Dutch subprime via NHI aan buitenlanders aansmeren

Nederlandse rommelhypotheken slijten aan buitenlandse beleggers, dat lijkt het doel achter de NHI te zijn. Onze pensioenfondsen moeten vooral voor vals vertrouwen in de NHI gaan zorgen. Mocht er later een Nederlandse bank in de problemen komen is het de bedoeling de verliezen af te wentelen op de NHI deelnemers.

“Dat vertaald zich dan weer in een hogere rente voor uiteindelijk de hypotheeknemer waar het ons om te doen is”

Share Button
84 comments on “Dutch subprime via NHI aan buitenlanders aansmeren
 1. maarten says:

  Na Lehman brothers is dit weer lekker mistig. Wat een macht hebben die dertigjarige snotneuzen in Singapore en London die naar schermpjes kijken toch. Aan wie dan? een dealtje sluiten: koop jij mijn troep koop ik jouw troep en we doen er niet moeilijk over ofzoiets?

 2. maarten says:

  Blok doet me steeds meer denken aan die “Frankie” uit het programma “Strippers cars for cash” op NGC
  http://www.youtube.com/watch?v=wo9L7kX2Bs0

 3. ps says:

  maarten:
  Blok doet me steeds meer denken aan die “Frankie” uit het programma “Strippers cars for cash” op NGC
  http://www.youtube.com/watch?v=wo9L7kX2Bs0

  Zie dit filmpje met cartoon.
  Zo gaat Blok eindigen wanneer de hele boel is opgeblazen. Met een knapzak:

  http://www.colbertnation.com/the-colbert-report-videos/427311/june-19-2013/tip-wag—wall-street—north-carolina

  🙂

 4. GBJ Hiltermannetje says:

  Blok doet mij meer meer denken aan een zakenman dan aan een volksvertegenwoordiger die voor de burger aan het werk is. Vreemd? Kok naar ING, Zalm naar ABN AMRO en Blok werkt aan z’n CV. Wat een ongelooflijke oplichterij is het toch! DIE PENSIOENEN ZIJN NIET VAN DE BANK!!!!!!!!!!! En ze waren ergens anders voor bedoeld!

  Kort geleden werd duidelijk dat wie nu 25 is tot z’n 72e zal moeten doorwerken voor hij of zij met pensioen kan. Dat was schokkend genoeg want de levensverwachting in aanmerking genomen betekent dat men niet veel meer dan 10 jaar van het pensioen kan genieten voor men doodgaat. (even de arbeidsproductiviteit van ‘n 70 jarige, de consequenties, buiten beschouwing gelaten) De verontwaardiging over de babyboomgeneratie waarvan hele volksstammen op of voor hun 55e met de VUT gingen was dan ook voorspelbaar, maar dit is pas echt grenzend aan ‘om krankzinnig van te worden’!

  In de UK zijn ze al verder met wonen onbetaalbaar maken zodat straks alle komende generaties alleen nog maar huurder kunnen zijn van ‘n investeringsmaatschappij die geen bank heet te zijn en de lucht in de huizenmarkt verdwijnt in verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Wat ‘n bak. En wat een gebakken lucht. De overheid die zelf hypotheken verpakt. Dit kan natuurlijk nooit goed gaan en zou iedereen de ogen moeten openen voor het feit dat niet goede volkshuisvesting maar slechte banken het probleem zijn waarvoor politici aan het werk zijn. Alleen doen ze alsof het niet zo is.
  Wanneer dit doorgang vindt, berg je dan maar, of liever verhuis uit nederland want de voorbode zal de ontwikkeling de komende 5 jaar in de UK zijn. Met dit verschil; onze hypotheekschulden zijn gigantisch veel hoger want in Engeland zijn meer huurders. Met dit plan is dat hier straks ook het geval omdat te duur zijn mag straks iedereen huren en daartoe halen we nu vast buitenlandse investeerders binnen.

  http://www.buzzfeed.com/dlknowles/britains-dysfunctional-property-market-in-gi-fm44

  http://www.thebureauinvestigates.com/2013/09/18/get-the-data-the-crisis-at-the-heart-of-the-uks-affordable-housing-supply-system/

  De overheid heeft andere belangen dan de burger die moet wonen.

  youtube.com/v/ba8X…t=2084&end=2126

  Households can’t spend more than their income for VERY LONG!

  De overheid kan niet evenveel aan het spaargeld van de burger blijven verdienen als de belastingtarieven achter blijven bij de reële rente, althans niet voor lang.

  Loonstijgingen zitten er voorlopig niet in.

  Plunderen van de pensioenen.
  Tijd dat banken gaan besparen op hun hypotheekcommercials,want als nu dáár het geld vandaan moet komen, van hypotheek verstrekking, gaan ze sneller naar de bodem zou je denken, maar nee gezamenlijk wijzen ze naar waar nog geld zit!

  Blok z’n brief aan de toekomst is een sollicitatie bij een groot bedrijf waar hij niet hoeft te werken straks omdat hij dan meteen ‘n pensioen geniet om voor zich te laten werken! It’s a Trap!

  KOOP EEN HUIS! NU!

  Op Dubbele bodems, op dubbele bodems gefundeerde huizenprijzen.

  Of vertik het. Don’t buy and the dealer will die! Or forever a slave with nowhere to go. Gebruik je verstand of laat anderen voor je denken en teken ‘n zeker noodlot. De regie is niet aan hen die de meeste zendtijd hebben al 5 jaar lang zijn er gezonde signalen uit de samenleving van mensen die zich niet uitleveren en geld uitsparen. Onderschat de kracht niet van een kopersstaking! Alles liever dan te zwichten voor de charlatans die geen greintje genade zullen hebben voor jou maar wel voor het bedrijf dat straks je huis opkoopt. Was maar blijven huren.

 5. Frans says:

  Het lijkt wel of je naar een vegadering van de banken zit te kijken. O ja wacht, hoe was het nog maar weer? VVD = bankhoeren.
  We are all doomed anyway…

 6. Maria says:

  Wat zegt ie nou?

