NOS Staatsjournaal liegt over stijgende huizenprijzen

Het Staatsjournaal opende gisteren het achtuurjournaal met de kreet: ‘huizenprijzen schieten omhoog’. De mensen van Spacemakers controleerde dit en constateerde dat het helemaal niet waar is.

De NVM blijft de boel mooier voorspiegelen dan dat het in werkelijkheid is. Niets nieuws, dit doen ze al jaren.

 

Op haar website schrijft de NVM:

In het 4de kwartaal 2014 is de prijs van de gemiddeld verkochte woning uitgekomen op 215.000 euro. In vergelijking met het 3de kwartaal 2014 zijn de transactieprijzen met 1,3% gestegen. “Vorig kwartaal leek de positieve prijsontwikkeling met 0,1% vrijwel tot stilstand te komen, maar dit kwartaal is er dus weer sprake van een plus”, zegt Hukker.

De eigen cijfers laten iets anders zien, ontdekte Spacemakers. Hieronder de cijfers van de afgelopen kwartalen zoals de NVM ze zelf heeft gepubliceerd:

Q1-2014 Q2-2014 Q3-2014 * Q4-2014
€ 205.000 € 216.000 € 215.000 € 215.000

De gemiddelde prijs is ten opzichte van het vorige kwartaal dus niet toegenomen, ze is gelijk. Eigenlijk is de prijs al 3 kwartalen ongeveer gelijk, zodat de suggestie van een stijging niet gepast is. De gewoonte is dat media de persberichten van de NVM kritiekloos overnemen. Dat is uiteraard goed voor de gekte op de woningmarkt.

 

Lees verder op spacemakers.nl


https://twitter.com/daankeij/status/555729059943313410

Share Button
Tagged with: , , ,
150 comments on “NOS Staatsjournaal liegt over stijgende huizenprijzen
 1. Expat says:

  Wat is dat toch met Nederland. De huizen”markt” in Nederland is één grote grap.

 2. Lex de Lurker says:

  Naar verwachting was dit voorlopig het laatste kwartaal dat er een positieve draai aan gegeven kon worden, dus er wordt groots uitgepakt. De laatste duw richting schuldslaaf. Nu kopen, nu, NU! Misselijkmakend.

 3. Mr.Marty says:

  Valse propaganda.

  Kees de Kort.

  Dit jaar wordt een rampjaar voor de woningmarkt. Iedereen die kon kopen heeft nu wel zo’n beetje gekocht. Een hele laag daaronder met een (gezamenlijk gezins-) inkomen lager dan €50.000,- kan geen fatsoenlijk eengezinswoning kopen binnen de Randstad. Juist deze doelgroep is het grootste in Nederland. De spaarpot van de doelgroep is ook al zo goed als leeg dus kopen zit er voor deze doelgroep voorlopig ook niet in. Conclusie de huizenprijzen zullen dalen tot een aanvaardbaar en acceptabel niveau. Advies: laat je niet gek maken door spookverhalen. De woningmarkt is verziekt. Als je nu koopt betaal je 30% aan opgeblazen lucht. Lucht dat er vroeg of laat uit gaat. De keuze is aan jou.

 4. Expat says:

  Zelfs het kadaster denkt anders:

  http://www.kadaster.nl/web/artikel/download/Waarom-is-de-gemiddelde-koopsom-geen-goede-huizenprijsindicator.htm

  Prijsindex huizen is voor de klant (koper/verkoper) interessant.

  Omzet (prijs X aantal) huizen is voor de NVM als bedrijf interessant.

  Gemiddelde huizenprijs is marketing!

 5. Expat says:

  Mensen kunnen niet stoppen met eten of wonen. Deze noodzaak zal altijd voor omzet zorgen op de woningmarkt en daar maken de Banken en hun parasieten (makelaars, verzekeraars, notarissen)goed gebruik van. De middenklasse in Nederland wordt al heel lang belazerd. Verdienen te veel om goedkoop te huren en te weinig om een normaal huis te bezitten. De overheid gebruikt deze klasse ook al als melkkoe.

  Wat een K..-land maken ze er van. Doodzonde.

 6. JPA says:

  Dat het überhaupt mogelijk is om mensen zo aan een te duur huis te helpen vanuit “de regering”. Banken en toezichthouders kun je niet serieus meer nemen in deze hachelijke maatschappij, waarin liegen en bedriegen eerder regel is, dan uitzondering. Gedurende dit jaar (4e kwartaal) is er geen houden meer aan naar mijn inschatting en heeft Willem Alexander van Oranje het één en ander uit te leggen, hoe het land weer opgebouwd moet worden vanaf nul denk ik, dan weer met de juiste normen en waarden en bovenal respect. Samenwerken en delen is het medicijn om weer tot elkaar te komen. Hopelijk is het dan niet te laat.

 7. Nico de Geit says:

  Voor mensen met hoge schulden is niet te hopen dat de rente omhoog gaat of dat ze minder gaan verdienen. Minder verdienen en een hoge rente zouden helemaal rampzalig zijn. 10 jaar is zo om.

 8. Adamus says:

  Nico de Geit:
  Voor mensen met hoge schulden is niet te hopen dat de rente omhoog gaat of dat ze minder gaan verdienen. Minder verdienen en een hoge rente zouden helemaal rampzalig zijn. 10 jaar is zo om.

  Minder verdienen/besteedbaar inkomen is wel een zekerheidje.

 9. Adamus says:

  Nico de Geit:
  Voor mensen met hoge schulden is niet te hopen dat de rente omhoog gaat of dat ze minder gaan verdienen. Minder verdienen en een hoge rente zouden helemaal rampzalig zijn. 10 jaar is zo om.

  Btw, wat zie jij als het Nederlandse Verviers? 🙂

 10. Jeroen says:

  Het journaal….

  Schitterend om te zien dat de grafiekjes begonnen bij 2009!

  Wat een ziekmakende manipulatie. Geen journalist die er vraagtekens bij zet. Hoor en wederhoor.
  Nee nee, we vragen het aan de club die het meest belang heeft bij torenhoge prijzen.

 11. Stan says:

  Schokkend, dat je ongestraft zo’n slecht journalistiek werk kunt verrichten. Volksverlakkerij. Wellicht hebben de medewerkers van de NOS zelf een koopwoning. Net zoals de collegae van RTL, waar ongeveer dezelfde nonsense werd verkondigd om 19:30u.

 12. Nico de Geit says:

  School in Beslan: 334 doden waarvan 186 kinderen. Kinderen naar school sturen is gewoon levensgevaarlijk. Het is onvoorstelbaar dat zoiets verplicht is.

  Veilig wonen is één ding en daar doen mensen alles aan, maar als je je kinderen naar school stuurt zijn ze niet veilig.

 13. Nico de Geit says:

  Breivik groeide op in een multiculturele buitenwijk van Oslo, woonde in een appartement met zijn halfzus en zijn gescheiden moeder die chronisch ziek was. Ze hadden niet veel geld.

  Toen Breivik vijf jaar was had hij ruzie met een Turkse jongen. De vader van die jongen vernielde Breivik’s fiets. Vijf jaar later viel diezelfde vader Breivik’s buurvrouw aan toen ze de hond uitliet.

  Waar was de overheid om de jonge Breivik en zijn moeder tegen deze agressie te beschermen? In plaats van ze te beschermen werden ze uitgemaakt voor racist, fascist, xenofoob of islamofoob als ze er iets van zeiden.

  Wie wil eigenlijk wonen in een wijk waarin de islam de straten domineert en teruggekeerde Syrië-gangsters in de gaten worden gehouden? Blijkbaar moet het eerst heel erg misgaan.

 14. Nico de Geit says:

  ‘Opstelten: we moeten ons zorgen maken’ kopt De Telegraaf. Ga maar lekker een huis kopen in zo’n wijk.

 15. Herwin Thole says:

  Misschien goed om eens op te zoeken hoe de NVM de huizenprijs berekent als je iets tegenkomt dat ogenschijnlijk niet klopt.

  De NVM corrigeert voor woningtype en regio en komt zo tot een landelijk cijfer voor de stijging van de huizenprijzen. Hier meer: http://www.volkskrant.nl/economie/hoe-wordt-de-gemiddelde-huizenprijs-berekend~a3117129/

  Je kunt dus niet zomaar de gemiddelde huizenprijzen van de NVM op elkaar delen.

  Overigens is het goed om de NVM-cijfers kritisch tegen het licht te houden. Het blijft een belangenclub.

 16. erik(trolnogimmerhier) says:

  Wat een onzin weer hier. Er zijn zat behoorlijke eengezinswoningen te krijgen tussen de 175k en 225k. Met de huidige rente standen heb je prima maandlasten en betaal je je huis nog is af ook. Zolang de rente laag blijft, de huren duur en nog duurder worden gaan de verkopen gewoon door.

 17. Nico de Geit says:

  erik(trolnogimmerhier): Met de huidige rente standen heb je prima maandlasten

  Maar wat nou als de rente omhoog gaat?

 18. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Maar wat nou als de rente omhoog gaat?

  En niet te vergeten: wat als je minder gaat verdienen?

 19. argon says:

  Als het Journaal een trendbreuk wil rapporteren kan ze beter naar de Gemiddelde huishoudensgrootte kijken.
  Deze is in 2014 niet verder gedaald.

  Of wat dacht je van:

  Helft minder gezinnen bij gekomen,

  Tussen 2013 en 2014 zijn er slechts 21000 gezinnen bij gekomen
  Tussen 2012 en 2013 was dit nog 56000 een daling van 62%

 20. argon says:

  Dit is het laagste groei van het aantal particuliere huishoudens sinds 1909.

  bron:
  http://statline.cbs.nl/Statweb/publication/?DM=SLNL&PA=37556&D1=45&D2=a&HDR=G1&STB=T&VW=T

 21. Zilversmid says:

  Nico de Geit,

  Wat als…
  Wat als…
  Wat als…

 22. Nico de Geit says:

  argon: Helft minder gezinnen bij gekomen

  Daar staat tegenover dat Syrië-gangers terugkomen en een gezin stichten. Ze moeten allemaal ergens wonen. De meeste teruggekeerde Syrie-gangers zijn gewoon vriendelijke mensen die geen vlieg kwaad doen.

