Kabinet steunt woningcorporaties

Het kabinet wil de woningbouw op peil houden door de woningcorporaties meer te steunen. Dat melden betrouwbare bronnen aan BNR. De garantie voor nieuwbouwprojecten wordt verhoogd van 2 miljoen euro nu naar mogelijk 3 miljoen euro.

bron: FD.nl

Share Button
Tagged with: ,
8 comments on “Kabinet steunt woningcorporaties
 1. Joop Kl; says:

  Nou dat zal helpen…Not! Hele nieuwbouwwijken bouwen die leeg gaan staan? Dit project heeft alleen maar kans van slagen als de gemeentes de grondprijzen verlagen zodat de huizen een stuk goedkoper worden, pas dan gaan mensen weer kopen.

 2. Jan says:

  Ik denk dat er straks weer koopsubsidie aan te pas moet komen om de gang erin te houden.

 3. Mark says:

  owh ja, premie woningen
  ja, doe maar.

 4. Scheefhuurder says:

  Tot dusver houdt kabinet haar rug recht en bezwijkt niet voor de voorstellen van 2e kamer en de roep om maatregelen door bouwend Nederland onder aanvoering van Brinkman. Hulde aan Bos als hij dat volhoudt. Gisteren een nieuwbouwbrochure in brievenbus gevonden met daarin rijtjeshuizen die in jaren ’80 door zouden gaan als premiekoopwoning van maximaal 130kfl, nu te koop vanaf 300Euroton. Dat houdt geen enkele pas met inflatie cq. gestegen loon/bouwkosten. Toch hoor ik zojuist prof. Konijn op RTL7 verklaren dat er geen sprake is van een bubble onder verwijzing naar CBS-rapport. Tja….

 5. Joop Kl; says:

  De overheid heeft mijn ziens ook geen enkele reden om in te grijpen op de woningmarkt. Stel dat het behoudende scenario van de NVM uitkomt van 5% daling in 2009 dan is er toch niks aan de hand? 5% daling van de huizenprijs kan het gros van de huizenbezitters namelijk makkelijk opvangen.

 6. xandr says:

  @Joop Kl: inderdaad. Dus ze l***en uit hun nek, en dat weten ze ook. Min 5% my ass.

  @Scheefhuurder: klopt, maar ik denk dat die rechte rug van Bos komt doordat hij tegen een muur staat. De muur van “geen geld”.

 7. Mark says:

  @xandr
  Vind je het gek, heb je al een opgeteld hoeveel geld ze in de economie hebben gepompt. Dit moeten gezellig met z’n alle met belasting terugbetalen.
  En Bos is niet dom, die ziet ook wel dat daling van de huizenprijzen een zegen is.
  Als nieuwbouw zichzelf helemaal uit de markt prijst, dan komen de prijsdalingen bij nieuwbouw vanzelf.

 8. Scheefhuurder says:

  Regering kijkt graag naar US en kan tekort op laten lopen. Gelukkig is net bekend gemaakt dat steun beperkt blijft tot wat garanties. Ik ben dus weer even gerust. Daling 5% is natuurlijk peanuts. Dit wordt nu geroepen door belanghebbenden die de ingezette daling niet langer kunnen ontkennen. Je zult ze nooit horen zeggen dat 30% evengoed mogelijk is. Gevaar is dat we met z’n allen nu naar die 5% gaan toewerken om vervolgens weer massaal in te stappen, nog voordat bouwend Nederland en gemeenten wat aan de nieuwbouw- en grondprijzen hebben gedaan (30% omlaag zonder veel moeite haalbaar, zie elders op deze site). Dus herhaal ik nog eens: volhouden, niet kopen!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*