  We kunnen mensen in Singapore of in London niet genoeg voor de gek houden dat dit een goed beleggingsplan is!

  Die mensen hebben Fannie Mae en Freddy what’s his name toch ook nog meegemaakt!

  Fuck the duck, what a world!

 7. Maria says:

  Het jammere (?) voor de Nederlandse hypotheekconsument?

  Nee, mijnheer Blok, het jammere is voor de huidige verkoper die nog steeds rekent in cijfers van 2008, dat is het jammere!

  Onze wereld is allang veranderd, helaas leeft de politiek nog steeds in een droomwereld waarin met belastingopbrengsten een utopia gehandhaafd kan blijven.

  De overheid (WIJ!!!!), wil niet meer garant staan voor nog meer onzinnige ideeen voor het handhaven van een droomwereld.

  Het is klaar, op, over en uit!!

  Laat de echte wereld nu eens binnen komen Blokkie!
  (jammer voor de vriendjes bij de ABN)

 8. ll says:

  Maria: We kunnen mensen in Singapore of in London niet genoeg voor de gek houden dat dit een goed beleggingsplan is!

  Het bewijs, dat het wel een goede belegging kan zijn, NL BIG Hedge-Fund 😉

  What do the Dutch owe America’s taxpayer ….. Het lijkt wel een financiële wereldoorlog aan het worden, bizar …….

  http://www.bloomberg.com/news/2013-11-05/what-do-the-dutch-owe-america-s-taxpayers-.html

 9. ll says:

  ll,

  Was ik al bang voor, achter slot en grendel, zoek op

  Big finance is a problem, not an industry to be nurtured, by Dirk Bezemer

  ‘To bring down our debt levels, we cannot avoid shrinking the financial sector, says Dirk Bezemer’

 10. ll says:

  @ Topic

  Het zijn toch de NHG hypotheken die naar de Bad Bank gaan ? Maar die stonden toch allang off-balance ?

  Off-balance bij de banken, dat dan weer wel, en binnenkort moeten ze worden uitbetaald, is dat het probleem ? Niemand die ze dan weer wil kopen ? Off-balance komt dan on-balance, en dan zijn de banken weggevaagd ?

  Hmmmmm……….

 11. ll says:

  @ Tpoic Is het eigenlijk niet gewoon een ‘tijdelijke’ bail-in van de pensioenfondsen door Vadertje Staat ? 😉

 12. ll says:

  Er staat zo ongeveer 374 miljard off-balance, waarvan hypotheken de grootste post is. 95% LTV als ik me niet vergis ?

  15% kan dan zo per direct worden afgeboekt want de onderliggende waarde is met 20% gedaald …., als die hypotheken on-balance moeten, ( als de PF ze niet zouden kopen ) ……, maar dit zijn alle hypotheken, de NHG is hier maar een onderdeel van …….

  Kan het niet meer overzien, het beest is zó groot, dat je het niet meer ziet ……….

 13. ps says:

  Frans: Het lijkt wel of je naar een vegadering van de banken zit te kijken. O ja wacht, hoe was het nog maar weer? VVD = bankhoeren.We are all doomed anyway…

  Zo denken ze er in Spanje ook over!

  http://www.express.be/joker/nl/platdujour/spanjaarden-koelen-hun-woede-op-politici-en-bankiers-op-bankbiljetten/198124.htm

  🙂

 14. Frans says:

  ps: Zo denken ze er in Spanje ook over!

  express.be/joker/n…biljetten/198124.htm

  haha! Meesterlijk! 🙂
  De waarheid moet worden gezegd, alhoewel ik ook denk dat we allemaal schuld dragen, op zijn minst door ons te laten inpakken zo’n 5000 jaar, en ook zal zijn de odds tegen ons.

 15. ps says:

  Frans: haha! Meesterlijk! De waarheid moet worden gezegd, alhoewel ik ook denk dat we allemaal schuld dragen, op zijn minst door ons te laten inpakken zo’n 5000 jaar, en ook zal zijn de odds tegen ons.

  Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat jij je niet laat inpakken.
  🙂

  Nu de rest nog!

 16. Latida says:

  Ik ben geen financieel expert but het is toch wel duidelijk nu dat er allerlei rookgrodijnen worden opgetrokken die de werkelijke solvabilitiet van de banken moeten verbloemen. Als je ziet hoe de overheid zich in allerlei bochten wringt om allerlei garanties af te geven dan weet je dat men bezig is om eventuele toekomstige bankverliezen op de belastingbetaler en de pensioenfondsen af te schuiven. De lucht die in de huizenmarkt zit staat op de balans van de banken die als private ondernmeningen veel veel risicos hebben genoemen maar er niet voor wensen te bloeden. Overheden op hun beurt zijn als de dood voor de gevolgen vna failliete banken, omdat als de belastingbetaler opdraait voor de rekening van al dat gemanipuleer in de financiele markt er een electoraal fiasco draait. Wat een zootje. Het lijkt er op dat we banken in ons midden hebben die in principe failliet zijn als de regels zoals die gelden voor private ondernemingen toegepast zouden worden.

 17. Latida says:

  Het economisch herstel van Nederland waar over wordt gerept bestat voornamelijk aan het aantrekken van de export. De binnenlandse bestedingen blijven daarbij echter achter en dit zorgt ervoor dat de huizenmarkt niet pofiteert van die opleving.

  In dat licht is dit artikel best relevant

  http://www.express.be/business/nl/economy/in-het-nieuwe-egalitaire-europa-zit-duitsland-nu-in-de-beklaagdenbank/198162.htm

  ‘De voorbije jaren heeft Duitsland zich vooral ontwikkeld op de kap van de rest van Europa, reële welvaart afgeleid naar de eigen markt en bij zijn partners een fictief gevoel van welvaart in de vorm van krediet gecreëerd. Die transfers, zo toonde de eurocrisis, zijn een belangrijke oorzaak van instabiliteit en wrevel. Op lange termijn kan zo’n onevenwicht de Eurozone doen instorten – en ook het Duitse exportmodel zelf.’

