Kees de Kort:”FISH”

“De BRICs, dat waren een paar jaar gelden een aantal landen die een grote toekomst werd toegedicht. Twee tot drie jaar geleden had je de PIGS, dat waren landen die in grote problemen zouden de komen.” Maar daar zijn nu ook de FISH-landen bijgekomen, legt Kees de Kort uit.

“Landen waarvan grote Amerikaanse institutionele beleggers zeggen dat het er wel aardig uit ziet, maar toch denken dat er grote structurele problemen in die economie zitten.”

“De F staat voor Frankrijk, de I staat voor Italië, de S staat voor Spanje en de H staat voor Holland. Dat zijn wij. Grote institutionele Amerikaanse beleggers denken blijkbaar dat er in Nederland een aantal grote structurele onevenwichtigheden zijn. En dan doelen ze met name op de huizenmarkt en de schuldenposities. Dat lijkt allemaal wel ok te zijn. Maar iedereen kan zien dat daar ieder moment hele grote problemen kunnen komen. Dus dat zou voor grote Amerikaanse institutionele beleggers reden kunnen zijn om heel voorzichtig om te gaan met beleggen in Nederland.”

“Het lijkt allemaal nog rustig te zijn; het ziet er wel aardig uit. Maar onderliggend zijn er grote structurele onevenwichtigheden. En die moeten op een bepaald moment rechtgetrokken worden. Dat is niets nieuws, maar het is blijkbaar toch ook doorgedrongen in Amerika bij echt grote spelers. Het is opmerkelijk hoe lang het heeft geduurd totdat mensen zich dat gingen realiseren. Want het probleem ligt natuurlijk al jarenlang op tafel.”

Share Button
Tagged with: , ,
66 comments on “Kees de Kort:”FISH”
 1. racekever says:
 2. racekever says:
 3. Adamus says:
 4. Tsjaa.. says:
 5. Tsjaa.. says:
 6. snorkel says:
 7. snorkel says:
 8. Scheefwoner says:
 9. racekever says:
 10. Voerman says:
 11. racekever says:
 12. Adamus says:
 13. Adamus says:
 14. Rexpat says:
 15. Voerman says:
 16. Voerman says:
 17. maarten says:
 18. snorkel says:
 19. snorkel says:
 20. maarten says:
 21. Rexpat says:
 22. Beurse Beurs says:
 23. Voerman says:
 24. Beurse Beurs says:
 25. cartoonist says:
 26. Voerman says:
 27. Voerman says:
 28. Voerman says:
 29. Drummer says:
 30. Voerman says:
 31. maarten says:
 32. maarten says:
 33. tokkert says:
 34. Drummer says:
 35. Drummer says:
 36. racekever says:
 37. Voerman says:
 38. diesel60 says:
 39. latida says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*