DSB Bank vreest grote reputatieschade

De DSB Bank is bang dat de boetes die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft opgelegd, zo’n reputatieschade opleveren dat het bestaansrecht van de bank in gevaar kan komen.

bron FD.nl

Share Button
Tagged with: , ,
24 comments on “DSB Bank vreest grote reputatieschade
 1. Spaarvarken says:

  En wanneer krijgt de Rabobank met hun woekerpolis “Opmaat” hypotheek een boete ??
  Zij hebben ook duizenden klanten opgelicht !!
  Klasse justitie ??

 2. Boefke says:

  Bij dit soort zaken schrijven media dingen vaak niet goed op. En dat wordt dan gelezen door mensen.

  Hahaha, das ook een goeie, dat niet zo goed opschrijven deed DSB natuurlijk niet, ze vertelden het alleen niet zo heel erg goed aan de consument 😉

  @ Spaarvarken

  Geduld is een schone zaak, ook de RABO zal ooit in de spreekwoordelijke hoek komen. Echter als er tot volledige compensatie zal moeten worden overgegaan voor al die WOEKERPOLISSEN is elke verzekeringsmaatschappij of bank failliet. Dit zal de zittende macht dus nooit toestaan en dus laten gebeuren.

  Een verandering en/of verschuiving van het financiele systeem is hiervoor nodig en dat vergt tijd…….veel tijd.

  MvG

  Boefke

 3. Niek says:

  tja, ik heb echt medelijden met onze voetbalmiljardair ;(

  Een faillissement van deze tent met alles wat er aan vast zit zou een gigantische opsteker zijn voor de NL economie, dit soort parasieten kunnen we missen als kiespijn. Tijd voor een grote schoonmaak; helaas hebben de schurken tegen die tijd natuurlijk allang de tent leeggehaald zodat er voor echt gedupeerden (een fraktie van de klagers lijkt me) niks meer te (ver)halen valt. En zolang ze de personen achter de firma niet prive keihard aanpakken kun je er helaas op wachten tot iemand anders met vergelijkbare activiteiten begint.

 4. Ludwig von Mises says:

  Hmmm. Niek. We zijn het zowaar een keer eens.

 5. kees says:

  @3

  nou nou Niek, straks wens je ze nog de Qkoorts toe (Dirk: “ook van geiten heb ik verstand”)
  Bedrijf heeft wel 200 miljoen eigen vermogen hoor!
  Zal Zalm echt zo’n rat zijn geweest om daar in de keuken te kijken en DSB door stroman Bos laten fileren? Ik geloof steeds minder in vooropgezette plannen.
  Dirk heeft is dan wel het uithangbord maar is ook boerenslim. Naar ik heb vernomen zijn er toch wel een paar andere financiële toppertjes die medelen in de winst. De toppertjes zouden hem in ruil voor een knappe baan bij de ABN ook zomaar kunnen uithollen van binnenuit, als ik even achterdochtig als Dirk mag zijn.

 6. kees says:

  Niek, Dirk is een bluffer op de veemarkt. Misschien is Rijkman wel veel vermogender.

 7. kees says:

  waar blijft toch de mogelijkheid tot correctie/edit op dit forum?

 8. Niek says:

  @5:
  ik denk ook niet dat dit vooropgezet is, of dat je kunt voorspellen hoe het afloopt. Maar je kon er op wachten tot dit imperium scheurtjes ging vertonen nu de kredietmarkt wat minder soepel funktioneert. Dirk is de Nederlandse ‘Tan Man’; hij en zijn vriendjes zullen er ongetwijfeld riant uitspringen zelfs als de tent klapt.

  ‘when the tide goes out you find out who has been swimming naked’

 9. Ludwig von Mises says:

  Ik herken Buffet. Niets mis met een goede quote.

 10. kees says:

  En Dirk wilde ook nog minister van crisis worden op het moment dat de boete al uitgedeeld was.
  DSBluf.

 11. Ludwig von Mises says:

  @ Kees. Maar hij ging het niet alleen doen, mannetje of 5 had ie nodig in het kabinet.

 12. allert says:

  HAha, had m’n centen na het tros radar optreden al weggehaald het risico van een vallende particuliere bank is veel groter voor mij dan van een een grote zakelijke bank, die laatste hebben we een regering voor. Ben bang dat DSB bij teveel schade weleens geofferd kan worden. En kom nou niet aan met al die slachtoffers wand die wouden maar wat graag mijn centjes via dirk lenen.

 13. kees says:

  Of DSB geofferd gaat worden daar gaat het wel op lijken, maar wanneer?
  Dan moet eerst ABN op poten staan als centrale bank van NL.

  Als we langs Wognum rijden goed opletten of de tuin nog goed onderhouden wordt, de vlaggetjes nog schoongewassen wapperen: verwaarlozing is meestal een teken aan de wand. Om met Dirk te spreken: let op de lichaamstaal 🙂 Hoewel hoe moeten we Hans van Goor’s vertoon dan interpreteren? Zinkend.

 14. kees says:

  Dirk kon het zo mooi verwoorden: We zijn een spaarbank, dus er komt geld in van spaarders en wij lenen uit en aan uitlenen verdienen we weer.
  Hij vertelde nooit wat er verder allemaal aanhing en Frits Bom vroeg ook nooit door.

