Eigen huis dichterbij met gemeentelijke subprime lening

Woon je in de gemeente Wierden? Ben je 30 jaar of jonger? Wil je (nog steeds) een huis in de gemeente Wierden kopen? Als je op deze vragen bevestigend kunt antwoorden, kom je in aanmerking voor de starterslening van de gemeente Wierden.

Wat is de starterslening?

Speciaal voor starters op de woningmarkt introduceren wij de starterslening. Hiermee willen wij jongeren de gelegenheid bieden om toch een eerste woning te kopen. Deze starterslening overbrugt het verschil tussen de totale koopsom van je woning en het maximale bedrag dat je van de bank kunt lenen. Dus, stel dat je van de bank 170.000 euro mag lenen en het is niet voldoende om je droomwoning van 210.000 euro te betalen. Dan is het mogelijk om via de starterslening een bedrag van 40.000 euro extra te lenen. Over die starterslening betaal je de eerste drie jaar geen rente en aflossing!

Kom je in aanmerking?

Op de website van de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten kunt u zelf berekenen of u in aanmerking komt voor een starterslening en ook hoe hoog die lening kan zijn. Daarvoor gaat u naar www.svn.nl. Op de homepage klikt u op ‘starterslening’ en vervolgens op ‘bereken de starterslening’.

Meer informatie

Over de starterslening is een uitgebreide folder beschikbaar bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546 – 580 838, e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl). De informatie uit de folder staat ook op de website www.wierden.nl onder ‘bouwen en wonen’. Je kunt ook contact opnemen met een bank en/of andere geldverstrekker in de gemeente Wierden

De starterslening van Wierden in het kort

Voorwaarden

 • Voor inwoners van de gemeente Wierden die voor het eerst een woning kopen
 • Maximumleeftijd: 30 jaar
 • Maximale starterslening: € 40.000,-
 • Maximale hypotheek (aankoopkosten + bijko­mende kosten): € 220.000,-

Overig

 • Je betaalt de eerste drie jaar geen rente en af­lossing
 • Rentevaste periode starterslening: 15 jaar
 • Looptijd: maximaal 30 jaar

bron: Gemeente Wierden

Share Button
Tagged with: ,
66 comments on “Eigen huis dichterbij met gemeentelijke subprime lening
 1. Claude says:

  -6,7%, scuzi.

 2. Claude says:

  OT: “Over die starterslening betaal je de eerste drie jaar geen rente en aflossing!”

  Lijkt wel een DSB-prospectus…

 3. Dim says:

  Hmmm … ovep een lening van € 220.000 is drie jaar lang -6.7% precies € 40.000

  Ah, vandaar dat je dat bedrag er nu al bij kunt lenen!

 4. nhz says:

  @3:
  bij mij in de buurt hoef je startersleningen niet eens af te betalen als de waarde van het huis niet stijgt, of als het huis niet met winst verkocht is. Hoe gek kun je het maken?

  @4:
  de achtergrond is natuurlijk dat gemeentes zo de verkoop van hun eigen zwaar overprijsde bouwgrond subsidieren, voor risico van de burgers en uiteindelijk de landelijke belastingbetalers. Want zeker weten dat een groot deel van die startersleningen NOOIT afbetaald gaat worden, het is inderdaad (samen met NHG) de subprime van de Nederlandse woningmarkt. Maar die kater komt over 5, 10 of 20 jaar pas, want voorlopig gaat niemand toegeven dat dit hopeloze gevallen zijn (huizenprijzen stijgen altijd in de polder, nietwaar?)

 5. adamus says:

  En bij nhz in de buurt zitten ook vvd’ers in de gemeenteraad dat het ook fantastisch vinden.

  overigens vvd in peilingen naar 24 en Wilders naar 34!

 6. adamus says:

  Huizenprijzen in de echte polder; verbazingwekkend wat men buiten de randstad voor een huis wil en kan betalen.

  Verder WestBrabant agrarische landprijzen 40K! Boomteelt voor de Russen.

 7. KariZ says:

  @6 Elke volk krijgt de leiders (lijders?0 die het verdient…

 8. pieter says:

  Tjeez zouden mensen dit daadwerkelijk doen? Er zal toch een reden zijn dat mensen niet meer kunnen lenen van een bank zou je zeggen? En dan over 3 jaar zitten ze alsnog met een hogere hypotheek dan eigenlijk zou mogen..