 23. Latida says:

  De jeugd wil juist betaalbaar huren en heeft ook baat bij sociale mobiliteit om inkomen te verwerven. Wil ook kleiner wonen, men heeft bovendien gemiddeld minder en steeds later kinderen en er komen relatief steeds meer 1 persoonshuishoudens. Dat zijn de trends en de voorkeuren van de generatie die voor prijsstijgingen zou moeten zorgen de komende 15 jaar.

  Ook wil men juist in een periode van deflatie liever niet te veel schuld op de nek nemen, zeker niet als er daarnaast ook een studielening afgelost moet worden.

  Als er daadwerkelijk sprake van een markt was geweest, was dit tot uiting gekomen. Alle maatregelen gaan echter dwars hiertegenin, en de kudde wordt massaal richting bank gedirigeerd voor een hypotheek.

  Verder zou de woningmarkt behoefte aan rust hebben maar er wordt meer aan gesleuteld dan aan een Ford Mustang uit 1965 op een auto hobby werkplaats voor doe het zelvers.

  Ondertussen blijven de restschulden staan, is er het risico van zowel deflatie als stijgende rente, overcapaciteit aan te grote onbetaalbare huizen, enorme leegstand van vastgoed in het algemeen, etc. etc.

  Ik zou graag zien dat er economische groei gerealiseerd wordt maar waar die vandaan moet komen is niet duidelijk.

 24. Nico de Geit says:

  Zilversmid:
  Nico de Geit,

  Wat als…
  Wat als…
  Wat als…

  Mensen met een hoofd vragen zich dat steeds af: wat als een bepaald scenario zich voordoet, wat ga ik dan doen?

  Anderen nemen beslissingen over één nacht ijs als een kip zonder kop en klagen achteraf dat ze zijn genaaid.

 25. a says:

  Nico de Geit:
  School in Beslan: 334 doden waarvan 186 kinderen. Kinderen naar school sturen is gewoon levensgevaarlijk. Het is onvoorstelbaar dat zoiets verplicht is.

  Veilig wonen is één ding en daar doen mensen alles aan, maar als je je kinderen naar school stuurt zijn ze niet veilig.

  Nico de Geit:
  Breivik groeide op in een multiculturele buitenwijk van Oslo, woonde in een appartement met zijn halfzus en zijn gescheiden moeder die chronisch ziek was. Ze hadden niet veel geld.

  Toen Breivik vijf jaar was had hij ruzie met een Turkse jongen. De vader van die jongen vernielde Breivik’s fiets. Vijf jaar later viel diezelfde vader Breivik’s buurvrouw aan toen ze de hond uitliet.

  Waar was de overheid om de jonge Breivik en zijn moeder tegen deze agressie te beschermen? In plaats van ze te beschermen werden ze uitgemaakt voor racist, fascist, xenofoob of islamofoob als ze er iets van zeiden.

  Wie wil eigenlijk wonen in een wijk waarin de islam de straten domineert en teruggekeerde Syrië-gangsters in de gaten worden gehouden? Blijkbaar moet het eerst heel erg misgaan.

  Nico de Geit: En niet te vergeten: wat als je minder gaat verdienen?

  Nico de Geit: Maar wat nou als de rente omhoog gaat?

  Nico de Geit:
  ‘Opstelten: we moeten ons zorgen maken’ kopt De Telegraaf. Ga maar lekker een huis kopen in zo’n wijk.

  Ben je wel gelukkig Nico?

 26. tufkaj says:

  Herwin Thole:
  Misschien goed om eens op te zoeken hoe de NVM de huizenprijs berekent als je iets tegenkomt dat ogenschijnlijk niet klopt.

  De NVM corrigeert voor woningtype en regio en komt zo tot een landelijk cijfer voor de stijging van de huizenprijzen. Hier meer: volkskrant.nl/econ…s-berekend~a3117129/

  Je kunt dus niet zomaar de gemiddelde huizenprijzen van de NVM op elkaar delen.

  Overigens is het goed om de NVM-cijfers kritisch tegen het licht te houden. Het blijft een belangenclub.

  Wat jij zegt verklaart niet de verschillen in cijfers. De 215 van dit kwartaal is immers even goed gewogen als die van vorig kwartaal. Ik denk te snappen waar het verschil zit, tik later vandaag of morgen wel een blogje.

 27. argon says:

  Latida, over het algemeen waardeer ik je post erg. Maar naar mijn mening haal je nu oorzaak en gevolg door elkaar. Jongeren willen niet zonder kinderen in een kippenhok wonen hoor, noch verhuizen voor werk. Dit is juist het GEVOLG van de situatie op de “woningmarkt”

  Je observatie, dat er geen sprake is van een markt deel ik wel. echter is het mijns insziens niet de overheid, maar de oude generatie die systematisch alle leefruimte heeft ingepikt en de jongeren dwingt tot een leven in de marge. In de marge is geen plaats voor groei niet economisch en ook niet van de bevolking.

 28. Nico de Geit says:

  a: Ben je wel gelukkig Nico?

  Ik ben erg blij dat ik geen huis heb dat onder water staat. Ook ben ik blij dat ik in een roomblanke wijk woon.

  Vandaag een nieuw vloerkleed voor onder mijn bureau besteld, met isolatiemat eronder. Straks dus lekker warm achter mijn toetsenbord. Wat kan een Geit zich nog meer wensen?

 29. dr.t says:

  Nico de Geit: Ik ben erg blij dat ik geen huis heb dat onder water staat. Ook ben ik blij dat ik in een roomblanke wijk woon.

  Vandaag een nieuw vloerkleed voor onder mijn bureau besteld, met isolatiemat eronder. Straks dus lekker warm achter mijn toetsenbord. Wat kan een Geit zich nog meer wensen?

  Vloerverwarming?

 30. dr.t says:

  argon:
  Latida, over het algemeen waardeer ik je post erg. Maar naar mijn mening haal je nu oorzaak en gevolg door elkaar. Jongeren willen niet zonder kinderen in een kippenhok wonen hoor, noch verhuizen voor werk. Dit is juist het GEVOLG van de situatie op de “woningmarkt”

  Je observatie, dat er geen sprake is van een markt deel ik wel. echter is het mijns insziens niet de overheid, maar de oude generatie die systematisch alle leefruimte heeft ingepikt en de jongeren dwingt tot een leven in de marge. In de marge is geen plaats voor groei niet economisch en ook niet van de bevolking.

  Latida je hebt over maatregelen van de overheid om de huizenprijzen overeind te houden, over welke maatregelen heb je het precies, afgezien van de huurverhoging en schenkingen zie ik alleen maar een toename van beperkingen om een hypotheek te verkrijgen.

 31. Adamus says:

  Stan:
  Schokkend, dat je ongestraft zo’n slecht journalistiek werk kunt verrichten. Volksverlakkerij. Wellicht hebben de medewerkers van de NOS zelf een koopwoning. Net zoals de collegae van RTL, waar ongeveer dezelfde nonsense werd verkondigd om 19:30u.

  Gelukkig is hun andere nieuws wel duidend beter 😉

 32. Expat says:

  dr.t: Latida je hebt over maatregelen van de overheid om de huizenprijzen overeind te houden, over welke maatregelen heb je het precies, afgezien van de huurverhoging en schenkingen zie ik alleen maar een toename van beperkingen om een hypotheek te verkrijgen.

  Klopt helemaal maar helaas worden die beperkingen te niet gedaan door de hele lage rente.

 33. lorenzo says:

  Expat: door de hele lage rente.

  ……….

 34. lorenzo says:

  Nico de Geit: Wat kan een Geit zich nog meer wensen?

  Een vrouw ?

 35. Apekool says:

  tufkaj: Wat jij zegt verklaart niet de verschillen in cijfers. De 215 van dit kwartaal is immers even goed gewogen als die van vorig kwartaal. Ik denk te snappen waar het verschil zit, tik later vandaag of morgen wel een blogje.

  Ik zou zeggen: lees de uitleg van de NVM zelf, staat gewoon op hun site.
  http://www.nvm.nl/nl-nl/wonen/marktinformatie/woningmarktcijfers.aspx
  Bekijk ‘Analyse woningmarkt’, pagina’s 22-23

 36. lorenzo says:

  …veel geitjes eigenlijk in dit theater , heb er zojuist al 2 van repliek gediend .

 37. Juan Belmonte says:

  @ artikel geen nieuws.

  Doen de NOS en de makelleugenaars NVM al jaren.

 38. Expat says:

  Mensen die de laatste 10 jaar met een aflossingsvrije tophypotheek een huis hebben gekocht zijn de pineut. Die hebben (onbewust) gegokt op immer stijgende huizenprijzen. Deze groep onderwater staanders (1,5 mln?) doen voorlopig niet meer mee op de huizenmarkt. De huidige “opleving” werd veroorzaakt door starters, ouderen die kleiner zijn gaan wonen en “oud” geld. De woningmarkt vanzelf weer op slot. De omzet gaat dalen en de prijzen zullen terug gaan naar normaal. Alles door de helft wordt hier vaak genoemd. Ik geloof daar ook in en eerder zal ik geen woning in Nederland kopen.

 39. Juan Belmonte says:

  Mr.Marty:
  Valse propaganda.

  Kees de Kort.

