Wat hebben Ger Hukker en Ben Bernanke gemeen?

Ben

Ger

 

Gebruik de comments om de grootste verschillen aan te geven 😉

Share Button
61 comments on “Wat hebben Ger Hukker en Ben Bernanke gemeen?
 1. Jeff says:

  Ben Bernanke is nog veel grotere schurk.

  Ger Hukker is een leugenaar maar slechts een loopjongen, Bernanke is een van de veroorzakers van de crisis.

 2. Okkie says:

  Het absurde is dat Hukker de HRA aanvoert als argument dat er geen zeepbel op de Nederlandse huizenmarkt zou zijn, terwijl de zeepbel hier juist veel groter is dankzij de HRA.

 3. M says:

  en we hebben een goed fundament onder de woningmarkt liggen“. Daar herken je het al aan: niet-onderbouwde stellingen (goed fundament) die in hun eentje een totale visie (de woningmarkt in NL is super) drijvend houden.
  Wat dat betreft is deze crisis een mooie leerschool. Leugenaars en bedriegers ontmaskeren is zo moeilijk nog niet.

 4. kees says:

  Dirk Scheringa zou zeggen:” let op de lichaamstaal, ik pik ze er zo uit…..”.

 5. Okkie says:

  Bernanke haalde letterlijk dezelfde argumenten aan om te ontkennen dat de huizenprijzen zouden dalen als nu in Nederland wordt gedaan: lage rente, woningentekort, demografie etc.

 6. Niek says:

  HRA is een fundament dat aan het rotten is; zoiets als de palen onder Amsterdamse huizen. Ger zou moeten weten wat dat voor de waarde van een huis betekent. Voor de andere fundamenten zoals NHG, startersubsidies enz. enz. geldt hetzelfde verhaal.

 7. kees says:

  “de overheid” is zwaar medeplichtig en ik ben benieuwd wat er concreet aan oplossingen uit hun koker gaat komen. Wat moet Beatrix in september gaan voordragen? Gaat ze echt een kletsverhaal houden over donkere wolken, iedereen gaat getroffen worden, solidariteit etc.
  Gaan er nog een paar volksvertegenwoordigers een grote mond krijgen? Zeer benieuwd wie Wouter c.s. het vuur aan de schenen gaan leggen.
  Journalisten als Middelkoop gaan ook steeds meer uit het nieuws verdwijnen en Willem laat zich ook al econoom noemen in zijn nieuwsbrief (die van mij is altijd 4 weken geleden); het gaat echt niet goed NL met de nieuwsgaring.

 8. Get a Life! says:

  Zolang deze pipo’s aan het roer staan zal er weinig veranderen. Ze kabbelen immers gewoon met de golfjes mee. Ze zijn niet in staat om noodzakelijke veranderingen teweeg te brengen.
  Vanaf het begin het ik al moeite met Bernanke. De intelligentie van Greenspan is natuurlijk lastig te overtreffen maar Bernanke is gewoon niet de geschikte persoon voor deze zware functie.
  Als je je nu dus wilt onderscheiden van de massa dan moet je de huidige problematiek erkennen en anticiperen door nieuwe vooruitstrevende maatregelen te treffen. Kun je dat niet wees dan een vent en maak plaats voor de personen die hiertoe wel in staat zijn.

 9. Get a Life! says:

  M.a.w.:

  Bernanke:
  O – Geschikt
  X – Niet geschikt

  Hukker:
  O – Geschikt
  X – Niet geschikt

 10. Boefke says:

  Bernanke en Hukker hebben 1 groot gemeenschappelijk iets.

  Wat deze mannen ook bij hoog en laag beweren, de markt laat zich niet beïnvloeden door zulks geneuzel en doet zijn eigen ding.

  AL IS DE LEUGEN NOG ZO SNEL, DE WAARHEID ACHTERHAALT HEM WEL…..

 11. Boefke says:

  @ Get a life nr8.

  Greenspan’s intelligentie is lastig te overtreffen????

  Je maakt me benieuwd, wat heeft deze man dan voor geniaal’s bedacht? Anders dan dat het de Amerikaanse economie heeft gebracht waar die nu is?

  Bernanke is zo’n strevertje die op het moment dat het fout gaat, niets in de gaten heeft en denkt een gouden kans te krijgen als voorzitter.

