Kaalslag kleinere financiële adviseurs

Kleine financiële advieskantoren vallen momenteel bij bosjes om door de opgedroogde hypothekenmarkt en veranderde provisieregels. Uit de meest recente cijfers van adviesorganisatie Dun & Bradstreet blijkt dat het aantal faillissementen in de financiële sector bijna is verdubbeld.

Tussen begin juni en eind oktober 2009 gingen in deze hoek 681 ondernemingen op de fles tegen 345 in dezelfde periode in 2008. Er gaat bijna geen week voorbij of er verschijnt weer een financieel tussenpersoon op de faillissementslijsten van een van de rechtbanken. Deze week was het de beurt aan het Eindhovense kantoor Hypozeker. Curator Louis Deterink van het kantoor Holland van Gijzen ‘zag de problemen in deze sector al wat langer aankomen’.

Tussenpersonen verkopen minder hypotheken en dus ook minder verzekeringen, koopsommen en lijfrentepolissen. Ze moeten tegenwoordig vaak tonen wat ze verdienen. “Klanten schrikken van de hoge provisies van soms enkele duizenden euro’s en gaan op zoek naar andere oplossingen,” zegt Deterink. Directeur Anton Vanden Bol van Hypotheek Visie, rond zestig kantoren door het hele land, noemt drie oorzaken voor de crisis binnen de branche. De omzet daalde in twee jaar met wel 50 procent. Ook is het provisiesysteem veranderd. Tussenpersonen ontvangen eerst een voorschot en daarna jaarlijks een deel, mits de klant het product nog afneemt. Tenslotte is de regelgeving enorm veranderd. Bij het meest simpele advies moeten bijvoorbeeld inkomensgegevens en financiële prognoses in een dossier opgeslagen worden.

bron:  deOndernemer.nl

Share Button
Tagged with:
77 comments on “Kaalslag kleinere financiële adviseurs
 1. nhz says:

  deze bubble is alvast aan het leeglopen 🙂

  wel jammer dat vermoedelijk de deskundige adviseurs als eerste de dupe zijn, en niet de grote cowboys die zo’n goede relatie met de politiek etc. hebben.

 2. :( says:

  1.Tussen begin juni en eind oktober 2009 Dat zijn niet de meest recente cijfers,

  2. De verdubbeling is voor alle bedrijfstakken aanwezig:
  http://www.nu.nl/economie/2058549/aantal-faillissementen-verdubbeld.html

  3. Wie maakt zich nu druk over financiele adviseurs.
  wat mij betreft kunnen ze allemaal een lekke band krijgen

 3. Spaarvarken says:

  Zijn dit niet de gasten die ons de woekerpolissen hebben aangesmeerd. Forse provisies hebben opgestreken. Ze zullen nog wel even vooruit kunnen. Ik hoop dat ze dan naar de voedselbank mogen en hun huis wordt geveild. Prima ontwikkeling toch ?

 4. Goudbelegger says:

  Dit vindt iedereen een goede ontwikkeling en dat is het ook. Deze mensen hebben mede voor de crisis die gaat komen gezorgd.

  Kopers zijn ook oliedom en vooral lui. Van het weekend naar m’n ouders, hebben nog leuk bedrag in AEX aandelen terwijl ze pensioen hebben en die pensioenen ook mede in AEX aandelen belegd zijn, gewoon alles in een doos met breekbare eieren… Leg ik het ze uit, worden ze kwaad. Zeg ik dat ze beter alles kunnen verkopen en goud voor kunnen kopen, wordt niet naar geluisterd.

  De meeste mensen willen opgelicht worden, liever grote onderneming, man in pak en tekenen en betalen dan het zelf doen, nou ja.

 5. Mathijs says:

  “Ik hoop dat ze dan naar de voedselbank mogen en hun huis wordt geveild. Prima ontwikkeling toch ?”

  “Dit vindt iedereen een goede ontwikkeling en dat is het ook”

  Wat een rare opmerkingen en nee, ik vind dit geen goede ontwikkeling. De meeste adviseurs doen gewoon hun best en zijn echt geen oplichters hoor. Al dat leedvermaak op dit forum, triest.

