Topambtenaar: hypotheekrenteaftrek verder omlaag

Het kabinet moet plannen gaan maken om de hypotheekrenteaftrek nog verder te beperken. De hoogste ambtenaar van het ministerie van Economische Zaken, Maarten Camps, adviseert dat in zijn traditionele nieuwjaarsartikel in het economenblad ESB.

Volgens Camps zal verdere verlaging van de aftrek meer rust brengen op de onstuimige woningmarkt. In tijden van economische groei, zoals nu, raakt die markt al gauw oververhit. De renteaftrek heeft een prijsopdrijvend effect.

Door de aftrek te beperken kan de rente zijn dempende werk op de vraag beter doen, zo redeneert hij. Bovendien verkleint het de kans op ‘onderwaterhypotheken’, waarbij de lening groter is dan de waarde van de woning.

“De combinatie van hoogconjunctuur met de historisch lage rente maakt dit een logisch moment om door te pakken”, schrijft Camps. Rutte III heeft al afgesproken dat de aftrek vanaf volgend jaar versneld verlaagd wordt, naar 36,9 procent. Camps vindt dat een stap in de goede richting, maar pleit voor een nog verdere beperking. Een percentage noemt hij daarbij niet.

Actieplan voor onderwijs

In het algemeen vindt Camps dat het kabinetsbeleid te veel wordt bepaald door schommelingen in de economie. Er worden dan vaak maatregelen genomen die op korte termijn lucht geven, maar niet bijdragen aan een oplossing op de lange termijn. De overheid moet wat hem betreft sturender gaan optreden. Op de woningmarkt, maar ook in het onderwijs.

Camps pleit voor een breed en ambitieus actieplan voor het onderwijs. Het studieaanbod sluit steeds minder aan bij wat de economie vraagt en dat bedreigt onze productiviteit en daarmee onze welvaart.

De studentenstop (numerus fixus) bij technische studies moet worden afgeschaft en het lesprogramma moet beter worden aangepast aan de moderne tijd: “Zo is er momenteel nog weinig aandacht voor 21e-eeuwse vaardigheden zoals digitale geletterdheid en probleemoplossend vermogen.”

bron: NOS.nl

Share Button
59 comments on “Topambtenaar: hypotheekrenteaftrek verder omlaag
 1. maff says:

  Ondertussen in de UK
  Demand for credit cards and mortgages in UK falling fast, warns BofE

  https://www.theguardian.com/money/2019/jan/17/uk-demand-for-credit-cards-and-mortgages-falling-fast-warns-bofe

  Ps, vorig draadje 🙂 a womans work is never done https://media.newyorker.com/photos/59097c0b8b51cf59fc423d8f/master/w_727,c_limit/161128_r29058.jpg

 2. meelezer says:

  Wat dacht je van Brexit

 3. ps says:

  Geit, maff, 🙂

  …it’s all an illusion!
  http://j.gifs.com/KeGLR9.gif

 4. Nico de Geit says:

  Het net om fraudeurs met cryptomunten sluit. Toezichthouder DNB en AFM willen veel scherpere regels voor de omwisselplatforms, voor crypto’s naar euro’s of giraal geld

  https://www.telegraaf.nl/financieel/3041513/dnb-valt-fraude-met-crypto-s-aan

  Actuele koers: https://www.bitcoinspot.nl/bitcoin-koers-euro/

 5. Nico de Geit says:

  Oppositie: raam klimaatkosten vóór verkiezing

  De voltallige oppositie in de Tweede Kamer eist voor de Provinciale Statenverkiezingen openheid over de kosten van het omstreden Klimaatakkoord.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3041199/oppositie-raam-klimaatkosten-voor-verkiezing

  Elektrisch stoken, koken, auto rijden, een led-lampje, enz. Waar moet al die elektriciteit vandaan komen? Het gaat niet lukken met alleen windmolens en zonnepanelen. Laat staan dat de co2 uitstoot afneemt, die neemt door al die bouwsels alleen maar toe.

  En dan de woningen: in mijn woning past 2 cm piepschuim in de spouw. De ramen zijn veel te groot, enz. Zeker 3/4 van de Nederlandse woningvoorraad is niet geschikt voor zuinig stoken. Worden die woningen vervangen, gerenoveerd? Wie gaat dat betalen en wie gaat het doen?

  Waarom niet de overbevolking terugdringen?