  Dit jaar wordt een rampjaar voor de woningmarkt. Iedereen die kon kopen heeft nu wel zo’n beetje gekocht. Een hele laag daaronder met een (gezamenlijk gezins-) inkomen lager dan €50.000,- kan geen fatsoenlijk eengezinswoning kopen binnen de Randstad. Juist deze doelgroep is het grootste in Nederland. De spaarpot van de doelgroep is ook al zo goed als leeg dus kopen zit er voor deze doelgroep voorlopig ook niet in. Conclusie de huizenprijzen zullen dalen tot een aanvaardbaar en acceptabel niveau. Advies: laat je niet gek maken door spookverhalen. De woningmarkt is verziekt. Als je nu koopt betaal je 30% aan opgeblazen lucht. Lucht dat er vroeg of laat uit gaat. De keuze is aan jou.

  Eens met 30% lucht.

  Maar dat komt er echt in 2015 niet uit.
  Dat komt er pas uit als de rente fors stijgt en dat ziet er niet uit dat dat op korte termijn gaat gebeuren.
  Kortom ze makelliegen de prijzen ouderwets verder omhoog
  Huis kopen in 2015 SLIMME Z.
  De casametristen komen weer uit hun holen.

  Leuk he, dat Juan zich nu eens op de korte ipv lange termijn richt.
  Heel vernieuwend.

 40. Juan Belmonte says:

  lorenzo:
  …veel geitjes eigenlijk in dit theater , heb er zojuist al2 van repliek gediend .

  2015 is het jaar van de geit.
  In China dan

 41. Juan Belmonte says:

  erik(trolnogimmerhier):
  Wat een onzin weer hier. Er zijn zat behoorlijke eengezinswoningen te krijgen tussen de 175k en 225k. Met de huidige rente standen heb je prima maandlasten en betaal je je huis nog is af ook. Zolang de rente laag blijft, de huren duur en nog duurder worden gaan de verkopen gewoon door.

  Segment 2 ton min loopt ook als een tierelier, zeker in de randstad.
  Lees er dr ir Maartje Martens nog eens op na, het nieuws zit hem niet zoals de nvm wil doen geloven in bizar gestegen aantallen verkopen in het lage segment…
  Het nieuws zit boven. 🙂

 42. Juan Belmonte says:

  Herwin Thole:
  Misschien goed om eens op te zoeken hoe de NVM de huizenprijs berekent als je iets tegenkomt dat ogenschijnlijk niet klopt.

  De NVM corrigeert voor woningtype en regio en komt zo tot een landelijk cijfer voor de stijging van de huizenprijzen. Hier meer: volkskrant.nl/econ…s-berekend~a3117129/

  Je kunt dus niet zomaar de gemiddelde huizenprijzen van de NVM op elkaar delen.

  Overigens is het goed om de NVM-cijfers kritisch tegen het licht te houden. Het blijft een belangenclub.

  Makelleugenaars.

  Nvm funda weer website en gewoon wegkomen met de leus:
  Huis kopen op top van de markt in 2010 SLIMME Z

  Er zijn gewoon geen zelfstandig nadenkende onafhankelijke journalisten in deze polder. Zegt Juan al 5 jaar, niemand weerspreekt

 43. Juan Belmonte says:

  Buenas noches
  Juan

 44. Nico de Geit says:

  lorenzo: Een vrouw ?

  Een vrouw? Die wil in ieder geval de verwarming hoger en een duur huis kopen, vooral kopen want dan heb je iets. Nee, vrouwen kun je beter bij wegblijven. Adam had eerst met Lilith, zijn eerste vrouw, en dat ging heel erg mis: https://www.youtube.com/watch?v=uvKztNw5Mbc

  Daarna kwam zijn tweede vrouw, Eva, en toen werd hij uit het paradijs verdreven. Een vrouw aanhalen zou echt een vergissing zijn. In het paradijs misschien weer een vrouw, eerder niet.

 45. Juan Belmonte says:

  Fundateller gaat als een tierelier.

  Van 250.000 naar nu 237.00
  Als het zo doorgaat is funda einde volgend jaar volledig uitverkocht !!!

 46. Juan Belmonte says:

  Krapte in Amsterdam

  0-3ton
  Te koop 4264
  Verkocht 7261

  Onder de aanname dat makelleugenaars eerlijk tellen.

  http://www.funda.nl/koop/amsterdam/0-300000/

 47. Juan Belmonte says:

  Even door de bril van het CBS kijken, hoe ziet de situatie in Heerlen er uit ?

  0-3ton
  Te koop 740
  Verkocht 289

  Kortom in Heerlen is het cris ook onder de 3 ton.

  Is er in Amsterdam dan helemaal niets van de huidige zeepbel te merken ?
  Toch wel, er is ook een segment van 2 miljoen+

  Te koop 54
  Verkocht 21

  http://www.funda.nl/koop/amsterdam/2000000+/

  Nodeloos te stellen dat Heerlen niet zo doet aan 2 miljoen + woningen.

 48. Juan Belmonte says:

  In heel Nederland is het segment 2 miljoen+ als volgt.

  Te koop 481
  Verkocht 74

  http://www.funda.nl/koop/heel-nederland/2000000+/

  Voor 1 miljoen+
  Te koop 3318
  Verkocht 794

  Desondanks ziet Juan de huizenprijzen gewoon doorstijgen, dat is immers poldertraditie.

  De echte erkenning van de zeepbel komt pas
  Bij hogere ofwel historisch normale rentenivo’s
  Tot die tijd: doe als iedereen en leen je lek voor een veel te goedkoop gefinancierd te duur huis
  ….
  Of betaal ieder jaar weer wederom en opnieuw 5% huurverhoging in een deflatoire tijd en zie die verhoging als een bijdrage om inflatie op gang te helpen tbv de behoudend gefinancierden alias onderwaterscheefleners.

 49. Juan Belmonte says:

  Gelukkig weet Mr Ger Hukker wederom een mooie voorspelling te doen

  “De crisiskwartalen van lage verkoopaantallen en dalende woningprijzen liggen daarmee definitief achter ons”, aldus voorzitter Ger Hukker.

  http://www.nu.nl/wonen/3972969/derde-meer-woningen-verkocht-in-2014.html

  Kortom heel Nederland is toe aan een DEFINITIEVE SLIMME Z
  Niet te verwarren met de gewonen SLIMME Z van het kopen op de top van de markt in 2011

 50. Dr. de Waarheid says:

  Nico de Geit: Een vrouw? Die wil in ieder geval de verwarming hoger en een duur huis kopen, vooral kopen want dan heb je iets. Nee, vrouwen kun je beter bij wegblijven. Adam had eerst met Lilith, zijn eerste vrouw, en dat ging heel erg mis: https://www.youtube.com/watch?v=uvKztNw5Mbc

  Daarna kwam zijn tweede vrouw, Eva, en toen werd hij uit het paradijs verdreven. Een vrouw aanhalen zou echt een vergissing zijn. In het paradijs misschien weer een vrouw, eerder niet.

  Het beeld wordt steeds vollediger. Een eenzame man die elke avond vanuit een koud ongeisoleerd huurhuis via zijn laptop op zoek is naar vrienden op een duister internet forum, waar men samenzweringen op de huizenmarkt bespreekt.

  Ondertussen urenlang via youtube popoulistische documentaires kijkt van geestelijk gestoorde seriemoordenaars, en in een “roomblanke” wijk om de 10 minute minder, minder, minder roept. Met op de achtergrond een poster van een geblondereerde rascistische wannebe dictator op de muur.

  Wat is fantasie toch mooi!

  http://www.nu.nl/gezondheid/2934444/gelukkige-mensen-van-middelbare-leeftijd-leven-langer.html

  http://managejezelf.nl/index.php/persoonlijke-ontwikkeling-doelen-stellen-levensdoel-bepalen-gedisciplineerd-worden/220-positief-zijn-positief-worden-oud-worden-ouder-worden

  Ondertussen in de echter wereld;

  http://www.wegwijs.nl/artikel/2014/12/voorspelling-2015-hypotheekrente-huizenprijs-spaarrente-en-aex

 51. Dr. de Waarheid says:

  Juan Belmonte:
  Gelukkig weet Mr Ger Hukker wederom een mooie voorspelling te doen

  “De crisiskwartalen van lage verkoopaantallen en dalende woningprijzen liggen daarmee definitief achter ons”, aldus voorzitter Ger Hukker.

  nu.nl/wonen/397296…erkocht-in-2014.html

  Kortom heel Nederland is toe aan een DEFINITIEVE SLIMME Z
  Niet te verwarren met de gewonen SLIMME Z van het kopen op de top van de markt in 2011

  Inderdaad … afgelopen jaar “maar” 3% stijging.

  Even het alternatief bekijken voor een dak boven je hoofd. Huren …

  De afgelopen 20 jaar de inflatie en de huren vergelijken. En wat blijkt …

  http://www.rtlnieuws.nl/sites/default/files/styles/inline_large/public/content/images/2014/10/24/hurensterker_0.png?itok=ldymi8CD

  Huren … DE SUPER ULTIEME SLIMME Z.

  Maar volgend jaar gaat het veel beter. Asociale scheefwoners hoeven maar 5% meer huurverhoging te betalen. Bij een te verwachte inflatie van 1%???

  Maar, het is een mooie zonnige dag hier in hartje Utrecht.

 52. Juan Belmonte says:

  Kijk het CBS uit Heerlen heeft weinig uit het raam zitten turen

  Te koop in 300k+ segment in gemeente Heerlen: 124
  Verkocht afgelopen jaar: 11.

  http://www.funda.nl/koop/gemeente-heerlen/300000+/

  Dit alles onder de bezielende leiding van van de heer dr Tijn à tsjoi, die waarschijnlijk op de borrels van de boelhouwers. de casametristen, het NOS journaal en de makelleugenaars te vinden is.

  Zucht, keken ambtenaren maar eens vaker gewoon uit het raam. 🙂

 53. eriktrolnogimmerhier says:

  Het is gewoon wachten op het moment dat huishoudens onder water hun hypotheek niet in 30 maar 40 jaar mogen gaan aflossen.