  “Zeg ik dat ze beter alles kunnen verkopen en goud voor kunnen kopen, wordt niet naar geluisterd.”

  Goud is op de lange duur helaas niet lucratief, de goudprijs ligt gecorrigeerd voor inflatie op het laagste niveau in 100 jaar en is sinds begin december met meer dan 10% gedaald.

  Maar goed, alles investeren in de AEX zou ik ook niet adviseren dus ik zie je punt.

 6. Jasper says:

  @6

  Dat leedvermaak komt natuurlijk wel ergens vandaan. Ik heb hard moeten studeren en daar ook de nodige kosten aan gemaakt, ben nu 30 en verdien nu na twee jaar werken net boven modaal. Ik kan geen fatsoenlijk huis met mijn vriendin kopen. Tegelijkertijd zie ik slecht opgeleide praatjesmakers van 25 bakken met geld verdienen aan zaken waarin belangenconflict eerder regel dan uitzondering is.

  Als banken hun producten niet zo “ingewikkeld” maken of doen lijken, dan zijn al die tussenpersoontjes ook niet meer nodig. Tel uit je winst. Dit soort financiële adviseurs zie ik toch als een soort maatschappelijke overhead. Uiteraard daargelaten dat er ook best wel wat tussen zitten die hard werken voor hun geld en het belang van de klant centraal stellen.

 7. bigD says:

  Dames en heren, het is bijna 8 februari! Voor de vaste doemdenkers en azijnpissers hier: de dag dat de goudprijs implodeert volgens Charles Nenner.

  Ik ben inmiddels short gegaan: ik heb het goud uit de tuin van mijn buurman Lodewijk van Mises opgegraven en verkocht! 😉

 8. Dalen says:

  ER gaat echt geen goud imploderen. Daarvoor is het naar historische waarden en inflatie meegerekend nog steeds zwar ondergewaardeerd. Een correctie kan atijd omdat er winst wordt genomen maar op de lange termijn zal het veel verder stijgen.

  Ik ben geen doemdenker maar wat er nu in dewerld aan de hand is, is ongekend. Landen staan op het punt om te vallen, alle banken zijn technisch faillit en ga zo maar door.

  Ik ben er van overtuigd dat de shit niet meer op te lossen is.

  Er zal iets anders moeten gebeuren. Misschien enorme inflatie? Het zal de overheden goed uitkomen. Schuld wordt relatief minder. Dit is de reden dat er nog steeds veel geinvesteerd wordt in goedkoog vastgoed, voorzover het goedkoop is.

 9. Goudbelegger says:

  Inderdaad, ik zeg alleen maar, risicospreiden. En goud is vanaf 2000 enorm gestegen, als je dat vergelijkt met Dow en AEX dan was goud een superbelegging geweest.

  Dat hier zo afgegeven wordt op makerlaars en fin. adviseurtjes is omdat ze lucht verkopen en pretenderen dat het iets moelijks is.

 10. sd says:

  @9 er komt een oorlog om de gezichten van de mensen ee nandere kant op te laten draaien. Dit is historisch onderbouwd en ik zie niet om waarom het nu anders moet zijn.

 11. nhz says:

  @9:
  en voor de goede orde, in pleuro daalt goud nauwelijks de laatste tijd, ja mag aannemen dat een verdere $ goudprijs crash gebruikt wordt om de euro nog verder omlaag te meppen.

  ik denk wel dat als de goudprijs door +/- $1025 zakt volgende week er een aardige paniekverkoop kan volgen.

  @11:
  die oorlog is er al sinds 2001, namelijk de ‘Forever War’; oftewel, je moet niet denken dat we hier in tien jaar mee klaar zijn. Ieder land heeft zo’n beetje zijn eigen versie, maar het centrale idee is om mensen bang te maken met moslims/terroristen, zodat ze strak in het gareel blijven lopen wat er ook gebeurt.

 12. Dalen says:

  Kijk hier het gaat nu menens worden.

  Nederland is anders. Ja ja slaap maar verder in Den Haag.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/5970455/__Verdubbeling_hypotheekdrama_s__.html

 13. Dalen says:

  Wanneer wordt de grote massa verstandig en schoppen ze dit kabinet zonder wachtgeld gelijk de straat op.

