Dalende prijzen kondigen zware tijden voor de huizenmarkt aan

Dalende prijzen kondigen zware tijden voor de huizenmarkt aan. Dat stelt directeur Gijs den Hollander van woningwebsite Zoekallehuizen.nl. In de maand oktober gingen de prijzen van 8% van de aangeboden huizen op deze website omlaag. Op de website van Miljoenhuizen.nl staan 143.000 woningen. De prijzen van meer dan 14.000 van deze huizen zijn de laatste vier weken verlaagd. De kortingen zijn gemiddeld 5%, maar ook prijsverlagingen van 18% komen voor.

Volgens makelaarsvereniging NVM daalden de huizenprijzen vorige maand voor het eerst sinds 18 jaar, met gemiddeld 0,3%. Daarnaast staan de huizen ook langer te koop. Ook neemt het aantal mensen toe dat de verkoop van hun huize uitstelt. Vooral woningen uit het duurdere segment, vanaf 500.000 euro, worden afgeprijsd. Makelaar Fred Niesink uit Doetinchem moest de prijs van een huis zelfs met 70.000 euro verlagen.

Huiseigenaren, makelaars, banken en andere betrokkenen vragen de regering om stagnatie van de huizenmarkt te voorkomen. Sommigen vragen om een verzekering tegen dalende huizenprijzen, anderen stellen voor de Nationale Hypotheekgarantie te verhogen. Minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie komt over twee weken met een reactie.

bron:Zoekallehuizen.nl

Share Button
Tagged with: ,
One comment on “Dalende prijzen kondigen zware tijden voor de huizenmarkt aan
  1. Joop Kl; says:

    De notarissen beginnen het nu ook goed in de portemonnee te voelen. Zij hebben een veel “betere” oplossing bedacht om hun problemen het hoofd te beiden: Stop gewoon de marktwerking!

    http://www.nd.nl/artikelen/2008/november/05/notarissen-stop-marktwerking

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*