Startershypotheek vaak op twee inkomens gebaseerd

Twee derde van de starters op de woningmarkt sluit een hypotheek af gebaseerd op twee inkomens. Daardoor zijn zij gevoeliger voor onvoorziene omstandigheden als scheiding en werkloosheid. Startende huizenkopers hebben zich wel goed voorbereid op deze risico’s. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo.

De meeste starters voeren drie gesprekken waarin informatie wordt opgevraagd over bijvoorbeeld rente, hypotheekvorm en aflossingsmogelijkheden. De helft van de beginnende huizenkopers oriënteert zich in dat gesprek op de risico’s van een hypotheek. Slechts 17 procent van de mensen die hun hypotheek oversluiten en 28 procent van de doorstromers naar een volgende koopwoning informeert hier ook naar.

Is de handtekening gezet, dan blijkt tachtig procent van de starters de risico’s van het overlijden van de partner met een verzekering te hebben afgedekt. Negentig procent spaart daarnaast binnen de hypotheek.

De gemiddelde koopprijs van een starterswoning is tweehonderdduizend euro. De kopers hebben dan meestal een tophypotheek afgesloten, waarbij de waarde van het huis lager is dan het hypotheekbedrag, dat gemiddeld 205 duizend euro bedraagt. Het overige geld steken ze in verbouwingen.

Lees verder op Nieuws.nl

Share Button
Tagged with:
26 comments on “Startershypotheek vaak op twee inkomens gebaseerd
 1. BalancedView says:
 2. Techneut says:
 3. Ralph says:
 4. Michel says:
 5. snorkel says:
 6. Get a Life! says:
 7. maarten says:
 8. RealisT says:
 9. Techneut says:
 10. Adamus says:
 11. Ralph says:
 12. Michel says:
 13. Okkie says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*