Hypotheekcijfers

 Op verzoek van zijn lezers heeft Jos Koets cijfers over de huizenmarkt opgevraagd bij het CBS en hierover een blog geschreven. Deze blog is zeer interessant!

Hij schrijft over :

 • hypotheek per huishouden – deze is enorm gestegen.
 • onderwaterhypotheek – het aantal mensen dat ‘onder water’ staat groeit enorm.
 • hoge inkomens – wie profiteren van de hypotheekrenteaftrek?
 • overdrachtsbelasting – wat levert de overdrachtsbelasting nog op voor de staat?

Jos ziet net als ik dat de huizenmarkt er heel slecht voor staat en verwacht geen verbetering voor de komende jaren. Het aantal onderwaterhypotheken zal verder stijgen. Jos schrijft ‘Dit scenario is – behalve voor de huiseigenaren – ook niet goed voor politiek Den Haag en ook niet voor de banken. Het is beter voor de banken als de huizenprijzen juist weer gaan stijgen. Bovendien mag de hypotheekrente niet teveel stijgen. Ik verwacht de komende maanden dus vooral positieve berichten vanuit Den Haag over de huizenmarkt. U weet waarom.’

Klik hier om zijn blog te lezen

Share Button
Tagged with: ,
302 comments on “Hypotheekcijfers
 1. Jan says:

  “In 2006 was de totale hypotheekschuld 516,4 miljard, in 2012 was dit gestegen naar 675,2 miljard euro.”

  Mag ik aannemen dat deze schade is ontstaan in de periode tot halverwege 2008?

 2. henk 6 says:

  mooi stukje.

  De kern van het probleem is hierboven beschreven. 40% van de huizen staab onderwater, dus 40% minder doorstromers….

  De huizenverkopers, hebben hun eigen kopersstaking georganiseerd.

 3. henk 6 says:

  sorry niet 40% minder doorstromers, waarschijnlijk 80% minder doorstromers…..

 4. Voerman says:

  Jan: De huizenverkopers, hebben hun eigen kopersstaking georganiseerd

  Direct en terecht voor hunzelf en indirect ook voor de potentiële kopers! 🙂

  Geen doorstroming betekent alleen nieuwbouw voor de starters. Als Voerman het met eigen ogen goed ziet, loopt de nieuwbouw voor starters eigenlijk nu al wel goed.
  Als dat zo doorgaat zal leegstand of verhuur in het bestaande (en afbetaalde) koopwoningbestand het gevolg worden.

  Grappige ontwikkeling en waard om op de voet te volgen.

 5. Bubbelonia says:

  Jan:
  “In 2006 was de totale hypotheekschuld 516,4 miljard, in 2012 was dit gestegen naar 675,2 miljard euro.”

  Mag ik aannemen dat deze schade is ontstaan in de periode tot halverwege 2008?

  Vermoedelijk het grootste deel wel. Maar onderschat niet dat de hypotheekschuld ook ná 2008 gewoon hard doorgestegen is. Volgens mij was afgelopen jaar (2013) het eerste jaar ooit (althans in decennia) dat de uitstaande hypotheekschuld daalde. Met ± 1 miljard ofzo.

  Dat de schulden gewoon doorstijgen, ook bij licht dalende prijzen is ook heel logisch: Er komen steeds meer koophuizen, die steeds duurder worden (ok, ze zijn nu goedkoper dan in 2008, maar nog steeds duurder dan in 1993), en die steeds dieper verhypothekiseerd worden (ok, daar wordt nu héél langzaam iets aan gedaan door de max LTV te verlagen en aflossen weer verplicht te stellen). Al met al gaat het nog héél lang duren voordat de hypotheekschuld significant gaat dalen, zelfs bij blijvend dalende huizenprijzen, is al eerder berekend door ASRE.

  Enige manier om de uitstaande hypotheekschulden écht snel sterk te verlagen is de HRA écht aanpakken (en evt aflossen te subidieren). Réken maar dat het geld dan ineens uit alle hoeken en gaten komt om binnen no time die schulden weg te werken. Kan de overheid er de komende jaren nog ±10 miljard per jaar bij doen voor schrijnende gevallen en daarna ons allemaal 20% belastingverlaging geven.

 6. Sjaak says:

  Mooi stuk,

  Het verhaal kan negatief worden uitgelegd, namelijk er komen naar alle waarschijnlijkheid meer onderwaterhypotheken bij.

  Positief: Gemiddeld genomen staat NL er nog redelijk goed voor. Dat wil zeggen meer overwaarde dan schuld.

  Kanttekeningen wat mij betreft: Het is niet duidelijk hoeveel er in de spaarhyoptheken/rekeningen (gekoppeld aan de hypotheek) zit. Oftewel het verhaal kan in dat opzicht alleen maar rooskleuriger worden. De huidige cijfers zeggen wat mij betreft niet alles. Je hebt leugens, grove leugens en statistieken. Het is maar net hoe je ze wil uitleggen.

  Persoonlijk ben ik wel benieuwd naar de cijfers t/m eind 2013. Dit om te controleren of de banken “goed nieuws” show klopt. Of er ook daadwerkelijk meer is afgelost, zoals men ons doet geloven. Ik ben daar aan ene kant nog niet zeker van door alle media hertze, maar aan de andere kant veel vrienden zijn begonnen met aflossen in 2013. Ik heb wel het gevoel dat 2013 het jaar van de omslag was wat betreft wel of niet aflossen.

  Alleen wil je controleren of er meer is afgelost op de set hypotheken t/m 2012 moet je nieuwe hypotheken (2013) wel even apart zetten en niet meenemen in de berekening. Mijn aanname in deze is dat mensen die in 2013 net een hypotheek hebben genomen naar alle waarschijnlijkheid niet de grote aflossingen gaan doen, zoals men ons voorspiegelt. Ook dit is weer gevaarlijk, maar lijkt mij aannemelijker dan ze er wel bij in op te nemen.

  Eindconclusie: Leuke cijfers, maar deels gedateerd en niet volledig oftewel weinig tot geen echt conclusies kun je hier momenteel uithalen.

 7. Bubbelonia says:

  Bubbelonia,

  Bovendien, wat eigenlijk nog veel ingrijpender is: Ondanks dat de huizenprijzen maar heel langzaam dalen, dalen ze toch zo hard dat er voor de meeste mensen niet tegenop te aflossen valt. Helemaal niet als je al tot het randje gefinancierd hebt, zoals jarenlang de norm was. Dat betekent dus dat de meeste mensen, hoe goed hun bedoelingen ook en hoe hard ze ook hun best doen, steeds verder onderwater geraken. Daar verandert Stef Blok met zijn “ingezet beleid” dat helemaal niks aan.

 8. Bubbelonia says:

  Ook grappig dat er onder het stuk op IEX een reageerder de inkomsten aan EWF even met een factor 4 overschat op basis van een bierviltjesberekening. Terwijl de daadwerkelijke feiten gewoon te raadplegen zijn. In een land met zulke creatieve rekenaars kan ik me wel voorstellen dat half NL in de “eeuwige schuldenval” getrapt is 😉

 9. richard de koning says:

  Volgens mij voorspelde het Imf is, dat de prijzen in Nederland met 29% waren overgewaardeerd. Dan is de grootste daling al geweest. Komende jaren zal die 9 procent nog wel volgen. Dan zouden we ergens rond de 180.000 uitkomen. Lijkt me best wel een redelijk prijs. Een fulltimer krijgt nu meestal 100.000 euro max. vrouwtje erbij parttime, das dan 75000 euro. Kom je iets hoger rond de 175.000. Kan wel aardig kloppen denk ik.

 10. Paul says:

  We mogen ook niet vergeten dat de norm tot 2008 was een aflossing vrije hypotheek. Deze mensen zijn nu massaal aan het aflossen gegaan. Maar dit is pas gestart in 2013 voor de grootste groep huizen bezitters. Dat houd in dat er 5jaar huizenprijs dalingen aan voorafzijn gegaan voor ze zijn gaan aflossen.
  Nu zijn de huizenprijzen terug op jaar 2001 2002.

 11. Wie says:

  Toch heb ik wat vragen na aanleiding van het stuk:

  – Hoe wordt de gemiddelde woningwaarde bepaald?

  Het zou mij niets verbazen dat het CBS de WOZ waarde hiervoor gebruikt. De marktwaarde is nu vaak veel lager en daalt nog steeds. De grote klap moet nog komen. Zodra de BB-boomers hun nest gaan verkopen stort de huizenmarkt in elkaar. Dit vaak wat duurdere segment is verouderd en niets meer waard.

  – Hoe is de leeftijdsopbouw van de 1,5 mln onderwaterhypotheken?

  Het zijn voornamelijk jongeren (25-45 jaar) met een onderwaterhypotheek. Dit gaat en is al een groot probleem voor de economie van Nederland. Deze jongeren die de motor van de economie zijn zitten vast en kunnen niet meer weg. In de huidige arbeidsmarkt een zeer nadelige situatie.

  – Wat is het bedrag aan tegoeden dat gekoppeld is aan de spaar- of beleggingshypotheek en hoe is de leeftijdsopbouw van deze tegoeden?

  Deze vraag is meerdere keren hier gesteld. Ik neem aan dat het meeste tegoed bij de ouderen ligt. Jongeren hebben nog niet zo lang kunnen sparen en het rendement op deze tegoeden is de laatste jaren flink gedaald of zelfs negatief geweest. Sommige tegoeden zijn daadwerkelijk gekoppeld aan een hypotheek andere zijn vrij opneembaar. Ik hoop dat iemand hier iets nuttigs over kan posten.

 12. Drik says:

  Bubbelonia: Helemaal niet als je al tot het randje gefinancierd hebt, zoals jarenlang de norm was.

  De mensen die een huis van 3 ton of meer toen kochten, kunnen altijd nog besluiten om een woning te nemen die alsnog voor hun beter was geweest toen in der tijd, een woning toen voor 2 ton was niets mis mee, maar het kon allemaal niet op en het moest meer zijn dan de buren.
  Bovenstaande gaat dan voornamelijk op voor mensen die nog niet onderwater staan, de rest die jaren lang auto’s en noem maar op van de overwaarde kochten, kan ik totaal geen medelijden mee hebben.

  richard de koning: Volgens mij voorspelde het Imf is, dat de prijzen in Nederland met 29% waren overgewaardeerd. Dan is de grootste daling al geweest. Komende jaren zal die 9 procent nog wel volgen.

  Was dat niet op dit moment, dus niet vanaf de top in 2008 gezien?
  Het IMF houdt met z’n voorspellingen geen rekening met de loonsontwikkelingen, welke ook sterk achter blijven.

 13. svg says:

  Hypotheekschuld 675,2 miljard euro?, bij een werkelijke waarde van 400 miljard á 475 miljard euro betekent dat er nog voor(ruim) 200 miljard euro de komende jaren onder water komt en/of afgeschreven moet worden.
  er zijn 4,2 miljoen koopwoningen, ga je uit van een totale waarde van 475 miljard euro, dan kom je dus uit op een gemiddelde woningwaarde van 113K,conclusie: we zijn er nog lang niet en elke bodem daar boven zal niet meer lijken te zijn dan een millimeter dun ijslaagje op een sloot , en daarop proberen te schaatsen is levensgevaarlijk.

 14. Drik says:

  Wie: De grote klap moet nog komen. Zodra de BB-boomers hun nest gaan verkopen stort de huizenmarkt in elkaar. Dit vaak wat duurdere segment is verouderd en niets meer waard.

  We zullen wel zien hoe het gaat lopen, soms denk ik wel eens, dat veel huizenbezitters eruit gekocht gaan worden straks, tegen de vlakte gaat om plaats te gaan maken voor nieuwbouw woningen, zeker gezien de energie kosten die teruggedrongen moeten gaan worden.
  Uitkopen is natuurlijk beter op een moment dat de woningen niet veel waard meer zijn 😉
  De huurbuurt ik woon en waar al de nodige woningen van verkocht zijn, gaat ook zo’n buurt worden dan, energie kosten zijn behoorlijk hier.

 15. Drik says:

  Wie: Ik hoop dat iemand hier iets nuttigs over kan posten

  Niet naar het geheel meer te kijken maar naar dat stukje wat voor jezelf belangrijk is, wat je kunt en of het verstandig is, wat anderen allemaal doen is niet zo van belang, ik ben het namelijk met je eens, al die berekeningen missen behoorlijk veel om tot een werkelijksheidsplaatje te kunnen komen, misschien was het ook wel de bedoeling om het zo in te richten dat niemand er meer een touw aan vast kan knopen, dat is ze dan aardig gelukt, zo goed zelfs dat ze er zelf geen touw meer aan vast kunnen knopen 😉

 16. svg says:

  richard de koning:
  Dan zouden we ergens rond de 180.000 uitkomen. Lijkt me best wel een redelijk prijs. Een fulltimer krijgt nu meestal 100.000 euro max. vrouwtje erbij parttime, das dan 75000 euro. Kom je iets hoger rond de 175.000. Kan wel aardig kloppen denk ik.

  deel die inkomsten maar door 2 lijkt mij meer in overeenstemming met de realiteit,lopen er trouwens meer mensen rond in Nederland die het gemiddelde inkomsten zo overschatten?

 17. Drik says:

  svg: deel die inkomsten maar door 2 lijkt mij meer in overeenstemming met de realiteit,lopen er trouwens meer mensen rond in Nederland die het gemiddelde inkomsten zo overschatten?

  Toch kun je Richard z’n berekening wel aanhouden, ik denk namelijk dat een fulltimer wel behoorlijk meer dan 100K kan krijgen, partner voor 1/3 er nog bij en zal op hetzelfde uitkomen.

 18. svg says:

  svg,

  Het staat er ook zo lekker bij:”vrouwtje erbij parttime,das dan 75000 euro”, Lieve Help!!!!

 19. Drik says:

  175K zal het dan wel worden.

 20. Drik says:

  svg: Het staat er ook zo lekker bij:”vrouwtje erbij parttime,das dan 75000 euro”, Lieve Help!!!!

  Haha ok, maar ik begrijp heus wel wat hij bedoeld.

 21. svg says:

  svg,

  het woord “nonchalant “vergeten tussen lekker en bij.

  zo kruit verschoten voor vandaag.

 22. Voerman says:

  Wie: Zodra de BB-boomers hun nest gaan verkopen stort de huizenmarkt in elkaar. Dit vaak wat duurdere segment is verouderd en niets meer waard.

  De huizenmarkt is al in elkaar gestort!
  De huizen van de babyboomers en de waarde ervan speelt hierin geen rol van betekenis. Elke opwinding over babyboomers en hun huizen is een non-discussie.
  Babyboomers stromen niet door, gaan alleen op den duur (maar niet allemaal tegelijk en voorlopig nog mondjesmaat) dood. Dat is voorlopig dus nog een “geblokkeerd segment”.

 23. svg says:

  Drik: Haha ok, maar ik begrijp heus wel wat hij bedoeld.

  Dat men je niet!!! inloop en uitloop van manvolk?

 24. gofie says:

  Na alle reacties gelezen mis ik nog iets .
  Als er mensen zijn die nog echt denken dat deze crisis binnen 5 jaar voorbij is hoeven niet verder te lezen.

  Voor de mensen die denken dat dit onmogelijk goed kan komen kunnen even wat verder brainstormen en 1 + 1 goed bij elkaar kunnen optellen kunt u hier misschien wat van opsteken.

  Vele economen zeggen dat er maar een weg is en dat is een wereldwijde schuldsanering en overnieuw beginnen en stel u bent deze mening ook toegedaan.

  Een wereldwijde schuldsanering houd namelijk in dat iedereen zijn spaargeld kwijt is en niemand nog schulden heeft en er daarna een nieuw soort geld/betaalmiddel komt.

  Zal gepaard gaan met veel onlusten en veel armoede en alleen de ruilhandel gaat opbloeien en goud en zilver worden even het nieuwe betaalmiddel .

  Dus wat te doen dat mag u zelf verder invullen maar om nu als een idioot je huis af te lossen is prima want anders is je spaargeld ook verdampt.
  Je kunt ook denken , waarom aflossen want straks worden de schulden toch weggestreept en ik ga nu fysiek goud kopen of ik steek mijn geld in conserven voedsel want er komt enorme hongersnood .
  Ik koop voor dat geld een stroomaggregaat met flinke voorraad brandstof of een houtkachel of bedenk maar iets voor tegen de tijd dat geld er niet meer is dus ook geen supermarkt met volle schappen , ja ik weet het en misschien wel ver gezocht maar ik schat in dat deze situatie echt wel realiteit kan worden en misschien wel sneller als we denken.

  Bedenk een ding , wij domme burgers weten niet hoe slecht we er echt voorstaan , dat weten de topbankiers het beste en die zijn op dit moment goed voor zichzelf aan het zorgen is bekend.

 25. Drik says:

  svg: Dat men je niet!!! inloop en uitloop van manvolk?

  verklaar je nader.

  Ik hou het maar op partner, het is een beetje achterhaald wie tegenwoordig het hoofdsalaris binnen harkt.

 26. Voerman says:

  Voerman: Dat is voorlopig dus nog een “geblokkeerd segment”.

  Bovendien is dat de generatie van de oprotpremies en ontslagvergoedingen die naar ik gezien heb vaak gebruikt zijn voor (minstens gedeeltelijke) aflossing van de hypotheek. Zijn zelden gemotiveerd om te verkopen. Elke woonvorm na verkoop van hun huis wordt alleen maar duurder.

 27. Mark Kerssies says:

  Wordt er bij die cijfers gekeken naar het openstaande saldo van de financiering. Als er naar de inschrijving bij het kadaster wordt gekeken dan moet mi ook een correctie worden toegepast voor de hogere inschrijvingen die met name de laatste tien jaar zijn gedaan in verband met eventuele toekomstige verhogingen.

 28. Bubbelonia says:

  Mark Kerssies: Als er naar de inschrijving bij het kadaster wordt gekeken

  Cijfers over uitstaande hypotheekschulden komen van DNB. Niet van het Kadaster

 29. Drik says:

  gofie: goud en zilver worden even het nieuwe betaalmiddel

  Ik koop i.p.v. een goud blok dat alleen maar ligt wel een leuk kettinkje voor mijn vriendin, wat ik daarvoor terug krijg is onbetaalbaar 😉

 30. Juan Belmonte says:

  @ artikel

  Heel vernieuwend

  Anno 2014 kijken we heel anders tegen cijfers uit 2006 en 2012 aan

 31. Wilbert says:

  Jan:
  “In 2006 was de totale hypotheekschuld 516,4 miljard, in 2012 was dit gestegen naar 675,2 miljard euro.”

  Mag ik aannemen dat deze schade is ontstaan in de periode tot halverwege 2008?

  Niet echt.

  2006 516,4
  2007 553,4
  2008 596,9
  2009 618,7
  2010 640,1
  2011 652,8
  2012 675,2

  http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/default.aspx?DM=SLNL&PA=80056ned&D1=2&D2=0&D3=14&D4=a&HDR=G1%2cT&STB=G3%2cG2&VW=T

 32. Juan Belmonte says:

  henk 6:

  De huizenverkopers, hebben hun eigen kopersstaking georganiseerd.

  Dankzij gesubsidieerd huizen leasen is inderdaad een zeepbel gebouwd.

  En dankzij de Weledelzeerhoogeleerde heren consumentenmisleiders die stuurden op consumentengedrag is die zeepbel:
  – op korte termijn onder de pet gebleven
  – op de langere termijn een steeds grotere zeepbel geworden.

  De problemen waren “natuurlijk” niet:
  – Schulden structureel te hoog,
  – huizenprijzen tov inkomens te hoog,
  – iedereen aflossingsvrij Leasen is een bom van jewelste
  – grondprijzen te hoog.

  Neeeeeeeeeeeeeeee,

  De problemen waren in de afgelopen 15 jaar volgens de Weledelzeerhoogeleerde heren consumentenmisleiders:
  – structurele woningnood
  – tekort aan startersleningen
  – te strenge banken
  – tekort aan verhuiscoaches
  – teveel negatievelingen die “onrust” veroorzaken door negatieve berichten in de pers
  – te lage NHG (die is dan ook verhoogd naar 11 maal JanMo bruto)
  – teveel weerstand tegen een greep in de pensioenkas door de Bouwpolder

 33. mafketell says:

  Wilbert: 2012 675,2

  En dat met een koopsommenmarkt van 800 miljard ….

  mort = dood
  gage = loon
  mortgage = dood van je loon

  Het is zeven voor twaalf 😉 http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02185/PF-mortgage-timebo_2185322b.jpg

 34. Juan Belmonte says:

  Voerman: De huizenmarkt is al in elkaar gestort!

