TROS Radar: RVS ‘naait’ haar hypotheek klanten

Veel mensen met een hypotheek worden nu geconfronteerd met veel hogere maandlasten. Huizenbezitters waarvan de renteperiode van de hypotheek is afgelopen, zien dat hun nieuwe rente veel en veel hoger ligt. Met als gevolg dat er tot twee keer zoveel moet worden betaald voor de hypotheek. En, wat blijkt, veel mensen die willen overstappen, naar een andere bank waarbij de rente lager is, KUNNEN niet overstappen, omdat ze bij een nieuwe bank niet meer worden geaccepteerd.

Pierrot Bastiaanse heeft voor zijn huis 5 jaar geleden een hypotheek afgesloten. Nu met de hogere hypotheekrente is het nog maar de vraag of hij in zijn huis kan blijven wonen. Hiermee is hij een van de zestig duizend mensen die door de gestegen hypotheekrente flink in de financiële problemen kan komen. Uit onderzoek gedaan door de Nationale Hypotheek Pas blijkt dat de komende jaren deze 60 duizend mensen hun hypotheeklasten niet meer kunnen betalen.

Voor Bastiaanse wordt het allemaal duidelijker sinds hij de nieuwe rente van zijn hypotheekverstrekker RVS binnen heeft gekregen. Was het vijf jaar geleden nog 3,7%, nu doet RVS het niet voor minder dan voor 6,4%

Hij laat het er niet bij zitten. Bastiaanse: ”Ik ben gaan vergelijken op internet. RVS brengt hypotheken onder bij NN en ING en op internet worden rentes van 5,3% genoemd. Extreem lager dus dan mijn aanbieding. Ik ben meteen naar De Hypotheker gegaan, maar omdat ik zelfstandig ondernemer ben werd me verteld dat ik onmogelijk bij een andere aanbieder terecht kan.”

bron: Tros Radar

Share Button
Tagged with: , , ,
4 comments on “TROS Radar: RVS ‘naait’ haar hypotheek klanten
 1. Rik says:

  Mijn hypotheekrente wordt herzien per 1 juli 2009
  Ik heb even telefonisch informatie gevraagd bij mijn bank ING .
  Duidelijk is dat de ING nu onmiddellijk zijn gestopt met een variabele rente voor vaste klanten.
  Ik ga nu aanzienlijk meer rente betalen dan een nieuwe klant
  De banken hebben beter beloofd, nu blijkt dat ze gewoon doorgaan met hun klantonvriendelijke praktijk.

 2. Ronald says:

  Bij ons al niet veel beter. Wordt beloofd dat je 1 tot 1,5 maand van te voren info krijgt over de nieuwe rentevast periode. Blijkt dus maar 2,5 week te zijn. Vervolgens is variabele rente niet mogelijk. En oversluiten krijg je alleen maar tegenwerkingen. Je wordt aan alle kanten bedonderd door de RVS.

 3. l sterken says:

  hallo mijn vriend en ik hebben ook een hypotheek van de rvs, wij zijn door onze contactpersoon erwin heynen van de rvs helaam opgelicht hij kende de notaris (goede kennissen) wij kregen de papieren van de notaris en daar staan geen handtekeningen ed op wij zouden ook nogn eens 30.000 euro voor 50 euro per maand meer bij de hypotheek kunnen krijgen toen wij dit wilde voor de verbouwing kon dit niet dus wij moesten gaan lenen en betalen daar nu 367 euro voor plus een hypotheeklast van 1056 euro per maand. wij kunnen de hypotheek ook niet meer betalen maar we geven niet op en we gaan zeer zeker van ze winnen het zijn werkelijk rotzakken, gr.

 4. peter says:

  Tja dat je genaaid wordt en dik in de problemen komt met het RVS daar ben ik ook wel achter
  Ik heb mijn hypotheek in 5 gedeelten zitten en er is maar 1 die niet duurder geworden is.
  Ik kan mijn hypotheek niet meer opbrengen en heb het huis te koop aangeboden.
  Nu is het zo ver dat RVS mijn huis op een openbare verkoping wil zetten zonder dat ze ooit op de betaling hebben gereageerd. Ik kreeg een paar maanden terug te horen dat wij een nieuwe contactpersoon hebben gekregen terwijl wij steeds geprobeerd hadden onze oude contactpersoon te bereiken maar die was allang bij RVS weg er zijn al meer adviseurs bij rvs weggegaan door de slechte gang van zaken.
  Ik ga als het huis verkocht is ook direct bij het ing weg want het zijn samen dikke oplichters!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*