  Het volk wordt achterlijk en dom gehouden.

  Burgerlijke ongehoorzaamheid is mijns inziens legetiem. Tijd dus dat we eens stoppen met het vullen van de bodemloze put > “de schatkist”.

  Wie kan er 10 dingen opnoemen waar belastinggeld nuttig aan wordt besteed zonder dat het veel goedkoper had gekund. Ik zal dan 20 andere punten noemen waar het niet nuttig wordt besteed.

 14. ll says:

  Het gaat om productie. Die is er niet genoeg in de toekomstige derde wereld, die beladen is met schulden. China trekt nu alles naar zich toe qua productie.
  Maakt de US nog schoenen, of komen die uit China. Gaan straks de Chinezen nieuwe schoenenfabrieken oprichten in US, en daar de mensen leren hoe ze schoenen moeten maken……

  Wij moeten nu ff niet vergeten, dat wij middenin een historie zitten, die erger is dan the graet depression, en we kunnen het live meemaken.

  Dat zijn ongelovelijke tijden.

 15. adamus says:

  Het volk wordt achterlijk en dom gehouden.

  “ze” hoeven geen antwoord te geven, immers “U vroeg er ook niet naar”. Dat is de trend nu om ermee weg te komen. Als de kamerleden een afspiegeling is van de bevolking dan komen de juiste vragen ook niet.

 16. @13 Dalen

  Zowaar pag 3 en page 23 op één pagina, met ook nog eens een kop die de lading dekt.

  Qué pasa en Holanda?

 17. adamus says:

  stoppen met het vullen van de bodemloze put > “de schatkist”.

  dan wordt het bij je opgehaald. Ongeacht welk land je woont. Mochten de gegevens niet juist zijn dan maakt de belastingdienst ze wel kloppend.

 18. @15 Il

  Als financiele stabiliteit géén eigenaar heeft is het makkelijk rijk rekenen.

  De Wit c.s. sprak met mensen die het -thans volgens henzelf- allemaal niet verkeerd gedaan hebben.

  “Voorkom gevangenis door niet te betalen, ga door start en haal daar uw bonus van een tiental miljoen” -met een gepaste woestheid, vanzelfsprekend. 🙂

 19. ll says:

  @ 19 Hedgefunds in de middeleeuwen.

 20. Dalen says:

  “met een gepaste woestheid, vanzelfsprekend.”

  Whahaaha de hypocriete zakkenvullers. Naar Sebirie en het old boys netwerk van commissarissen dat slaapt en alles goedkeurt er achteraan.

 21. Wellicht dat De Wit c.s. een cursusje stierenvechten in de voorbereiding goed was uitgekomen.

  “El blanco”, no sabia preguntar. Lo siento, De Wit wist niet hoe-i moest vragen, jammer.

  Stieren reageren alleen als men in hun territorium doordringt, als je het alleen over page 3 wilt hebben zul je page 23 niet raken. Sommige stieren kunnen met een koeienblik in de ogen doelloos dwalen. Roepen blijkt een vak.

  Tegelijkertijd: zo moet het lopen in de appeltjesmonarchie dus een keurige eerste commissie 🙂

 22. Wat moet de pers -die zich serieus neemt- zich schamen ….

 23. ll says:

  Vriendin van me heeft in de tweede kamer gezeten, en zegt dat het niveau er lager ligt dan in de gemeenteraad.

 24. Niet eens mee mogen praten in de eerste ronde 🙂

  En toch zichzelf serieus nemen…….

 25. @24 Dat zou mij verbazen, u kunt het hier ook over een exceptioneel hoog niveau in de gemeenteraad hebben. Wij hebben m.i. over het algemeen -uitzonderingen daargelaten- mensen die veel kunnen in de Tweede kamer.

  Kunnen, mogen en willen kunnen verschillende zaken zijn 🙂

 26. Tevens geeft u een prima argument om de Eerste Kamer in stand te houden 🙂

 27. Artikel:

  De toegevoegde waarde van middlemen staat ter discussie. Voorheen financierden we hun toegevoegde waarde gewoon mee, géén probleem, de rente was toch laag en huizen konden niet dalen, kortom “je merkte het niet” dat je ze betaalde.

