Rabobank voorziet dit jaar daling woningprijs 3,5%

De Nederlandse huizenprijzen zullen dit jaar met gemiddeld 3,5% dalen, is de verwachting van Rabobank. Duurdere woningen worden waarschijnlijk harder geraakt en er zijn neerwaartse risico’s voor het sentiment van huizenkopers en de marktdynamiek.

In het Kwartaalbericht Woningmarkt stelt de Rabobank dat het aantal woningtransacties zal afnemen vanwege het gebrek aan vertrouwen onder consumenten en de vrees voor mogelijke dubbele woonlasten. In 2008 daalden de woningtransacties al bijna 10%. Vorig jaar wisselden 182.000 huizen van eigenaar. Verder natuurlijk een verhaal over de verbeterde betaalbaarheid en de woningschaarste.

Martijn de Jong-Tennekes en Wim Boonstra doen ook nog een poging om alles wat met huren te maken heeft af te kraken, maar verwachten niet dat er veel huurders zullen overstappen naar een koopwoning.

zie ook: kwartaalbericht woningmarkt van de rabobank is ergonrealistisch

Huizenprijsontwikkeling procentueel

 

Huizenprijsontwikkeling nominaal

bron: Rabobank

Share Button
11 comments on “Rabobank voorziet dit jaar daling woningprijs 3,5%
 1. johnny says:

  ”Duurdere woning worden waarschijnlijk harder geraakt” Dat denk ik ook : >135.000 (4.5 ) zal leuk dalen.

 2. xandr says:

  Voorjaar 2014, terug naar de 100: -70%.

 3. Joop Kl; says:

  Daarom is Bert Heemskerk natuurlijk ook vertrokken, hij kon zijn leugens over de huizenmarkt niet meer langer volhouden.

  Heeft natuurlijk gedacht “Ik vertrek maar voordat ik straks een daling bekend moet maken” Ja je moet toch wat om je gezicht te “redden”….

 4. renee says:

  Misschien ben ik wel heel somber, maar in het deel van Nederland waar ik woon (Midden Noord-Holland,) gaat het ene na het andere bedrijf failliet de laatste weken. Steeds meer huizen staan te koop en steeds langer. Ik heb al eerder aangegeven dat ik denk dat de prijzen totaal met 30% gaan dalen. In 2009 minimaal 10% en misschien wel 20%. De Rabo zit er flink naast. Maar ik zou het ook roepen als ik daar zou werken.

 5. Frank says:

  > Martijn de Jong-Tennekes en Wim Boonstra doen ook nog een poging om alles wat met huren te maken heeft af te kraken

  Hm, en topman Bert (niet Heemskerk) van Rabo riep tien dagen terug nog op om niet te sparen bij banken met een hoge rente.

  Ze kunnen goed fietsen, de Rabo’s, maar voor de rest moet ik niet veel van ze hebben.

 6. johnny says:

  o, is bertje weg ?

 7. Doorloper says:

  Yep, Bertje is er klaar mee, die gaat de ellende die ons land te wachten staat niet afwachten:

  http://www.elsevier.nl/web/10218695/Nieuws/Economie/Heemskerk-vertrekt-als-topman-Rabobank.htm?rss=true

 8. sven says:

  De Rabobank voorziet helemaal niks.Ze lullen maar wat man!

 9. Lex says:

  De manier waarop dit gebracht wordt -als betere betaalbaarheid- geeft wel aan hoe objectief deze voorspellingen van de Rabobank beschouwd moeten worden 😀

 10. Zielig says:

  Verbeterde betaalbaarheid? Wel 3,5% 😀
  Nieuw spelletje van de Rabobank; raad maar raak voor een knaak.

 11. Fons says:

  Als zelfs de positivo’s van de Rabobank een huizenprijsdaling voorspellen, moet er echt wel iets op de huizenmarkt aan de hand zijn. De Rabobank zou echter de Rabobank niet zijn als ze hier toch niet een positieve draai aan geven:”De betaalbaarheid neemt toe voor de starters op de woningmarkt” juicht de Rabobank. Wat dat betreft is er niet veel veranderd bij de Rabobank. Het glas is nog steeds halfvol bij deze bank. Ze moeten ook wel, met 178 miljard euro aan nederlandse hypotheken op de balans…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*