 9. nhz says:

  @9:
  natuurlijk doen mensen dit, voor degene die zo koopt is er vrijwel geen risico – dit wordt namelijk volledig doorgeschoven naar de gewone burger; niet alleen via NHG, maar ook nog via het risico dat de gemeente loopt op de starterslening en dat ze uiteindelijk op de burgers verhalen. Dit is weer eens de huizenbubbel ten voeten uit, de overheid die met zogenaamd goede bedoelingen de markt verstoord en er zo een enorme puinhoop van maakt.

  Ik zeg met nadruk zogenaamd goede bedoelingen, want in werkelijkheid zitten er meestal commerciele prive belangen achter. Bij mij in de buurt worden dit soort regelingen gepusht door CDA baasjes die zelf veel land en/of goedkope startershuisjes in bezit hebben, en slapende rijk worden van dit soort regelingen. Los daarvan vindt bijna iedere politicus, van links tot rechts, het prachtig om mensen die helemaal geen eigen huis kunnen betalen toch in een huis te schoenlepelen, (voor risico van de belastingbetaler maar dat zeggen ze er niet bij, en soms snappen ze het niet eens).

 10. henk says:

  Belachelijk dit. Eigenlijk zouden ze het juist MOEILIJKER moeten maken om een huis te kopen. Het Duitse systeem is wel veel beter.
  * Max 80% Lenen
  * 100% Aflossen
  * Geen HRA
  * Geen Overdrachtsbelasting

 11. Henri says:

  @10
  De koper heeft misschien geen risico, maar heeft na 3 jaar toch gewoon wel hogere maandlasten?
  Dan alsnog de vraag: waarom zou een koper dit doen?

 12. dalen says:

  off topic
  Hoezo gescheiden machten en een rechtstaat?

  Een nieuw kabinet moet de rol van de rechtspraak als onafhankelijke staatsmacht respecteren en die niet onderbrengen bij een nieuw te vormen ‘ministerie van Veiligheid’. Dat stelt de Raad voor de Rechtspraak.

  http://www.rechtspraak.nl/NR/rdonlyres/A9FDA1EF-1E65-462B-B295-C76CA0088E80/0/aanbevelingenkabinetsbeleid.pdf

 13. Patrick says:

  @12 Omdat bevriende stelletjes ook allemaal een huis gekocht hebben, daarom.

  Omdat huizenprijzen altijd stijgen, daarom.

  Omdat we over drie jaar allemaal veel meer verdienen dan nu, daarom.

 14. Patrick says:

  Make no mistake, op dit moment leeft 80% van de bevolking nog steeds in die droom.

  De realiteit gaat pas doordringen als men het keihard in de eigen portemonnee gaat voelen, eerder niet.

 15. adamus says:

  patrick, het gerommel in de portemonnee is al gaande. Alleen Jules de Corte heeft het door, de rest moet nog wat tastzintuigen ontwikkelen.
  Komt misschien ook omdat we nu een “digitale portemonnee” hebben en kunnen we ziende blind blijven.

 16. Goudbelegger says:

  @15 daar heb je waarschijnlijk wel gelijk in. Wij zijn de uitzonderingen. Vanwege ooit financiële tegenslag?? Wijsheid die met de jaren gekomen is?? Voor mij een combinatie.. leefde ook in een droomwereld van alles gaat altijd zo door.

 17. marcel says:

  Als iedere bezoeker van deze web-site nou eens een emialtje stuurt naar de gemeente Wierden,dat ze hartstikke gestoord zijn om deze mensen zich zo diep in de schuld te laten steken!!!! Ik zeg gewoon doen.

 18. adamus says:

  Dalen, gezag wordt door de gerechtelijk PTB nou niet echt door gezag afgedwongen. Understatement zou ik zeggen.

  Misschien zou de rechterlijke macht eens moeten stoppen met hetgeen voor die dag op de rol staat bij hamerslag af te handelen.
  Eerst maar eens stoppen met alle incassozaakjes voor de rechter gooien, doen ze in Dlnd ook niet. Leveranciers worden geacht hun klanten te kennen. Kunnen er een heleboel nitwitjes vertrekken. Vervolgens salaris optrekken naar Balkenende norm en geen ontslagbescherming. Benoeming voor het leven moet niet kunnen.
  Btw degenen in mijn kennissenkring die op rechtbank werken zijn niet de slimsten, maar nog erger: ze mogen hun eigen collega’s kiezen….