  In dien zin kan men stellen dat de successen van de DSB schaatsploeg en het landskamioenschap van AZ uit de overwaardespiraal in huizenprijzen voortkomen……

 28. Zeepbellen blazen: geen kinderspel

 29. ll says:

  Het is allemaal legale robbery.

  Zelfs de toekomst van de kinderen van onze kinderen is al geroofd.

  http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/7159151/Bank-calls-time-on-quantitative-easing.html

 30. Jan Blokker: Houden Nederlandse journalisten wel van journalistiek?

  De Wit c.s. kan altijd achteraf nog koffie drinken met de heer Blokker.

 31. En praten over het fenomeen (post 30) of iets als “opgepotte toekomstige inflatie” of hoe men het ook wil noemen in de door onszelf gewaardeerde huizen zit. “Wat hebben we een prachtige economische rit achter de rug” met kerninflatie zo rond de 1-2%, stijgende huizenprijzen en ja een wat groeiende schuldenlast….

  Tienduizenden hebben een hogere economische opleiding in NL, zelden iets over risico’s van schuldgroei tov inkomensgroei gehoord, of gelezen, zelden “azijnpagina 23” gehaald, kunnnen we nog iets van “The Economist” leren, om maar weer terug naar de heer Blokker te keren ?

 32. @32 En Kees de Kort

 33. @32 @34

  “Beiden Ongehoord”

 34. Dalen says:

  Ook zo’n mooi verhaal

  http://www.telegraaf.nl/dft/5969611/__Huizenbezitter_betaalt_zich_scheel_aan_erfpachtregeling__.html

  En we laten ons maar plukken.

  Who the fuck koop een huis met erfpacht. Stelletje dombo’s

 35. ll says:

  @ 35, zal wel het Cassandra effect zijn.

 36. JosH says:

  Even een vraagje aan de kenners van dit feuilleton en even buiten dit onderwerp om:

  Zou de stille macht*) in Nederland expres zulke onbenullen in de commissie de Wit hebben gezet ?
  Zelfs onze Rijkman (what’s in a name ?) draaide zich er voor het oog\oor van het klootjesvolk onderuit.

  *) het onbekende groepje die de macht werkelijk in handen heeft.

 37. spongebob says:

  *) het onbekende groepje die de macht werkelijk in handen heeft.

  Ook wel TPTB genoemd. – the Power That Be –

  Natuurlijk werden de leden v/d commissie de Wit uit eigen kring geselecteerd.
  Het is immers niet de bedoeling om het eigen nest te bevuilen.
  Uiteindelijk zal de conclusie zijn dat de daders op het kerkhof liggen.

  TPTB is naar mijn mening een groepje hechte ‘vrienden’ die volledig ingekapseld in het financieel-politieke systeem zitten. Ze moeten mee doen op straffe van excommunicatie (of erger).

 38. Micha says:

  Gedwongen ontslagen zal nog wel even blivjen toenmen waarschijnlijk. in 2009 verdubbelde het aantal ontslagen al. http://biflatie.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=257:aantal-ontslagen-verdubbeld-door-crisis&catid=39:overig&Itemid=62

 39. Bekend of onbekend, het lijkt erop dat de financiele stabiliteit, een groot goed, niet is wat men voorspiegelde.

  Daarover publiek verantwoording afleggen is goed, stap voor stap de hete brij aan het publiek uitleggen is ook gebruikelijk in onze polder.

  Blijft tevens minimaal opmerkelijk dat in die hele periode de pers en politiek zich zo lekker rustig gehouden heeft.

 40. spongebob says:

  Bij het doorkijken v/d reakties op telegraaf.nl noemde iemand de vergelijking met kabouter piggelmee.
  Ik heb het prachtige verhaal eens doorgelezen http://members.home.nl/h.huisken/Piggelmee.htm
  Een mooie parabel , ventje piggelmee als de eenvoudige consument en het toovervisje als de financiele adviseur v/d bank die het wel even in orde maakt.

  En het verhaal eindigde met een executie-verkoop 🙂

 41. floor says:

  @5 goudbelegger, vind dat je ouders voorlopig groot gelijk hebben wat dat goud betreft, ben toch bang dat dat nog even een duik gaat nemen.

