Vogelaar gaat proberen de zeepbel op huizenmarkt in stand te houden

VogelaarMinister Vogelaar gaat proberen de zeepbel in de Nederlandse huizenmarkt in stand te houden. Dit omdat Nederland een veel te grote financiële sector en de hoogste hypothecaire schulden ter wereld heeft.

Voor de Nederlandse consumptie-ecomomie is het van levensbelang dat dit kaartenhuis niet instort. Ook onze economie vooral gegroeid doordat de Nederlanders zich – net als de Amerikanen – steeds dieper in de schulden staken. Waarschijnlijk ziet zij dit als de enige optie om IJslandse toestanden te voorkomen.

Garanties

Volgens Vogelaar wordt de huizenverkoop geraakt door de kredietcrisis. Ze stelt voor om woningcorporaties ruimere bankgaranties te verlenen, om consumenten te helpen met een hogere nationale hypotheekgarantie, en om nieuwe woningen die – ondanks een enorm woningtekort – niemand wil hebben op te laten kopen door de corporaties.

Twijfel

Vogelaar presenteert binnen twee weken haar plannen om de huizenmarkt te stabiliseren. Makelaars en notarissen geven aan dat veel mensen twijfelen of ze op dit moment een huis moeten kopen.

Share Button
Tagged with: , ,
5 comments on “Vogelaar gaat proberen de zeepbel op huizenmarkt in stand te houden
 1. IIS says:

  Ze kan het proberen, maar als de huizenmarkt in de rest van de wereld klappen krijgt waarom zou NL dit lot bespaard blijven? NL loopt alleen achter op de rest van de wereld, that’s all.

 2. gekkehenkie says:

  Tegen beter weten in ben ik geschokt. 1st wordt er een ongezonde woningmarkt gecreëerd. Huizen zijn een investering geworden en vele mensen zijn uit de markt geprijst. Al met al een ongezonde en uiteindelijk onhoudbare situatie. En wat doet de politiek. Zij wil maatregelen nemen om markt tegen broodnodige en terechte prijsdalingen te beschermen.

 3. Joop Kl; says:

  Een groot gedeelte van de huidige huizenverkopers kiest eieren voor zijn of haar geld en wil zo snel mogelijk nog de aanwezige overwaarde cashen voordat deze verdampt is:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/2370064/__Vraagprijzen_woningen_fors_gedaald__.html?p=6,1

 4. K. says:

  Interessante site! heb zelf ook al geruime tijd de indruk dat de prijs van vastgoed niet meer afhankelijk is van vraag en aanbod, maar van mysterieuze andere factoren… Ik zou voor geen goud nu een huis willen kopen. Beter een paar turbo’tjes short in vastgoed 😉

  Ik geloof ze inderdaad niet meer, de vraag zal stagneren en dan gaan we Amerika, Spanje en Engeland achterna…

 5. Jasper says:

  De generatie babyboomers die op hun 50e met de VUT de euro’s die de volgende generatie nog moet verdienen uitgeeft op de costa’s of in phatpong op jonge thaise meisje ligt, die generatie zou het wel eends zwaar kunnen krijgen de komende jaren wanneer fossielen als Vogelaar hun pathetische belangen niet meer kan verdedigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*