 18. yvonne says:

  Hoi allemaal, we zijn om en gaan niet kopen.
  Ik had al mijn twijfels, maar we gaan voor een schuldenvrije toekomst. We waren bij de hypotheker geweest en die vertelde dat we rustig een hypotheek van 30 jaar kunnen nemen voor 521,- netto in de maand.
  Ondanks dat het aantrekkelijk lijkt doen we het dus niet. De woningcorporatie zette ook druk want per 1 januari 2014 gaan ze met koopgarant stoppen.
  Nou wij kopen niet onder druk, dat geeft al een naar gevoel. Bedankt voor jullie adviezen, die hebben zeker goed geholpen!

 19. ps says:

  yvonne,

  Goed zo, jouw tijd komt nog wel!

  🙂

 20. lorenzo says:

  ”“Dat vertaald zich dan weer in een hogere rente voor uiteindelijk de hypotheeknemer waar het ons om te doen is” , zou niet het meest kwalijke zijn , wel dat de ‘klant’ er voor op draait , ergo zijn toevlucht niet elders kan zoeken .

 21. Frans says:

  ps: Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat jij je niet laat inpakken.

  Nu de rest nog!

  Thanks ps! 🙂 & inderdaad! 🙂

 22. Frans says:

  ps:
  Latida,

  Het kan ook anders:

  biflatie.nl/artike…-bewijst-anders-kan/

  Ik heb gelezen/gehoord dat het allemaal niet zo rooskleurig is als het lijkt in Ijsland.
  Ben helaas de details vergeten, maar het was iets in de trant dat de macht van de hedge funds nog steeds niet gebroken is, en dat Ijsland er helemaal niet zo goed voorstaat.

 23. lorenzo says:

  ps: Zo denken ze er in Spanje ook over!

  express.be/joker/n…biljetten/198124.htm

  Tja , andere omstandigheden dan het volgevreten ollanda !
  , alwaar de goegemeente ooit € 1000 per persoon en blijvende HRA is beloofd.
  We zijn namelijk druk of op vakantie .

 24. Frans says:

  Een kijkje achter de schermen, een kijkje naar het grotere geheel.
  http://www.youtube.com/watch?v=GIt_WQu4pJw
  Jim Willie.
  Smullen geblazen voor de liefhebber! 🙂

 25. Frans says:

  Leuk om verder op te googlen:
  Operation Gladio
  http://www.truthmove.org/content/operation-gladio/

 26. lorenzo says:

  lorenzo:
  ”“Dat vertaald zich dan weer in een hogere rente voor uiteindelijk de hypotheeknemer waar het ons om te doen is”, zou niet het meest kwalijke zijn , wel dat de ‘klant’ er voor op draait , ergo zijn toevlucht niet elders kan zoeken .

  Toevoeging : als Blok dit gezegd heeft zal ik het hem niet euvel duiden , immers voor de aanstelling van een minister is een schooldiploma nog steeds geen vereiste .

 27. lorenzo says:

  Frans: Leuk om verder op te googlen:
  Operation Gladio
  http://www.truthmove.org/content/operation-gladio/

  soory , frans , ik moet aan het werk.

 28. afbetaalde huiseigenaar says:

  yvonne,

  er is moed voor nodig om “nee” te zeggen..

  goed dat jullie je hebben geinformeerd en alles hebben uitgeplozen en vooral naar je instinct hebt geluistert..

  opgevoerde druk: dan is er iets niet in de haak.

  persoonlijke note: schuldenvrij is het allerbeste..
  je bent dan namelijk vrij om: … precies je begrijpt het.. om “nee” te zeggen!

 29. ps says:

  Frans: Ik heb gelezen/gehoord dat het allemaal niet zo rooskleurig is als het lijkt in Ijsland.Ben helaas de details vergeten, maar het was iets in de trant dat de macht van de hedge funds nog steeds niet gebroken is, en dat Ijsland er helemaal niet zo goed voorstaat.

  Dan sturen we haar er even op af.
  Mag ze meteen ook hier langskomen:

  http://www.youtube.com/watch?v=qVIAAUjdRXQ

  🙂

 30. Frans says:

  ps,

  Pittig wijfie! 🙂

 31. Frans says:

  lorenzo: soory , frans , ik moet aan het werk.

  Kijk dan maa

 32. Frans says:

  lorenzo: soory , frans , ik moet aan het werk.

  Kijk dan maar na het werk naar het interview met Jim Willie.
  Betere ontspanning is er niet! 🙂

 33. Juan Belmonte says:

  @ artikel

  Dutch subprime via NHI aan buitenlanders aansmeren

  Welnu da’s de Amerikanen gelukt tot het moment dat Lehman viel.

  Om nu iets soortgelijks met NL hypotheken te organiseren is een beetje laat, de effecten (risico’s) van keurig verpakte subprime hypotheken zijn inmiddels wel bekend.

  Menig bank is er (mede) door omgevallen dan wel genationaliseerd.

 34. Juan Belmonte says:

  ll: Er staat zo ongeveer 374 miljard off-balance, waarvan hypotheken de grootste post is. 95% LTV als ik me niet vergis ?

  Kan goed, grofweg 56% van de NL hypotheken staan Off-balance, kortom verkocht door de bank die de hypotheek afsloot.

  Gaat kennelijk om meer dan de helft avn de NL hypotheken.

  Maar wie zijn dan de kopers ?

 35. Juan Belmonte says:

  Juan Belmonte: kortom verkocht door de bank die de hypotheek afsloot.

  Tweemaal verkocht dus 🙂

 36. Deutsche Mark says:

  Maria:
  Het jammere (?) …

  Daar viel gisteren m’n mond open van verbazing en ik kreeg em lange tijd niet meer dicht.

  Dat de volksvertegenwoordigers de Nederlandse taal steeds minder goed beheersen is niets nieuws, maar over zulke uitglijders blijf ik persoonlijk struikelen.
  Zo’n hoog Jip en Janneke gehalte zou tot directe uitsluiting en ontbinding aller taken moeten leiden.

