Als Scheringa ons moet redden…

DSB Dirk

Dirk Scheringa, de baas en eigenaar van DSB Bank, heeft zich opgeworpen als de redder van Nederland. De koning van de volksleningen zegt voor twee jaar beschikbaar te zijn als ‘crisisminister op financieel gebied’. In een interview met de Volkskrant vorige week glimt hij van trots nu hij door de elite is erkend als bankier.

Dat juist Scheringa zich tijdens de kredietcrisis als redder opwerpt is toch wel opmerkelijk. Diverse advocaten, blijkt uit een inventarisatie van De Pers, verdienen een goed belegde boterham aan DSB-klanten die zijn opgezadeld met het soort hypotheken waar de kredietcrisis mee begon: veel te hoge leningen aan mensen die ze niet kunnen betalen. Wie DSB over de jaren heeft gevolgd – van kleine kredietverlener tot echte bank met een serieus aandeel op de hypotheekmarkt – weet hoe de voormalig politieagent groot is geworden: met agressieve marketing en contracten met veel kleine lettertjes. Als er iemand heeft bijgedragen aan onverantwoord leengedrag dan is het Scheringa.

De officiële, interne missie van DSB en haar vele dochters (Frisia, Postkrediet, Becam, Lenen.nl, etc.) luidt: ‘De beste consumentenbank van Nederland zijn door de klant eenvoudige financiële producten aan te bieden tegen de meest aantrekkelijke tarieven.’ Het zal voor veel (ex-)klanten van DSB als een gotspe in de oren klinken, en dan vooral voor de mensen die dachten bij DSB een ‘aantrekkelijke’ hypotheeklening te hebben afgesloten.

maximale hypotheek 30000euro bruto mei 2007

bron: DePers.nl

Share Button
Tagged with: , ,
9 comments on “Als Scheringa ons moet redden…
 1. Jeff says:

  hoe kan deze legale DSB maffia baas zeg als reddende engel presenteren? Zelf leent hij geld bedragen uit aan mensen tegen woekerrentes en illegale koppelverkoop. Becam, Lenen.nl, Frisia financieringen, Postkrediet al die onzin komt van hem af.

  Als iemand die het is die de schuldencrisis heeft verergert is hij het wel..

 2. jolanda says:

  jammer dat niemand al die brave burgers aanwijst die zo stom zijn om dergelijke leningen aan te gaan. Mijn ouders hebben me geleerd dat lenen alleen voor huizen geld en niet voor iets anders. Waarschijnlijk moet de opvoeding aangepast worden.

 3. Spaarvarken says:

  Overigens biedt Scheringa een leuke spaarrente en dat is sparen en “niet lenen” punt NL.

 4. NL markt is toch anders says:

  Hij denkt dat hij Robin Hood is…

 5. Joris says:

  Hij is een selfmade ondernemer. Mensen zoals hij zorgen voor veel werkgelegenheid in Nederland.

 6. Touchscreen says:

  Die Scheringa heeft buiten dat ie heeft gezorgd voor werkgelegenheid nog veel meer (domme) mensen zwaar aan de schulden geholpen. Gouden tijden voor incassobureaus! Hij heeft het Nederlandse boerenverstand goed vermorzeld. Waar waren we zonder kerels als hem? Waarschijnlijk beter af.

 7. Frank says:

  Weg met die TROS-bank. En leuke spaarrente, sja, vooral een hele leuke marge tussen lenen en uitlenen voor deze bank. De enige bank met een betaalrekening met rente, betaald door de leners die plasma-TV’s kopen… op de pof!

 8. Scheringa heeft ook een eigen museum en laat nu op de TEFAF even zien hoe pedant en genereus hij is voor de kunst.

  Scheringa leent aan iedereen en alles geld uit behalve aan kunstenaars; geen enkele bank trouwens. Ik bedoel ermee, dat hij eigenlijk de kunst geen warm hart toedraagt; alleen als investering en prestige voor zichzelf. De beginnende kunstenaar kan een schop onder zijn kont krijgen van hem persoonlijk, want er kleeft teveel risico aan.

  Terecht trouwens er valt geen ruk te verdienen in de grote onderlaag van de kunst; door die schijnwereld weten bankiers wel te kijken, maar door de schijnwereld van winsten over de ruggen van anderen natuurlijk niet. Dat is echte eerlijke winst; dat is een vorm van handelen waarin toevallig Scheringa elke keer wint.

  Kees Wiersema Hyperinflatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*