Wat gaan de huizenprijzen doen in 2019?

Wat verwacht u? Gaan we de zeepbel nog iets verder opblazen?

Wat gaan de huizenprijzen doen in 2019?

View Results

Loading ... Loading ...
Share Button
7 comments on “Wat gaan de huizenprijzen doen in 2019?
 1. Nico de Geit says:

  Wat zegt een prijsstijging als er slechts een paar huizen te koop staan? Waar ik woon gaan de prijzen door het dak, zomaar opeens 15-20% er bovenop – maar de te koop staande woningen zijn extreem schaars.

  De vraag is: wanneer plopt de zeepbel? En dat is een wereldwijd dingetje: ergens valt een dominosteen en tikt de volgende dominosteen om. Of de centrale banken zien zich op enig moment genoodzaakt de rente te verhogen.

  Stabiliseren schijnt te betekenen dat ze de rente omhoog moeten doen. En het systeem kan geen hogere rente aan. We gaan het meemaken. Ik durf niet te voorspellen wanneer het omslagpunt komt.

  Als ze echt niet meer weten hoe het verder moet kunnen ze altijd nog Bernie Madoff uit de gevangenis halen: de man is een expert in piramidespelen, en kan het misschien nog wat langer rekken.

 2. Nico de Geit says:

  Stemmen lukt niet. Ik kies voor: ‘valt niks zinnigs over te zeggen’. Er kan 30% bijkomen, maar ze kunnen ook halveren. We leven in extreme tijden – nooit eerder in de menselijke geschiedenis was er een zo grote zeepbel – niet iedereen heeft dat in de gaten.

  Komt er 30% bij, prima, kan. Als er 50% af gaat gaat de markt op slot. Banken staan geen restschuld toe, mensen blijven in hun woning. In Nederland tenminste. Bij een extreme daling gaat de markt op slot. Niemand koopt, niemand verkoopt. In Australië is dat al gaande.

  In Australië heeft de daling al ingezet, goede kans dat anderen gaan volgen. De echte problemen beginnen pas als mensen hun werk kwijt zijn of als de financiering vernieuwd moet worden, en ze niet meer extreem goedkoop kunnen lenen.

  Ze worden dan keihard voor het blok gezet: 8%, 10% rente. In Australië zag ik dat al voorbijkomen. Die ‘hoge rentes’ worden berekend door niet-banken. Een gewone bank wil de klant niet meer, en dan zit er niks anders op dan te verkopen of te herfinancieren tegen 8 of 10%.

 3. Eric406 says:

  Geit, de komende jaren gaan de vooroorlogse generatie en de eerste babyboomers ons verlaten. Daar is het huizenbezit nog vrij hoog. Komt allemaal op de markt, alleen wie wil het hebben.

 4. maff says:

  Joepie, we hebben weer een draadje en het werkt 🙂 Just in time
  A Synchronized Global Housing Downturn Is Here
  https://www.reddit.com/r/worldnews/comments/ad90jd/a_synchronized_global_housing_downturn_is_here/

  ps 🙂

 5. Aryan Blaauw says:

  To the moooon b!tchez 8)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*