 42. chantal says:

  @7 “Dat leedvermaak komt natuurlijk wel ergens vandaan. Ik heb hard moeten studeren en daar ook de nodige kosten aan gemaakt, ben nu 30 en verdien nu

  redelijk zielig, niet? Ik kan het niet betalen, dus wensen we de anderen de dieperik in…? Tis al iets dat je het beseft.
  Die andere jasper hoorde ik liever.

  @goudlovers….
  Alhoewel ik ook pro-goud ben, wil ik toch nog meedelen dat in zimbabwe een brood 0.2gr goud kost.
  Je belegd misschien beter in diepvriesbrood.

 43. adamus says:

  45

  enig idee wat de conversiekoers m6boutjes vs goud is? Je kunt alles omrekenen, al zijn het natte kranten.

 44. adamus says:

  Je belegd misschien beter in diepvriesbrood

  verwacht je een kleine ijstijd?

 45. spongebob says:

  @ chantal

  volgens deze video kost een brood in Zimbabwe 0,1 gram goud, dit is tegen de houdige koers 2,5 euro waard.
  Dat betaal ik in de supermarkt ook, dus waardevast is goud in ieder gaval wel !

 46. floor says:

  Ik begrijp dat gescheld op financiële adviseurs niet helemaal.
  Deze mensen verkopen produkten van banken en verzekeringsmij.
  Men heeft ze niet zelf in elkaar gedraaid.
  En aangzien er de afgelopen 20 jaar geen bank of verzekeringsmij geweest is die geen scheve schaats gereden heeft, was de keus voor de adviseur dus beperkt.
  Daarnaast……. bestaan er dus nette en corrupte adviseurs, dacht dat dat in ieder beroep zo was.
  En neem van mij aan, het zijn vooral de grote jongens die zo corrupt waren als de pest en de hogere percentages provisie binnenhaalden.
  Terwijl het nu de kleine zijn die kapot gaan.
  Maar ja, dat geldt voor alle soorten bedrijven, niet waar?

 47. adamus says:

  het zijn ook geen adviseurs. Een bakker op de hoek noem je ook geen adviseur. Meesten hebben zelfs een etalage, een toonbank een een hoekje waar je het product zittend tot je kunt nemen.

 48. adamus says:

  Floor, bedrijven als de hypotheker krijgen ook kwantumkorting van de leverancier.

 49. nhz says:

  @15:
  en vergeet niet dat de Chinezen ook al volop bezig zijn om een rol van betekenis te spelen in dienstverlening en ontwikkeling.

  @33:
  ik vrees dat het financiele onbenul mede komt doordat tienduizenden een economische opleiding hebben …

  @50:
  ja, dat geldt m.i. voor de meeste bedrijven. Hoe groter hoe meer macht, hoe dichter bij de politiek, hoe verder verheven boven de wetgeving voor het klootjesvolk en hoe meer kans op geholpen te worden als je er een puinhoop van maakt.

 50. floor says:

  @52 Dat bedoelde ik te zeggen met “hogere percentages provisie binnenhalen”, wilde geen namen noemen.
  Maar wees gerust ook voor dat schorum is het buffelen nu en zijn de gouden tijden voor altijd over.
  Geen hypotheken>>> geen gerelateerde produkten zoals verzekeringen.
  Bovendien worden de provisies voor die laatsten tegenwoordig over jaren gespreid, per maand uitbetaald.

 51. floor says:

  China is ook behoorlijk aan het bubbelen hoor momenteel.
  Het is nu eenmaal lastig balanceren op dat dunne koord.
  Australië schijnt trouwens ook aan de beurt te zijn voor een rondje lagere huizenprijzen.

 52. adamus says:

  wilde geen namen noemen

  ik bedoelde “hypotheker”.

 53. nhz says:

  @55: australie heeft een paar jaar terug al een kleine huizenprijs crash gehad; maar door de enorme stijging van de commodities en de lage rente is er een nieuwe (vermoedelijk nog grotere) bubble ontstaan.

  Ze zijn nu wel (ongeveer als enige) de rente aan het verhogen, dus ik denk inderdaad dat het feest over is.