 19. nhz says:

  @12:
  bij mij in de regio gaan de maandlasten alleen omhoog als je inkomen voldoende gestegen is, of als de waarde van het huis flink gestegen is. Zoniet ben je zielig en blijft de starterslening gratis; en als straks het huis zover in waarde gedaald is dat de starterslening weg is hoef je zelf bij verkoop niks terug te betalen. Gratis geld, je zou wel dom zijn om er niet aan mee te doen als starter …

  @13:
  ministerie van veiligheid, dagelijkse leiding in handen van de AIVD en met Wilders aan top? Om Nederland te beschermen tegen het gevaar van de islam, én tegen het gevaar van terroristische spaarders die geen huis willen kopen.

  @15:
  inderdaad, voor de gemiddelde ambtenaar en de meeste werknemers in gesubsidieerde sectoren zoals fin. dienstverlening, bouw enz. enz. enz. (we praten dan minstens over 80% van de bevolking) is het nog steeds feest, deze groep gaat er nog steeds jaar op jaar op vooruit en die paar % daling van hun woningwaarde hebben ze voorlopig geen last van. De tol wordt tot nu toe betaald door kleine bedrijven, zelfstandigen, zzp’ers en ontslagen werknemers in kleine bedrijven die wel aan de tucht van de markt zijn uitgeleverd.

 20. nhz says:

  @17:
  heeft weinig nut, half Nederland heeft dit soort krankzinnige regelingen. Is helaas volledig normaal, alleen de details verschillen per regio.

 21. pieter says:

  Tja, ik denk dat bij geleidelijke afschaffing van de HRA al veel mensen in de problemen zouden komen. Ik heb gelezen dat tot enkele jaren bv tot wel 6 of 7 keer het bruto jaarsalaris geleend kon worden. En als je dan een aflossingsvrije hypotheek heb zul je, als ook bij lopende hypotheken aan de HRA veranderd gaat worden, toch stijgende maandlasten hebben. Laat staan mensen die van dit soort regelingen gebruik hebben gemaakt. Ik ben erg benieuwd wat voor besluit ons nieuwe kabinet gaat nemen. Bij veranderingen voor lopende hypotheken zou dit toch het gevolg hebben dat ineens heel veel mensen met een veel te hoge hypotheek zitten tov hun inkomsten. Als je zou veronderstellen dat er 52% lucht in de markt zit in het bovenste segment doordat er ook 52% HRA is in die groep, zou zonder de HRA iemand met een inkomen van bv 100.000 euro in eens veel minder kunnen lenen dan de 500.000 of 600.000 die nu moeiteloos door de bank wordt uitgeleend. Ze zouden dan bv in een nieuwe situatie nog maar 250.000 kunnen lenen ofzo. Op zich zouden ze dan hetzelfde huis voor een veel minder hoog bedrag kunnen kopen en gaat er minder geld naar de bank en blijven de maandlasten gelijk, een mooie situatie, behalve als je 3 jaar geleden 500.000 hebt geleend, iets wat toen makkelijk kon/mocht/gebeurde. Ik hoop in ieder geval dat ze er erg goed over nadenken en het probleem niet blijven vergroten door mensen die nu al niet meer mogen lenen toch maar weer extra te lenen met dit soort ‘hulp’. Zo komen we er nooit vanaf natuurlijk!

 22. KariZ says:

  @15…ik vind 80% nog weinig!

 23. KariZ says:

  ‘(…) én tegen het gevaar van terroristische spaarders die geen huis willen kopen.’

  hahahaha, ja die is goed Niek! Zij ondermijnen immers het systeem door aan de zijlijn te blijven staan!

  Het ‘huizentreintje’ van de NVM / VEH-kliek is tenslotte gewoon een Ponzi-constructie; stopt het onderaan dan knalt het erboven uit elkaar…

 24. nhz says:

  @21:
  “Ik heb gelezen dat tot enkele jaren bv tot wel 6 of 7 keer het bruto jaarsalaris geleend kon worden. ”

  echt niet, soms wel 10-12x. En dan soms ook nog met NHG garantie!!!

