Tweederde sociale huurders bezorgd om huurverhoging

Tweederde (65%) van de deelnemers die een sociale huurwoning hebben, maakt zich zorgen over een eventuele huurverhoging in 2014. Woningcorporaties mogen de huren in juli verhogen met maximaal 4% tot 6,5%, afhankelijk van het inkomen van de huurders. Bijna vier op de tien (38%) sociale huurders stelt in de financiële problemen te komen als de huur omhoog gaat. 

Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 7.000 mensen met een huurwoning, waarvan er ruim 5.000 met een sociale huurwoning.

Deelnemers geven aan: ‘Alles is afgelopen jaren veel duurder geworden en inkomsten zijn juist achteruit gegaan. Bezuinigen is het enige wat je kan doen, Minder verzekeringen, wat vaker een boterham eten, familiebezoek uitstellen.’

‘Als de huur nog verder omhoog gaat en daar géén evenredige verhoging van huurtoeslag tegenover staat ga ik in financiële problemen komen. Wooncorporatie doet niets aan onderhoud, maar wél steeds huurverhoging; huis tocht aan alle kanten waardoor ook energierekening hoger uitvalt.’

‘Dan moet de auto aan de kant; kunnen er geen uitstapjes meer gemaakt worden met de kinderen; de kinderen zullen van sport afmoeten; ik zal moeten bezuinigen op uitgaven van kleding en schoeisel en vakanties; theaterbezoek kun je dan ook wel vergeten. Het studiepotje van de kinderen komt dan ook in gevaar……’

Van de sociale huurders geeft 46 procent aan dat ze op dit moment moeilijk aan de maandelijkse huur kunnen voldoen. Bij negen op de tien (92%) sociale huurders is de huurprijs in 2013 ook al verhoogd.

Scheefwoners: ‘huurverhoging is geen stimulans’
De inkomensafhankelijke huurverhoging is vooral ingesteld om ‘scheefwonen’ aan te pakken. Het kabinet hoopt mensen met een relatief hoog inkomen voor een sociale huurwoning sneller te laten doorstromen naar een andere woning middels een jaarlijkse huurverhoging van maximaal 6,5 procent.
Van de deelnemers aan het onderzoek die zelf aangeven ‘scheef’ te wonen denkt slechts 11 procent dat het inkomensafhankelijk maken van de huur het ‘scheefwonen’ zal tegengaan. Acht op de tien (80%) ‘scheefwoners’ stellen dat de huurverhoging geen stimulans is om een nieuwe woning te zoeken.

Nieuwe huurwoning moeilijk vindbaar
Van alle deelnemers aan het onderzoek die op dit moment zoeken naar een huurwoning, geeft 85 procent aan dat het moeilijk is een passende woning te vinden. Dit komt volgens de deelnemers vooral doordat de wachtlijsten bij woningcorporaties lang zijn (62%), de prijzen voor particuliere huurwoningen te hoog zijn (45%) of dat het aanbod van particuliere huurwoningen in hun omgeving te laag is (21%).

bron: opiniepanel.eenvandaag.nl

Share Button
Tagged with: , , , ,
269 comments on “Tweederde sociale huurders bezorgd om huurverhoging
 1. Piet says:

  Ik kwam dit toevallig tegen
  http://www.nujij.nl/economie/nma-vervolgt-nvm-wegens-misleiding.9123867.lynkx
  NVM blijkt gewoon officieel een malafide organisatie

 2. mafketell says:

  Probeersel, …… kijken of het lukt ……. ben bang van niet …….

  Marcel de Boer ‏@MPNAdeBoer 3 u

  Reactie op Coen Teulings: Wie steekt nu eigenlijk zijn kop in het zand? http://wp.me/p3WvqJ-Q6 De Boer’s #FD Blog via @FD_Nieuws

 3. mafketell says:

  Zó leuk, gelukt ( of toch niet ? ja toch weer wel ) …… en de weg is helemaal weg …..

  C. Teulings, ( CPB ) hij die de crisis niet zag aankomen
  hij, die zij, die de crisis wel zagen aankomen gekke mensen noemde
  hij die de huishoudschulden even vergeten ( vergeten dossier ) was ……..,
  is helemaal de weg kwijt …….

 4. mafketell says:

  @ Admin weet niet of ik nu de fout ben ingegaan of niet met dat linkje hierboven van ‘het blad dat niet genoemd mag worden’, kunt u even checken ? Het zou wel jammer zijn 🙂

 5. Terpstra says:

  Wanneer wordt eigenlijk de maatregel ingevoerd dat de maximale huur niet meer dan 4,5% van de woz waarde mag zijn ?

 6. ps says:

  mafketell:
  Zó leuk, gelukt ( of toch niet ? ja toch weer wel) …… en de weg is helemaal weg …..

  C. Teulings, ( CPB ) hij die de crisis niet zag aankomen
  hij, die zij, die de crisis wel zagen aankomen gekke mensen noemde
  hij die de huishoudschulden even vergeten ( vergeten dossier ) was ……..,
  is helemaal de weg kwijt …….

  🙂
  http://www.mirjamvissers.nl/cartoons/cartoons/17-12-2011_teulings-recessie.jpg

 7. ps says:

  Net als in Dld. een huurstop (Mietbremse) invoeren.

 8. erik(trolnogimmerhier) says:

  Net als in Duitsland???Daar worden al die huurpanden overgenomen door investerings maatschappijen die er een likje verf tegen aan gooien en gelijk de huur met 200 verhogen! Ga nou maar kopen!! Huren wordt onbetaalbaar!!!!

 9. azijnseikerT says:

  Lekker belangrijk al die onderzoeken over wat mensen vinden en denken. Het consumentenvertrouwen is ook gestegen, maar niemand trekt de knip open. Iets denken of vinden staat nog niet gelijk aan gedrag.

 10. richard de koning says:

  Erg om te zien dat er zoveel mensen in de problemen zitten. Dit jaar al mogen aanschouwen hoe drie vrienden hun huis uit gezet werden, door verlies van baan.

  En toen woonde ze op hun 30ste weer ineens bij paps en mams. Jongeren nu kunnen niet eens op hun zelf wonen. vrijsector veel te duur, sociale woning in Amsterdam (11 jaar wachttijd). Gaan ze kopen, dan kunnen ze meteen een strop om hun nek hangen en over enkele jaren uithuilen.

  Leuke keuzes tegenwoordig, regering moet alle huren verlagen. Vrijsector woningen allemaal sociale woningen van maken. Koopwoningen moeten zaken in prijzen. Het is de enigste manier om Nederland er boven op te redden.

  Geef gewoon iedereen een aflos hypotheek met een lagere rente en het probleem is in 5 tot 10 jaar opgelost. Maar de banken laten mensen liever kapot gaan.

  Wens iedereen veel sterkte, ben bang dat elke huurder/koper het nodig heeft met dit kabinet…

 11. Latida says:

  Artikeltje over de werkeloosheid, tel de overeenkomsten met de gebruikte methodes in de woningmarkt. Spin, spin en nog eens spin.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/04/goochelen_met_cijfertjes_is_ook_iemand_zijn_baan.html

 12. Dawg says:

  Latida,

  ‘t Hoeft niet meteen sprake te zijn van spin of bewuste misleiding van het publiek. De werkloosheid kan nu eenmaal dalen doordat er meer mensen aan de slag komen of doordat mensen zich niet langer aanbieden. Dat laatste zie je altijd gebeuren als de werkloosheid om zich heen grijpt. Werkzoekenden met ‘een vlekje’ (bijvoorbeeld met een afgebroken opleiding, onderbroken loopbaan of al relatief oud) trekken zich dan als eersten terug. Het omgekeerde gebeurt wanneer de economie weer opveert. Mensen die zichzelf in een recessie weinig kansen op de arbeidsmarkt toedichten krijgen dan weer een beetje moed en melden zich dan als werkzoekende.

 13. Steven says:

  Dawg,

  Er is gewoon minder geld. Dat er door wat maatregelen even wat meer huizen worden gekocht kan best, maar is denk ik gewoon tijdelijk. Hier bijv. een grafiek van het aantal nieuwe motoren dat verkocht werd:

  http://www.nieuwsmotor.nl/motorbranche/19285-verkoop-motoren-europa-daalt-zesde-jaar-op-rij.html

 14. Bart says:

  Terpstra:
  Wanneer wordt eigenlijk de maatregel ingevoerd dat de maximale huur niet meer dan 4,5% van de woz waarde mag zijn ?

  Ik ben bang dat dat er helemaal niet gaat komen, zou voor de meeste huizen ook wel erg weinig zijn volgens mij, een normaal rendement is eerder richting de 8%? De meeste huurhuizen zullen een woz van 80.000 euro hebben? Dus 300 euro in de maand?

  Het gaat trouwens wel aan het hele idee van het wegpesten van scheefhuurders voorbij op de huidige manier, want dat gaat er vooral om dat er mensen naast elkaar wonen waarvan de één 200 euro betaald en de ander 650 euro voor precies hetzelfde huis. En de eerste een inkomen van 100.000 heeft en de ander van 30.000 (ofzoiets)

  En uit het vorige topic voor het 3d printen van huizen: het ziet er niet echt mooi uit, en het gaat helemaal niets doen voor de prijzen. Voor zover ik weet is de opbouw van nieuwbouw een beetje in deze richting:

  – Grond: ~250.000
  – Bouwmaterialen casco (fundering, wanden, vloeren, isolatie, dakpannen): ~10.000
  – Vergunningen, aansluitingen, keuken, badkamer, toilet, electra, water, gas, verwarming, deuren, ramen: ~50.000

  Natuurlijk zit er ook wat arbeid in het casco, maar dat is veel minder dan de afbouw en die kun je bijna niet printen.

  Het zal dus een minimale besparing zijn op de totaalprijs, en dat zal meteen in een hogere grondprijs gaan zitten (zoals met alles).

  De enige oplossing die ik zie is ergens gaan wonen waar niemand wil wonen (oost-groningen?) en anders zorgen dat iedereen armer wordt, want dan gaat de grondprijs omlaag en dat is verreweg de grootste kostenpost. En dat armer worden gaat best hard op dit moment.

 15. Nico de Geit says:

  De schone schijn van het Gooi

  AMSTERDAM – Last van de crisis hebben we allemaal, dus ook de bewoners van villa’s in het Gooi. De schaamte en schroom zijn hier echter zoveel groter dan de wil om hulp, dat het steeds vaker faliekant misgaat. Sommige drama’s hou je niet verborgen, weet men inmiddels ook in het chique Laren. De hockeyclub in grote financiële problemen, een ex-topbankier die vrouw en dochter vermoordt en daarna de hand aan zichzelf slaat. Het was afgelopen weken groot nieuws. Hulpverleners in het Gooi kennen het leed achter de voordeuren, maar voelen zich machteloos.

  Kinderen de dupe

  Het chique Laren maakt zich zorgen om de kinderen van de in een financiële val geraakte dorpsbewoners. Dat zegt wethouder Sociale Zaken Wim van der Zwaan.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22529278/__Schone_schijn_in_Laren__.html

 16. Jan says:

  Toch is het van de gekke dat werklozen zonder uitzicht op werk of mensen met een AOW zomaar in een gesubsidieerde woning in het centrum van Amsterdam kunnen wonen, terwijl werkenden van heinde en verre moeten komen en de beste jaren van hun leven in de fille moeten doorbrengen.

  Daar is niks sociaals aan. Dat is diefstal van de werkende.

  Biedt mensen zonder uitzicht op werk toch een woning aan in een krimpregio, maar zeg hun huur in de Randstad op! NU!

 17. dr. strangelove says:

  Welja Jan, laten we die nutteloze uitvreters die de werkenden tot last zijn maar naar een exterminatie-kamp sturen. Of misschien kunnen we de kolenmijnen in limburg weer openen om daar die dieven van de werkenden eens te leren wat werken is.

  Is Jan misschien facist ?

 18. ps says:

  erik(trolnogimmerhier):
  Net als in Duitsland???Daar worden al die huurpanden overgenomen door investerings maatschappijen die er een likje verf tegen aan gooien en gelijk de huur met 200 verhogen! Ga nou maar kopen!! Huren wordt onbetaalbaar!!!!

  Trollemans zit nog steeds met een probleem:
  http://designcollector.net/files/marcus-moller-bitsch-10.jpg

  De huurstop (Mietbremse)gaat in NL ook komen!

 19. Starter 2014 says:

  Steven,

  Je bedoelt de volgende maatregelen? Verlaging NHG, verlaging HRA, verlaging LTV, aflossingsvrij fiscaal zeer nadelig, verhoging OZB, verhoging forfait etc etc.

  Dawg heeft het trouwens niet over woningmarkt maar over banenmarkt…

 20. johan says:

  Terpstra,

  Vanaf 2015 komt de huursombenadering , waarbij 25% van de waarde wordt bepaald door de WOZ.
  Dan heeft huurverhoging niets meer te maken met inkomen.

 21. lorenzo says:

  Een constatering van toenemende uitloop naar elders , veelal de zon , van niet alleen gepensioneerden ; rust , subsidies van de niet knoflook landen ,ruim lagere prijzen (derhalve inkomenstoename) en mooie bootjes als uitzicht in de regel . Een glas wijn kost € 1.50 .
  De uitloop zal in de vele miljarden lopen , want veelal kapiltaalkrachtigen , zelfvoorzienend en elders dus uitgevend.
  Het geeft wel ietwat lucht , niet zijnde financieel, in Ollanda .

 22. lorenzo says:

  22. de trend zal primair zijn en blijven ‘wonen’ . de basis behoefte van de mens , waarbij de afstand (in tijd) Enschede versus Rotterdam groter is dan Enschede versus Malaga .

 23. lorenzo says:

  Nederland : Nu ook starbucks en anderen volgend is verdwenen nog slechts interessant voor de arme mens , inheems en vooral uitheems (om vele redenen) een gewild stukje aarde.
  De rest …..betalen , voor de rest dus.

 24. Adamus says:

  Latida:
  Artikeltje over de werkeloosheid, tel de overeenkomsten met de gebruikte methodes in de woningmarkt. Spin, spin en nog eens spin.

  geenstijl.nl/mt/ar…emand_zijn_baan.html

  Ik kom zomaar veel onderwijzers en ambtenaren tegen die gebruik maken van eerder uittreden. Zestig jaar 🙂

 25. ps says:

  lorenzo,

  Zo, en nou gaat lorenzo weer aan het werk, zelfs met Pasen.
  De kinderboerderij is al gewaarschuwd:
  http://www.youtube.com/watch?v=2DYDXy8NpVA

 26. Bubbelonia says:

  Jan: Toch is het van de gekke dat werklozen zonder uitzicht op werk of mensen met een AOW zomaar in een gesubsidieerde woning in het centrum van Amsterdam kunnen wonen

  Ik woon in Amsterdam en ken wel aan paar mensen. Maar ik ken welgeteld 0 mensen die het in de afgelopen zeg 3 tot 5 jaar gelukt is om zonder baan (en zelfs zonder uitzicht op een baan) een woning in het centrum te bemachtigen… Hoeveel jij? Vertel me dan even hoe ze dat voor elkaar krijgen aub 😉

  Er is natuurlijk wel een contingent oudjes die al 30 jaar op dezelfde plek wonen en niet van plan zijn te verhuizen. Om die oudjes nou weg te gaan pesten lijkt me wreed en onnodig: Die verhuizen vanzelf naar een andere verdieping.

  Ken daarentegen wél veel hardwerkende (het modewoord van dit decennium) mensen die gewoon géén geschikte betaalbare woning kunnen vinden. Ken ook veel panden op goede locaties die al járen leeg staan.

 27. Steven says:

  Starter 2014,
  Kijk die banenmarkt is belangrijk, maar ik bedoelde alleen te zeggen dat dat soort grafieken niet zo belangrijk zijn als je gewoon kan zien dat de bestedingen afnemen (zie die daling van motorenverkopen). Daling van werkeloosheid hoeft niet te betekenen dat men opeens meer geld heeft (denk maar aan de hoge schulden en minder kredietfinanciering).