  Maar ja, corrupte marionetten hoeven niets te kunnen. Behalve hun heren dienen natuurlijk….

 37. Deutsche Mark says:

  Maria:
  Het jammere (?) …

  http://www.woorden.org/woord/jammere
  Vreselijk. Het lijkt wel een kleuterklas.

 38. Makelaar 2 says:

  Sorry, ik kan het niet laten dus hierbij een keurig bericht. Eerlijkheishalve vind ik dat dit bericht de huidige siutatie iets te rooskleurig probeert weer te geven. Makelaarsland wil zich op deze manier profileren, al is het inmiddels wel een zeer serieuze club. Feit is wel dat er een plezierige kern van waarheid in wordt aangegeven. De mensen hebben er weer veel zin in mede dankzij alle positieve berichten, ook op dit forum. Er is duidelijk weer meer vraag naar goede woningen!

  Er zijn in de afgelopen maand bij Makelaarsland ruim 20 procent meer woningen verkocht dan in oktober 2012.

  In oktober zijn 15.500 woningen van eigenaar gewisseld. Ten opzichte van de voorgaande maand gaat het zelfs om een stijging van 50 procent.

  Consumenten durven volgens de makelaar weer te kopen vanwege de lage rente. Ook hebben positievere berichten over de aantrekkende woningmarkt daaraan bijgedragen.

  “Sinds jaren hebben wij afgelopen maand een record gehaald met de realisatie van zeventien verkopen op één dag. Het is niet alleen meer het gevoel dat het beter gaat, de cijfers bevestigen het nu écht”, zegt algemeen directeur Jeroen Stoop van Makelaarsland.

  Volgens Makelaarsland is het vertrouwen zo groot, dat er weer meer woningzoekers zijn die een huis durven te kopen, voordat ze hun eigen huis hebben verkocht.

  “Als meer woningzoekers eerst kopen, dan komt de doorstroming op de woningmarkt in versnelling.”

 39. Steven says:

  ps: Het kan ook anders:
  biflatie.nl/artike…-bewijst-anders-kan/

  Yep!! En vergeet ook niet het filmpje onderaan te luisteren.

 40. dr.t says:

  Toch lijkt het wel mee te vallen met het effect van de nieuwe normen:
  ‘Lagere normen, goedkoper huis?

  De lagere hypotheeknormen hoeven niet perse een beperking te vormen voor het aanschaffen van een woning. Iemand met een bruto jaarinkomen van 45.000 euro kan met dezelfde rente volgend jaar ongeveer 3.500 euro minder lenen dan dit jaar. Als we rekening houden met een gemiddelde loonstijging volgend jaar (1,5% volgens het CPB), dan kan er minimaal evenveel geleend worden. Bestaande koopwoningen zijn ten opzichte van een jaar eerder gemiddeld 4 procent goedkoper geworden (CBS, september 2013). Gelet op deze prijsontwikkelingen kan nog steeds een zelfde soort woning worden
  aangeschaft.’

 41. dr.t says:

  Tel daarbij op een dalende inflatie en de toename van verkoop bij stabiliserende of iets lagere prijzen lijkt mogelijk.

 42. Afbetaalde huiseigenaar says:

  Makelaar 2:
  Sorry, ik kan het niet laten dus hierbij een keurig bericht. Eerlijkheishalve vind ik dat dit bericht de huidige siutatie iets te rooskleurig probeert weer te geven. Makelaarsland wil zich op deze manier profileren, al is het inmiddels wel een zeer serieuze club. Feit is wel dat er een plezierige kern van waarheid in wordt aangegeven. De mensen hebben er weer veel zin in mede dankzij alle positieve berichten, ook op dit forum. Er is duidelijk weer meer vraag naar goede woningen!

  Er zijn in de afgelopen maand bij Makelaarsland ruim 20 procent meer woningen verkocht dan in oktober 2012.

  In oktober zijn 15.500 woningen van eigenaar gewisseld. Ten opzichte van de voorgaande maand gaat het zelfs om een stijging van 50 procent.

  Consumenten durven volgens de makelaar weer te kopen vanwege de lage rente. Ook hebben positievere berichten over de aantrekkende woningmarkt daaraan bijgedragen.

  “Sinds jaren hebben wij afgelopen maand een record gehaald met de realisatie van zeventien verkopen op één dag. Het is niet alleen meer het gevoel dat het beter gaat, de cijfers bevestigen het nu écht”, zegt algemeen directeur Jeroen Stoop van Makelaarsland.

  Volgens Makelaarsland is het vertrouwen zo groot, dat er weer meer woningzoekers zijn die een huis durven te kopen, voordat ze hun eigen huis hebben verkocht.

  “Als meer woningzoekers eerst kopen, dan komt de doorstroming op de woningmarkt in versnelling.”

  Geloof je zonder meer..zie het ook aan mijn lijstje van gevolgde objekten..klopt..voor mij echtrr nog steeds te vroeg om het sein op groen te zetten..voorlopige bodem is eerst dan bereikt wanneer de prijzen meer als 6 maanden dit ook tonen..nu opleving.. en vveelal volume tegen lagere prijzen …typisch einde jaar ralley..laten we het 1e kwartaal 14 maar eens afwachten ..natuurlijk weet ik dat ik het privileeg heb gewoon te kunnen wachten..heeft misschien niet ieder

 43. ps says:

  Makelaar 2,

  Een makelleugenaar met een “keurig bericht” en “eerlijkheidshalve” nog iets zeggen ook?
  Ik kom niet meer bij!

  🙂

  dr.t: Tel daarbij op een dalende inflatie en de toename van verkoop bij stabiliserende of iets lagere prijzen lijkt mogelijk.

  Zit je weer te blowen?
  Goede wiet hebben ze in Amsterdam hè?

 44. Maria says:

  Deutsche Mark: http://www.woorden.org/woord/jammere
  Vreselijk. Het lijkt wel een kleuterklas.

