Jan Kees de Jager vraagt hulp aan hypotheekverkoper

Jan Kees lijkt desperaat. Op Twitter vraagt hij een hypotheekverkoper hoe hij de woningmarkt weer vlot kan trekken.

Jan Kees de Jager op Twitter

Het  totaal onverwachte advies van een onafhankelijke hypotheek verkoper 😉

Share Button
18 comments on “Jan Kees de Jager vraagt hulp aan hypotheekverkoper
 1. nhz says:

  dit is wel heel erg ziek 🙁

  Oprotten die hele subsidiebranche en alle politici die naar hun pijpen dansen. Dan is het probleem snel opgelost.

 2. Simpele Henkie says:

  Helemaal de weg kwijt.
  Wee het volk welks koning (overheid in dit geval) een kind is.
  Waar gaat dit naar toe.

  Een advies. Neem verlies

 3. xenobinol says:

  Jan Keynes de Jager weet toch wel dat je gewoon door moet gaan met stimuleren?
  Als de consument nl. niet meer wil of kan moet de overheid het stokje overnemen.

 4. Juan Belmonte says:

  @artikel

  De minister van Financiën vraagt advies over de vraag hoe een zwaar overgewaardeerde woningmarkt weer op gang kan komen. De vraag belandt bij een een tussenpersoon voor het verstrekken van leningen op vastgoed.

  En plein public.

  Even nadenken: de man gaat adviseren om iets te doen wat met http://www.biedenenwonen niet lukte.

  De Tombola Top Tien toont wèl geslaagde verkopen:
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/26-02-2011/neprom-beschuldigt-nederland-van-zure-woningmarkt/#comment-65892

  Wellicht iets om mee te nemen ?

  Gratis advies
  ipv
  Gratis Cabaret
  8)

 5. nhz says:

  ofwel JK is verschrikkelijk dom, of hij stelt de vraag bewust aan iemand waarvan hij bij voorbaat weet welk antwoord die gaat geven. Al vrees ik dat allebei van toepassing is.

 6. spongebob says:

  JK komt van Nijenrode, dan weet je wel hoe het gesteld is.

  Kennis wordt je daar niet of nauwelijks bijgebracht, behalve de techniek van hoe ‘effektief te netwerken’.

 7. snorkel says:

  mooi dit! ik zou zeggen: met zijn allen oplossingen voor het vlottrekken van de huizenmarkt twitteren naar JC;
  – de prijzen omlaag
  – uitfasering hra
  – afschaf overdrachtsbelasting
  – ltv plafond handhaven
  – lti plafond handhaven
  – grondpolitiek gemeenten aanpakken
  – speculatief handelen in vastgoed verbieden of ten minste sterk aan banden leggen

  ik zou zeggen: ideeën genoeg! vind het bijna jammer dat ik niet twitter 😉

 8. josH says:

  Beste JC en andere lezers;

  Wat te denken van een “lekenadvies”? :
  HR meteen afschaffen JC! Levert het meeste op, is het meest rechtvaardig naar de inkomensgrensgevallen van hurder/koper en maakt bijna onmiddelijk de markt weer open.
  Helaas zullen de “adviseurs” zoals door JC geraadpleegd, dan minder bonus vangen. En de banken die alles veroorzaakt hebben een hele hoop lucht meten afschrijven. Is dat erg? Volgens mij niet zo erg als de bonussen bij ING !

  Sterkte en wijsheid toegewenst!
  Jos

 9. p.j.v.a. says:

  Aan yaco1969

  Zo stoere uit de school klapper!
  Zullen we het beveiligingsprogramma alvast in werking zetten?!

 10. Simba says:

  Huidige kabinetskleden weten niet meer het verschil tussen een land besturen en het runnen van een bedrijf. Nederland wordt beschouwd als Nederland BV met de burgers als miljoenen klanten waar je een zo hoog mogelijke winstmarge op moet behalen. De klant staat altijd centraal en we lachen altijd vriendelijk maar we lichten ze wel zoveel mogelijk op om de EBITDA voor het lopende jaar op orde te houden. Om nieuwe klanten te trekken hebben we natuurlijk altijd leuke verfrissende marketing acties klaarliggen om ze over de streep te trekken. Ziehier het gemiddelde grote concern dat op een gegeven moment niet snapt wie zijn klanten zijn en wat ze willen.

 11. Bart says:

  Lees ook de langere berichten:

  “@JCdeJager daarnaast hoopmik dat koopsubsidie voor starters (snel) wordt opgestart. Overdrachtsbelasting weg voor starters, haal je terug via btw, zij zetten treintje in gang voor doorstromers.

