Huizen Vathorst een ton in prijs verlaagd

De gesloten huizenmarkt zorgt voor leegstand in de Amersfoortse nieuwbouwwijk Vathorst sprake van leegstand. Reden voor projectontwikkelaars om de prijzen van nieuwe huizen fors te verlagen.
De badkamer, keuken en het toilet moeten kopers er zelf inzetten en zelf betalen. Tijdens de kijkdag zijn er veel bezoekers die wel oren hebben naar de prijsverlaging.

De prijzen gaan naar het oude niveau terug… 😳

bron: RTV Utrecht

Share Button
Tagged with: ,
35 comments on “Huizen Vathorst een ton in prijs verlaagd
 1. Nou, says:

  Leuke reclame en een prima doelgroep gevonden op deze site. Een ton? 25%? is dus 4 ton als “normale” prijs.

  Wel wat veel voor een rijtjeshuis zonder plee, en miniscule tuin.

 2. lxiv says:

  Als het zelf inrichten dan nog 30.000 euro kost is het een leuke korting.
  Maar ik vraag me wel af of er zoveel mensen zijn die 430.000 euro los kunnen krijgen bij de bank, zeker wanneer ze hun eigen huis nog niet verkocht hebben. En daar gaat het uiteindelijk om, niet om het absolute prijsniveau.

 3. floor says:

  De optimist, of is het opportunist, “na 1 januari gaan de prijzen gewoon weer naar het oude niveau terug.”

  En die zelf uitgezochte en geinstalleerde keuken, badkamer en toiletten kosten tegenwoordig bij elkaar ook een ton, dus waar zit de korting?

 4. Juan Belmonte says:

  “na 1 januari gaan de prijzen gewoon weer naar het oude niveau terug.”

  Dat kan in Vathorst qua vraagprijs het geval zijn, in de rest van NL waarschijnlijk niet 🙂

 5. Nico de Geit says:

  Ik kom het wel vaker tegen: oude mensen met zijn tweeën in een veel te grote woning. Maar voorlopig wordt er rente betaald, daar gaat het de bouwers, overheid en banken om. Ik zie liever smurfenhuisjes, lekker knus.

 6. FT says:

  “na 1 januari gaan de prijzen gewoon weer naar het oude niveau terug.”
  Wat is et oude niveau?
  Volgens OESO/Maartje Martens -30% een consensus hier van ca -50% en volgens nhz zelfs -70%.
  In alle gevallen lager dan nu 🙂

 7. lexion says:

  Volgens Harry Mens gaan de huizenprijzen zelfs weer stijgen. 555

 8. E van Noorwegen says:

  Zowel kopers als verkopers zijn hier volledig het perspectief kwijt.
  Een oorspronkelijke 4 ton !!! voor zoiets? Dat is natuurlijk ridicuul, net zoiets als 100,- voor een paar sokken. Men is in de loop van de laatste vijftien jaar langzaamaan gewend geraakt aan exorbitante prijzen, maar realistisch gezien slaan deze bedragen helemaal nergens meer op.
  Er moet nog veel geleerd en geleden worden.

 9. Ton says:

  “Hihihi”. 4 ton EUR = 900.000 gulden. Voor een rijtjeshuisje, muhahahahahaha. “Neen, geen zeepbel menschen, koopt allen gewoon hollandsche waren”. Proest. 3 ton EUR = nog steeds 660.000 gulden. Muhahahahahaha. Zukkels.

 10. lorenzo says:

  E van Noorwegen : nee dat is niet redicuul en wie moet wat leren ?: zoalng er slachtoffers zijn hebben we deze prijzen.
  De leeuw en de geitjes….
  ”De wereld en het begrijpen”.
  De titel van mijn komende boek .

 11. nhz says:

  @9:
  ik wijs mensen er ook wel eens op dat half Nederland tegenwoordig in een miljonairswoning woont (bij mij in de binnenstad is er onder de 1 miljoen gulden niet veel te vinden, hooguit appartementen of afbraakpandjes). Ik wed dat meer dan 90% hun eigen woning niet meer zou kunnen kopen (betalen, niet ‘financieren’), maar de meeste mensen vinden die prijzen heel normaal.

