Kamerverhuur in door kredietcrisis

kamer te huurVeel Nederlanders maken hun zolderkamers, logeerkamers en andere lege ruimtes klaar voor verhuur. Door wat extra inkomsten proberen ze tijdens deze kredietcrisis het hoofd boven water te houden.

Volgens Kamernet.nl werden er in december 2008 maar liefst 21,6 procent meer kamers aangeboden dan een jaar eerder. In totaal werden er in de laatste maand van vorig jaar 6813 kamers te huur aangeboden. Dat zijn mensen met dubbele woonlasten die een leegstaand huis te huur aanbieden, maar ook gaat het in een deel van de gevallen om mensen die een huurder in hun eigen huis willen toelaten.

Starters

“Ze zijn vooral op zoek naar werkende starters. Nette huurders, die nu geen hypotheek kunnen krijgen en nog niet kunnen kopen”, weet woordvoerder Bas Geenen.

“Verhuur is lastig voor mensen die hun huis te koop hebben staan, want er is toestemming nodig van de hypotheekverstrekker en daarna is er al snel huurbescherming. Maar je ziet dat als het water aan de lippen staat, het toch het proberen waard is. Verhuur van een kamer in het huis waar je woont, is een stuk makkelijker, omdat je dan in een hospitasituatie zit.” Ook Kamerlink.nl, een andere vraag- en aanbodwebsite voor studenten- en starterhuisvesting, ziet een lichte stijging in het aantal kamers dat te huur wordt aangeboden. Uit het onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat op kamers wonen in Nederland 6,9 procent duurder is geworden in december 2008 ten opzichte van dezelfde maand een jaar daarvoor.

De gemiddelde huurprijs van een kamer komt uit op 343 euro.

bron: Telegraaf.nl

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*