 54. Jasper says:

  @45

  Beste Chantal,

  Ik heb nergens gezegd dat ik mensen de financiële put in wens. Ik geloof ook niet dat financiële adviseurs die nu even geen werk hebben echt in de put komen. Een beetje snoeiwerk in het financiële wereldje kan ik wel waarderen. En ja, ik vind het lichtelijk frustrerend dat ik, en velen anderen met mij, blijkbaar de rekening moet betalen van malaise die veroorzaakt is door mensen die geld niet meer als middel kunnen zien, maar als doel op zich. De echte ratten waren natuurlijk niet de adviseurs, maar een hoop adviseurs wisten echt wel dat ze meewerkten aan een systeem dat ethisch niet helemaal correct in elkaar zit. Sommige zullen zelfs onethisch hebben gehandeld (onzinnige polissen geadviseerd om de provisie op te kunnen strijken).

 55. adamus says:

  Jasper, het zal je niet verrassen dat de 57plussers de 40minners er nu uitschoppen. Rücksichtslos.
  Rijk, gemeente, provincie, banken, verzekeringen, etc.
  Alles met een dienstverband van minder dan 1.5 kan erop rekenen dat het functioneringsgesprek misbruikt gaat worden. Accepteer vooral geen interne begeleiding/coaching en dat soort van malligheid, want je bent de pineut.

 56. nhz says:

  @59:
  of het veel helpt dat eruit schoppen blijft de vraag. In mijn gemeente is de afgelopen jaren wel wat gesnoeid in de banen, maar de post voor externe adviezen etc. blijft buitensporig hard groeien.

  Dus ik heb het vermoeden dat een flink deel van de ex-ambtenaren nog steeds hetzelfde werk doen als vroeger, maar dan tegen een veel hoger uurtarief wat ze volledig zelf incasseren.

 57. adamus says:

  nhz het gaat nu hard tegen hard. Niks inhuren. De centen zijn op.
  Als op de site van de locale SGP staat dat de OZB maar verhoogd moet worden zit de gemeente er flink doorheen. Als 5 diensten terugmoeten naar 3 komen er advocaten aan te pas. Niks als vriend terugkomen. De burger heeft er nog geen erg, maar de gemeentesecretarissen zijn al flink aan het roeren in het apparaat. Na de verkiezingen kan de pleuris uitbreken, maar daar horen we nu nog niks over.

 58. Kemal says:

  Misschien dat de energiebedrijven(Semi-overheid) wat geld kunnen doorsluizen naar de gemeenten? Deze zijn namelijk heel goed in creative oplossingen om maar zoveel als mogelijk aan subsidie te vangen. Ook de winsten/lonen zijn buitensporig hoog en moeten aangepakt worden!

 59. adamus says:

  62

  ik las op een website van een gemeente dat de opbrengsten vanuit Eneco erg teruggelopen waren.
  Bouw sporthal liep ook al uit de hand…….
  Opbrengst legeskosten gehalveerd. Optie OZB verhogen, huisvuilbelasting omlaag (snap het verband niet) en vooral handhaven. Handhaven is nog een laatste cent uit te persen. Gaan we terug naar de fietsplaatjes?

 60. adamus says:

  49
  gelukkig hebben ze hun uitgestrekte landerijen nog. Dat recht hebben ze ook moeten bevechten.
  Iedereen zijn eigen Bwana. Ik zie zowaar nog wat groen groeien.

 61. nhz says:

  @62:
  absoluut, hier in Zeeland – waar het energiebedrijf grotendeels in handen is van de provincie – wordt deze constructie ook gebruikt om allerlei ‘leuke dingen voor de mensen’ te doen.

  Woningbouwvereniging idem. In ruil mogen ze dan allerlei malafide constructies gebruiken om hun eigen zak verder te spekken, bijv. via vette overheids subsidies voor ‘woonservice zones’ (mega huursubsidie voor rijke bejaarden), gratis opleidingen voor de kerncentrale, enz.

  het is niet voor niks dat het vastrecht een steeds groter deel van de energierekening is.
  Ook wat dat betreft is het een groot voordeel als je zelfvoorzienend kunt wonen, al geloof ik dat je in NL verlicht bent om een aantal aansluitingen (o.a. riool) af te nemen ook als je ze niet gebruikt.