 54. lorenzo says:

  Nico de Geit: lorenzo: Een vrouw ?

  Een vrouw? Die wil in ieder geval de verwarming hoger en een duur huis kopen, vooral kopen want dan heb je iets. Nee, vrouwen kun je beter bij wegblijven. Adam had eerst met Lilith, zijn eerste vrouw, en dat ging heel erg mis: https://www.youtube.com/watch?v=uvKztNw5Mbc

  Daarna kwam zijn tweede vrouw, Eva, en toen werd hij uit het paradijs verdreven. Een vrouw aanhalen zou echt een vergissing zijn. In het paradijs misschien weer een vrouw, eerder niet.

  Dank voor de uiteenzetting , lorenzo stelde in eerst aanleg dan ook slechts de vraag , betrof geen waardeoordeel ( hoewel ik ver in uw betoog meekan..)

 55. lorenzo says:

  Nico de Geit: In het paradijs misschien

  BTW Vereist dat niet eerst een inwijding van de islam ?

 56. Expat says:

  Juan Belmonte: Kortom heel Nederland is toe aan een DEFINITIEVE SLIMME Z
  Niet te verwarren met de gewonen SLIMME Z van het kopen op de top van de markt in 2011

  Hoeveel mensen die willen verhuizen kunnen verhuizen?

  De groep starters wordt steeds kleiner.

  De groep onderwater speelt voorlopig niet mee.

  De rijkeluiskindjes zijn vorig jaar voorzien.

  De oudjes willen alleen verkopen.

  Waar komt de vraag vandaan?

 57. eric406 says:

  eriktrolnogimmerhier:
  Het is gewoon wachten op het moment dat huishoudens onder water hun hypotheek niet in 30 maar 40 jaar mogen gaan aflossen.

  Ik zit te wachten dat ik een huis kan kopen dat ik in 10 jaar kan aflossen

 58. Dr. de Waarheid says:

  eriktrolnogimmerhier:
  Het is gewoon wachten op het moment dat huishoudens onder water hun hypotheek niet in 30 maar 40 jaar mogen gaan aflossen.

  En de 1/10 ratio en de verplichte looptijd van minimal 20 jaar voor bankspaarhypotheken (beperking om af te lossen). En dan die vreemde overdrachtsbelasting … waarbij geld direct vanuit de zak van woningkopers via de belasting wordt uitgegeven aan huurder met al hun subsidies. Is al verminderd van een belachelijke 6% naar 2%, en zal binnenkort helemaal worden afgeschaft.

  Is al bij de laatste formative besproken, maar wilde het comministische kamp van de arbeiders niet.

  De politieke partijen hebben steeds meer dat hun pogingen om de huizenprijzen te drukken met al hun beperkende regels niet werken.

  De rol van huizenbezitters als cashcows van de overhead zal steeds verder afgebouwd worden.

 59. Expat says:

  Dr. de Waarheid: De rol van huizenbezitters als cashcows van de overhead zal steeds verder afgebouwd worden.

  En opgebouwd worden door de gemeenten.

 60. tufkaj says:

  Apekool,
  Ik denk dat ze het niet best uitleggen daar. Er wordt benadrukt dat het met de mandjes en de weging heeft te maken, waar men gewoon twee verschillende meetwaarden op 1 regel van een tabel presenteert. Het ene cijfer is de gewogen gemiddelde mediane prijs en het andere de gewogen gemiddelde mediane verandering.

  Het zijn twee verschillende cijfers die niet bij elkaar horen en onder een ander kopje met een andere definitie in het rapport zouden moeten komen. Zoals kadaster de PBK en gemiddelde prijs uit elkaar trekt bijvoorbeeld.

  De gemengde focus van NVM op de ene keer de prijs en de andere keer de ontwikkeling maakt de boel nog lastiger natuurlijk. Ik denk dat maar heel weinig mensen nu weten hoe het precies zit.

 61. Nico de Geit says:

  lorenzo: BTW Vereist dat niet eerst een inwijding van de islam ?

  Dat hoor ik wel meer. Blijkbaar is het woord ‘paradijs’ verwarrend en wordt het (ten onrechte) aan de islam gekoppeld.

  Paradijs betekent voor mij ‘een zalige plaats’. Je kunt daar alleen zalig zijn met een zalige vrouw. En zalige vrouwen zijn dun gezaaid.

 62. Dr. de Waarheid says:

  eric406: Ik zit te wachten dat ik een huis kan kopen dat ik in 10 jaar kan aflossen

  Dat kan toch al makkelijk voor mensen met een beetje normal salaris????

  Mocht je dat niet lukken, gewoon verhuizen naar Oost-Groningen, Heerlen of noord-friesland en je baasvragen je salaris te verhogen. Geen enkel problem. (moet je het voor je baas natuurlijk wel waard zijn)

 63. tufkaj says:

  tufkaj,

  Het persbericht klopt zo bezien bijvoorbeeld ook niet:

  De prijs van de gemiddeld verkochte woning in Nederland ligt nu op 215.000 euro. Dat is 3,5% hoger dan vorig jaar

  De prijs was vorig jaar 208.000, en nu dus 3,36% hoger. De 3,5% was de gemiddelde prijsverandering. 3,36% de verandering van de gemiddelde prijs.

  Ik snap de verwarring wel, als NVM het zelf in haar persbericht ook verkeerd brengt.

 64. Expat says:

  Dr. de Waarheid: gewoon verhuizen naar Oost-Groningen, Heerlen of noord-friesland

  Als je dan toch naar de grensstreek verhuist kun je maar beter gelijk de grens over gaan.

 65. Nico de Geit says:

  eric406: Ik zit te wachten dat ik een huis kan kopen dat ik in 10 jaar kan aflossen

  Beter is het om te sparen in tijden dat je de wind in de rug hebt en het gespaarde geld zoveel mogelijk te laten renderen. Op een gegeven moment te je je geld en kom je erachter dat je een huis zo kunt aftikken.

  Heb je de wind niet in de rug en kun je maar net rondkomen dan kun je maar beter iets goedkoops zoeken. En een woning kopen in een dalende markt is niet goedkoop. Alleen de maandelijkse rentelasten zijn tijdelijk laag, de rekening van de waardedaling komt later.

 66. Juan Belmonte says:

  Expat,

  Achwelnee, bergen jongeren komen de woningmarkt op.
  Er worden voor doorstromers extra financieringsmogelijkheden geschapen om ze met restschuld en al in een duurder huis te krijgen.
  Er zijn startersleningen

  Heel Hogehuizenprijsminnend nl heeft belang bij die doorstroom, die was er die is er (+33% afgelopen jaar tov 2013) en die zal er zijn.

 67. Juan Belmonte says:

  En vergeet niet NHG is er nog steeds tot wel 8 maal janmo bruto
  De polder is een verzekeringsparadijs
  Oftewel een paradijs voor verzekeraars

 68. Nico de Geit says:

  Juan Belmonte: Te koop 3318
  Verkocht 794

  De babyboom-woningen komen straks vrij. En er zijn nu eenmaal veel meer babyboomwoningen dan potentiële kopers. Dat wordt dus slopen of dalen met de prijs.

  Of er moet een wonder gebeuren, invasie van kapitaalkrachtigen bijvoorbeeld of onbeperkte leencapaciteit.

 69. lorenzo says:

  ..als een oude auto , prachtig van buiten , van binnen komt deze geleidelijk meer en meer tot je ….

 70. Juan Belmonte says:

  Nico de Geit,

  bevestiging van artikelen dr ir Maartje Martens .
  ze heeft gelijk maar de meerderheid in de polder wil hogere huizenprijzen en zo geschiedde het.

  In Heerlen gaat het allemaal niet zo snel
  Het inzicht dat in het segment waar NHG net niet meer telt ruim 10 jaar woningverkopen staat werkt niet door in de omhooggaande prijs. Liever biedt men aan om de huidige woning in te kunnen ruilen dan dan bekend wordt dat vraagprijzen dalen.
  Makelleugenaarsbeleid.

 71. Dr. de Waarheid says:

  <a href="#comment-

  Of er moet een wonder gebeuren, invasie van kapitaalkrachtigen

  Dat is toch al lang bekend?

  http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/dossiers/vergrijzing/publicaties/artikelen/archief/2008/2008-085-pb1.htm

  “Het aantal allochtone inwoners zal in de toekomst verder stijgen. Er wonen nu 1,8 miljoen niet-westerse en 1,4 miljoen westerse allochtonen in Nederland. Voor 2050 worden 3,0 miljoen niet-westerse en 2,0 miljoen westerse allochtonen verwacht. Het aantal autochtone Nederlanders daalt naar verwachting van 13,2 miljoen nu tot 12,4 miljoen in 2050. In 2050 zal 29 procent van de bevolking allochtoon zijn. Nu is dat nog 20 procent.
  Bij de niet-westerse allochtonen neemt vooral de groep die in Nederland geboren is toe, de 2e generatie. Bij de westerse allochtonen komt de stijging vooral door in het buitenland geboren personen die naar Nederland geïmmigreerd zijn, de 1e generatie.

  Onder niet-westerse allochtonen wordt een sterke groei verwacht bij de Aziaten. Tot 2050 neemt deze groep met zo’n 400 duizend personen toe. Voor de eeuwwisseling groeide deze groep vooral door instroom van asielzoekers. De laatste jaren is het aantal Aziaten dat voor arbeid en studie naar Nederland komt, gestegen.
  Het aantal allochtonen van Marokkaanse of Turkse herkomst stijgt naar verwachting met 220 duizend. Alleen de 2e generatie groeit nog bij deze groep. Het aantal Surinaamse of Antilliaans allochtonen neemt tot 2050 met 170 duizend toe. Bij de overige niet-westerse groepen, uit Afrika en Latijns-Amerika, wordt een toename met 360 duizend personen verwacht.