  Voerman, Juan maakt zich wat zorgen.

  Bent u vandaag wel helemaal nuchter en vrij van geestverruimende grassoorten (wellicht gister bij het crossen al dan niet per abuis een grasje meegepikt ?)

 35. Keesje says:

  gofie,

  Ik vraag me af hoeveel mensen een zo hoog mogelijke hypotheek hebben genomen met dat precies in gedachte: als er echt een reset is, de banken allemaal plat gaan, is geld weg en is dat huis gewoon van mij, ongeacht of ik er aan afgelost heb. Ik ken 1 buurman die er zo over nadacht en in 2011 nog snel even een nieuw huis met tophypotheek nam.

  Krijgen ze gelijk of gaan die schulden nog gewoon door?

 36. Voerman says:

  Juan Belmonte: Voerman, Juan maakt zich wat zorgen.

  Neen, Juan, wel een pols verstuikt, maar de hersenen van Voerman zitten een stuk hoger.
  Maareh… Vindt Juan de woningmarkt nog niet onderhevig aan enig verval, wat men daar ook onder mag verstaan?

 37. Keesje says:

  Voerman: De huizenmarkt is al in elkaar gestort!
  De huizen van de babyboomers en de waarde ervan speelt hierin geen rol van betekenis. Elke opwinding over babyboomers en hun huizen is een non-discussie.
  Babyboomers stromen niet door, gaan alleen op den duur (maar niet allemaal tegelijk en voorlopig nog mondjesmaat) dood. Dat is voorlopig dus nog een “geblokkeerd segment”.

  Eens. Wanneer zal dit segment echt goed ‘los’ komen? Dat ze echt gaan dalen in de vraagprijs? Ik neem aan zodra ze bijna naar een zorginstelling moeten om de boel nog aan de kinderen te kunnen geven voor ze het aan maandelijkse kosten aan het verzorgingstehuis moeten afdragen.

 38. Voerman says:

  Keesje: Krijgen ze gelijk of gaan die schulden nog gewoon door?

  Behalve van je ouders wel ooit van iemand iets voor niks gehad? 🙂

 39. Juan Belmonte says:

  Voerman,

  Gelukkig maar Voerman.

  Hopen maar dattu met hetzelfde gemak uw meningen uit de pols blijft schudden.

  Juan denkt datti trouwens niet zozeer met de hersenen, maar meer op het ruggemerg loopt te wapperen, het ligt er zoo dik bovenop deezer dagen dat routine volstaat.

 40. Juan Belmonte says:

  Voerman: Maareh… Vindt Juan de woningmarkt nog niet onderhevig aan enig verval, wat men daar ook onder mag verstaan?

  Jazekers maar van instorten is nog geen sprake.

  Geduld, beste Voerman, top- en middensegment zijn nu nog de rust zelve.

 41. gofie says:

  keesje

  Ik denk dat deze mensen goed gokken .
  Maar een feit is , komt er idd een wereldwijde schuldsanering wat vele economen denken heb je geen schulden meer en geen spaargeld meer bij de bank.
  ( Daarom begrijp ik de mensen ook niet die voor 1,2 % rente het geld aan banken toevertrouwen)
  Het is nooit zo dat je spaargeld kwijt bent en je schulden blijven staan , dan heet het niet schuldsanering maar diefstal .

 42. Juan Belmonte says:

  Juan Belmonte: het ligt er zoo dik bovenop deezer dagen dat routine volstaat.

  Voorbeeld:

  Juan Belmonte: De problemen waren in de afgelopen 15 jaar volgens de Weledelzeerhoogeleerde heren consumentenmisleiders:
  – teveel negatievelingen die “onrust” veroorzaken door negatieve berichten in de pers

  Welnu laten we er de laatste column van grote vriend Mr Ger Hukker bijpakken.

  Rust woningmarkt is broodnodig
  ….
  Dergelijke plannen zijn misschien goedbedoeld, maar werken contraproductief. Ze vergroten de onzekerheid. Makelaars merken het onmiddellijk in hun praktijk, als er onduidelijkheid optreedt. Natuurlijk zitten er ook aan het nieuwe beleid nog wat haken en ogen. Die weeffouten moeten we herstellen. Maar graag geen proefballonnen meer. Ze breken het herstel van de woningmarkt namelijk in de knop.

  http://www.nvm.nl/columns/ger_hukker/tiende_column_ger_hukker.aspx

  Vrijvertaald (in Juan’s woorden):
  De afgelopen 6 jaar waren er zoals de NVM persvoorlichter Roland Kimman recent aantoonde wel degelijk sprake van diverse oplevingen in de woningmarkt. En die oplevingen zetten niet door in structureel herstel. Immers iedere keer waren er negatievelingen die proefballonnen oplieten en daardoor ontbrak het vertrouwen bij de consument.
  Er is GEEN SPRAKE van structurele wijzigingen in de woningmarkt waarover consumenten ingelicht hoeven te worden.
  Consumenten moeten gewoon het idee hebben dat de bodem alweer achter de rug is.

  Het blijft een genot om de GRATIS CABARET van de heer Hukker te lezen.

  HOEZEEE !!!

 43. Wie says:

  Voerman: Bovendien is dat de generatie van de oprotpremies en ontslagvergoedingen die naar ik gezien heb vaak gebruikt zijn voor (minstens gedeeltelijke) aflossing van de hypotheek. Zijn zelden gemotiveerd om te verkopen. Elke woonvorm na verkoop van hun huis wordt alleen maar duurder.

  Dat zeg ik. Veel BB-boomers blijven zitten waar ze zitten omdat ze vinden dat ze te weinig krijgen voor hun huis. Ze willen niet omlaag met de prijs omdat ze het niet willen “weggeven”. Een stapje terug is voor deze “succesvolle” generatie niet denkbaar. Hun huizen worden ondertussen wel meegenomen in de totale waarde die tegenover de hypotheekschuld staat maar die zijn straks niets meer waard. Het einde van de BB-generatie de komende 20 jaar gaat gepaard met een verdere crash van de huizen-markt. Dit gaat grote gevolgen hebben voor het bankensysteem en de zorg. Meerdere generaties zullen nodig zijn om die ellende op te ruimen. Voor de BB-generatie geldt maar één ding, “Na mij de zondvloed”.

 44. Mr Buitenzuur says:

  Gewoon zakken tot de grondprijs.
  Als je je huis aanhoud is de kans ook groot dat je wijk een rel buurt wordt.

  Zal je nog een aap zien neuk..op glad ijs.

  Verlies is geen zonden.
  Dom doorgaan op een foute weg wel er is immers geen afslag.
  Maar als je huis ook je gezondheid aantast lost dat het ook op natuurlijk.(Cassa inclusso Morte).

 45. Juan Belmonte says:

  Wilbert,

  Goed te lezen dattu meeleest een meeblogt.

  Buen fin de semana
  Juan

 46. ripoff says:

  Reset is toch geen sinterklaasavond?
  Ik mijn spaarcenten kwijt en een ander een gratis huis?
  dat kunnen jullie mooi vergeten!

 47. Bubbelonia says:

  Wie: Dat zeg ik. Veel BB-boomers blijven zitten waar ze zitten omdat ze vinden dat ze te weinig krijgen voor hun huis. Ze willen niet omlaag met de prijs omdat ze het niet willen “weggeven”. Een stapje terug is voor deze “succesvolle” generatie niet denkbaar.

  Ik snap daar dus niks van. Als ik een product kwijt wil (bijv omdat ik het vervangen heb, of niet meer nodig heb, of het me te veel aan “servicekosten” kost) dan ga
  – Wat vragen mijn concurrenten op Marktplaats? (ps, concurrenten zijn mensen die ± hetzelfde aanbieden)
  – Dan pak ik de goedkoopste. Evt ga ik daar nog wat onder zitten
  – Dan zet ik het te koop
  – Raak ik het dan niet kwijt, dan ga ik omlaag met de prijs

  Als die prijs me te laag is, DAN WIL IK HET DUS NIET ECHT KWIJT, en zet ik het dus ook niet te koop! Dan ga ik dus niet lopen piepen over “weggeefprijs” en op hoop van zegen het 3 jaar op marktplaats zetten (terwijl de waarde gewoon blijft dalen). Dan moet ik gewoon accepteren dat het ik het niet kwijt ga raken voor die prijs en verder mijn b*k houden.

 48. gofie says:

  ripoff:
  Reset is toch geen sinterklaasavond?
  Ik mijn spaarcenten kwijt en een ander een gratis huis?
  dat kunnen jullie mooi vergeten!

  O , en wat wil je daaraan doen dan ?
  Het wordt een aantal jaren ieder voor zich en god voor ons allen , zeg maar net als de mentaliteit van de bankentop die daar al een poosje mee bezig is .

 49. ripoff says:

  @ gofie
  Ik ga er niks aan doen.
  Een twintig of dertigjarige hypo blijft gewoon staan.
  Derivaten/future meuk zal aangepakt moeten worden.
  We zijn denk ik te afhankelijk van elkaar misschien een tijd flinke onrust maar het zal zich weer settelen naar verloop van tijd.

 50. ripoff says:

  We leven nu al in een tijd van vrijwel gratis geld.
  Gratisser gaat het niet worden

 51. Wie says:

  Iets voor niets

  Voerman: Behalve van je ouders wel ooit van iemand iets voor niks gehad?

  Iets voor niks:

  – Meer AOW ontvangen dan je ooit aan premies hebt betaald

  – Meer pensioen ontvangen dan je ooit aan premies hebt betaald (eindloon systeem)

  – Meer zorg ontvangen dan je ooit aan premies hebt betaald

  – Looninflatie (meer salaris voor hetzelfde werk)

  En dan de belangrijkste:

  – STIJGENDE HUIZENPRIJZEN

  Dit is hoe BB-boomers iets voor niks hebben gekregen.

  Daar staat tegenover niks voor iets:

  – AOW premies betalen en misschien (met de nadruk op misschien) AOW ontvangen op je 67ste (of later)

  – Verhoogde pensioen premies betalen voor een gekort middenloon pensioen

  – Verhoogde zorg premies betalen maar minder of geen zorg ontvangen

  – Loonbevriezing/deflatie (meer werken voor minder loon)

  En dan de belangrijkste:

  – DALENDE HUIZENPRIJZEN

  Dit is waarom de jongeren de rekening betalen want:

  Iets voor niks bestaat niet.

 52. peter z says:

  Wie: Dat zeg ik. Veel BB-boomers blijven zitten waar ze zitten omdat ze vinden dat ze te weinig krijgen voor hun huis. Ze willen niet omlaag met de prijs omdat ze het niet willen “weggeven”. Een stapje terug is voor deze “succesvolle” generatie niet denkbaar. Hun huizen worden ondertussen wel meegenomen in de totale waarde die tegenover de hypotheekschuld staat maar die zijn straks niets meer waard. Het einde van de BB-generatie de komende 20 jaar gaat gepaard met een verdere crash van de huizen-markt. Dit gaat grote gevolgen hebben voor het bankensysteem en de zorg. Meerdere generaties zullen nodig zijn om die ellende op te ruimen. Voor de BB-generatie geldt maaréén ding, “Na mij de zondvloed”.

  precies..

  kijk maar naar deze riante woning:

  http://www.funda.nl/koop/voorburg/huis-48680666-violethof-9/fotos/#groot&foto-1
  zi willen niet heel ver onder 245 zakken;

  en deze kan voor minimaal 390 gaan:
  http://www.funda.nl/koop/leidschendam/huis-48720583-dokter-perquinstraat-40/

  maar ben ik toch niet gek.. het moet nog effetjes duren denk ik..

 53. Wie says:

  Bubbelonia: Ik snap daar dus niks van. Als ik een product kwijt wil (bijv omdat ik het vervangen heb, of niet meer nodig heb, of het me te veel aan “servicekosten” kost) dan ga
  – Wat vragen mijn concurrenten op Marktplaats? (ps, concurrenten zijn mensen die ± hetzelfde aanbieden)
  – Dan pak ik de goedkoopste. Evt ga ik daar nog wat onder zitten
  – Dan zet ik het te koop
  – Raak ik het dan niet kwijt, dan ga ik omlaag met de prijs

  Als die prijs me te laag is, DAN WIL IK HET DUS NIET ECHT KWIJT, en zet ik het dus ook niet te koop! Dan ga ik dus niet lopen piepen over “weggeefprijs” en op hoop van zegen het 3 jaar op marktplaats zetten (terwijl de waarde gewoon blijft dalen). Dan moet ik gewoon accepteren dat het ik het niet kwijt ga raken voor die prijs en verder mijn b*k houden.

  Twee woorden. Onnozel en verliesaversie. “Na mij de zondvloed”.

 54. gofie says:

  ripoff:
  We leven nu al in een tijd van vrijwel gratis geld.
  Gratisser gaat het niet worden

  Ik denk dat de geschiedenis zich zal herhalen en een totale schuldsanering is in de geschiedenis vaker vertoond.
  Tientje van lieftink bijv .
  Je onroerend goed is en blijft van jou en dat is je vermogen waar je na de reset mee begint samen met wat tastbare goederen als ruilmiddel.

  Alle bites en bytes die we op de banken hebben uitstaan in de vorm van spaargelden of hypotheken en wat toch geen echt geld is voor een bank maar gecreerd geld is foetsii straks en iedereen heeft nul bites and bytes meer.

 55. Wie says:

  gofie: Ik denk dat de geschiedenis zich zal herhalen en een totale schuldsanering is in de geschiedenis vaker vertoond.
  Tientje van lieftink bijv .
  Je onroerend goed is en blijft van jou en dat is je vermogen waar je na de reset mee begint samen met wat tastbare goederen als ruilmiddel.

  Alle bites en bytes die we op de banken hebben uitstaan in de vorm van spaargelden of hypotheken en wat toch geen echt geld is voor een bank maar gecreerd geld is foetsii straks en iedereen heeft nul bites and bytes meer.

  Slecht gedrag wordt zo beloond. Leidt in een democratie altijd tot oorlog en anarchie.

 56. Apekool says:

  Bubbelonia: Ik snap daar dus niks van. Als ik een product kwijt wil (bijv omdat ik het vervangen heb, of niet meer nodig heb, of het me te veel aan “servicekosten” kost) dan ga
  – Wat vragen mijn concurrenten op Marktplaats? (ps, concurrenten zijn mensen die ± hetzelfde aanbieden)
  – Dan pak ik de goedkoopste. Evt ga ik daar nog wat onder zitten
  – Dan zet ik het te koop
  – Raak ik het dan niet kwijt, dan ga ik omlaag met de prijs

  Als die prijs me te laag is, DAN WIL IK HET DUS NIET ECHT KWIJT, en zet ik het dus ook niet te koop! Dan ga ik dus niet lopen piepen over “weggeefprijs” en op hoop van zegen het 3 jaar op marktplaats zetten (terwijl de waarde gewoon blijft dalen). Dan moet ik gewoon accepteren dat het ik het niet kwijt ga raken voor die prijs en verder mijn b*k houden.

  Je bent duidelijk geen verkoper, of doe jij alleen maar aan faillissementsverkoop? Waarom zou ik alleen voor de laagst mogelijke prijs willen verkopen?

  Ik heb allerlei zaken juist op die manier verkocht, gewoon vragen wat (ik denk dat) het waard is.
  Als iemand met een net tegenbod komt ga ik daar ook wel op in, maar waarom zou je op voorhand al je onderhandelingsruimte weggooien?

  Andersom: als 2 aanbieders iets aanbieden, ga ik het misschien toch wel bij de iets duurdere halen omdat ik het dan gemakkelijk zelf kan bekijken en afhalen i.p.v. opsturen of lange autorit.

  Tot zover MP (zeer foute vergelijking dus naar mijn idee).

  De huizenmarkt dan, hier zit er een dikke component sentiment in de prijs die iemand wil betalen. Voldoende mensen die per se in een bepaalde straat willen wonen, ook al is dat duurder dan iedere zijstraat in dezelfde buurt. Ook kan het zijn dat een mooi aangelegde tuin net dat voordeel geeft ondanks een hogere prijs.

 57. gofie says:

  Wie: Slecht gedrag wordt zo beloond. Leidt in een democratie altijd tot oorlog en anarchie.

  diezelfde geschiedenis heeft ons geleerd dat er gemiddeld elke 40-50 jaar een oorlog heeft plaats
  gevonden dus we hebben dat al 30 jaar weten uit te stellen en die anarchie is op veel plaatsen in de wereld al flink aan de gang lijkt mij.

 58. ripoff says:

  Tientje van lieftinck was om er een week van rond te komen.
  Hierna vernietiging oude bankbiljetten en werd uitgezocht wie waar recht op had met opgebouwd vermogen uit het verleden.
  Dit om het zwart geld circuit de nek om te draaien.
  Vermogens en schulden bleven gewoon staan mits legaal verkregen.

 59. Bubbelonia says:

  Apekool,

  Je leest weer eens niet goed. Ik zeg toch duidelijk: “Als ik een product kwijt wil”? Natuurlijk kan ik het ook duurder te koop zetten, maar als dat NIET WERKT dan heb ik drie keuzes:
  – Of wachten en hopen, terwijl het product alleen maar verder in waarde daalt
  – Of de prijs verlagen
  – Of het uit de verkoop halen. Dan wil ik het dus blijkbaar niet graag genoeg verkopen

  Afin, dat heb ik dus allemaal al opgeschreven. Dat jij niet kunt lezen is jouw probleem. Misschien is dit iets voor je Apekool? http://www.marnixonderwijscentrum.nl/cursussen/cursus/woordenschat-en-begrijpend-lezen-in-alle-vakker.aspx

 60. Apekool says:

  Bubbelonia:
  Apekool,
  Je leest weer eens niet goed. Ik zeg toch duidelijk

  Beste Snorkel,

  Je bent weer eens badinerend – slechte eigenschap (je liet je in het vorige topic t.o.v. Zilversmid ook aardig kennen). Vroeger kon ik je bijdragen waarderen, nu ben je meestal aan het drammen, vooral als er kritisch naar je uitspraken gekeken wordt. Ben je eigenlijk wel snorkel, of is deze Bubbelonia nick van zijn agressieve achterneef? Laat ook maar, je hebt telkens laten zien altijd het laatste woord te willen hebben.

  Oh ja, deze post kan je natuurlijk gemakkelijk tegenhouden bij het “onderhoud” op de spamfilter – we zullen zien…

 61. Bubbelonia says:

  Apekool,

  Leer jij nou eerst maar eens lezen. Lijkt me een betere besteding van je tijd.

 62. gofie says:

  ripoff:
  Tientje van lieftinck was om er een week van rond te komen.
  Hierna vernietiging oude bankbiljetten en werd uitgezocht wie waar recht op had met opgebouwd vermogen uit het verleden.
  Dit om het zwart geld circuit de nek om te draaien.
  Vermogens en schulden bleven gewoon staan mits legaal verkregen.

  Vele economen , waar ik het trouwens mee eens ben , voorspellen een totale wereldwijde schuldsanering !!!

 63. Bubbelonia says:

  Apekool,

  En waar je nou “onderhoud op de spamfilter” vandaan haalt is alweer zo’n raadsel. Kom eens met één voorbeeld waar ik het ooit over “onderhoud op de spamfilter” gehad heb? Wat denk je Apekool? “Als ik maar genoeg onzin spui dan zit er vast wel eens iets tussen”. Nou, tot nu toe niet. Doe wat meer je best, dan wordt het misschien nog wel eens wat. Tot die tijd kan ik je moeilijk serieus nemen. Ik kijk uit naar het moment dat ik je wél serieus kan nemen.

 64. Wie says:

  Wie: Slecht gedrag wordt zo beloond. Leidt in een democratie altijd tot oorlog en anarchie.