  Maar geen zorgen, volgens de ‘deskundigen’ van de overheid zal afschaffing van HRA maximaal 10% prijsdaling geven; waarschijnlijk allemaal gezakt voor wiskunde. Al die andere factoren die ook nog teruggedraaid gaan worden daar maken we dan maar geen woorden aan vuil. Onze politici zijn goed in problemen vooruitschuiven, dus dat zal het wel worden. Net als in de VS zal bij een toenemende prijsdaling vast overheid de hypotheekschulden gaan garanderen (niet dat ze dat kunnen, maar gewoon om het pyramidespel nog iets langer draaiend te houden).

 25. Goudbelegger says:

  @22 ze willen er helemaal niet vanaf, je geeft zelf al aan dat de banken degenen zijn die verdienen aan de HRA, en de gemeenten met de woz natuurlijk.

  De parasieten hebben de macht. Is ook vrij normaal in menselijke samenlevingen. Als ze teveel van de werkenden pakken stort het in, ook vaker gebeurt. Dat is wat er op dit moment aan de hand is maar het gaat allemaal, nog, in slow motion, imho.

 26. Patrick says:

  @23 Pieter, het zou me in hoge mate verbazen als er iets verandert voor bestaande gevallen; dat durft men niet aan.

 27. pieter says:

  Tja het is een fraaie bedoening. Enerzijds heeft de politiek het toch over beperken van de HRA maar aan de andere kant weer berichten als deze. Ik snap niet waarom ze niet gewoon in ieder geval starten met een in steen gegoten maximum te lenen bedag tov het inkomen en geen aflossings vrije hypotheken meer. Dat zou vast een begin zijn. Maar wat doen ze? Dit soort acties toestaan die alleen maar aanzetten tot nog meer lenen. Ik zou zeggen gewoon voor nieuwe hypotheken beperken van de HRA en zo lost het probleem langzaam op. Starters kunnen minder lenen, mensen met enorm veel overwaarde zullen hun vraagprijzen kunnen laten zakken. Verder kunnen starters ook nog even sparen en iets wachten alvorens dan een verantwoorde hypotheek te sluiten. Mensen met een wurgcontract als u beschrijft van 10x het jaarinkomen, raken in ieder geval niet in de problemen door stijgende maandlasten en het probleem lost zich langzaam op. Maar wat doen ze? Alleen maar meer lucht er in blazen met starters leningen.. zucht…

 28. nhz says:

  @30:
  ‘Het geld dat vrijkomt uit hogere huren en de kostenreductie in onze bedrijfsvoering willen we in de volkshuisvesting steken’

  ik wed dat Calon daarmee bedoelt dat ze de winst uit hogere huren willen gebruiken om nog duurdere villa’s voor de happy few te bouwen; want daar zijn de WBV’s de afgelopen jaren vooral mee bezig geweest: slopen van goedkope woningen en bouwen voor de top van de markt. Ik lees nog niets waaruit blijkt dat hij inziet dat DIT bedrijfsmodel niet werkt. Dat de huizenprijzen en misschien dus ook de huurprijzen omlaag ipv omhoog moeten hoor ik hem ook niet denken. Maar van een mede-organisator van het grote pyramidespel kun je niet anders verwachten. De regeltjes wijzigen om het spel overeind te houden dus en nog meer mensen dwingen om mee te spelen (mee te betalen).

 29. KariZ says:

  http://mcalvanyweeklycommentary.com/

  Vanaf min. 17, wellicht interessant voor goudbezitters.

  Wat doe ik nu eigenlijk met mijn fysiek?

  Oftewel…Exit strategy voor gold wanneer de tijd daar is…

 30. KariZ says:

  Voor johanna en LvM:

  Zelfs Ayn Rand werd nog genoemd, ca. min. 30.

 31. tinus says:

  In een dalende markt subsidies geven om de onderkant van de markt te stutten.
  Puur bedoeld om de overwaardes van de huidige bezitters overeind te houden.

  Ook Katwijk brengt vandaag, naast het bericht dat Dirk K. een rondrit te koets door het dorp maakt, het nieuws dat de staterslening wordt voortgezet.

  Vanuit de eigen middelen.