  U lijkt en public zich alleen bezig te houden met de AFM en banken. De woningmarkt levert ook u veel geld op maar het zit muurvast.”

  en

  “@JCdeJager u À verdiepen in de echte problematiek, met name of die er was mbt tot overcreditering. Geldverstrekkers hebben cijfers die dat tegenspreken.”

  En natuurlijk, er is geen overcreditering voor de hypotheekboy…

 12. Ain says:

  Zo, even accountje aangemaakt en getweet naar deze mensen (JC en Yaco), met verwijzing naar deze site…het zou leuk zijn als JC The Hunter hier eens wat advies opdeed…hij is toch al interactief bezig op twitter, dus waarom niet hier…

 13. Okkie says:

  Dit is echt te triest voor woorden.

 14. marianne says:

  Jan Kees is niet gek, wij zijn gek dat we ons zo laten bedonderen.
  http://www.fd.nl/artikel/21637946/stap-stap-krikt-jager-bijdrage-noodfonds

 15. nhz says:

  @14:
  ja, JK is hard bezig met het organiseren van ‘Bailouts Forever’, oftewel het einde van de pleuro. Alle grote financiële knoeiers (zoals banken en scheefleners) moeten schadeloos gesteld worden, EU burgers (en vooral spaarders) krijgen de rekening voor het wanbeleid van banksters en politici.

  Ik hoop echt dat Duitsland de poot stijf houdt en conartists zoals JK geen kans geeft, maar de kans lijkt me niet groot; het afzwaaien van Weber was een veeg voorteken, Dragi als nr. 1 opvolger van Trichet is een nog duidelijker aanwijzing waar het heen gaat.

 16. Peter2 says:

  @14: marianne,

  Jan Kees is niet gek, wij zijn gek dat we ons zo laten bedonderen.

  Als hij niet dom is en zomaar 25 mld extra geld weggeeft dan zit daar ongetwijfeld een persoonlijk/partij belang bij. Hij handelt niet in het belang van de meeste/alle Nederlanders, waarvoor hij wel is aangesteld en wordt betaald!

  Voor mij betekend dit dat hij door en door corrupt is. Verder zal het eigen belang hebben wat betreft hoogte van de bedragen in het niets vallen met die 25mld. Hij is dus niet een beetje corrupt, hij is megalomaan corrupt en geeft geen snars om de schade die hij om hem heen aanricht.

  Om dan te realiseren dat hij niet alleen kan handelen, en je kan niet anders concluderen dat dit geld voor onze hele regering en het overgrote deel van onze politieke top. Ze zijn zo gewend om eigen belangen te dienen op een indirecte manier, en deze te bekostigen met het geld van anderen, dat ze zelf niet eens door zullen hebben wat voor een afgrijselijke wezens het zijn geworden.

  Maar als het publiek om moreel gezag aankomt, staan ze natuurlijk wel altijd vooraan en weten ze precies iedereen de les te lezen en daar maken ze dan ook wetten voor waar wij ons aan moeten houden. Het mag duidelijk zijn wat ik ondertussen van onze “Democratie” vind. De rechtstaat, daar had ik al eerder het vertrouwen in verloren, en onafhankelijk is deze al zeker niet.

  We leven wat mij betreft in een momenteel virtueel heel rijk derde wereldland. En geld/schuld snel kan verdwijnen, en je dan de kern overhoud, blijft er gewoon een derde wereldland over.

  Net als personen ineens heel primair gedrag gaan vertonen als het comfort van onze rijkdom wegvallen, zo zal dat ook op land niveau kunnen gaan. Geen prettige vooruitzicht, maar kennelijk het ideaal van het “in Europa helpen we elkaar” politieke denken. Ondertussen spekken ze gewoon de “vijand” (monster van een financiële sector), die ten koste wat het kost overeind gehouden moet worden voor het redden van hun eigen politieke positie en de invloed/welvaart die ermee gepaard gaat.

  En dan is het makkelijk werken als je een ander mans geld ervoor mag gebruiken.

 17. spongebob says:

  JC is niet gek of dom, die weet wel dat je voor je studievrienden van Nijenrode en dat soort instituten door het vuur moet gaan en omgekeerd zullen ze jou dan ook niet laten vallen.

  Daar heb je per slot van rekening je netwerk voor.

  (corruptie heet in die kringen gewoon ‘netwerken’))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*