  Het monster is het bankensysteem. De enige die gebaat zijn bij schulden zijn banken. Hun inkomen bestaat uit de rente die wij (burger en overheid) betalen. De overheid kan er voor kiezen (helaas enkel in een land met eigen munt, zoals bv Australië) iedereen maar dan ook iedereen hetzelfde bedrag te geven door deze er gewoon bij te drukken. Voorwaarde is wel dat dit geld eerst gebruikt moet worden om eventuele schulden af te lossen. De rentebesparing zal enorm zijn. Het monster wordt bedwongen en gedwongen te krimpen. De macht komt weer bij de Overheid en burger en niet bij de bank. De prijs die we hiervoor betalen is misschien hyperinflatie. Maar de prijs voor hyperinflatie wordt dan tenminste wel door iedereen betaald en slecht gedrag wordt op deze manier niet beloond.

 65. gofie says:

  Ripoff ,
  Het is maar een voorspelling he maar is wat vele economen voorspellen dat er gaat gebeuren en daar hoef je de klok niet op gelijk te zetten .
  En met deze voorspelling en als je denkt dat het zou kunnen gaan gebeuren kun je heel mooi over brainstormen en daar kun je heel erg van mening over verschillen.

 66. ripoff says:

  Maar wat gaan we saneren?
  Omdat mijn loon ook slechts digits op de bank zijn?
  Het foute geld zal gesaneerd worden (derivaten;futures;bad banks)
  Lezenswaardig:http://www.geschiedenis24.nl/andere-tijden/afleveringen/2000-2001/Tientje-van-Lieftinck.html
  Toen zag ook de FIOD het daglicht.

 67. Nico de Geit says:

  Apekool: Je bent duidelijk geen verkoper, of doe jij alleen maar aan faillissementsverkoop?Waarom zou ik alleen voor de laagst mogelijke prijs willen verkopen?

  Ik heb allerlei zaken juist op die manier verkocht, gewoon vragen wat (ik denk dat) het waard is.
  Als iemand met een net tegenbod komt ga ik daar ook wel op in, maar waarom zou je op voorhand al je onderhandelingsruimte weggooien?

  Andersom: als 2 aanbieders iets aanbieden, ga ik het misschien toch wel bij de iets duurdere halen omdat ik het dan gemakkelijk zelf kan bekijken en afhalen i.p.v. opsturen of lange autorit.

  Tot zover MP (zeer foute vergelijking dus naar mijn idee).

  De huizenmarkt dan, hier zit er een dikke component sentiment in de prijs die iemand wil betalen. Voldoende mensen die per se in een bepaalde straat willen wonen, ook al is dat duurder dan iedere zijstraat in dezelfde buurt. Ook kan het zijn dat een mooi aangelegde tuin net dat voordeel geeft ondanks een hogere prijs.

  Waarom een realistische prijs vragen en eventueel zakken met de prijs? Omdat je er vanaf wil.

  Marktplaats en Funda staat vol met prijsfantasten.

 68. Apekool says:

  Bubbelonia:
  Apekool,
  En waar je nou “onderhoud op de spamfilter” vandaan haalt is alweer zo’n raadsel. Kom eens met één voorbeeld waar ik het ooit over “onderhoud op de spamfilter” gehad heb?

  (mijmert iets over het laatste woord willen hebben)

  Vorige topic:
  Bubbelonia Zegt:
  4 February 2014 om 8:48 pm (Quote) (Reply)

  Zilversmid,

  Dat klopt niet. Ik help wel soms mee om het spamfilter door te akkeren, zodat posts niet te lang blijven hangen (wat in het verleden vaak gebeurde). Lijkt me beter voor iedereen toch?

 69. Apekool says:

  Bubbelonia:
  Apekool,
  Leer jij nou eerst maar eens lezen. Lijkt me een betere besteding van je tijd.

  Weet je wat: je hebt gelijk, ik geef op. Dat ik zo dom kon zijn, mea culpa. Al dat domme discussiëren van mij terwijl jij al die tijd gelijk had!

 70. Bernard says:

  Rond 1980 werd er ook alleen nog maar gedacht dat het nooit meer goed zou komen in dit land….Wees realistisch en na slechte tijden komen er altijd weer goede tijden: over 8 tot 10 jaar zijn we nominaal weer op het prijsniveau van 2008 aangeland en rond 2027/2028 bestaat er weer een nieuwe hype in de huizenmarkt met prijzen die 30 tot 40% hoger liggen dan het niveau van 2008.

  Wat hier eenvoudig vergeten wordt is dat door inflatie huizenprijzen uiteindelijk ALTIJD zullen stijgen en er komen ook weer jonge generaties op de markt die niet besmet zullen zijn met het negativisme wat nu veel teveel heerst. Gebruik deze prima tijd om een fijne woning te kopen tegen een redelijke prijs, zorg dat je financiële huishouding op orde is en ga er de komende 15 jaar maar heerlijk van genieten en niet in de laatste plaats van het feit dat je bezit (zij het in het begin geleidelijk) weer meer waard wordt.

  Het negativisme hier over de babyboomers begrijp ik niet helemaal, lijkt wel gestoeld op jaloezie (hoor en zelf niet bij, ben eind 40) want de huizen van hen zijn weliswaar technisch gedateerd, dat kun je verhelpen, maar zijn wel vaak op de mooiste plekjes gelegen in wijken waar grond nog niet zo schaars was als in de huidige Vinex-getto’s. Je zou willen dat je de eigenaar zou kunnen worden van zo’n mooie retro bungalow op een kavel van 1.000 m2, aan de rand van het bos gelegen……

 71. Bubbelonia says:

  Apekool,

  Precies dat zeg ik; geen woord over “onderhoud aan het spamfilter”. Ook niks over dat ik jouw posts of die van iemand anders tegenhoud. Als er iemand problemen mee heeft dat ik meehelp goede comments UIT het spamfilter te halen, dan hoor ik het graag. Dan stop ik er mee en gaan we weer terug naar de langere wachttijden. Met dank aan Apekool

 72. Apekool says:

  Bubbelonia:
  Apekool,

  Precies dat zeg ik; geen woord over “onderhoud aan het spamfilter”. Ook niks over dat ik jouw posts of die van iemand anders tegenhoud. Als er iemand problemen mee heeft dat ik meehelp goede comments UIT het spamfilter te halen, dan hoor ik het graag. Dan stop ik er mee en gaan we weer terug naar de langere wachttijden. Met dank aan Apekool

  Nogmaals: sorry – ik blijf vergeten dat er slechts 1 interpretatie mogelijk is als jij iets zegt (die van jou) – excuses hoor.

 73. mondial says:

  14 januari reageerde ik op het mondiale piramidespel (schulden/hypotheekcrises) dat via een systeemaanpassing de spaarder het probleem uiteindelijk op gaat lossen.
  7 februari zie je de eerste spanningen bij de spaarders (Duitsland). Het duitse hof bestempelt ECB beleid (lees geldcreatie, dwz de spaarder betaalt) als illegaal.
  Is dit het begin van de ontknoping?

 74. Wie says:

  Bernard,

  Weet je zeker dat je geen BB-boomer bent. Huizenprijzen zullen uiteindelijk ALTIJD stijgen. Uiteindelijk gaan we ALTIJD dood. Waarheden als een koe. De vraag is echter wat komt eerst. De dood of de bodem. Trouwens huizenprijzen stijgen niet door inflatie maar door schaarste, LOON-inflatie en financieringsvermogen van banken.

 75. Bubbelonia says:

  Apekool,

  Als jij dingen fout gaat interpreteren (al dan niet met opzet) dan krijg je dat te horen ja. In dit geval deed je dat. En dit is geen kwestie van mening of perspectief, dus in dit geval zat jij fout. Dus is het volledig terecht dat je het te horen krijgt. Wees er blij mee: Kun je nog wat van leren. 😉

 76. ripoff says:

  Iedereen kan zijn of haar eigen gelijk hebben.
  Overwegingen en beschouwingen zullen altijd voortkomen uit eigen inzichten. Een ander overtuigen is dan niet zo belangrijk

 77. Frans says:

  Dit vond ik zeer interessant en on topic: zeer aanbevolen!
  http://www.youtube.com/watch?v=ZsPIfQLvdl8

 78. Voerman says:

  Wie: Dit is waarom de jongeren de rekening betalen want:

  Iets voor niks bestaat niet.

  Heb ik jou al eens gevraagd, wat tot nu toe jou EIGEN bijdrage was aan je EIGEN welvaart?

  Geef maar geen antwoord, want voorgaande discussies waren ook geen verrijking voor je. Voerman kan beter proberen om een mossel de tafels van 1 tot 10 bij te brengen. 🙂

 79. Apekool says:

  Bubbelonia:
  Apekool,

  Als jij dingen fout gaat interpreteren (al dan niet met opzet) dan krijg je dat te horen ja. In dit geval deed je dat. En dit is geen kwestie van mening of perspectief, dus in dit geval zat jij fout. Dus is het volledig terecht dat je het te horen krijgt. Wees er blij mee: Kun je nog wat van leren.

  Hoe vaak moet ik nou zeggen dat ik fout zit, dat alleen jou interpretatie klopt? Jouw bezwaren worden ook breed gedragen, ik zie inmiddels een stuk of vijf reaguurders die zich heel solidair bubbelonia noemen en het roerend met elkaar eens zijn. Blijf vooral drammen en badinerend, je ziet dat het werkt!

 80. lorenzo says:

  Wie: Trouwens huizenprijzen stijgen niet door inflatie maar door schaarste, LOON-inflatie en financieringsvermogen van banken.

  Een belangrijke wordt hierin gemist , is een rapport over geschreven voor oa het volk die uiteindelijk toch in meerderheid Boer zoekt Vrouw en ander geestelijk ongerief kijkt , niet altijd van (dankzij uiteindelijk U) miljardair J. de Mol trouwens .

 81. lorenzo says:

  oh , en voor diegene die meent dat de markt al is ingestort : we kijken nog steeds en duidelijk naar geflatteerde prijzen (onze rijkdom laat dit nog steeds toe..) , waarbij de statistieken duidelijk een ondergeschikte rol horen te spelen .

 82. Bubbelonia says:

  Apekool: ik zie inmiddels een stuk of vijf reaguurders die zich heel solidair bubbelonia noemen

  Ohja? Wat grappig! Wijs ze eens aan, ik zie het niet

 83. Juan Belmonte says:

  Bernard: Rond 1980 werd er ook alleen nog maar gedacht dat het nooit meer goed zou komen in dit land….Wees realistisch en na slechte tijden komen er altijd weer goede tijden: over 8 tot 10 jaar zijn we nominaal weer op het prijsniveau van 2008 aangeland en rond 2027/2028 bestaat er weer een nieuwe hype in de huizenmarkt met prijzen die 30 tot 40% hoger liggen dan het niveau van 2008.

  Welkom op dit Forum, beste Bernanrd.
  U klinkt bekend, u klinkt als de heer Smit.

  In 1982 raadde de voorman van de makelleugenaarsorganisatie NBM, de heer G. Ch. H. Smit, mensen ook met droge aan op TOEN te kopen.

  Vrijvertaald:
  Huis kopen in 1982 Slimme Z !

  Daling was toen 6% en zou doorgaan tot zo’n 40%.
  http://www.digibron.nl/search/detail/012ea07372f900ca21007f7b/marktwaarde-bestaande-woningen-nu-bijna-re-el/4

  Kortom:
  makelleugenaars bedenken altijd iets om NU te kopen.
  In 1982 (vlak voor een flinke crisis)
  In 2011 (idem)
  In 2014. (idem)

  Met eerlijke bruikbare inzichten op de woningmarkt komen ze niet. Dan zou iedereen zelf een afweging obv eerlijke informatie kunnen maken.

 84. Nico de Geit says:

  Bernard: Rond 1980 werd er ook alleen nog maar gedacht dat het nooit meer goed zou komen in dit land

  Misschien is 1914 een beter uitgangspunt.

 85. Nico de Geit says:

  Bernard: Wat hier eenvoudig vergeten wordt is dat door inflatie huizenprijzen uiteindelijk ALTIJD zullen stijgen

  Stijgende lonen zorgen ervoor dat schulden makkelijker afbetaald kunnen worden. Maar stijgen de lonen?

 86. Bubbelonia says:

  Bernard: Wat hier eenvoudig vergeten wordt is dat door inflatie huizenprijzen uiteindelijk ALTIJD zullen stijgen

  Heb je het dan over nominaal (dan heb je op hele grote lijnen over hele lange perioden gezien gelijk, maar dat is niet zo relevant) of reëel (dan klopt het niet)? En heb je het dan over de gemiddelde huizenprijzen (dan heb je gelijk) of over een individueel pand/object (dan klopt het niet)?

 87. tufkaj says:

  richard de koning: Volgens mij voorspelde het Imf is, dat de prijzen in Nederland met 29% waren overgewaardeerd. Dan is de grootste daling al geweest

  Men deed die voorspelling op basis van het toenmalig besteedbaar inkomen. Dat is best fors gedaald sinds 2008 en als je bedenkt dat 1% minder besteedbaar inkomen tot wel 5% lagere max lening kan leiden volgens NIBUD, denk ik dat de schatting niet helemaal actueel meer is.

 88. Apekool says:

  Apekool: ik zie inmiddels een stuk of vijf reaguurders die zich heel solidair bubbelonia noemen

  Bubbelonia: Ohja? Wat grappig! Wijs ze eens aan, ik zie het niet

  Dat noemen ze nou sarcasme, zodra je het leert herkennen ga je vanzelf anders reageren – vergt wel een zeker gevoel voor humor.
  Maar leuk dat je het noemt “ik zie het niet” – dat is nou precies hetgeen waarop ik telkens reageer. Dat jij het niet ziet zegt in eerste instantie iets over jouw waarnemingsvermogen.

 89. Bubbelonia says:

  Apekool: Dat noemen ze nou sarcasme, zodra je het leert herkennen

  Maar als je sarcasme terugkrijgt zie je het zelf ook niet. Dat noemen ze nou ironie 😉

 90. DenVrolijkeHuurder says:

  Voerman: Behalve van je ouders wel ooit van iemand iets voor niks gehad?

  Ehhh, je bedoelt de generatie die iets voor niets kregen in de vorm van miljarden aan op te consumeren overwaarde op hun huizen?

  Die rekening moet uiteraard wel betaald worden door hun kinderen en kleinkinderen, maar goed… dat zal ze een zorg zijn uiteraard.

 91. Bubbelonia says:

  Bubbelonia: ook

  Had eigenlijk zonder “ook” gemoeten 😉

 92. Apekool says:

  Bubbelonia: Had eigenlijk zonder “ook” gemoeten

  Oh ironie… maar goed, zoals gezegd vergt sarcasme een zekere mate van (vileine) humor, die heb ik tot nu toe niet kunnen ontdekken in je “ik heb gelijk omdat [b]ik[/b] het zeg” argumentatie.

 93. johan says:

  Commissie Van Dijkhuizen heeft voor woningbezitters met overwaarde nog iets in petto, als de woningmarkt tot rust is gekomen:
  http://www.nvm.nl/Actual/Juni_2013/Van_Dijkhuizen_eigenwoningbezit_naar_vermogensbox_3.aspx

 94. Bubbelonia says:

  Apekool,

  pffff, blijven we in rondjes ronddraaien? Goed hoor:

  Dat is omdat jij het niet ziet. Maar dat is een resultaat van jouw “ik heb gelijk omdat ik het zeg” argumentatie. Dan zie je dingen niet Apekool

 95. Frans says:

  Bernard: Rond 1980 werd er ook alleen nog maar gedacht dat het nooit meer goed zou komen in dit land….

  1980 was toch echt een heel andere situatie.
  Met dezelfde gemak kan ik hier zeggen dat elk monetair systeem uiteindelijk niet overleefd.

 96. Frans says:

  Voor diegenen die denken dat er een groot complot achter alles zit: pffff….
  http://armstrongeconomics.com/2014/02/08/europe-is-a-basket-case-just-turnout-the-lights-now-save-energy/
  Weer een erg interessant stuk van Martin Armstrong: Europe is a Basket Case – Just Turnout the Lights Now & Save Energy

 97. Frans says:

  Martin Armstrong: niet de eerste de beste!
  “When the European Commission was designing the Euro, they came to our London Seminar and took the entire back row of seating”

  Heeft haarfijn destijds uitgelegd dat de Euro niet ging werken…
  http://armstrongeconomics.com/2014/02/08/europe-is-a-basket-case-just-turnout-the-lights-now-save-energy/

 98. joop12 says:

  @9, “Een fulltimer krijgt nu meestal 100.000 euro max. vrouwtje erbij parttime, das dan 75000 euro. Kom je iets hoger rond de 175.000. Kan wel aardig kloppen denk ik”… Velen zijn alleenstaand. Is er geen berekening hoe groot de kans is dat je je huis nog ooit verkoopt? 97% o.i.d. is feitelijk al verouderd. Het aantal mensen dat door allerlei externe of privéomstandigheden niet kan of wil kopen is gigantisch. Terwijl er juist wel vraag is naar (betaalbare) nieuwe energiezuinige huizen rond de 100.000. Dus geen uitgeleefde en koude huurwoningen waar je nog voor 50.000 aan moet verspijkeren.. Ik snap niet dat Ikea of andere concerns niet in dat gat springen met prefab energiepluswoningen. In 2020 is dat toch voor nieuwbouw verplicht?

 99. Frans says:

  Weer een artikel van Marting wat aantoont waarom het belangrijk kan zijn de man eens een tijdje te volgen op http://armstrongeconomics.com/armstrong_economics_blog/

  Government is simply brain-dead. They fail to grasp that government is indeed a PUBLIC SERVANT and by no means are they the inherent nation themselves. They do not ADD to the national wealth since they produce nothing – they are the consumers of all wealth. Yet governments worldwide see ALWAYS the people as the problem and they are always the solution that must survive at all costs.

  http://armstrongeconomics.com/armstrong_economics_blog/

  Gewoon eens een tijdje volgen (een paar maanden) en je krijgt in op zijn minst een portie gezond en nuchter denken voorgeschoteld, erg leerzaam! 🙂

 100. hj says:

  de huizen zijn nog steeds veel te duur

  jammer dan voor de verkopers

  ik ga echt niet kopen

  en voor Mark Rutte: ook die nieuwe auto komt er niet

  wel meegedaan aan het comsumentenbond renteaanbod

  kijken wat dat oplevert aan aanbod

 101. Apekool says:

  johan:
  Commissie Van Dijkhuizen heeft voor woningbezitters met overwaarde nog iets in petto, als de woningmarkt tot rust is gekomen:
  nvm.nl/Actual/Juni…_vermogensbox_3.aspx

  Oud bericht weliswaar, maar inderdaad zeer relevant. Mits doorgevoerd is dit een zeer nivellerende maatregel die een wel heel gemakkelijke knop geeft om extra belasting te innen over AFBETAALDE huizen. Ofwel: hou vast die schuld, alles wat je afbetaald gaat straks belast worden – de plannen liggen al klaar.

  Grappig feitje: de PDF van het rapport is beveiligd om gemakkelijk quoten lastig te maken! Lees pagina 71/72 in dit rapport dus: http://www.rijksoverheid.nl/bestanden/documenten-en-publicaties/rapporten/2013/06/18/eindrapport-commissie-inkomstenbelasting/eindrapport-commissie-inkomstenbelasting-interactief.pdf

 102. hj says:

  http://www.funda.nl/koop/noordwijkerhout/appartement-48649781-zwaluwlaan-11/

  € 154.500 k.k.

  Meer dan 340 duizend gulden voor een fisasco, SORRY flatje van Gebruiksoppervlakten
  Wonen (= woonoppervlakte) 40 m²

  doei!

 103. Apekool says:

  Bubbelonia:
  Apekool,
  pffff, blijven we in rondjes ronddraaien? Goed hoor:

  Dat is omdat jij het niet ziet. Maar dat is een resultaat van jouw “ik heb gelijk omdat ik het zeg” argumentatie. Dan zie je dingen niet Apekool

  Wederom is je argumentatie dat ik iets niet zie, zonder dat je ooit op mijn argumenten bent ingegaan.

  Ik bleef expres even doorzeuren om aan te tonen wat ik eerder beweerde: een drammer moet en zal het laatste woord hebben. Moeiteloos toonde ik je ongelijk aan over het spamfilter, maar helaas, ook dat zag ik verkeerd.