  Niets nieuws onder de zon dus …

  En als de regering ophoud met al zijn beperkende maatregelenen, zoals het verplicht stellen van een maximum aan de hypotheek, zullen de huizen naar levensgenot betaald moeten worden.

  Banken en klanten zijn intelligent genoeg zelf te bepalen wat verantwoord is en welk risico ze willen nemen … daar hebben we geen bemoeizuchtige overhead voor nodig!

 72. Juan Belmonte says:

  lorenzo:
  ..als een oude auto , prachtig van buiten , van binnen komt deze geleidelijk meer en meer tot je ….

  Qe gaat inderdaad voornamelijk in stijgende oldtimer prijzen zitten.
  Das tenminste nog een deel van de reële oekoenomie 🙂

 73. Juan Belmonte says:

  Dr. de Waarheid,

  Alles is al lang bekend
  Alles is al lang ontkend

  🙂

 74. eric406 says:

  Dr. de Waarheid:

  Banken en klanten zijn intelligent genoeg zelf te bepalen wat verantwoord is en welk risico ze willen nemen … daar hebben we geen bemoeizuchtige overhead voor nodig!

  Dat zal wel zo zijn, echter ik hoef geen dakloze gezinnen op straat te zien omdat de ouders zo verantwoord bezig zijn geweest. Laat er dan eerst een wet komen die regelt dat de ouders het gezag over hun kroost kwijtraken bij het dakloos worden. Dat ze zich vervolgens helemaal volzuigen met schulden zal mij verder worst zijn.

 75. Nico de Geit says:

  Dr. de Waarheid: In 2050 zal 29 procent van de bevolking allochtoon zijn

  Of ze dan nog door elkaar heen wonen is de vraag. Als er een burgeroorlog uitbreekt waarschijnlijk niet.

  Hier dat filmpje over de toekomstige huizenkopers nog een keer:

  http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/23563530/__Trucker_wordt_bruut_belaagd__.html

 76. Dr. de Waarheid says:

  eric406: Dat zal wel zo zijn, echter ik hoef geen dakloze gezinnen op straat te zien omdat de ouders zo verantwoord bezig zijn geweest. Laat er dan eerst een wet komen die regelt dat de ouders het gezag over hun kroost kwijtraken bij het dakloos worden. Dat ze zich vervolgens helemaal volzuigen met schulden zal mij verder worst zijn.

  En voor die sociaal zwakkere maloten hebben we dus zwaar gesubsidieerde sociale huurwoningen (dus niet voor mensen met een salaris van 30k euro). Maar die moeten minimaal zijn (2 slaapkamers voor 4 personen kan makkelijk), bijvoorbeeld in een flatje in een buitenwijk of een ghetto als Leische rijn. Niets mis mee.

  Mocht de bank onverantwoord iemand 10x zijn jaarsalaris geven, kan mis gaan. Dan kan er een enorme restschuld zijn. Gezin gaat failiet … moet het gezin minimaal 5 jaar leven van een minimum op 3 hoog achter in een achterstandswijk, en de bank moet de schuld afschrijven. Alleen maar verliezers dus.

  Niets mis mee. Maar dat wil een bank niet … dus zullen ze dit niet willen uitlenen. Dat heet een natuurlijk proces. Heeft de overheid zich niet mee te bemoeien!!

  Niet 60% van een stad bestaande uit sociale woningen (zoals in amsterdam)waarvan een groot deel in het populaire centra. Schandalig! Ontbinden die belastinggeld verspillende verenigingen!

 77. Nico de Geit says:
 78. Dr. de Waarheid says:

  Nico de Geit:
  ‘Dalende rente drama oude spaarhypotheek’

  telegraaf.nl/binne…paarhypotheek__.html

  Even nadenken … er is echt geen normal werkende bank die je geen hogere rente wil rekenen als jij dat wil.

  Alleen bemoeit de overheid zich hier weer onnodig mee met de 1/10 inleg ratio.

  Weer genoeg wijsheid, feiten en inzichten verspreid voor nu. Zou mooi zijn als de meeste reageerders hier zich ook eens meer gaan verdiepen in feiten!

  Ik ga lekker van het mooie weer genieten met vrouwlief.

 79. lorenzo says:

  eric406: Banken en klanten zijn intelligent genoeg zelf te bepalen wat verantwoord is en welk risico ze willen nemen … daar hebben we geen bemoeizuchtige overhead voor nodig!

  Nou , vooruitkijken is alhier nog weleens een probleem , ik constateer op deze zonnige dag ( .. geen vitamine D opbouw nu ) ook achteruit kijken .

 80. tinus says:

  Banken en klanten zijn intelligent genoeg zelf te bepalen wat verantwoord is en welk risico ze willen nemen … daar hebben we geen bemoeizuchtige overhead voor nodig!

  Niks geleerd van het verleden?

 81. Nico de Geit says:

  Dr. de Waarheid: Banken en klanten zijn intelligent genoeg zelf te bepalen wat verantwoord is en welk risico ze willen nemen

  En als ze teveel risico nemen gaan ze gewoon failliet, en worden ze niet gered door de belastingbetaler zoals we dat hebben gezien in de afgelopen jaren.

 82. Dr. de Waarheid says:

  Nico de Geit: En als ze teveel risico nemen gaan ze gewoon failliet, en worden ze niet gered door de belastingbetaler zoals we dat hebben gezien in de afgelopen jaren.

  Feiten Nico, moet je je echt eens in verdiepen! Maar nu zit je echt te slapen.

  Bij een failiete bank zijn europees nieuwe afspraken geintroduceerd door Brussel (Dijsselbloem) en worden niet meer gered.

  – Aandeelhouders zijn aandelen kwijt
  – Obligatiehouders zijn hun inleg kwijt
  – Hypothekenverplichtingen en spaartegoeden worden verekend/verdisconteerd.
  – spaarders zijn hun overage inleg kwijt (boven 100k dan en binnenkort weer vanaf 20k euro). Of in ieder geval gelijke rechten als andere schuldeisers zoals werkenemers etc.
  – leningen en hypotheek verordeningen worden (met bestaande voorwaarden) verkocht aan de hoogste bieder.
  – De bank kan ten slotte gewoon ontmanteld worden. Achtergebleven “waarde” wordt verdeeld onder de schuldeiser (waaronder de spaarders).

  De spaartegoeden zijn nu dus niet meer beschermd door de overheid die de banken komt redden. Die lopen nu gewoon het risico dat ze verdienen door hun tegoeden aan de bank uit te lenen. En geen belastinggeld meer naar de banken.

  Nieuws uit de echte wereld niet gevolgd afgelopen jaren? Cyprus banken bijvoorbeeld? Je weet nog wel … ” template”.

  Succes weer!

 83. DenVrolijkeHuurder says:

  Dr. de Waarheid:

  Niets mis mee. Maar dat wil een bank niet … dus zullen ze dit niet willen uitlenen. Dat heet een natuurlijk proces. Heeft de overheid zich niet mee te bemoeien!!

  Wanneer je dit soort zaken roept ben je toch gewoon een hele, hele domme vent? Lees je wel eens een boek? Lees je wel eens een krant? Heb je in de periode 2007-2009 wel eens het journaal aangezet?

  Als de crisis je iets had moeten leren dan is het dat:

  – Banken GRAAG overkrediteren
  – Burgers meer lenen dan goed voor ze is

  Het verschijnsel ‘aflossingsvrije hypotheek’ maakt deze principes voor IEDERE onbenul volstrekt duidelijk.

  Daarnaast heeft een schuldencrisis die door dit soort gedrag veroorzaakt een veel bredere maatschappelijke impact dan alleen op de direct betrokkenen. Het is daarom volkomen legitiem dat de overheid dit sinds 2008 aan banden is gaan legen, en een schande dat dit niet eerder is gebeurd.

  Maargoed, je hebt zo te horen een huisje onder water dus dan is het lastig om helder na te denken. Upton Sinclair parafraserend:

  ““It is difficult to get a man to understand something, when his huizenprijs depends on his not understanding it.”

 84. Dr. de Waarheid says:

  DenVrolijkeHuurder:

  Het verschijnsel ‘aflossingsvrije hypotheek’ maakt deze principes voor IEDERE onbenul volstrekt duidelijk.

  geweldige reactie … uit pure frustratie doordat hij met de harde onafhankelijke feiten wordt geconfornteerd gaat je aannamens maken over mijn persoonlijk situtatie en schelden. Jammer/zielig, maar zegt meer over jou dan over mij!

  Ik heb er helaas geen, maar vind een “aflossingsvrije” hypotheek een geweldig product! Hoewel de naam anders doet vernoemen, mag je gewoon 20% van het oorsponkelijk bedrag per jaar aflossen (bij de meeste banken dan).

  Dus gaat het voor de wind ben je in 5 jaar van je hypotheek af. Gaat het eens een jaar minder kan je ook makkelijk je kosten verminderen door alleen de rente van de overgebleven schuld te betalen.

  Nogmaals, heb ik niet, maar is dus een ideal flexible product die je makkelijk kan aanpassen aan je wijzigende persoonlijke situaties.

  Helaas heeft de overhead in als zijn “wijsheid” besloten dit geweldige product uit te laten sterven door het uit te sluiten van de HRA. Schandalig!

  Tip: probeer eens zelf een mening te hebben en niet zomaar met de media en massa meepraten.

  Succes “vrolijke” huurder!

 85. Nico de Geit says:

  Dr. de Waarheid: vind een “aflossingsvrije” hypotheek een geweldig product! Hoewel de naam anders doet vernoemen, mag je gewoon 20% van het oorsponkelijk bedrag per jaar aflossen (bij de meeste banken dan).

  Dus gaat het voor de wind ben je in 5 jaar van je hypotheek af.

