Van der Laan wil verlenging hogere hypotheekgarantie

De tijdelijke verhoging van de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) van 265.000 naar 350.000 euro wordt mogelijk verlengd. Minister Van der Laan (Wonen, PvdA) gaat dat voorstel in het kabinet brengen, zei hij gisteren in een Kamerdebat.

De verhoging loopt eind 2010 af en is bedoeld als duwtje in de rug van onzekere kopers. Inmiddels worden 1.300 extra NHG’s per maand afgesloten.

De Kamer vroeg ook om voortzetting van de huizenkoopsubsidie Bevordering Eigen Woningbezit (BEW). De regeling zou tot 2012 lopen, maar door de grote interesse is de pot in april of mei al leeg.

Door de BEW blijft de vraag naar huizen bestaan en bouwvakkers aan het werk, aldus de Kamer. Volgens Van der Laan wordt echter maar 10 procent van de subsidieaanvragen gebruikt voor een nieuwbouwwoning, de rest voor bestaande huizen. Hij zei hij dat „de bouwcrisis dieper en langer duurt dan we gehoopt hadden.”

bron: nrc.nl

Share Button
81 comments on “Van der Laan wil verlenging hogere hypotheekgarantie
 1. Henri says:

  Als die pot snel leeg is door 90% aanvragen voor bestaande bouw en de subsidie is bedoeld om de nieuwbouw op gang te houden is de oplossing toch simpel?
  Ken koopsubsidie voor nieuwe gevallen alleen nog toe in geval van de koop van een nieuwbouwhuis.

 2. Henri says:

  Overgens niet zo gek dat maar 10 procent van de subsidieaanvragen gebruikt voor een nieuwbouwwoning, Hoeveel nieuwbouwwoningen zijn er nou helemaal voor minder dan 167.300 euro?

 3. Goudbelegger says:

  Goed idee. Dan nog degenen die ‘urban dance’ hebben gestudeerd of kunstgeschiedenis en geen managementfunctie krijgen die ze wel verwachten een baan bij de overheid geven, we zitten vol met goede ideeën.

  Dit wordt dus een onvoorstelbare ramp. Probleem is, als je er middenin zit dan zie je niet hoe fout het gaat. Als we later terugkijken op Nederland, of degenen die dan leven, wat zullen ze verbaasd zijn, massaimmigratie… massahuizenhysterie, massaaandelenellende, massaallenen, massale overheidssteun die niks oplevert en ieder moment kan het kaartenhuis instorten.

 4. adamus says:

  Het motto voor succesvolle staten, bedrijven, instanties en individuen zal zijn.
  De beste investering is het aflossen van je schulden.
  En het beste advies? Verkoop alle bonds die je hebt en short ze!

  leuke afsluiting van
  http://www.beursbox.nl/201002191630/laatste-nieuws/rente-3.html

 5. Martin says:

  Je zou ook gewoon aan bouwvakkers geld uit kunnen delen op het bouwterrein.
  Eigenlijk zou ik om te bepalen wat de belangenverstrengeling is, wat Van der Laan aan bezittingen in onroerend goed heeft.
  Overigens zouden we dat bij alle politici moeten doen.
  Hoe kun je nou objectief over iets beslissen waarbij je direct of indirect persoonlijk veel voor of nadeel bij hebt?


 6. De verhoging loopt eind 2010 af en is bedoeld als duwtje in de rug van onzekere kopers. Inmiddels worden 1.300 extra NHG’s per maand afgesloten.

  Schiet lekker op zo, bestaande woonvoorrad van 200.00 stuks, stel 75% potentieel NHG = 150.000.

  150.000 / 1.300 = 115 maanden = 10 jaar. Gefeliciteerd met het optimisme.

  De aanname van géén extra verkopen (200.000 ++++) is gezien de economische realiteit geen realistische.

  Gevoel zegt dat 1.300 nieuwe NHG hypotheken in 1 maand wel heel laag is…

 7. Maatregel-moeheid maakt mensen immuun.

 8. Wilbert says:

  @5 Martin,

  Over belangenverstrengeling gesproken:

  http://www.quotenet.nl/lifestyle/wouter-bos-heeft-een-subprime-hypotheek.php

 9. adamus says:

  5
  martijn, ik verkeerde in de waan dat Donner in een allang afbetaalde rijtjeswoning zat. Het kan verkeren.

  Welke binding heef VdL nog meer dan eigen huis?

 10. Martijn says:

  De bevolking van Duitsland durft zich toch enigszins te roeren: http://www.spitsnieuws.nl/archives/buitenland/2010/02/duitsland_zit_ook_met_afghanis.html

  Iemand onlangs in Berlijn geweest? Daar hangt een stevig linksig sfeertje. Ik heb momenteel liever dat dan het fascisme van Silvio en Geert.

 11. adamus says:

  Trekken ook veel “kunstenaars” Berlijn. In de jaren 30 ook 🙂

 12. adamus says:

  Nijpels ook weg bij ABP.