  Dat er misschien meer huizen even worden verkocht ligt denk ik gewoon aan de super lage rente en bijv. die ton die belastingvrij in een hut gestoken mag worden. (weer een rijkelui extraatje wat nergens goed voor is)

 28. ps says:

  Steven:
  Starter 2014,
  Kijk die banenmarkt is belangrijk, maar ik bedoelde alleen te zeggen dat dat soort grafieken niet zo belangrijk zijn als je gewoon kan zien dat de bestedingen afnemen (zie die daling van motorenverkopen). Daling van werkeloosheid hoeft niet te betekenen dat men opeens meer geld heeft (denk maar aan de hoge schulden en minder kredietfinanciering).

  Dat er misschien meer huizen even worden verkocht ligt denk ik gewoon aan de super lage rente en bijv. die ton die belastingvrij in een hut gestoken mag worden. (weer een rijkelui extraatje wat nergens goed voor is)

  En dan komen die ouders weer in de problemen:
  http://www.refdag.nl/nieuws/economie/ouders_schenken_kinderen_steeds_meer_maar_soms_te_veel_1_821574?localLinksEnabled=false

 29. Anton says:

  Eindelijk ook eens een artikel wat ook de andere kant van het spectrum belicht, namelijk huren. Opvallend weinig reacties. Of zitten hier alleen maar een hoop mensen die tegen kopers aan zitten te schoppen? Lijkt er vaak wel op.

  Of je nu koopt of huurt momenteel in beide groepen zitten veel mensen met problemen. Om alleen de focus te leggen op de koopmarkt is veel te kort door de bocht.

 30. dr. strangelove says:

  Stef Blok de minister voor hoge woonkosten en dure rijksdienst is goed op dreef. Zijn partij, de partij van vrijheid voor multinationals en de elite is helemaal niet van plan om wonen voor het volk betaalbaarder te maken.

  Door een brutale propaganda campagne van zijn ministerie gelooft inmiddels half nederland dat de huizenprijzen stijgen en dat een huis kopen een daad van vaderlandsliefde is die desnoods met dubbele molensteen hypotheek en starterslening gefinancierd zal worden.
  Mede dankzij de censuur van het zittende regiem worden wetenschappers zoals b.v. Maartje Martens en publicaties die aantonen dat er een onroerend goed zeepbel bestaat doodgezwegen in de staats media.

  Het ministerie van hoge woonkosten heeft nog wel enkele maatregelen in petto om het wonen nog duurder te maken.

  De vraag is hoe veel de huur, WOZ en het huurwaardeforfait verhoogd kunnen worden zonder dat er massaal protest zal optreden.
  Het antwoord van de staat zal zijn om de mensen van dit protest te duiden als ‘woonterrorristen’ die op kosten van de gemeenschap goedkoop willen wonen en dus onvaderlandslievend zijn.

  Of het regiem ook zo ver zal gaan om deze ‘woonterrorristen’ die daardoor onder de wet op het terrorrisme kunnen vallen ook als staatsgevaarlijke elementen te bestrijden is verborgen in de financieel onzekere toekomst.

 31. Henk 6 says:

  Anton:
  Eindelijk ook eens een artikel wat ook de andere kant van het spectrum belicht, namelijk huren. Opvallend weinig reacties. Of zitten hier alleen maar een hoop mensen die tegen kopers aan zitten te schoppen? Lijkt er vaak wel op.

  Of je nu koopt of huurt momenteel in beide groepen zitten veel mensen met problemen. Om alleen de focus te leggen op de koopmarkt is veel te kort door de bocht.

  Leuke reactie, zet me aan het denken.

 32. Henk 6 says:

  Henk 6,

  Waar ik me zorgen om maak is de overkreditering van de Nederlanders, met name door huizenbezitters dat wel. Door deze overkreditering is er een luchtbel op de woningmarkt gecreëerd waardoor huren en kopen te duur is geworden. Een aantal partijen, zoals banken en gemeente en keukenboeren, hebben geprofiteerd van deze luchtbel. Voor de rest alleen verliezers.

  Voor mij is het dus geen koop – huur discussie.

  Voor mij is de discussie,
  wanneer gaan we erkennen dat overkreditering het probleem was en gaan we de gevolgen daarvan accepteren.
  In tijden van crisis zijn er kansen zat. Maar alleen voor die mensen die in staat zijn om zich snel aan te passen. Het lijkt erop dat Nederland dit niet kan! Wat was het verhaal van Darwin ook al weer……

 33. Henk 6 says:

  Soory bericht was voor Anton.

 34. Frans says:

  “Blok is zijn doel voorbijgeschoten”……
  HELEMAAL NIET!!!
  Laten we even bedenken waaruit dit alles is ontstaan: het is uiteindelijk allemaal terug te voeren op het redden van de banksters.
  Dus BLOK is voorovergebogen en took it heavy up the ass, heeft op een voortreffelijke manier hoerenjong gespeeld voor de banksters, en zie hier het resultaat: BETER KAN GEWOON NIET!!!
  Helaas gaat de komplete middenklasse naar de kloten, maar ja, er zijn altijd wat bijwerkingen bij een medicijn.

 35. Henk 6 says:

  Frans:

  Helaas gaat de komplete middenklasse naar de kloten, maar ja, er zijn altijd wat bijwerkingen bij een medicijn.

  Het Land verlaten als je nog kan.

 36. Frans says:

  Geniaal plan overigens van de banksters en de banksterhoeren regering!
  Je geeft het de reuk mee van (sociale) rechtvaardiging: het scheefwone moet worden aagepakt. Hierbij moet worden bedacht dat de huizenprijzen en de huren te hoog zijn in vergelijk met het inkomen, dus de rest moet omlaag, niet de huur van de scheefwoners omhoog.
  Vervolgens room je het geld in de vorm van belastingen onmiddelijk af: we maken het in Nederland socialer door de belasting te verhogen, right.
  En bovendien is meteen een stukje van de doelstelling om de huizenprijzen hoog te houden gerealiseerd, waardoor banken minder problemen op hun balans krijgen.
  Meteen worden de huurwoningen in de vrije sector ondersteund, en dus de betere mogelijkheid het tweede huis wat niet verkocht kan worden, of zelfs het eerste huis te verhuren aan goede prijs, waarvan het geld natuurlijk linea recta naar de banken gaat om de hypotheek te betalen.
  Netjes gedaan, en dat nog zonder dat er de pleuris uitbreekt in de straten. Maar goed, het is wel een maatregel die dit wel bespoedigt op de wat langere termijn.
  Houdt Oktober 2015 in de gaten: vanaf die tijd wordt het snel slechter, oftwel de pleuris gaat dan echt uitbreken.

 37. Frans says:

  Henk 6: Het Land verlaten als je nog kan.

  Ja, maar waar na toe???

 38. Henk 6 says:

  Nieuw Zeeland, stukje land paar koeien, geen stress.

 39. Frans says:

  Henk 6:
  Nieuw Zeeland, stukje land paar koeien, geen stress.

  Geweldig land qua zeilen! Ik wilde toch al een keer de wereld rond met mijn zeilboot, een stop halverwege dan maar maken?

 40. ps says:

  “Door de sterke internationale concurrentie tussen landen waarbij een lage belastingdruk op werknemers en ondernemers een belangrijke rol speelt, wordt het steeds moeilijker om de schatkist te vullen met belastingen over winsten en salarissen. Daar komt nog bij dat door het digitale werken ondernemers vaak zelf kunnen bepalen in welk land ze belasting betalen. In de praktijk kiezen ze dan voor landen met de laagste lastendruk. Dat is de reden dat steeds meer regeringen hun schatkist moeten vullen met belastingen op consumptie (BTW), heffingen op onroerend goed, milieuvervuiling en energieverbruik.”

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22527517/__Het_heffen_van_belastingen_wordt_steeds_moeilijker__.html

 41. ps says:

  Frans: Geweldig land qua zeilen! Ik wilde toch al een keer de wereld rond met mijn zeilboot, een stop halverwege dan maar maken?

  En doe je dan de groeten aan het dappere zeilmeisje? 🙂

 42. Frans says:

  ps: En doe je dan de groeten aan het dappere zeilmeisje?

  Doe ik, en meteen aan de vrouw die in de biologische winkel werkt, en verhuis naar Nieuw Zeeland. Ze heeft al gevraagd of ik in een hutkoffer meewilde…

 43. ps says:

  Frans: Doe ik, en meteen aan de vrouw die in de biologische winkel werkt, en verhuis naar Nieuw Zeeland. Ze heeft al gevraagd of ik in een hutkoffer meewilde…

  Fare thee well! 🙂

 44. erik(trolnogimmerhier) says:

  Gewoon zorgen dat je goedkoop woont en lekker veel op vakantie kunt gaan.

  En dat kan erg vaak hoor.

  Uw keuze
  2-persoonskamer
  Bezet door: 2 volwassenen + 2 kinderen
  Nog meer dan 5 beschikbaar.
  Reisduur: 8 dgn (1 week)
  Verzorging: All inclusive
  Vervoer: Vliegtuig
  Inclusief transfer tussen luchthaven en accommodatie v.v.
  Datum heenreis: ma 16-06-2014
  Vertrek Eindhoven: 16:35
  Aankomst Antalya: 21:40
  ArkeFly, Economy
  Boeing 737
  Datum terugreis: ma 23-06-2014
  Vertrek Antalya: 12:35
  Aankomst Eindhoven: 15:55
  ArkeFly, Economy
  Boeing 737
  Uw reissom
  Volwassene 1 € 538,00
  Volwassene 2 € 538,00
  Kind 1 (8 jr.) € 297,00
  Kind 2 € 124,00
  Aanbiedingskorting € -916,00
  Extra korting € -200,00
  Boekingskosten € 20,00
  Alleen handbagage (heenvlucht) inclusief
  Alleen handbagage (heenvlucht) inclusief
  Alleen handbagage (heenvlucht) inclusief
  Alleen handbagage (heenvlucht) inclusief
  Alleen handbagage (terugvlucht) inclusief
  Alleen handbagage (terugvlucht) inclusief
  Alleen handbagage (terugvlucht) inclusief
  Alleen handbagage (terugvlucht) inclusief
  Calamiteitenfonds € 2,50
  Totale reissom € 403,50
  Gemiddelde prijs p.p. € 100,87

 45. Adamus says:

  Frans: Doe ik, en meteen aan de vrouw die in de biologische winkel werkt, en verhuis naar Nieuw Zeeland. Ze heeft al gevraagd of ik in een hutkoffer meewilde…

  Een kofferhut?

 46. Adamus says:

  Dat er misschien meer huizen even worden verkocht ligt denk ik gewoon aan de super lage rente en bijv. die ton die belastingvrij in een hut gestoken mag worden. (weer een rijkelui extraatje wat nergens goed voor is)

  Die worden dan in de toekomst teruggepakt -overheid geeft nooit iets weg vlgs Marcel van Dam.

 47. Adamus says:

  Frans: Doe ik, en meteen aan de vrouw die in de biologische winkel werkt, en verhuis naar Nieuw Zeeland. Ze heeft al gevraagd of ik in een hutkoffer meewilde…

  van downsizen naar downunder. Platenkoffertje ook niet vergeten.

 48. ps says:

  erik(trolnogimmerhier),

  Tuuuurlijk joh.
  En terugkomen met de Antalya reeskak.
  Faine vakantie!

 49. eric406 says:

  erik(trolnogimmerhier),

  Allemaal de trol uitzwaaien. 16 juni vanaf 2 uur. Een makelaar achtig type, met zijn partner type model (zal wel een gezellig dikkertje zijn) een kindje van 8 en een kindje van bijna 2.

 50. eric406 says:

  Anton:
  Eindelijk ook eens een artikel wat ook de andere kant van het spectrum belicht, namelijk huren. Opvallend weinig reacties. Of zitten hier alleen maar een hoop mensen die tegen kopers aan zitten te schoppen? Lijkt er vaak wel op.

  Of je nu koopt of huurt momenteel in beide groepen zitten veel mensen met problemen. Om alleen de focus te leggen op de koopmarkt is veel te kort door de bocht.

  Waarom denk je dat de huren verhoogd worden? Zou dat iets te maken kunnen hebben met het feit dat mensen met geleend geld, aflossingsvrij, 250.000 euro voor een rijtjeshuis betalen. Als de koopmarkt weer op het langjarig gemiddelde zit, dan wordt de rest ook weer betaalbaar.

  Dat er huurders in de problemen raken, is een keuze van de politiek. Daar hebben zij zelf invloed op.

  Ik maak me veel meer zorgen om het grote plaatje, en dan zie ik dat de huizenzeepbel een hoop oplossingen in de weg staat.

 51. erik(trolnogimmerhier) says:

  Ps: Kijk maar bij Arke, mermaid village prima hotel. Overigens gaan wijzelf naar aqua fantasy world voor 850 euro met 4 personen all in, inclusief vluchten en de hele ratteplan in de Mei vakantie. Kwestie van goed zoeken. Betaal nooit meer dan max 1000 euro voor 5 sterren met 4 personen in de schoolvakantie’s.

  Al 128x in Turkije geweest.
  Al 17x in Mexico geweest.
  Al 23x in USA geweest.
  Al 37x in Thailand geweest………etc etc

  Mooi leven en nu met de hypotheekrente aftrek nog is in de achterzak ruimte om nog meer weg te gaan, blijven jullie maar lekker klagen, het wordt alleen maar goedkoper………

 52. Bubbelonia says:

  Anton: Opvallend weinig reacties

  WEINIG?!

  Menig weblog zou een gat in de lucht springen als er binnen een dag 51 reacties (and counting) op een artikel komen. Helemaal in het weekend met prachtig weer! Waar ik dan ook NU DIRECT van ga genieten! 😉

 53. erik(trolnogimmerhier) says:

  eric406, de aangeboden reis naar mermaid village is meer voor het budget welke huurders zich nog kunnen permiteren, vandaag mijn berichtje zodat jullie ook nog is goedkoop op vakantie kunnen. Ik als trotse eigenaar plak en nog paar honderdjes bij om in de schoolvakantie weg te kunnen. Maar goed het hoeft niet, 100 euro p.p. all in is toch niet verkeerd….

 54. jaap says:

  Ik ben een fan van huizenmarkt-zeepbel waar het over de koopmarkt gaat. Denk ook dat die nog behoorlijk omlaag moet.

  Maar wat een zeik artikel is dit! We praten over een verhoging van enkele tientjes en mensen roepen: de auto moet dan weg, en kinderen van alle sporten af, geen famillie bezoek meer etc.

  Echt waar? Als je huur 20 euro omhoog gaat kan dat allemaal niet meer terwijl je dat nu allemaal wel kan?

  Ik snap dat mensen tegen huur verhoging zijn, maar dit gejengel vind ik zielig. Als je het echt niet red is er bijzondere bijstand.

  En huren zijn laag. Internationaal zijn huren ongeveer 0.75-1% van de koopprijs gemiddeld per maand. In Nederland betaal je veel minder. Sociale woning van 150.000 huur je voor 500 euro. En oh wat een gejengen als dat iets duurder wordt.

  Hou op met al die huursubsidies en hypotheek rente aftrek. Worden koop huizen veel goedkoper en huurhuizen dus ook.

  Moord en brand gezeik om weinig. Als huren vrij zouden zijn zouden ze stukken hoger liggen. Nee het is goedkoop en ver onder de marktprijs en daar mag niemand aankomen!

  Nederland op zijn smalst.

 55. a says:

  Anton: Eindelijk ook eens een artikel wat ook de andere kant van het spectrum belicht, namelijk huren. Opvallend weinig reacties. Of zitten hier alleen maar een hoop mensen die tegen kopers aan zitten te schoppen? Lijkt er vaak wel op.
  Of je nu koopt of huurt momenteel in beide groepen zitten veel mensen met problemen. Om alleen de focus te leggen op de koopmarkt is veel te kort door de bocht.

  Volgens mij gaat het hier alleen maar over kopen en huren. In Nederland is het zo dat de onderlaag van de samenleving eigenlijk altijd huurt. Logisch dus dat er sowieso meer problemen met het betalen van de huur zijn dan met koop. Verder is hier al veelvuldig langsgekomen dat wonen in NL gewoon te duur is. Met het door Blok ingezette beleid wordt daar nog eens een schepje bovenop gedaan. De sociale huurgrens is in NL ongeveer net zo hoog als een bijstandsuitkering. De minima geven in NL dus extreem veel van hun inkomen uit aan wonen. Blijf de huren verhogen en je weet zeker dat er grote groepen in de problemen gaan komen.