  Dan blijkt pas bij deze knuppel hoe groot de problemen zijn en kan hij alleen nog maar stuntelig wat loze zinnen en leugens verkondigen in de hoop zijn termijn te halen, en snel het schip te verlaten.

  Of bij Timmy’s club natuurlijk aan te sluiten om achter de schermen verder te kunnen schurken.

  MvG

  Boefke

 12. M says:

  …De intelligentie van Greenspan is natuurlijk lastig te overtreffen...

  Juist, scherp gezien. Jarenlang te goedkoop geld rondstrooien en er na 2001 nog een schepje bovenop doen bewijst een moeilijk te overtreffen intellect.

 13. M says:

  Bernanke is zo’n strevertje die op het moment dat het fout gaat, niets in de gaten heeft en denkt een gouden kans te krijgen als voorzitter.

  Wat een licht ben jij. De man heeft zich als wetenschapper gespecialiseerd in de grote depressie (1930s) en werd in 2006 – toen er al redelijk lang openlijk gewaarschuwd werd voor een aanstaande flinke klapper – tot opvolger van Greenspan gekozen.

  Dat heeft er inderdaad alle schijn van dat men op hogere niveaus niets heeft zien aankomen, en Bernanke al helemaal niet.

 14. Boefke says:

  @ 13

  Geloof maar niet dat Greenspan niet wist wat er loos was hoor! Misschien wat mensen om hem heen erbij, maar echt niet de hele FED.

  Anders kan je toch niet verklaren dat iemand als Bernanke op een zinkend schip stapt!?

 15. M says:

  Zowel Greenspan als Bernanke wisten wat er loos was.

 16. Niek says:

  @15:
  …en ze dachten allebei dat ze dit varkentje wel even zouden wassen. Allebei last van tomeloze zelfoverschatting. Greenspan was misschien nog een tovenaar (in de manier waarop hij de markten en vooral de media jarenlang betoverde), Bernanke is een tovenaarsleerling, het type dat geen flauw benul heeft van wat hij allemaal ontketent.

 17. M says:

  We zullen zien. Op de achtergrond spelen gigantische belangen (dollar als reserve currency, grote staatschuld, machtsverhouding China etc etc), en durf niet te stellen dat ik die allemaal overzie.
  Ik durf wel te stellen dat Bernanke niet open is over zijn visie en plannen.
  Moeilijk te beoordelen of Bernanke zijn werkelijke doelen wel of niet aan het halen is.

 18. Okkie says:

  @M:
  Als een man die gespecialiseerd is in de grote depressie met droge ogen beweert dat de Amerikaanse huizenprijzen nooit eerder in de geschiedenis zijn gedaald dan is het een grove leugenaar. Hij moet echt wel hebben geweten hoe erg het was.

 19. M says:

  De meeste politieke leiders hebben sinds de aanvang van de crisis gelogen.

  Als ze te negatief zijn gaan er onherroepelijk mensen zeggen dat zij mensen de crisis in hebben gepraat. Dat willen ze niet op hun geweten hebben.

  Zelf aan het adres van deze site zijn dat soort beschuldigingen geuit, en Wouter Bos, laat staan Bernanke hebben wel net even wat meer invloed. Kunnen dus ook meer kritiek verwachten.

 20. Niek says:

  @19:
  De meeste politieke leiders hebben sinds de aanvang van de crisis gelogen.
  ervoor ook trouwens 😉

 21. Niek says:

  wat de geloofwaardigheid van Helicopter Ben betreft: de SP500 index is vandaag bijna terug op 880 punten, we zullen snel zien of de beleggers nog in sprookjes geloven. Als we onder 880 komen moet Ben snel nieuwe konijnen uit de hoed toveren.
  Goldstocks en commodity funds doen het vandaag ook weer niet zo goed (nieuwe deflatie scare? zelfs op dit forum zijn er mensen die het geloven …).
  Ik wacht dus rustig af.