 6. Nico de Geit says:

  Als politici geconfronteerd worden met de natuurkundige onmogelijkheid van hun plannen reageren ze doorgaans met ‘dan moeten technici daar maar een oplossing voor bedenken’. Maar als iets natuurkundig onmogelijk is, dan kan het dus gewoon niet. Blijkbaar past dat niet in hun hoofd.

  Dan de immigratie. Daar is mogelijk hetzelfde aan de hand. De aanname is dat de immigranten uit de derde wereld aan het werk gaan en belasting gaan betalen. En als ze dat niet doen ‘moet daar een oplossing voor bedacht worden’. Dat dat misschien (of zeker) onmogelijk is, dringt niet door.

  Mijn motto: red uzelf.

  Al dat gepruts leidt dus wel tot een armoedige oude dag tussen gewelddadige bewoners als je niet oppast. De politici zitten dan op een veilige comfortabele plek.

 7. Nico de Geit says:
 8. Nico de Geit says:

  Subsidies hernieuwbare energie in toekomst via energierekening

  De meeste mensen die ik spreek gaan er vanuit dat de subsidie voor windparken, zonneparken, groen gas, aard– en bodem- warmte etc. betaald wordt door de overheid. Dus geld uit de rijksbegroting. In de praktijk echter moet dat geld in de nabije toekomst opgehaald worden via de energierekening van de huishoudens en die van het midden– en kleinbedrijf.

  Dat betekent dat, als het nog even doorgaat, we nu een verhoging gaan krijgen die kan oplopen tot 1000 euro per gezin per jaar. Kunnen de huishoudens niet betalen dan worden de stroom en het gas afgesloten. In Duitsland komt dat al veel voor. Dat heet daar Energiearmut.

  https://www.climategate.nl/2019/01/subsidies-hernieuwbare-energie-in-toekomst-via-energierekening/

 9. maff says:

  Ondertussen in Australië
  OPAL TOWER weer ontruimd …..

  Welcome to the Faulty Towers state, where any mug’s an engineer
  \https://www.smh.com.au/national/welcome-to-the-faulty-towers-state-where-any-mug-s-an-engineer-20190117-p50s14.html

 10. Frans says:

  Dit is de beste video die ik maanden, misschien wel in jaren ben tegengekomen die zeer geschikt is als overzicht.200% goed en kloppend.
  https://www.youtube.com/watch?v=CjWhYOqoPUc

  KIJKEN!!!!!

 11. Frans says:

  Ha die maff! 🙂

 12. Latida says:

  ‘Nieuwe hypotheekverstrekkers’

  b:
  ABP investeert half miljard in hypotheken
  binnenlandsbestuur…theken.9606148.lynkx
  via Rabo Vista Hypotheken.

  Oude wijn in nieuwe zakken?

  Interessante reactie ook onder bovenstaand artikel op bb, (dat overigens vol met spelfouten staat):

  “Gevolg is wel dat het rendement van het pensioenfonds wordt gedrukt.
  Is ook afgesproken wie dat gaat betalen?”

  Verder werd er vorig jaar al over Vista gesproken, zie hieronder. Waarom moet een Nederlands pensioenfonds honderden miljoenen inleggen als de interesse in Nederlandse hypotheken zo groot zou zijn bij internationale institutionele beleggers?

  Waar zouden we zijn zonder de politiek afgedwongen miljardeninjecties in stenen van pensioenfondsen?

  18 April 2018 in FINANCIEEL
  “Buffers

  Rabobank wil met Vista in het intermediairkanaal de concurrentie aangaan met nieuwe hypotheekverstrekkers, die zich financieren met geld van pensioenfondsen en verzekeraars. Deze partijen kunnen goedkopere rente aanbieden omdat banken voor lange rentevaste hypotheken hogere buffers moeten aanhouden. Net als concurrenten Munt en BijBouwe, financiert Vista zich daarom met geld van institutionele beleggers. „Vista kan concurrerender tarieven dan Rabobank normaal voor lange rentevaste perioden aanbieden, omdat de hypotheken bij deze beleggers op de balans komen te staan”, aldus Kwaaitaal. „Juist starters willen hun rente voor lange tijd vastzetten.” Vista blijft, net als andere zogenoemde ‘regiepartijen’ wel de klantenservice verzorgen.