 56. ps says:

  erik(trolnogimmerhier):
  Ps: Kijk maar bij Arke, mermaid village prima hotel. Overigens gaan wijzelf naar aqua fantasy world voor 850 euro met 4 personen all in, inclusief vluchten en de hele ratteplan in de Mei vakantie. Kwestie van goed zoeken. Betaal nooit meer dan max 1000 euro voor 5 sterren met 4 personen in de schoolvakantie’s.

  Al 128x in Turkije geweest.
  Al 17x in Mexico geweest.
  Al 23x in USA geweest.
  Al 37x in Thailand geweest………etc etc

  Mooi leven en nu met de hypotheekrente aftrek nog is in de achterzak ruimte om nog meer weg te gaan, blijven jullie maar lekker klagen, het wordt alleen maar goedkoper………

  Fijn hoor je bijdrage aan de CO2 uitstoot!
  Je kleinkinderen zullen geheid hun hoofd niet boven water kunnen houden.
  http://www.wnf.nl/nl/wat_wnf_doet/thema_s/voetafdruk/wat_is_ecologische_voetafdruk__/

 57. a says:

  erik(trolnogimmerhier),

  De Turkse rivièra… smakelozer gaat het niet meer worden. Daar wil ik nog niet dood gevonden.

 58. a says:

  jaap:
  Ik ben een fan van huizenmarkt-zeepbel waar het over de koopmarkt gaat. Denk ook dat die nog behoorlijk omlaag moet.

  Maar wat een zeik artikel is dit! We praten over een verhoging van enkele tientjes en mensen roepen: de auto moet dan weg, en kinderen van alle sporten af, geen famillie bezoek meer etc.

  Echt waar? Als je huur 20 euro omhoog gaat kan dat allemaal niet meer terwijl je dat nu allemaal wel kan?

  Ik snap dat mensen tegen huur verhoging zijn, maar dit gejengel vind ik zielig. Als je het echt niet red is er bijzondere bijstand.

  En huren zijn laag. Internationaal zijn huren ongeveer 0.75-1% van de koopprijs gemiddeld per maand. In Nederland betaal je veel minder. Sociale woning van 150.000 huur je voor 500 euro. En oh wat een gejengen als dat iets duurder wordt.

  Hou op met al die huursubsidies en hypotheek rente aftrek. Worden koop huizen veel goedkoper en huurhuizen dus ook.

  Moord en brand gezeik om weinig. Als huren vrij zouden zijn zouden ze stukken hoger liggen. Nee het is goedkoop en ver onder de marktprijs en daar mag niemand aankomen!

  Nederland op zijn smalst.

  Kijk, het gaat niet puur om die twee tientjes. Het is ieder jaar twee tientjes extra, terwijl het inkomen niet groeit. En dan dit voor de zwakste groepen, die toch al niet veel te besteden hebben en tegelijkertijd met allerhande andere verhogingen geconfronteerd worden. Ik vind ook dat er te snel zielig gedaan wordt, maar dit gaat 100% zeker tot problemen leiden… niet bij de scheefhuurders, maar wel bij de minima.

  Het grappige is dat je concludeert dat de huren laag zijn als % van de koopprijs. Dat kan twee dingen betekenen: óf de huren zijn te laag óf de koopprijs is te hoog. Bij een sociale huurgrens van 700 euro (net zo hoog als een bijstandsuitkering, meer dan de helft van het minimuminkomen) en veruit de hoogste woonquote van Europa durf ik de stelling wel aan dat de koopprijzen te hoog liggen i.p.v. de huurprijzen te laag.

  Als je alles vrijgeeft, zoals jij zelf voorstelt, dan moet ik nog zien of de huren hoger worden. Je krijgt dan eindelijk marktwerking en geen kunstmatige schaarste meer. Ik denk dat zonder HRA, NHG, rigide grondbeleid en huursubsidie de huren best wel eens fors zouden kunnen zakken.

 59. erik(trolnogimmerhier) says:

  a: Hoor ik wel vaker, tot men er is geweest…..

 60. Dystopia says:

  erik(trolnogimmerhier):
  a: Hoor ik wel vaker, tot men er is geweest…..

  Definitie van lekker puh, of gewoon lekker profiteren en schijt aan uw ecologische footprint. Het is Pasen en alle eieren die je hier legt wijzen erop wat je lievelingsdier is. Kippig als belediging voor het empathisch vermogen van een kip op de koop toe!
  http://www.youtube.com/embed/pdxo1mZeY68

 61. Dystopia says:

  Het ontbreekt er slechts aan dat de haan niet 3 keer kraait 👿

 62. Dystopia says:

  erik(trolnogimmerhier): Ga nou maar kopen!! Huren wordt onbetaalbaar!!!!

  erik(trolnogimmerhier): Mooi leven en nu met de hypotheekrente aftrek nog is in de achterzak ruimte om nog meer weg te gaan, blijven jullie maar lekker klagen, het wordt alleen maar goedkoper………

  erik(trolnogimmerhier): Gewoon zorgen dat je goedkoop woont en lekker veel op vakantie kunt gaan.

  Paasvakantie het hele jaar eieren voor je geld kiezen… Hard boiled Makelaar. Koekoek!

 63. Dystopia says:

  Kop in ‘t zand begint vroeg:
  http://www.youtube.com/watch?v=S9B7im8aQjo
  Keep dreaming!

 64. Dystopia says:

  Sums it all up!
  Adding stuff to the housing market to make it look delicious. En daar onderscheiden de kinderen zich van de volwassen? Eat it. Laat het opvoeden maar aan trollen over die een graantje mee willen pikken… Reken je rijk!

 65. Jan says:

  dr. strangelove:
  Welja Jan, laten we die nutteloze uitvreters die de werkenden tot last zijn maar naar een exterminatie-kamp sturen. Of misschien kunnen we de kolenmijnen in limburg weer openen om daar die dieven van de werkenden eens te leren wat werken is.

  Is Jan misschien facist ?

  Is u misschien extreem links?

  Van mij mag iedereen op eigen kosten in Amsterdam wonen. Maar als mensen niet werken, waarom zou een ander dat dan moeten betalen? Sociale woonruimte aanbieden in Groningen, Limburg, Oost-Brabant, Drente, Friesland, de Achterhoek en in Zeeland is ook sociaal. Zo’n werkloze heeft dan meer keuze dan de meeste werkenden!

  Intussen is 50% van het vastgoed in Amsterdam sociale woningbouw. Dat drijft de prijs bij de overige vastgoed behoorlijk op.

 66. Dystopia says:

  Erfpacht in Amsterdam gaat er aan zodat de aspirant D666 koper een hogere lening bij de bank kan bedingen. Goed bezig Groen Links, nu de haan in het VVD hok de victorie kraait! Maar ach, die paaseieren van jullie, verstopt, werden uiteindelijk steeds allemaal alleen door jullie kinderen gevonden tenslotte. Opgevoed door een rode haan?

 67. Dystopia says:

  Jan: Intussen is 50% van het vastgoed in Amsterdam sociale woningbouw. Dat drijft de prijs bij de overige vastgoed behoorlijk op.

  Dat zal het zijn. Oprotten!

 68. Latida says:

  Als ik Turkije zou willen bezoeken zou ik naar Istanboel gaan, maar dat terzijde. En adviezen voor pakketreizen met een touroperator zijn al helemaal een levende hel, maar goed wie zich geroepen voelt moet het vooral doen. Doe dan ook de groeten aan je buurman uit de straat die waarschijnlijk ergens naast je op het strand ligt. Het is maar, wat je vakantie noemt.

  De prijzen van wonen zijn gewoon de grootste fraude ooit. Tel maar eens op wat er de afgelopen 25 jaar aan subsidies naar deze markt toe is gegaan.

  Subsidies die alleen maar prijsopdrijvend hebben gewerkt.

  Dus de Nederlander betaalt gewoon belasting om wonen duurder te maken voor zichzelf en toekomstige generaties, ten bate van hen die de subsidiepenningen met graagte in onvangst nemen. Hen zal er alles aan gelegen zijn daarmee door te kunnen gaan, en bij hen zit Blok gewoon in de zak. Het is hun belangen die BLok dient, en niet die van de burger.

 69. Latida says:

  Overigens zoeken ondertussen op Funda alleen al ruim 152 woningen boven dde twee ton nog naar een nieuwe eigenaar, die er nooit gaat komen, met dank aan de HRA.

 70. Latida says:

  Moet 152K zijn uiteraard.

 71. Dystopia says:

  Jan: Zo’n werkloze heeft dan meer keuze dan de meeste werkenden!

  Om niet meer mee te tellen kun je dan je eigen reeks cijfers in het leven roepen om te bewijzen dat het neoliberalisme een zege is voor medebewoners.

 72. Dystopia says:
 73. Latida says:

  http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/10774013/Eight-EU-states-in-deflation-as-calls-grow-for-QE-in-Sweden.html

  “The dispute in Sweden comes as Eurostat data showed that eight EU countries slipped into deflation in March, with Bulgaria at -2pc, Greece -1.5pc, Cyprus -0.9pc, Portugal -0.4pc, Spain and Slovakia -0.2pc, and Croatia -0.1pc.
  The Netherlands is still positive at 0.1pc, but this level is already so low that it is causing debt-deflation trauma for Dutch households struggling to cope with loans near 250pc of disposable income. Dutch house prices have dropped by a fifth. A quarter of mortgages are in negative equity.”

  Deflatie dus i.p.v. inflatie.

 74. Dystopia says:

  Breien, doen we niet meer zelf, daar hebben we onze mensen machine’s voor. Waarom zou je? Automatisering biedt zoveel meer… Het perfectioneren van een visieloos aanpassingsvermogen als creatief alternatief met hoogwaardige culturele haalbaarheidsprincipe’s heeft meer toekomst. Zoiets? Hoe links Nederland vormgeeft in de polderdemocratie. Iets met wolven en schaapskleren. Tegen elk aannemelijk bod.

 75. eric406 says:

  erik(trolnogimmerhier):
  eric406, de aangeboden reis naar mermaid village is meer voor het budget welke huurders zich nog kunnen permiteren, vandaag mijn berichtje zodat jullie ook nog is goedkoop op vakantie kunnen. Ik als trotse eigenaar plak en nog paar honderdjes bij om in de schoolvakantie weg te kunnen. Maar goed het hoeft niet, 100 euro p.p. all in is toch niet verkeerd….

  Tja, ik ben net terug van een maand Peru met het gezin. Maar ja, ik ben dan ook scheefhuurder.

 76. Bubbelonia says:

  jaap,

  Mijn maakt die paar tientjes ook niet uit. Die bespaar ik gemakkelijk op andere zaken. Maar vergis je niet: Er zijn ook zat mensen in NL die een paar tientjes in de maand écht niet kunnen missen. Voor jou is dat misschien moeilijk voor te stellen, maar die mensen izjn er ook. En het worden er steeds meer. En voor de duidelijkheid: Die worden NIET volledig gecompenseerd, maaakt niet uit hoe vaak Diederik Samsom het beter uitlegt.

  Daar komt nog eens de “unfair”-factor bovenop: Waarom zouden huurders moeten betalen om de puinhopen van de KOOPhuizenmarkt-zeepbel op te ruimen?

 77. jaap says:

  Hoeven ze niet, maar ze moeten wel een eerlijke huur betalen. Op een huis wat 150.000 ‘waard is’ (op de markt dat nu opbrengt) is 500 euro pm huur belachelijk laag. (immers, 6000 per jaar betaald nauwelijks de rente op 150.000).

  En als je ziet wat mensen roepen dat ze dan niet meer kunnen(auto etc), kun je moeilijk volhouden dat deze mensen echt zo arm zijn.

  hypotheek rente aftrek (ben ik tegen) helpt 30-50%. Als je voor 500 euro in een huis van 150.000 woont wordt je nog meer ‘geholpen’.

  Spijt me, maar dat vind ik echt gejengel. Hypotheek rente eraf en dit soort belachelijke woonsubsidies ook.

  Gewoon wat eerlijker allemaal. Huur in de sociale sector gewoon loslaten (geen sociale sector meer) en hypotheek rente eraf. Lost het zichzelf op. Hoe verwend zijn wij geworden dat de overheid huren kunstmatig laat houd en we als kinderen gaan jengelen als dat een klein beetje minder wordt?

  (goh dan moet misschien de auto weg).

 78. jaap says:

  a,

  Helemaal gelijk. Als alles wordt vrijgegeven is iedereen goedkoper uit. Het afbouwen van deze kunstmatig lagen huur en de verlaging van de hypotheekrente aftrek (of althans dat iets aan banden leggen) zijn daar prima beginnetjes voor. Gaat alleen veel te traag.

  Want natuurlijk heb je gelijk dat de basis is dat koopwoningen te duur zijn. En je hebt ook gelijk dat als het losgelaten zou worden het goedkoper wordt.

  Het gaat hier dan ook om maximale verhogingen. Niet om verplichte of wat dan ook. Het wordt dus ‘losser’.

  (Overigens lijkt jij het raar te vinden dat iemand met een bijstand en geen kinderen of partner(dan is het meer) of toeslagen de duurste sociale woning zou moeten kunnen betalen. Lijkt me niet redelijk om daarvan uit te gaan).

 79. jaap says:

  Vinden we echt Nederlandse huurders met alle toeslagen en verkapte subsidies op sociale woningen zo zielig?

  En komen die echt massaal onder de armoede grens als de huur (max 30 euro?) omhoog gaat?

  Laten we het wel even in een reeel perspectief zien. Niemand betaald graag meer, dat snap ik heel goed. Maar moord en brand schreeuwen om deze verhoging (die maar enkele procenten boven de inflatie is)…komop zeg…

  Ik erger me daar enorm aan.

  (En vermoed dat de mensen die het hardst roepen dat ze het echt niet trekken de mensen zijn die het nog het makkelijkste kunnen missen).

 80. Adamus says:

  jaap:
  Vinden we echt Nederlandse huurders met alle toeslagen en verkapte subsidies op sociale woningen zo zielig?

  En komen die echt massaal onder de armoede grens als de huur (max 30 euro?) omhoog gaat?

  Laten we het wel even in een reeel perspectief zien. Niemand betaald graag meer, dat snap ik heel goed. Maar moord en brand schreeuwen om deze verhoging (die maar enkele procenten boven de inflatie is)…komop zeg…

  Ik erger me daar enorm aan.

  (En vermoed dat de mensen die het hardst roepen dat ze het echt niet trekken de mensen zijn die het nog het makkelijkste kunnen missen).

  Don’t worry: over 20 jaar is er geen middenklasse meer. Alleen nog toeslagklanten vs bovenlaag(je).

 81. Adamus says:

  jaap:
  Hoeven ze niet, maar ze moeten wel een eerlijke huur betalen. Op een huis wat 150.000 ‘waard is’ (op de markt dat nu opbrengt) is 500 euro pm huur belachelijk laag. (immers, 6000 per jaar betaald nauwelijks de rente op 150.000).

  En als je ziet wat mensen roepen dat ze dan niet meer kunnen(auto etc), kun je moeilijk volhouden dat deze mensen echt zo arm zijn.

  hypotheek rente aftrek (ben ik tegen) helpt 30-50%. Als je voor 500 euro in een huis van 150.000 woont wordt je nog meer ‘geholpen’.

  Spijt me, maar dat vind ik echt gejengel. Hypotheek rente eraf en dit soort belachelijke woonsubsidies ook.

  Gewoon wat eerlijker allemaal. Huur in de sociale sector gewoon loslaten (geen sociale sector meer) en hypotheek rente eraf. Lost het zichzelf op. Hoe verwend zijn wij geworden dat de overheid huren kunstmatig laat houd en we als kinderen gaan jengelen als dat een klein beetje minder wordt?

  (goh dan moet misschien de auto weg).

  Je hebt geen benul van de schuldgedreven politieke economie en kredietcreatie. Ga je spaargeld maar eens uitlenen aan een kind tegen 1%. Leiden inlast bij de fiscus.

 82. Adamus says:

  En huren zijn laag. Internationaal zijn huren ongeveer 0.75-1% van de koopprijs gemiddeld per maand. In Nederland betaal je veel minder. Sociale woning van 150.000 huur je voor 500 euro. En oh wat een gejengen als dat iets duurder wordt.