  Overeind blijft dat mijn mening beter is dan de jouwe, dat heb ik getoetst (intern onderzoek, kan om veiligheidsredenen helaas niet openbaar gemaakt worden) en bleek te kloppen – gelukkig maar.

  Graag nog 1 reactie van jou hierop, dan heb je in elk geval het laatste woord, kom er maar in!

 104. Wie says:

  Voerman: Heb ik jou al eens gevraagd, wat tot nu toe jou EIGEN bijdrage was aan je EIGEN welvaart?

  Geef maar geen antwoord, want voorgaande discussies waren ook geen verrijking voor je. Voerman kan beter proberen om een mossel de tafels van 1 tot 10 bij te brengen.

  Reageer nu eens inhoudelijk op de voorgaande punten en niet op de stemmingmakende opmerkingen die ik vaak maak aan het einde van mijn posts. “Na mij de zondvloed”.

 105. hj says:

  hj:
  funda.nl/koop/noor…49781-zwaluwlaan-11/

  € 154.500 k.k.

  Meer dan 340 duizend gulden voor een fisasco, SORRY flatje van Gebruiksoppervlakten
  Wonen (= woonoppervlakte)40 m²

  doei!

  Periodieke bijdrage Ja (€ 130 per maand)

  komt er ook nog bij

  leuker kunnen het niet maken of zoiets??????????

 106. Bubbelonia says:

  Apekool: Moeiteloos toonde ik je ongelijk aan over het spamfilter, maar helaas, ook dat zag ik verkeerd.

  Dat deed je helemaal niet. Ik broeg je aan te wijzen waar ik het over “onderhoud aan het spamfilter heb gehad” Dat heb jij niet kunnen aanwijzen. Dus jij zit fout. En telkens als jij fout zit, wat nogal vaak is, gooi je het op dat ik doordram. Dat je daarmee zelf net zo goed doordramt, dat snapt meneer Apekool weer niet. Of wil het niet snappen. De pot vindt het waarschijnlijk ook heel normaal om te ketel te verwijten dat hij zwart ziet. Als de ketel vraagt om bewijs, dan dramt de ketel door. jaja. Lekker volwassen

  Apekool: Graag nog 1 reactie van jou hierop, dan heb je in elk geval het laatste woord, kom er maar in!

  Jij mag van mij ook het laatste woord hebben hoor, dat maakt mij niet uit. Maar dan wel iets dat klopt. Zo niet, dan krijg je tegengas. Dus ga je gang: Doe héél erg hard je best, zeg voor de verandering iets dat klopt (als je niks kunt verzinnen dan help ik je wel), en je hebt mijn zegen. Go for it Apekool! 😉

 107. Voerman says:

  Wie: Reageer nu eens inhoudelijk op de voorgaande punten en niet op de stemmingmakende opmerkingen die ik vaak maak aan het einde van mijn posts. “Na mij de zondvloed”.

  Als je je posts bijna structureel afsluit met een stemmingmakende opmerking, dan is het gevolg van die opmerking, dat de inhoud van je post daardoor (onbedoeld?) “vergiftigd” wordt.
  Dat is jammer, want weinigen voelen er dan nog voor om een dialoog met je aan te gaan. Als dat in het echte dagelijkse leven ook je manier van doen is, dan heb je met zekerheid al veel kansen gemist.
  Tot zover deze aanzet.

  Vervolgens wil ik opmerken, dat ik al geruime tijd op dit log acteer en op tal van items erg inhoudelijk ben ingegaan.
  Echter, het wordt op den duur saai om voor elke nieuwkomer vooraan te beginnen en dan ook nog in de zeik gezet te worden. Zeker jouw wijze van reageren nodigt niet uit tot discussie.

  De door jou en gelijkgestemden opgeroepen sfeer leidt er alleen maar toe, dat serieuze posters met een positieve instelling het voor gezien houden op dit log.

  Enfin, risico daarvan is, dat je op den duur met een aantal onzinnige ja-knikkers overblijft om samen gelukkig te zijn in je op onvervulde wensen gebaseerde “zekerheden” en groepsverheerlijking.

 108. Drik says:

  Voerman heeft het over oorzaak en gevolg… en Apekool wil Bubbelonia nu doen 🙂

 109. Wie says:

  Welvaart is de mate waarin de behoeften met de beschikbare middelen kunnen worden bevredigd. De welvaart van de jongeren wordt ondermijnd door de rekening die ze moeten betalen voor de behoeften van de ouderen.

  Voerman,

  Nog steeds geen inhoudelijke reactie op mijn post. Je vervalt in herhaling met je ontwijkende reacties. Kom eerst met een goede inhoudelijke discussie op mijn reeds eerder genoemde punten: AOW, Pensioen en zorg. Ik heb ze nog niet gezien.

 110. racekever says:

  5TH FINANCIAL EXECUTIVE IN PAST WEEK FOUND DEAD AS CEO FOUND WITH “SELF-INFLICTED NAIL GUN WOUNDS”

  FEBRUARY 8, 2014 BY THE DOC LEAVE A COMMENT

  Richard TalleyYesterday, Jim Willie updated SD readers on the recent rash of bankster suicides.
  The number of bankers found dead in the past week continues to mount, as The Denver Post reports that the founder and CEO of American Title, Richard Talley (currently under investigation by insurance regulators) has been found dead in his home from self-inflicted wounds…from a nail-gun.
  Yes, you read that correctly. Authorities are stating that Talley shot himself multiple times with a nail gun.
  2014 Silver Maples With Security Mint Mark
  As Low As $1.99 Over Spot at SDBullion!

  As The Denver Post reports, local authorities are calling the case an apparent suicide:
  The founder and CEO of American Title Services in Centennial was found dead in his home this week, the result of self-inflicted wounds from a nail gun, according to the Arapahoe County coroner.
  Richard Talley, 57, and the company he founded in 2001 were under investigation by state insurance regulators at the time of his death late Tuesday, an agency spokesman confirmed Thursday.
  Apparently, Talley was able to shoot himself in the torso and the head 8 times with the nail gun:
  A coroner’s spokeswoman Thursday said Talley was found in his garage by a family member who called authorities. They said Talley died from seven or eight self-inflicted wounds from a nail gun fired into his torso and head.
  Also unclear is whether Talley’s suicide was related to the investigation by the Colorado Division of Insurance, which regulates title companies.
  $7.77 ShippingTalley reportedly was a former regional financial officer at Drexel Burnham Lambert prior to becoming CEO of American Title:
  Before coming to Colorado, Talley was a former regional financial officer at Drexel Burnham Lambert in Chicago, where he met his wife, Cheryl, a vice president at the company. The two married in 1989.
  Jim Willie informed SD readers yesterday that,
  WE ARE NOT SEEING BAD BANKERS REMOVED
  WE ARE SEEING BANKERS REMOVED WHO ARE ON THE VERGE OF REVEALING BIG DATA DETAILS
  Just what might Richard Talley have been on the verge of revealing to authorities?

  Jim Willie’s alert on the sudden rash of banker suicides can be read in its entirety here.

 111. racekever says:

  WE ARE NOT SEEING BAD BANKERS REMOVED
  WE ARE SEEING BANKERS REMOVED WHO ARE ON THE VERGE OF REVEALING BIG DATA DETAILS

 112. Keesje says:

  Wie,

  Pfff Wie,

  Lees eerst eens een tijdje mee, lees eens een paar topics goed door, het is net of je op een handwerkforum blijft doordrammen dat mensen je slag-doorsteek-draai nu en echt nu moeten vertellen en dat ze anders Echt niet kunnen breien ……hou op zeg….

 113. Adamus says:

  Voerman: Direct en terecht voor hunzelf en indirect ook voor de potentiële kopers!

  Geen doorstroming betekent alleen nieuwbouw voor de starters. Als Voerman het met eigen ogen goed ziet, loopt de nieuwbouw voor starters eigenlijk nu al wel goed.
  Als dat zo doorgaat zal leegstand of verhuur in het bestaande (en afbetaalde) koopwoningbestand het gevolg worden.

  Grappige ontwikkeling en waard om op de voet te volgen.

  Zie hier alle vrijkomende huurhuizen bouwjaar 1961 in de verkoop gaan voor €140K -totaal uitgewoond, maar met wat handigheid en giften van familie……

 114. Wie says:

  Keesje:
  Wie,

  Pfff Wie,

  Lees eerst eens een tijdje mee, lees eens een paar topics goed door, het is net of je op een handwerkforum blijft doordrammen dat mensen je slag-doorsteek-draai nu en echt nu moeten vertellen en dat ze anders Echt niet kunnen breien ……hou op zeg….

  Al geruime tijd en niet alleen onder de naam Wie. De rest van je reactie probeer ik nog steeds te ontcijferen.

 115. richard de koning says:

  Toch grappig om te zien dat mensen, snorkel aan het bashen zijn. Jullie worden toch niet nerveus???,de volgonde woz waarde komt weer pas over een lange tijd.

  Hoe je het went of keert heeft, die wel vaak gelijk gehad. En sommige dingen heeft die zeker gelijk in. 1.Rentes gaan omhoog (ooit)
  2. Grondwaardes gaan dalen (ooit)

  Prijzen zijn te hoog. Ik ben zelf niet zo negatief als hem dat er nog 30 procent af zou kunnen gaan, maar toch hou ik zijn gedachtes in mijn achterhoofd.

  En wanneer ik instap hou ik ook met nog een mogelijke daling rekening. Hoe harder je hem de mond wil snoeren hoe meer ik wel is denk dat hij aardig gelijk kan hebben.

  Ben nu al een tijdje aan het uitzoeken wat hogere rentes/dalende grondprijzen kunnen doen op de waarde van de woning. Dan kan ik ongeveer uitrekenen waar we naar toe gaan. Als iemand daar wat informatie bijv grafieken van heb dan zie ik ze graag.

 116. tufkaj says:

  Adamus: Zie hier alle vrijkomende huurhuizen bouwjaar 1961 in de verkoop gaan voor €140K -totaal uitgewoond, maar met wat handigheid en giften van familie……

  Dat is ook mijn beeld. Huurhuis van 160K gaat met koopgarant voor zogenaamd 145k van de hand, met een extra startersleninkje erbij als het kan. Koper beseft prima dat er gigantisch onderhoud nodig is, maar op deze manier kan men het NIBUD om de tuin leiden en hogere woonlasten aan gaan dan verantwoord. Het NIBUD is immers de boosdoener op onze woningmarkt…

 117. Adamus says:

  Frans:
  Weer een artikel van Marting wat aantoont waarom het belangrijk kan zijn de man eens een tijdje te volgen op armstrongeconomics…rong_economics_blog/

  Government is simply brain-dead. They fail to grasp that government is indeed a PUBLIC SERVANT and by no means are they the inherent nation themselves. They do not ADD to the national wealth since they produce nothing – they are the consumers of all wealth. Yet governments worldwide see ALWAYS the people as the problem and they are always the solution that must survive at all costs.

  armstrongeconomics…rong_economics_blog/

  Gewoon eens een tijdje volgen (een paar maanden) en je krijgt in op zijn minst een portie gezond en nuchter denken voorgeschoteld, erg leerzaam!

  Hij vertelt niet alles. Vond hem interessanter toen hij nog vast zat.

 118. Dystopia says:

  tufkaj: Men deed die voorspelling op basis van het toenmalig besteedbaar inkomen. Dat is best fors gedaald sinds 2008 en als je bedenkt dat 1% minder besteedbaar inkomen tot wel 5% lagere max lening kan leiden volgens NIBUD, denk ik dat de schatting niet helemaal actueel meer is.

  Vrijwel exact een jaar geleden meldde de DNB: “Sinds 2003 ligt het gemiddeld vrij beschikbaar inkomen (het inkomen vermindert met belasting en premies) lager dan de gemiddelde consumptie. Nederlanders geven dus meer uit dan dat er binnenkomt. In dat opzicht houden gezinnen dus absoluut niet de hand op de knip.”
  Nederlanders sparen minder dan gedacht.

  Aflossen? Overwaarde verzilveren?

  Kort geleden wist ING via de NOS ons te vertellen dat: “ING constateert een stijging van extra aflossingen van 38 procent. Doorgaans zijn dat wel huishoudens met veel spaargeld.” (..) “Tot slot wordt er ingeteerd op het spaargeld door mensen die kampen met een inkomensverlies omdat ze werkloos zijn geworden of in de bijstand terecht zijn gekomen. De achterblijvende consumentenbestedingen zijn niet alleen het probleem van het geld niet durven uitgeven maar ook van het niet kunnen uitgeven.” (..) “Vooral werklozen en zzp’ers hebben last van de crisis en moeten hun spaargeld aanspreken om rond te komen.”
  We sparen minder.

  Mooi artikel van Jos Koets!

 119. Dystopia says:

  Overigens… was het NIBUD opgericht om cursussen aan banken te geven hoe met onderwaterstaanden om te gaan?

  Nieuwe 2 daagse opleiding voor de hypotheeksector….

 120. Keesje says:

  racekever,

  Hier http://www.silverdoctors.com/banker-source-on-wall-street-suicides-big-things-are-going-down/ denken ze dat er 36-40 financiele mensen op een hitlist staan om gedood te worden de komende tijd ondat het goud op zou zijn in Amerika. Moet allemaal niet gekker worden…..Frans jij hebt meer affiniteit met dit soort berichten wat vind jij er van?!

 121. PP says:

  racekever:
  zerohedge.com/news…cted-nail-gun-wounds

  Vorige post van mij kwam niet door, maar inderdaad precies dát.

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/01/mysterieuze-zelfmoorden-door-bankmanagers/#.UuzTirR9CZQ

  Dit forum is ooit opgericht om het verhaal te laten zien achter de zeepbel van de huizenmarkt. Met het derivatendebacle erbij, trek ik het macro graag naar een hoger of groter plan.

  Ik ben niet van de conspiracy, maar wel van de georkestreerde chaos die leidt en heeft geleid tot een beest dat zo groot is…’Adamus’.

  Voerman, vertel eens over de dieren die intuïtief stil worden of juist gaan loeien als er storm op komst is.

  Waarom is dat niet bij ons Nederlanders zo? Zijn we echt collectief die exotische struisvogel met z’n allen?

 122. Wie says:

  Speciaal voor “keesje”:

  http://m.memegen.com/amqeo4.jpg

 123. Apekool says:

  Weet je wat, ik hap 😉

  Bubbelonia [… feitelijke onjuistheid gecensureerd …]
  En telkens als jij fout zit, wat nogal vaak is, gooi je het op dat ik doordram. Dat je daarmee zelf net zo goed doordramt, dat snapt meneer Apekool weer niet.

  Mijn fout is kennelijk dat ik jouw mening niet deel, maar als jouw mening zo evident de waarheid is waarom weerleg je mijn argumenten dan niet? Of snapt meneer snorkeltje het niet? (zie je wel, dit soort zinnetjes zijn erg slecht voor een goed gesprek)

  Over het doordrammen ben ik toch heel transparant:

  Ik bleef expres even doorzeuren om aan te tonen wat ik eerder beweerde: een drammer moet en zal het laatste woord hebben.

  En voor de 2e keer in 1 post doe je een aantijging

  zeg voor de verandering iets dat klopt

  Nu maak je het me wel erg gemakkelijk, namelijk, wie stelt bewijst. Ik zal je matsen: toon aan dat 50% van mijn posts hier op het blog feitelijk onjuist zijn.

  Voor de zekerheid: ik vraag niet om je mening, maar om feiten. Doe je best Snorkel!

 124. mafketell says:

  racekever,

  Ik denk dat het het beest is dat zoooo groot is dat je het niet meer ziet……. Derivaten.
  Er komt een meldingsdatum aan, ergens gelezen ….. Big data detials ……. Zou kunnen, ben benieuwd ….

 125. Adamus says:

  ripoff:
  Maar wat gaan we saneren?
  Omdat mijn loon ook slechts digits op de bank zijn?
  Het foute geld zal gesaneerd worden (derivaten;futures;bad banks)
  Lezenswaardig:geschiedenis24.nl/…e-van-Lieftinck.html
  Toen zag ook de FIOD het daglicht.

  Yep in die tijd werd de $ onze munt.

 126. Bubbelonia says:

  Apekool: Ik zal je matsen: toon aan dat 50% van mijn posts hier op het blog feitelijk onjuist zijn.

  Ik heb nooit beweerd dat 50% van jouw posts feitelijk onjuist zijn (als jij wilt beweren van wel, wijs maar aan waar ik dat gezegd heb dan). Ik zeg alleen maar, met enige dosis sarcasme (maar dat begrijp jij als geen ander), dat áls je een feitelijke onjuistheid post, dan krijg je tegengas. Zo ook in het geval jij over

  Apekool: “onderhoud” op de spamfilter

  begint. Ik heb het nergens over “onderhoud op de spamfilter” gehad. En dus vraag ik jou aan te wijzen waar dat dan staat. Dat kun jij niet. Dus zit jij fout. Heel vervelend voor je. Maar er zit niks anders op dan stukzitten. Als je iets post dat je kunt hardmaken dan prima. Dan zul je van mij geen klachten horen. En hoef ik niet eens het laatste woord te hebben Apekool 😉

  Dus richt je energie nou gewoon op het doen van waardevolle bijdragen. Dat kun je heus wel, en is beter voor je gemoedsrust, en voor je imago. Nu sta je zo voor paal 😉

 127. Voerman says:

  Adamus: Zie hier alle vrijkomende huurhuizen bouwjaar 1961 in de verkoop gaan voor €140K -totaal uitgewoond, maar met wat handigheid en giften van familie……

  Ja, ook zo’n manier.
  Zeehelden, bloemen – en vogelwijken een tweede leven gunnen. Leuk voor de corporatie.
  In mijn omgeving worden veel van die huizen momenteel gesloopt. Het heeft jaren geduurd om de oorspronkelijke bewoners zonder al teveel kosten en chagarijn in iets jongere huurwijken onder te brengen. Niemand blij mee. Voor 140K koop je momenteel een nieuwe, doch sobere starterswoning op de plaats van die gesloopte woningen.

 128. Dawg says:

  Wie: Welvaart is de mate waarin de behoeften met de beschikbare middelen kunnen worden bevredigd. De welvaart van de jongeren wordt ondermijnd door de rekening die ze moeten betalen voor de behoeften van de ouderen. Voerman, Nog steeds geen inhoudelijke reactie op mijn post. Je vervalt in herhaling met je ontwijkende reacties. Kom eerst met een goede inhoudelijke discussie op mijn reeds eerder genoemde punten: AOW, Pensioen en zorg. Ik heb ze nog niet gezien.

  Als iemand niet inhoudelijk reageert ben jij het wel. Tenzij je het steeds maar herhalen van dezelfde niet onderbouwde uitspraken ‘inhoudelijk’ reageren noemt.

 129. Bojangles says:

  Nog een mooi voorbeeld vd BB generatie.
  Vriendin v me dr moeder.

  huis gekocht jaren 70. Omgerekend voor 40.000 eur. Allang afgelost en 3 jaar geleden een bod gehad van 310.000. Daar ga ik het natuurlijk niet voor weggeven. 270.000 winst was nog niet verkocht….. 2 jaar later maar verkocht voor 265.000. En nog klagen pff

 130. Bubbelonia says:

  Bojangles,

  Tja, je moet natuurlijk “onderhandelingsruimte” inbouwen, niet voor een spotprijsje weggeven, het is een uniek object, etc etc etc. En maar niet doorhebben dat al dat verliesaverseren gewoon geld kost. Elke dag dat je niet verkoopt kost gewoon keiharde knaken 😉

 131. Adamus says:

  Dystopia,

  “We sparen minder” kent maar een probleem: wat als de bodem in zicht is. Heeft grote gevolgen voor de staatsschuld, maar banken zullen er wel bij varen -die zijn immers de verkopers van de schuld. Misvatting is overigens dat banken spaargeld uitlenen.

 132. Voerman says:

  Bojangles: Nog een mooi voorbeeld vd BB generatie.

