Plotselinge stijging in aanbod koophuizen Funda

Huizenhype volgt al geruime tijd het huizenaanbod op veilingsite Funda. Sinds het aanbreken van de kredietscrisis doorbreken we alle records. Sinds vandaag is er echter iets vreemds aan de hand. Gister registreerde de Funda Indicator namelijk een record van 173.578 koopwoningen op Funda maar vandaag is dat aantal opeens opgelopen tot 200.686. Dit is een plotselinge maar vrij forse stijging. Krap een maand geleden stonden we nog op 164.807.

funda indicator

bron: huizenhype.nl

Share Button
Tagged with: ,
15 comments on “Plotselinge stijging in aanbod koophuizen Funda
 1. PB says:

  Er staan dubbele huizen in het aanbod , dat zal de oorzaak zijn.

 2. Kuikens says:

  Onder de externe huizen op funda stan sommigen er ineens tig keer tussen.
  Overigens stijgt de boel ook zonder deze fout met zeker 1.000 huizen per week.
  Nog dit jaar zal de daling ook op papier gaan aanvangen.

 3. foei says:

  Wat is dit voor een bullshit.

  Leg het aanbod van huizen eens naast elkaar van de afgelopen jaren. Wellicht is het normaal dat er na de vakantieperiode meer huizen worden aangeboden?
  Hoeveel dubbele huizen staan er in dit bestand?

  Kortom: totaal nietszeggend bericht maar aan de naam van de website te zien worden er hier graag conclusies getrokken die nergens op slaan.

  Denk volgende keer na als je een bericht van een andere site kopieert. Die mensen trekken conclusies die echt nergens op slaan?

 4. bas says:

  Makelaars hebben een drukke zaterdag gehad:30.000 in een weekend gaat wel erg hard.
  Of zal het dan toch door een nieuwe spider methode komen?
  beetje vreemd bericht! even afwachten lijkt me.

 5. Igor says:

  Dat is een opvallende stijging. Hoe zou dat komen?

  September 2007 was een slechte maand voor verkopers. Wellicht dit jaar ook.

 6. Niels says:

  Overigens lijkt huizenhype.nl niet meer te bereiken? Of ben ik de enige die dit probleem heeft. Bij mij wordt er enkel een wit vlak getoond.

 7. PB says:

  Vandaag weer normaal :
  Zoek in 168.928 koopwoningen

 8. maria says:

  Kwestie van een aangepaste zoekfunctie over de niet NVM sites. Heel duidelijk zichtbaar in overzicht “te koop sinds”.

 9. bas says:

  De aap uit de mouw! Huizenhype lijkt inderdaad niet te bereiken en ook niet in staat de indicator naar beneden bij te stellen. Maar slaap gerust want onze william typt lekker door in z’n eigen wereldje(dat reply/comment knopje werkt ook nog steeds niet)

 10. Scheefhuurder says:

  Huizenhype.nl lijkt bij sommige providers niet bereikbaar, of wordt geblokkeerd. In combinatie met Vodafone mobiel internet is deze site prima toegankelijk, via mijn vaste adsl-lijn al zo’n 5 weken niet meer.

 11. IIS says:

  Dit weekend keek ik raar op toen er opeens meer dan 200.000 huizen te koop stonden op Funda. Maar het zal wel een foutje geweest zijn. Ik moet zeggen dat het aanbod van huizen en de huizenprijzen in NL nog altijd aardig stabiel zijn, wat me dan ook zeer verbaasd!? Ik ben blij dat ik geen huizenbezitter ben..ik mag graag van mijn vrijheid genieten en ga zeer graag met vakantie en dat zie ik me niet meer doen als ik me ga toeleggen op een huis met alle bijkomende kosten…Graag wens ik dan ook alle huizenbezitters veel woongenot toe en dat ze nog lang mogen zitten!

 12. Joop Kl. says:

  Inderdaad vandaag is de teller weer normaal. Uiteindelijk een software foutje dus. Niet echt handig in deze tijden, maar gewoon doorlopen mensen niks aan de hand…

 13. Niels says:

  Ik moet hierbij wel even zeggen dat hoewel deze piek verdwenen is de trend nog steeds is dat er steeds meer huizen te koop staan op funda.nl. Blijft toch iedere week groeien.

 14. Martijn says:

  Neemt niet weg dat ons nog heel wat te wachten staat als de overheid niet ingrijpt. Aan de andere kant is het gewoon marktwerking, waarom zou de overheid ingrijpen? What goes up, must come down, hebben we ook vaak genoeg met de AEX gezien. En het kan ook niet anders, we hebben afgelopen jaren alleen maar succesverhalen op verjaardagen gehoord, iedereen rekende zich rijk omdat de woning een tonnetje of meer in waarde was gestegen. Zal me niet verbazen wanneer we nu een lange periode tegemoet gaan waarbij het weer angstig stil wordt op verjaardagen. Massaal mag men straks een schuld verdelen i.p.v. de overwaarde wanneer wanneer men uit elkaar gaat. Ook de mensen die de rente kort vast hebben staan zullen een toontje lager zingen straks. Weg is de illusie dat je een briljant zakenman of vrouw was 🙂

 15. Joop Kl; says:

  @ Martijn

  Idd! afgelopen weekend heb ik op een feestje de knuppel maar eens in het hoenderhok gegooid en een gesprek gestart over de slechte huizenmarkt… Je wilt niet weten hoe snel de huizenbezitters het onderwerp probeerden te negeren terwijl de afgelopen jaren ze er de hele avond wel over wilden praten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*