  Stichtingskosten rijtjeswoning zijn niet meer dan €75K+grondprijs. Verder komt het financieringskrediet uit het niets, dus hoe jij aan het eindbedrag van ver boven de €500 pmnd komt is mij een raadsel.

 83. Adamus says:

  Jan: Is u misschien extreem links?

  Van mij mag iedereen op eigen kosten in Amsterdam wonen. Maar als mensen niet werken, waarom zou een ander dat dan moeten betalen? Sociale woonruimte aanbieden in Groningen, Limburg, Oost-Brabant, Drente, Friesland, de Achterhoek en in Zeeland is ook sociaal. Zo’n werkloze heeft dan meer keuze dan de meeste werkenden!

  Intussen is 50% van het vastgoed in Amsterdam sociale woningbouw. Dat drijft de prijs bij de overige vastgoed behoorlijk op.

  De gemeente Hardenberg vangt ze graag op. #Ganzendijk

 84. Juan belmonte says:

  @ artikel

  Juan herhaalt datti tegen scheefhuur is.
  Subsidies alleen obv noodzaak, niet als uitkomst van politiek gepruts, waarbij iedereen zijn eigen subsidietje krijgt en uiteindelijk niemand meer gewoon zonder overheidsbemoeienis zelfstandig kan wonen.

  Dus de heer Drs blok is gewoon goed bezig.

 85. Ontwikkelaar says:

  Ik zeg al jaren dat ik in de problemen kom bij een huurverhoging.

  Niets helpt!

 86. Heinz says:

  woon al jaren in een huurwoning die ooit stichtingskosten van ongeveer omgerekend 70.000 euries heeft gehad. (begin jaren 90). Ben begonnen met 500 gulden (ongeveer 220 euro) huur. Inmiddels 20 jaar verder is het 500 euro. Gaat nu hard met huidige verhogingen. Desondanks is het voor mij absoluut niet meer interessant te kopen, ben ongeveer 10 jaar van mijn pensioen af. En dan weet je natuurlijk niet meer wat je op termijn overhoudt. Dus dat is geen vaste basis voor het kopen van een woning. Daarvoor moet je minimaal 30 jaar een bepaalde inkomenszekerheid hebben. Ik ben er daarnaast nog steeds van overtuigd dat de huren niet te laag zijn maar de huizenprijzen te hoog. Het is vreemd dat je ongeveer 1100 euries per maand aan woonkosten moet hebben om een woning te verkrijgen, daarbij reken ik als inschatting naast de hypotheekkosten ook de nevenkosten die je als koper hebt zoals belastingen, onderhoud, verzekeringen e.d.
  Dus dikke middelvinger naar allen die menen dat hogere huren de doorstroming tot leven wekken. Ik meen dat dit juist het tegenovergestelde effect heeft, namelijk dat de mensen die door de hogere huren minder geld hebben om mee te doen in het oplossen van de huidige economische problemen, wat deels, maar wel voor een belangrijk deel, ook door een vermindering van de consumentenbestedingen wordt veroorzaakt.

 87. maarten says:

  mafketell,
  Huren is duurder dan kopen in Nederland, toch vreemd want de huurder schiet er helemaal NIETS mee op.spaart niks in stenen.

 88. maarten says:

  In Nederland gaat het alleen maar om gevestigde belangen, gunstige regelingen. De basis van de pyramide daar kijken we niet naar. Een recept voor ellende…

 89. erik(trolnogimmerhier) says:

  Als ik in mijn vorige sociale huurwoning had blijven wonen had ik vanaf 1 Juli, 800 euro mogen dokken per maand en dit nog oplopend tot bijna 900 euro. Veel mensen gaat dit boven de pet, maar het is de bittere waarheid. Voor veel ex-buren met een gezamelijk inkomen van rond de 45k is dit rampzalig. Zij zitten vast in hun sociale huurwoning en mogen dokken tot ze er bij neervallen. Vele overwegen serieus om te kappen met werken en de bijstand in te gaan. Het verschil is vrijwel niks meer. In de bijstand(Den Haag), gratis zwemlessen voor de kids, gratis sporten,heel veel kortingen, gratis peuterspeelzaal geen gemeentelijke belastingen, geen kosten tussenschoolse opvang, geen kosten schoolfruit en melk, ga zo maar door. Het maakt echt geen fluit meer uit of je nou met twee werkt of in de bijstand zit. Is toch schandalig.

 90. Heinz says:

  maarten:
  In Nederland gaat het alleen maar om gevestigde belangen, gunstige regelingen. De basis van de pyramide daar kijken we niet naar. Een recept voor ellende…

  Mee eens! Velen geloven niet eens dat we met een piramide te maken hebben. Die denken dat het zo hoort.

 91. Heinz says:

  Het is eigenlijk ongelofelijk dat we accepteren dat er zoveel geld wordt onttrokken aan de reele economie en in stenen verdwijnt. Waarom wordt dit geaccepteerd? omdat anders banken omvallen?

 92. Heinz says:

  erik(trolnogimmerhier),

  Wat wil je daar nu mee zeggen, dat wil je toch?

 93. Adamus says:

  Heeft NVM een deal met google? Kon wat recent verkochte huizen niet meer terugvinden -niet in cache of miljoenhuizen.

 94. Adamus says:

  Heinz:
  Het is eigenlijk ongelofelijk dat we accepteren dat er zoveel geld wordt onttrokken aan de reele economie en in stenen verdwijnt. Waarom wordt dit geaccepteerd? omdat anders banken omvallen?

  Henk Westbroek: “een keer trek je de conclusie, kredietgeld is een illusie”. De retoriek van politici: ‘we hebben al 60 jaar vrede in EU’ en ‘U wilt toch niet dat het systeem omvalt? Alle spaargelden en pensioenen weg…..’ Viespeuken 😉

 95. Tijl says:

  jaap,

  Misschien gewoon de rente afschaffen, ben je er ook.

  Tevens bestaat de “marktwaarde” niet, alleen gemanipuleerde waardes. M.a.w. de markt wordt gemanipuleerd in het voordeel van een klein aantal personen/instanties.

 96. Mr Buitenzuur says:

  Mooi K.t
  Moet ik weer meer Shag sigaretten wijn en sterke drank meeslepen uit Belgie en Luxemburg.

  Ps. Mijn kinderen mogen niet met de kinderen van VVDers spelen die zijn fout in de CRISES.
  Is maar een stelling hoor.

  In Bergen op Zoom 1400+ gezinnen naar de herrie.
  Heet nu :Bergen zonder stroom: je moet toch wonen.

 97. Keesje says:

  Mr Buitenzuur:
  Mooi K.t
  Moet ik weer meer Shag sigaretten wijn en sterke drank meeslepen uit Belgie en Luxemburg.

  Ps. Mijn kinderen mogen niet met de kinderen van VVDers spelen die zijn fout in de CRISES.
  Is maar een stelling hoor.

  In Bergen op Zoom 1400+ gezinnen naar de herrie.
  Heet nu :Bergen zonder stroom: je moet toch wonen.

  Binnenkort willen de energiebedrijven daar niet meer leveren ; te weinig klanten…..

 98. Keesje says:

  Adamus:
  Heeft NVM een deal met google? Kon wat recent verkochtehuizen niet meer terugvinden -niet in cache of miljoenhuizen.

  Miljoenhuizen loopt vreselijk achter: zit oude meuk bij die al lang uit de verkoop is en zo…..huizenzoeker is beter of mva of jaap.

 99. Nico de Geit says:

  Beter een paar tientjes huurverhoging dan een blijvend blok aan je been van een koophuis met een restschuld van tienduizenden euro’s of meer.

  Wel zuur natuurlijk ook als je ook nog een energie-zuinige auto hebt die vrijgesteld was van wegenbelasting en je nu opeens meer dan duizend euro per jaar af moet tikken.

  Nederlandse huizen zijn veel te duur omdat het geld aan alle kanten verdwijnt naar de vastgoedwereld, de overheid en de banken. In Rusland noemen ze dat corruptie, hier marktwerking.

 100. Bubbelonia says:

  jaap: 150.000 ‘waard is’

  Juist. Als je zélf al “waard is” tussen aanhalingstekens zet, dan snap je ook zelf dat je argument dáár dus al scheef gaat.

  Ik heb geen idee voor hoeveel de woning die ik huur in de boeken staat. Het was gemiddeld 1/4e van de WOZ toch? Als je dus naar de WOZ waarde kijkt betaal ik ±20% te veel huur (WAARVAN €50 PUUR OM DE HUIZENBUBBLE IN STAND TE HOUDEN), als je naar de boekwaarde kijkt betaal ik dus ±€400% te veel huur.

  Als ik een huis zou kopen betaal ik daar trouwens ook tientallen procenten te veel voor. En sta ik meteen voor járen onder water

  erik(trolnogimmerhier),

  Kan me herinneren dat jij ook nog zo’n grote mond had dat je lekker in de WW zou gaan zitten toen je ontslagen werd. En nu ineens dit verhaal. Er wordt hier inconsequent getrolld Erik, you can do better! Even goed je best doen 😉

 101. Bubbelonia says:

  Juan belmonte: Dus de heer Drs blok is gewoon goed bezig.

  Onder het mom van “aanpakken scheefhuur” ook rechthuurders in het pak naaien. In VVD-kringen ben je dan goed bezig inderdaad. Maar als mens (en je mag toch hopen dat een mens eerst mens en dan pas naai-politicus is) moet je dan nodig eens even héél goed bij jezelf te raden gaan. Of beter: Te rade gaan bij een ander die nog wel een greintje menselijkheid in z’n donder heeft

 102. ps says:

  Bubbelonia: Onder het mom van “aanpakken scheefhuur” ook rechthuurders in het pak naaien. In VVD-kringen ben je dan goed bezig inderdaad. Maar als mens (en je mag toch hopen dat een mens eerst mens en dan pas naai-politicus is) moet je dan nodig eens even héél goed bij jezelf te raden gaan. Of beter: Te rade gaan bij een ander die nog wel een greintje menselijkheid in z’n donder heeft

  Helemaal mee eens!
  Zie vooral reactie van “Beperktedijkbewaking”:
  http://www.iex.nl/Forum/Topic/1263132/1110/Huizenprijzen-dalen-met-60-in-7-jaar-en-nog-veel-meer.aspx

 103. Apekool says:

  maarten:
  mafketell,
  Huren is duurder dan kopen in Nederland, toch vreemd want de huurder schiet er helemaal NIETS mee op.spaart niks in stenen.

  Kopen MOET goedkoper zijn dan huren, vanwege de risico’s die je bij kopen aangaat. Als huren minder dan 10% duurder is dan kopen (of godbetert zelfs goedkoper) dan zijn de kopers te duur uit.

  Die makel-kletspraat “het is nu zelfs goedkoper om te kopen” is dus lulkoek van de bovenste plank.

  Wel vervelend dat deze normale situatie bereikt wordt door de andere helft van Nederland (de huurders) ook een poot uit te draaien.

 104. Grondschrijver says:

  Juan belmonte:
  @ artikel

  Juan herhaalt datti tegen scheefhuur is.
  Subsidies alleen obv noodzaak, niet als uitkomst van politiek gepruts, waarbij iedereen zijn eigen subsidietje krijgt en uiteindelijk niemand meer gewoon zonder overheidsbemoeienis zelfstandig kan wonen.

  Dus de heer Drs blok is gewoon goed bezig.

  Scheefhuurders ontvangen geen subsidie (huurtoeslag) maar betalen wel minder huur dan vrije sector huurders. Dit verschil wordt veroorzaakt door de ‘korting’ die bij sociale woningbouw op de grondprijs wordt gegeven. En hier lijkt dus sprake te zijn van een soort van (indirecte) subsidie, …voor mensen die gezien hun inkomen helemaal geen subsidie nodig hebben. Onterecht dus, zou je zeggen. Maar is dit eigenlijk wel zo onterecht? Of anders gezegd: is hier wel écht sprake van een (indirecte) subsidie?

  Ik denk van niet. Grondprijzen bij sociale woningbouw zijn namelijk niet zozeer te laag. Nee, de zogenaamde ‘vrije markt’-grondprijzen zijn juist veel te hoog. En dat komt natuurlijk vooral door de bekende subsidies: HRA en NHG. Zonder deze subsidies zouden de meeste kopers namelijk nooit in staat zijn om zo veel te betalen voor de grond als nu gebruikelijk is.

  Dus eigenlijk komt het hierop neer:

  Kopers ontvangen subsidie en betalen daardoor (ongewild en vaak zelfs onbewust) een gesubsidieerde grondprijs. Scheefhuurders ontvangen geen subsidie en betalen dan ook (voor) een ongesubsidieerde grondprijs. En particuliere huurders ontvangen geen subsidie, maar betalen helaas wél (voor) de gesubsidieerde – en dus veel te hoge – grondprijs.

  Maar toch ben ik het –gedeeltelijk– met Juan eens:

  Alle subsidies weg voor eenieder die dit niet nodig heeft, is de enige juiste weg.

  Blok is dus niet goed bezig.

 105. Latida says:

  ps: Helemaal mee eens!
  Zie vooral reactie van “Beperktedijkbewaking”:
  iex.nl/Forum/Topic…n-nog-veel-meer.aspx

  Aanrader.

 106. Adamus says:

  Tijl:
  jaap,

  Misschien gewoon de rente afschaffen, ben je er ook.

  Tevens bestaat de “marktwaarde” niet, alleen gemanipuleerde waardes. M.a.w. de markt wordt gemanipuleerd in het voordeel van een klein aantal personen/instanties.

  Islamitisch wonen…….

 107. erik(trolnogimmerhier) says:

  Bubbelsnorkelmans: Zit al bijna in de bijstand, en dat is precies waar ik wil zitten!

 108. Nick says:

  Adamus,

  Dat idee over rente was in alle morele systemen of geloofssystemen tot op zekere hoogte het geval.
  Ook in de christelijke. Al werden die delen graag over het hoofd gezien. Het sociale kwaad van (woeker)rente en onderdrukking en gebrek aan vrijheid werd niet, langer, als kwaad gezien, men kon immers de eigen graantjes meepikken.…
  Geloof ook niet dat er vandaag nog veel voorgangers of omroepen uit die hoek over spreken of leren. Houden zich ook liever met andere zaken bezig. Vooral met het volgen van het Militaire Industrieel Complex dat de wereld van schuld en rente in stand houdt.
  Zie ook hoe de stemmingen in NL verlopen als het daarover gaat.
  VN missies uitgevoerd door het leger vallen in Nederland onder het kopje “ontwikkelingshulp” op de rijksbegroting…
  Zie het bewustzijn van de bevolking… Vielen massaal voor de psy ops.

  “Een rijke heeft macht over armen,
  wie leent, is de slaaf van wie uitleent. “
  Spreuken 22:7.
  http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=spreuken+22%3A7&id42=1&id18=1&id16=1&id35=1&l=nl&set=10&pos=0

  Is maar een voorbeeld.
  Zijn nog vele andere.

  Econoom Michael Hudson vertelt daar ook wel interessante dingen over. Veel historisch besef.

 109. Nick says:

  ps: Helemaal mee eens!Zie vooral reactie van “Beperktedijkbewaking”:iex.nl/Forum/Topic…n-nog-veel-meer.aspx

  Heldere en welluidende tekst.
  Zo zie je hoe een paar simpele feiten op een rij gezet de hele idee, en daarmee grond onder praatjes voor beleid, kantelt.

  Aanrader inderdaad.

 110. Keesje says:

  erik(trolnogimmerhier):
  Bubbelsnorkelmans: Zit al bijna in de bijstand, en dat is precies waar ik wil zitten!

  Dan kom je in de schuldhulpverlening, of is je huis in waarde gestegen sinds je het gekocht hebt?

 111. Juan Belmonte says:

  Grondschrijver,

  Mooi he

  Dat we
  Al dezelfde principes onderschrijvend
  Tot verschillende conclusies kunnen komen 🙂

 112. Dystopia says:

  Adamus,

  Algebra….

 113. maarten says:

  erik(trolnogimmerhier),

  Een woord T30, zie tegenlicht van 20 april

 114. Dystopia says:

  erik(trolnogimmerhier),

  Neem de tijd jongen en je komt ergens.

 115. Jan says:

  @110 Mooie analyse. Maar die grondsubsidie op sociale woningbouw verschilt tussen de Randstad en daarbuiten.

