Almere maakt aanspraak op crisisbudget VROM

De gemeente Almere wil gebruikmaken van het stimuleringsbudget woningbouw van het ministerie van VROM.

Minister Eberhart van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) heeft als crisismaatregel onlangs een stimuleringsbudget woningbouw ingesteld, dat bestaat uit 395 miljoen euro. Almere wil aanspraak maken op 2,4 miljoen euro om stagnerende projecten – waarvoor al een vergunning is afgegeven – (weer) op gang te brengen. Het gaat om projecten in Almere Poort, Noorderplassen West en Almere Haven.

De gemeente Almere heeft negen projecten ingediend voor in totaal 299 woningen. Er is bewust gekozen voor een breed scala aan projecten, die zowel in het nieuwe stadsdeel Almere Poort als in het bestaand stedelijk gebied moeten worden gerealiseerd. Wethouder Adri Duivesteijn: ‘Met het oog op onze ambitie om meer diversiteit aan Almere toe te voegen hebben wij bijvoorbeeld starterswoningen en levensloopbestendige woningen voorgedragen. Dergelijke projecten hebben een steun in de rug hard nodig.’

Het gros van de ingediende projecten wordt gerealiseerd in het Columbuskwartier en Homeruskwartier in Almere Poort. Op 15 augustus maakt het ministerie van VROM bekend welke projecten voor de stimuleringsbijdrage in aanmerking komen en welk bedrag aan deze projecten wordt toegekend.

bron: Vastgoedmarkt.nl

Share Button
Tagged with: ,
7 comments on “Almere maakt aanspraak op crisisbudget VROM
 1. Boefke says:

  ‘Met het oog op onze ambitie om meer diversiteit aan Almere toe te voegen hebben wij bijvoorbeeld starterswoningen en levensloopbestendige woningen voorgedragen. Dergelijke projecten hebben een steun in de rug hard nodig.’

  Ja hoor!? Nederland is toch anders? Het gaat net weer de juiste kant op met de woningmarkt en nu dit??

  Ik kan er nix meer van maken mensen, dan is er nix aan de hand, dan moet iedereen en alles weer steun hebben??

 2. kees says:

  het komt allemaal omdat heel NL deze site volgt en daarom ligt de markt plat!

 3. KariZ says:

  Hehehehe, ja het is de schuld van al die zwartkijkers hier.

  Leve de banken!!

 4. Okkie says:

  Zo te zien gaat het hier om een typische vinexwijk. Met andere woorden: je huis is alleen levensloopbestendig als je de door het CDA/CU gesubsidieerde samenlevingsvorm hebt.

 5. Boefke says:

  het is de schuld van huizenmartkt-zeepbel.nl!!

 6. henk says:

  Misschien moet almere gewoon hun grondprijzen verlagen ipv bij de staat te gaan bedelen.

 7. Kareem says:

  Nodeloos rondpompen van geld blijft maar doorgaan.
  De consument bezuinigt in tijden van crisis. De regering bezuinigt niet, laat dit aan de volgende generaties over. Dezelfde generatie die ook al het pensioen van de oudjes moet betalen.
  Ligt de oplossing niet in het stevig bezuinigen van de regering. Dus ambtenaren massaal ontslaan .
  En dan de banken , waarom is de financiele sektor in NL zo groot. Deze werknemers verdienen hun geld dank zij de rest nvan Nederland . Hebben we er nou echt 300.000 van nodig .
  Ik zou zeggen saneren die handel, en dan duiken de huizenprijzen vanzelf wel.

  Mazzel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*