Kleef vist met boot naar huizenkopers

Met een varende woonbeurs hoopt de Kreis Kleef inwoners van de regio Arnhem/Nijmegen en de kop van Limburg te interesseren voor een koopwoning in het Duitse grensgebied. Het regiobestuur van Kleef en enkele banken hebben de rondvaartboot Stadt Rees gecharterd voor een onroerendgoed-toernee over Rijn,Waal en Maas.

De woonbeursboot gaat tussen 13 en 21 maart voor anker in de steden Arnhem, Nijmegen en Venlo. Aan boord kunnen bezoekers zich op de hoogte stellen van het actuele huizenaanbod van ruim 300 panden in Kleef en omgeving.

De deelnemende makelaardijen wilden volgens een zegsman eens iets anders dan de jaarlijkse woningbeurs die al dertig jaar in de Stadthalle van Kleef plaatsvindt. Nederland is voor de Duitse onroerendgoedmarkt nog steeds zeer interessant. Ruim de helft van de beschikbare woningen tussen Kranenburg en Kleef wordt verkocht aan Nederlanders.

De woonbeursboot ligt op vrijdag 19 en zaterdag 20 maart aan de Waalkade in Nijmegen.

bron:  Gelderlander

Share Button
24 comments on “Kleef vist met boot naar huizenkopers
 1. nhz says:

  “Ruim de helft van de beschikbare woningen tussen Kranenburg en Kleef wordt verkocht aan Nederlanders.”

  goh, hoe zou dat nou komen. Zal vast niet aan de HRA liggen …

 2. Hugo says:

  @1

  De gemiddelde Nederlander kan niet zonder subsidie. Iedereen die de subsidie moet opbrengen begint het zinkende schip te verlaten. Cohen’s inzet voor de komende verkiezingen; iedereen die netto oplevert ga ik verbieden het land te verlaten. Het kan niet zo zijn dat een klein clubje mensen voorkomt dat de rest niet meer kan feesten. Drastische maatregelen zijn nodig om deze dreiging het hoofd te bieden. Vanaf nu krijgt niemand meer loon maar politieke tegoedbonnen. We weten inmiddels zoveel van alle burgers dat we de bonnen bij al het vee terecht laten komen. De pendioenfondsen gebruiken we als onderpand om eea zeer solide te laten zijn. You want a free lunch? You get one, free lunches exist. Yes we can!

 3. adamus says:

  Pensi-oen-fondsen. Die luchtbel gaat nu leeglopen, dat moet, anders kunnen links+rechts het feest niet voortzetten.

  (Incl. Wilders)

 4. adamus says:

  Hugo, ik ben er in het huidige systeem al lang voor dat we alle opbrengsten van onze arbeid direct naar de Fiscus over laten maken. Bedrijven etc. hoeven dan geen bankrek. meer, maar r.c. bij Fiscus. Burger krijgt dan leeftoeslag. Op kleinere schaal is daar al mee geoefend door bijstandsuitkering. Pilot is geslaagd, maar denkt iets over het hoofd te hebben gezien. Wat?

 5. Hugo says:

  Adamus,

  Het is nu allemaal nog veel te kleinschalig & divers. Volgens de werkgroep ‘Nieuw Nederlanderschap’, welke alle departementen omvat, zijn er 4 typen burgers. Elk burgertype heeft een flexibel van te voren vastgesteld profiel. Op deze wijze kan de overheid met nieuw te ontwikkelen software bepalen (en/of vaststellen) wat de behoeften zijn van elk van de 4 unieke categorien burgers. Tevens kan het programma objectief vaststellen waar de vaardigheden van een individuele burger het best benut kunnen worden. Werkloosheid behoort tot het verleden! Dit programma moet kunnen corrigeren voor de inhoud van het partijprogramma van de gene aan de macht. Tevens kan rekening wordt gehouden met de eventuele noden van de Europese vrienden. Helaas is op Europees nivo nog geen burgertype standaard ingevoerd. Compatibility met de Europese burgertypestandaard zal aandacht blijven vergen. Het distributiemodel is zo goed als rond. Op dit moment zijn verregaande onderhandelingen met 4 organisaties om te acteren op de input van dit programma.

  Er zijn veel meer interessante zaken welke in de werkgroep NN worden besproken. Tipje van de sluier, iedereen chippen zodat volautomatisch kan worden bepaald of de burger niet afwijkt van wat is vastgesteld. Het sanctiemodel welke wordt uitgerold is vele malen lucratiever, correctie, rechtvaardiger en efficienter dan we nu hebben.

  Meeer kan ik helaas niet zeggen. Ik hoop dat je duidelijk is wat je miste.

 6. nhz says:

  @2:
  nu nog even die stemcomputers opnieuw invoeren en regelen dat iedereen die PvdA stemt de komende vier jaar automatisch geen cent belasting meer hoeft te betalen (voorzover ze dat al deden, het zal niet veel voorstellen).

  @4:
  dat wordt dan wel een standsuitkering denk ik, waarbij voormalig bankiers en geflopte politici in plaats van 100 euro zakgeld per maand 1 miljoen per maand krijgen, want anders zou het zielig en dus oneerlijk zijn.

 7. adamus says:

  5

  Hugo, wil je hier niet teveel lekken.

 8. adamus says:

  8

  boekenlijst 1972; waarschijnlijk ook het uitrekselboek erbij gehad…………..