  Buiten de Randstad is alle schaarste op de grondmarkt kunstmatig, veroorzaakt door de planeconomie van gemeenten die een veel te grote overheid over de rug van starters willen financieren. Die zogenaamde grondsubsidie buiten de Randstad is dus eigenlijk geen subsidie.

  In veel plaatsen in de Randstad is er geen kunstmatige schaarste, maar wordt schaarste veroorzaakt door de markt. In dit geval is er wel degelijk sprake van subsidie. En veel ook.

  Zie hier de oneerlijkheid van sociale woningbouw in geliefde plaatsen als Amsterdam, Wassenaar of Laren. Deze armen krijgen grondsubsidie die armen in Vaals, Goes of Assen niet krijgen. Er is ook geen sociale reden voor die subsidie, want mensen zonder uitzicht op werk hoeven niet in Amsterdam, Wassenaar of Laren te wonen.

 116. Bubbelonia says:

  erik(trolnogimmerhier):
  Bubbelsnorkelmans: Zit al bijna in de bijstand, en dat is precies waar ik wil zitten!

  Oh aha. Je weet dat je in de bijstand ook méér HRA krijgt dan als je een inkomen uit loon heb, toch? Dus dat wordt puur genieten voor je!

 117. Dystopia says:

  Ik mij
  Ik ik mij
  Ik ik mij
  Mij ik

  etcetera, Lucubert.
  Niet aan jou besteed

  Maar ach, vermakelijk, dat dan weer wel.
  Vanwege de hopeloze inhoudsloosheid.
  En leeg huis een lege huls helemaal van jou.
  Zo je best op gedaan. Het is niet eerlijk.

 118. Dystopia says:

  Jan: Er is ook geen sociale reden voor die subsidie, want mensen zonder uitzicht op werk hoeven niet in Amsterdam, Wassenaar of Laren te wonen.

  Iedereen die werkt onmiddellijk in Laren, Wassenaar of Amsterdam huisvesten => Logica. Knap staaltje redeneren :raz:

 119. Jan says:

  @125 Dat zou een hoop files schelen, en al die prachtige sociale woningbouw die nu leeg staat in krimpregio’s kan in gebruik worden genomen.

 120. Dystopia says:

  Jan,

  Welke markt bedoel je eigenlijk? De Dappermarkt, De Noordermarkt, De Albert Cuypmarkt of de biologische markt? Wartaal! Je woont zeker in Twente 😉

 121. Dawg says:

  Jan: n veel plaatsen in de Randstad is er geen kunstmatige schaarste, maar wordt schaarste veroorzaakt door de markt. In dit geval is er wel degelijk sprake van subsidie. En veel ook.

  Ben wel benieuwd. Hoeveel is veel? Hoeveel grondsubsidie ontvangen de onrendabelen van Nederland in de Randstad?

 122. Dystopia says:

  Jan, jan, jan dat komt er nu van. (Ik kan gedachten lezen)
  Katrien is boos op je!

 123. Dystopia says:

  Dawg,

  Nee, dan huurmoordenaars!
  Is kopen dan niets meer waard? rofl

 124. erik(trolnogimmerhier) says:

  Snorkelmans: In de bijstand heb je geen hypotheekrente aftrek nodig. 4 daagjes arbeid in de maand is genoeg om een heerlijk leven te hebben.

 125. Dystopia says:

  Met open armen subsidie incasseren en dan hier een beetje komen klagen over mensen in de wijk die eigenlijk niet zouden moeten kunnen bestaan. Echte Jannen?
  Als Jaques Plafond niet tussen 4 plankjes weggetimmerd was zou hij zich omdraaien in z’n graf denk ik, maar ik ben geen Sjef van Oekel met een leuke woning aan de Sportlaan. In Duindorp schijnt van alles leeg te komen volgens de massamedia. Grijp je kans en vis niet achter het net zou ik zeggen. het voorstellingsvermogen van de gemiddelde schuldenaar is schier onuitputtelijk, maar verwar het nooit met creativiteit.

 126. Dystopia says:

  erik(trolnogimmerhier),

  Aha, dus jij hebt de robots uitgevonden (waardoor vervangende arbeid).
  Verklaart het een en ander.

 127. Dystopia says:

  Eriktrol, kun je mij uitleggen wat de term winstbelust betekent? Dan beloof ik dat ik het niet over schuldbewust ga hebben. 😛

 128. Dystopia says:

  Nou, en?

 129. Dystopia says:

  Met andere woorden, het loont niet altijd door je slimmer voor te doen dan je bent. Geleende wijsheid.

 130. Dystopia says:

  Trommelende vingers… zeker aan het pissen.

 131. Jan says:

  @131 @132 @133 @134 @135 @136 @137 Je praat met jezelf en je legt anderen woorden in de mond die ze zelf niet geschreven hebben. Is het bij de huurdersbond niet zo gezellig?

 132. Dystopia says:

  Komt er nog wat van?
  Mwoah fff denken…

 133. Dystopia says:

  Jan: @131 @132 @133 @134 @135 @136 @137

  Je bent bij de koopbond nou goed!

 134. Jan says:

  @140 Ik huur uiteraard. Zolang de prijzen blijven dalen is kopen niet aantrekkelijk.

  Maar hier in de krimpregio is het wel gezellig. Fijne avond!

 135. Dystopia says:

  Dragon baby couldn’t take it. Well shit happens and it’s not over!

 136. Dystopia says:

  Bipolaire stoornissen zijn het nieuwe normaal VK, not!

 137. Dystopia says:

  Eriktrol is plotseling tijdelijk met paasvakantie gegaan.
  Hoe lopen de hazen? Nee, honden die achter een namaakhaas aanlopen de norm. En toch hou ik van dieren, je kunt er zoveel van leren, wanneer je ze niet misbruikt…

 138. Dystopia says:

  Waarmee ik dus niet wil zeggen dat ik het in orde vindt door anderen in m’n eigen hol geneukt te worden. En aan geen stijl heb ik ‘n broertje dood. Veel erger!

 139. Bubbelonia says:

  erik(trolnogimmerhier):
  Snorkelmans: In de bijstand heb je geen hypotheekrente aftrek nodig. 4 daagjes arbeid in de maand is genoeg om een heerlijk leven te hebben.

  Ohja, want in de bijstand hoef je je hypotheek + rente (+ andere vaste lasten) helemaal niet meer te betalen. Inderdaad ja. Vreemd dat niet meer mensen dat zo doen :-S

 140. Adamus says:

  Forum is een aflopende zaak. Is trolletje toch gelukt 😉

  Tschüss.

 141. Steven says:

  Bubbelonia,

  Laatst werd ik tijdens een avondje uit door een (dronken) kennis uitgemaakt voor looser.

  Hij zit zelf in een huis op IJburg en heeft in vijf jaar dus veel verloren. Ik houd ook van gokken, maar ik heb nog nooit met één bet zoo veel verloren. Toch noemt zo iemand mij een looser omdat het niet strookt met zijn verwachtingen. Dat vind ik dus gewoon echt frappant: ik antwoord er niet eens op.

  neem aan dat anderen hier ook dit soort ervaringen heeft. (ik heb weer wat op dus neem het met een bak zout)

 142. Steven says:

  anderen hebben.. pfff (sorry)

 143. Steven says:

  looser is loser: niet nadenken maakt me een talen imbeciel.

  Maar goed. Veel (bijna allemaal) hebben echt belachelijke hypotheken: zeg maar tussen de 300.000 en 700.000 dus dan krijg je wel een heftige discussies.

 144. mafketell says:

  The After Minsky Moment …… 😉 wat nu nu volgt is het grote ‘spartel’ trauma …… vrij vertaald 🙂

  De NL zit nu in een debt deflation trauma ( Ambrose ) met huishoudens met leningen van bijna 250% ? http://timiacono.com/wp-content/uploads/13-06-04_economist_debt.png van het beschikbare inkomen …… en dat met een dalende inflatie ( 0.6% )

  En uiteraard volgen we nog steeds het script van het boek der boeken http://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase/large/FC/1/2/8/6/1001004002526821.jpg

 145. Keesje says:

  Steven,

  Ja, ken het. En verborgen werkeloosheid.
  De auto wordt ingeruild voor een klein goedkoop model, de losse rommelgarage verkocht, er komen praatjes van wat doet die nou eigenlijk, zijn er geen opdrachten meer? Meneer met drukke baan zit in een keer in het vrijwilligerswerk op school en de tennisclub voor de netwerkmogelijkheden waarschijnlijk………..

  Voor het vrijwilligerswerk is het goed overigens, daar krijgen ze nu veel meer vacatures vervuld.

 146. Keesje says:

  Steven,

  Met dat soort hypotheken 500.000 plus, gaan de moeders voor de rest van hun leven voor NIKS werken, die betalen de toekomstige waardedalingen………ken ook een stel met 2 dikke banen een hypo van een miljoen en ze zitten met de gestegen kinderopvang van hun 4 kinderen…..

 147. lorenzo says:

  Apekool: Kopen MOET goedkoper zijn dan huren, vanwege de risico’s die je bij kopen aangaat. Als huren minder dan 10% duurder is dan kopen (of godbetert zelfs goedkoper) dan zijn de kopers te duur uit.

  Die makel-kletspraat “het is nu zelfs goedkoper om te kopen” is dus lulkoek van de bovenste plank.

  Ik zie geen risicos bij kopen , men is slechts vergeten af te lossen .
  Die makelaar heeft gelijk , kopen is nu veelal goedkoper dan huren .

 148. Stoelgang says:

  Juan belmonte:
  @ artikel

  Juan herhaalt datti tegen scheefhuur is.
  Subsidies alleen obv noodzaak, niet als uitkomst van politiek gepruts, waarbij iedereen zijn eigen subsidietje krijgt en uiteindelijk niemand meer gewoon zonder overheidsbemoeienis zelfstandig kan wonen.

  Dus de heer Drs blok is gewoon goed bezig.

  Juan, ik ben daar in principe ook tegen, het is een uitvloeisel van een zieke woning’markt’ en dat zou niet moeten kunnen. Maar ik moet zeggen dat ik me als scheenhuurder steeds meer gelegitimeerd voel door het misdadige overheidsbeleid ten aanzien van de woning’markt. Het voelt hoe langer hoe beter en hoe meer kunstgrepen en leugens er gebruikt worden om kopen te forceren, hoe minder geld ik aan wonen wil uitgeven. En dat bevalt prima 🙂

 149. Steven says:

  mafketell,

  Ja gewoon de grootste private schulden van heel Europa.. En dan gaan mensen nog zeuren als ik Ierland en Spanje als voorbeeld van echte huizenprijs dalingen er bij neem.

  Nederland is inderdaad anders: het is nog erger.. 😉

 150. Nico de Geit says:

  Nick: “Een rijke heeft macht over armen,
  wie leent, is de slaaf van wie uitleent. “
  Spreuken 22:7.

  Ik had een tijdje terug Jehovah’s aan de deur. Ze hadden een hypotheek en een tv in hun ‘eigen woning’. Ze laten ook hun kinderen inenten en kopen voedsel met smaakversterkers bij de supermarkt. Ze hadden ook al geen atoombunker en ze zonderen zich ook niet af van de zondige massa. Ze geloven alleen in de Heer en dat is het dan.

 151. huizenhyper says:

  Stoelgang: Juan, ik ben daar in principe ook tegen, het is een uitvloeisel van een zieke woning’markt’ en dat zou niet moeten kunnen. Maar ik moet zeggen dat ik me als scheenhuurder steeds meer gelegitimeerd voel door het misdadige overheidsbeleid ten aanzien van de woning’markt. Het voelt hoe langer hoe beter en hoe meer kunstgrepen en leugens er gebruikt worden om kopen te forceren, hoe minder geld ik aan wonen wil uitgeven. En dat bevalt prima

  Ik val ook onder de categorie “scheefhuurders”.
  Ik heb op een gegeven ogenblik ook besloten maar niet meer te kopen in dit land. Er is gewoon veel te veel manipulatie en bedrog in deze “markt”.

  Ik ken trouwens ook mensen die een riant salaris hebben (90k per jaar, het tweede inkomen op 15k per jaar) , maar een krakkemikkig rijtjeshuis hebben gekocht van 150k. Dat terwijl ze makkelijk een huis van 300k hadden kunnen kopen.
  Een “scheefkoper”. Misschien een idee voor blok om hun hypotheekrente te verhogen om deze personen aan te zetten tot het kopen van een duurder huis.
  Dit bevordert ook de doorstroming.

  Stel dat je dan toch koopt ( en je lost tot je pensioen alles af).
  Op het einde van de rit kom je te overlijden.
  Dan moet er belasting worden betaald over dat huis.
  De erfgenamen betalen deze belasting.
  Waarom zou je belasting moeten betalen over iets dat 100% van jou is, en waar je je hele leven voor gewerkt hebt, hier al tonnen belasting aan betaald HEBT in je werkzame leven?

  In Nederland is een huis nooit echt van jou (ook al heb je het helemaal afbetaald).

  Conclusie:
  In een land als Nederland met het huidige belastingklimaat wil je eigenlijk helemaal geen woning kopen.

 152. Steven says:

  Keesje,

  Is toch treurig dat je je kinderen niet normaal kunt opvangen met twee dikke banen? Zegt misschien ook wel wat over de prijs daarvan. Maar een miljoen in de schuld staan helpt in ieder geval niet nee.

 153. Steven says:

  huizenhyper: Dat terwijl ze makkelijk een huis van 300k hadden kunnen kopen.
  Een “scheefkoper”.

  Misschien een idee om de rente elk jaar een procent te verhogen voor scheefkopers? (bij huurders gaat er 6,5 procent bij dus is nog schappelijk) 😉

 154. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Ik had een tijdje terug Jehovah’s aan de deur.

  Jezus had geen koophuis maar werd geboren in een stal. Het eerste geschenk dat hij – direct na zijn geboorte – kreeg was goud. Goud, wierook en mirre.

  Jezus hield heel veel van dieren, koos er zelfs voor om tussen de dieren geboren te worden. Toen hij de mensen zat was ging hij 40 dagen de wildernis in om samen te zijn met de wilde dieren.

  Nadat Jezus de geldwisselaars had uitgescholden ging het snel, hij werd aan het hout geslagen omdat hij een misdadiger zou zijn. Maar de Heer is verrezen.

  Zalig pasen.

 155. ps says:

  Nico de Geit: Jezus had geen koophuis maar werd geboren in een stal. Het eerste geschenk dat hij – direct na zijn geboorte – kreeg was goud. Goud, wierook en mirre.

  Jezus hield heel veel van dieren, koos er zelfs voor om tussen de dieren geboren te worden. Toen hij de mensen zat was ging hij 40 dagen de wildernis in om samen te zijn met de wilde dieren.

  Nadat Jezus de geldwisselaars had uitgescholden ging het snel, hij werd aan het hout geslagen omdat hij een misdadiger zou zijn. Maar de Heer is verrezen.

  Zalig pasen.

  Dat geldt ook voor Amsterdam. Daar komt de natuur vanzelf weer terug 😉

  http://www.parool.nl/parool/nl/4024/AMSTERDAM-CENTRUM/article/detail/3638312/2014/04/19/De-Amsterdamse-rat-wordt-resistent.dhtml

 156. lorenzo says:

  huizenhyper: In Nederland is een huis nooit echt van jou (ook al heb je het helemaal afbetaald).

  van wie dan ?

 157. lorenzo says:

  Steven: En dan gaan mensen nog zeuren als ik Ierland en Spanje als voorbeeld van echte huizenprijs dalingen er bij neem.

  Lorenzo zeurt nooit , wordt ook wel de ”feitenman” genoemd in bepaalde kringen , niet zijnde dit theater. De vergelijking gaat echter mank , ondanks de niet genoemde aannames.
  Daar zijn juist geen echte dalingen in prijs want in korte tijd ( 20 jaar) ruim 600 % gestegen . Nu 50 eraf betekent een positieve daling (ruim minder beleend namelijk) . De markt daar floreert alweer met afnemers van elders op de aardbol.
  Een land heeft echter wel een groot ( want beleend) probleem : Nederland.
  Laatstgenoemde zal op termijn hulp gaan inroepen van de knoflook eters , met voorwaarden.

 158. lorenzo says:

  Nico de Geit: Zalig pasen.