  Worden er hele grote verliezen voorzien en gebruikt hij zijn verleden om gemakkelijk weg te komen?

 13. nhz says:

  @5:
  ik heb wel eens een overzicht gezien, in de laatste twee kabinetten had ongeveer de helft van de club een bouwbedrijf (gehad, soms in beheer wegens actuele baan), commissariaat in de vastgoed sector of iets in die richting, of een broer/zus/vrouw etc. die zoiets had. Dus dat ze voor Sinterklaas spelen in die sector is volkomen te verwachten.

  Hoe het met vdLaan zelf zit weet ik niet, maar hij zal wel proberen een mega baantje veilig te stellen door dit er nog even door te drukken voordat hij afhaakt.

  @8:
  precies, eindelijk weer eens goed nieuws in NL 🙂 Ik hoop dat de ruzie met de Navo lekker uit de hand loopt en dat ze Balkenende (of desnoods die maffiabaas van BuZa) promoveren tot ambassadeur in Iraq of Afghanistan, om een koekje van eigen deeg te proeven.

  op cash ben ik niet gerust, sinds vorige week weer voor 2% in goud belegd en ik ga de positie voorzichtig uitbreiden.
  voor je het weet zijn alle banken pleite als de rente echt omhoog gaat, want het hele systeem is nu (met name dankzij de ‘goede aanpak’ van de crisis) nog meer verslaafd aan gratis geld.

  @11:
  ik denk dat Duitsland veel geleerd heeft van WOII en de nasleep daarvan. Het lijkt me één van de weinige landen waar fascisme voorlopig weinig kans maakt.

  @12:
  en huizen zijn er heel betaalbaar, zeker voor een wereldstad.

 14. adamus says:

  nhz

  Hoe het met vdLaan zelf zit weet ik niet

  kennedyVanderLaan advokaten.

 15. adamus says:

  Ik ben in 1987 voor het laatst in Berlijn geweest en het was groen en ruimtelijk. Ik ben na die tijd overal geweest in D maar niet in B; zou jammer zijn als mijn mooie plaatje wordt verstoord doordat er erg veel gebouwd is. Stad is er ongeveer op failliet gegaan.

 16. nhz says:

  @15:
  maar dan weet je nog niet of ze veel verdienen met gewone vastgoed transacties of met faillissementen, executies etc. 😉

 17. S says:

  ‘Duwtje in de rug van onzekere kopers’ is dat een argument?

 18. S says:

  Kan veel lenen kwaad? Hyperinflatie doet schulden verdampen. Dus maximaal lenen met z’n allen. (Wel tegen een vast rentepercentage natuurlijk.)

  Dan maken we nog een keer een minister gelukkig. Dat is wel zo aardig in tijden van crisis, economisch en politiek.

  Heeft Bos geen oplossingen meer voor de economische crisis en ziet hij de Uruzgan-crisis als een goede ontsnapping? Zoiets als de ene crisis oplossen met de andere crisis?

 19. @8 Dalen

  Historisch dagje 20-02-2010.

  Zeepbel in NL huizen markt is aantoonbaar aan het springen, (b.v. 1300 NHG hyotheken per maand) huizenveilingen nemen toe, werkloosheid loopt nog steeds op, gemeentelijke banken nemen opeens hypotheekschulden over van NL private banken die toch al gehavend uit risico’s op investeringen met USA vastgoed als zekerheden gekomen zijn, voor zover al niet genationaliseerd of via staatssteun versterkt. Oosteuropese zekerheden blijken ook minder standvastig dan vantevoren gewaardeerd.

  Kabinet ziet kennelijk teveel verschillende oplossingen voor problemen om te blijven zitten en doet een bail-out.

  Ondertussen internationaal gaat de motor van de wereldeconomie (USA) nog steeds niet echt goed, is China te klein om de rol over te nemen en gaat de tango USA-China door, wat voor de euro op korte termijn onder opvoering van opeens ontdekte Griekse problemen.

  Demissionair zal het kabinet niets doen, de 20 studiecommissies kunnen ook weer terug hun coulissen in.

  Maar nogmaals, staatssecretaris de Jag…ueh “El Cazador” doet in maart wel mee aan een telefoonspelletje bij BNR. 10 punten voor de humor, wat minder voor de daadkracht om de verhuisboete k.k. af te schaffen 🙂 🙂

  Het kabinet verlaat een schip in troebele wateren. Gaat in NL nu de vastgoedzeepbel spatten en gaat, net als in USA, dat gepaard met een machtswissel ?

 20. Goudbelegger says:

  Was twee jaar geleden in Berlijn, best wel mooi en schoon, aardige mensen. Dat linksige heeft er altijd sinds de jaren ’60 ingezeten bij veel babyboom en latere Duitsers. Denk ook dat die groep weer groter zal worden, je krijgt de linksen/ gepensioneerden vs. de slaven in de private sector die het voor hun allemaal moeten verdienen.

