Markt nieuwbouwwoningen is finaal ingestort

De verkoop van nieuwe woningen is als gevolg van onzekerheid bij de consument in de loop van 2008 gehalveerd. Werden er in het eerste kwartaal van 2008 nog 8.202 nieuwbouwwoningen verkocht, in het vierde kwartaal waren dat er nog maar 4.312.

bron: FD.nl

Share Button
Tagged with: ,
6 comments on “Markt nieuwbouwwoningen is finaal ingestort
 1. ZK says:

  Nu de prijzen nog !

 2. Joop Kl; says:

  @ZK

  Die zakken al, ken diverse nieuwbouwprojecten die al klaar zijn maar waar er enkele woningen niet verkocht zijn en al meer dan een halfjaar leeg staan. Deze zijn ondertussen gemiddeld al 25.000 Euro in prijs verlaagd.

 3. johnny says:

  De bouwers hebben volop mee kunnen profiteren de laatste 15 jaar . Als in die periode enkel de inflatie de prijzen hadden aangepast hadden ze ook gebouwd. Kopers stoppen op een zeker (ehhh te laat) moment met kopen meneer Brinkman.

 4. W . Jansen says:

  Men kocht landbouw grond op voor € 5,50 de vierkante meter…om huizen te bouwen,—waar bleef de winst ?????,er moeten toch een paar zakkenvullers geweest zijn ????

 5. Joop Kl; says:

  @ W. Jansen:

  Nooit opgevallen dat er vanaf ongeveer het jaar 2000 in vele gemeentes in NL ineens kapitale gemeentehuizen zijn verrezen??

 6. xandr says:

  Om nog maar te zwijgen van de paleisjes van de projectontwikkelaars! Vaak nog op plekken waar gewone stervelingen niet mogen/mochten bouwen … 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*