  Dank en eensgelijks , een mooi moment tevens om mijn huis (als ware deze van God) eens te laten zien … of het mijn enige koophut betreft laat ik nog even in het midden …http://www.tweedewoning.eu/woningen/2891129

 159. lorenzo says:

  oh ja , een vraagprijs is het …

 160. ps says:

  lorenzo,

  Overal in de EU tweede woningen te koop.
  Mensen willen er vanaf vanwege toenemende bezitsbelasting en onvrijheid.

  De trend is daarom:
  http://www.campersite.nl/

 161. Renato says:

  Jongens, weten jullie nou hoe het zit? Ik huur nu een sociale huurwoning voor 685, bij een belastbaar inkomen lager dan 30k.

  Komt de woningstichting straks met een huur hoger dan 700 aanzetten of is het gemaximaliseerd op 699,48 ?

  Volgens dat puntensysteem zou de huur rond de 800 moeten zijn.

  En nog de groeten aan Blok, de paardenlul.

 162. Bubbelonia says:

  Renato,

  Ik snap d’r ook niks meer van. In de laatste bief van Blok staat er niks over, maar op de sites Telegraaf, NOS, Elsevier, Nu.nl, NRC staat (nog steeds) dat de huur (of huurgrens) gemaximeerd wordt. Daar staat NIET “liberalisatiegrens”, wat weer wél in de brief van Blok staat. Dus of alle media snappen het verschil tussen huur(grens) en liberalisatiegrens niet, of Blok informeert ons weer eens onvolledig.

 163. Nico de Geit says:

  lorenzo: Dank en eensgelijks , een mooi moment tevens om mijn huis (als ware deze van God)eens te laten zien … of het mijn enige koophut betreft laat ik nog even in het midden …http://www.tweedewoning.eu/woningen/2891129

  Na een schilderbeurt ziet het er al heel anders uit. Waar koop je hier iets om te wonen voor 35K?

 164. Nico de Geit says:

  lorenzo: van wie dan ?

  Ga in je tuin staan met een geweer en roep: ‘deze grond is van mij’. Schiet een keer in de lucht en kijk wat er gebeurt.

  De echte eigenaar meldt zich, stuurt een flink aantal mannen met geweren om jou op te halen. In de krant verschijnt een artikel over een verwarde man (die dacht dat zijn huis van hem was).

  Eigendom is in een rechtsstaat heel beperkt. Met een woonhuis mag je nog iets, onderhouden en zo. Ben je de ‘eigenaar’ van een monument dan mag je nog minder en moet je veel meer. Denk aan onderhoud op de manier zoals dat door de overheid wordt voorgeschreven.

 165. Steven says:

  Nico de Geit,

  denk ook aan dat huurwaardeforfait. Wat een maffe regeling overigens weer, maar heb daar als eeuwige huurder geen ervaring mee.

  http://financieel.infonu.nl/belasting/109163-huurwaardeforfait-2014-berekenen.html

 166. Olijfhout says:

  Nico de Geit: Ga in je tuin staan met een geweer en roep: ‘deze grond is van mij’. Schiet een keer in de lucht en kijk wat er gebeurt.

  De echte eigenaar meldt zich, stuurt een flink aantal mannen met geweren om jou op te halen. In de krant verschijnt een artikel over een verwarde man (die dacht dat zijn huis van hem was).

  Eigendom is in een rechtsstaat heel beperkt. Met een woonhuis mag je nog iets, onderhouden en zo. Ben je de ‘eigenaar’ van een monument dan mag je nog minder en moet je veel meer. Denk aan onderhoud op de manier zoals dat door de overheid wordt voorgeschreven.

  Wat een verhaal zeg, werkelijk verschrikkelijk Nico.
  Tjonge zeg. Dat Nico dat meemaakt.
  Ook nog wel een flink aantal mannen. En geweren.
  Als ik Nico was zou ik schrikken…
  En in de betaalde woonruimte in een hoek duiken.

  Bij een monument weet je al die gegevens hoor Nico.
  Straks ben je zelf een monument.
  Wil je soms Paarse of Gele monumenten?

  Ga jij Nico morgen schieten vanuit ‘jou’tuin?

 167. Nico de Geit says:

  Olijfhout: Wat een verhaal zeg, werkelijk verschrikkelijk Nico.

  Ga jij maar in je tuin staan roepen ‘dit huis is van mij’ met een geweer. Een luchtbuks en vuurwerk voldoet ook. Als dat huis 100% van jou was zou dat toch moeten kunnen?

  Er is sprake van beperkt eigendom, een soort gebruiksrecht. Je mag je eigen woning niet eens slopen, niet eens verven in de kleur die je wilt.

 168. Olijfhout says:

  Nico de Geit: Ga jij maar in je tuin staan roepen ‘dit huis is van mij’ met een geweer. Een luchtbuks en vuurwerk voldoet ook. Als dat huis 100% van jou was zou dat toch moeten kunnen?

  Er is sprake van beperkt eigendom, een soort gebruiksrecht. Je mag je eigen woning niet eens slopen, niet eens verven in de kleur die je wilt.

  Huurders alsmede kopers in mijn wijk roepen niets Nico.
  Wij wonen hier gewoon.
  Vuurwerk en luchtbuksen doen we ook niet.

  In onze blote kont rennen of zitten op straat doen wij ook niet Nico.
  Mag ik ook niet op veel stranden waar ik moet betalen.
  Waar is het eigendomsrecht dan?

  Bij huur zie je inderdaad vaak dat je geen kleurtjes kan kiezen op jou huisje, daar heb jij gelijk in.

 169. aa says:

  Nico de Geit,

  Zal ik je een geheimpje vertellen. Het verhaal rond Jezus is een verzinsel om de bevolking in toom te houden.

 170. Steven says:

  aa,

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Francesco_Carotta

  Is een aardige theorie voor een atheïst (zoals ik)

 171. mafketell says:

  Het draadje is ‘s morgens moeilijk benaderbaar
  het verhaal van een spartelaar
  op TV ce soir 🙂

  De strijd tegen de restschuld …….

  http://www.eo.nl/algemeen/pers/lijst/detail/artikel/de-strijd-tegen-de-restschuld/

 172. mafketell says:

  Mises is back ….. 🙂 Hiernaast in de twittertjes

  By Mises Updates …….

 173. mafketell says:

  ‘ De grote verrassing is juist, dat schuldinkrimping, goedschiks of kwaadschiks, gewoon doorzet’ Gek hé ? Nikx is wat het lijkt ……..

  Een Schmulletje voor de liefhebbers 🙂

  http://schmulladdertjeonderhetgras.blogspot.nl/

 174. mafketell says:

  En maak er maar een mooie earth day van vandaag 🙂 She is sooooo beautiful

  http://smallbiztrends.com/wp-content/uploads/2012/04/earth.jpg

 175. Cynicus Economicus says:

  mafketell: Mises is back ….. 🙂 Hiernaast in de twittertjes

  By Mises Updates …….

  De tentakels van de Kochtopus (Mises Org. is een initiatief van de Koch familie) reiken tot aan deze site.
  Corporate fascism? Frans kom er maar in.

 176. aa says:

  http://nos.nl/l/638718

  Weer 2 procent daling huizenprijzen tov jaar eerder. Hoezee

 177. lorenzo says:

  ps: Overal in de EU tweede woningen te koop.
  Mensen willen er vanaf vanwege toenemende bezitsbelasting en onvrijheid.

  Oh ? Zijn de Russen al zover opgeschoten dan ? Hope Obama is awake !

  Nou , nog een linkje van mij : Chinese investments in European properties tripled in 2013 http://www.icnlegal.com/en/chinese-investments-in-european-properties-tripled-in-2013/

 178. erik(trolnogimmerhier) says:

  aa: Blij in Den Haag te wonen, weer prijzen hoger, champagne kan open!!

 179. lorenzo says:

  Nico de Geit: Eigendom is in een rechtsstaat heel beperkt

  Volgens de jurisdictie ”het meest omvattende recht wat een mens kan hebben”.
  Ook de russen , volgens hen ook een rechtsstaat , kunnen hier geen einde aanmaken , buiten het fysieke dan.

 180. lorenzo says:

  Nico de Geit: …http://www.tweedewoning.eu/woningen/2891129

  Na een schilderbeurt ziet het er al heel anders uit. Waar koop je hier iets om te wonen voor 35K?

  En een beetje opruimen nog , zoals je ziet .
  ps. een airco is niet nodig , een besparing , gemiddeld per jaar cirka 18 graden binnen , nagenoeg onafhankelijk van de buitentemperatuur .

 181. Bubbelonia says:

  erik(trolnogimmerhier): Tweederde

  oooohhhhhh, dat gekakel van je (“ren nu halsoverkop naar de makelaar” etc) was alleen bedoeld voor inwoners van Den Haag en Amsterdam? Die 99% procent van NL die NIET daar woont moet helemaal niet naar jou luisteren? Kun je dat er in het vervolg even bijzeggen Erik? Is niet te moeilijk voor je toch?

 182. ps says:

  lorenzo: Oh ?Zijn de Russen al zover opgeschoten dan ? Hope Obama is awake !

  Nou , nog een linkje van mij :Chinese investments in European properties tripled in 2013 icnlegal.com/en/ch…ies-tripled-in-2013/

  Maar…DIT is de trend: vrijheid!

  http://www.campersite.nl/

 183. erik(trolnogimmerhier) says:

  Snorkelmans: Ach als jij daar een blij mens van wordt, bij deze. Rennen naar die makelaars als je bij de lucky few kopers van de 1,3 miljoen inwoners van Den Haag of Amsterdam hoort.

  De rest van het land, snel verhuizen naar Den Haag en Amsterdam, vooral de scheefhuurders krijgen er 1 Juli a.s. weer flink van langs……

  En voor nu fijne week iedereen, trol gaat vakantie vieren.

 184. de markies says:

  De trend is (en blijft?) een lichte stijging van verkopen tegen een iets lagere prijs.

 185. Tsja...... says:

  Cynicus Economicus: De tentakels van de Kochtopus (Mises Org. is een initiatief van de Koch familie) reiken tot aan deze site.
  Corporate fascism? Frans kom er maar in.

  Heb ik al eerder uitgelegd. Wat de familie Koch schenkt aan doelen valt in het niets bij schenkingen aan Obama’s Campagnes. Volgens mij 20 miljoen ten opzichte van 1000 miljoen.
  http://nypost.com/2014/03/16/loopy-liberals-freak-over-koch-brothers-100m-hospital-gift/http://www.thegatewaypundit.com/2014/02/evil-koch-brothers-rank-59-in-political-donations-behind-18-different-unions/

 186. Arendsoog says:

  Een aardig artikel over de vraag of hoge huizenprijzen verklaard kunnen worden door het huidige liefelingsthema van de economische professie: “secular stagnation”.

  http://mainlymacro.blogspot.in/2014/04/house-prices-and-secular-stagnation.html

 187. Cynicus Economicus says:

  Tsja......: Heb ik al eerder uitgelegd. Wat de familie Koch schenkt aan doelen valt in het niets bij schenkingen aan Obama’s Campagnes. Volgens mij 20 miljoen ten opzichte van 1000 miljoen.

  Ik beweer ook niet dat oligarchen zoals de Koch’s niet het recht zouden hebben om de ideeën van hun favoriete (neo-feodale) econoom te promoten. Het is alleen goed te weten wat de achterliggende intenties en belangen zijn.

 188. aa says:

  erik(trolnogimmerhier),

  Zegt dat iets over het intelligentieniveau van hagenezen, of is het een toevalligheid?

 189. Apekool says:

  Arendsoog:
  Een aardig artikel over de vraag of hoge huizenprijzen verklaard kunnen worden door het huidige liefelingsthema van de economische professie: “secular stagnation”.
  mainlymacro.blogsp…ular-stagnation.html

  Lees vooral ook de commentaren, die getuigen van meer inzicht dan het stukje zelf!

  Ik haal er 2 aan (moet Frans aanspreken):

  Anonymous21 April 2014 04:30

  The FPC are doing a wonderful job. Once you realise that a Central Bank is only there to make money for banks regardless of what it does to the economy, it all makes sense.

  The more they blow up house prices then the more debt people have to take on to buy one. The more debt they take on then the more lenders profit. One feature of the UK’s Bank of England stoked new housing bubble on top of their previous housing bubble is the increase in the length of mortgage terms. The average mortgage term length is going up all the time. This to make initial mortgage payments look cheaper, while making the overall mortgage interest cost a lot more over the extended mortgage term.

  The FPC are also doing a great job turning a blind eye to mortgages of ever increasing multiples of household earnings. Affordability used to be 3 times main income but now banks lend over 4 times joint incomes. You have the reason for your housing bubbles right there, just do the maths.

  Low interest rates force older people to work more hours due to less interest income from their lifetime savings.

  The only way to measure a Central Bank’s success is by how many hours labour it captures from workers to service increasing debt. The Bank of England are the star of Central Banks. Though they obviously have the advantage of a media captured by government. A media which promotes rising house prices and so the loss of disposable income as good news. Obviously the higher house prices are then the more hours people must work to buy one, so the more labour banks capture and the more hours people work, then the more income tax is generated for the government. Hence Schemes such as Help to Buy, portrayed as “helping” FTBs but all it does is push prices up and lock the buyers in more debt.

  en, waarschijnlijn van dezelfde anonieme poster:

  Anonymous21 April 2014 13:02

  The question of whether we have a house price bubble (and subsequent slump) would, of course, never arise, if house prices were part of the inflation index. We would not have had the Eurocrisis, or the sub-prime crisis before that. So if it is that simple – where are the economists asking for inclusion of property prices in the inflation index???

  If the UK inflation rate monitored by the Bank of England was made up of 1/3 house prices (+9%) and 2/3 consumer prices (1.6%) the inflation rate would now be around 4%, well above the 4% target. (Over a life-time our expenditure on houses is probably about 1/3 of all our total expenditure.)

  But, no surprise, the inflation rate has been decided upon by the “rich” people who make the rules. For them it is better to exclude property prices, as otherwise they cannot grow exorbitantly rich without any work! Any subsequent crisis and slump will help them become even richer – see buying up of property at post slump prices (hedgefunds buying sub-prime properties in US, and increased buy-to-let market in UK).

  It is time to include property prices in the inflation rate to prevent that redistribution from poor (rent payer) to wealthy (rent seeker) over time!

 190. Paul says:

  Alhier in de stad, goedkoopste woco huisjes tov 2008/9 piek met 23% gedaald, nominaal, en nu al een tijdje stabiel in de prijs met blijvend verkooptempo. Maar de particuliere opknappers dalen nog steeds geleidelijk in prijs. En in de sector +300k ontbreekt nog steeds de dynamiek.

  Conclusie: het laagste segment aanbod alhier heeft voorlopige bodem bereikt maar een stuk daarboven (opknappers tussen 200k en 300k, en luxe boven 300k) is het prijsrealisme nog maar langzaam aan het doordringen en gaat de prijsdaling langzaam verder.

  Wat realistisch is geprijsd gaat relatief vlot weg.

  Maar als de grote bulk realistisch geprijsd gaat worden zal er verdringing optreden en verdere prijsdaling nodig zijn om wat nu als realistisch verschijnt dan alsnog vlot te verkopen. Het gaat tergend langzaam, maar wel met prijsdruk naar beneden verder.

  http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/dossiers/conjunctuur/publicaties/conjunctuurbericht/inhoud/maand/2014-04-22-m11.htm

 191. aa says:

  Paul,

  Toch mooi dat CBS vanaf 2010 de daling laat zien. Dan lijkt het iets minder heftig… Nog steeds niet heftig genoeg.

 192. Dirk says:

  aa: http://nos.nl/l/638718

  Weer 2 procent daling huizenprijzen tov jaar eerder. Hoezee

  Dat laatste stukje dan van dat artikel:

  “Makelaars denken dat dit jaar de bodem zo’n beetje wordt bereikt. Volgens de NVM zijn de gemiddelde huizenprijzen in de eerste drie maanden zelfs licht gestegen, maar dat is nog niet terug te zien in de cijfers van het CBS.”

  kom je toch niet meer bij!
  Daling wederom zijn juist de laatste drie maanden van het CBS!
  NVM kan beter opdonderen, over twee jaar gaan ze weer zeggen dat degene die in 2014 gekocht hebben, gevangen zitten in hun woning, maar blijven volhouden dat het goed met de huizenmarkt gaat hoor! LOOOOLLLL
  LOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLL

 193. Nico de Geit says:

  Dirk: NVM kan beter opdonderen

  Mensen kiezen zelf naar wie ze luisteren.