 12. magnum says:

  Let even op dat naar de mond grijpen van de ‘projectontwikkelaar’ op 01:05 das geen goed teken.

 13. dalen says:

  @ 8 en 9

  “Men is in de loop van de laatste vijftien jaar langzaamaan gewend geraakt aan exorbitante prijzen, maar realistisch gezien slaan deze bedragen helemaal nergens meer op.”

  Ik verbaas me hier al jaren over. Vooral de manier hoe men iets koopt. Zonder iets te lezen wordt alles blindelings getekend en vervolgens wordt opgeschept met de aankoop en wordt er bij verteld dat ze ‘geluk’ hadden dat ze nog net ‘dat huis’ konden kopen.

  Het paradoxale is dat men het hele dorp in de rondte rijdt om de goedkoopste bakker, groenteboer of slagerij te vinden.

 14. Ronald says:

  @13 dalen:
  Die gewenning is niet beperkt tot huizen, ook een spijkerbroek van 140 euro is een groep Nederlanders normaal gaan vinden. Dat de arbeider die die broek in elkaar zet er slechts centen voor krijgt is blijkbaar minder algemeen bekend.

  Een goede therapie hiertegen is eens te gaan winkelen bij de Action en dan te beseffen dat ze daar ook nog winst maken op de verkochte waren.

 15. Ton says:

  @11, 13, 14: d’r zijn zelfs een aantal jodokussen geslaagd voor hun typediploma (zo noem ik tegenwoordig ‘wetenschappelijk onderzoek’ :-)) omdat ze nog eens bevestigd hebben wat al lang bekend is: hoe hoger het bedrag, hoe minder mensen nog begrijpen waar ze ‘t over hebben. Werkt trouwens ook bij ‘managers’, zie alle schandalen en failures.

  De vuistregel is natuurlijk gewoon: hoe lang moet ik WERKEN, als in ‘vroeg opstaan, kudregen, kudfile, kudbaan, kudcollega, kudleven’ om dit wat ik nu zou gaan kopen ook echt te kopen. Ik doe ‘t al jaren, en vandaar dat ik ook bijna niets koop 🙂

 16. Dawg says:

  @13

  Fear & Greed. Op markt waar de prijzen alleen maar omhoog lijken te kunnen, en flink ook, bepaalt greed het sentiment. Kopers staan in de rij om mee te profiteren. Wie niet aanhaakt loopt het risico voor altijd de boot te missen. In zo’n situatie bepaalt de verkoper de prijs van een huis. En dat geldt eens te meer in een setting waarin het aangaan van schulden fiscaal gestimuleerd wordt.

 17. Dawg says:

  @14,15

  Misschien zijn veel consumenten nog steeds hun kompas een beetje kwijt door de omwisseling van gulden naar euro. Alweer tien jaar geleden.

  Kocht twee jaar geleden een paar schoenen voor 160 euro. ‘k
  Had al lang en breed betaald en was de winkel al weer uit toen ik me realiseerde dat ik zojuist het equivalent van 362 guldens had neergelegd voor een paar schoenen. Waren ze nog in guldens geprijst geweest dan had ik ze misschien nog steeds gekocht, maar ze dan toch in ieder geval ook zeer duur gevonden. In euro’s geprijst had ik dat beeld in eerste instantie helemaal niet.

  En, inderdaad, reken europrijzen maar eens om in arbeidsuren.

 18. vincent says:

  Zeker waar dat de euro alles goedkoper laat lijken. Echter; de salarissen liggen veelal toch ook wel een factor 2 hoger dan destijds? Ik begon in ieder geval met een salaris van 1700 gulden netto (promotie onderzoek bij de universiteit). Voor dat salaris vinden ze nu echt niemand meer. Neemt niet weg dat huizen inderdaad wel heel hard in prijs zijn gestegen en volgens mij een enorm groot deel van de huizen bezitters/leners bij de bank met hun huidige baan hun eigen huis nooit zouden kunnen financieren.