  Wie? Blokkie of ik?

 45. Mark says:

  Makelaar:

  ALS de woningmarkt aantrekt dan is het zaak om zo snel mogelijk alle (alle !) stimuleringsmaatregels terug te draaien. Anders raakt de woningmarkt oververhit!

  Dus:
  – NHG afschaffen
  – HRA sneller afbouwen
  – Startersschuld afschaffen

  Doen ze niet he….want men ziet dat er totaaal geen sprake is van herstel. Meer transacties wordt voornamelijk veroorzaakt door mensen:
  A. die hun aankoop naar voren halen
  B. executie verkopen

  Geen herstel maar in de zin van hogere prijzen maar WEL herstel in de zin van (op weg naar) betaalbare prijzen.

  Met dit tempo duurt dat nog minimaal 2 jaar.

  Aan alle huurders:
  Blijf zitten waar je zit en verroer je niet.

 46. AC says:

  Makelaar 2,

  Toont maar weer eens aan dat zelfs mensen die hun huis verkopen met zo min mogelijk makelaarsbemoeienis hardleers zijn. Of gaan ze na de verkoop huren om geen verdere schade door afkalving huizenprijzen af te wachten?

  Er zal natuurlijk altijd een groep zijn die gewoon koopt, net zoals er altijd mensen zullen zijn die geloven dat de oorlog voorbij is bij de eerste de beste wapenstilstand. Toegegeven in Palestina niet.
  De oorzaak kan zelfs liggen in een gescheurd condoom, ik bedoel maar. Ook ‘n vergissing goede voorzorgsmaatregelen te treffen.

  En wij gaan naar Mali en niet naar Nigeria en Libië is ‘n puinhoop en we staan aan de Turkse grens met Syrië en waarom? De selectieve verontwaardiging zal wel gecompenseerd worden denk ik dan. Dezelfde mensen die denken dat ze geen risico-investering doen door nu te kopen waarmee ze vast komen te zitten.

  En de banken zijn nog steeds too big to fail.

  En Kees de Kort zag ook dat goed toen hij schreef “overigens, een crisis is niet best, maar dit is helemáál niet best: 15.000 Hiroshima-atoombommen” http://www.safetyanalyse.nl/straling-kan-vrijkomen-gelijk-15-000-hiroshima-atoombommen/

  Zit je vast.

  Oh, en @Yvonne bedankt voor het melden! Goed dat jullie jezelf niet gevangen zetten!

  En @Deutsche Mark: Van de een tot de andere. Beetje flauw hè Maria afzeiken over ‘n woord terwijl iedereen snapt hoe jammer ze het vindt. Taalfouten verbeteren is een ding maar dit… Over kinderachtig gesproken…

  Maar goed makelaar ik snap dat je het niet gemakkelijk hebt, en tijd over, want wat doe je hier anders?

  Ieder z’n tijdverspilling hoor. Maar misleiding gaat er hier niet in omdat het ons de strot uit komt, waarvan akte. Als je er over ‘n half jaar beter voor staat heb je misschien in sommige dingen gelijk, voorlopig trek je voorbarige conclusies. We zullen zien.

  Over ‘n week weer cijfers vh CBS en de dag erna van de EC alweer allemaal jubelverhalen natuurlijk. Waan vd dag.

 47. Voerman says:

  Mark: Blijf zitten waar je zit en verroer je niet.

  Geldt ook voor de meeste eigenaren! 🙂

 48. Frans says:

  Qua filmpje: hebben we nog niet in de gaten dat we naar een afschuwelijk toneelstukje kijken?
  Het erge is dat de spelers er zelf in geloven.
  Ik wed dat Blok later een fijn baanje in de financieele wereld krijgt voor bewezen diensten, jeweetwel zo’n baantje waar je een 5 cijferig bedrag per jaar voor krijgt om een paar keer per jaar je gezicht te laten zien.
  De mensen die nog zien dat het krankzinnig is waar je naar kijkt die zijn nog niet helemaal wakker vrees ik.
  Ben ook een beetje de interesse in de details verloren: in een plas kots valt weinig structuur te ontdekken.
  Voor de afwisseling eens wat anders lezen?
  http://www.bibliotecapleyades.net/vatican/esp_vatican37.htm

 49. HappyHuurder says:

  http://www.hdn.nl/over-hdn/laatste-nieuws-hdn/2013/groei-hypotheekaanvragen

  …Slechts aanvragen, of ze ook daadwerkelijk verstrekt worden is een 2e…

  Ik zie hier regelmatige dat een “onder voorbehoud verkocht” weer veranderd in “te koop”…

 50. AC says:

  Latida:
  Ik ben geen financieel expert but het is toch wel duidelijk nu dat er allerlei rookgrodijnen worden opgetrokken die de werkelijke solvabilitiet van de bankenmoeten verbloemen. Als je ziet hoe de overheid zich in allerlei bochten wringt om allerlei garanties af te geven dan weet je dat men bezig is om eventuele toekomstige bankverliezen op de belastingbetaler en de pensioenfondsen af te schuiven. De lucht die in de huizenmarkt zit staat op de balans van de banken die als private ondernmeningen veel veel risicos hebben genoemen maar er niet voor wensen te bloeden. Overheden op hun beurt zijn als de dood voor de gevolgen vna failliete banken, omdat als de belastingbetaler opdraait voor de rekening van al dat gemanipuleer in de financiele markt er een electoraal fiasco draait. Wat een zootje. Het lijkt er op dat we banken in ons midden hebben die in principe failliet zijn als de regels zoals die gelden voor private ondernemingen toegepast zouden worden.

  Goed gezien! De vraag is nu natuurlijk of bestuurders van pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen hun maatschappelijke kerntaak uitvoeren of dat ze zich als sterfhuisconstructie gaan laten gebruiken! Beloningen van bestuurders zijn daarnaast gigantisch en het feit dat pensioensfondsen pas onlangs wat transparanter openheid van zaken geven laat onverlet dat ze eerder in wapenindustrie en kinderarbeid investeerden en dat deels nog steeds doen in kernenergie. Weinig vertrouwenwekkend. Gaan de pensioensfondsen dan ook weer hypotheken verpakken en doorverkopen?