 194. Nico de Geit says:

  Paul: Wat realistisch is geprijsd gaat relatief vlot weg.

  En hoeveel is dat? 5, 10, 20% van het totaal? En de kopers zijn vast mensen die neer het staatsjournaal kijken.

  Er komt straks een enorm gebrek aan kapitaalkrachtige, of in ieder geval kredietwaardige, nieuwe ‘huiseigenaren’.

  Vandaag een mooie rondrit gemaakt en er staat nogal wat te koop. Ook door de vinex gereden, wat een smakeloze boel.

 195. Latida says:

  Stuk gelezen dat ik maar half begrijp:

  http://www.youdontknowwhatyoudontknowcanada.blogspot.ca/2013/06/additional-information-i-have-shared.html

  Dit deed mij als leek bedenken dat in het ontstaan van de bubbel de rol van de verzekeraars is onderbelicht. Het aangaan van leningen, en de overheidsgaranties zijn immers nauw met elkaar verweven, en de grip van verzekeringsbedrijven op de samenleving is enorm, neem alleen al de verplichte zorg- en autoverzekeringen..

  En juist omdat grote wijzigingen in de prijs alles met risico van doen hebben, vraag ik me dus af in hoeverre verkeraars een rol spelen en / of hebben gespeeld in de ontwikkelingen van de prijzen.

 196. Juan belmonte says:

  aa:
  http://nos.nl/l/638718

  Weer 2 procent daling huizenprijzen tov jaar eerder. Hoezee

  Om de Telegraaf van januari te herhalen:

  CARNAVAL OP NL HUIZENMARKT !!!!

 197. Heinz says:

  Voorstel nieuwe huur is weer binnen…. Weer 33 euries meer per maand …..
  En dan schrijven ze onbeschaamd dat het is om de doorstroming te bevorderen… Het is zo triest.

 198. Steven says:

  Juan belmonte: CARNAVAL OP NL HUIZENMARKT !!!!

  Zak eens lekker door, zak eens lekker door: dat is toch zo fijn!

  Wat ik steeds zo verwonderlijk vind is dat er nog steeds geen historische huizengrafiek op het NOS journaal wordt getoond. Dan doe ik het maar weer (terwijl iedereen hier hem uiteraard al kent)

  http://www.berekenhet.nl/pics/huizenprijzen-2008-woningtype.png

 199. Steven says:

  Heinz,

  ja heel triest. Ik heb al heel wat besparingen doorgevoerd: geen kranten abonnementen, telefoon is sim only, goedkope ziektekosten, gas licht weer overgestapt en ik verhuur tegenwoordig zelfs mijn auto (maar dat is gewoon extra geld uiteindelijk)

  Maar doorstromen: nee uiteraard niet voor een paar tientjes: dan moeten ze echt met een taser me uit mijn huurhut jagen.

 200. bay says:

  Steven,

  Interessante grafiek en goed voor de onderhandeling voor een huis. Ik zocht net zoiets maar kon het niet vinden. Waar heb je de data vanndaan?

 201. Steven says:

  bay,

  zoeken op google: huizenprijzen vanaf 2008 (en dan naar afbeeldingen)

  site: http://www.berekenhet.nl/nieuws/prijsontwikkeling-huizenprijzen.html

 202. bay says:

  Steven,

  Zie nu dat gegevens niet bijgewerkt zijn met q1.

 203. Steven says:

  bay,

  dat kan best, maar trend is zo duidelijk dat ik gewoon niet kan geloven dat hier een bodem is of zoiets. Ik volg ook wat appartementen complexen en zie dat er heel wat verkopers opeens 10 procent onder de prijs gaan zitten (en dan gaat het hard)

  zie bijv. het appartement voor 200.000 vergeleken met alle anderen op Funda in dezelfde portiekflat:

  http://www.funda.nl/koop/almere/straat-esplanade/

 204. huizenhyper says:

  Steven: Maar doorstromen: nee uiteraard niet voor een paar tientjes: dan moeten ze echt met een taser me uit mijn huurhut jagen.

  Je moet mensen niet op ideeën brengen…

 205. Latida says:

  -2% in 1 maand tijd is best veel, dat is 24% op jaarbasis in dit tempo. In de steden worden met behulo van startersleningen en belastingvrije schenkingen misschien nog wat lucht in de markt geblazen.

  De trend staat in ieder geval wel als een paal boven water.

 206. Latida says:

  Spaanse toestanden in Nederland:

  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1412408

 207. mafketell says:

  Film Minimalism in aantocht 🙂 , van de twittertjes

  https://twitter.com/MinimalismFilm

 208. mafketell says:

  http://nos.nl/artikel/639084-vrije-val-aanbod-huurwoningen.html

  HRA vervalt ( na 3 jaar ) voor het tweede huis, de huizenmarkt-crisis kan beginnen ……. 😉 Het huis moet worden verkocht tegen elke prijs ………

  2014 wordt lastig voor mensen met dubbele hypotheek
  http://www.z24.nl/geld/crisismaatregelen-tweede-huis-ontbreken

 209. mafketell says:

  Heb zo’n vermoeden dat er twee ( permanent 2 leegstaande ) lok-woningen in mijn wijkje staan, om de prijs hoog te houden Prijs bij aanvang verkoop permanent 299k en dan dalende naar 259k …… Er staat er één te koop, zakt in prijs, wordt verkocht en blijft leeg staan. Dan gaat de andere, die erboven of eronder ligt in de verkoop, zakt in prijs, wordt verkocht en blijft leeg staan …… Je ziet het pas als je het doorhebt ….. 🙂 Staan met zijn tweetjes al zo’n vier jaar leeg te staan, ( als het niet meer is 🙂 ) ……….

 210. mafketell says:

  De tien goedkoopste woningen in de randstad

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/04/koop_dan_koop_dan.html

 211. mafketell says:

  De huizenprijzen zijn nog steeds overvalued in verschillende Europese landen, en prijsdalingen zullen de financiële gezondheid blijven ondermijnen van de huishoudens ……. de kaart is van mei 2013, maar het brede beeld is nikx veranderd …….. nog 20% gaat eraf ….. vrij vertaald ……

  http://c9.nrostatic.com/sites/default/files/House%20prices%20EO%2093-500×424.PNG

 212. lorenzo says:

  Latida: Spaanse toestanden in Nederland:

  uitzendinggemist.n…afleveringen/1412408

  dus beide landen zijn vergelijkbaar voor een analyse ?

 213. lorenzo says:

  mafketell: De huizenprijzen zijn nog steeds overvalued in verschillende Europese landen, en prijsdalingen zullen de financiële gezondheid blijven ondermijnen van de huishoudens ……. de kaart is van mei 2013, maar het brede beeld is nikx veranderd …….. nog 20% gaat eraf ….. vrij vertaald ……

  Dan is een analyse van de vraag kant juist nu op zijn plaats , enkel dan kunnen we stellen of een prijs ”overvalued” is.
  Een beetje als bij een Daimler dealer roepen dat de getoonde autos duur zijn ….

 214. lorenzo says:

  mafketell: De tien goedkoopste woningen in de randstad

  geenstijl.nl/mt/ar…op_dan_koop_dan.html

  Is dan ook het probleem , wederom de randstad . Als bijen nabij een honingraad , in deze wel een functie.

 215. Wilbert says:

  bay:
  Steven,

  Interessante grafiek en goed voor de onderhandeling voor een huis. Ik zocht net zoiets maar kon het niet vinden. Waar heb je de data vanndaan?

  De achterliggende cijfers kun je vinden bij het CBS.

  http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=81884NED&D1=0-1&D2=16,33,50,67,84,101,118,135,152,169,186,203,220,237,254,271,288,305,322&HDR=T&STB=G1&VW=T

  Met de knop ‘pas selectie aan’ rechtsboven, kun je ook kiezen voor een kwartaal of zelfs maandelijks overzicht, wel een beetje oppassen dat je niet verzuipt in de cijfers.

  Afhankelijk wat je wilt ‘bewijzen’ het correcte startpunt kiezen.

  Indexcijfers met topjaar 2008 op 100:

  2008 100
  2009 96,6
  2010 94,5
  2011 92,2
  2012 86,2
  2013 80,5

 216. Adamus says:

  Hebben hier de 3% huurverhoging ook weer binnen van het Rabo pensioenfonds. De extra €22 verhoging gaat van het budget. Drie flesjes wijn per maand 😉 ook een mooi ijkmoment om ook andere uitgaven onder de loep te nemen……hebben immers ook een brief van beheerder gehad om bijkruidvrije tuin ondersvrij (is tegels ipv zwarte grond) in te richten, een deurlamp en tuindeur te plaatsen, anders zijn huizen in de buurt slechter te verhuren wordt letterlijk geschreven.

 217. Lex says:

  Henk 6: Het Land verlaten als je nog kan.

  En emigreren mag alleen…….
  ……als je GEEN schuld hebt. 😉

  Dus 90% moet stilzitten en doen wat de bank/overheid zegt. En van de nog vrije 10% roept een deel dat je nu een huis moet kopen, omdat je anders de boot mist. Ja, een slavenschip…

  Sterk he dat kudde instinct? Net lemmingen. En wat lijkt het woord lemming veel op lening nietwaar 😉

 218. Lex says:

  jaap: (immers, 6000 per jaar betaald nauwelijks de rente op 150.000)

  Bij de Rabo krijg je nu maar 1.3% dus met 6000 op 150k moet je niet zeuren. Jij hebt het over rente die je op een 150k hypotheek betalen moet. Maar wie gaat er dan ook huizen verhuren met geld van de bank? Misschien Stefke Blok 😉 Als je de quote 500 een beetje in de gaten had gehouden van voor 2008 en na 2008, weet je dat steentjes handel met geleend geld goed is voor een gevolg: exit uit de quote 500.

  En waarom zouden mensen die een hypotheek nemen met als onderpand hun inkomsten uit werk dus met een hypotheek een huis aanschaffen en verhuren?

  Bullshit om hypotheek rentes erbij te halen als bepaling van de huurprijs. Heb je de rentes van de ECB de laatste jaren al eens bekeken? Met 150k haal ik met beleggen makkelijk 6k per jaar (ja ja, ook nu). Dat is niet zo’n kunst. Dus ik ben dan toch een debiel als ik mijn 150k in een bak stenen steek en meer dan 6k vraag per jaar. En dan ook de plee’s moet komen ontstoppen. Laat staan 150k bij een bank te lenen om het te financieren. Je betaald bij de bakker toch ook geen meijer voor een brood. Kan wel, maar is niet slim. Zijn makkelijkere manieren om geld te verkrijgen.

  De vraag is dus, waarom zijn mensen bereid het gat tussen rentes op de valuta markt en de hypotheek markt op te hoesten voor een huis? Welke debiel neemt er nu het duurste geld (hypotheek van de bank) om er zo lang mogelijk over te doen om het terug te betalen? Oh wacht, de gemiddelde Nederlander. Je vind geen andere sector in de wereld waar dit soort debiel gedrag wordt gebezigd, afgezien van de zorg sector misschien.

  Ook zo’n fabel. De zorgkosten stijgen. NEEN NEEN NEEN. De zorgPRIJZEN stijgen, niet de KOSTEN. Wat dat betreft net auto’s. Die stijgen ook in nieuwPRIJS, maar niet zozeer in arbeidsloon of materialen kosten. Kortom, waarom laat iedereen zich vrijwillig een rad voor ogen draaien om eens lekker in de bibs gena#$% te worden? En alles maar verzekeren. Echt, voor een cowboy op de financiele markt is Nederland echt een speeltuin. Zoveel makke schaapjes die meteen geld overmaken of een schuldbekentenis afgeven. En dan een compleet incompetent setje stuurlui in de politiek, die zo simpel te bespelen is en geen enkele ruggengraad heeft.

  Easy life, hypotheken, teak hout, HRA, NHG, rechtsbijstandverzekering, all-risk auto verzekering, woekerpolis, aflossingsvrij, lijfrente, vermogensbeheer (hier, doe wat leuks met mijn geld), beleggingsfondsen van een bank (geen enkele belangenverstrengeling hier mensen), verplichte zorgverzekering (is that legal: I WILL MAKE IT LEGAL), verplichte pensioendeelname, ZZP (‘zelfstandige’ zonder poen/rechten), Landsbanki, TRE (Top/Turkish Real Estate), Palm invest, GEGARANDEERD 9% op Bouwhuis, achtergestelde deposito’s DSB, diploma’s van InHolland …

  En werkelijk waar voor ELK debiel project ken ik wel mensen die bij me langskomen met een euforisch gevoel omdat ze de deal van de eeuw gevonden hebben. En of ik ook niet mee wilde doen. Moest nog blij zijn met de tip ook ………………….zucht……………….

  Maar ja, wat wil je met een land vol high/top potentials. En de ‘top’ van het bedrijfsleven. Die heeft het nu over weersinvloeden en invloeden van valuta schommelingen. I kid you not. De FED: het weer, Siemens & Philips: de euro is zo duur (dus de arbeid in de VS en China is dus goedkoop, maar dat wil er niet in. En waarom dan alles omzetten naar euro’s???????? Omzet verlies => dus toch geen aantrekkende economie he Draghi, Rutte, Yellen, LaGarde….).

 219. Adamus says:

  Lex,

  🙂

  Een land wat denkt dat deposito wordt uitgeleend om huizen van te bouwen. Men durft het niet hardop te zeggen, maar depositorente kan naar 0,0%. Het heeft geen enkele funktie, behalve een boekhoudkundige.

 220. scheefhuurder says:

  lorenzo,

  besteedbaar bedrag voor koophuis gaat omlaag, de markt volgt vanzelf.

 221. Steven says:

  Lex: Easy life, hypotheken, teak hout, HRA, NHG, rechtsbijstandverzekering, all-risk auto verzekering, woekerpolis, aflossingsvrij, lijfrente, vermogensbeheer (hier, doe wat leuks met mijn geld), beleggingsfondsen van een bank (geen enkele belangenverstrengeling hier mensen), verplichte zorgverzekering (is that legal: I WILL MAKE IT LEGAL), verplichte pensioendeelname, ZZP (‘zelfstandige’ zonder poen/rechten), Landsbanki, TRE (Top/Turkish Real Estate), Palm invest, GEGARANDEERD 9% op Bouwhuis, achtergestelde deposito’s DSB, diploma’s van InHolland …

  Je noemt ze mooi op. je vergeet de beleggingshypotheek…: lenen om te beleggen dus.. Een beetje belegger weet dat dat krankzinnig gevaarlijk is, maar men deed het bij bosjes.

 222. Steven says:

  oh sorry hij staat er wel bij.. (woekerpolis) 😉

 223. Dirk says:

  mafketell: HRA vervalt ( na 3 jaar ) voor het tweede huis, de huizenmarkt-crisis kan beginnen ……. 😉 Het huis moet worden verkocht tegen elke prijs ………

  2014 wordt lastig voor mensen met dubbele hypotheek
  z24.nl/geld/crisis…weede-huis-ontbreken

  Ze hebben zoveel jaar huur ontvangen met HRA, je moet dan toch echt wel begrijpen dat je dat geld moet gebruiken om de prijs flink te laten zakken, nog steeds dan de hoofdprijs willen vangen komt toch wel erg parasitair over op mij.

 224. lorenzo says:

  scheefhuurder: lorenzo,

  besteedbaar bedrag voor koophuis gaat omlaag, de markt volgt vanzelf.

  RTL of NOS ? Goede zaak , gaat te langzaam echter : de consequenties heb ik hier al eens uitgelegd.

 225. lorenzo says:

  Lex: En waarom zouden mensen die een hypotheek nemen met als onderpand hun inkomsten uit werk dus met een hypotheek een huis aanschaffen en verhuren?

  Deze zin klopt niet , omdat ik dat hier OOK al eens (in werktijd ) heb uitgelegd blijft het hier bij .

 226. maarten says:

  Piet,

  lorenzo,

  Ene ‘ardwerkende Ollander. Jambers style

 227. Latida says:

  Ik ben benieuwd of ze de aftrekbaarheid van de HRA voor het tweede, onverkoopbare huis nog gaan verlengen.Daar schijnen er namelijk nogal wat van te zijn.

