
 1. leerling says:

  De dominostenen beginnen nu wel erg snel om te vallen.

 2. marcel says:

  Deze Bouhuis zat ook in het programma Busines Class van Harrie Mens,en je kunt er van uit gaan als daar financieel product gepromoot word door een of ander HOTEMETOOT,het gegarandeerd helemaal fout gaat,garantie op mislukken 100%.

 3. kees says:

  Nog zo’n patjakker die van de VVD een “volkspartij” maakte; toen ging het al verkeerd is mijn stellige overtuiging.

 4. leerling says:

  “Er worden rendementen uitbetaald, maar beleggers kunnen hun inleg kwijtraken” Dit riekt naar een Ponzi Finance.

 5. kees says:

  5
  je maakt vorderingen.

 6. Okkie says:

  De verwevenheid tussen politiek (in het bijzonder VVD, TON en LPF) en de vastgoedsector is opvallend.

 7. allert says:

  Die doen nu ook de gekste voorstellen om de knip gevuld te houden.

 8. Okkie says:

  Lees hier de tips voor het herkennen van een Ponzi:
  http://www.quotenet.nl/Epiloog.doc
  Een opvallende overeenkomst tussen Bouw State en Palm Invest is de minimale inleg van 50k waardoor er geen AFM controle is. Het gegarandeerde rendement van 9% is in het huidige vastgoedklimaat twijfelachtig, dus deze komt voort uit het opsouperen van de inleg. Als je voor de maximale 7 jaar 50k uitleent en hierop elk jaar 9% rente ontvangt, heb je aan het einde van de looptijd 31,5k ontvangen. De prospectus stelt ‘rendement’ wel op een heel eigenaardige manier voor. Bij het verdwijnen van de inleg van 50k is het echte rendement natuurlijk negatief, omdat je 37% van je inleg in rook hebt zien opgaan. Dan praten we nog niet over de inflatie over je renteuitkering en vermogensrendementsheffing over 50k.
  http://www.bouwstate.nl/UserFiles/files/BSVI/BSVI_prospectus_080908.pdf
  De veronderstelde inflatie van 2% is redelijk optimistisch. Restwaarderisico, leegstandrisico en renterisico zijn behoorlijk hoog. Wijziging belastingregimes: daar hebben we de o.a. de VVD voor om deze niet aan te passen.

 9. Mark says:

  Al dat gelazer met die vvd’ers is voor mij een reden om geen vvd meer te stemmen. Buitengewoon merkwaardig dat ze zich inlaten met oplichtersbendes als DSB en Bouhuis. Dan maar liever Wilders.

 10. Okkie says:

  @nr.9:
  Wilders legt de financiële sector geen haarbreed in de weg. Heb je hem ooit horen protesteren tegen hoge provisies?

 11. LunaXme says:

  Iets garanderen is liegen. Dus strafbaar. Maar ja, allemaal vriendjes daar in Den Haag. De Rijken. Het Koningshuis. De Advocaten. De Rechters. BAAAAH!

  Zie ook
  http://lunaxme.hyves.nl/blog/28374576/Wiegel_is_ook_een_boef_VVD_Vervaag_rijtje_Scheringa_Bos_Zalm_Nout_etc/5HNE/

  Luna, me or the world?
  Goed blog hier!

 12. LunaXme says:

  O ja, overweeg af te stemmen op Nieuw Nederland (politieke partij).

  We gaan dit soort uitwassen de nek omdraaien.

  http://www.nieuw-nederland.nu

  Lente komt eraan… 11-Mei-11 (verkiezingen).
  Gr.,
  Iwanjka

 13. geert says:

  Hans Wiegel over het rendement dat Bouwstate (9%) beloofde:
  Wiegel destijds:

  ” DAAR KUNT U OP REKENEN “.

  Affin, heel Nederland is daar getuige van geweest.
  Meneer Wiegel, wij houden u eraan !.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*