 22. hans says:

  Met een beetje knippen en plakken is het vrij simpel om wat tegenstrijdig ogende redeneringen te vinden.
  Je zal nooit een leider horen zeggen; “ren zo snel mogelijk naar de bank, eis je geld op, verkoop onmiddelijk je huis en ga op wereldreis wanneer het tij aan het keren is.”
  Gewoon altijd alleen waarde hechten aan uitspraken van onhafhankelijke deskundigen. Ik ben zelf al tijden erg te spreken over de artikelen van the economist (oa http://www.economist.com/opinion/displaystory.cfm?story_id=E1_QDSJQVR))

 23. Get a Life! says:

  Zoals je wellicht weet Greenspan Ayn Rand behoorlijk hoog zitten. Hoe komt het dan dat zijn invloed op het monetaire systeem vaak haaks tegenover haar overtuigingen stond.
  Ik denk dat weinig zwaargewichten zich kunnen meten aan de intellectuele capaciteit van Greenspan. Misschien is dat maar goed ook. Hij heeft mij in elk geval altijd het gevoel gegeven dat er een ‘hoger’ plan was en dat niets aan het toeval werd overgelaten.
  Bernanke daartentegen geeft mij het gevoel dat hij geen grip op de situatie kan krijgen.
  Dus nogmaals, het gaat mij er niet om of Greenspan de juiste keuzes heeft gemaakt.
  En Ger Hukker, Wouter Bos, Balkenende.. Ze maken me niet bepaald trots om Nederlander te zijn. Balkenende is best een slimme kerel. Maar hij mist charisma en een uitgesproken mening. Wat dat betreft kan ik mij goed inbeelden dat Wilders hoge ogen gooit. Hetzelfde geldt voor Fortuyn. Nederland heeft enorm behoefte aan een charismatisch leider met een heldere overtuiging. Maar die zijn zeer zeldzaam..

 24. Ludwig von Mises says:

  Hmmm. Jelui hebt het weer druk gehad vandaag. Veel plezier nog met jullie geraaskal. Ludwig haakt af.

 25. Niek says:

  @23:
  je hoeft weinig voorstellingsvermogen te hebben om te vermoeden dat Greenspam is ingehuurd door een bepaalde groep (wie is makkelijk raden), met een hoger plan (volgens velen destructie van de economie, vervolgens alles voor een appel en een ei opkopen, en opnieuw beginnen met nieuw wereldwijd fiat currency en nog 100x meer kontrole over de horigen dan ze al hadden). Zie zijn originele artikel over goud(standaard) (waarvan hij recent stelde dat hij er nog steeds 100% achter staat) en zijn bekende vereenzelviging met de Wizard of Oz (die achter het groene gordijn).

  Nederland heeft enorm behoefte aan een charismatisch leider met een heldere overtuiging.

  liefst dan iemand die ook nog de goede ideeen en analyse heeft, want daar zit meestal het probleem bij dit soort lieden. Veel actuele problemen zijn helaas te gecompliceerd voor charismatische leiders.

 26. kees says:

  @24
  Ludwig von Mises Zegt:
  6 July 2009 om 5:39 pm
  Hmmm. Jelui hebt het weer druk gehad vandaag. Veel plezier nog met jullie geraaskal. Ludwig haakt af.

  goh, ik dacht dat de bbq met de nieuwe buren verkeerd was gevallen 😉
  In ieder geval behouden vaart.

 27. kees says:

  @23

  een witte raaf die kan denken, veel geluk ermee.

  “we” hebben echt niemand nodig, “we” kunnen ook zelf denken.

 28. kees says:

  @27

  Jasper Ludwig twijfelt uiteraard aan de capaciteiten van “we”

 29. Get a Life! says:

  @27

  Als we het dan toch over ‘we’ hebben: Theo Maasssen had een geniale opmerking over het nut van een democratie. ‘De meeste mensen zijn te dom om hun eigen stomheid te kunnen bevatten’.

  Maar ik ben het absoluut met Niek eens in die zin dat charismatische leiders met goede iedeeen zeldzaam zijn. Zo zeldzaam dat ze blijkbaar alleen in de bijbel voorkomen! 🙂 Maar dat is weer een andere discussie!
  Ik geloof niet dat de echte leiders in deze wereld ook daadwerkelijk de ambitie hebben om in de wereld te leiden, al kwam Ghandi een heel eind. Helaas draait het hier voornamelijk om zelfverrijking geld en macht.
  En dan komen we toch weer bij de essentie van mn nick! Geniet in dit leven en maak je niet te druk. Materie, tsss!

 30. Get a Life! says:

  En nee, Ghandi had niet de behoefte om een wereldleider te zijn.. Ik kop hem alvast in.

 31. Patrick says:

  @24: Mooi.

