ING gaat hard ingrijpen bij hypotheekafdeling

In een adviesaanvraag aan de ondernemingsraad stelt ING dat het aantal nieuwe hypotheken bij de bank scherp aan het dalen is.

45% minder hypotheken
Dat blijkt uit interne stukken die in handen zijn van RTL Z. Het is bekend dat het niet goed gaat op de Nederlandse huizenmarkt. Er worden fors minder huizen verkocht. Dus verkopen alle banken in Nederland door de crisis minder hypotheken. Maar bij ING gaat het veel harder achteruit. In het laatste kwartaal van 2008 verkochten ze 45% minder hypotheken dan het jaar ervoor.

10% personeel eruit
In 2009 verwacht het bedrijf 35% minder hypotheken te slijten. Daarom is een reorganisatie nodig, zo blijkt uit deze stukken. 10% van het personeel moet er uit. Maar volgens de ING directie gaat het inmiddels alweer een stuk beter met de hypotheekafdeling. Maar de grootste intermediair van Nederland denkt dat ING voorlopig nog achterblijft lopen. ING ziet de totale markt weer licht aantrekken, maar blijft vasthouden aan de reorganisatie zoals die eerder is aangekondigd. De ondernemingsraad moet er nog mee instemmen.

bron: RTL Z

Share Button
Tagged with: , ,
2 comments on “ING gaat hard ingrijpen bij hypotheekafdeling
  1. Mark1 says:

    Komt dit nu omdat de ING minder hypotheken wil afsluiten (door middel van strengere voorwaarden) of omdat consumenten geen huis meer durven kopen?
    Ik denk eerder het eerste dus zie ik niet zo snel de markt aantrekken. Personeel gooi je er ook niet zo maar uit lijkt mij.

  2. Macroeconomisch gezien en belangrijker dan alleen de ING.

    De hele bankensector kon jarenlang nieuw geld maken uit het niets door al die hypotheken; daar lag altijd de winst en groei voor ons geld en kredietsyteem zonder werkelijke produktie.
    De hypotheken en overwaardering hebben gezorgd voor die extreme groei in nepvermogens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*