 19. KariZ says:

  @15 ‘De vuistregel is natuurlijk gewoon: hoe lang moet ik WERKEN, als in ‘vroeg opstaan, kudregen, kudfile, kudbaan, kudcollega, kudleven’ om dit wat ik nu zou gaan kopen ook echt te kopen.’

  Hehehehe…dat gevoel ken ik ja.

 20. FT says:

  Wat ik met name bij iedereen mis is het begrip “waar voor mijn geld/Value for money”.

  Ik probeer mensen altijd duidelijk te maken dat ik weiger om 10 euro voor een kop koffie te betalen, maar even later voor 100 euro evt wel naar een goed restaurant zou gaan. Overigens ook een belachelijke prijs, maar het gaat om het begrip.
  En steevast kijkt iederen me dom aan om op te merken dat ze het niet snappen want 100 euro is immers meer dan 10 euro.

 21. Patrick says:

  @FT herkenbaar, ik ken ook mensen die iets in nijmegen gaan halen omdat t daar 3 euro goedkoper is, terwijl ze intussen 8 euro aan benzine oprijden.

  Veel mensen zien dat soort dingen gewoon niet.

  Zo rijden een paar van mijn vrienden benzine auto’s terwijl ze per jaar honderden euros zouden besparen met een diesel of g3 auto.

  Dan reken je ze notabene gewoon voor wat het per maand netto scheelt en dan nog vertikken ze het om erover na te denken want “de wegenbelasting is dan zo hoog”.

  De meeste mensen die ik ken zijn penny-wise, pound-foolish.

  Maandenlang folders uitpluizen voor een lcd tv van 499,- terwijl ze zich voor een hypotheek laten naaien met een te hoge rente en een paar fijne polissen.

 22. nhz says:

  @18:
  promotieonderzoek wordt al lang niet meer serieus betaald. Salarisstijging in de afgelopen +/- 20 jaar is iets van 60% als je de statistieken mag geleven, sinds de euro dus wellicht 30% erbij en zeker geen 100%.

  Het is wel zo dat huizenkopers geen gemiddelde burgers zijn, en dat je zou kunnen vermoeden dat alleen de mensen met flinke loonstijging en zij die het huis gratis van de overheid krijgen nog kopen.

  @21:
  penny wise and pound foolish, voor mij ook heel herkenbaar; ik heb familie die geld genoeg heeft en toch ieder dubbeltje omkeert voordat het wordt uitgegeven en voor 10 cent korting nog even langs de Aldi ofzo gaat. Maar een klein huisje voor 3 of 5 ton vinden ze heel normaal, en ze zouden neit eens bedenken dat je misschien lager kunt bieden dan de vraagprijs. ‘ik snap niet dat jij geen huis koopt …’.

 23. Patrick says:

  Inderdaad Nhz, collega van mij heeft net zijn eerstje huisje gekocht samen met vriendin.

  De vraagprijs was 249K en dat hebben ze ook betaald.

  Afdingen vinden ze onbeleefd(!).

  Je wil niet weten hoeveel mensen bij een autohandelaar of garage niet durven af te dingen en gewoon de vraagprijs betalen (dus een paar duizend euro teveel), en dan gaan ze thuis op internet zoeken naar de goedkoopste verzekering waarmee ze dan 9 euro per maand besparen…

 24. FT says:

  Mijn moeder woont in Friesland. Vorig jaar moest ik haar Hypotheek oversluiten. Ik heb gekozen voor 10 jaar omdat ik niet in 2015 wil oversluiten (mijn persoonlijke verwachting).
  Ik heb een offerte gehad voor 6,2%. Veeeeel te hoog. Ik ben vervolgens naar de Rabo in Den Haag gegaan met mijn gegevens en heb voor mezelf een offerte aangevraagd, ik weet dat ze me graag als klant willen. Ik kreeg 4,6%. Ik ben met beide offertes naar Rabo Friesland gegaan en heb tekst en uitleg gevraagd met de optie klanten kwijt, resultaat 4,9% omdat de risicoprofielen niet gelijk zijn.