  Wat mij betreft ben je achterlijk of totaal naief als je een echte baan in de private sector hebt en niet Wilders stemt. Maar ok, dat begrijpen velen nu, neem aan dat bijna elke ZZP’er Wilders stemt.

 21. Martijn says:

  @21

  Wat mij betreft ben je achterlijk of totaal naief als je een echte baan in de private sector hebt en niet Wilders stemt.

  Financieel gezien misschien, maar Wilders gaat Nederland niet leuker maken. Ook dat kan een rol spelen in de overweging.

 22. S says:

  Als je jong bent en een communist/socialist, dan ben je een ideoloog. Als je oud bent en communist/socialist, dan heb je geen wijsheid opgedaan…

 23. Goudbelegger says:

  Martijn, je bent een hele slimme jongen, misschien zit ik er helemaal naast maar ik zie gewoon dat je in Nederland een enorme groep hebt die profiteert van het systeem en dat lijkt me niet vol te houden. Je ziet het toch eigenlijk voor je ogen allemaal steeds onhoudbaarder worden.

  Kun je wel de schuld aan Wilders geven maar Wilders zegt ‘minder ambtenaren’, ‘minder belastingen’ en daarom stem ik op hem. Doe je dat niet, houd je dit systeem en gaan we bijna zeker de afgrond in als land..

  Maar ok, er wordt gezegd dat Wilders groepen tegen elkaar op zet. Ik zie het anders; 1. er zijn gigantische problemen gekomen door die schijnheilige linksen, PVDA en alle andere partijen 2. Wilders zegt als enige eerlijk hoe het zit.

 24. Goudbelegger says:

  @23 exact. Churchill zei ook zoiets. Churchill zei ook dingen over de Islam. Maar daar ga ik maar verder niet op in, vanwege angst.

 25. Martijn says:

  @23

  When you’re young and you’re not a liberal you have no heart, when you’re old and you’re not a conservative you have no head.

  Zo ken ik er nog meer.

  Ik ben overigens totaal geen socialist, maar het fascisme dat nu van rechts komt is zo gevaarlijk dat ik wel links moet stemmen.

 26. Martijn says:

  @Goudbelegger.

  Wilders heeft een aantal terechte punten maar hangt een zeer gevaarlijke denkrichting aan (fascisme).

  Wilders wil van Nederland een politiestaat maken. Dat gaat geld kosten. Wellicht dat hij wat onnodige subsidies stop zet, maar die gaat hij besteden aan meer blauwe en meer regels. Vergeet die belastingverlaging en krimp van de overheid dus maar.

  Dat je niet door Wilders heen kan prikken vind ik overigens van je tegenvallen. Gezien je verhalen rondom Prechter heb je het misschien nodig om uit ervaring te leren. Ik hoop dat het geen al te harde les gaat worden met Wildermans.

 27. adamus says:

  Kan veel lenen kwaad? Hyperinflatie doet schulden verdampen. Dus maximaal lenen met z’n allen. (Wel tegen een vast rentepercentage natuurlijk.)

  en je baan/inkomsten behouden

 28. adamus says:

  Weet je wat het probleem met Wilders is: hij is nog onderdeel van een gezinssituatie waar hij nog niet helemaal klaar mee is. Zie de broer van Wilders.

 29. adamus says:

  je krijgt de linksen/ gepensioneerden vs. de slaven in de private sector die het voor hun allemaal moeten verdienen.

  http://www.volkskrantreizen.nl/redactie/peter_de_waard/artikelen/stad_in_de_stad_turks_ber

  dat was 25 jaar geleden al; slaven.

 30. adamus says:

  @23 exact. Churchill zei ook zoiets. Churchill zei ook dingen over de Islam. Maar daar ga ik maar verder niet op in, vanwege angst.

  we moeten niet doen alsof Ch . de wijsheid in pacht had. Was ook iemand van -als dat zo is- de juiste man in de zijn tijd was.

 31. Martijn says:

  @27

  Daarmee hoor je mij trouwens niet zeggen dat alles nu goed gaan, ik zie ook problemen (met oa een deel van, maar lang niet alle immigranten) en begrijp dat mensen ontevreden zijn en naar een alternatief zoeken. Het probleem is alleen dat Wilders dat – voor zover ik kan inschatten – niet gaat bieden. De man wordt opgevreten door zijn Joodse en anti-islamitische visie en houdt geen ruimte over om werkelijk tot oplossingen te komen anders dan de macht van de overheid op een scheve en ongecontroleerde manier die willekeur in de hand werkt te vergroten.

  Van willekeur in overheidsbeleid is nog nooit een maatschappij beter geworden.

 32. ll says:

  Nou ja zeg, de WOZ waarde van mijn huisje is voor de allereerste keer zolang ik hierin woon gezakt.

  Dat is een hele rare gewaarwording na al die jaren van stijgingen.

  Maar gelukkig heb ik geen tophypootje.