 15. Martin says:

  Ergens wel jammer, de bank die doet aan de grootste overcreditering, wordt geofferd.
  +50%,
  maar allerlei banken die +25% doen vallen er buiten.
  dus: 25% * 495.000 = bijna 125.000. Zeg maar bijna drie ton in ouwe guldens, da’s peanuts.
  25 jaar geleden kon je van deze drie ton, een complete straat opkopen. En dat is dan alleen van een overcreditering van een modaal gezin anno 2009, en dan nog bij een bank die het bescheiden houdt, want DSB geeft dubbel zoveel.
  In Duitsland koop je voor 125.000 nog een compleet huis, niet zo’n groot huis, maar toch kan ik vraagprijs 120.000 hier over de grens een keurig strak pandje aanschaffen 90m2. En wedden dat ik er nog 15.000 af kan krijgen, want ze leuren er ook al 2 jaar mee. En in Nederland noemen we dit een ‘calculatieprobleempje’.
  Welkom in de wereld van de HRA.

 16. Okkie says:

  Ik vraag me af in hoeverre het plotselingen vertrek van Frank de Grave te maken heeft met de slechte reputatie van DSB. Kennelijk zijn er meer mensen die zich hierover verwonderen:
  http://www.novatv.nl/page/detailreacties/opinie/11413/DSB%20&%20Frank%20de%20Grave

 17. Niek says:

  @16:
  ik dacht al ergens gelezen te hebben dat het direkt te maken had met het toen lopende onderzoek van de AFM, bedenk dat de conclusie al een maand of twee intern bekend was …

 18. kees says:

  waarom zou de Grave verstand van bedrijfsvoering hebben, laat staan van een pappa/mamma zaak als DSB.
  Had Zalm wel invloed op het bedrijf DSB? Ik denk van heel weinig.

 19. Niek says:

  @18:
  dit soort mensen worden ingehuurd voor de connecties, en voor de politieke invloed (het laatste heeft blijkbaar niet mogen baten, ze hebben hun poot overspeeld). Zalm is natuurlijk vooral ingehuurd vanwege de PR, om een super degelijke indruk te maken op het subprime volk – en dat moet hij zelf ook gesnapt hebben. Voor Zalm zelf was het een mooie carrierestap, dus van hem hebben we nooit wat negatiefs gehoord over DSB.

 20. kees says:

  Van de Grave hebben tot op de dag van vandaag ook nog niets negatiefs gehoord. Zal wel een beding in zijn contract hebben gehad om zijn mond te moeten houden.

  Raar wereldje: de grof gebekte Joop Wijn stapte ook zo over van Rabo naar ABN. Rabo liet hem zonder slag of stoot gaan…….

 21. Niek says:

  laatste nieuws:

  SP wil opheldering over rol Gerrit Zalm bij DSB

  De SP wil weten of Zalm medeschuldig is aan de laakbare verkooppraktijken waarvoor DSB beboet is.

  Zalm was eerst hoofdeconoom en later financieel directeur bij deze bank (waar hij verantwoordelijk was voor de overkreditering), die vorige week boetes kreeg van toezichthouder AFM. De SP wil kamervragen stellen aan minister Bos van financiën als Zalm niet uit zichzelf openheid van zaken geeft. Bos is nu de baas van Zalm, sinds Zalm leiding geeft aan staatsbank ABN Amro.

  Toen Zalm begon bij DSB voelde het alsof hij het hol van de leeuw binnenstapte. Als minister van financien had Zalm de oorlog verklaard aan risicovol lenen en de voorwaarden voor het verstrekken van krediet aangescherpt. Vriend en vijand waren dan ook verrast over Zalms overstap.

 22. kees says:

  ik heb wel eens gedacht dat Zalm een trol in de VVD was die daar zat namens de pvda.

  Zalm kan natuurlijk nooit hardop zeggen dat het DSB avontuur een onderdeel van zijn stage was.

  Dat er iets aan de hand is intern bij DSB moet ik dat maar opmaken uit het feit dat er twee weken geleden een zwarte mercedes (nee niet S. zelf) iets te snel optrok vanaf de werf van DSB? Alle andere signalen zullen daar de kop in worden gedrukt. Dirk heeft zelf wel eens gezegd: ik weet alles van politie en recherche….

 23. Niek says:

  zie ook het stukje van Erica Verdegaal op nrc next, en de reacties erop:

  http://www.nrcnext.nl/geld-en-werk/2009/07/02/gratis-hulp-voor-schrijnende-dsb-gedupeerden/#more-1758

  (al weer van even geleden, maar ik was het nog niet tegengekomen hier voorzover ik me herinner)

 24. Niek says:

  laatste nieuws:
  DSB kreeg al eerder waarschuwing van AFM

  Toezichthouder AFM heeft DSB al eerder op de vingers getikt. De bank van Dirk Scheringa kreeg in juli van 2007 een schriftelijke waarschuwing.

  Die waarschuwing werd nooit openbaar gemaakt, maar blijkt uit een recent vonnis van de rechtbank van Rotterdam, dat in handen is van RTL Z. De AFM legde DSB vorige week twee boetes op. Eén daarvan had betrekking op overkreditering. DSB zou klanten in sommige gevallen te hoge hypotheken hebben verstrekt.

  Da’s nota bene al twee jaar geleden; een verband met de ingehuurde politici ligt voor de hand. Hoogste tijd dat deze tent hardstikke failliet gaat, inclusief de oprichter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*