 32. Martin says:

  Het zijn fantasten die gewoon aan volstrekte flauwekul vasthouden. Maar het is geen oplossing om pathologische leugenaars tegen te spreken. Zij geloven vast in hun omdraairealiteit.
  Het is meer een vorm van mediaspam, die aanhoudende stroom van gebakken kul.
  En zou derhalve eigenlijk strafbaar gesteld moeten worden.
  Maar in elk geval: Ger heeft zijn Pinokkio Award voor 2010 weer een stukje zekerder gesteld. Zelfs als hij een zinkend schip bedoelt, praat ie over een luchtbedje.

 33. Ludwig von Mises says:

  M,

  M Zegt:
  6 July 2009 om 1:49 pm

  …De intelligentie van Greenspan is natuurlijk lastig te overtreffen…

  Juist, scherp gezien. Jarenlang te goedkoop geld rondstrooien en er na 2001 nog een schepje bovenop doen bewijst een moeilijk te overtreffen intellect.

  M. We hebben denk ik gezien op de deze site dat het ondoenlijk is tegenwicht te geven voor het individu dat meent de oorzaak van een ingewikkeld probleem als deze te begrijpen en de consequenties van de gekozen oplossing te doorzien. Hoe iemand als jij Greenspan kan verwijten dat ie aan de wens van de boomers tegemoet is gekomen – alles voor niets – is mij inmiddels een raadsel. Je spreekt – als ik eerlijk mag zijn – met gespleten tong.

  Nu de rekening betaalt wordt vergeten zelfs de mensen die hebben geprofiteerd waaraan ze hun succes hebben te danken. Op globale schaal bezien, niet tov de buurman die het beter doet maar tov de armsten ter wereld die in sweatshops de vrijheid van hun kinderen hebben terugverdiend.

  Goddank hebben de bankiers de enorme berg schulden die de boomers hebben gemaakt verzekerd zodat intelligent mensen kunnen inspelen op wat gaat komen en jullie er niet mee wegkomen. Dit keer wordt de rekening betaald. De erfzonde voor het nageslacht.

  Ik ben tot de conclusie gekomen dat Heinzholt gelijk heeft. Geen afschuwelijker mensen dan youthbulges en babyboomers. Er is geen twijfel in mijn hoofd dat Greenspan toen het beste voorhad en nu Bernanke het beste voorheeft met de goegemeent, maar dat de goegemeente perse in haar eigen zwaard wil vallen. Ik hou hem graag vast vanaf nu.

  Ik doe vanaf nu wat Sinclair adviseert. Mijn mond dicht houden en pakken wat ik pakken kan. Greenspan was dom nog immoreel. Dat zijn de hufters hier die niet verder kijken dan het monument op de hoek dat ze niet gegund wordt.

  Het ga je goed. Singapore here I come.

 34. Okkie says:

  @Ludwig nr.33:
  Je spreekt jezelf tegen. De mensen die geprofiteerd hebben zijn diezelfde mensen waar volgens jou de samenleving op drijft.

  Singapore? Almere zul je bedoelen.

 35. Niek says:

  @34:
  zou het er op straat daar net zo uitzien als in Singapore, dat je behalve een paar strakke pakken zoals die van Ludwig vooral allerlei kleurtjes door elkaar ziet?

 36. Ludwig von Mises says:

  Racist.

 37. Get a life! says:

  Wat is er zo mis met die babyboomers? En waarom niet de generatie na de babyboomers? En wat te denken van de jongste generatie.. Is het niet zo dat elke opeenvolgende generatie ‘het’ allemaal steeds gewoner is gaan vinden en steeds minder snel tevreden was. Je zou haast denken dat het met evolutie te maken heeft..
  Ik vind het een beetje simpel om een bepaalde generatie als boeman aan te wijzen. In de basis zijn mensen toch allemaal even slecht. Het is afhankelijk van de tijd waarin men leeft.

  Enne @Mises, Ik ben benieuwd of jij je mond kunt houden! 😉

 38. Boefke says:

  @ Ludwig nr 24.

  Beloofd?

  @ Ludwig nr 33.

  Niet dus.

  Toto en Sasja zouden zeggen……JAMMERRR! 😉

 39. kees says:

  Ach mijn opa liet zijn kinderen ook al op het land werken voor hem en achteraf waren al die opa’s onder de 60 jaar toen ze rentenierden en van hun kinderen profiteerden. Het verhaal ging niet meer kloppen toen de aow ingesteld werd; konden de kinderen 2x werken en dat is nog niet zo lang geleden.

