Geen verhoging kostengrens Nationale Hypotheekgarantie

De regels van de Nationale Hypotheek Garantie zijn veranderd per 1 januari 2009. Minister Van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie (WWI) heeft de wijzigingen per brief naar de Kamer gestuurd. Vanaf 2009 is het mogelijk om een hogere lening met NHG af te sluiten voor energiebesparende voorzieningen. Verder blijft de NHG-kostengrens voor woningen vooralsnog € 265.000

logo word Brief wijzigingen NHG 2009 (90.50 KB)

Share Button
4 comments on “Geen verhoging kostengrens Nationale Hypotheekgarantie
 1. cor says:

  Hypotheekgarantie dekt ALLEEN
  de bank,als er vervelende omstandigheden ontstaan wordt de financiele ellende bij de hypotheekgever op de rug geschoven terwijl de bank
  haar geld WEL terugkrijgt.
  De huiskoper is dus NIET gedekt.
  Een STERK verhoogd risico voor de eigenlijk te hoge lening die alleen verstrekt wordt als de bank door de nationale garantie gedekt wordt voor een lening op een woning die ze anders niet wil verstrekken omdat het risico voor haar te groot geacht wordt,zij krijgt dus altijd haar geld terug.Het argument wat veel gehanteerd wordt is: zo kunnen we mensen toch nog in een huis helpen.

 2. Ronald says:

  @cor

  Wat een gelul zeg! Verdiep je eens in de regeling. Door NHG kun je een lager rentepercentage krijgen bij de bank, omdat zij dan nog minder risico loopt dan een lening zonder NHG.

  Als je een lening onder NHG hebt dan weet je dat je binnen de grenzen van het nibbud leent. Dat wil zeggen dat je in verhouding met je inkomen een verantwoorde lening afsluit met daarin ook nog eens de verplichting om minimaal de helft af te lossen.

 3. sd says:

  @cor gelul, net als zoveel reacties hier. Jammer dat zulke mensen zoals jij jouw onzin en frustratie hier kunnen uitspuien.

 4. Buddy says:

  Cor, je hebt gelijk de banken lopen geen risico en daarom kunnen ze igv nhg een teaser rate afgeven aan financiele imbecielen.

  De banken zijn gedekt. De huiseigenaar trekt aan het kortste eind en is bij gedwongen verkoop de pineut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*