 33. Hugo says:

  Geweldig interview met Nigel Farage over Europa, communisme facisme, de Euro, geopolitiek, politiestaat etc
  http://www.kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Entries/2010/2/20_MEP_Nigel_Farage.html

 34. Tomba says:

  Wilders zal ook niet alles kunnen oplossen, maar het is belangrijk dat wilders veel “tokkiestemmen” naar rechts trekt.

  Als dit nml. niet gebeurt, zullen we het point of no return bereiken, dwz. dat degenen die van het systeem profiteren (uitkeringstrekkers, ambtenaren,publieke omroep, multiculti-industrie, subsidiesponzen etc.) de electorale meerderheid krijgen over diegenen die het systeem moeten betalen.

  Dan proberen degenen die dit alles moeten betalen ook in die linkse groep te komen, en profiteren. Of zij gaan het land verlaten.

  Conclusie: Nederland sowieso door het putje.

  Ik begrijp de ophef ook niet dat Wilders veel tokkiestemmers trekt. Vroeger stemden die altijd PVDA, en toen hoorde je daar nooit iemand over.

 35. Martijn says:

  Nigel Farage

  Om met geenstijl te spreken: Nigel Farage altijd +veel.

 36. Martijn says:

  Als dit nml. niet gebeurt, zullen we het point of no return bereiken, dwz. dat degenen die van het systeem profiteren (uitkeringstrekkers, ambtenaren,publieke omroep, multiculti-industrie, subsidiesponzen etc.) de electorale meerderheid krijgen over diegenen die het systeem moeten betalen.

  Zo begint de politiestaat, en reken maar dat Wilders daar oren naar heeft.

 37. S says:

  Wilders mag dan misschien geen goede oplossingen hebben. Andere partijen lossen problemen ook niet op, ondanks of desondanks ‘oplossingen’. Ik kan heel goed begrijpen dat mensen PVV stemmen en zal niemand daarop aanvallen. Ook al zal ik er zelf niet op de PVV stemmen.
  Door alle ‘toestanden’, veroorzaakt door nú en éérder, krijg ik wel steeds meer motivatie om zelf de politiek in te gaan. Alleen nog een goede partij vinden… (of oprichten).

 38. nhz says:

  @20:
  zeg maar gerust: de ratten verlaten het zinkende schip. Jammer voor de ratten dat de luxe lifeboats van NATO en US even niet meer beschikbaar zijn.

  @21:
  ik ben eigen baas maar Wilders is de laatste waar ik op zou stemmen; ik geloof geen moment dat deze man goed is voor NL.

  @24,35:
  als je praat over profiteren en steunfraude, dan praat je gelijk over een groot deel van de Wilders achterban (niet alleen, ter linkerzijde zitten de fraudeurs ook, maar toch .). Daar gaat W dus niks aan doen.

  En Wilders die eerlijk zegt hoe het zit, dat alle problemen door de (ex-)buitenlanders komen? Ach kom … tenzij hij met buitenlanders het volk op 85 Broad Street etc. en hun verwanten bedoelt, die de crisis georganiseerd hebben; maar dat bedoelt hij nou juist niet.

 39. Tomba says:

  @ 37

  Martijn, Wilders wordt vaak vergeleken met Hitler.

  Mooi stukje geschiedvervalsing is dat toch.

  Hitler was uiterst links, niet rechts.

  Geschiedenis is een links vakgebied, dus na de oorlog werd Hitler met succes in de extreem-rechts hoek geplaatst.

  Maar de vergelijking met WO2 gaat misschien wel op, maar zitten we al een fase verder.

  Misschien is Wilders de verzetsstrijder die met gevaar voor eigen leven tegen de bezetter strijdt.

 40. nhz says:

  @39:
  Hitler uiterst links? Wat bedoel jij dan met ‘links’? Kon hij het daarom zo goed vinden met de communisten, of waren die extreem rechts volgens jou?
  En waarom kon extreem rechts in de VS (Opa Bush en zijn vrienden, en een groot deel van de US intelligentia van die tijd) het zo uitstekend met hem vinden (totdat het in 1941 ‘verboden’ werd)?

  Ja, zo kan ik ook de hele geschiedenis gaan herschrijven…

  Ik ga trouwens niet beweren dat Wilders een nieuwe Hitler is, maar ik zie wel bepaalde overeenkomsten o.a. wat betreft ‘populisme’ en het categorisch aanwijzen van zondebokken, iets waar ik niet van gecharmeerd ben.

 41. Martijn says:

  @Tomba,

  Fascisme komt er op neer dat de overheid alles mag doen “wat nodig is”, ongeacht tegen welke wet- en regelgeving (inclusief grondrechten) dat indruist. Valt een voorgenomen maatregel niet binnen de wet, dan wordt die wet herschreven.

  Onder een fascistisch systeem raakt de burger zijn inbreng en bescherming tegen machtsmisbruik door de overheid grotendeels kwijt.