  Rabobank gaat voor Vista een samenwerking aan met Robeco. De gewezen vermogensbeheerdochter trekt via het nieuwe Dutch Mortgages Fund gelden aan voor de Vistahypotheken. Volgens Kwaaitaal is de interesse in Nederlandse hypotheken groot onder institutionele beleggers: „Wel moeten veel buitenlandse wennen aan de hoge lening tegenover de waarde van de woning.””

  https://www.telegraaf.nl/financieel/1930225/hypotheekdochter-rabo-aast-op-starters

 13. maff says:

  Enorme domper woningbezitters

  ’Niet stenen, maar grondwaarde stijgt’

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3038120/enorme-domper-woningbezitters

 14. washuurdertot2016 says:

  Voor woningbezitters met erfpacht, vnl. in Amsterdam.

 15. Kees says:

  b,

  En vista investeert samen met Rabo pensioenfonds?

 16. Kees says:

  Frans:
  Dit is de beste video die ik maanden, misschien wel in jaren ben tegengekomen die zeer geschikt is als overzicht.200% goed en kloppend.
  https://www.youtube.com/watch?v=CjWhYOqoPUc

  KIJKEN!!!!!

  Geaccepteerd 😉 wat is de oplossing?

 17. Kees says:

  maff:
  Enorme domper woningbezitters

  ’Niet stenen, maar grondwaarde stijgt’

  telegraaf.nl/nieuw…mper-woningbezitters

  Dus de gemeenschap wordt ‘rijker’. Ik zie een deal met ECB in het vooruitschiet. Verkoop je winst.

 18. Nico de Geit says:

  Klimaatplannen zijn dus volgens sommige deskundigen een ‘natuurkundige onmogelijkheid’. Politici reageren op die natuurkundige onmogelijkheid doorgaans met ‘dan moeten technici daar een oplossing voor bedenken’.

  Hieronder een reactie van Ronald Plasterk:

  ’Dat het moet staat vast’

  „We vragen aan Amsterdammers hoe doen jullie mee? We willen niet opleggen hoe het moet. Dat het moet staat vast. Hoe we het doen gaan we samen bedenken”, zei de wethouder in het Parool.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3045659/plasterk-kriegel-van-klimaatreligie-a-dam-dit-is-geen-democratie

  Oude huizen warm stoken met warmtepompen op lucht en allemaal elektrisch rijden, gevoed door zonnepanelen en windmolens, blijkbaar is er bijna niemand die zich afvraagt of het überhaupt mogelijk is.

  ‘Samen een oplossing bedenken’ dus. ‘Dat het moet staat vast’.

 19. Steven says:

  maff,

  Yep. Zowieso stijgt alleen de grondprijs. Bouwen wordt door prefab en zo alleen maar goedkoper.

 20. maff says:

  Nico de Geit: Oude huizen warm stoken met warmtepompen op lucht en allemaal elektrisch rijden, gevoed door zonnepanelen en windmolens, blijkbaar is er bijna niemand die zich afvraagt of het überhaupt mogelijk is.

  HET STROOMNET IS VOL: stop op nieuwe zonnecentrales
  https://www.ad.nl/binnenland/het-stroomnet-is-vol-stop-op-nieuwe-zonnecentrales~afbed8a9/

 21. Latida says:

  “In het derde kwartaal van vorig jaar waren nieuwbouwkoopwoningen maar liefst 17 procent duurder dan een jaar eerder. ”

  https://www.telegraaf.nl/financieel/3047758/nieuwbouw-zit-in-snelkookpan

 22. Latida says:

  “Makelaarsorganisatie Dynamis kwam met opmerkelijk nieuws over te koop staande woningen. Ruim 6.500 woningen hebben al langer dan drie jaar een ‘te koop’ bord voor de deur. Dat gaat om één op de tien aangeboden woningen. ”

  https://www.homefinance.nl/nieuws-blog/blogberichten/100245/onverkoopbare-woningen-wat-maakt-een-huis-onverkoopbaar/

 23. Nico de Geit says:

  Nieuwe woningen worden met een sneltreinvaart onbetaalbaar, en daarmee onverkoopbaar. De prijzen van nieuwbouw stijgen al vier kwartalen op rij veel sterker dan de prijzen van bestaande koopwoningen.

  https://www.telegraaf.nl/financieel/3047758/nieuwbouw-zit-in-snelkookpan

 24. Nico de Geit says:
 25. ps says:

  Geit, maff, 🙂

  Verbeter de wereld, begin bij…?
  https://pbs.twimg.com/media/DwSnaFGXgAAOJSt.jpg

 26. Nico de Geit says:

  ps: Verbeter de wereld

  Het gaat de goede kant op, goed bezig!