 62. nhz says:

  @63:
  ik denk, mede afgaand op wat ik van plaatselijke politici hoor, dat de meeste gemeentes het OZB tarief gewoon blijven verhogen, zodat ondanks dalende woningwaarde de te betalen belasting blijft stijgen.

  Uiteindelijk krijg je dan zo’n situatie als in de VS waar de OZB soms 10-20x hoger is dan de inkomstenbelasting. OZB is niet zo makkelijk te ontduiken (moet je ook OZB betalen voor een ‘leegstaand pand’? die zijn er volop hier …).

  Anderzijds verwacht ik wel dat er meer uitzonderingen voor OZB etc. gaan komen voor ‘zielige gevallen’ die zogenaamd niet kunnen betalen, zoals van die tweeverdieners die 3x modaal verdienen en er maandelijks 4x modaal doorheen jagen.Dus da’s dan weer minder inkomsten voor de gemeente wat ze elders moeten zien te snaaien.

 63. adamus says:

  OZB is niet zo makkelijk te ontduiken (moet je ook OZB betalen voor een ‘leegstaand pand’? die zijn er volop hier …). Ja. Men gaat ervan uit dat het toilet minstens 1x wordt doorgetrokken, al is het maar om een emmer met ramensop te lozen.

 64. adamus says:

  nhz

  we wijken dan ook niet zoveel af van de Polen, Bulgaren, Roemenen of Afrikanen. Als het half kan weghalen bij de buren. Other people’s money blijft aantrekkelijk. Het afpakken wordt mooier verpakt.

 65. Hugo says:

  @68

  Zsm een wereldregering installeren. In NL kwam de bodem van ‘other peoples money’ in zicht. Kwam de EU gelukkig net op tijd om zo te blijven laven aan other peoples money. Helaas begint die stroom ook al op te drogen. De wereld moet toch nog wel genoeg te bieden hebben? Dat de CO2 hark niet werkt betekend niet dat er niet naar nieuwe wegen wordt gezocht.

 66. adamus says:

  Hoe is het vandaag met de voorspelling van Nenner afgelopen?

 67. Martijn says:

  @70

  Voorlopig lijken de markten hem geen gelijkt te hebben gegeven. Wellicht heeft hij iets kleins over het hoofd gezien. Zijn volgende voorspelling zal het vast beter doen, en anders probeert hij het daarna gewoon nog een keer.

 68. nhz says:

  @71:
  het systeem is doorgaans inderdaad om te zwijgen over foute voorspellingen en de goede breed uit te meten. Het lastige is ook dat hij niet zegt wanneer je na de sell weer zou moeten kopen, dus je kunt er voorlopig nog allerlei kanten mee op. Een sell advies op $ 1225 een tijdje terug was alleszins beter geweest 😉

 69. S says:

  In principe zorgt een crisis ervoor dat alleen de rotte appels verdwijnen.

  Nu bestaan er in deze markt geen appels meer. Je hebt kersen (tussenpersonen/ed) en meloenen (banken/verzekeringsmaatschappijen). De rotte kersen gooien we nu weg, maar van de rotte meloenen laten we lekker liggen.
  Rotte meloenen leg je aan het infuus, daar worden ze beter van…

 70. S says:

  … je bent wat je eet.

 71. Martijn says:

  @nhz

  Een tijd geleden zat je naar de grens van 690/700 voor goud te kijken.

  Toen wat gekocht?

 72. adamus says:

  Nenner, ……en anders probeert hij het daarna gewoon nog een keer.

  als een yank, hoewel Blair er ook achterstaat: niet geschoten is altijd mis.

 73. Martijn says:

  niet geschoten is altijd mis

  Voor financiële markten is iedere keuze een schot. Instappen, uitstappen, in de markt blijven en aan de kant staan; alles heeft een consequentie.

  Iets roepen is natuurlijk niet hetzelfde als handelen, dat doet Nenner dan wel weer slim. In die zin is zwijgen inderdaad niet schieten, en kan je beter zoveel mogelijk onzin proberen te verkopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*