  Deze regeling zorgt ervoor dat huizen langer leeg blijven staan en dat verkoopprijzen niet worden aangepast.

  @Lorenzo Nederland is prima met Nederland te vergelijken als ook hier enerzijds sluipenderwijs steeds meer mensen uit huis worden gezet terwijl aan de andere kant leegstand fiscaal wordt ondersteund door politieke regelgeving.

  Op 1 januari 2012 stonden niet minder dan 300,000 huizen leeg in Nederland (bron: CBS), recentere cijfers heb ik nog niet gezien maar minder zal het in ieder geval niet zijn.

  Ook vraag ik mij af hoeveel gevallen het betreft waar de HRA op tweede huizen betrekking heeft.

  Valt deze regeling weg, vindt er een verdere daling van de prijzen plaats. Het zomaar om tienduizenden gevallen kunnen gaan die leegstaand op prijsherstel en een koper zitten te wachten, terwijl ondertussen vrijwel ongezien de potentiele restschuld oploopt.

  Ook zal men niet onbeperkt kunnen doorgaan met het massaal verstrekken van startersleningen, waaraan een groot deel van de toename in de transactieaantallen valt toe te schrijven. Zodra de starterleningen worden stopgezet worden zij die er gebruik van hebben gemaakt met een restschuld geconfronteerd.

  Ten slotte zal de binnenlandse economie ieder jaar dat er een huurverhoging wordt doorgevoerd verder stagneren.

  Nu wordt straks ook nog eens de NHG weer omlaag gegooid, en de HRA weer ietsje minder, allemaal zaken die een werkelijk herstel van de economie in de weg staan.

  Er wordt op beleidsniveau aan allerlei knopjes gedraaid, waardoor er geen enkele sprake meer is van marktwerking maar van marktmanipulatie. En laat dat nu precies de reden zijn dat de crisis is ontstaan. Men houdt nog steeds kunstmatig schaarste in stand, schaarste die er niet is maar die men wenst. De enige schaarste die bestaat zijn betaalbare huurwoningen omdat daar wel veel vraag naar is, maar juist daar wordt de markt door overheodsingrijpen verstoord. Een voorbeeld bij uitstek van hoe men niet inspeelt op de wensen en voorkeuren en belangen van de burger, maar die van de grote instellingen die voor het grootste deel het beleid bepalen. Geen enkele partij komt op voor de belangen van jongeren, en startersleningen zijn geen gift maar een nieuwe vorm van een gewiekste vorm van afpersing en oplichting. Waarom lenen overheden geld uit aan hen die een huis kopen dat ze zich eigenlijk niet kunnen veroorloven? Waarom laat men mensen met twee huizen dubbel belastingvoordeel genieten? Waarom krimpt men doelbewust het bestand aan sociale woningen in gedurende een periode dat er meer vraag naar is? De minister van wonen is de minsiter van de prijsopdrijving voor de woonkosten. Ondertussen zijn er ook in 2013 weer ongeveer 150,000 mensen uit Nederland geemigreerd. Zouden de nieuwkomers een gelijke hoeveelheid verdiencapaciteit hebben?

  Ten slotte, alle banken hebben aangegeven minder hypotheken op de balans te willen hebben, terwijl er vanuit de woonstichtingen wel steeds meer koopwoningen bijkomen.

  Er bouwt zich daarom op dit moment een stuwmeer van duurdere koopwoningen op voor wie een steeds grotere orijsdaling in het verschoet ligt. Ik ben van mening dat dit zich pas na de volgende tweede kamerverkiezingen zal manifesteren, nadat alle poppetjes verwisseld zijn en nienand meer hoofdelijk aansprakelijk is voor het desastreuze beleid dat nu wordt gevoerd. Desastreus ja. Want ondanks 6 jaar crisis moet het ergste nog komen; de afwaarderingen op privaat onroerend goed naar werkelijke marktwaardes, vrij van marktmanipulaties door een overheid die de oren naar wanpresterende banken laat hangen. Dit jaar, -6%, volgend jaar -10%. Men blaast nog steeds zonder schroom lucht in de zeepbel om een illusie ten koste van alles en iedereen in stand te houden.

 228. Latida says:

  Correctie: met Spanje te vergelijken

 229. Keesje says:

  Lex,

  +10

 230. Juan belmonte says:

  Off. topic

  Drs Kees de Kort is ook lekker bezig:
  Het stijgen van huizenprijzen in de USA is gewoon weer werk van de makelleugenaars….

  http://www.bnr.nl/nieuws/388097-1404/column-kees-de-kort-geen-hyperdepiep-voor-de-huizenmarkt

  En zelfs prof dr Arnaud boot snapt op BNR dat Holland overgaat van
  Gesubsidieerd huizen leasen
  Naar
  EERST SPAREN
  en dan gewoon lenen en weer terugbetalen.

  ( kortom ook de HRA gaat op termijn volledig op de schop)

  Watti vergeet is de theorie van dr ir Maartje Martens (uit 2009)
  en dat daardoor dus huizenprijzen zo’n 40% zullen zakken

  We zitten op de helft …….

 231. Juan belmonte says:

  En prof dr sweder van wijnboeren stelt 6 jaar na de maatregelen van
  Drs Wouter “Sinterklaas” Bos
  Dat deze keynesiaanse “gratis geld grepen ” weinig effectief en wel kostbaar gebleken zijn

  Voor het beleid van partijgenoot en oud-minister van Financiën Wouter Bos aan de vooravond van de crisis heeft Van Wijnbergen geen goed woord over. “Hij liet als een idioot het tekort uit de hand lopen. We zijn vijf jaar lang met enorme bezuinigingsplannen bezig geweest om de erfenis van Bos te ommantelen. Duitsland heeft het tekort niet uit de hand laten lopen en heeft daarom geen onzinnige snoeioperatie hoeven te doen. Dat heeft wel veel uitgemaakt.”

  http://www.bnr.nl/nieuws/892549-1404/sweder-van-wijnbergen-kabinet-doet-verrassend-veel

  Heeeeeee
  Neeee maar
  Er zijn oekoenomen die de NHG naar 11 maal JanModaal
  Nu eindelijk ook een belachelijk plan vinden.

  Het wordt nog wat met de oekoenomen, ze blijken een geheugen te hebben 🙂

 232. Juan belmonte says:

  Voor wie nog even heeeeeeeeeeeel hard wil lachen
  En wel graties
  Die kan het beste zich met een serieus gezicht wenden tot
  De oekoenomen blog Mejudice

  Komt-i
  Nadat de casametristen er jarenlang hebben ontkend dat er een zeepbel was
  Ontkennen ze nu dat we halverwege de prijsdalingen zitten

  van overwaardering is anno oktober 2013 geen sprake meer

  http://www.mejudice.nl/artikelen/detail/van-overwaardering-op-huizenmarkt-is-geen-sprake-meer

  Whoehahahahahahahahaa.

  Das een partij de koe in de kont kijken ………

 233. Dawg says:

  Juan belmonte,

  Leuk zo’n index die in 2000 op 100 wordt gezet. Na een verdubbeling van de huizenprijzen in de daaraan voorafgaande 5 jaar. Hopeloos.

 234. Apekool says:

  Juan belmonte:
  Das een partij de koe in de kont kijken ………

  Als de daling pas op de helft is kijk je naar de uiers, nog preciezer: de spenen.

 235. Frans says:

  Kees de Kort: Geen hyperdepiep voor de huizenmarkt.

  http://www.bnr.nl/nieuws/388097-1404/column-kees-de-kort-geen-hyperdepiep-voor-de-huizenmarkt (klikken op het luidsprekertje)

  Het stijgen van de huizenprijzen is gewoon weer werk van de makeleugenaars, zegt BNR’s Kees de Kort.

  Twee weken geleden pronkte de makelaarsvereniging NVM met het herstel van de huizenmarkt: in het eerste kwartaal van dit jaar zouden de woningen gemiddeld 1,2 procent duurder zijn geworden ten opzichte van een jaar eerder. “Toen was iedereen weer hyperdepieper, met voorpagina’s en hoofdartikelen. Dat waren de makeleugenaars. Het CBS zegt nu: wij zien het niet. Dat is een klein minnetje.”

 236. Frans says:

  P.S. eerste gedeelte audio is over huizenmarkt US, aan het einde van het fragment die van Nederland. 🙂

 237. Adamus says:

  Juan belmonte:
  Off. topic

  Drs Kees de Kort is ook lekker bezig:
  Het stijgen van huizenprijzen in de USA is gewoon weer werk van de makelleugenaars….

  bnr.nl/nieuws/3880…-voor-de-huizenmarkt

  En zelfs prof dr Arnaud boot snapt op BNR dat Holland overgaat van
  Gesubsidieerd huizen leasen
  Naar
  EERST SPAREN
  en dan gewoon lenen en weer terugbetalen.

  ( kortom ook de HRA gaat op termijn volledig op de schop)

  Watti vergeet is de theorie van dr ir Maartje Martens (uit 2009)
  en dat daardoor dus huizenprijzen zo’n 40% zullen zakken

  We zitten op de helft …….

  Vertel prof. Mallebootje maar dat er niets meer te sparen is.

 238. Chimura says:

  Bubbelonia: Dus of alle media snappen het verschil tussen huur(grens) en liberalisatiegrens niet

  En huurbescherming inruilen tegen koopbescherming zegt alles. Het heeft meer zin naar het zich laat aanzien met twintigjarigen te discussieren over waar we mee bezig zijn en waar het naar toe moet, enige probleem is dat de financiele wurggreep die hier voor studententen minder evident is dan, zeg Amerika, minder merkbaar aan het veranderen is vooralsnog. Hoe dan ook bespeur ik een nieuw kritisch benul. Soms beter je daar op te concentreren dan los te gaan op trollen die het uiterste van je vergen. Sorry Adamus, soms kan het niet anders en dient het nog steeds een zaak. Wat hebben we gemeen? Is dat negatief? Kwestie van perceptie misschien? Vooral dat en de ervaring die spreekt! Dus geen voorschot op vermeende te behalen resultaten. Grootdenken, iets als Maarten Toonder eventueel. Wie kent hem nog…

 239. Chimura says:

  Juan belmonte,

  Dank! Salonliberalisten, een kort tijdperk toebeschoren als je het mij vraagt, hebben het goed.

 240. Chimura says:

  D’66 met z’n (polder) gedoogconstructie zit feitelijk in hen het kamp SGP CU. Met GOD als koning van haar doctrine. Is dat niet knap? Voor zogenaamd republiekeinen? Van die dingen gaan je ogen niet open 👿

 241. Adamus says:

  Chimura,

  We wachten wel op de implosie zegt ik als troll. Gisteren de stukken van een verzorgingshuis moeten inzien: accountant vindt het niet nodig om af te boeken op OG -verklaring moet nog over vergaderd worden. Laat de 20jarigen er maar over nadenken.

 242. Henk 6 says:

  Latida:
  Spaanse toestanden in Nederland:

  uitzendinggemist.n…afleveringen/1412408

  Sorry heb het stuk gezien en wordt er wel naar van.

 243. lorenzo says:

  Latida: @Lorenzo Nederland is prima met Nederland te vergelijken als ook hier enerzijds sluipenderwijs steeds meer mensen uit huis worden gezet terwijl aan de andere kant leegstand fiscaal wordt ondersteund door politieke regelgeving.

  Als jij het tot daar wil beperken ( nu ineens) doe ik dat ook maar.

 244. Henk 6 says:

  http://perskamer.bkr.nl/bkr-hypotheekbarometer-ruim-100000-consumenten-met-een-betalingsachterstand-op-de-hypotheek/

  Ook dit is slecht nieuws.
  100.000 gevallen met een betalingsachterstand van meer dan 4 maanden!
  er zijn 3,5 miljoen hypotheken, dus bijna 3% heeft een betalingsachterstand. 3%!.

  Ik durf te stellen dat deze 100.000 mensen met name mensen zijn met een onderwaterhypotheek. Niet betalen met overwaarde betekend namelijk dat de bank snel zal verkopen, no issue dus, die zullen amper in de cijfers zitten!

  Dus primaire conclusie 7% van de onderwaterhypotheken heeft een betalingsachterstand van meer dan 4 maanden.
  Dat is echt slecht nieuws voor de banken en de NHG.

 245. Henk 6 says:

  Dus primaire conclusie 7% van de onderwaterhypotheken heeft een betalingsachterstand van meer dan 4 maanden.

  == mega bom ===

 246. lorenzo says:

  Henk 6: Dat is echt slecht nieuws voor de banken en de NHG.

  De belastingbetaler . U

 247. Henk 6 says:

  lorenzo,

  verpest mijn dag nou niet zo!
  je hebt gelijk.

 248. hj says:

  nog een leuke uit de comments van nu.nl

  iets met overwaarde, keuken en neu…

  http://www.nujij.nl/economie/meer-woningbezitters-met-betalingsproblemen.27979272.lynkx

  85 busje77 12 minuten geleden door busje77
  @73
  Maar al die arme mensen met hun tophypotheek zijn ertoe gedwongen door de banken, echt waar.

  Ze komen binnen en spreken nog dapper “dat ze geen risico willen nemen, niet per se een super groot huis hoeven en het ze niet uitmaakt onder te doen voor vrienden en schoonfamilie”

  Maar vroeger of later (vaak nadat de bankier met de martelwerktuigen, handboeien en stroomstoten komt) gaan ze overstag en tekenen ze. (Ik heb een kogel in mijn linker knie gekregen en derdegraads brandwonden, maar toch uiteindelijk getekend)

  En ja, nu een restschuld…

  (of zou het net iets anders gegaan zijn. Iets met ‘huren is voor mietjes’, huizenprijzen gaan alleen maar omhoog en het cashen van de overwaarde voor vacantie, keuken en neu…)

 249. Tja says:

  Henk 6: 100.000 gevallen met een betalingsachterstand van meer dan 4 maanden!
  er zijn 3,5 miljoen hypotheken, dus bijna 3% heeft een betalingsachterstand. 3%!.

  Tel bij die 3% nog maar eens 3% op voor mensen die een betalingsachterstand hebben van minder dan 4 maanden en nog eens 3% voor mensen die nog geen betalingsachterstand hebben maar wel aan het interen zijn op hun spaargeld. Zit je op bijna 10% van de “woningeigenaren” die een huis “bezitten” die ze “eigenlijk” niet kunnen betalen….

 250. Nico de Geit says:

  Meer woningbezitters met betalingsproblemen

  Meer dan 100.000 woningbezitters konden hun hypotheek het afgelopen halfjaar niet meer betalen. Het aantal mensen met betalingsproblemen groeide met 8769 tot 100.581. Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde halfjaarlijkse Hypotheekbarometer van het Bureau Krediet Registratie (BKR).

  http://www.telegraaf.nl/overgeld/huis-hypotheek/22545774/__Meer_woningbezitters_met_betalingsproblemen__.html

 251. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Meer woningbezitters met betalingsproblemen

  Nieuwe draad

 252. lorenzo says:

  Henk 6: lorenzo,

  verpest mijn dag nou niet zo!
  je hebt gelijk.

  Gelijk is relatief , heb ik vorige week nog uitgelegd . Blijf Genieten !

 253. lorenzo says:

  …en lees de volgende topic niet !

 254. Johanna says:

  hj: Maar vroeger of later (vaak nadat de bankier met de martelwerktuigen, handboeien en stroomstoten komt) gaan ze overstag en tekenen ze. (Ik heb een kogel in mijn linker knie gekregen en derdegraads brandwonden, maar toch uiteindelijk getekend)

  Onze speciale verslaggever meldt, dat ook de hypotheeknemers aan een ondraaglijke tortuur onderworpen werden om riskante transacties te accepteren.
  De immer moreel hoogstaande bankier, volledig doordrongen van zijn zorgplicht (hoe absurd is het om te denken dat deze z’n informatievoorsprong enkel in zijn voordeel zou willen gebruiken), die met het mes op de keel moest capituleren toen z’n klant, ondanks zijn waarschuwingen, op het idee van een absurd hoge hypotheek kwam.

  Zoals Zalm toelichtte toen hij bij de DSB de mensen in de ban van Dirks realistische kunsten probeerde te brengen: ‘Daar stond ik, ik kon niet anders’.

 255. Henk 6 says:

  lorenzo,

  Mooi weer op mijn vrije middag! Super toch..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*