 27. Nico de Geit says:

  Lening voor alsnog gasvrij maken nieuwe woning

  Particulieren die een nog niet opgeleverde nieuwe woning alsnog aardgasvrij willen maken, kunnen hiervoor een lening krijgen.

  Bij het fonds kan tegen gunstige voorwaarden worden geleend. Het fonds maakt het ook voor een Vereniging van Eigenaren (VvE) veel aantrekkelijker te verduurzamen, stelt minister Kajsa Ollongren (Wonen). De VvE’s kunnen voortaan leningen met een looptijd van dertig jaar afsluiten voor verduurzaming. Nu zijn er looptijden van tien en vijftien jaar. Door het uitsmeren van de aflossing, dalen de maandlasten.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3051211/lening-voor-alsnog-gasvrij-maken-nieuwe-woning

  Oppassen dus als je deelnemer wordt aan een VVE.

 28. maff says:

  External debt to GDP van ons landje is nu 522%

  Echt het staat er
  wel goed zoeken 😉

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d1/External_debt_to_gdp.png

 29. maff says:

  maff,

  Is ongeveer een schuld van 600.000 per gezinnetje

  ps 🙂 Business model NL http://lowres.jantoo.com/business-hedge_fund-managers-managements-manager-hedge-30434596_low.jpg

 30. Nico de Geit says:

  Liverpool Travelodge, bouwvakker kreeg niet betaald:

  https://www.youtube.com/watch?v=JOI4QZrjbIA

  Het ging om 680 euro. Er is een inzamelingsactie voor man gestart, opdrachtgevers moeten gewoon op tijd betalen. In het VK is het voor bouwvakkers normaal dat ze de muur die ze zelf gemetseld hebben naar beneden trekken als ze niet betaald krijgen.

 31. Frans says:

  Kees: Geaccepteerd wat is de oplossing?

  Als er genoeg mensen wakker zijn en niet meedoen met het systeem dan kan er misschien wat veranderen.

 32. maff says:

  Afscheid Johan Conijn als bijzonder hoogleraar woningmarkt

  https://www.vastgoedmarkt.nl/loopbaan/nieuws/2019/01/afscheid-johan-conijn-als-bijzonder-hoogleraar-woningmarkt-101140560

  ‘De kennis die we meenden te hebben over de woningmarkt bleek als een fata morgana te verdampen.’

 33. Latida says:

  1,2 miljoen onzichtbare huishoudens met risicovolle of problematische schulden..

  “Omvang schuldenproblematiek
  1,4 miljoen huishoudens met risicovolle of problematische schulden:
  840.000 huishoudens met risicovolle schulden, en
  540.000 huishoudens met problematische schulden.
  1,2 miljoen van deze huishoudens zijn onzichtbaar (niet bekend bij de formele schuldhulpverlening).

  https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2018/05/23/kamerbrief-brede-schuldenaanpak
  193.000 huishoudens zijn bekend en geregistreerd (bij (schuld)hulpverlenende instanties of via de wettelijke schuldsanering natuurlijke personen).”

 34. Latida says:

  24 Januari: Dag van het Vastgoedbeleggen 2019

  “Woningen

  Gaat de stijging van de woningprijzen in de gewilde woningmarkten afvlakken? Is het daarom verstandig om naar de randgemeenten van de grote steden uit te wijken, nog verder de provincie in, of juist niet? Worden nieuwbouwwoningen overal steeds kleiner? Wat gaan grondprijzen, rente en de inflatie doen? Neemt de nieuwbouwproductie in 2019 toe of af? Hoe om te gaan met de lobby van een aantal gemeenten om ook de vrije huursector voortaan van rijkswege te reguleren? Onder welke condities zijn beleggers dan nog bereid om te investeren?”

  https://vastgoedjournaal.nl/vastgoedkalender/355/dag-van-het-vastgoedbeleggen-2019

 35. Adamus says:

  Ondertussen de belangrijkheid van Europa (niet EU) benadrukken in Aachen

  Deutschland und Frankreich unterzeichnen Freundschafts-Vertrag -dat was nodig, immers initiatief dateerde nog uit 1963 😉 De gele vestjes kunnen aan de wilg.