 40. kees says:

  @38 frouke

  sinkepoor here I come.

 41. M says:

  @Ludwig

  Wat een onzin man. Die boomers hebben Greenspan niet om deze depressie gevraagd. Toch hebben ze hem gekregen van hem.
  Onder Greenspan heeft de VS het grootste deel van zijn productiecapaciteit aan de Chinezen gegeven en een behoorlijke staatsschuld gecreëerd. Hebben de boomers ook niet om gevraagd.

  Dat heeft niets met mijn dubbele tong te maken.

 42. Niek says:

  @36:
  had je het tegen mij???

  dan moet je toch wat minder snel conclusies trekken; ik vind al die kleurtjes namelijk prima, en een verrijking van het land. Ik ben er niet voor dat we allerlei mensen hier binnenlaten die vervolgens levenslang in een uitkering blijven hangen; maar als ze willen werken zijn ze wat mij betreft allemaal van harte welkom, inclusief moslims (wellicht uitgezonderd de Staphorst variant).

 43. kees says:

  @42

  twee monden of dubbele tong?

 44. Niek says:

  @42:
  de boomers hebben niet om Greenspan gevraagd, maar een deel van het huidige foute kredietbeleid is m.i. wel degelijk hun verantwoordelijkheid (op te grote voet leven en de kosten doorschuiven naar de toekomst, zoals met de pensioenen, AWBZ en vele andere regelingen). Met verantwoordelijkheid doel ik dan vooral op de leiders van de ‘generatie’, en niet op de individuen die er vermoedelijk nooit bij stil gestaan hebben waar dit op uit ging lopen.

 45. M says:

  @Niek (45)

  Ben ik wel met je eens, blijft een moeilijke discussie. Het volk krijgt de leiders die het wil zeggen sommigen. Anderen verdenken Bush & Co van het plegen van fraude met de verkiezingen en andere smerige trucs. In Nederland kregen we ook het verdrag van Lissabon terwijl men er tegen stemde, dus het volk krijgt denk ik lang niet altijd wat het wil.
  Over het doorschuiven kan je ook twijfelen. Men deed het wel, maar de ruimte er voor bij banken was een rechtstreeks gevolg van het inflatoire beleid. Overspoel de banken met geld en ze trekken alle trucs uit de kast om er weer vanaf te komen.
  Dat inflatoire beleid kwam bij Greenspan vandaan en was de grote drijvende kracht achter het opbouwen van de crisis.
  Wie dat niet kan zien is in elk geval geen bankier.

 46. Niek says:

  @M(46):
  de grote inflatie startte inderdaad met Greenspan, maar ik denk dat Greenspan toch vooral de exponent van een tijdperk is. Er zijn interessante betogen geschreven over de samenhang tussen persoonlijke opvattingen/cultuur, en de cultuur op een hoger vlak zoals in kunst, politiek, economie, religie enz. en de soort leiders die in zo’n periode opkomen. Hangt allemaal met elkaar samen.
  Het was ook niet de eerste keer dat zoiets gebeurt, alleen de schaal waarop is uniek.

 47. sven says:

  Niek

  Ik heb 4 maanden geleden toch gezegd dat deflatie en loondaling/matiging er aan zat te komen. De werkloosheid zal nog VEEL VERDER oplopen. Het is allemaal zo logisch als wat. De rente’s gaan ook niet hard omhoog de komende jaren. Laat maar komen die huizenbubbelcrach!

 48. Niek says:

  @48:
  ik geloof niet in deflatie, wel in een deflatie-scare waardoor de beurs (en goud, commodities) tijdelijk weer wat inzakken. Ik denk dat de centrale bankiers alles gaan doen om deflatie te voorkomen, desnoods crashen ze de hele economie ervoor; het geld spuit nog steeds in het rond, alleen nu even niet richting de zaken die men normaal met inflatie associeert. Deze ‘deflatie’ periode zal van korte duur blijken, een paar maanden hooguit (in zoverre eens met Ludwig). Dat de huizenprijzen hier voorlopig nog blijven dalen, dat geloof ik weer wel maar dat is geen echte deflatie.

 49. Boefke says:

  Laatst heb ik me laten overtuigen dat ‘stagflatie’ de meest redelijke optie is, echter het cijferseizoen geeft nogal wat tegenstrijdige signalen af her en der.

  Al blijft de dalende trend wel mij persoonlijk het meest in het oog springen.

