Wouter Bos: ‘De woningmarkt heeft een boel overwaardering’

Wouter BosMinister Wouter Bos (Financiën) kijkt “met enige achterdocht” naar alle voorstellen die het kabinet momenteel krijgt om te hulp te schieten bij het opvangen van de gevolgen van de financiële crisis.

“Het is te vroeg om grootscheeps de geldbuidel te trekken”, zei Bos dinsdag in zijn wekelijkse gesprek bij RTLZ. Hij wees erop dat door de kredietcrisis de schatkist alleen maar minder gevuld raakt, waardoor het niet voor de hand ligt nu extra geld uit te geven. Hij gaf ook aan dat de Nederlandse huizenmarkt al jaren overgewaardeerd is. “Voor een heleboel mensen zijn lagere huizenprijzen een welkome ontwikkeling”

Wouter Bos geeft zijn mening over de woningmarkt

bron: RTL Z

Share Button
Tagged with: , ,
16 comments on “Wouter Bos: ‘De woningmarkt heeft een boel overwaardering’
 1. gekkehenkie says:

  APPLAUS!

  Wouter Bos gaf ook aan dat de Nederlandse huizenmarkt al jaren overgewaardeerd is. “Voor een heleboel mensen zijn lagere huizenprijzen een welkome ontwikkeling”

  Eindelijk een politicus die de ‘waarheid’ spreekt!

 2. Zielig says:

  Dit siert Bos. Hulde!

 3. Niels says:

  Hij draagt zelfs een stropdas!

 4. Joop Kl; says:

  Ongelovelijk dat ik dit uit Bos zijn mond mag horen komen. Ik heb niks met zijn ruggengraatloze partij maar dit toont wel aan dat Bos toch wel lef heeft!

 5. ZK says:

  Prima, wil graag een huis kopen, maar prijs is inderdaad nog gemiddeld 35% te hoog tov. de top (inmiddels neemt het aantal gewijzigde prijzen sterk toe , maar zouden ipv. 4% zakken met 15 tot 20% in vraagprijs moeten zakken)de huizen en grootste probleem zijn de banken die nu teveel opslag rekenen op hun hypotheekrente. Je betaalt nu 50% meer rente (van 4 naar 6%), terwijl dit maar 5% zou moeten zijn. En bij 6% zou de prijs dus 50% moeten dalen, dus banken hou de hypotheekrente nog maar even zo hoog, dan komen we sterk in deze richting omdat een massa mensen niet kan kopen en ook niet kan verkopen. Aub Bos spreek met de banken om hun rente te verlagen, dan hoeven de prijzen niet zo ver te zakkken.

 6. House says:

  Toch een beetje tegenstrijdig mijnheer Bos.
  Nog geen jaar geleden kwam het IMF met mededeling dat de huizenprijzen in Nederland veel te hoog waren.
  Toen verdedigde Bos de koopprijzen dat deze niet te hoog waren.
  Politiek is net een toverbal, je zuigt er aan en elke keer een andere kleur!!!

 7. Jan says:

  Wouter Bos krijgt van mij steeds meer respect hoe hij deze crisis behandeld. Wanneer hij zegt dat de huizenprijzen te hoog zijn en dat een daling helemaal niet slecht is voor Nederland heeft hij (wederom) volkomen gelijk.

 8. xandr says:

  Stijgende peilingen doen wonderen voor de ruggegraat van de partij van de huurders en allochtonen. Het zal wel flink gaan botsen met de partij van de hypotheekrenteaftrek.

  En het wordt interessant wat de partij van hebben-en-houden (en aanverwanten) er van vindt: als je je huisje afbetaald hebt en geld op de bank, ben je wellicht niet zo happig op het financieren van andermans problemen? 🙂

  Of zouden het uiteindelijk allemaal verschillende kleuren van de partij-van-de-bank blijken? 😉

 9. Bert says:

  Dat zelfs Bos dit zegt geeft al aan dat er meer aan de hand is dan ze de afgelopen tijd proberen te ontkennen.

  Ben daarom erg benieuwd wat voor mooie gesprekken dit worden in Den Haag.
  Want als de minister van financieen aangeeft dat het overgewaarderd is zegt hij dat niet zomaar voor jan l*l.

  Maar goed, even terzake wat Bos ook zal zei is dat het vrij normaal is dat er soms een correctie komt op de woningmarkt.
  En ben ook met hem eens dat we niet paniek moeten raken hierover.

  Bedoel, als we lang genoeg met zijn allen DENKEN dat er een huizencrisis is zal er ook daadwerkelijk een komen.
  Natuurlijk speelt de kredietcrisis hier een rol in, maar we kunnen het nog veel erger maken wanneer met zijn allen onnodig gillend in paniek raken.

 10. Lex says:

  Opvallend… aangezien Bos eerder nog het tegenovergestelde beweerde. Wellicht tot inzicht gekomen door de klappen van de kredietcrisis waar hij direct mee te maken heeft gekregen? En terecht vermoedend dat we hier wat betreft de huizenmarkt en kredieten ook niet zo rooskleurig ervoor staan?

  Hoe dan ook. In ieder geval positief dat hij het durft toe te geven.

 11. Lex says:

  Leuk inderdaad om dat artikel nog even terug te lezen. Bos en Wellink zijn inmiddels al wel ingehaald door de realiteit van de kredietcrisis en de gevolgen voor Europa en Nederland.

  Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald zullen we maar zeggen.

 12. Bent says:

  En nu maar hopen dat de PvdA beseft dat er electoraal wat te winnen valt als zij (realistisch) beleid voorstaan waarbij de tallozen die nu uitgesloten zijn van de huizenmarkt iets aan hebben.

 13. Sjaak says:

  Volgens mij heeft de PvdA ervoor gezorgd dat er juist tallozen uitgesloten worden!

 14. njord says:

  Wouter Bos is natuurlijk net zoon regent als de anderen..links lullen rechts vullen.Samen met zyn ruggegraatloze Party voor Docturandussen de ING miljoenen geven terwyl Topeconomen (Prof.Hertz in NRC eropwyzen dat dit voor de dagelijkse economie zinloos is. Hoewel namens de Vereniging van Effecten bezitters bedankt de koers van het aandeel ING steeg 28 punten.

 15. Jonk says:

  De grond pryzen stygen elk jaar Met 9% +de BTW goed voor de schat Kist zonder bodem

 16. Jonk says:

  KLoot zakken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*