Aegon-dochter Meeus stopt als makelaar van woningen

MeeusMeeùs, de grootste huizenmakelaar van Nederland, stopt als makelaar van woningen. Het bedrijf wil alleen nog verzekeringen en pensioenen verkopen. En actief blijven als bedrijfsmakelaar.

Informeren
Het besluit heeft gevolgen voor 200 medewerkers van de groep. Meeùs informeert op dit ogenblik het personeel.

Verkoopt activiteiten
Het bedrijf hoopt de activiteiten te kunnen verzelfstandigen. Het is zelfs de bedoeling dat het personeel het makelaarsbedrijf overneemt. Als daar geen animo voor is, gaat Meeus op zoek naar een koper van buiten. Als ook die niet is te vinden, dan worden de activiteiten gestaakt.

bron: RTL Z

Share Button
Tagged with: ,
6 comments on “Aegon-dochter Meeus stopt als makelaar van woningen
 1. johnny says:

  Makelaardij was al een bijzaak met dito ver diensten , enkel een inloop voor de aanverwante producten.

 2. Lex says:

  Het valt sowieso wel op hoeveel van dit soort bedrijven weer verbonden blijken met hypotheekverstrekkers. De site Huizenzoeker.nl is bijvoorbeeld weer verbonden aan de Rabo.

 3. gekkehenkie says:

  Meeùs, de grootste huizenmakelaar van Nederland, stopt als makelaar van woningen EN dan willen ze ons doen geloven dat de huizenprijzen maar 5% gaan zakken. Dit wordt een diepe, lange crises. Ik zet conservatief in opeen daling van 20% en snel!!!

 4. Riskdaalder says:

  Er is in 2005 door een vestigingsmanager een rapport geschreven waarin hij voorspelde dat die PeetersWeem met zijn vriendje JW Bos en nog zo’n hurk van Aegon niet langer dan 3 jaar krijgen en dan moeten opzouten wegens wanbeleid, te weinig commercieel en strategisch inzicht. JW Bos werd door hem erop aangesproken dat er op directieniveau sprake was van pure paniek door geen beleid en geen helder commercieel plan c.q wanbeleid. Die uitspraak werd hem niet in dank afgenomen. Zijn simpele en doeltreffende strategie had slagkracht door snelle uitponding van de vestigingen voor 50% aan ondernemende vestigingsmangers( Dat functioneert nu natuurlijk niet meer).Nu is het te laat. Iedereen zag met lede ogen aankomen dat Aegon Unirobe binnenhaalt waarvoor de zoutzakken moeten plaats maken.Vervolgens de organisatie opzuilt en dan voor de woningmakelaardij een slachtoffer zoekt. Ook daarvoor is het te laat dus het meest negatieve scenario gaat uitkomen. Sluiting nadat enkele vestigingen zijn uitgepond aan die vestigingsmanager die daar nog heil in zien. Jammer dat een groepsdirectie met zo veel leadmogelijkheden en zo’n enorm klantenbetand er zo’n zooitje van maakt en simpelweg niets aannemen van mensen in datzelfde bedrijf met visie en ondernemersgeest. Fase twee: Aegon vraagt Bankstatus aan.Unirobe is lachende derde. Knap werk!!

 5. richard says:

  stoppen met de huizen verkoop!!?? kan het niet geloven haha

 6. Marijke van de Wijdeven says:

  Wil graag een procedurevraag stellen.
  Mijn vader is op 25 januari j.l. overleden en heb ik de huur opgezegd per 1 maart 2010.
  Volgens mijn zwager was dit niet rechtsgeldig. Klopt dit?
  Wij hebben vervolgens een verklaring van Meeuwis ontvangen die mijn moeder moest ondertekenen dat de huur per 1 maart kon worden opgezegd. Dat klopt toch?
  Vriendelijke groet,
  Marijke van de Wijdeven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*