  Al met al zal er een breed maatschappelijk protest komen van mensen die laten horen dat ze er tegen zijn om met geld van de burger, dat voor z’n oude dag bedoeld is, de risico’s van de banken over te nemen alleen omdat de pensioenfondsen over heel veel geld beschikken. Dat is oneigenlijk en corrupt!

  Het zou de problemen maar verergeren want waar Blok het heeft over de hypotheekconsument gaat hij volstrekt voorbij aan de rest van de volkshuisvesting die ook uit huurconsumenten bestaat. Met hypotheekverstrekkingen zijn de problemen begonnen en ik persoonlijk heb zelfs nooit een hypotheek willen hebben. Woonconsument is geschrapt. Veelzeggend!

  Of de investeerders daar ook zo over zullen gaan denken is de vraag. Die willen vast liever huizen om ze uit te melken maar als het kabinet het voorstelt alsof het eigen huis bezit ermee gestimuleerd wordt dan zullen ze niet mekkeren. Dat is voor schapen. Die hebben er dan zelf om gevraagd.

 51. Frans says:

  AC: want waar Blok het heeft over de hypotheekconsument gaat hij volstrekt voorbij aan de rest van de volkshuisvesting die ook uit huurconsumenten bestaat

  Hij doet toch heel aardig zijn best om huren duurder te maken? 🙂

 52. AC says:

  Lucratief: lukraak fondsen werven.

 53. AC says:

  Frans: Hij doet toch heel aardig zijn best om huren duurder te maken?

  Nu je het zegt… 😉

 54. AC says:

  Maakt alles stukken interessanter voor investeerders natuurlijk.

  Sturing!

 55. AC says:

  Deutsche Mark,

  Sorry, die had ik gemist… 🙁

 56. Dawg says:

  “If the American people ever allow private banks to control the issue of their money, first by inflation and then by deflation, the banks and corporations that will grow up around them, will deprive the people of their property until their children will wake up homeless on the continent their fathers conquered.”

  http://slimbeleggen.net/vastgoedmarkt-vs-staat-vooravond-revolutie/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=vastgoedmarkt-vs-staat-vooravond-revolutie?reseller=4eaeeb29ce984

 57. ll says:

  ECB verlaagd onverwacht korte rente …….. nou ze doen maar, ik blijf toch in koopstaking, heb recht op deflatie. Oef, oef 🙂

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3540741/2013/11/07/Verrassende-renteverlaging-ECB-rente-naar-0-25-procent.dhtml

 58. ll says:

  En, de Hema komt met een zorgverzekering 🙂 69 per maand met eigen risico 860

  Kan ook zonder eigen risico dan 89 Plus 10% korting op de boodschapjes ……. zó leuk 🙂

 59. Maria says:

  AC: Deutsche Mark, Sorry, die had ik gemist…

  Ik ook, stond er straks nog niet bij!

 60. ll says:

  ll,

  VerlaagT, oh zo dom, sorry 🙂

 61. AC says:

  Voor iedereen die van plan is zich in de schulden te steken (te laten steken…) de komende tijd, of dat heeft gedaan de afgelopen tijd Kijk deze video van Robin Fransman die in jip en janneke taal e.e.a. verduidelijkt.

  Er is een groot verschil tussen de private schuld en de overheidsschuld natuurlijk. Daarover later meer maar let goed op wanneer hij het over buitenlandse investeerders heeft! Zijn we dan gered met onze nederlandse pensioenfondsen die zaken doen met het buitenland? Psychologie speelt ‘n grotere rol dan men denkt. Wat is vertrouwen waard?

  Dat geldt overigens ook voor de volgorde waarin hij het plaatst als hij het heeft over ‘dat mensen sparen en bedrijven ook’ je kunt het ook omdraaien, eerst investeerden bedrijven niet meer en toen werden mensen wantrouwig.

  Maar de overheidsschuld laten oplopen om de private schulden dragelijk te maken is niet eerlijk. Ja heus. En dan begint hij over ons vermogen, de pensioenspotten de premies, de rente. En laat volstrekt buiten beschouwing hoe vermogen verdampte toen Lehman Brothers viel en de bevolking over de hele wereld vermogen verloor…. arm werd.

  Leuke suggestie Robin, van je pensioenspremie je hypotheek aflossen maar dat kun je al! Stop met je pensioen! Betaal je schulden af! Evengoed ‘n creatieve leuke video alleen ‘n beetje te simpel!
  En ja pensioens-verplichting, zullen we het daar ‘ns over hebben? Waanzin!

 62. ll says:

  ECB een beetje in paniek ?

  Toch leuk zo’n crisis, strakjes negatieve rente zeker ?

  De NL huismoeders houden het voor gezien 🙂 en zie wat er gebeurt, we zijn toch niet gek ?

  http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/AEB7ED85-F34F-46FA-8797-8A3EEF4D49DA/0/E3842g1.gif

  Negatieve inflatie in Spanje ? http://www.tradingeconomics.com/spain/inflation-cpi en de omzet vliegt omhoog http://www.tradingeconomics.com/spain/retail-sales-annual

  Huismoeders oekoenomie 🙂

 63. Deutsche Mark says:

  Maria,

  Blokkie natuurlijk. En hij is niet alleen. Veel anderen kunnen er ook wat (/niets) van.

 64. Afbetaalde huiseigenaar says:

  Ja echt hema ! 🙂 gaat wel lekker he..opeens spreekt iedereen over deflatie..toen ik in een gesprek 3 jaar gelden met de bank in brd liet vallen keken ze wel heel verbaasd..nee mevrouw inflatie bedoeld u..dat is de reden waarom iedereen die kan nu huizen koopt….

