Woningcorporaties willen onverkoopbare huizen opkopen

Woningcorporaties willen huizen met een vraagprijs van maximaal euro 250.00 opkopen die door de recessie onverkoopbaar zijn. Na opkoop willen ze de woning direct verhuren.

bron: FD.nl

Share Button
Tagged with: , ,
13 comments on “Woningcorporaties willen onverkoopbare huizen opkopen
 1. RobbieP says:

  Gaan ze nou voor sinterklaas spelen nadat ze eerst jarenlang miljarden opgespaard hebben, die eigenlijk bedoeld waren om betaalbare woningen te BOUWEN? Dit lijkt mij niet iets wat ze lang vol gaan houden in een inzakkende markt met bijbehorende prijsdalingen. Laten ze maar gaan bouwen, in de bouw dreigen 100.000 werklozen.

 2. charles says:

  “De opgekochte huizen kunnen onder meer verhuurd worden aan jongeren die DOOR de crisis geen hypotheek kunnen krijgen”. DOOR DE CRISIS ??? DOOR DE TE HOGE VRAAGPRIJZEN !!

 3. KariZ says:

  “De opgekochte huizen kunnen onder meer verhuurd worden aan jongeren die DOOR de crisis geen hypotheek kunnen krijgen”.

  En daarmee nemen ze een deel van de vraag weg aan de onderkant van de markt –> minder instroom –> minder doorstroom –> zelfde probleem blijft bestaan

 4. bennymore says:

  ING verwacht dat haar hypotheekomzet in 2009 met 35 procent zal afnemen, ondanks dit rekent de bank wel op een marktaandeel van 15 procent. In het laatste kwartaal van 2008 nam de omzet uit hypotheken al af met 45 procent. Vanwege de daling zal 10 procent van het personeelsbestand bij de afdeling hypotheken worden geschrapt. Dit blijkt uit documenten in handen van RTL-Z.

  Dus minder vraag meer aanbod dus de prijzen gaan naar beneden. Als die (&*^%%$^& banken het uitstaande vermogen gewoon in bedrijvigheid hadden gestoken en niet alleen in dode stenen dan hadden de mensen gewoon netjes kunnen wonen en kunnen betalen en waren we crisis bestendig geweest. Nog even wachten en de Euro gaat op zn klep en dan zijn de rapen helemaal gaar, zouden we voor de aardigheid gewoon de gulden weer in moeten voeren dan kost een huis geen 500K€ maar 1.1 Mil Gulden

 5. Spaarvarken says:

  Het opkopen van huizen en tegen welke prijs dan ?
  Je gaat er onherroepelijk financieel mee het schip in.
  Men zal alleen kopen als er met winst kan worden verhuurd. Volgens mij lukt je dat nooit met het huidige prijspeil.
  Nooit gedacht dat de huurdersmarkt de koopwoningmarkt vlot moet trekken. Koopwoningen die met gesubsidieerde leningen zijn gefinancierd (hypotheekrente aftrek)Laat de markt gewoon zijn werk doen. Het enige wat moet gebeuren is dat de prijzen omlaag moeten naar een realistisch niveau en de hypotheekrente afschaffen en snel ook. Dan kan iedereen weer een huis kopen !!

 6. Albert says:

  Er zijn geen onverkoopbare huizen. Er zijn alleen huizen met een te hoge vraagprijs.

 7. sd says:

  @Albert
  onzin. Als de vraag wegvalt omdat men geen financiele verplichtingen aanwil voor 30 jaar dan kan de prijs nog zo laag zijn dan nog koopt niemand.

 8. Peter Westmaas says:

  @sd
  onzin. als een middenwoning 145000 euro kost gaan mensen wel weer kopen. Ze zijn nu nog steeds veel en veel te duur

 9. Michiel says:

  @Albert
  Spijker, Kop, Raak!!!

  Ik vind het misdadig. Ik heb op basis van 4,5x inkomen de positie om een leuk huis te kopen in deze categorie. De huizenprijzen zijn echter dermate hoog dat ik er op achteruitga in wooncomfort (bij gelijkblijvende maandelijkse kosten) als ik mijn huurwoning verlaat.

  Door deze schandalige handeling van de woningcorporaties zakken de prijzen aan de onderkant van de markt niet, en koop ik dus ook niks, terwijl ik dit wel kan.

 10. johnny says:

  een middenwoning voor € 145.000 . Dat is ruim 350.000 incl. kk voor 4 muren. Het kwartje moet nog vallen….

 11. xandr says:

  Mensen, dit gaat niet werken, want het geld is op. (en dit geldt voor alle andere “plannen” van belanghebbenden). Zoek de denkfout dus.

  In dit hilarische verhaal is het broodje uil…

  Het “vermogen” van de woningbouwcorporaties bestaat grotendeels uit “overwaarde” in hun vastgoedportefeuille. De meeste zitten helemaal niet ruim in hun cash-flow. Dus, om huizen op te kunnen kopen, zullen ze moeten lenen bij de bank (veel succes) EN verouderde huurhuizen moeten VERKOPEN om cash vrij te maken.

  Mijn huurstulpje heeft een belachelijke WOZ, en voor meer dan 1/5 daarvan koop ik het echt niet (serieus, minimaal een ton aan achterstallig onderhoud!). En daarnaast zijn de meeste huurders natuurlijk gewoon behoorlijk arm.

  LOL.

 12. Joop Kl; says:

  @ Xandr

  Klopt idd, ik las net dit artikel:

  http://www.destentor.nl/regio/zwolle/4651073/Opkopen-bestaande-woningen-sympathiek-maar-onhaalbaar.ece

  Hier geven corporaties ook aan dat er te weinig (kas)geld is om dergelijke huizen op te kopen.

 13. Jasper says:

  Wij heben gelukkig in Nederland geen vrije markt nodig. Wij hebben woningbouw corporaties. Die regelen alles voor ons. Hoeven we zelf niets meer te doen. En ook niet meer na te denken. Daar hebben we de PVDA voor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*