 25. FT says:

  Afdingen is zoooooo eenvoudig, zeker in deze tijd.
  Electronica nodig?
  Ga naar een winkelcentrum waar meer zaken zitten. Laat je voorlichten en maak een lijstje, vervolgens vertel je de verkoper dat je bij de conculega’s nog even gaat shoppen. Na een rondje ga je nog een keer langs voor een take-it-or-leave-it bod. 10% heb je zeker te pakken.
  Een vriend is zelfs zo brutaal dat hij in het bijzijn van een verkoper een andere zaak gaat bellen om te vragen of die een beter bod wil doen.
  Een keer dit spelletje opzichtig spelen en reken maar dat ze je nog kennen als je later weer voor iets terug komt, je hoeft niet eens meer af te dingen, ze komen direct al met een final offer, NU beslissen. Dit is uit ervaring!

 26. Get a Life! says:

  Oude niveau terug… Schitterende opmerking en ditto houding.

  Zal hij hiermee bedoelen terug naar de oorsponkelijk vraagprijs of terug naar de meer realistische prijzen uit het verleden.

  Zonder EUR hadden de huizen in NL nooit zo hard gestegen. Het feit dat het waardegevoel is verdwenen heeft de boel nog eens extra versterkt.

  Veel verkopers kunnen gewoonweg niet zakken omdat ze dan direct verlies draaien. Fictieve overwaarde is vaak al verbruikt voor woningverbetering.

  Binnen nu en een jaar wil ik graag een huis kopen. Maar heb geen behoefte aan kansloze discussies die voortvloeien uit het feit dat je een bod doet wat 35% lager ligt dan de vraagprijs..

  Er staan nog zoveel huizen te koop waarvan de vraagprijs tot 25% boven de top van 2008 ligt.. Te bizar voor woorden.

  Het wordt heftig en het is eindelijk begonnen.

 27. Adamus says:

  Volgens Harry Mens gaan de huizenprijzen zelfs weer stijgen. 555

  Die zei dus 7 jaar geleden “het bloed gaat door de straten lopen”. Het kan verkeren.

 28. Adamus says:

  En die zelf uitgezochte en geinstalleerde keuken, badkamer en toiletten kosten tegenwoordig bij elkaar ook een ton, dus waar zit de korting?

  En dit wordt geïnstalleerd door een paar onderaannemende mannen met de nieuwste vwcaddy, vaste staanplaats op camping en een vrouw die hun naam voor ze schrijft.

 29. Adamus says:

  Het paradoxale is dat men het hele dorp in de rondte rijdt om de goedkoopste bakker, groenteboer of slagerij te vinden

  Dat kan met een leaseauto. Ik heb marktplaatsende familie die gaan poesje kijken 60km verderop. Kindjes vinden dit ook normaal.

 30. k. says:

  Wat een gladjanusen. Die 2 gasten leken net autoverkopers…

 31. Dawg says:

  Tuurlijk, huizenprijzen gaan altijd weer terug naar het oude niveau…….

  http://goldonomic.be/index.php?option=com_content&view=article&id=110:dossier-vastgoed-als-investering

 32. FT says:

  @K.

  2ehandsautoverkopers. 2ehandshuizenverkopers.
  Zoek de 3 verschillen.

  @DAWG,

  Ja dat klopt.
  Terug naar het oude niveau van 2000 (of eerder)

 33. Adamus says:

  Kweenie of ik het huis van “hun zeggen” zou kopen.
  Gaat die gozer nu in auto’s voor oostEU?

  Snel zijn tot 1 jan. 2011 🙂

 34. Adamus says:

  Grappige is, ze horen zichzelf niet eens lullen. Beetje Fransje Wekers bedoel ik.

 35. anoniempje says:

  haha moet lachen dat hij zegt naar het oude niveau, ja niet snel zijn met kopen maar wachten ze gaan idd naar het oude niveau van 10 jaar terug en dat moet ook met gang gebeuren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*