  In die zin kan fascisme door zowel linkse als rechtse mensen gebezigd worden.

  Terecht dat je het noemt, wat fascisme betreft zie ik grote overeenkomsten tussen Wilders en Hitler.

 42. S says:

  Links of rechts kun je op alle gebieden toepassen (economie, cultuur, op sociaal en politiek gebied, milieu). En wat is links en wat is rechts?

  Is het eerlijk om iedereen evenveel geld te geven of is het eerlijk om iedereen naar de werkelijk geleverde waarde aan arbeid te belonen?

 43. S says:

  Ik kijk vooral naar praktische, werkbare, reële, oplossingen en die vind ik niet uiterst link of rechts. (Tenminste in deze situatie met huidige partijen.)

 44. nhz says:

  @42:
  naar de ‘werkelijk geleverde waarde’, bedoel je dan dat bankiers terecht bijv. 100 miljoen per jaar verdienen?

  hoe wou je beoordelen wat iemand zijn werk waard is?

  dan zou ik het persoonlijk toch eerlijker vinden om iedereen die werkt en zijn best doet hetzelfde te geven, per gewerkt uur ofzo (wie niet WIL werken da’s een ander verhaal).

 45. S says:

  Ik zeg niet dat het systeem van nu goed is. Bij de banken en bankiers is geen sprake van vrije marktwerking. Daarnaast zijn de producten en diensten niet transparant.

 46. floor says:

  @ 27 Martijn, het feit dat je Wilders als fascist durft te bestempelen, vind ik dus heel eng.
  Wat zei Einstein ook al weer over imbecielen?
  Mensen die iedere keer maar weer exact dezelfde handelingen uitvoeren en verwachtten dat de uitkomst de volgende keer anders is?
  Lijkt me van toepassing op het CDA, Balkenende is vandaag wederom verkozen tot lijsttrekker.
  En dat na hoeveel falende kabinetten ook al weer?
  Voor de rest van de gevestigde orde geldt wat mij betreft hetzelfde.
  De nederlandse politiek heeft er de afgelopen 40 jaar een behoorlijke zooi van gemaakt, tijd voor een frisse wind, geef Wilders graag het voordeel van de twijfel.
  En weet je wat, ik denk dat ik niet de enige ben en nog beter, ik durf er zelfs voor uit te komen ondanks het feit dat er mensen zijn die hem een fascist noemen.

 47. nhz says:

  @45:
  ik ben ondernemer en zie zelden mensen die iets verdienen in overeenstemming met hun prestatie, niet bij de overheid maar zeker ook niet in het bedrijfsleven. Dik verdienen is meestal het gevolg van subsidiestromen, connecties met de juiste personen of over het randje durven gaan wat wetgeving of ethiek betreft.

  ‘loon naar geleverde waarde’ klinkt misschien wel goed, maar is in de praktijk van vandaag onmogelijk.

 48. floor says:

  @ 47, don’t worry, dat houdt dadelijk allemaal vanzelf op te bestaan, die subsidiestromen bedoel ik.
  Allemaal banen die de afgelopen 20 jaar gecreëerd zijn door de overmaat aan fiat geld.
  Net als dit fiat geld, zullen ook de banen “verdampen”.
  Bêta beroepen en ondernemers die iets produceren waar echt behoefte aan is gaan de dienst uitmaken, de rest (alles wat alleen maar kon lullen en onproduktief zijn>> en dus geld kostte) mag blij zijn wanneer ze vuilnis op mogen halen.

 49. nhz says:

  @48:
  ik zie die subsidiestromen de laatste tijd alleen maar VEEL erger worden. Misschien per vandaag even pauze, ik hoorde Brinkman en z’n vrindjes al klagen; maar je mag er op rekenen dat het volgende kabinet er gewoon weer mee doorgaat, ook als het geld op is.

  Wat betreft ondernemers die nog wat nuttigs maken: zijn die er dan nog in NL? Moet je met een vergrootglaasje zoeken, de meeste bedrijven die nog draaien zijn volledig afhankelijk van de subsidieruif. Beta’s zijn ook een uitstervend ras (behalve dan onder turkse en marokkaanse meisjes, schijnt het); echte Nederlanders gingen de laatste jaren liever wat ‘nuttigs’ doen zoals finance, econometrie, bestuurskunde, management etc.

  nee, deze puinhoop daar zijn we voorlopig niet vanaf; dit gaan een generatie duren voordat het weer op orde is (als dat al lukt).

 50. Goudbelegger says:

  @35 Heel wijs. Exact wat er volgens mij al gebeurt is, degenen die profiteren van het systeem zijn al met zovelen dat Wilders geen kans zal krijgen.

  Wat zei Einstein ook al weer over imbecielen?
  Mensen die iedere keer maar weer exact dezelfde handelingen uitvoeren en verwachtten dat de uitkomst de volgende keer anders is?