  Dat zie ik wel vaker hier voorbij komen, mensen die ‘even snel’ een hypotheek af willen lossen. Aan de andere kant hoor ik verhalen over mensen die zonder lunch naar hun werk gaan omdat ze er geen geld voor hebben – voor een lunch, boterham, appeltje!

 86. Nico de Geit says:

  Geen geld voor een lunch, de boterhammen van een ander opeten, al dan niet uit de prullenbak. Ondertussen zeurt hun vrouw over verhuizen naar een groter huis.

 87. Nico de Geit says:

  Ook zo’n leuke: mensen die denken dat na 15 jaar betalen de woning voor de helft van hen is. Vaak staan ze gewoon onder water maar willen dat niet zien.

 88. eric406 says:

  Dr. de Waarheid: En voor die sociaal zwakkere maloten hebben we dus zwaar gesubsidieerde sociale huurwoningen (dus niet voor mensen met een salaris van 30k euro). Maar die moeten minimaal zijn (2 slaapkamers voor 4 personen kan makkelijk), bijvoorbeeld in een flatje in een buitenwijk of een ghetto als Leische rijn. Niets mis mee.

  Mocht de bank onverantwoord iemand 10x zijn jaarsalaris geven, kan mis gaan. Dan kan er een enorme restschuld zijn. Gezin gaat failiet … moet het gezin minimaal 5 jaar leven van een minimum op 3 hoog achter in een achterstandswijk, en de bank moet de schuld afschrijven. Alleen maar verliezers dus.

  Niets mis mee. Maar dat wil een bank niet … dus zullen ze dit niet willen uitlenen. Dat heet een natuurlijk proces. Heeft de overheid zich niet mee te bemoeien!!

  Niet 60% van een stad bestaande uit sociale woningen (zoals in amsterdam)waarvan een groot deel in het populaire centra. Schandalig! Ontbinden die belastinggeld verspillende verenigingen!

  Tegen zoveel onzin valt niet op te boksen.
  Google eens op Nick van Leeuwen. Met een inkomen van 10000 euro kreeg hij een hypotheek van 6 ton bij de rabobank. Deze man is door zijn zelfmoord op de stoep van de rabobank uit de anonimiteit getreden, maar hoeveel van dit soort gevallen zijn er nog meer? Is dat het soort intelligentie dat jij bij de banken en hun klanten bevroedt?

  Wat je de overheid kunt verwijten, is dat ze het allemaal hebben laten gebeuren, mogelijk gemaakt en aangemoedigd.

  Dat ze grenzen stellen aan het krediet dat mensen op zich mogen nemen, juich ik alleen maar toe. Er zijn er heel veel die het ene na het andere krediet aangaan, totdat ze er niet meer uit komen. En de toekomst zal ons leren dat dat niets met opleidingsniveau of zgn sociale status te maken heeft. Ik zie dan ook geen reden om de sociaal zwakkeren als maloten neer te zetten.
  De echte maloten zie ik meer in het Gooi en omstreken. Mensen die in een bij elkaar geleende schijnwereld leven, en voor het aanzien liever droog brood eten, dan hun kinderen van paardrijles af te halen.

 89. eric406 says:

  Dr. de Waarheid:
  Helaas heeft de overhead in als zijn “wijsheid” besloten dit geweldige product uit te laten sterven door het uit te sluiten van de HRA. Schandalig!

  Tja, wie betaald bepaald.

 90. Nico de Geit says:

  Het was in 2005 of 2006 dat de mevrouw van de ING bij mij aan tafel zat om te praten over een hypotheek. Ik dacht erover om mijn WBV-woning te kopen voor 157k.

  De vrouw van de ING was niet erg geïnteresseerd in de hypotheek maar meer in het aansmeren van verzekeringen. ‘Meneer De Geit, u heeft een gezin’ zei ze. Blijkbaar is dat een goede leus om mensen erin te luizen.

  Ze was uitgenodigd om te praten over een hypotheek, niet over allerlei bijkomende verzekeringen. Hoeveel mensen met een hypotheek betalen zich blauw aan (min of meer verplichte) verzekeringen?

 91. Dr. de Waarheid says:

  eric406: Tegen zoveel onzin valt niet op te boksen.
  Google eens op Nick van Leeuwen. Met een inkomen van 10000 euro kreeg hij een hypotheek van 6 ton bij de rabobank.

  Goed idee! Moet je ook eens doen … omdan te zien hoe iemand die geddeltelijk arbeidsongeschikt bevonden is een eigenhuis wil bouwen met de duurste materialen en vervolgens de hele boel (inclusief bank) zelf om de tuin heft geleid met fraude etc. Je kan de bank hooguit verwijten dat ze hem te lang gesteund hebben.

  Uiteindelijk ging het om een schuld van slechts 8000 euro. Hij nam deze onvergeeflijke dramatische stap zelf omdat hij zijn eer belangrijker vond dan de nabestaanden. Dat de bank niets fout heft gedaan hebben ook alle instanties als Kifid en rechtbank geconcludeerd.

  Graag je zelf even echt verdiepen in de feiten voordat je het als onzinnig argument gaat gebruiken. Jammer dat je de zelfgekozen dood van iemand zo gebruikt voor eigen gewin!

  Ik zou weer willen zeggen … prober eens een Eigen gefundeerde mening te ontwikkelen en niet sloom de onwetende massa achterna te lopen!

  ps, dit staat los dat ik uberhaubt geen respect kan opbrengen voor mensen die zelfmoord plegen en daarmee de problemen aan de nebastaanden doorgeven!

 92. DenVrolijkeHuurder says:

  Dr. de Waarheid,

  Heel goed, negeer vooral alle inhoud.

  Ontmasker je jezelf direct als de trol die je bent 😀

 93. DenVrolijkeHuurder says:

  Dr. de Waarheid:
  speld.nl/2015/01/0…st-wordt-afgeschaft/

  Even goed lezen!

  Wederom geen inhoudelijke reactie. Je laat jezelf wel goed kennen!

  Trol maar lekker door knulletje. 😀

 94. Apekool says:

  Dr. de Waarheid: Even nadenken … er is echt geen normal werkende bank die je geen hogere rente wil rekenen als jij dat wil.

  Alleen bemoeit de overheid zich hier weer onnodig mee met de 1/10 inleg ratio.

  Weer genoeg wijsheid, feiten en inzichten verspreid voor nu. Zou mooi zijn als de meeste reageerders hier zich ook eens meer gaan verdiepen in feiten!

  Even denken… overheid betaald HRA, belang in de rentestand wellicht?

  Dan die hogere rente voor de bank: die moet je ook waarmaken voor het spaardeel, waar vind je die kamikazebankier?

  Leugens, verdomde leugens, statistiek en reaguurders.

 95. Dr. de Waarheid says:

  Apekool: Even denken… overheid betaald HRA, …

  Enig idee waar de A in HRA voor staat?

  Juist ja …. AFTREK. Geen subsidie dus. Wat een onwetendheid weer ;-(. Overheid betaald dus niets hieraan!!!!

 96. Dr. de Waarheid says:

  Wat lees ik nu ….

  https://twitter.com/Woningnieuws/statuses/556390661101191168

  DE moderator hier heeft eindelijk door dat cijfers toch wel kloppen en de NOS gewoon de waarheid spreekt?

  Wat was de naam van dit draadje ook alweer? Wellicht even volwassen zijn en excusses aanbieden?

  Wellicht deze onzin site die van leugen aan elkaar hangt maar uit de lucht halen? Of kiezen jullie voor een langzame pijnlijke dood? Werk ik graag aan mee …

 97. Tijl says:

  Dr. de Waarheid: En voor die sociaal zwakkere maloten hebben we dus zwaar gesubsidieerde sociale huurwoningen (dus niet voor mensen met een salaris van 30k euro). Maar die moeten minimaal zijn (2 slaapkamers voor 4 personen kan makkelijk), bijvoorbeeld in een flatje in een buitenwijk of een ghetto als Leische rijn. Niets mis mee.

  Mocht de bank onverantwoord iemand 10x zijn jaarsalaris geven, kan mis gaan. Dan kan er een enorme restschuld zijn. Gezin gaat failiet … moet het gezin minimaal 5 jaar leven van een minimum op 3 hoog achter in een achterstandswijk, en de bank moet de schuld afschrijven. Alleen maar verliezers dus.

  Niets mis mee. Maar dat wil een bank niet … dus zullen ze dit niet willen uitlenen. Dat heet een natuurlijk proces. Heeft de overheid zich niet mee te bemoeien!!

  Niet 60% van een stad bestaande uit sociale woningen (zoals in amsterdam)waarvan een groot deel in het populaire centra. Schandalig! Ontbinden die belastinggeld verspillende verenigingen!

  Toe maar, de zondebok is gevonden. Eens kijken, 30k bruto is ongeveer 1750,- netto in de maand excl. vakantiegeld. Die mogen van jou minimaal 700 betalen aan huur, dat is toch al snel 43% van het inkomen. Geen probleem hoor, je moet er wat voor over hebben om buiten de “maloten” groep te vallen.

 98. lorenzo says:

  Dr. de Waarheid: Enig idee waar de A in HRA voor staat?

  Juist ja …. AFTREK. Geen subsidie dus. Wat een onwetendheid weer ;-(. Overheid betaald dus niets hieraan!!!!

  Ik stel voor , 2 minuten stilte voor de benodigde te verwerven inzicht .

 99. László says:

  Aandoenlijk dat er nog steeds mensen zijn die vinden dat ze verkeerd geïnformeerd worden door de media, dat kun je toch niet de rest van leven volhouden?

  Iemand die iets niet goed gelezen heeft of iets niet begrijpt een leugenaar noemen. Dat is niet aardig!

  Overtuigen kun je alleen met passie, niet uit frustratie.