  Tuurlijk een plan uit de koker van het CDA, de machthebbers in Katwijk. Waar zij in het verleden nogal besmuikt deden over het behartigen van de belangen van de échte baas in Katwijk, de Rabo, gebeurt dat vandaag de dag in het volle daglicht.

  In de verkiezingstijd nog mooie praatjes over goed rentmeesterschap in tijden van economische tegenspoed, en nu dit publieke geld gewoon doorsluizen naar private portemonnees en de banken.

 32. tinus says:

  En Calon,

  Is dat niet die PvdA’er die nu de scepter zwaait bij de Aedes en dapper wist te vertellen dat hij minder verdient dan zijn voorganger.

  En verzuimde te melden dat hij er ook twee dagen per week minder voor werkt.

 33. Ain says:

  @35 CDA is ook de grootste partij in Wierden gebleven, ondanks verlies van zetels aan de locale partij.

  @36 inderdaad, ook op dat vlak valt dus best te bezuinigen!

 34. nhz says:

  @34:
  ik denk dat de eigenaren wachten op een vette slooppremie of hoge overheidsgaranties zodat ze er – op kosten van de belastingbetaler – dik op vooruit gaan; maar dat zullen ze niet duidelijk zeggen.

 35. Emiel says:

  Lief van Wierden, helaas is het niet genoeg. Er worden nog steeds minder woningen verkocht en de hypothecaire schulden blijven stijgen.

  http://biflatie.nl/artikelen/34-economisch/674-minder-woningen-verkocht-bedrijven-lossen-schulden-af

 36. dalen says:

  “Straf voor Duitse oud-bankier die subprime-risico bagatelliseerde”

  http://www.fd.nl/artikel/17474655/straf-duitse-oud-bankier-subprime-risico-bagatelliseerde

  Zou dat ook voor politicy gelden die roepen “niets aan de hand”.

 37. Patrick says:

  @40 Nou alleen nog een keer het lef hebben om een ONvoorwaardelijke straf op te leggen…

 38. nhz says:

  @41:
  inderdaad, allicht beter dan het ‘al voldoende gestraft door de negatieve publiciteit’ wat de rechter in NL er meestal van maakt bij de grote schurken.

  We herinneren ons nog hoe de Bouwfraude affaire is afgehandeld, de enige die hard werd aangepakt was Ad Bos zelf. En gaat Jan van Vlijmen ooit zitten in een echte gevangenis voor zijn mega vastgoed fraude? Het zou me verbazen …

 39. Martijn says:

  @32

  Dat clippie is voor wie de maat wil blijven nemen met papier.

  Misschien niet zo verstandig als de termomether gaat koken.

 40. adamus says:

  @40 Nou alleen nog een keer het lef hebben om een ONvoorwaardelijke straf op te leggen…

  daar zou de politiek wat aan moeten doen 🙂

 41. KariZ says:

  @43 Ze leveren fysiek uit in Zwitserland. Beetje omslachtig, maar het gaat dan ook om portefeuilles vanaf $350000.

 42. adamus says:

  nhz, je schrijft zijn naam voluit, ik begrijp dat hij geen verdachte is.
  Misschien gaat hij het spinhuis “helpen” bouwen.

 43. nhz says:

  @46:
  ja, mij viel op dat hij weer regelmatig bij volle naam genoemd wordt, dus je zou denken dat het onder tafel allemaal al geregeld is. Paar rechters en de pers omkopen moet er ook nog wel bij kunnen, Jan heeft vast nog tientallen miljoenen over hij geschikt heeft, daar kun je leuke dingen mee doen in de polder.

 44. adamus says:

  hij heeft inderdaad iets geregeld door 10tallen miljoenen aan de rabo te betalen. Hij zal nu wel bankroet zijn 🙂

 45. Juan Belmonte says:

  @artikel

  Kunt u geen eigen huis kopen vanwege de Hogehuizenprijzen.

  Geen punt fixen we met een stroplening, mooie deal:
  u krijgt nu geld onder mooie voorwaarden.

  Alternatief is Geduld.

