Bert Verwelius: ‘huizenprijzen min 30%’

Bert VerweliusEen van ’s lands grootste betonbaronnen, Bert Verwelius, schetst een inktzwart scenario voor de Nederlandse vastgoedmarkt. Verwelius, met een vermogen van €242 miljoen op plaats 126 in de Quote 500, schaart zichzelf onder de overlevers.

In het januarinummer van Quote – vanaf 18 december in de winkel – geeft de eigenaar van de Verwelius Groep zijn visie op de vastgoedsector. Geen rooskleurig verhaal: ‘Dan staat er in de media dat de prijzen in de woningmarkt komend jaar met 1,5% naar beneden gaan’, aldus Verwelius. ‘Het liefst zou ik dat natuurlijk zo zien, maar een procent of dertig lijkt mij aannemelijker.’

De cijfers lijken de investeerder gelijk te geven: volgens onze betonbarometer is zijn bedrijf kerngezond en steekt Verwelius met kop en schouders uit boven de concurrentie. Zag hij de ellende dus aankomen? Verwelius: ‘Twee jaar geleden zagen wij dat de huizenprijzen stagneerden en toen hebben we voorbereidingen getroffen. Zorg dat je geen grote projecten in de verkoop hebt en dat je nagenoeg geen leegstand hebt.’

Of de bouwer gelijk krijgt en genoeg spek op de botten heeft laten groeien, is een kwestie van tijd. Wel lijken er een aantal prominente vastgoedboys op omvallen te staan.

bron: Quotenet.nl

zie ook: ‘Huizenprijs is al met een kwart omlaag.’ – Economie – de Volkskrant

Share Button
Tagged with: ,
6 comments on “Bert Verwelius: ‘huizenprijzen min 30%’
 1. Joop Kl; says:

  Zou het IMF dan toch uiteindelijk gelijk gaan krijgen??

 2. Xandr says:

  Ik mis de -80% optie bij de Poll.

 3. Lex says:

  Wel opvallend… De NVM was tijdens de ‘goede’ tijden op de huizenmarkt erg scheutig met het uitbrengen van de alweer gestegen cijfers. Nu het slecht gaat hebben we al lange tijd niets meer op cijfergebied van ze mogen vernemen.

 4. Fons says:

  Kennelijk zijn er (gelukkig) ook nog mensen die over enige realiteitszin beschikken ten aanzien van de woningmarkt. Een verademing na alle quasi-positieve verhalen van de NVM en de Rabobank.

 5. Benchmark says:

  Het is ongelofelijk dat mensen in de branche zich staande houden door zichzelf en anderen voor de gek te houden.

  Steeds worden mensen hun mening gevraagd die stevige belangen hebben in de huizenmarkt.
  Zoals de rabo directeur, personen in de makelaardij, hypotheek adviseurs, etc.

  Zoals Warren Buffet (de rijkste investeerder ooit) zegt: ‘Don’t ask a barber if you need a hair cut.’

  Ik kan met vrij grote zekerheid zeggen dat aan de vooravond staan van een de grootste en langdurigste depressies ooit!

 6. Bert says:

  30% is inderdaad een goede richting.
  Niet dat ik iets kan voorspellen, maar het is algemeen bekend (bos heeft het zelf bekend) dat het grootste gedeelte woningen een overwaardering kentvan 30%.

  En dan hebben we het alleen maar over de overwaardering, oftewel naast die 30% zit er ook nog een prijscorrectie.
  Ik heb er totaal geen belang bij dat de huizenmarkt in stort, maar wat deze meneer Verwelius heeft geschreven is nou eenmaal een realistisch beeld.
  Iets wat onze overheid en banken niet willen zeggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*