 36. Adamus says:

  maff:
  Afscheid Johan Conijn als bijzonder hoogleraar woningmarkt

  vastgoedmarkt.nl/l…oningmarkt-101140560

  ‘De kennis die we meenden te hebben over de woningmarkt bleek als een fata morgana te verdampen.’

  Had hij nooit over de maakbaarheid van de huizenmarkt gehoord?

 37. Arjan says:

  maff,

  Dat kabinet heeft een aantal onsamenhangende maatregelen genomen wat nogal stupide is geweest.
  – Lucht blazen in koopwoningen ipv woningbouw stimuleren, zodat we nu een structureel tekort hebben aan woningen en bouwlui en woningen duurder zijn geworden;
  – Sociale huurwoningen extra belasten, zodat zij minder kunnen bouwen en huurders meer huur betalen;
  – Tegelijkertijd scheefhuurbeleid voeren zonder een betaalbaar aanbod aan huurwoningen in de vrije sector die ook nog eens flink duurder zijn geworden door de stijgende vraag;
  – Een lagere LTV, waardoor starters nog meer geld moeten ophoesten voor hun eerste koophuis.

  Zoals Conijn zelf al zegt, het heeft averechts gewerkt. Vooral voor starters en structurele huurders eigenlijk.

 38. b says:

  Geen heffingskorting meer voor AOWers die in het buitenland wonen vanaf 2019, er is twijfel of dat het niet met terugwerkende kracht is vanaf 2015:
  https://www.thailandblog.nl/expats-en-pensionado/heffingskorting-aow-pensioen-voor-pensionados-in-thailand/
  Lees de brief in het blog, het betreft niet alleen Thailand.
  In een ander blog wordt Duitsland genoemd.
  In de brief op het blog staat alle AOWers die in het buitenland wonen.

 39. Adamus says:

  Frans: Als er genoeg mensen wakker zijn en niet meedoen met het systeem dan kan er misschien wat veranderen.

  Niets is meer heilig: https://www.alpha-audio.nl/2018/08/wanneer-barst-de-vinyl-zeepbel-eindelijk/

 40. Latida says:

  ‘Verdampt inkomen’

  “De Telegraaf becijferde gisteren dat het pensioen van iemand uit de metaalsector in ruim tien jaar tijd ongeveer een kwart minder waard is geworden.”

  https://www.telegraaf.nl/financieel/3061279/woede-om-verdampt-inkomen-fnv-gaat-staken

 41. Latida says:

  Nederland bijzonder behulpzaam

  “De meerderheid van de miljarden aan royalty’s die door internationale bedrijven naar Nederland worden gehaald, verdwijnt direct weer naar belastingparadijs Bermuda.”

  en

  ” In 2016 ging alleen al €16 miljard van Google door Nederland naar Bermuda, aldus het CPB”

  https://www.telegraaf.nl/financieel/3061885/tientallen-miljarden-via-nederland-naar-bermuda

 42. Latida says:

  De oplossing is zo simpel het lijkt wel of mensen het niet willen zien:

  1% belasting heffen op royalties en tientallen miljarden stromen ieder jaar de staatskas in

  https://twitter.com/CPBnl/status/1088316648891867136

 43. Latida says:

  Hoe 1,2 miljoen Nederlandse burgers na een leven van belasting betalen van alle sociale zekerheden worden gestript omdat ze, vaak uit noodzaak, net iets ondernemender zijn dan de gemiddelde werknemer:

  “In augustus verkoopt hij zijn huis met een restschuld van twee ton. Hij slaapt bij vrienden, in parken, treinen en op het strand. Geheel nieuwe ervaringen voor de hoge ambtenaar: ‘Je leert binnensneaken bij een hotel voor een buffet. Hoe je moet zwartrijden in het openbaar vervoer. Wat grijsrijden is: uitchecken en daarna uren blijven zitten.’ ”

  In augustus verkoopt hij zijn huis met een restschuld van twee ton. Hij slaapt bij vrienden, in parken, treinen en op het strand. Geheel nieuwe ervaringen voor de hoge ambtenaar: ‘Je leert binnensneaken bij een hotel voor een buffet. Hoe je moet zwartrijden in het openbaar vervoer. Wat grijsrijden is: uitchecken en daarna uren blijven zitten.’

  https://www.groene.nl/artikel/gesloten-loketjes

 44. Latida says:

  Het verschil tussen het belasten van in Nederland gevestigde bedrijven en Nederlandse burgers begint absurde vormen aan te nemen. Ongetwijfeld is het contrast tussen de twee een voedingsbodem voor meer onvrede.