  Met Geduld bent u -als u nu koopt- een Kamikaze Koper en een scheeflener:
  – k.k wordt gestopt
  – HRA wordt afgeschaft
  – huizenprijzen tussen de -20% en -50%

  Met Geduld bent u straks Spekkoper 🙂

  We bloggen kilometers tekst, de essentie is simpel:
  – Kamikaze Koper of
  – Spekkoper
  dat is de hamvraag
  la pregunta de jamón 🙂

 46. Juan Belmonte says:

  @30 Artikel gelezen

  Juan neemt Marc Calon, net als de beroepsleugenaars van de NVM niet serieus:
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/02-07-2010/nederlander-durft-geen-huis-te-kopen/#comment-43870

 47. nhz says:

  @49:
  als het de gemeente echt om de zielige starters ging zouden ze ook gewoon (veel simpeler) de grondprijzen omlaag kunnen doen, desnoods alleen voor (kleine) starterswoningen. Maar ja, dat heeft gevolgen voor het hele pyramidespel …

  Die 25-50K euro die ze de starter gratis lenen verdienen ze gemiddeld wel via de grond onder het huis, zeker bij gemeentes die nog veel grond over hebben is de calculatie wellicht dat als de helft nooit terugbetaald wordt ze nog steeds winst maken.

  @50:
  Juan, je moet toch toegeven dat Calon de juiste man op de juiste plek is om zoveel mogelijk gemeenschapsgeld er door te draaien. Of zou dat niet de maatschappelijke opdracht van de WBV’s zijn?

 48. Juan Belmonte says:

  nhz 🙂

 49. adamus says:

  Onze Mr.drs.Calon is zoon van een hereboer annex loonbedrijf in Schildwolde, juist de plek aan het Schildmeer van Koops Tjuchem waar de zaak al jaren op z’n reet ligt. Waar nog geen 40 van de geplande 64 zomerhuisjes verkocht konden worden. Jammer dat de camping destijds ontruimd moest worden anders was het nu nog drukker geweest.

 50. adamus says:

  52

  voor de regen terug zijn van een fietstochtje.

 51. Juan Belmonte says:

  Tja,

  Juan heeft er geen gras over laten groeien en “zand erover” was ook al niet de juiste uitdrukking,

  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/10-07-2010/bouwend-nederland-pleit-voor-verhoging-hypotheekgarantie/#comment-43925

  Commissie Kees de Kort krijgt het straks heel makkelijk, rapportje maken met wat links naar post op deze site en Klaar is De Kort 🙂

 52. nhz says:

  @54:
  dat lukte maandag helaas niet (onderweg voor een nieuw keyboard, daar moet je hier pakweg 5 km voor fietsen, om de automobieltjes het shoppen makkelijk te maken). Zo zie je maar dat ook nhz soms nog veel te optimistisch is, ik zag halverwege de bui wel hangen maar dacht dat het wel los zou lopen … mooi niet dus 😉

  dat verdronken toetsenbord was dus een voorproefje.

 53. nhz says:

  @55:
  en dan hopen dat we kunnen achterhalen welke politici (of hun fractie medewerkers) stiekum toch wel eens op deze site gekeken hebben. Wir haben es nicht gewusst is dan ook niet meer houdbaar. Bewaart de beheerder van deze site wel alle IP adressen van bezoekers voor later?

  😉

 54. bigD says:

  @nhz(57)
  Nee, dat doen de internet providers al op last van big brother.

 55. ll says:

  ” Het businessmodel zit niet goed in elkaar, het gaat fout. Dus je moet ingrijpen.” De woorden van Calon.

  Bij de banken gaat het mis met ” de verdienmodellen “, zie DSB

  Het verdien- of bedrijfsmodel of welke modellen er nog zullen volgen, oftewel het ” het oplichtingsmodel ”
  werkt niet meer. Bij de banken was het verdienmodel het verkopen van “valse polissen “, bij de verzekeringsmij ook, bij de WBV’s waren de bedrijfmodellen de ” financieel allang afgeschreven woningen ” te verkopen, en dure koopappartementen te verkopen, die eigenlijk als je de herbouwwaarde ervan berekent, hun geld absoluut niet waard zijn.

  Kijk naar Maddoff, hetzelfde verhaal, die moet nu zitten omdat zijn ” verdienmodel ” dus ook een oplichtingsmodel, blijkt te zijn.

  ” DE OPLICHTINGSMODELLEN ” , what’s in a name, werken niet meer in tijden van depressie.