  Niet een voorbeeld van de BB generatie; wel een voorbeeld uit de BB generatie.
  Dat soort voorbeelden kun je natuurlijk in elke generatie vinden. Gewoon niet slim in het handelen.
  Maar met je toonzetting geef je wel aan, hoe je in het leven staat als het gaat over intergenerationele verhoudingen.
  Sjongejonge, waar komt die flauwekul toch vandaan. Beschadigd door een schoolmeester die Piet genoemd wilde worden?
  Of een zwemleraar die aan je piemeltje zat?
  Doe even normaal!

 133. Voerman says:

  Bubbelonia: En maar niet doorhebben dat al dat verliesaverseren gewoon geld kost. Elke dag dat je niet verkoopt kost gewoon keiharde knaken

  Volledig eens!
  Zie het bij vrienden.
  Gezegd, dat zij bij leven niet meer meemaken dat hun huis verkocht wordt. Verkoeling van de relatie! 🙂

 134. Voerman says:

  Adamus: Misvatting is overigens dat banken spaargeld uitlenen.

  Dat gelooft Voerman inmiddels, maar wat zouden ze er dan mee doen? In de shredder!

 135. Adamus says:

  Paul:
  We mogen ook niet vergeten dat de norm tot 2008 was een aflossing vrije hypotheek. Deze mensen zijn nu massaal aan het aflossen gegaan. Maar dit is pas gestart in 2013 voor de grootste groep huizen bezitters. Dat houd in dat er 5jaar huizenprijs dalingen aan voorafzijn gegaan voor ze zijn gaan aflossen.
  Nu zijn de huizenprijzen terug op jaar 2001 2002.

  En na 2008 ging de voorzichtige voor 2/3 aflossingsvrij. Dat werd als zeer verstandig gezien.

 136. Apekool says:

  Bubbelonia: Ik heb nooit beweerd dat 50% van jouw posts feitelijk onjuist zijn (als jij wilt beweren van wel, wijs maar aan waar ik dat gezegd heb dan). Ik zeg alleen maar, met enige dosis sarcasme (maar dat begrijp jij als geen ander), dat áls je een feitelijke onjuistheid post, dan krijg je tegengas. Zo ook in het geval jij over begint. Ik heb het nergens over “onderhoud op de spamfilter” gehad. En dus vraag ik jou aan te wijzen waar dat dan staat. Dat kun jij niet. Dus zit jij fout.

  Bewering 1 van jou: “En telkens als jij fout zit, wat nogal vaak is”
  Bewering 2 van jou: “zeg voor de verandering iets dat klopt”

  Mijn interpretatie: jij stelt dat ik meestal (dus >50%) foute beweringen doe. Leg uit waar mijn fout in de redenatie zit of kom met de bewijzen.

  Mijn bewering: berichtjes nakijken in het spamfilter is onderhoud op het spamfilter. Misschien geen onderhoud in een technische zin (dat zou jou interpretatie kunnen zijn), maar toch wel op de resultaten ervan.
  Ik herhaal nogmaals je eigen woorden: “Ik help wel soms mee om het spamfilter door te akkeren, zodat posts niet te lang blijven hangen” (comment-177319 in het vorige draadje).

  Het geïmpliceerde resultaat blijft dat jij persoonlijk voor censuur kan zorgen: admin draait het filter strakker, en jij ‘helpt’ met het doorlaten van posts.
  Koppel dat aan de soepelheid waarmee je in deze discussie staat…

 137. Adamus says:

  Voerman: Dat gelooft Voerman inmiddels, maar wat zouden ze er dan mee doen? In de shredder!

  Eigenlijk staat het als borg bij DNB. Enen en nullen in shredder 🙂 enig idee hoeveel papier/muntgeld er in de EU is?

 138. Bubbelonia says:

  Apekool: jij stelt dat ik meestal

  Nee, “nogal vaak” is iets anders dan “meer dan 50%”. Dat snap zelfs jij Apekool.

  “Voor de verandering” is ook iets anders dan “minder dan 50%”. Dat snap zelfs jij Apekool.

 139. Maria says:

  Voor het geval het nog niet duidelijk is:

  De meest belangrijke deelnemers aan het huizenmarkt-debacle hebben er alle belang bij dat dit blog niet meer interessant is voor de lezer.

  Die de broek past, trekt hem aan!

  De riem moet door iedereen aangetrokken worden!

 140. Adamus says:

  Nico de Geit: Stijgende lonen zorgen ervoor dat schulden makkelijker afbetaald kunnen worden. Maar stijgen de lonen?

  Zie Japan. Beetje inflatie gecreëerd en lonen niet omhoog.

 141. Bubbelonia says:

  Maria,

  Goed punt

 142. Dystopia says:

  Het was Zaterdag, een vrije dag voor velen.
  Ik zag zoveel sjacherijnige gezichten op het station en op straat. Toch kreeg ik ze vaak aan het lachen wanneer ik ze bij het collecteren voor Amnesty vroeg: “Mag ik U even martelen?” Ik ging mij namelijk vervelen…

  Niet iedereen is te spreken over de campagne bleek. Omdat Rusland zo prominent in het nieuws is en iedereen dat gezeur over homo’s inmiddels aardig zat is. Die focus ligt echter niet direct aan het werk van Amnesty die meerdere cricasters in Rusland in het vizier heeft. Moest ik aan denken.

  Wat zijn er toch veel verwarrende zaken die ons zo somber en onverdraagzaam maken. Zou het ‘t weer zijn, of de maan? De donkere dagen, het vermoeiende gaan?
  Zou het zo kunnen zijn dat op het forum hier de laatste tijd intenties worden misverstaan?

  Soms kun je beter met vrienden van mening verschillen in de kroeg, dan komt het heel vaak gewoon weer goed.
  Wat klinkt alles toch absoluut wanneer het opgeschreven is en niet meer weg gaat. (Zomaar een overdenking)

  Hoe gaat het Floor?

 143. Adamus says:

  Voerman: Ja, ook zo’n manier.
  Zeehelden, bloemen – en vogelwijken een tweede leven gunnen. Leuk voor de corporatie.
  In mijn omgeving worden veel van die huizen momenteel gesloopt.Het heeft jaren geduurd om de oorspronkelijke bewoners zonder al teveel kosten en chagarijn in iets jongere huurwijken onder te brengen. Niemand blij mee. Voor 140K koop je momenteel een nieuwe, doch sobere starterswoning op de plaats van die gesloopte woningen.

  Mijn gemeente heeft veel “Nuon-geld” en kan die starterstoestand aangaan, maar buurgemeente heeft dat niet en zit aan de rand van bossen. Dus geen geld en geen grond.

 144. Adamus says:

  Maria:
  Voor het geval het nog niet duidelijk is:

  De meest belangrijke deelnemers aan het huizenmarkt-debacle hebben er alle belang bij dat dit blog niet meer interessant is voor de lezer.

  Die de broek past, trekt hem aan!

  De riem moet door iedereen aangetrokken worden!

  Helpen met andermans’ riem aantrekken?

 145. Voerman says:

  Adamus: Eigenlijk staat het als borg bij DNB. Enen en nullen in shredder enig idee hoeveel papier/muntgeld er in de EU is?

  Als iedereen met enen en nullen omgaat zoals Voerman niet meer dan een paar tientjes.
  De rest is zwart. 🙂

 146. Bubbelonia says:

  Voerman:
  De rest is zwart.

  Dat zeg je toch niet en plein publique Voerman?

  ps, is het kapitaal verstopt onder het stro van de ezel? 😉

 147. Dystopia says:

  Bubbelonia: Dat zeg je toch niet en plein publique Voerman?

  ps, is het kapitaal verstopt onder het stro van de ezel?

  Het schijnt dat Dali in zijn schuur een heel arsenaal ezels had staan waar dan een batterij werknemers er danig op los schilderden en zwart betaald werden natuurlijk. Zwart geld is kunst! Kunst is zwarte kunst! 😛

 148. Bubbelonia says:

  Dystopia,

  hahaha! Een soort lopendebandwerk avant la lettre 😉 Of nee, eigenlijk apres la lettre, want de lopendeband bestaat al sinds eind 19e eeuw.

 149. Keesje says:

  Bubbelonia: Dat zeg je toch niet en plein publique Voerman?

  ps, is het kapitaal verstopt onder het stro van de ezel?

  Ik denk onder zijn dakpannen, omdat hij eerder zei niet zoveel aan onderhoud uit te geven 😉

 150. Bubbelonia says:

  Keesje,

  Aha, voor de nodige isolatie! Slim, heel slim!

 151. Dystopia says:

  Keesje: Ik denk onder zijn dakpannen, omdat hij eerder zei niet zoveel aan onderhoud uit te geven

  Geld is èèn ding, maar dan tijd…
  Moet er niet aan denken al die koperen dakgoten te moeten poetsen! 😆

 152. Maria says:

  Als jullie toch niets anders te doen hebben dan jullie “te nebbelen”:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/02/feynman_enof_feiten_zondebok_f.html#more

 153. Dystopia says:

  Maria,

  En toen viel het doek.
  Gelukkig was er een een storing op de lijn toen hij zijn zaakje met Jos van Reij beklonk. Ivo Opstelten zijn schuld was dat in geen geval.

 154. Voerman says:

  In alle ernst!
  Ik denk, dat het cash geld wat nog bestaat grotendeels zwart geld is.
  Wie betaalt er waar nog cash?

  Op kermissen, op de collecteschaal in de kerk of voor een goed doel, de violist bij de supermarkt, de fooi van de krantenjongen rond nieuwjaar, als je iets bij een particulier koopt, het frietje en de Viëtnamese loempia; dat soort dingen.
  Verder nog wat kleine dingen die je liefst in het geniep doet.

 155. Maria says:

  Dystopia:
  Maria,

  En toen viel het doek.
  Gelukkig was er een een storing op de lijn toen hij zijn zaakje met Jos van Reij beklonk. Ivo Opstelten zijn schuld was dat in geen geval.

  Ach, ik bedoelde niet Frans maar toeslagen die al vanaf 2005 fout liepen, 1 iemand moet de zondebok zijn voor een systeem welk niet werkt!

  Maar inderdaad, je kunt het interpreteren op verschillende wijze!

 156. Voerman says:

  Hé!
  Er komt voor het eerst sinds mijn aanwezigheid hier een post niet door!
  Was geeneens een vervelende!

 157. Dystopia says:

  Maria,

  Ik ben niet zo’n fervent bezoeker van die site maar in dit geval.. goed artikel inderdaad en goed dat het er staat. Ik denk dat ik maar eens een acountant in ga huren om te zien of ik voor toeslagen in aanmerking kom, mijn spaargeld houdt tenslotte niet eens de inflatie bij, het kost geld.

 158. Dystopia says:

  Voerman,

  Kom op, even de geschiedenis van je browser leeg maken en het wonder openbaart zich.

 159. Dystopia says:

  Maria: Ach, ik bedoelde niet Frans maar toeslagen die al vanaf 2005 fout liepen, 1 iemand moet de zondebok zijn voor een systeem welk niet werkt!

  Maar inderdaad, je kunt het interpreteren op verschillende wijze!

  Ik snap het. Had nog niet alles gelezen…
  Maar ja, zeg nu zelf, drie VVD’ers die in elkaars broek en vestzak zitten elkaar de hand boven het hoofd houden en dat er dan eentje met z’n handen in z’n haar vast komt te zitten. Zijn baan verliest…
  Drie jaar wachtgeld krijgt… Probeer jij dat eens bij jouw baas!

 160. Bubbelonia says:

  Nou meisjes en jongens; de gewenste rust op de woningmarkt is en feit, de markt herstelt al 6 jaar, de bodem is bereikt en het ingezet beleid is ingezet. Dus hoog tijd voor een informatiepunt restschulden: http://www.trosradar.nl/nieuws/archief/detail/article/banken-lanceren-informatiepunt-restschulden/?no_cache=1

 161. Apekool says:

  Bubbelonia: Nee, “nogal vaak” is iets anders dan “meer dan 50%”. Dat snap zelfs jij Apekool.

  “Voor de verandering” is ook iets anders dan “minder dan 50%”. Dat snap zelfs jij Apekool.

  Wauw! Tot het gaatje om mijn stelling te onderschrijven dat je een drammer bent. Je uiterste best blijven doen met badinerend taalgebruik – waarom eigenlijk?

  Ik snap een heleboel dingen, maar in dit specifieke geval geef ik je de precieze redenatie. Die kan je accepteren, of nuanceren in het geval je het anders bedoelde. Je komt helaas niet verdere dan het treurige “Dat snap zelfs jij”.

  Maar om het argument te beslechten:
  Voor de verandering = anders dan de normaal, de normaal zijnde de meerderheid van gevallen. De eerste bewering (nogal vaak) is slechts ondersteunend.

 162. Dystopia says:

  Voerman,

  Zo grappig vindt ik dat anders niet als het al zo mocht zijn wat ik niet geloof. Meen je dat echt? Ik weet wel dat Johan Enschede onze drukker failliet is. Maar dan moet ik toch ook weer denken aan wat Adamus zei over enen en nullen… Het grote verhaal

 163. Dystopia says:

  Bubbelonia,

  En wie gaat dat betalen? 👿

 164. Maria says:

  Apekool: Wauw! Tot het gaatje om mijn stelling te onderschrijven dat je een drammer bent. Je uiterste best blijven doenmet badinerend taalgebruik – waarom eigenlijk?

  Ik snap een heleboel dingen, maar in dit specifieke geval geef ik je de precieze redenatie. Die kan je accepteren, of nuanceren in het geval je het anders bedoelde. Je komt helaas niet verdere dan het treurige “Dat snap zelfs jij”.

  Maar om het argument te beslechten:
  Voor de verandering = anders dan de normaal, de normaal zijnde de meerderheid van gevallen. De eerste bewering (nogal vaak) is slechts ondersteunend.

  Ach Apekool, jij hebt post nr. 144 nog niet gelezen?

  Lekker verder trollen dan maar!

  Levert het nog iets op?

 165. Dystopia says:

  Dystopia:
  Bubbelonia,

  En wie gaat dat betalen?

  “HUN hypotheek is hoger dan de waarde van HUN huis. Bij verkoop zou dat betekenen dat er een restschuld overblijft. Dit is een van de redenen waarom de doorstroming op de woningmarkt stagneert, aldus de banken. ”

  Dan is de andere reden natuurlijk dat de banken HUN een belastingbetaler gunt die HUN probleem oplost door ze te helpen HUN een hypotheek aan te smeren.

  WHRAhahaha

 166. Voerman says:

  Dystopia: Kom op, even de geschiedenis van je browser leeg maken en het wonder openbaart zich.

  Hij is er al! no 161
  Mijn PC is oké!

 167. Dystopia says:

  Vertrouwen neemt toe, economie trekt aan en de genationaliseerde banken tonen hun bereidwilligheid het verdienmodel nieuw leven in te blazen door verruimde mogelijkheden van oversluiten. Geniaal!

 168. Maria says:

  Voerman,

  Hij was er bij mij al een hele tijd, loopt toch niet zo lekker de laatste tijd. Vroeger, 2009/2012, was het beter?

 169. Voerman says:

  Dystopia: Maar dan moet ik toch ook weer denken aan wat Adamus zei over enen en nullen… Het grote verhaal

  Jaha…..in de boze, grote wereld gebeuren er natuurlijk kleine dingetjes in het geniep, die je niet voor mekaar krijgt met enen en nullen!

 170. Bubbelonia says:

  Apekool,

  Wijs je mij even aan waar jij het woord “normaal” of een synoniem ziet staan? http://www.encyclo.nl/begrip/verandering Verandering is “anders”, maar zegt niks over “normaal”, of hoe normaal gespecificeerd dient te worden. Als is het 100x rood, dan de 101e keer groen, en dan de 102e weer rood, dan is de 102e keer toch echt weer een verandering (tov de 101e keer). Zegt nog niet dat groen normaal is. Zijn we dan nu klaar? Voor elke post waarin jij met onzin komt moet ik weer een leuke post ter compensatie posten. Ik zou liever alléén leuke posts posten 😉

 171. Apekool says:

  Maria: Ach Apekool, jij hebt post nr. 144 nog niet gelezen?

  Jawel hoor, en ik zit Snorkel inderdaad expres een beetje te jennen. Hij had niet eens hoeven reageren (ik gaf slechts een mening), maar hij vind kennelijk dat een andere mening dan de zijne niet juist kan zijn.

  Dat ‘ie zichzelf daarna vastl*lt kan ik ook niet helpen, maar ik kan toch ook niet zulke aperte nonsense onbeantwoord laten.

 172. Dystopia says:

  Voerman,

  Ik zou anders denken dat Greenwald, Snowden en Assange, om er eens een paar te noemen, daar iets anders over denken. Die hebben dan natuurlijk geen niet pistool nodig als het ze teveel wordt…

 173. Dystopia says:

  Jongens spreek een keer af in de kroeg. Het is zo’n werk om alles op te schonen. Dacht ie, maar hij had niet de regie. Zullen we erover op houden? Of doe gewoon een poging…

 174. Bubbelonia says:

  Apekool: maar ik kan toch ook niet zulke aperte nonsense onbeantwoord laten.

  Jemig wat ben jij vermoeiend zeg. Je kunt niet niet eens normaal antwoord op een vraag geven of je beweringen staven, maar wel blijven doorhameren op een denkbeeldig aambeeld. Ik ben er wel klaar mee

 175. Bubbelonia says:

  Dystopia: Jongens spreek een keer af in de kroeg.

  Goed idee!

 176. Dystopia says:

  Bubbelonia: Goed idee!

  My pleasure!

 177. Bubbelonia says:

  Ondertussen staan in Detroit de huizen nog steeds voor $100 te koop: http://www.realtor.com/realestateandhomes-detail/14284-Saratoga-St_Detroit_MI_48205_M37316-35651?row=4&ex=MI564031929

  Maar niet alleen houten bouwvallen, voor $5000 koop je gewoon een prima (stenen) huis http://www.realtor.com/realestateandhomes-detail/14439-Spring-Garden-St_Detroit_MI_48205_M49850-32063

 178. Bubbelonia says:

  Wisten jullie trouwens dat Ger Hukker zelf ook (“gewoon”) makelaar is? Wist ik helemaal niet

  Niet dat dat niet mag ofzo, maar ik had het niet echt verwacht

 179. Olijfhout says:

  Bubbelonia,

  Dus u heeft niets te kopen alsmede te verkopen?
  kort samengevat dan.
  U heeft geen huis te koop?

  Genieten dan.

 180. Bubbelonia says:

  Olijfhout,

  Noop! En als ik het had, dan zou het waarschijnlijk (nu) niet te koop staan 😉

 181. Dystopia says:

  Bubbelonia,

  Bizar. Moest ook denken aan die man die een tekst op een liedje gemaakt had waarvan je laatst een link postte…. Kwijt. 🙁 Het originele nummer bleek van Sixto Rodriguez waarover een documentaire op youtube staat en die ooit probeerde burgermeester van Detroit te worden. Prachtige man! Mooie Dylan-achtige teksten. En ik kende hem niet. Alsnog, beiden, Dank! Searching For Sugarman

 182. Dystopia says:

  Bubbelonia,

  Zou Harm Edens soms ook makelaar zijn?

  Niet dat ik het verwacht of zo maar het zou wel een goede grap zijn!
  http://www.youtube.com/watch?v=CyCj9dmi5n8

 183. Olijfhout says:

  joop12:
  @9,“Een fulltimer krijgt nu meestal 100.000 euro max. vrouwtje erbij parttime, das dan 75000 euro. Kom je iets hoger rond de 175.000. Kan wel aardig kloppen denk ik”… Velen zijn alleenstaand. Is er geen berekening hoe groot de kans is dat je je huis nog ooit verkoopt? 97% o.i.d. is feitelijk al verouderd. Het aantal mensen dat door allerlei externe of privéomstandigheden niet kan of wil kopen is gigantisch. Terwijl er juist wel vraag is naar (betaalbare) nieuwe energiezuinige huizen rond de 100.000. Dus geen uitgeleefde en koude huurwoningen waar je nog voor 50.000 aan moet verspijkeren.. Ik snap niet dat Ikea of andere concerns niet in dat gat springen met prefab energiepluswoningen. In 2020 is dat toch voor nieuwbouw verplicht?

  Koopt u fijn dat huis, of indien beter huurt u dat huis. Zoals u het zegt…koop die energie zuinige woning dan voor 100000 euro.