  Inderdaad, massaimmigratie vind ik wat dat betreft het belangrijkste, wat wil je dan? Dat Nederland een land met voor het merendeel buitenlanders wordt? Want daar komt het gewoon op neer als we zo doorgaan. Elk jaar meer dan 100.000 asielzoekers erbij. Waarom wil je dat dan?

  En Wilders heeft een partij van de vrijheid, hij wil belastingen naar beneden brengen en dat is vrijheid want voor anderen werken is slavernij. Vrijheid is niet alleen zeggen wat je wil, wat ook al niet meer kan in dit land…

 51. Goudbelegger says:

  Kom veel bij technische bedrijven en er zijn in Nederland echt heel veel kleine MKB bedrijven die technische producten maken en goed verkopen. Is maar net welke sector je zit.

  Maar dat is waarschijnlijk een minderheid, vooral het grote geld zit waarschijnlijk in wat jij beschrijft.

 52. Goudbelegger says:

  Oh ja, Hitler was een socialist. Dus daar kan echt totaal geen enkel misverstand over links of rechts over zijn.

 53. floor says:

  @ 49 Dat tij is dus aan het keren, je loopt een klein beetje achter.
  Zelfs afgestudeerde economen worden bij sollicitatie de deur gewezen wanneer er geen bêta vakken in het middelbareschool pakket zaten.
  Iets waar ik mij niet over verbaas trouwens, was reeds een hot item ten tijde van invoering 2e fase op middelbare school.
  Kan mij herinneren dat de rector van de Erasmusuniversiteit toen al met de handen in het haar greep en zei: economie kunnen wij ze leren, daar zijn wij voor. Wiskunde is een ander verhaal en zonder wiskunde gaan wij middelmatige economen afleveren.
  Ik zeg het al jaren naar een ieder die luisteren wil, het geldt trouwens ook al jaren: Met een bêta studie liggen de multinationals in rotten van 10 op je stoep.
  Trouwens de rede die momenteel wordt opgegeven voor het niet in dienst nemen van alpha’s is dat bêta’s geacht worden probleemoplossers te zijn.
  Zegt ook wel iets over de stand van zaken bij bedrijven dus.

 54. floor says:

  He uh, @ 50 Goudbelegger, leer eens lezen!

 55. Goudbelegger says:

  Kan al lezen. Voor mij is dat HET item wat nu speelt in onze Westerse samenlevingen. Daar is die uitspraak ook van op toepassing wat mij betreft. Willen we die houden of niet. Als je op steeds dezelfde partijen blijft stemmen gaat het dus zo door, grote steden > 50% allochtoon, daarna provinciesteden, daarna de rest.

  Kun je wel met beta opleidingen komen maar als we zo doorgaan dan zijn die irrelevant, kijk naar Egypte, Saoedi Arabië, Iran etc.

 56. sven says:

  Ik ga niet stemmen.
  Hoogstens mijn gitaar.

 57. floor says:

  @ 55, nog een keer, ik ben een Wilders fan, je leest of interpreteerd iets verkeerd.

 58. Patrick says:

  @47

  100% eens, ik ben ook ondernemer en zie exact hetzelfde om mij heen.

  @ goudbelegger:

  Van Wilders gaat niemand blij worden. Als dat rijtje clowns dat hij achter zich aan sleept dit land moet gaan besturen ga ik pas echt emigratie overwegen…

 59. Tomba says:

  @ 40 nhz

  Hitler: NSDAP, National SOCIALISTISCHE Deutsche ARBEITERS Partei.

  In den beginne heeft hij nog met de communisten samengewerkt, weet je nog?
  Toen hij wat al te inhalig werd is dat veranderd.

  Hitler werkte net als alle socialisten ter wereld op de zelfde manier.

  Zie tegenwoordig Hugo Chavez of Robert Mugabe.

  Je pakt het geld weg bij degenen die niet tot je achterban behoren, en verdeeld het onder je achterban.

  Daarbij laat je je slachtoffers, nadat ze helemaal uitgekleed zijn niet profiteren van de regelingen die je hebt gemaakt voor je achterban.

  In Nederland gebeurt dat met het MKB. Dat is de motor van onze economie, maar als een ondernemer het niet meer redt, is er voor hem geen ww of iets dergelijks. Dan rest slechts bijstand.

  Hitler vergaste de joden nadat hij ze helemaal had uitgekleed.

  Mugabe liet/laat zijn aanhangers de blanke boeren vermoorden om hun de bezittingen af te pakken, met alle desastreuze gevolgen van dien.

  Chavez in Venezuela is het land ook naar de afgrond aan het brengen, ondanks de gigantische olievoorraden.

  L’histoire se repete

  @ 50 dank je

 60. Tomba says:

  @40 nhz

  Opa Prescot Bush was bankier, die via een Rotterdamse bank veel geld verdiende aan Hitler. In de buurt van Aushwitz lag een mijn van IG Metal, waar de joden dwangarbeid verrichten.

  Hier heeft de familie Bush een fortuin vergaart.