  Nu is situatie nl en dld niet hetzelfde…andere fin en fisc aspecten..maar deflatie heeft niemand op de kieker gehad hier..
  Wel erg dat de huurprijzen exorbitant stijgen in de grote steden..wij merken dat in ons dorp niet t.g.
  80 m2 met tuin en 2 parkeerplaatsen voor 500 euro

  ll:
  En, de Hema komt met een zorgverzekering69 per maand met eigen risico 860

  Kan ook zonder eigen risico dan 89 Plus 10% korting op de boodschapjes ……. zó leuk

 65. Deutsche Mark says:

  AC,

  🙂
  Iets beter opletten voorkomt zulks.
  Maria had toch “(?)” achter “jammere” geplaatst, omdat ze net als ik dit woord (terecht) niet in haar vocabulair heeft.

 66. ll says:

  Bij dalende inkomsten hoort deflatie.
  Bij stijgende inkomsten hoort inflatie.

  In het verleden was het altijd zo ( uit het boek der boeken, correct me when I’m wrong ) periodes van inflatie en deflatie volgden elkaar op , tot, jawel het oprichten van de Centrale Banken . De Fed was opgericht in 1913 ? zo uit mijn hoofd, daarna volgde er alleen maar een periode van alleen nog inflatie .

  Bij deze periode waar we nu inzitten past deflatie. En die CB kunnen hoog of laag springen ….., daar helpt geen lieve moedertje aan 🙂 We hebben recht op deflatie period

 67. ll says:

  Superomzet van 600 miljard ? 😉 Het hele GDP in het laatste weekend van het jaar uitgeven ?

  Branchenieuws. Supermarktomzet groeit nauwelijks, Kerstinkopen in gevaar ? 😉

  http://www.telegraaf.nl/mijnbedrijf/Branche-in-beeld/22037909/__Supermarktomzet_nauwelijks_meer_gegroeid__.html

 68. Lex says:

  yvonne: De woningcorporatie zette ook druk want per 1 januari 2014 gaan ze met koopgarant stoppen.

  Door een WoCo moet je je nooit onder druk laten zetten. Een goede tip, koop NOOIT een huis over van een WoCo. Slechte constructies, gehorig, en zeg nu zelf, het staat in sociale achterbuurten. Ze verhuren immers grotendeels sociale huurwoningen, en daar wil je over 20 jaar toch niet meer zitten met een hypotheekschuld. Beter iets meer betalen aan huur voor die troep dan er een blok om je nek voor hangen van een bank. WoCo zitten omhoog met een voorraad huizen die ze eigenlijk nog moeten updaten qua isolatie, geluidswering etc etc. Neem die troep niet over.

  Dus Yvonne proficiat met je beslissing.

  afbetaalde huiseigenaar: opgevoerde druk: dan is er iets niet in de haak.

  Inderdaad. Als de WoCo eraf wil, dan klopt er iets niet. Waarschijnlijk de balans van de WoCo, maar als je pech hebt ook allerlei bouwkundige zaken.

  Juan Belmonte: Kan goed, grofweg 56% van de NL hypotheken staan Off-balance, kortom verkocht door de bank die de hypotheek afsloot.

  En dan nog hebben de banken moeite om 8% aan vermogen in kluis te hebben. Zegt genoeg over de solvabiliteit van de gemiddelde bank. T.o.v. 2007/2008 is er dus niet veel opgelost, anders dan dat de balansen een beetje opgetuigd zijn in powerpoint middels andere fiscale regels.

  Makelaar 2: “Als meer woningzoekers eerst kopen, dan komt de doorstroming op de woningmarkt in versnelling.”

  Ja, want bij een leeg huis weet je dat je snel moet zijn! Not. Je weet dan toch dat de verkopende partij er niet in zit. Dus of in scheiding ligt, of al iets anders heeft. Ik zou dus denken dat een potentiele koper die info gebruikt om hard in te hakken met lagere biedingen. Een beetje als net voor sluitingstijd op een beurs even langs de zaken gaan die je wilde hebben, maar die bij aanvang van de beurs voor je gevoel te duur waren. Prikkie.

  Frans: De mensen die nog zien dat het krankzinnig is waar je naar kijkt die zijn nog niet helemaal wakker vrees ik.

  En als je zonder te kijken al weet dat Blok een beetje losse schroeven in zijn hoofd heeft? Ben je dan helderziend? 😉

  Frans: Hij doet toch heel aardig zijn best om huren duurder te maken?

  Hij doet zijn best wel. Het is gewoon niet goed genoeg. Vroeger werden dat soort typisch met een speciaal busje naar school gebracht, en na hun 16e met een speciaal busje naar het werk gebracht. Als ze die sociale werkplaatsen niet gesloten hadden, had Blok niet in Den Haag terecht gekomen 😉

  Dawg: “If the American people ever allow private banks to control the issue of their money, first by inflation and then by deflation, the banks and corporations that will grow up around them, will deprive the people of their property until their children will wake up homeless on the continent their fathers conquered.”

  FED, BOE, etc. ZIJN allemaal prive banken. De naam doet anders vermoeden om een bepaalde indruk te wekken. Is gewoon marketing, net als de “ham”burgers van de McDonnald. Als je maar vaak het onzin bericht herhaald gelooft het gros het wel. => Bernays…

  ll: ECB verlaagd onverwacht korte rente …….. nou ze doen maar, ik blijf toch in koopstaking, heb recht op deflatie. Oef, oef 🙂

  Ja mooi he, en het wordt gebracht als middel tegen inflatie. Bij economische groei stijgt de inflatie, dus er is geen groei. Die proberen ze te stimuleren met funny money. Maar dat willen ze natuurlijk niet zo zeggen. Maar ze zitten nu wel heel erg in een spagaat. Immer veel meer stimuleren kan niet meer, tenzij ze negatieve rentes gaan hanteren, maar dat gaan mensen niet pikken. En banken lenen al tegen 0%. Dus ook die gaan niet meer uitlenen na deze verlaging. Kortom, er gebeurd weer niets nuttigs. Dat kranten uberhaupt al die onzin nog melden.