 184. Adamus says:

  Bernard:
  Rond 1980 werd er ook alleen nog maar gedacht dat het nooit meer goed zou komen in dit land….Wees realistisch en na slechte tijden komen er altijd weer goede tijden: over 8 tot 10 jaar zijn we nominaal weer op het prijsniveau van 2008 aangeland en rond 2027/2028 bestaat er weer een nieuwe hype in de huizenmarkt met prijzen die 30 tot 40% hoger liggen dan het niveau van 2008.

  Wat hier eenvoudig vergeten wordt is dat door inflatie huizenprijzen uiteindelijk ALTIJD zullen stijgen en er komen ook weer jonge generaties op de markt die niet besmet zullen zijn met het negativisme wat nu veel teveel heerst. Gebruik deze prima tijd om een fijne woning te kopen tegen een redelijke prijs, zorg dat je financiële huishouding op orde is en ga er de komende 15 jaar maar heerlijk van genieten en niet in de laatste plaats van het feit dat je bezit (zij het in het begin geleidelijk) weer meer waard wordt.

  Het negativisme hier over de babyboomers begrijp ik niet helemaal, lijkt wel gestoeld op jaloezie (hoor en zelf niet bij, ben eind 40) want de huizen van hen zijn weliswaar technisch gedateerd, dat kun je verhelpen, maar zijn wel vaak op de mooiste plekjes gelegen in wijken waar grond nog niet zo schaars was als in de huidige Vinex-getto’s. Je zou willen dat je de eigenaar zou kunnen worden van zo’n mooie retro bungalow op een kavel van 1.000 m2, aan de rand van het bos gelegen……

  Yep pas het aan en voor €650K zit je op een prachtplek. Wel even aankijken of natuurmonumenten niet een deal met de gemeente heeft en het strookje achter je huis een hondenuitlaat gaat worden…

 185. Adamus says:

  Voerman: Als iedereen met enen en nullen omgaat zoals Voerman niet meer dan een paar tientjes.
  De rest is zwart.

  500 miljoen inwoners. 1200 miljard eurootjes cash.

 186. Geurt Verlof says:

  Bij ons in de buurt [Zeist ]zitten 4 x behoorlijke grote restaurants vanavond even een rondje in de omgeving gereden,tot mijn verbazing staan de parkeerplaatsen overvol met auto,s van jonge leeftijd ,meest midden-tot bovenklassers. ben eens even wezen kijken in een restaurant,barstensvol,en zie daar de gemiddelde leeftijd 30-40 jaar met vaak kinderen erbij…..vraag wat moet ik nu denken ? zijn dit geen mensen van de onderwaterhypers ? ze leven er lekker op los…in de BIJBEL staat een tekst…Laat ons gezellig eten drinken en vrolijk zijn want morgen is het misschien voorbij.
  Ik denk dat de onderwaterhypers er op los leven,met hun mooie leasebak en top hypo nu het nog kan…en we zien wel wanneer de boel instort.

 187. Dystopia says:

  Geurt Verlof,

  Hoewel Zeist niet echt de biblebelt is geloven massa’s in het neoliberalisme. Daar helpt geen ark van Noach aan maar wij hebben de gezagsvoerder Stef Blok aangesteld. Omdat ie gezag heeft! 😛

 188. Dystopia says:

  zien, zag, gezien. Samenvatting.

 189. Dystopia says:

  svg: conclusie: we zijn er nog lang niet en elke bodem daar boven zal niet meer lijken te zijn dan een millimeter dun ijslaagje op een sloot , en daarop proberen te schaatsen is levensgevaarlijk.

  Mooie beeldspraak. Zeker nu!

 190. Frans says:

  Dystopia: Moest ook denken aan die man die een tekst op een liedje gemaakt had waarvan je laatst een link postte…. Kwijt

  Hij het er een liedje op gemoakt? 🙂

 191. papo says:

  Bernard:

  Het negativisme hier over de babyboomers begrijp ik niet helemaal, lijkt wel gestoeld op jaloezie (hoor en zelf niet bij, ben eind 40) want de huizen van hen zijn weliswaar technisch gedateerd, dat kun je verhelpen, maar zijn wel vaak op de mooiste plekjes gelegen in wijken waar grond nog niet zo schaars was als in de huidige Vinex-getto’s. Je zou willen dat je de eigenaar zou kunnen worden van zo’n mooie retro bungalow op een kavel van 1.000 m2, aan de rand van het bos gelegen……

  Bedoel je zoiets:
  http://www.funda.nl/koop/verkocht/doorn/huis-48754405-witte-de-withlaan-22/

 192. edje-bel says:

  Apekool:
  Weet je wat, ik hap

  Mijn fout is kennelijk dat ik jouw mening niet deel, maar als jouw mening zo evident de waarheid is waarom weerleg je mijn argumenten dan niet? Of snapt meneer snorkeltje het niet? (zie je wel, dit soort zinnetjes zijn erg slecht voor een goed gesprek)

  Over het doordrammen ben ik toch heel transparant:

  En voor de 2e keer in 1 post doe je een aantijging

  Nu maak je het me wel erg gemakkelijk, namelijk, wie stelt bewijst. Ik zal je matsen: toon aan dat 50% van mijn posts hier op het blog feitelijk onjuist zijn.

  Voor de zekerheid: ik vraag niet om je mening, maar om feiten. Doe je best Snorkel!

  Apekool kom nu eens zelf met inhoudelijke argumenten in plaats van argumenten rond snorkels argumenten wat wil je aantonen? dat Snorkel een idioot is?
  en daarmee ben jij slim?
  correct in je naam een apekool in reactie ad hominium.

 193. mafketell says:

  Hogehuizenprijsminnend NL heeft nu blijkbaar ‘betaalde’ trollen ingezet om dit draadje omzeep te helpen …… Nou het lukt ze aardig, wat een gehakketak, het is nu bijna onleesbaar meer ….

  Keep calm and don’t feed the trolls ……… in Snork’s kleuren …….. ( kon kleur kiezen 🙂 )

  http://sd.keepcalm-o-matic.co.uk/i/keep-calm-and-dont-feed-the-trolls-4.png

 194. mafketell says:

  En dan die ‘tsunami aan suiciderende bankiers ‘ …..

  ‘Met de meldingsplicht wil de Europese Unie de handel in derivaten transparant en controleerbaar maken, te melden bij een onafhankelijke Europese Toezichthouder ‘

  Ergens in februari 2014 moet men met de billen bloot …….

  En dan is de vraag, staan de banken, verzekeraars, etc. misschien nu zelf ook off-balance ? Zijn ze bezweken onder het gewicht van ‘het beest dat zó groot is dat niemand ( ook maffende toezichthouders niet ) het niet meer ziet’ ?

  Is off-balance soms de nieuwe balans ?

 195. Frans says:

  Keesje:
  racekever,

  Hier silverdoctors.com/…ings-are-going-down/ denken ze dat er 36-40 financiele mensenop een hitlist staan om gedood te worden de komende tijd ondat het goud op zou zijn in Amerika.Moet allemaal niet gekker worden…..Frans jij hebt meer affiniteit met dit soort berichten wat vind jij er van?!

  Waarschijnlijk is het bedoeld ze het zwijgen op te leggen, en aan de rest duidelijk te maken dat praten niet gewaardeerd wordt.
  De fraude is onmetelijk, en er is van alles aan het rommelen.
  De factie de illuminati hebben de zaak niet echt meer helemaal onder controle.
  Er vinden grote verschuivingen plaats. Een teken aan de wand is onder andere dat de geplande oorlog met Syrie niet doorging, en de toenadering van de US tot Iran.
  Duitsland heeft volgens mij defintief de kant van Rusland en China gekozen.
  Goed, het lijken wat losse kreten, maar het heeft wel allemaal met elkaar te maken.
  De ratten verlaten het schip, en er wordt hier en daar wat gemoord om te voorkomen dat er teveel te snel bekend wordt.
  Wild west zou ik zeggen, maar de machten die hier achter zitten hebben al miljoenen en miljoenen mensen levens op hun geweten.
  De opdracht zou wel eens van de Jesuiten afkomstig kunnen zijn.
  By the way: the new pope has been involved in child trafficing.
  De nieuwe paus is een ook een wanhoops charme offensief om het Vaticaan te redden: gaat ze uiteindelijk niet lukken.
  Alles zal uiteindelijk aan het licht komen.
  Het zit krankzinniger in elkaar als je je ooit kunt bedenken……

  Martin Armstrong: interessant, maar op zijn vlak. Volgens mij wat er zich nu afspeelt is een transitie in een cyclus van 5000 jaar, of misschien wel een grotere cyclus.

 196. Frans says:

  O ja!
  ‘While we are sure it is a very sad coincidence, on the day when Argentina decrees limits on the FX positions banks can hold and the Argentine Central Bank’s reserves accounting is questioned publically, a massive fire – killing 9 people – has destroyed a warehouse archiving banking system documents.”

 197. mafketell says:

  AFM De meldingsplicht derivaten, waarom ? …….

  ‘Er bestaat momenteel geen eenduidig overzicht van de opbouw van derivatenposities door partijen.’

  Tja, 6 jaar na Lehman …….. wat een fake ….. Ondertussen is ganzzz NL in verval door het beest …..

  http://www.afm.nl/nl/professionals/regelgeving/europees/emir/rapp-trade-repositories.aspx

 198. mafketell says:

  Franzel voor jou, spiritual economics 🙂 mooi plaatje ……., dat wel

  http://www.spiritual-economics.com/wp-content/uploads/2012/11/max_keiser_shadow_banks-copy.jpg

 199. Cartoonist says:

  gofie: Maar een feit is , komt er idd een wereldwijde schuldsanering wat vele economen denken heb je geen schulden meer en geen spaargeld meer bij de bank.

  Hahahahaha

  Is gofie het nieuwe wapen van de NVM en het kabinet in de propagandaoorlog om nu vooral een huis te kopen. ?

  Zoiets van:
  Koop nu snel een huis in 2014 en uw schuld vervalt straks en het huis is dan van u. Slimme Z, wees er snel bij want de voorraad is beperkt.

 200. Cartoonist says:

  Cartoonist: Koop nu snel een huis in 2014 en uw schuld vervalt straks en het huis is dan van u. Slimme Z, wees er snel bij want de voorraad is beperkt.

  Maar dit was natuurlijk de essentie van de jarenlange lobby om je diep in de schulden te steken.

  Het motto was al die tijd immers:

  Steek je diep in de schuld voor een huis, je mag de rente aftrekken zodat je veel minder betaalt. Na 30 jaar los je je hypotheek lachend af, want de inflatie heeft je schuld laten verdampen.

  Loopt toch een beetje anders dan voorspelt

 201. Cartoonist says:

  Frans,

  Frans: ‘While we are sure it is a very sad coincidence, on the day when Argentina decrees limits on the FX positions banks can hold and the Argentine Central Bank’s reserves accounting is questioned publically, a massive fire – killing 9 people – has destroyed a warehouse archiving banking system documents.”

  http://www.overunitybuilder.com/images/bankersdone.jpg

 202. mafketell says:

  Ewald Engelen rijgt banken en toezichthouders aan zijn degen

  http://www.fairfin.be/actueel/nieuws/2014/02/bank-basics-iii-presenteert-ewald-engelen

 203. NewKidInTown says:

  Volgens mij is de stand Apetrol – Bubbel = 1 – 0

  Apetrol’s doel is bereikt, dit draadje is volledig onleesbaar geworden door kinderachtig gekissebis over wellus nietus, IK heb gelijk en IK heb de grootste.
  Bubbel, ik had jou wijzer geacht, jammer joh, met overigens verder alle respect.

  @admin, kan er wellicht een apart draadje aangemaakt worden waar beide heren zich verder uit kunnen leven zodat volgende draadjes hiervan verschoond lunnen blijven ? Mijn dank zal groot zijn.

 204. Apekool says:

  edje-bel: Apekool kom nu eens zelf met inhoudelijke argumenten in plaats van argumenten rond snorkels argumenten wat wil je aantonen? dat Snorkel een idioot is?

  Kijk even terug naar mijn 1e reactie #56, inhoudelijk en onderbouwd. Onze bubbelboy vond het daarop nodig (#59) om kinderachtig te gaan doen, gelukkig kon ik ’em op z’n fouten wijzen.
  Zo te zien heeft ‘ie het eindelijk begrepen, want hij is er klaar mee.

 205. Apekool says:

  NewKidInTown:
  Volgens mij is de stand Apetrol – Bubbel = 1 – 0

  Apetrol’s doel is bereikt, dit draadje is volledig onleesbaar geworden door kinderachtig gekissebis over wellus nietus, IK heb gelijk en IK heb de grootste.
  Bubbel, ik had jou wijzer geacht, jammer joh, met overigens verder alle respect.

  @admin, kan er wellicht een apart draadje aangemaakt worden waar beide heren zich verder uit kunnen leven zodat volgende draadjes hiervan verschoond lunnen blijven ? Mijn dank zal groot zijn.

  Eensch hoor, van mij mag dit hele “duel” er af. Zou bubbel nu iets geleerd hebben?
  Ook op een forum kost beleefdheid niets, onbeleefdheid daarentegen… levert een flamewar!

 206. maarten says:

  Ach, de sop is de apekool niet waard, zogezegd

 207. maarten says:

  Dit blog leest inmiddels weg als een moderne versie van “het groote tafereel der dwaasheid van 1720” met alle onthullingen en karikaturen van dien. Over bubbels gesproken…

 208. Bubbelonia says:

  Dystopia: Bizar. Moest ook denken aan die man die een tekst op een liedje gemaakt had waarvan je laatst een link postte….

  Deze: https://soundcloud.com/koerse/vastgoedjongen-rodriguez ?

 209. Bubbelonia says:

  Al een oudje, wellicht al eerder voorbijgekomen:

  Verhuizen met restschuld?! Alleen als je jezelf eerst maximaal volstopt met nóg meer schulden. https://meedogenloos.nl/2013/06/06/restschuldfinanciering-risicomodellen-en-bad-governance/

 210. Bubbelonia says:

  Vrienden van me hebben deze week hun huis te koop gezet. Vraagprijs zo’n 10% à 15% onder de vraagprijs van de buren (het zijn allemaal exact dezelfde huizen). Ben benieuwd hoe snel ze het verkopen.

 211. Bubbelonia says:

  Nederland armer (in koopkracht) dan ons omringende landen. Eigenlijk armer dan heel West- en Noord-Europa. Zelfs armer dan Noord-Italie

  http://www.spatialmag.com/news_detail.php?id=1055 (klik op het plaatje om de grote versie te downloaden)

 212. Stoelgang says:

  Voerman: Neen, Juan, wel een pols verstuikt, maar de hersenen van Voerman zitten een stuk hoger.
  Maareh… Vindt Juan de woningmarkt nog niet onderhevig aan enig verval, wat men daar ook onder mag verstaan?

  De woning’markt’ is inderdaad compleet ingestort. Er moet nog slechts een nieuwe balans gevonden worden tussen vraag en aanbod. Peulenschilletje 🙂

 213. Stoelgang says:

  Bubbelonia: Ohja? Wat grappig! Wijs ze eens aan, ik zie het niet

  Snorkel, waarom dat felle gekibbel? Dat heb jij helemaal niet nodig. Komt de leesbaarheid en het humorgehalte hier niet ten goede 🙁

 214. Stoelgang says:

  Apekool:
  Weet je wat, ik hap

  Mijn fout is kennelijk dat ik jouw mening niet deel, maar als jouw mening zo evident de waarheid is waarom weerleg je mijn argumenten dan niet? Of snapt meneer snorkeltje het niet? (zie je wel, dit soort zinnetjes zijn erg slecht voor een goed gesprek)

  Over het doordrammen ben ik toch heel transparant:

  En voor de 2e keer in 1 post doe je een aantijging

  Nu maak je het me wel erg gemakkelijk, namelijk, wie stelt bewijst. Ik zal je matsen: toon aan dat 50% van mijn posts hier op het blog feitelijk onjuist zijn.

  Voor de zekerheid: ik vraag niet om je mening, maar om feiten. Doe je best Snorkel!

  Zucht… een discussie over een discussie. Waarom niet gewoon over huizen en bijbehorende idioterie? Daar is genoeg over te delen 😉

 215. Nico de Geit says:

  mafketell: ‘betaalde’ trollen

  Ik denk dat het gaat om gefrustreerde ‘huiseigenaren’.

 216. ripoff says:

  @224 en 225
  Inderdaad zucht…..
  Wanneer gaan we er hier in NL nou eens achter komen dat wonen gewoon betaalbaar zou moeten zijn voor iedereen?
  Dit is een collectief belang!
  Maar nee daar denken we niet aan; banken spekken dat is even wat belangrijker.

 217. Philippulus says:

  Apekool: Kijk even terug naar mijn 1e reactie #56, inhoudelijk en onderbouwd. Onze bubbelboy vond het daarop nodig (#59) om kinderachtig te gaan doen, gelukkig kon ik ‘em op z’n fouten wijzen.
  Zo te zien heeft ‘ie het eindelijk begrepen, want hij is er klaar mee.

  Jullie interessante discussie lijkt mij latent “oud zeer” van een draadje of 3 geleden.

  —————-
  Apekool: – “Zo snorkel, lekker aan het ranten tegen huiseigenaren?”.

  Bubbelonia: – “Nee hoor. Tegen mensen die er een puinhoop van maken! Had je er zo uit kunnen pikken als je goed had gelezen Apekool. 😉 “.
  —————-

  Niet echt de moeite waard dus, holster the piemels & moving on.

  Zo! weer genoeg gezegd voor het komende kwartaal 🙂

 218. Drik says:

  Bubbelonia: Nederland armer (in koopkracht) dan ons omringende landen. Eigenlijk armer dan heel West- en Noord-Europa. Zelfs armer dan Noord-Italie

  Geen nieuws voor degene die iets met eigen ogen van Europa gezien hebben, het wordt steeds moeilijker om op vakantie te gaan voor velen, waarom moest dit nu de bedoeling worden? 😉

 219. Drik says:

  Nico de Geit: Ik denk dat het gaat om gefrustreerde ‘huiseigenaren’.

  Degene met kinderen snap ik al helemaal niet, die gunnen hun eigen kinderen toch het meest erge met die koopsubsidies bovenop de HRA, de BBoomers zijn er schatjes bij vergeleken.

 220. Dystopia says:

  Bubbelonia: Deze: soundcloud.com/koe…goedjongen-rodriguez ?

  Thanks! Inderdaad dat is ‘m!
  Prachtig gedaan door Vincent Koerse!
  Zou nog mooier zijn in een uitvoering door een hele band met heel veel blazers lijkt mij… Wie durft het aan?

 221. Dystopia says:

  Adamus:
  Dystopia,

  “We sparen minder” kentmaar een probleem: wat als de bodem in zicht is. Heeft grote gevolgen voor de staatsschuld, maar banken zullen er wel bij varen -die zijn immers de verkopers van de schuld. Misvatting is overigens dat banken spaargeld uitlenen.

  Zie ik nu pas. Goed gezien…

 222. Adamus says:

  . Volgens mij wat er zich nu afspeelt is een transitie in een cyclus van 5000 jaar, of misschien wel een grotere cyclus.

  Zelf “back to vinyl” is zinloze actie. We gaan terug naar “live”; de rest is ruis -zegt de optimist 🙂

 223. Adamus says:

  Nico de Geit: Ik denk dat het gaat om gefrustreerde ‘huiseigenaren’.

  Zolang we geen “jezuiet” aan de deur krijgen 😉

 224. Dystopia says:

  Drik: Geen nieuws voor degene die iets met eigen ogen van Europa gezien hebben, het wordt steeds moeilijker om op vakantie te gaan voor velen, waarom moest dit nu de bedoeling worden?

  Vakantie? Terugkerende tsunami’s, typhoon’s, meters sneeuw in Japan. Extreem hoge temperaturen in Australië, Overstromingen in Bolivia, en de weerman bij de fabeltjeskrant die ons voorlicht over het weer in onze ingeburgerde vakantiebestemmingen 🙁
  Nog snel iets van de wereld gaan zien?