  Bush is voor dit heulen met de vijand veroordeelt, maar omdat hij de juiste vriendjes had, heeft hij zijn straf nooit uitgezeten.

  Bankiers werken voor iedereen, als er maar geld verdient wordt.

  Het liefst financieren ze in een oorlog beide kanten, zo wordt de oorlog verlengt, en blijft het geld binnenstromen.

 61. Pinball says:

  “Ik begrijp de ophef ook niet dat Wilders veel tokkiestemmers trekt. Vroeger stemden die altijd PVDA, en toen hoorde je daar nooit iemand over.”

  @Tomba(35)

  Waar zijn deze cijfers te vinden?
  En als deze stemmers van de PVDA naar de PVV gaan, hebben ze volgens mij geen benul van hun eigen politieke overtuiging.

  Van sociaal-democraat naar liberaal/super rechts (Als Likoed in Israël) is wel een hele grote stap.

  Van mij mag Wilders wel premier worden, eens zien of deze meneer daden bij woorden kan voegen.
  Ik gok erop dat deze man nog voorbij de fundamenten van Nederland de boel gaat afbreken.
  Dan is er weer ruimte voor groei, net als na de 2e wereldoorlog, deze heeft namelijk ook de puinhoop van 1929 weten te saneren.

  Ik denk dat we niet onder de golven van Kondratieff uit kunnen komen, dit hoort bij het kapitalisme.

 62. floor says:

  Zouden we hier op deze site misschien een verschil kunnen maken met andere sites waar Wilders steevast met Hitler e.d. vergeleken wordt?
  Dat is pas dom namelijk, mede vanwege het feit dat men die haagse kliek alleen maar na praat.
  Van mij krijgt Wilders ten allen tijde het voordeel van de twijfel, want het slechter doen dan de kabinetten van de afgelopen 40 jaar is volkomen onmogelijk.
  Het enige wat er in den Haag gebeurt is iedere zoveel jaar stuivertje wisselen tussen de bestaande partijen.
  Vandaar de angst voor een misschien wel frisse wind.

 63. Pinball says:

  @floor

  Ik denk dat mensen de overeenkomsten zien.
  Hitler gaf de joden direct en indirect de schuld van de situatie in Duitsland, terwijl de hoge inflatie de oorzaak was van de ellende van de gemiddelde burger in Duitsland.

  Wilders legt de schuld van onze “ellende” direct en indirect bij de Islam.

  Dat is denk ik de overeenkomst die mensen zien.
  Tenminste, ik zie deze overeenkomst,zowel de NSDAP als de PVV maken gebruik van dezelfde politieke strategie, de argumenten die zijn anders, dat ben ik met je eens!

 64. Hugo says:

  Wat dom is is eisen dat er etnische zuiveringen komen en een politiestaat wordt ingericht. Wat ook dom is verwachten dat een beroepspoliticus echte oplossingen doorvoert. Wat ook dom is iemand te vertrouwen welke geen inzage geeft in hoe eea gefinancierd wordt. Wat misschien wel het allerdomste is is te denken dat je door het tegen elkaar opzetten van bevolkingsgroepen denkt positief bezig te zijn.

 65. adamus says:

  Wet van Godwin doet het hier goed.

 66. Martijn says:

  @47

  Heb je ook opgelet toen ik uitlegde wat ik onder fascisme versta?

  Fascisme komt er op neer dat de overheid altijd moet doen “wat nodig is”, ook als dat tegen bestaande wetten (incluis de grondwet) indruist.

  Wilders is absoluut een fascist, dat kan je op geen enkele manier tegenspreken.

 67. Martijn says:

  En Wilders heeft een partij van de vrijheid, hij wil belastingen naar beneden brengen en dat is vrijheid want voor anderen werken is slavernij. Vrijheid is niet alleen zeggen wat je wil, wat ook al niet meer kan in dit land…

  Dat is al frapant.

  Wilders stelt een partij te hebben, maar is zelf het enige lid.

  Hij stelt voor de vrijheid te zijn maar wil intussen allerhande zaken verbieden.

  Zie je de paradoxen?

 68. nhz says:

  @60:
  dus als ik je goed begrijp heb je overal socialisten (nazi’s) en is Wilders daar de tegenhanger van?

  ik zal wel niet goed opgelet hebben bij de geschiedenisles …

  “Je pakt het geld weg bij degenen die niet tot je achterban behoren, en verdeelt het onder je achterban.”

  noem eens een partij in binnen of buitenland die dat niet regelmatig/systematisch doet? Wilders zeker …

 69. Martijn says:

  @63

  Als ik de matige intelligentie bij de bestaande partijen zo zie vraag ik me ten zeerste af waar Wildermans kapabele lieden vandaan wil trekken.

  In die zin lijkt de gok me extra gewaagd.

 70. adamus says:

  Vandaar de angst voor een misschien wel frisse wind.

  Vergeet dat maar. Wilder loopt al te lang rond.