  Voor een klein groepje hier, er zitten ook nadelen aan het communisme, niet alleen aan het kapitalisme.

 100. Steven says:

  Dr. de Waarheid,

  Je (we) moeten ons sterk afvragen of die sociale huur wel zo sociaal is..Ik betaal zelf 568 euro huur voor een in 1985 gebouwd woninkje.. Vind daar niets sociaals aan en woningbouwverenegingen moeten daarom ook elk jaar geld afdragen.

  Je bent geen domme jongen, maar je kan door je eigen situatie gewoon blijkbaar niet zien dat de prijzen in Nederland (zowel huren als kopen) te duur zijn.

 101. Frans says:

  László: Aandoenlijk dat er nog steeds mensen zijn die vinden dat ze verkeerd geïnformeerd worden door de media, dat kun je toch niet de rest van leven volhouden?

  WTF! Sinds wanneer mag de waarheid niet worden volgehouden? https://www.youtube.com/watch?v=y8EEQrZBKoc

 102. Steven says:

  Dat prijzen na 300 procent stijging een keer 50 procent dalen is voor veel mensen vervelend, maar voor veel meer anderen uiterst welkom. 😉

 103. Nico de Geit says:

  László: Iemand die iets niet goed gelezen heeft of iets niet begrijpt een leugenaar noemen. Dat is niet aardig!

  Bij liegen gaat het om het misleidende karakter, iemand opzettelijk op het verkeerde been zetten. Maar het staatsjournaal doet dat natuurlijk met de beste bedoelingen.

 104. László says:

  Steven: een keer 50 procent dalen

  Oh, waar?

 105. László says:

  Frans: WTF! Sinds wanneer mag de waarheid niet worden volgehouden?

  Terecht opgemerkt, het ging me om de opwinding en verbazing. Er moet inderdaad wel op gewezen worden.

  Excuus.

 106. Steven says:

  László,

  Daar gaan we weer: Spanje, Ierland, Usa, Japan en straks dus Nederland (de ergst gefinancierde van allemaal)

 107. Steven says:

  Zonder geld 106 procent gefinancierd krijgen kon alleen hier. De klappen voor straf krijgen we straks. Als je het niet ziet ben je vast een journalist voor de msm.

 108. László says:

  Nico de Geit: Maar het staatsjournaal doet dat natuurlijk met de beste bedoelingen.

  Nee, maar ze zeggen er wel bij dat het volgens de makelaars is, bij iedereen zou dan een belletje moeten rinkelen. Hé dat zijn de verkopers. Dat dat niet gebeurt is niet de schuld van het NOS journaal.

 109. Steven says:

  Aan lazlo

  Ik ben je even voor… Ik heb geen glazen bol want dan was ik stinkend rijk. Maar het lijkt mij gewoon heel logisch dat ook in Nederland er een nette 50 procent van de top af zal gaan.

 110. László says:

  Steven: Zonder geld 106 procent gefinancierd krijgen kon alleen hier. De klappen voor straf krijgen we straks. Als je het niet ziet ben je vast een journalist voor de msm.

  Dat zag ik 20 jaar geleden al (110%). Van wie moest je meer dan de waarde van je woning lenen? Ik heb het in iedergeval nooit gedaan. Max te lenen wordt gelezen als het beste voor de mens, graag geholpen door de verkopers.

  Nogmaals: Een tophypotheek is top voor de bank, niet voor hypotheekgever.

 111. Dr. de Waarheid says:

  lorenzo: Ik stel voor , 2 minuten stilte voor de benodigde te verwerven inzicht .

  Geen probleem … ik gun hen zelfs wel een paar dagen ;-)! De wereld/waarheid kan nu eenmaal hard zijn …. maar iemand moet hen hierop wijzen!

 112. László says:

  Steven: Maar het lijkt mij gewoon heel logisch dat ook in Nederland er een nette 50 procent van de top af zal gaan.

  Dat wil je misschien graag en dat mag je best, maar logisch?
  Grondprijs wordt niet/nauwelijks verlaagd, maar grond wordt uit de handel genomen (Almere 102mln aan grond) en wordt dus schaars gehouden. De huren worden vast wel weer verhoogd per 1 juli.

  Economisch gaat het iets beter.
  Het was heel erg druk bij de visboer en gezellig druk bij de keukenboer.

 113. Dr. de Waarheid says:

  Steven:
  Maar het lijkt mij gewoon heel logisch dat ook in Nederland er een nette 50 procent van de top af zal gaan.

  Leg eens uit? Liefst onderbouwd met feiten/argumenten! Of zijn die er wellicht niet?

 114. Steven says:

  De olieprijs is ook gehalveerd. Wedden dat daar ook financiele drama’ s voor individuele personen bij waren.. Bij huizenprijzen denkt men niet zo, maar ik kan je verzekeren dat een halvering van de olieprijs veel belangrijker is dan een halvering van de Nederlandse huizenprijzen (wereldwijd gezien).

  Aan lazlo: denk ook niet dat jij de lul bent, maar wel de “stomme” starter.

 115. Steven says:

  Dr. de Waarheid,

  Kijk alle onderwerpen eens na.. ha ha. Ben maar weer off. Paarlen voor de zwijnen.

 116. Dr. de Waarheid says:

  László: De huren worden vast wel weer verhoogd per 1 juli.

  Dat valt mee dit jaar … slechts 5% huurverhoging voor de meest schandalige scheefwoners ;-(

  http://www.aedes.nl/content/artikelen/klant-en-wonen/huurbeleid/inflatiepercentage-2014-bekend.xml

 117. Dr. de Waarheid says:

  Dr. de Waarheid: Dat valt mee dit jaar … slechts 5% huurverhoging voor de meest schandalige scheefwoners ;-(

  aedes.nl/content/a…tage-2014-bekend.xml

  De huizenprijzen stijgen naar verwachting volgend jaar slechts 1-2%. De huurprijzen 3,5-4%. Dan kan je toch veel beter gaan huren … toch?????

  hahahaha!

  fijne zaterdagavond heren!

 118. maff says:

  De Dijss ….. banken proberen onder crisismaatregelen uit te komen …… ( maar hij moet toch weten dat banken altijd een stap voor zijn ? )

  http://www.nrcq.nl/2015/01/17/dijsselbloem-banken-proberen-onder-crisismaatregelen-uit-te-komen

 119. maff says:

  De Steeg … Geen gelul: alles naar nul

  Hans Stegeman @hanswstegeman · 5 u 5 uur geleden

  Geen gelul: alles naar nul! Mijn @refdag column van vandaag http://www.refdag.nl/mobile/nieuws/economie/alles_in_de_eurozone_tendeert_naar_nul_1_884482

 120. maff says:

  maff: De Steeg … Geen gelul: alles naar nul

  Post weg …….

  Voor ps 🙂 http://splendidmarbles.com/wp-content/gallery/finance/housingslide-500.jpg

 121. maff says:

  Tufkaj ? Het draadje werkt niet meer ……

 122. maff says:

  Dank Tufkaj 😎

 123. maff says:

  De aarde wil ons niet, dat was al bekend, maar nu willen de banken ons en ons geld ook al niet meer ……. ( negatieve rente )

  Banken doen het alleen nog met banken, en de ECB zorgt voor wisselgeld ………

  De burger staat off-balance ……

  Plutocratie http://www.mardecortesbaja.com/PlutocracyCartoon.jpg

 124. Nico de Geit says:

  Dr. de Waarheid: De huizenprijzen stijgen naar verwachting volgend jaar slechts 1-2%. De huurprijzen 3,5-4%. Dan kan je toch veel beter gaan huren … toch?????

  hahahaha!

  Je snapt er echt helemaal niks van. Interessant.

 125. Frans says:

  László,

  O.K. Sportief!

  Welnu, Ja, het klopt dat we (bijna) allemaal in de massa hysterie zijn meegegaan. Nee, het is niet symmetrisch, er is een groot verschil tussen de bewuste oplichter en diegene die er de dupe van wordt.
  Als ik zo vrij mag zijn reken de eerste meer schuld toe dan de tweede, immers, de eerste is de initatief nemer.
  Het heeft mij stevig wat tijd gekost om een klein beetje uit te vinden om te kijken hoe dingen reilen en zeilen, en dat was een hele toer. (en dan zit mijn intellegentie stevig boven het gemiddelde)

  Ik weet niet of je de psychologische proeven kent, waarbij men een proefpersoon vraagt om een persoon in een andere kamer bij foute antwoorden een steeds groter electrische schok toe de dienen?
  Wat ik maar wil zeggen is moet je mensen het kwalijk nemen dat ze mensen zijn, dus te manipuleren?
  Of moet het misschien de mensen kwalijk nemen willens en wetens erop uit zijn om de rijkste machtigste der aarde te worden, en zoals het psychopaten betaamd, niets geven om menselijk leven?
  De wereld zit helaas zo in elkaar dat als ik de waarheid vertel ik geen vriend meer overhoud.
  (Don’t start talkink about the war!)
  Roep ik hier niet al een lange tijd dat de MSM bankhoeren zijn?
  Helaas duurt het lang voordat mensen echt in de gaten krijgen hoe zeer alles geen slippertjes zijn of toeval, maar dat daar zorgvuldig en vaak expliciet beleid op is gemaakt. (Dit niet door de regering maar door de mensen die echt de macht hebben)

  Het is natuurlijk grotendeels allemaal al eerder terug te vinden in de geschiedenis, maar wat als zelfs al op de lagere school het hersenspoelen begint?

  Van psychologische beinvloeding zijn hele studies gemaakt, en de top van de macht is natuurlijk gebaat bij cutting edge technologie op dat gebied, en kan zich dat ook veroorloven.

  En wat als democratie niet meer werkt? (als voorbeeld het referendum voor het zelfstandig worden van Schotland)

  Nooit opgevallen dat op het staatsjournaal de bank lobbyhoeren zogenaamde bank economen, hun visie mogen geven? De NOS wordt platgebeld door de bankster hoeren om hun verhaal te mogen doen.