 56. ll says:

  Vergeet niet het ” verdienmodel” van de gemeenten, ” verkoop van veel te dure gronden. Dat zullen de volgende slachtoffers worden van hun eigen “verdienmodel ”

 57. adamus says:

  ” DE OPLICHTINGSMODELLEN ” , what’s in a name, werken niet meer in tijden van depressie.

  Daar komt van Vlijmen toch maar mooi mee weg…..

  Dirk heeft zijn zaakjes op het droge.

 58. Juan Belmonte says:

  ” DE OPLICHTINGSMODELLEN ” , what’s in a name, werken niet meer in tijden van depressie.

  Exact.

  Mega veel geld scheppen(via nieuwe schulden) en dat nieuwe geld oppotten als “Toekomstige Inflatie” in de waarden van vastgoed houdt een keertje op.

  DSB was de koning, die financierde wat andere banken niet financierden (b.v. 160% van de aankoopwaarde van een huis) en financierde daarbovenop nog eens de kosten van een woekerpolis.
  Zelfgefinancierde omzet, DSB, Fokker, DAF Trucks geven aan dat wanneer u stopt met verkopen in de markt, dat niet goed afloopt.

 59. Juan Belmonte says:

  Vergeet niet het ” verdienmodel” van de gemeenten, ” verkoop van veel te dure gronden.

  Juan wenst de wethouders van financiën wijsheid, duitse wijsheid.

 60. Okkie says:

  Ik hoop dat Jan van V geen royalty’s krijgt als er een theatervoorstelling van De Vastgoedfraude komt.
  http://www.vpro.nl/programma/deavonden/afleveringen/42944275/items/43007870/

 61. Okkie says:

  Vandaag nog even naar de Zuidas voor gratis sushi.
  http://www.broersma.nl/nieuwbouw.html

 62. irydium says:

  “Mega veel geld scheppen(via nieuwe schulden) en dat nieuwe geld oppotten als “Toekomstige Inflatie” in de waarden van vastgoed houdt een keertje op.”

  Hoe kom je bij het woord toekomstige? Alle schulden die in de vastgoedmarkt zijn gestroomd zijn al geinfleert, anders waren de prijzen ook niet zo hoog.
  Je zou beter kunnen zeggen: In het verleden gecreëerde inflatie door schulden is gelijk aan toekomstige deflatie door aflossing.

  Indien de centrale banken niks zouden doen en alle schulden zouden (door natuurlijke mechanismen) worden afgelost, is de euro uiteindelijk weer een tientje waard. Dit komt echter met een prijs van jaren lang economische krimp.
  De uitdaging van centrale bankiers ligt hem in om een dusdanige hoeveelheid geld te drukken (geen schuld basis) dat de natuurlijke deflatie krachten worden gecompenseerd tot rondom het nulpunt.

  Indien dit bovenstaande gebeurt ervaart de normale burger min of meer dezelfde koopkracht voor ieder euro. Dit wil echter niet zeggen dat ieder product even duur blijft.
  Je kunt onderscheid maken tussen producten die zeer grote onderhevigheid aan schulden hebben en producten die dat niet hebben.

  Vastgoed zal door de grote schulden berg die daarin schuil gaat ook groot onderhevig zijn aan aflossing waardoor de prijs netto toch zal dalen. (deflatie)
  Goud zal door de toenemende geldhoeveelheid in waarde stijgen.

  Indien de meeste schulden zijn afgelost kunnen de centrale banken de rente pas weer omhoog schroeven om zo tot een nieuw evenwicht te komen.
  Ik denk dat het nog jaren kan duren voordat dit gebeurt. Het lijkt dan ook veel goedkoper om als je toch wat wilt kopen om kort kan financieren voor de laagste rente dan dat je het met een hoge rente lang laat vastzetten.

 63. adamus says:

  Vandaag nog even naar de Zuidas voor gratis sushi.

  heerlijk met 80 nieuwe buurtjes.

 64. Juan Belmonte says:

  @Okkie

  Goud en eet smakelijk 🙂

  @irydium
  Iridium is lastig te bewerken omdat het zeer hard en breekbaar is.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Iridium_(element)
  Juan begint er niet aan, dat is iets anders dan “geeft het op” 🙂

 65. Nils says:

  Pure leeftijdsdicriminatie. Zou voor de rechter niet overeind blijven. Schandelijk dat ze daar bei de gemeente niet zelf op kunnen komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*