 9. Mathijs says:

  “Het meest kansrijke plan is om de huurprijs voortaan te baseren op de woningwaarde in plaats van het aantal vierkante meters nu.”

  Lijkt me logisch, het is natuurlijk raar dat het huidge puntensysteem geen rekening houdt met bv de ligging van de woning. Dit zal tot gevolg hebben dat bepaalde woningen duurder worden, maar andere goedkoper.

  Nu nog de huurbescherming aanpakken in de vrije sector zodat mensen de mogelijkheid hebben hun woning te verhuren voor bepaalde tijd.

 10. nhz says:

  @11:
  zolang er HRA is zullen er in de vrije sector nooit realistische huren komen. Want verhuren betekent nu dat je, als je het officieel doet, de HRA misloopt wat in de praktijk betekent dat de huurbaas 2x gewoon zoveel huur vraagt om hetzelfde voordeel te hebben als een huiseigenaar met een huis van vergelijkbare waarde. Maar ja, voordat HRA en huursubsidie volledig zijn afgeschaft is Nederland vast al zelf afgeschaft bij gebrek aan baten.

 11. John says:

  @12 nhz
  Wat je zegt klopt, de redenatie erachter echter niet helemaal.
  Het is de waarde van het huis dat bepaalt hoeveel huur er gevraagd wordt. Als 5% rendement realistisch is op je geinvesteerd vermogen moet een huisbaas dat dus ongeveer vragen.
  Indirect zijn de huizenprijzen wel zo hoog door de HRA.

 12. nhz says:

  @13:
  wat ik bedoel is dat prive huizen die (meestal tijdelijk) verhuurd worden, door HRA 2x zo duur zijn als zou moeten, en dat er daarom door de huiseigenaar dus ook 2x zoveel huur wordt gevraagd als realistisch zou zijn voor een vergelijkbaar pand dat commercieel verhuurd wordt (want op die panden is geen HRA van toepassing). Dit even afgezien van het feit dat de HRA de prijzen van commerciele panden (waarvoor geen aftrek geldt) mee omhoog trekken.

 13. adamus says:

  http://www.pluspost.nl/verkiezingscampagne-zal-vooral-door-de-economie-worden-beslist-tekort-43-miljard/32620

  Verkiezingscampagne zal vooral door de economie worden beslist, tekort 43 miljard

 14. lorenzo says:

  Alleen nr. 1 haalt zijdelings de topic titel aan , de rest niemand.

 15. adamus says:

  Wie wil in Kleve wonen, een hollandse enclave. Wat heeft Kleve nu eigenlijk in de aanbieding? Totaal onduidelijk in deze annonce. Jammer, volgende aanbieding.

 16. nhz says:

  @17:
  het is een beetje als Zeeuws Vlaanderen denk ik, behalve dat het taalverschil in Kleve misschien net ietsje groter is, waarvoor je dan (nu nog) meer korting op de huizen krijgt 😉

 17. adamus says:

  Er moet achter Groesbeek nog een ontsluitings/provinciale-grensoverschrijdende weg gefinancierd worden is mijn idee. Ik was daar toevallig vorige week 🙂
  Ook aan de NL kant wel het e.e.a. te koop. Andere prijs dat wel.

 18. Hugo says:

  @ 8

  Je vergeet 1984, was bedoeld als een mix van beide.
  http://ebooks.adelaide.edu.au/o/orwell/george/o79n/index.html

 19. ll says:

  @ Hugo, je hebt in ieder geval een levendige fantasie. Leuk is dat.

  Nu nog even een verdienmodel voor de BV Olland bedenken, dat is n.l. verdwenen, voorlopig zitten we in een overlevingsmodel.

  Zit ik te denken aan een opiumplantage, als zoethoudertje voor het volk.

  Past wel in dit stramien.

 20. Hugo says:

  @ll

  Het verdienmodel is volgens mij al uitgerold. Waarom denk je dat ‘we’ in Afganistan zitten? Voor vrede en blah blah of toch voor de gaspijplijn die de broer van Balkenende daar wil aanleggen & voor de opium welke daar weer groeit en bloeit als nooit van te voren (is belangrijke imput voor Big Farma). Shell is ook net begonnen in Irak.

  De VOC mentaliteit, is er hier niets meer te halen, haal je het toch gewoon uit het buitenland? JP heeft visie…

 21. nhz says:

  @22:
  inderdaad, Shell was één van de drie oliemaatschappijen die nog voor de inval in Iraq (maar ongetwijfeld met steun van de Axis of Evil VS-UK-NL-Israel) onderling de olie- en gasbronnen van Iraq verdeelden. Het zijn ongeveer dezelfde spelers die nu (bijna) gratis en voor niks voor vele miljarden aan bovenschatten uit Iraq mogen roven; ‘eerlijk gestolen’, goede koopmansgeest.

  Afghanistan had naar mijn idee vooral met mooie baantjes en Amerikaanse gunsten te maken, maar wie weet. Maar Nederland is al jaren één van de grootste drugsproducenten ter wereld (o.a. XTC) dus misschien past het wel in de strategie.

 22. adamus says:

  @23

  Maar Nederland is al jaren één van de grootste drugsproducenten ter wereld (o.a. XTC) dus misschien past het wel in de strategie.

  alle opium de wereld uit……..

  http://zaplog.nl/zaplog/article/nederlandsche_cocaine_fabriek_cocaine_in_wwi_en_speed_in_wwii_is_er_een_lin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*