  Enfin, ik zo letterlijk uren doorgaan. Wat ik maar bedoel is dat het een ongelijke strijd is, en inderdaad, het moet uiteindelijk van de burger komen die wakker wordt. Misschien is er zelfs filosofisch ietss voor te zeggen dat beide partijen elkaar in de greep hebben, en dat de enige hoop van “de mens” moet komen, dit in tegestelling tot de satanische psychopaten en de daarbij behorende instellingen zoal de IMF, de BIS, de grote banken, de grote internationale bedrijven.

  Oplossingen heb ik niet, daar niet van…

 126. maff says:

  Rabo rente variabel nu naar 2.7

 127. Dr. de Waarheid says:

  Nico de Geit: Je snapt er echt helemaal niks van. Interessant.

  Hahahaha … geweldig! Ooit van sarcasm gehoord?

  Veel plezier met je vloerkleed met verwarming … ga je komende dagen nodig hebben!

  Slaap zacht!

 128. Nico de Geit says:

  Frans: Oplossingen heb ik niet

  Ik wel: Red Jezelf.

 129. Nico de Geit says:

  Dr. de Waarheid: vloerkleed met verwarming

  Ik heb een vloerkleed op maat besteld en daaronder gaat een isolerende mat, geen verwarming.

 130. maarten says:

  Nico de Geit,

  Gewoon geitenwollen sokken aan…

 131. Adamus says:

  Nico de Geit:
  Ook zo’n leuke: mensen die denken dat na 15 jaar betalen de woning voor de helft van hen is. Vaak staan ze gewoon onder water maar willen dat niet zien.

  Bij spaar begint het te stapelen na 20 jaar. Moet er geen sprake zijn van 2/3 afl.vrij…..

 132. Adamus says:

  Dr. de Waarheid:
  speld.nl/2015/01/0…st-wordt-afgeschaft/

  Even goed lezen!

  Verplicht andermans roze bril ook te lenen.

 133. ps says:

  maff,

  …”Rabobank is als eerste uit de startblokken”?
  Dat is Urbanus met zijn Koko al een tijdje geleden slecht bekomen: http://www.youtube.com/watch?v=ehGw58vgaJI

 134. Juan Belmonte says:

  Dr. de Waarheid: De huizenprijzen stijgen naar verwachting volgend jaar slechts 1-2%.De huurprijzen 3,5-4%. Dan kan je toch veel beter gaan huren … toch?????

  hahahaha!

  fijne zaterdagavond heren!

  Nee KOPEN !!!

  Het lijkt wel de omgekeerde wereld. Juan is dr de Waarheid aan het uitleggen dat idereen dit jaar koopt. Er zijn geen grote verschillen tussen 2014 en dit jaar, in 2014 moest toch ook al aflossen dus die bubbel is kennelijk soepel genomen.

  Als de fundateller met dezelfde snelheid af blijft nemen zijn eind volgend jaar alle huizen op en keert Drs Ed van de Bijl vast terug naar VastgoedPro.

 135. Steven says:

  Denk dat je tegenwoordig in Nederland niet moet denken aan zo veel mogelijk winst, maar aan zo min mogelijk verlies. Direct uw huis verkopen past daar prima bij. 😉

 136. Nico de Geit says:

  Adamus: Bij spaar begint het te stapelen na 20 jaar. Moet er geen sprake zijn van 2/3 afl.vrij…..

  Ik ken mensen die aflossingsvrij gekocht hebben in 2006 en toch denken ze dat het huis meer van hen is dan in 2006. Ze zijn immers bijna 10 jaar aan het betalen.

  Hun huis is ook veel meer waard dan het huis van de buren want zij hebben in 2006 een nieuwe badkamer laten plaatsen.

  Gelukkige dromen moet je niet verstoren.

 137. Bug says:

  maff:
  De aarde wil ons niet, dat was al bekend, maar nu willen de banken ons en ons geld ook al niet meer ……. ( negatieve rente )

  Plutocratie mardecortesbaja.co…lutocracyCartoon.jpg

  De hypotheeknemer zal wel moeten.

 138. Chris says:

  Deflatie is in aantocht. De schulden -dus de hypotheken- worden minder waard.

 139. maff says:

  Bug: De hypotheeknemer zal wel moeten.

  Verdienmodel door de helft 🙂

  #allesdoordehelft

  Strakjes De Dijss in Buitenhof

  http://programma.vpro.nl/buitenhof/afleveringen/buitenhof-18-januari–jeroen-dijsselbloem–karen-armstrong.html

  ‘ En hoe denkt de minister over de nieuwe geldpolitiek van de ECB? ‘

  ( ECB ‘De Keizer Zonder Kleren’ )

  Voor ps 🙂 http://media.cagle.com/96/2013/03/21/129052_600.jpg

  Ondertussen in Grunn, dringend verzoek kasten die kunnen omvallen aan de muren vast te zetten, en schoorstenen te gaan controleren ……. ( hoe controleer je nu een schoorsteen ? , geen idee )

 140. Maria says:

  Chris,

  ?

 141. lorenzo says:

  Chris:
  Deflatie is in aantocht. De schulden -dus de hypotheken- worden minder waard.

  ?

 142. Nico de Geit says:

  Chris:
  Deflatie is in aantocht. De schulden -dus de hypotheken- worden minder waard.

  Ik denk dat Chris de meerderheid van de ‘huiseigenaren’ vertegenwoordigt.

 143. Nico de Geit says:

  Beste Chris, bij deflatie ga je minder verdienen en wordt het dus moeilijker je hypotheek af te lossen. Voordeel van deflatie is dat je minder kwijt bent aan de pomp. Je koopt met dezelfde euro’s meer brandstof.

 144. Piet says:

  De cijfers/berekening van NVM is m.i. nog steeds niet geheel duidelijk ondanks hun uitleg.

  De cijfers worden nu gecorrigeerd voor samenstelling naar type, regio en de grootte van de woning. Dit zou een zuivere schatting moeten opleveren.

  Als we naar “verkooprijs” (215K versus 215K) kijken dan verandert deze niet per kwartaal, maar door correctie voor regio, type en grootte woning wordt er een stijging berekent van 1,3%. Zou graag een diversificatie willen zien van deze 1,3% naar effect regio, effect vierkante meters en type.

  In de bijlage van het rapport ANALYSE WONINGMARKT Q4 wordt het één en ander toegelicht (blz 21/22/23): op basis van uitleg 1 is de verandering van 1,3% te wijden aan regio en type woning.
  vragen: – De cruciale vraag is hoe wordt de benchmark/weging voor de regio en type woning vastgesteld. Jaarlijks of per kwartaal/voortschrijdend gemiddelde? En betekent dat mogelijk dat Amsterdam en omgeving nu zwaarder meetelt omdat we daar nu een stijging zien van aantal transacties (we moeten komen tot 1,3% stijging dus een aantal positieve zaken worden zwaarder gewogen).
  – Of is benchmark gebaseerd op aantal woningen per regio?

  Uitleg 2 – waar dus wordt uitgesplitst naar vierkante meters en type – leidt in eerste instantie tot een stijging van 0,6%. Blijkbaar komt dan circa 0,7 voort uit regio.

  Door te corrigeren naar vierkante meters kan je juist ook weer extra onzuiverheid binnen je berekening krijgen als de gewichten/benchmark voor type en regio niet juist zijn vastgesteld(vierkante meter en prijs zijn nml niet lineair).
  Kleine woningen (lees appartementen) zijn juist de prijs per vierkante meter hoger dan van een grote woning. Dus als de wegingen niet stabiel zijn over tijd of niet gekoppeld zijn aan een objectieve maatstaf zoals bijvoorbeeld aantal woningen per regio(het mandje om inflatie te berekenen is bijvoorbeeld ook niet stabiel over tijd) en op bepaalde manier afhangen van aantal verkochte type woningen van afgelopen kwartaal dan kan dit tot een vertekening leiden.

  Opmerking:
  – baanzekerheid/werkgelegenheid is m.i. de beste voorspeller voor de ontwikkeling van de huizenmarkt.
  – Dat nu veel meer appartementen worden verkocht is niet vreemd. Mensen moeten wonen en woningen tot aan 250K is goedkoper dan huren. ook steeds meer alleenstaanden. Schenking aan kinderen, etc
  – Overigens is elke vorm van “gemiddelde” prijs vertekenend. Want elk huis is uniek en we zien nu voornamelijk herstel bij appartementen en tussenwoningen. Maar hoe zit het met de huizen in bepaalde regio’s en in het hogere segment?

 145. tufkaj says:

  Piet,

  Als het goed is komt morgen een stukje van mij online die hopelijk eea iets duidelijker maakt. NVM corrigeert naar aantal transacties, maar binnen de mandjes per woningtype/regio. Alleen voor appartementen worden extra mandjes gedefinieerd naar bouwperiode.

  Een deel van het verneukeratieve zit er in dat NVM steeds spreekt over gemiddelde, maar in werkelijkheid een gemiddelde mediaan berekent. Gemiddelden zou je beter met elkaar kunnen vergelijken.

 146. Ed says:

  Ik heb een comfortabele spaarhypotheek. Sparen tegen een ouderwets goede rente. Het rente op rente effect is zo geweldig dat zelfs een daling van de huizenprijs van 30% in een paar jaar weer ‘glad’ gespaard is.
  Gewoon, door de factor tijd.

  Veel plezier in jullie feitelijk steeds duurder wordende huurhuis. Ik heb 100% garantie dat ik over een aantal jaar NUL euro aan hyptoheeklasten heb.
  Mooie dag gewenst!

1 Pings/Trackbacks for "NOS Staatsjournaal liegt over stijgende huizenprijzen"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*