Voorlopige koop vaker afgeblazen

Zonder geld geen huis...Een voorlopige koopovereenkomst is op de woningmarkt minder waard geworden als gevolg van de financiële crisis. Steeds meer mensen moeten de koop van een huis noodgedwongen afblazen omdat zij de financiering niet rond krijgen of moeite hebben hun eigen woning te verkopen.

Dat zei een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) vandaag.

Precieze cijfers heeft de NVM nog niet. ,,Maar we merken wel dat meer voorlopige koopcontracten worden ontbonden door problemen met de financiering”, aldus de zegsman van de NVM. Banken zijn kritischer bij hypotheekaanvragen. Bovendien krijgen veel mensen minder voor hun eigen woning dan zij hadden gehoopt en duurt het langer voor zij een koper hebben gevonden.

bron: ANP

Share Button
Tagged with:
3 comments on “Voorlopige koop vaker afgeblazen
 1. House says:

  Er zijn voldoende aanwijzingen dat de vraagprijs en de waarde bepaling ver uit elkaar liggen.

  Ook opvallend is, dat bestaande woningen van dezelfde m2 en/of m3 t.a.v. nieuwbouwwoningen een te groot prijs verschil vertonen.
  Heel veel makelaars hebben geen enkel bouwkundig inzicht als het gaat over kwaliteit en dat veel voor bij NVM makelaars.

 2. Me says:

  Nieuwbouw woningen zijn mijns inziens juist te duur. Ze zijn nu voor starters feitelijk onbereikbaar maar juist een nieuwbouwoning is een perfecte manier om de woningmarkt op te komen, weinig onderhoudskosten en geen overname belasting. Zo ging dat vroeger in nieuwbouwwijken. Nu is de starter aangewezen op een piepklein huisje in een leuke buurt of een normaal huis in een achterstandswijk. Zo kan men mits men geen vreselijke promotie maakt nooit hogerop komen. Nederland is een goed land, maar hoe het momenteel werkt met woningen vind ik ronduit asociaal.

 3. Roderick says:

  Een tip voor de mensen die geintresseerd zijn in mensen die ook pessimistisch zijn over de huizenmarkt en de economie;

  http://www.HBnews.nl
  http://www.nieuws-flash.nl
  http://www.financialarmageddon.com
  http://www.goldeagle.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*