Bob Janjuah waarschuwt voor beurskrach

,,We staan aan de vooravond van een bijzonder vervelende periode”, aldus kredietstrateeg Bob Janjuah van RBS tegenover de Britse krant. Janjuah vergaarde roem in het Londense zakencentrum door als een van de eersten te waarschuwen voor de komst van de kredietcrisis die de markten nu al een jaar in de greep houdt.

Janjuah acht het waarschijnlijk dat de Amerikaanse S&P 500-index tussen nu en september met 300 punten daalt tot 1050 punten. Beurzen in Europa en Azië zullen worden meegetrokken. De aanleiding voor de vrije val is volgens hem de hoge inflatie, die een verlammend effect heeft op de centrale banken.
Volgens de marktkenner kunnen de centrale banken in de Verenigde Staten en in Europa de rente niet verlagen om de economie op gang te helpen. ,,Het is bizar, maar we hebben waarschijnlijk een veel lagere groei van de wereldeconomie nodig om de inflatie omlaag te krijgen”, aldus Janjuah. De inflatie is de afgelopen maanden flink aangejaagd door de hoge olie- en voedselprijzen.

Ook Albert Spits, adviseur van verschillende pensioenfondsen in Nederland verteld over de uit de hand gelopen kredietexpansie en het gevaar voor de huizenmarkten. De kredietscrisis vormt de slotfase van 60 jaar kredietexpansie. Volgens Spits zal de kredietscrisis pas over 10 jaar opgelost zijn.

zie ook:

De CRASH van 1929

Share Button
Tagged with: , ,
One comment on “Bob Janjuah waarschuwt voor beurskrach
  1. House says:

    Alle voorspellingen zijn reactie uit de glazen bol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*