  Na de urgentie van het vervangen van nog niet versleten straatnaamborden (een vermelding van de achtergrond van wie het geweest was, de eer had, een straatnaam te verdienen was de hoogste tijd) voor € 100.000 het logo aanpassen. Zoek de verschillen: http://nos.nl/artikel/606724-ton-voor-bijna-hetzelfde-logo.html I love Amsterdam revisited…

 225. Dystopia says:

  Adamus: Zelf “back to vinyl” is zinloze actie. We gaan terug naar “live”; de rest is ruis -zegt de optimist

  Natuurlijk: http://www.muzyq.com/

 226. Dystopia says:

  Adamus: Zolang we geen “jezuiet” aan de deur krijgen

  In Maart stormen ze de kamer binnen en lopen ze je omver onder luid geroep van “eigen huis eerst”.

 227. bay says:

  Aanbod funda loopt weer op….

 228. Bernard says:

  Bernard:

  Het negativisme hier over de babyboomers begrijp ik niet helemaal, lijkt wel gestoeld op jaloezie (hoor en zelf niet bij, ben eind 40) want de huizen van hen zijn weliswaar technisch gedateerd, dat kun je verhelpen, maar zijn wel vaak op de mooiste plekjes gelegen in wijken waar grond nog niet zo schaars was als in de huidige Vinex-getto’s. Je zou willen dat je de eigenaar zou kunnen worden van zo’n mooie retro bungalow op een kavel van 1.000 m2, aan de rand van het bos gelegen……

  Bedoel je zoiets:
  funda.nl/koop/verk…itte-de-withlaan-22/

  Ik denk inderdaad dat je daar na een grondige verbouwing perfect kunt wonen in een mooie woonomgeving.

  Ik heb hier gezien de commentaren het gevoel dat er hier alleen maar mensen reageren die geen eigen huis hebben, het nooit zullen bezitten en gedreven zijn door jaloezie.

  Nee, ik ben geen baby-boomer tenzij je mensen van het bouwjaar 1966 daar ook al toe gaat rekenen…..

 229. Keesje says:

  bay:
  Aanbod funda loopt weer op….

  Goed gezien. Is altijd in januari. Misschien dat er nu weer huizen te koop gezet worden die eerder ‘maar uit de verkoop’ gehaald zijn vanwege lange wachten en nu vanwege media positieve verhalen die niet helemaal kloppen maar weer te koop gezet worden. Want volgens eerdere berichten zouden er in januari toch ook veel hypotheekaanvragen gedaan zijn…..

 230. Juan Belmonte says:

  bay:
  Aanbod funda loopt weer op….

  Dat is een getal van makelleugenaars en zegt niet zo veel.

  In verkoopstatistieken van funda kunt u ook zien dat huizen
  Die volgens alle buren jaren te koop hebben gestaan
  Als ze eenmaal verkocht zijn
  Opeens een verkooptijd van anderhalf jaar hadden.

  De NVM is gewoon voor beeldvorming van de woningmarkt geen objectieve bron.

 231. Keesje says:

  Ik denk dat hij het over http://www.floris.nu/funda heeft.

  Wat opvalt is dat het aanbod omhoog gaat, terwijl er tegelijk gejubelt wordt over meer hypotheekaanvragen.

  Of zijn er weer meer mensen die een huis kopen terwijl ze er nog steeds eentje bezitten? En het risico op niet verkopen aan gaan durven?

 232. Voerman says:

  Bernard: Ik heb hier gezien de commentaren het gevoel dat er hier alleen maar mensen reageren die geen eigen huis hebben, het nooit zullen bezitten en gedreven zijn door jaloezie.

  Nee, ik ben geen baby-boomer tenzij je mensen van het bouwjaar 1966 daar ook al toe gaat rekenen…..

  Ik ben ook geen baby-boomer (te oud daarvoor), maar ik vind het steeds weer jammer, te zien, dat dit log in toenemende mate gekaapt wordt door mensen die graag ouderen in hun waarde willen aantasten. Tegenargumenten worden niet begrepen of beledigend afgewimpeld. Zelfs op zich respectabele mensen doen daar aan mee en weinigen steunen de aangevallen ouderen.
  Daarom doet het Voerman goed, dat jij een ander geluid laat horen.
  De meesten hier, beseffen niet, dat die ouderenbashers evenals de andere trollen schade aanrichten aan de oorspronkelijke opzet van dit log. Jammer. Voerman ziet dat al geruime tijd met lede ogen aan en gelooft langzamerhand, dat op dit log, maar erger nog in de hele samenleving dit fenomeen onuitroeibaar aan het worden is.
  Op veel plaatsen valt waar te nemen, dat ouderen zich verstoten voelen door politiek en samenleving, als gevolg waarvan ouderen steun zoeken bij elkaar en gaan afzien van deelname aan de maatschappij en ook aan dit log. Weinig culturen in de wereldgeschiedenis hebben dit fenomeen gekend.

 233. ps says:

  bay:
  Aanbod funda loopt weer op….

  Jaaa, rennen naar de kakelaars:
  http://www.youtube.com/watch?v=FqpAy-NvVVo

  🙂

 234. tinus says:

  @Voerman,

  Ach…die oudjes hebben niet te klagen.

  Van alle leeftijdscohorten veruit het meeste eigen vermogen.

  En nee, dat komt niet omdat ze ouder zijn, maar omdat ze minder schulden hadden en hebben. Vergeet niet, vermogen van de een is schuld van de ander.

  Discussie op mijn werk over het binnenhalen van nieuwe werknemers met vaste contracten. Vergeet het maar, de ouderen houden dat tegen.

  Leuk voor die jongeren die van tijdelijk baantje naar tijdelijk baantje hoppen.

  Discussie op het werk over salarisindexatie of het op peil houden van het pensioen.

  Wie wint er denk je?

  De centen gaan naar het pensioen, het zal je wellicht verrassen.
  Wie hebben daar verhoudingsgewijs het meeste baat bij, jawel de ouderen.

  Niet verwonderlijk overigens als je ziet dat de leden van de vakorganisaties en de bestuurders van het pensioenfonds allen tegen de 60 lopen.

  Politiek in het dorp is van en voor de ouderen. Een idee om goedkope huizenbouw te stimuleren is vloeken in de kerk, dat noemen ze hier “concurrerend bouwen” en dat mag niet. Waarom? Omdat hun eigen huizen dan in waarde dalen. En dat kunnen we niet hebben.

  En dichter bij huis. Laatst weer een bezichtiging van wat niet anders valt te omschrijven als een bona fide bouwval.

  Mooi plekje in de stad, dat wel.

  De erven, allen in de 60, wilden het huis, dat van hun oude moeder was, natuurlijk niet voor een weggeefprijs wegdoen. Weggeefprijs? Het is het verschil tussen exorbitante winst maken en dikke winst maken.

  En voor mij het verschil tussen een exorbitante schuld en een schuld die wat lucht geeft.

  En dan komt er wat kritiek op een blog als dit en dan roept men dat er “gebashd” wordt, dat “ouderen zich verstoten voelen”.

  Sorry hoor, maar dan heb je echt een plank voor je hoofd.

 235. ps says:

  Voerman,

  Voerman je hebt een punt!
  Maar wel blijven lachen hè?
  http://www.youtube.com/watch?v=3Y9NcGIyrEA
  🙂

 236. Keesje says:

  Voerman,

  En aan Tinus. Ik ben het eens met Tinus, helaas is het zoals hij beschrijft. En ik zou zo graag willen zeggen dat ik het niet met hem eens ben…..misschien tijd voor Voerman om zich eens in ontslagrecht, scheidingsrecht, kinderopvangtoeslag, studieschulden binnenkort 100% schuld, ww en bijstandsrecht voor jongeren, lonen voor jongeren bezig te houden? Huurprijzen voor kamers, half jaar contra ten, 1 jaar contracten, deeltijdvarianten, 0 uren contracten……

 237. Frans says:

  Het valt me op dat er ineens door het in elkaar storten van de zeepbel, nu het economisch slechter gaat, er ineens wordt gekeken welke leeftijdsgroep recht heeft op wat, wie er wel of niet recht of plicht op arbeid zou moeten hebben, welke allochtone groepen eventueel schuldig zouden zijn aan de slechte toestand.

  Cut the crap! Allemaal logische, verklaarbare verschijnselen, maar ruis, omdat het niet over het echte probleem gaat.

  Je buurman een trap geven omdat het je zelf en/of de samenleving slecht gaat is niet echt verheffend, maar goed, bij schaarste komt het reptielenbrein weer voluit aan bod.

  Hierover pratend kom ik op een andere gedachte: als Wilders te groot wordt en vasthoud aan Nederland uit de EUR, dan moet je niet gek opkijken als er weer een Folkert opstaat. (lees binnenlandse veiligheidsdienst weer een klusje krijgt)

 238. Keesje says:

  Adamus:
  preussische-allgem…ung-freigegeben.html

  Welke peildatum ?

  Pffff hoop nog ver weg, 10% van alles….je zal je huis maar verkocht hebben en het geld op de bank……-10%……

 239. Keesje says:

  Frans,

  Denk je werkelijk dat hij het niet zelf bedacht heeft, maar dat hij opgezet is door veiligheidsdienst? Hoe kom je aan dat idee?

 240. Drik says:

  Bernard: Het negativisme hier over de babyboomers begrijp ik niet helemaal, lijkt wel gestoeld op jaloezie

  Het heeft niets met jaloezie te maken, het heeft te maken dat die generatie een enorme invloed hadden op wat voor politieke partij aan de macht kwam, een partij die alleen voor hunzelf goed was, niet nadenkende over hoe hun kinderen er vanaf zouden gaan komen met het doorschuiven van schulden.
  Pensioenen zijn heel erg dubieus te noemen alleen al hierdoor.
  Mensen mogen er best wel wat van zeggen, het is immers veel minder erg dan daadwerkelijk schulden te hebben doorgeschoven naar andere generaties.

  Huizenbezitters zijn momenteel jaloers op mensen die huren, daar kan ik me alles bij voorstellen, daarom blijf ik voorlopig nog wel even scheefhuren 😉

  In mijn post geef ik ook weer, dat de latere generaties zelfs koopsubsidies aanvaarden, waarmee ik dus weergeef dat elke generatie wel weer wat uithaalt naar de generatie na hun, ik kan dus niet zo goed begrijpen waarom mensen niet de verantwoording nemen voor hun eigen kinderen, het kan geen ontwetendheid namelijk meer zijn, dat was het bij de BBoomers al niet meer met de HRA, maar wederom zie je starters weer juichen dat ze een huis hebben gekocht met nog meer idiote toestanden van financiering dan daarvoor al het geval was.
  Het wil er kennelijk niet inkomen, dat door deze maatregelen de woningen juist veels te duur blijven en we er keer op keer teveel voor betalen, dat uit zich dan weer met een zeer hoge hypotheekrente, want banken weten maar als te goed dat al deze maatregelen grote risico’s met zich mee brengen.

  Het is juist goed om het hierover te hebben, dit is juist de essentie van het probleem dat we 20 tot 40% nog steeds teveel voor een huis betalen.
  Als we dan nog eens eerlijk gaan bekijken wie nu het meeste geld in hun zakken hebben gestoken met al die prijsstijgingen, dan zijn dat dus niet de banken geweest, die hebben zelfs een heel schappelijk deel daarvan opgestreken, een huis (basis behoefte) aan je kinderen verkopen voor de hoofdprijs, is niet zo netjes te noemen en toch gaan veel ouders hier weer voor op naar de volgende ronde… hopen ze dan!

  Waneer ik een eigen huis zal hebben, zou ik niet eens willen dat dit spelletje opnieuw gespeeld gaat worden, een toename van belastingen zie ik liever gaan dan komen, maar wederom zullen mensen weer staan te juichen dat het gaat gebeuren, let maar op!

  Voerman heeft kennelijk een post van mij niet gezien, daarin had ik het over dat onze generatie ook met hetzelfde bezig is zoals de BBoomers (zoals elke generatie wel bezig is met verkeerde zaken) en zoals je ziet gaan jongere generaties aan de haal met koopsubsidies, waarvan iedereen al weet hoe ik daarover denk, ik ren namelijk hard weg bij alleen al het woord koopsubsidie te horen of te lezen.

  Het is niet om mensen tegen het verkeerde been te schoppen, maar verantwoording nemen en zeker als het om onze eigen kinderen gaat en als het daarom gaat, mag er best wel eens iets kritisch van gezegd worden.

 241. Drik says:

  Bernard: Je zou willen dat je de eigenaar zou kunnen worden van zo’n mooie retro bungalow op een kavel van 1.000 m2, aan de rand van het bos gelegen……

  Dat zou het zeker zijn als er geen sigeuner bendes door het land heen stropen.

 242. Voerman says:

  Keesje: Pffff hoop nog ver weg, 10% van alles….je zal je huis maar verkocht hebben en het geld op de bank……-10%……

  Als je niet om de een of andere reden dringend moet kan je huis verkopen in deze tijd sowieso even slecht uitpakken als een huis kopen. Als oudere (maar dat weten de oudjes zelf wel 🙂 )moet je extra op je tellen passen.

 243. Drik says:

  tinus: Ach…die oudjes hebben niet te klagen.

  Van alle leeftijdscohorten veruit het meeste eigen vermogen.

  En nee, dat komt niet omdat ze ouder zijn, maar omdat ze minder schulden hadden en hebben. Vergeet niet, vermogen van de een is schuld van de ander.

  Discussie op mijn werk over het binnenhalen van nieuwe werknemers met vaste contracten. Vergeet het maar, de ouderen houden dat tegen.

  Leuk voor die jongeren die van tijdelijk baantje naar tijdelijk baantje hoppen.

  Waar zou je nu echt een beetje ziek van worden, maar geen WAO meer.

 244. Juan Belmonte says:

  Bernard,

  Ik heb hier gezien de commentaren het gevoel dat er hier alleen maar mensen reageren die geen eigen huis hebben, het nooit zullen bezitten en gedreven zijn door jaloezie.

  Dank voor uw bijdrage.
  Dat betekent voor de woningmarkt dat er hier geen huidige huizenbezitters noch toekomstige huizenbezitters bloggen.

  Gefeliciteerd met al deze wijsheid, Juan heeft er nieuwe inzichten door gekregen . 🙂

 245. Voerman says:

  Juan Belmonte: Gefeliciteerd met al deze wijsheid, Juan heeft er nieuwe inzichten door gekregen .

  Het had Juan gesierd, als Juan ook even het andere onderdeel van Bernards post, namelijk betrekking hebbende op ouderen, belicht zou hebben. Kan persoonlijk zijn, maar Voerman denkt, dat Juan soms niet alleen stieren voor het (wapper)lapje houdt. 🙂

  Overigens acht Voerman het heel goed mogelijk, dat hier ter plekke meer huidige huiseigenaren posten, dan mensen die ooit een eigen huis zullen bezitten! Vogels van allerlei pluimage met allemaal hun eigen open – of verborgen agenda.

 246. BBB says:

  VoermanWeinig culturen in de wereldgeschiedenis hebben dit fenomeen gekend.

  Weinig generaties in de wereldgeschiedenis leggen de rekening bij hun eigen nakomelingen.

 247. Drik says:

  De rekening van op te grote voet leven bij je kinderen neerleggen is voor losers, zelfs mijn vriendin begint dit soort dingen al te zeggen “een eigen huis is voor losers”.

  Tja wat moet ik nu?

 248. Peter z says:

  Voerman: Ik ben ook geen baby-boomer (te oud daarvoor), maar ik vind het steeds weer jammer, te zien, dat dit log in toenemende mate gekaapt wordt door mensen die graag ouderen in hun waarde willen aantasten. Tegenargumenten worden niet begrepen of beledigend afgewimpeld. Zelfs op zich respectabele mensen doen daar aan mee en weinigen steunen de aangevallen ouderen.
  Daarom doet het Voerman goed, dat jij een ander geluid laat horen.
  De meesten hier, beseffen niet, dat die ouderenbashers evenals de andere trollen schade aanrichten aan de oorspronkelijke opzet van dit log. Jammer. Voerman ziet dat al geruime tijd met lede ogen aan en gelooft langzamerhand, dat op dit log, maar erger nog in de hele samenleving dit fenomeen onuitroeibaar aan het worden is.
  Op veel plaatsen valt waar te nemen, dat ouderen zich verstoten voelen door politiek en samenleving, als gevolg waarvan ouderen steun zoeken bij elkaar en gaan afzien van deelname aan de maatschappij en ook aan dit log. Weinig culturen in de wereldgeschiedenis hebben dit fenomeen gekend.

  Het probleem is geen babyboomers, maar jongere generaties die vonden dat hoge schulden prima was.. Liever klagen over mensen die tussen 95-08. Di zijn het source van bubbel, geen oudeeren denk ik..

 249. Drik says:

  Voerman: maar ik vind het steeds weer jammer, te zien, dat dit log in toenemende mate gekaapt wordt door mensen die graag ouderen in hun waarde willen aantasten. Tegenargumenten worden niet begrepen of beledigend afgewimpeld.

  Dat ze die ellende veroorzaakt hebben bagataliseer je, maar dat er is wat van gezegd wordt verwerp je?

 250. Peter z says:

  ik bedoel dat source van bubbel is mensen die tussen 95-08 een huis hebben gekocht, geen ouderen (siri voor typen in de trein =veeel typos

 251. Voerman says:

  BBB: Weinig generaties in de wereldgeschiedenis leggen de rekening bij hun eigen nakomelingen.

  Kijk kijk,
  De apen komen langzamerhand uit alle mouwen!

  Drik: De rekening van op te grote voet leven bij je kinderen neerleggen is voor losers

  Zuinig zijn op die vriendin, joh!
  De meeste vriendinnen komen pas als de warmte er een beetje afgegaan is met hun eisenpakket! 🙂

 252. BBB says:

  Voerman:
  De meesten hier, beseffen niet, dat die ouderenbashers evenals de andere trollen schade aanrichten aan de oorspronkelijke opzet van dit log. Jammer. Voerman ziet dat al geruime tijd met lede ogen aan en gelooft langzamerhand, dat op dit log, maar erger nog in de hele samenleving dit fenomeen onuitroeibaar aan het worden is.
  Op veel plaatsen valt waar te nemen, dat ouderen zich verstoten voelen door politiek en samenleving, als gevolg waarvan ouderen steun zoeken bij elkaar en gaan afzien van deelname aan de maatschappij en ook aan dit log. Weinig culturen in de wereldgeschiedenis hebben dit fenomeen gekend.

  Dit is nog maar het begin Voerman. Jouw observatie is correct wat betreft de ouderen maar dit doen de ouderen zichzelf aan. Voornamelijk door het beleid van de ouderen zitten we in de huidige huizenmarkt-zeepbel. Het huidige slappe beleid van hun nakomelingen gaat ook geen oplossing opleveren waardoor de kloof tussen jong en oud blijft groeien.
  Nu het voor iedereen duidelijk is dat de huizenmarkt heel erg ziek is en de zeepbel gaat klappen zul je zien dat de discussie zich gaat verplaatsen naar het generatieconflict.

 253. Drik says:

  Peter z: ik bedoel dat source van bubbel is mensen die tussen 95-08 een huis hebben gekocht, geen ouderen

  Hoe kwam het dan dat veel starters van jongere generatie te veel voor hun huis hebben moeten betalen?
  Dan moet je een stukje terug gaan, naar Adam en Eva gaan is geen argument, waar de HRA begon is de ellende begonnen, men ging schulden aangaan verheerlijken met rare aftrek posten en hierdoor werd de HRA de grootste uitkeringstrekkers groep van Nederland.

  Voerman: Zuinig zijn op die vriendin, joh!
  De meeste vriendinnen komen pas als de warmte er een beetje afgegaan is met hun eisenpakket! 🙂

  Dat ben ik zeker Voerman, maar ze ziet ook wel dat het met de huizenmarkt totaal niet goed gaat en waar geld verloren wordt, zien de vrouwtjes als losers, zo is ze dan weer wel 😉

 254. Voerman says:

  Drik: Dat ben ik zeker Voerman, maar ze ziet ook wel dat het met de huizenmarkt totaal niet goed gaat en waar geld verloren wordt, zien de vrouwtjes als losers, zo is ze dan weer wel

  Vergis je niet, vriend, ze wonen liever met een loser in een riant huis dan met een winnende eskimo in een iglo! 🙂

 255. Drik says:

  HRA was eind 2012 al 35 miljard euro, zelfs een klein kind kon zien aankomen dat dit niet vol te houden is.