  Ik verdenk dan ook dat alleen belanghebbenden een hogere beurs voorspellen op korte termijn 😉

 50. M says:

  @Boefke

  Tja, de stijging die we nu in de beurs hebben gezien kan men ook inflatie noemen.
  Prijsdallingen op andere gebieden zullen we wel blijven zien, maar voor mij staat prijsdaling niet gelijk aan deflatie.
  Er wordt nu veel monetaire inflatie gecreëerd. Als het lukt die naar de beurs en huizenmarkten te leiden zal men denken dat de ellende voorbij is. Ik vraag me alleen af of de goede kant op zal blijven stromen dat geld.

 51. Niek says:

  @51:
  inderdaad, er wordt overal ter wereld (hyper)inflatie gezaaid, het is alleen nog wachten tot de zaadjes opkomen. Wat er nu gebeurt aan manipulatie van beurs, economie etc. gaat alle proporties te buiten, en dat zal ongetwijfeld ook gelden voor de nadelige gevolgen van dit domme beleid die niet kunnen uitblijven 🙁

 52. kees says:

  Niek, denk je echt dat er allerlei heren vanalles uit zitten broeden? Ik heb meer het idee dat er ongecoördineerd geklooid wordt. Masterplan bestaat m.i. zowiezo niet.

 53. Buddy says:

  @ 53

  Er is geen masterplan. Zie link, verklaart voldoende zou ik zeggen.

  http://theautomaticearth.blogspot.com/2009/07/july-5-2009-unbearable-mightiness-of.html

 54. M says:

  Wel of geen masterplan?

  Er zijn meerdere masterplannen. China heeft er bijvoorbeeld één, de VS hebben er een. Europa wellicht ook. Bankiers hebben er ook één. Zo zijn er nog wel een paar.
  Wie van die groepen achter de schermen vriendjes met elkaar geworden zijn weet ik niet.
  Wat ik wel weet is dat ze het in elk geval niet aan de grote klok zullen hangen als het zo is. Dat komt meestal niet ten goede aan dergelijke plannen.

 55. Ronald says:

  Hyperinflatie gaat er vast komen maar voor het zover is moeten we eerst nog een flink aantal jaar deflatie doorstaan.

  Op dit moment verdwijnt er sneller geld dan de centrale banken het bij kunnen drukken.

  Voor een aardige analyse over deflatie:
  http://theautomaticearth.blogspot.com/2009/07/july-5-2009-unbearable-mightiness-of.html

  Op deze blog wordt het verloop van deze crisis al een hele tijd goed voorspelt.

 56. Niek says:

  @53,55:
  zeker weten dat er een Masterplan is van de NWO club, en dat loopt dwars door alle landen heen (al hebben ze in bijv. China relatief weinig support). De NWO (de rijkste families ter wereld, Illuminati, topbankiers en toppolitici in VS, UK en EU, enz.) heeft de politiek en economie in grote delen van de wereld volledig in hun greep. Maar er zijn andere groeperingen die hun eigen plan trekken, en ik denk ook dat de uitkomst uiteindelijk niet voorspelbaar is.

 57. John says:

  @56 Ronald,

  Fantastische link, eindelijk weer eens wat food for thought, ipv samenzweringstheorieen over masterplannen van de rijkste der aarde.

 58. kees says:

  @57 niek,

  Als er al een hechte NWO club bestaat: hoogmoed komt voor de val. Ze zullen ook elkaar willen bestelen, want ze zullen op een gegeven moment losgezongen zijn van ook hun werkelijkheid.

 59. Niek says:

  @kees(59):
  ik denk ook niet dat het een hechte club is, maar voorlopig staan de neuzen verregaand in dezelfde richting (vooral vanwege dezelfde belangen: deze club is feitelijk eigenaar van FED, BOE en BOJ, plus alles wat daar onder valt zoals alle politici die ze in het zadel geholpen hebben). In het eindspel komt er ongetwijfeld ruzie bij het verder verdelen van de binnengehaalde koek.

 60. kees says:

  plus de toorn van Bin Laden en de hele zoontjesfabriek natuurlijk; zullen die rijke families geleid worden door angst, hoogmoed, waan? Lekker. Kunnen ze hun eigen familiaire oorlog voeren en net als de Kennedys zichzelf uitroeien.

 61. wim says:

  Je kan studeren tot je een ons weegt maar uiteindelijk geldt, voor niks gaat de zon op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*