  Misschien kan Draghi samen met Blok, en Bernanke in een busje naar een sociale werkplaats, want het niveau van hun tentoongestelde acties laat flink te wensen over. Maar ja politici en bankiers hebben op mij nooit een indruk achtergelaten dat ze geld echt begrijpen. Anders dan een “groot” salaris vangen, snappen ze er weinig van.

  ll: Toch leuk zo’n crisis, strakjes negatieve rente zeker ?

  Negatieve rente kost mensen met vermogen geld. En mensen met vermogen……schuiven het gewoon weg. Dus dat is ook meer een reclame truuk om mensen zonder vermogen tevreden te stemming. Net als de invoering van belasting destijds was om arme mensen de indruk te geven dat landheren en adel ook meebetaalde aan de maatschappij.

 69. Ontwikkelaar says:

  Hoe kan je daar in godsnaam 4 minuten en 58 seconden naar luisteren.

  Ik hou dat niet vol!

 70. Frans says:

  Het gaat zo goed dat Draghi dr weer 25 basispunten vanaf heeft gegooid: split in the middle, stift!
  http://www.youtube.com/watch?v=hZBHkJFcYII
  (vertaling de ECB rente is van 0,50% naar 0,25%)
  Lekker voor de pensioenfondsen (dus niet), en het grote werk vergeleken met de manipulatie van de LIBOR.
  Ik zag laatst iemand verbazing uitspreken over een gunstig bericht qua pensioenfondsen: welnu, dat was alleen gebaseerd op het feit dat ze de rekenrente mochten verhogen, een boekhoudkundige truuc.
  In feite komen we om in deze boekhoudkundige tovenarij, de verlaging van de ECB rente heeft meer daarmee te maken, redden wat er te redden valt, als met verantwoord monetair beleid.
  Dus: dit moet de kritische lezer voldoende informatie geven om te begrijpen dat de green shoots die we regelmatig krijgen voorgeschoteld door de media met een korrel zout moeten nemen.
  Over green shoots gesproken: ooit wel eens een tarwegras shot geprobeerd? Mjammie!!!!!!!!!!!! 🙂

 71. Frans says:

  Ontwikkelaar:
  Hoe kan je daar in godsnaam 4 minuten en 58 seconden naar luisteren.

  Ik hou dat niet vol!

  Ah! Een man naar mijn hart! Een normaal denkend mens die goed geinformeerd is KAN hier niet naar luisteren zonder half gek te worden. Dat is precies wat ik eerder bedoelde! 🙂

 72. Philippulus says:

  ll:
  Bij dalende inkomsten hoort deflatie.
  Bij stijgende inkomsten hoort inflatie.
  We hebben recht op deflatie period.

  Grijp ze ll …!!

  Wij geven hier elke maand weer minder uit, alle zinloze uitgaven gestopt, al ons spaargeld in het buitenland, klein verzet geeft een goed gevoel.
  ———————————————-

  DNB: Banken moeten bufferen

  Datum: 07-11-2013

  AMSTERDAM – De Nederlandsche Bank wil dat banken een extra buffer opbouwen van € 6 mrd, bovenop de voorziening van € 3 mrd die in juni al is getroffen na het debacle met SNS Property Finance. De extra kapitaaleisen en het verscherpte toezicht moeten het vertrouwen in de markt herstellen.

  DNB beschouwt de € 110 mrd aan commercieel vastgoedleningen die Nederlandse banken hebben uitstaan (€ 80 mrd in Nederland en € 30 mrd in het buitenland) als een serieus risico. Door de kapitaaleisen kunnen banken echter nog maar weinig hypotheken verstrekken.

  http://www.propertynl.com/index-newsletter/dnb-banken-moeten-bufferen?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

 73. Philippulus says:

  Leegstand stallen en schuren groeit sterk

  Wageningen – De leegstand van agrarische gebouwen neemt sterk toe. Dat blijkt uit onderzoek van het Wageningse instituut Alterra.

  Naar schatting komt de komende 10 jaar 30 miljoen vierkante meter aan schuren en stallen vrij. Voor een flink deel valt moeilijk een nieuwe bestemming te vinden, denkt Alterra-onderzoeker Edo Gies.

  http://www.cobouw.nl/nieuws/algemeen/2013/11/07/leegstand-stallen-en-schuren-groeit-sterk?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter———————————–

  Wonen in een stal, hmmmm, kan nog nét voor de kerst.

 74. Ontwikkelaar:
  Hoe kan je daar in godsnaam 4 minuten en 58 seconden naar luisteren.

  Ik hou dat niet vol!

  Frans: Ah! Een man naar mijn hart! Een normaal denkend mens die goed geinformeerd is KAN hier niet naar luisteren zonder half gek te worden. Dat is precies wat ik eerder bedoelde!

  Ik zou ook gillend gek worden van Mr Stef Blok Burns! En hij van mij, want ik zou ‘m bombarderen met vervelende vragen. Een “maximum aantal interrupties” zou aan mij niet besteed zijn 😉

 75. daniel says:

  Dit staat er bij ons in Malta onderaan de hypotheekaanbieding!

  *Terms and conditions apply. Representative example of a Classic Home Loan based on a loan amount of €250,000 being made available by HSBC Bank Malta p.l.c. at a fixed borrowing interest rate of 1.99% for the first 12 months and a variable borrowing interest rate of 3.3% p.a. for the remaining 348 months. The APRC will be 3.4% p.a. The loan will be repayable in 12 equal monthly instalments of €926.43, 347 equal monthly instalments of €1096.10 and one final instalment of €1103.24. The total sum payable throughout the term of the loan assuming the variable interest rate remains unchanged will be €394,547.80

  Kortom leen 250K en betaal gedurende de hele looptijd 395K terug……dat zet je toch wel aan het denken!

 76. Dawg says:

  daniel: Kortom leen 250K en betaal gedurende de hele looptijd 395K terug……dat zet je toch wel aan het denken!

  Maar over dat terugbetalen mag je 30 jaar doen. En wat is dan de koopkracht van die 395K die je terugbetaalt bij een inflatie van bijv. 2,5% per jaar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*