  Naoorlogse regelingen die al lang weg hadden moeten zijn, zoals ook kinderbijslag, prima was het voor net na de oorlog, daarna werd elk woord daaraan besteden vervuiling.

 256. Voerman says:

  BBB: Nu het voor iedereen duidelijk is dat de huizenmarkt heel erg ziek is en de zeepbel gaat klappen zul je zien dat de discussie zich gaat verplaatsen naar het generatieconflict.

  Joh, die hele huizenmarkt is één door de politiek en zittende macht uitgevonden afleidingsmanouvre. De werkelijke misstanden en verneukingen in dit landschap en deze wereld zijn van een geheel andere orde, maar daar zijn de ouderen te nuchter voor (platgezegd van duiten en fluiten) en de jongeren te gefrustreerd. Dat laatste wordt een generatie conflict genoemd, maar is het niet.

  Een generatieconflict duurt maar een paar jaren en speelt zich af tussen jeugdigen van plm. 12 tot zeventien jaar en hun ouders.
  Het heeft met volwassen en groot worden te maken.

  De toestand die heden speelt, gaat tussen jongere volwassenen en oudere volwassenen en beoogt iedereen klein en dom te houden. De vroegere rol van de kerk en de notaris is wat dat betref naadloos door de politiek en de banken. overgenomen.

 257. Drik says:

  Voerman: Vergis je niet, vriend, ze wonen liever met een loser in een riant huis dan met een winnende eskimo in een iglo! 🙂

  Haha ok, maar ze kijkt toch ook wel een beetje naar geld, wil ik er maar mee bedoelen… laat ik het haar maar niet lezen 😉

  Voerman: iglo!

  Een kleine iglo denk ik niet, wie weet een grote iglo met wat luxe! 😉 ze staat te popelen en te springen om weer 3 á 4 weken met m’n zeiljacht weg te gaan, volgens mij vindt ze het prima om daarin te wonen gezien de traantjes als we weer terug komen 😉

 258. Frans says:

  Keesje:
  Frans,

  Denk je werkelijk dat hij het niet zelf bedacht heeft, maar dat hij opgezet is door veiligheidsdienst? Hoe kom je aan dat idee?

  Helaas heb ik dit van iemand die ik vertrouw, maar ik heb er niet zelf uitgebreid studie naar gedaan. Het gerucht gaat zal ik dan maar zeggen dat Folkert helemaal zelf niet deze moord heeft uitgevoerd, en dat er ook omstandigheden zijn die daar op wijzen.
  De LPF Eindhoven gaat er in ieder geval van uit dat de dader niet Folkert heet.
  http://lijstpimfortuyn-eindhoven.nl/index.php/nieuws/757-wie-heeft-pim-fortuyn-vermoord

 259. Voerman says:

  Voerman gaat een borrel drinken, want het duurt minimaal een paar uurtjes alvorens de laatste posts van Voerman in volle betekenis zijn doorgedrongen in de botte hersenen van veel “jeugdige volwassenen” alhier (als het überhaupt voor hen al te snappen valt).
  Vervolgens zal Voerman in tweede termijn reageren, als dat al zinvol is! 🙂

 260. Frans says:

  Een wat betere toelichting op de moord van Fortuyn:
  http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=1371

 261. Drik says:

  Voerman: in volle betekenis zijn doorgedrongen in de botte hersenen van veel “jeugdige volwassenen” alhier (als het überhaupt voor hen al te snappen valt).
  Vervolgens zal Voerman in tweede termijn reageren, als dat al zinvol is! 🙂

  Dat lok je nu wel uit dan 😉

 262. Drik says:

  Ik weet niet of Frans het was die ook een zielschip heeft, maar koper antifouling Frans!
  Helemaal top! 😉

 263. Voerman says:

  Frans: De LPF Eindhoven gaat er in ieder geval van uit dat de dader niet Folkert heet.

  \als dat waar zou zijn, dan kan Folkert inderdaad beter nog maar even op zijn huidige adres blijven wonen. We weten nog, hoe dat met de veronderstalde moordenaar van JFK afgelopen is?
  En nu die borrel!

 264. Drik says:

  Frans: Hierover pratend kom ik op een andere gedachte: als Wilders te groot wordt en vasthoud aan Nederland uit de EUR, dan moet je niet gek opkijken als er weer een Folkert opstaat. (lees binnenlandse veiligheidsdienst weer een klusje krijgt)

  Daar is al veel over geschreven, zag je het al voor je Pim Fortuyn bij de Koningin?! 😉

 265. Juan Belmonte says:

  Voerman,

  Hoe het ook zij,
  Beste Voerman

  Van spaarzin
  En terughoudendheid bij aangaan van schulden
  Lijkt inmiddels geen enkele generatie meer kaas gegeten te hebben.

  Eerder rekende Claude al af met het idee dat ouderen schuldenvrij zijn.
  En van de jongere generatie hebben de statistieken al voldoende in mainstream media gestaan.

  Verwacht u van Juan datti
  – of de ouderen
  – of de jongeren
  een verwijt maakt inzakke schulden, hebberigheid o.i.d. ?

  of geen van beiden
  Of wie weet ook wel beiden

  Juan denkt in termen van hogehuizenprijsminnen, gesubsidieerd huizenleasen.
  Tot nu toe doen de dreumesen het het best 🙂

 266. Juan Belmonte says:

  Buenas noches
  Juan

 267. duif says:

  Drik:
  HRA was eind 2012 al 35 miljard euro, zelfs een klein kind kon zien aankomen dat dit niet vol te houden is.

  Volgens mij koste de HRA de staat ongeveer 12 miljard. (+/-650 miljard schuld * +/- 5% rente en daar krijgen de eigenaren +/- 37% van terug.)

 268. Voerman says:

  Juan Belmonte: Tot nu toe doen de dreumesen het het best

  In elk geval het meest laatstelijk! 🙂

 269. Drik says:

  duif: Volgens mij koste de HRA de staat ongeveer 12 miljard. (+/-650 miljard schuld * +/- 5% rente en daar krijgen de eigenaren +/- 37% van terug.)

  Wat het exact is weet ik niet, ik had even snel op internet gevonden dat in augustus 2012 het al 34 miljard was.
  Iemand die een huis koopt, gaat meestal wel wat verbouwen of kopen voor het nieuwe huis, daar komen wel belasinginkomsten mee binnen, dit is iets wat ik een tijd geleden nog wel eens hoorde als excuus om het goed te maken met die HRA.

 270. Frans says:

  Drik: Daar is al veel over geschreven, zag je het al voor je Pim Fortuyn bij de Koningin?!

  Ik denk dat vooral de koningin dat niet voor zich zag…

 271. BBB says:

  Voerman,

  De huizenmarkt problematiek in Nederland kan mij eerlijk gezegd gestolen worden. Ik heb geen vastgoed of ander vermogen in Nederland en ben ook niet van plan dit binnenkort te krijgen. Ik heb al vrij lang geen banden meer met Nederland en observeer de situatie vanaf de zijlijn. Het echte probleem in Nederland is niet de huidenmarkt-zeepbel maar de enorme private schuld die het gecreëerd heeft. Dit valt ook buiten Nederland op. Dalende huizenprijzen gaan dit probleem niet oplossen. Deze schuld zit voornamelijk bij één leeftijdsgroep. Dat zijn de jongeren van 25 tot 45 jaar. Dat maakt deze groep bijna tot een verloren generatie. Maar daar stopt het niet bij voor deze groep. Ze moeten langer doorwerken en in een artikel van de NOS staat dat door het huidige pensioenstelsel 100 mld vermogen verschuift van jong naar oud. De vermogensonbalans tussen oud (45+) en jong wordt dus steeds groter terwijl deze jongeren (45-) nu juist vermogen nodig hebben om hun schulden af te lossen. De ouderen hebben het gedrag van hun kinderen dat heeft geleid tot deze enorme schulden aangemoedigd. Het achteraf domme gedrag van deze jongeren werd mogelijk gemaakt door het achteraf slechte beleid van de ouderen.
  Helaas is nu de houding van de meeste ouderen dat het niet hun probleem of schuld is en dat ze er niet aan denken een stapje terug te doen om hun kinderen te helpen. Toch zullen de ouderen van nu een flinke stap terug moeten doen om hun nageslacht uit de problemen te helpen anders zullen we niet één verloren generatie maar velen verloren generaties krijgen.

 272. Drik says:

  Frans: Ik denk dat vooral de koningin dat niet voor zich zag…

  😉

 273. Apekool says:

  Frans
  De LPF Eindhoven gaat er in ieder geval van uit dat de dader niet Folkert heet.
  lijstpimfortuyn-ei…pim-fortuyn-vermoord

  LPF Eindhoven met lijsttrekker Rudy Reker (al vanaf het begin) – die man is een autoverkoper, zou ik niet zomaar vertrouwen.

  Lokaal noemen we hem anders, rijmt op Ger Hukker.

 274. Voerman says:

  BBB: Helaas is nu de houding van de meeste ouderen dat het niet hun probleem of schuld is en dat ze er niet aan denken een stapje terug te doen om hun kinderen te helpen. Toch zullen de ouderen van nu een flinke stap terug moeten doen om hun nageslacht uit de problemen te helpen anders zullen we niet één verloren generatie maar velen verloren generaties krijgen.

  Ik sta helemaal aan de zijlijn, want ik ben héél veel te oud om stappen te zetten. Een klein pasje voorwaarts en ik ben door en een klein pasje terug en ik heb een hoop geld wat niet veilig te stallen is en bovendien ben ik dan dakloos.
  Stel, dat de +/- 55-ers dat stapje terug moeten doen; hoe stel jij jezelf dat voor?
  Moeten zij ontslag nemen, zodat een jongere hun baan over kan nemen?
  Moeten zij hun onderwaterstaande huis verkopen en dan het geld wat zij niet hebben aan een jongere geven?
  Moeten zij hun auto afgeven aan een jongere die niet eens de brandstof en de belasting op kan brengen?
  Werken tot hun 75e, terwijl zij allng blij zijn als ze het tot hun 60e volhouden zonder ziekte of ontslag?

  Neen, BBB, er is maar één oplossing. De jeugd (en dan bedoel ik de echte kinderen van nu) zouden moeten opgevoed worden, zodanig, dat zij niet in dezelfde schuldsituatie als hun jonge ouders vervallen. Dat kunnen alleen die jonge ouders van nu en niemand anders.
  Dat heeft veel te maken met het niet consumeren van zaken als i-speeltjes, inzuipen en pas om middernacht naar de disco, dure merkkleding, dure vakanties, presteren op school, respect voor elkaar en al van dat soort dagelijkse zaken.

  Wij, die aan de zijlijn staan, weten, dat hem dat niet gaat worden!
  Er is geen hoop, er is geen probleem en er is geen oplossing en het heeft niks met generatieconflicten van doen.

  Overdreven zorgen zijn ook niet nodig, want alle mensen groeien op in hun gegeven situatie en leren ermee te leven. Lukt zelfs in de meest achtergebleven en primitieve landen ter wereld.

  Als jij het weet mag jij het zeggen, maar niet in algemene termen zoals “stapje terug”, graag! 🙂

 275. Peter z says:

  Drik: Hoe kwam het dan dat veel starters van jongere generatie te veel voor hun huis hebben moeten betalen?
  Dan moet je een stukje terug gaan, naar Adam en Eva gaan is geen argument, waar de HRA begon is de ellende begonnen, men ging schulden aangaan verheerlijken met rare aftrek posten en hierdoor werd de HRA de grootste uitkeringstrekkers groep van Nederland.

  Dat ben ik zeker Voerman, maar ze ziet ook wel dat het met de huizenmarkt totaal niet goed gaat en waar geld verloren wordt, zien de vrouwtjes als losers, zo is ze dan weer wel

  Ik heb 2 van latste 3 keer toen ik een bod gedaan had, met nabestanden had te maken.. En die mensen, gelof mij, willen helemaal hun prijs naar beneden aanpassen.. Dus dat heeft niks met babyboomers te maken, echt

 276. duif says:

  Drik: Wat het exact is weet ik niet, ik had even snel op internet gevonden dat in augustus 2012 het al 34 miljard was.

  </blockquote

  Het is veel, te veel, maar gelukkig ook weer niet in de orde van 34 miljard.

  Kort even googlen geeft toch echt iets in de orde van 12 miljard op (ik heb het even niet in mn portemenee zitten)
  http://www.vastgoedmarkt.nl/nieuws/2012/08/29/Ruim-miljard-naar-hypotheekrenteaftrek

 277. duif says:

  quoten is een kunst

 278. Cartoonist says:

  Frans: Een wat betere toelichting op de moord van Fortuyn:

  Eerst domoniseren, daarna elimineren.

 279. Cartoonist says:

  edit: demoniseren

 280. Nico de Geit says:

  Volgens Willem Oltmans had Fortuyn een week voor zijn dood een gesprek met de Amerikaanse ambassadeur. Deze gaf aan Amerika door wat voor een man Fortuyn was.

  ‘Weg met die clown hebben ze daar gedacht. Er werd een mannetje gezocht om hem op te ruimen en aldus geschiedde.’ Volgens Oltmans.

 281. Steven says:

  ach.. je hebt een hoop geleuter, maar belangrijker is de trend:

  http://biflatie.nl/wp-content/uploads/huizenmarkt-herstellende.jpg

 282. tinus says:

  @Voerman,

  Zo’n radicale aanpak is helemaal niet nodig. Bepleit wordt dat de ouderen een stapje terug doen.

  Met de nadruk op “pje”.

  Dat kan er bijvoorbeeld als volgt uit zien:

  Niemand hoeft zijn huis met verlies te verkopen. Maar zakken met de prijs mag best, zeker als er dikke overwinst op het huis zit.

  Ook een idee, eens wat eerder verhuizen. Veel te vaak zie ik dikke gezinshuizen die nu bewoond worden door een oud echtpaar of zelfs door een alleenstaande.

  Stoelliften erin om het huis maar bewoonbaar te houden.

  Waarom niet verkopen? Voor de winst koop je een prima kleiner huis, of een mooi appartement.

  Kan dat gezin dat nu op 80 vierkante meter woont door naar een passend huis.

  Andere voorbeelden?

  Wat ik al noemde, binnen de machtverhoudingen op het werk eens kiezen voor het aanbieden van vaste contracten aan jongere medewerkers.

  En die paar centen die er zijn gebruiken voor een hoger salaris (ook voor de ouderen), in plaats van doorsluizen naar het pensioenfonds.
  Lijkt me meer dan billijk.

  En als we echt durven, doen we iets aan al die mooie goudgerande overgangsregelingen.

  De pensioenregelingen van de ouderen zijn, hoewel niet zo mooi als voor de generatie van voor 1950, onbereikbaar voor de volgende generaties.

  Stapjes Voerman, stapjes, een procentje hier en een procentje daar.

  Maar het helpt wel om de vermogenstranfer van jong naar oud wat te matigen.

 283. Klaas says:

  Het onderwaterstaan van een huis is natuurlijk alleen te bepalen als je ook het opgebouwde én nog op te bouwen vermogen van de hypotheekschuld aftrekt. Zonder dat sommetje is het allemaal gebakken lucht en stemmingmakerij.

  De huizenprijzen zijn volgens het Kadaster nu al een jaar min of meer stabiel gebleven dus de prognose van 40% onderwaterhypotheken over een paar jaar is sowieso speculatief.

 284. Cartoonist says:

  @ tinus

  Het lijkt mij dat je je frustraties richt op het verkeerde deel v/d bevolking. Dat het meer helpt als die benauwende regulering voor grondgebruik wordt aangepast. Als er gewoon gebouwd kan worden naar vraag, zonder een semi-communistische overheid die voor iedere vierkante meter grond een ander bestemmingsplan heeft. Als er vrijer gebouwd kan worden dan worden de huizenprijzen vanzelf betaalbaar. Maar de overheid, banken en de elite , die van dit systeem profiteren, houden dat tegen, niet de babyboomers, die hebben voor het overgrote deel net zo min iets te vertellen als de jongeren.

  Dus richt je pijlen op die organisaties die de boel bewust in de vernieling laten lopen en niet op dat (oudere) deel van de bevolking die het ook maar overkomen is en gedwongen wordt om mee te doen aan het piramidespel.

 285. Cartoonist says:

  Klaas: als je ook het opgebouwde én nog op te bouwen vermogen van de hypotheekschuld aftrekt.

  Dat nog op te bouwen vermogen evenals het opgebouwde vermogen is in dit financiele systeem wat gebaseerd is op een piramidespel van krediet verstrekken volledig luchtfietserij.

  Als de kredietkraan dicht blijft dan verdampt de onderliggende waarde van alle op krediet gebaseerde waarden, zoals onroerend goed, grond, aandelen en pensioengelden, terwijl de (staats)schuld blijft staan.

 286. Keesje says:

  tinus, Cartoonist,

  Prima ideeen van Tinus en ook prima idee van Cartoonist.

 287. Klaas says:

  @ 297 Cartoonist: Als ik na 20 jaar sparen een groot deel van mijn hypotheeksom al bij elkaar heb gespaard is dat geen luchtfietserij. Ook de 10 jaar die ik nog spaar moet je gewoon in dat licht zien. Eén dag voor het einde van de looptijd sta je misschien nog wel een ton onder water en een dag later sta je er twee ton boven.

  Paniekzaaierij over het onderwaterstaan is alleen voor de (volledig)aflossingsvrijen.

 288. Dystopia says:

  Voerman: Kijk kijk,
  De apen komen langzamerhand uit alle mouwen!

  Je zou de boeken van bioloog en primaten gedragsdeskundige Frans De Waal eens moeten lezen…
  Artikel in deze link gelezen?

  Dystopia: Vakantie? Terugkerende tsunami’s, typhoon’s, meters sneeuw in Japan. Extreem hoge temperaturen in Australië, Overstromingen in Bolivia, en de weerman bij de fabeltjeskrant die ons voorlicht over het weer in onze ingeburgerde vakantiebestemmingen
  Nog snel iets van de wereld gaan zien?

  Een bubbel kun je het nauwelijks noemen.
  Eerder de andere kant op kijken en je druk maken over kinderopvang of zo. Genieten van je nageslacht terwijl ze straks het nakijken hebben. Nog even en de planeet is onbewoonbaar terwijl de waan van de dag ons bezighoudt als met het weerbericht. Hoe lang men in de file staat voordat men thuis van z’n kinderen kan genieten…

  Voerman: Wij, die aan de zijlijn staan, weten, dat hem dat niet gaat worden!
  Er is geen hoop, er is geen probleem en er is geen oplossing en het heeft niks met generatieconflicten van doen.

  Een beetje waar. Dogmatisch generaliseren helpt niet.
  Er waren ook babyboomers die zich verre hielden van te profiteren omdat ze doorhadden hoe het de samenleving uiteindelijk zou gaan ontwrichten. En je hebt volkomen gelijk wanneer je beweert dat velen van de generaties daarna niet ‘wakker’ genoeg bleken een kritische houding aan te nemen. Het zou vooral moeten gaan over hen die voordeel genieten ten opzichte van anderen door mee te werken aan een corruptie veroorzakende inkomenspolitiek. Het eigen voordeel nastrevend daarbij het collectieve belang uit het oog verliezend.

  Wat we nu doorlopend zien zijn doekjes voor het bloeden van wie? Dat maakt boos! Een fundamenteel debat, een rigoureus afstand nemen van woonvoordelen die slechts voor bepaalde groepen gelden door subsidieregelingen die contraproductief bleken daar is de politiek te laf voor. Het gaat jaren duren om het complexer te maken dan het is, om het mensen gemakkelijker te maken elkaar aan te vallen. Verdeel en heers op bureaucratische wijze. Nieuw.

 289. Dystopia says:

  Nico de Geit,

  Ha! Misschien moet deze nicht eens contact opnemen met Gerard Spong, ook ‘n nicht maar z’n neef heet geen Desi Bouterse. Het is geen Bradley Manning hè.

 290. Hi, i think that i noticed you visited my blog so i came to return
  the choose?.I’m attempting to to find issues to enhance my website!I guess
  its ok to make use of some of your ideas!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*