  Wilders gaat niet een wet/regeling afschaffen. 35 stemmen, blijven er 115 over voor de rest.
  44CDA, 11 D66, 7CU, VVD 15. Er gaat niets veranderen.

 71. adamus says:

  De opa van Wilders dacht al “in naam van” zich te kunnen misdragen in Indië (1935)

 72. Hugo says:

  Wat ik het engst vind is dat Wilders gedachten wil gaan verbieden…. brr gedachtenpolitie

  …als je begint te denken over jihad en sharia, is er maar één oplossing: dan sturen we je dezelfde dag nog weg en word je je nationaliteit ontnomen….

  Over etnische zuiveringen is ie ook vrij duidelijk;
  …Op de herhaalde vraag hoeveel van de moslims in Europa Wilders’ ‘rode lijn’ overschrijden, zegt hij: ‘Miljoenen. Tientallen miljoenen.’”….
  bron http://www.vkblog.nl/bericht/264683/Deportatie-Wilders-_moslims

  Hebben we het verder niet over registreren…

  Mocht je graag opgaan in een collectief en willen ‘zondebokken’ zijn Wilders en het CDA de perfecte keuzes. CU is een ‘runnerup’ met tevens de VVD in de aanval. Links is en blijft mensvriendelijker maar mbt de economie… Huilen. Uiteindelijk is mijn bottomline persoonlijke vrijheid. Ga daarom maar weer eens stemmen.

 73. Goudbelegger says:

  @72 Ga in Osdorp kijken. Zeg dan gewoon dat je het Nederland van nu kapot wil, weg, afgelopen,over, voorbij want dat is wat er gebeurt. Als je dat wil, prima, waarom weet ik niet maar dat kan.

 74. Martijn says:

  @Hugo

  Ik ga ook stemmen vanwege de vrijheid. Helaas is de SP daarvoor de beste keus.

 75. Hugo says:

  @73

  Stam Nederland versus de Barbaren?

 76. adamus says:

  Goudbelegger kom jij dan in Osdorp?
  Die mensen kunnen blijkbaar de huur nog steeds betalen……..

 77. Goudbelegger says:

  Woon er tegenaan, heel mooi maar onwerkelijk als je buiten de wijk komt. En voor de duidelijkheid, heb niks tegen Turken, Marrokanen, vindt ze superbeleefd. Maar de moskee zit wel vol en als ze met genoeg zijn om de landelijke politiek te beïnvloeden hoef je maar 3x te raden welke kant het op zal gaan..

  Maar ja, mensen, leven in het nu.

  should add that the City State of Athens (another great superpower of its time) finally poisoned Socrates with hemlock because his truths were too hard to swallow and threatened the establishment. No doubt had he lived today, his fate would have been similar, as this is what they do to honest men everywhere.

 78. Tomba says:

  @68 nhz

  “ik zal wel niet goed opgelet hebben bij de geschiedenisles …”

  Quote nr.40:

  “Geschiedenis is een links vakgebied, dus na de oorlog werd Hitler met succes in de extreem-rechts hoek geplaatst.”

  Erg zwakke tegenargumenten die je inbrengt.

  Probeer toch eens voor jezelf te denken en geloof niet alles wat tot ons komt via onderwijs en media.

  http://www.hetnieuwejournaal.nl/2010/02/21/links-onderwijs-nee-dat-kan-je-niet-maken/

  Zowat alle geweld komt van links:

  Mao, Stalin, rode khmer, Hitler etc. etc.

  “noem eens een partij in binnen of buitenland die dat niet regelmatig/systematisch doet?”

  Klopt wel, maar het verschil is dat wanneer je het uitsluitend weghaalt bij diegene die het systeem betalen, en verdeelt onder diegene die van het systeem profiteren, dan zal het systeem ten alle tijden instorten.

  Zie post 35 hierover.

  Kennelijk let je dus inderdaad niet zo goed op.

 79. adamus says:

  78

  “running out of other people’s money”

  straks moeten de inproductieven, lees publieke sector en alles wat daar van afhankelijk is (!), het van elkaar afpakken en in de innercircle rondpompen. Die circles worden steeds kleiner; ze vreten elkaar op. In het gunstigste geval m.i.

 80. Hugo says:

  Ter illustratie, Franse luchtverkeersleiders hebben meer dan de helft van het jaar vrij. Zo verbrand je wel heel vlot ‘other peoples money’.

  ….Franse luchtverkeersleiders krijgen per jaar meer dan dertig weken vakantie, doordat hun bazen bang zijn voor stakingen….. zucht

  http://www.nuzakelijk.nl/de-koffiecorner/2180574/franse-luchtverkeersleiders-meer-dan-helft-jaar-vrij.html

 81. Rob Heusdens says:

  Gewoon de stekker uit de koopsector!

  Laat die huizenprijzen maar dalen!

  Wil je wonen? Huren kan ook! Geen schulden! Geen onderhoud! Geen risico!

  Dus: bouw op die huursector!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*