  Verder is het nog maar de vraag hoeveel zwart geld via / in Nederland wordt witgewassen, waarvan ongetwijfeld een deel in (de verwerving van) onroerend goed wordt gestoken.

  “Toch blijft Nederland achter de schermen nog steeds tegenstribbelen. “Ook vertragen ze vaak wetgeving, door bijvoorbeeld te pleiten voor wereldwijde richtlijnen in plaats van EU-wetgeving. En als de hele wereld moet meebeslissen weet je zeker dat het veel langer duurt.” Bovendien gaat het in OESO-verband om richtlijnen en bij de EU om bindende wetgeving.
  Er zijn meer landen die dwarsliggen

  De coalition of the unwilling bestaat behalve uit Nederland uit Cyprus, Malta, Ierland en Luxemburg. Het bestaan ervan leidt tot grote irritatie bij de Europese Commissie, want wetgeving om belastingvlucht tegen te gaan kan alleen worden doorgevoerd als alle landen instemmen.

  De coalitie van de onwillenden werkt op sommige dossiers samen, zo vermoedt de Commissie. “Ze kiezen hun strijd”, en ieder kiest op zijn beurt een wetsvoorstel om te blokkeren, zeggen bronnen bij de Commissie.””

  https://nos.nl/artikel/2206095-nederland-ligt-nog-altijd-dwars-bij-eu-aanpak-belastingontwijking.html

  “Naast de zwarte lijst is er een ‘grijze lijst’ met nog eens veertig landen, waaronder Curaçao en Aruba, die hebben toegezegd dat ze maatregelen zullen nemen om belastingontwijking te bestrijden. Ze hebben tot 1 januari 2019 de tijd gekregen.”

  https://nos.nl/artikel/2206087-eu-zet-zeventien-landen-op-zwarte-lijst-belastingparadijzen.html

 45. Nico de Geit says:

  ’Ombouw naar groen huis 45.000 euro’

  Bewoners van een wijkje jaren tachtig woningen in Haarlem zijn zich kapot geschrokken toen ze hoorden wat de ombouw van hun huis naar een milieubewust stulpje gaat kosten.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3067272/ombouw-naar-groen-huis-45-000-euro

  Ze gaan misschien van het gas af, maar niet van de stroom. En als de salderingsregeling voorbij is renderen zonnepanelen niet meer. En: ze gaan veel meer stroom verbruiken en meer betalen per maand aan het energiebedrijf.

 46. Nico de Geit says:

  Altersarmut – Duitsers wijken uit neer Nederland, vanaf 12.20 vertelt deze Duitse mevrouw over haar woonsituatie in Nederland: Alphen aan de Maas, subsidiabele huur, 300 euro woontoeslag. Een grote eengezinswoning voor haar alleen. Daar bovenop AOW, toeslagen en zo. ‘Beter dan in Duitsland’:

  https://www.youtube.com/watch?v=cve2I_sHK0k

 47. Nico de Geit says:

  Vanaf 1.27 haar financiële situatie: voor haar 65e een aantal jaren ziek, vanaf 65 AOW (waarschijnlijk aangevuld met bijstand, er vanuit gaande dat ze geen 50 jaar in NL heeft gewoond). Verder: het Nederlandse pensioensysteem uitgelegd door een Duitser.

  Denk maar aan deze Duitse vluchteling als je je belasting betaalt.

 48. Nico de Geit says:

  Vijf grachtenpanden weg voor €142 miljoen

  Weer hebben buitenlandse vastgoedbeleggers dik verdiend aan kantoorruimte in Amsterdam. Het Amerikaanse Marathon Asset Management ontving €142 miljoen voor het complex 5 Keizers aan de Keizersgracht.

  https://www.telegraaf.nl/financieel/3065686/vijf-grachtenpanden-weg-voor-142-miljoen

  Het gaat goed….

 49. Steven says:

  Nico de Geit,

  En het is echt een domme plek. Je kan daar bijna niet parkeren. (het is puur status)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*